vineri, 27 iulie 2018

COPII CARE MOR DE FOAME !


                                                         25 Iulie 2018,ora 15,34 !

                                             Dragii mei,

În aceasta după amiaza,in timp ce scriam aici pe BLOG, desi eram cu ochii pe monitor vad dragilor sub mijloc de Cer, jos pe Pămant vad un gard din plasa de sarma ,iar pe după gard  imbracati doar cu un chilotel earu multi copilasi de toate varstele.
Copilasii erau inchisi după acel gard,si intindeau mânutele ca sa li se dea apa si mancare.

Imagini pentru COPII FOAMETE.

Si nu erau numai copii africani,ci erau si copilasi albi.
Era o imagine extrem de trista !
Imagini pentru COPII MOR DE FOAME.
Prieteni dragi, foametea in lume se extinde de la o zi la alta.
Bogatii lumii se prefac ca nu vad si nici nu aud,in timp ce oamenii din alte locuri,alte Ţări mor de foame si de sete.
Imagini pentru COPII FOAMETE.Imagini pentru COPII MOR DE FOAME
Ce minunat ar fi daca fiecare dintre bogatii lumii ar dona macar cate 0,1 %din bogatiile pe care le detin,nu ar mai suferi sau muri atatea suflete de foame si de sete la nivel mondial. 
Bogatiile excesive ale bogatilor lumii,vor ramane de ei atunci cand DUMNEZEU se va mânia ,si va zice ca-n Pilda Sfintei Evanghelii din :

Duminica a 26-a după 
Rusalii (Pilda bogatului căruia i-a rodit țarina) 
Luca 12, 16 21
Zis-a Domnul pilda aceasta: Unui om bogat i-a rodit din belşug țarina. Și el cugeta în sine, ­zicând: Ce voi face, că n-am unde să adun roadele mele? Și a zis: Aceasta voi face: Voi strica hambarele mele și mai mari le voi zidi și voi strânge acolo toate roadele mele și bunătățile mele; și voi zice sufletului meu: Suflete, ai multe bunătăți strânse pentru mulți ani; odihnește-te, mănâncă, bea, veselește-te. Însă Dumnezeu i-a zis: Nebune! În această noapte vor cere de la tine sufletul tău. Și cele ce ai pregătit ale cui vor fi? Așa se întâmplă cu cel ce-și adună comori pentru sine însuși și nu se îmbogățește în Dumnezeu.
Adesea, în lumea noastră, în loc ca relația cu bunurile materiale să fie simplă și firească, ea devine complicată, scoțând la iveală una dintre cele mai mari slăbiciuni umane. În loc ca omul să stăpânească lucrurile materiale, acestea ajung să fie cele care îl stăpânesc pe el… 
Așa s-a întâmplat și cu bogatul din Evanghelia de astăzi. El a primit darul lui Dumnezeu exprimat pe pământ prin cele materiale: `i-a rodit țarina”. Din iubire și prin milostivire, Dumnezeu împarte, oferă și îi dăruiește creației Sale din bogăția Sa infinită. Principalul beneficiar al darurilor Lui este cea mai frumoasă creatură a Sa: omul. Din păcate, adesea, tot omul este și cea mai nerecunoscătoare dintre creaturi…
Dumnezeu îl încarcă pe om cu valori: sufletul, libertatea și posibilitatea de a alege, capacitatea gândirii și frumusețea de a crea, șansa de a fi activ în mijlocul semenilor, dar și bunurile materiale de care omul are nevoie spre a trăi în lumea fizică.
Pe de altă parte, nu doar omul este valorizat de Creator! Omul a primit puterea și responsabilitatea de a da valoare acțiunilor sale, rezultatelor acțiunii altora, ca și lucrurilor cu care el interacționează. Sintagma `Omul sfințește locul” indică, în formulare simplă, dar clară, realitatea că ceea ce omul a primit de Sus fructifică și înmulțește jos, în lumea în care el trăiește, că cele materiale își găsesc împlinirea în cele spirituale: prin puterile sale duhovnicești, interioare. Omul influențează benefic și înfrumusețează materia însăși.
Dar nu așa face bogatul, nu!
Când materia subjugă duhul
Deși s-a îmbogățit „peste noapte”, omul din pilda evanghelică este foarte sărac! El crede că stăpânește bunurile materiale, când de fapt acestea îl stăpânesc pe el. Goana după avere și după împlinirea acestei alergături l-a făcut să uite de suflet, de sfârșitul vieții pământești, să uite chiar de Dumnezeu.
Mai mult, bogatul confundă planurile: primește bunuri materiale destinate trupului, dar consideră că sufletul este cel care se va bucura de ele: „suflete, acum ai multe bunătăţi strânse pentru mulţi ani; odihneşte-te, mănâncă, bea, veseleşte-te”. Aceasta se întâmplă atunci când uităm de scopul pentru care au fost primite aceste bunuri: faptul că ele sunt necesare pentru desfășurarea vieții în limita unui trai decent. Problema este de fapt relativă, deoarece decența însăși este relativă, fiecare dintre noi se raportează la un alt necesar pentru un trai decent. Astfel că ne putem ghida doar după un bun simț determinat de „a avea suficient pentru fiecare zi”.
Știm de la Hristos Domnul că „acolo unde este comoara ta, acolo va fi și inima ta” (Matei 6, 21). Alipirea inimii de bunurile materiale este ceea ce Mântuitorul a condamnat de fiecare dată atunci când s-a referit la bogăție și la bogați. Așa cum de fiecare dată a lăudat buna „administrare” a lucrurilor pământești, îndemnându-ne să nu ne lăsăm stăpâniți de ele.
Iar pentru a nu fi subjugați de acestea, bine este să dăruim din ele și altora...
A dărui înseamnă a iubi
Omul primeşte, dar, la rândul lui, firesc este să simtă nevoia să dăruiască din bogăţia, ba chiar și din sărăcia sa. Firesc este să privească împrejur și să identifice în mulțime mâinile întinse care îi cerșesc iubirea!
Apostolul ne atrage atenţia, interogativ: „Dar cel ce are bogăţia lumii şi-l vede pe fratele său în lipsuri şi inima şi-o-nchide faţă de el, cum rămâne-ntru el iubirea lui Dumnezeu?” (1 Ioan 3, 17). La modul cel mai înalt, îi devenim celuilalt „aproape” în clipa în care reuşim să ne golim de egoism şi de automulţumire şi să alergăm iubitor spre el, dăruindu-i cele de care are nevoie – spirituale și materiale –, act prin care ne dăruim pe noi înșine!
„Orice viaţă adevărată este întâlnire”, spune un mare gânditor al secolului XX. Bogatului i-a rodit țarina, dar a uitat să lucreze la rodirea sufletului în iubirea semenilor. El refuză să îi întâlnească pe cei cărora poate să le împartă din averea sa; în jurul nostru există și vor exista întotdeauna săraci cu care să ne împărțim avutul mai mic sau mai mare. El uită că darul lui Dumnezeu, chiar darul material, se împarte, pentru a se transforma în unul spiritual. El consideră că totul i se cuvine lui, că ceea ce a primit `la vedere”, în lanurile întinse și bogate, se ascunde, se așază „la nevedere”, se pune sub obroc, ferit de ochii semenilor, dar și de privirea lui Dumnezeu! 
Dumnezeu nu poate fi decât trist atunci când – egoiști, autosuficienți și foarte mulțumiți de reușitele noastre – ne stricăm hambarele vechi și ridicăm altele noi spre a așeza și a ascunde aici „toate roadele și bunătăţile” venite de la El… cu intenția de a le avea doar pentru noi.
Bogăţia spirituală unică a persoanei provine din faptul că ea se împărtăşeşte la modul propriu şi direct din bogăţia dumnezeirii, care este inepuizabilă. Dar omul se împărtăşeşte, de asemenea, și din bogăţia duhovnicească a semenului său şi, la rândul lui, îi transmite aceluia din plinirea sa: „Cel ce-l iubeşte pe fratele său rămâne în lumină” (1 Ioan 2, 10). Îmbogăţirea omului din Dumnezeu şi de la semeni se realizează numai prin legătura pe care persoana o face cu alte persoane. 
Și cât de unică este trăirea frumuseții de a dărui, de a te dărui… Căci dăruirea este expresia bogăției interioare, este miezul iubirii.
Dar dragostea faţă de aproapele, dacă este adevărată şi sinceră, nu poate rămâne în sfera teoreticului: „Credința, dacă nu are fapte, este moartă!” (Iacov 2, 17). 

Adevărata dragoste se lucrează practic. Amintim aici situaţia total opusă acesteia, atunci când samarineanul milostiv, aflat pe drumul său, nu a trecut nepăsător pe lângă cel aflat în nevoie, ci în mod dezinteresat s-a ocupat cu iubire şi cu bunăvoinţă de el. El a jertfit dintru ale sale: energie, timp, bani, le-a oferit celuilalt cu conştiinţa unei normalităţi, depăşind orice granițe care i-au stat în cale. 

Este tocmai ceea ce bogatul din pildă nu poate face. Acesta se iubește prea mult pe sine, este orb și egoist, nu mai poate vedea nevoia de iubire a celor din jurul său.
Comoara care rămâne
Dragostea, ca dăruire, renunţare la noi înșine şi acceptare a aproapelui, este jertfă şi jertfire. 
Bogatul poartă pe chipul său o mască prin care nu vede că, în loc să se îmbogăţească, el sărăceşte. Lui i se pare că este un nonsens să renunţe la bogăţia sa şi s-o împartă cu altul, pentru că nu cunoaşte adevărul: numai oferindu-te pe tine altora, în mod liber, numai dăruind din bunurile care oricum nu sunt ale tale, numai încetând să exişti pentru tine însuţi devii „bogat în Dumnezeu”. 
Întrebarea pe care Dumnezeu ne-o adresează fiecăruia dintre noi, „Cele pe care le-ai adunat ale cui vor mai fi?”, exprimă o realitate crudă: adunăm mult și împărțim puțin. De câte ori nu vedem în jurul nostru cum prin bunurile atât de personale și atât de dragi celor trecuți în lumea cealaltă umblă mâini străine și suflete pentru care ele, acele bunuri, nu mai au nici o valoare! Căci cei pentru care acestea aveau valoare nu mai sunt aici...
Să nu uităm: comoara din cer, așezată „în Dumnezeu”, este singura care rămâne!
                      Cu dragoste,Maria.

.

24 de comentarii:

  1. Bogatii lumii nu le dau tarilor africane,EI le fura bogatiile:diamante,petrol,gaze,etc
    Pardon ,am uitat de armament,sa se impuste intre ei.
    China a cumparat largi teritorii, China s-a imbogatit cu toate bogatiile africii,la fel multe tari profita de pe urma acestor tari de pe continentul african

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai vazut Marie ce averuri su PSD-isti. De ce nu le spui sa le dea la saraci? Si copii lor i-au pus in functii inalte la stat in timp ce ai nostrii tineri intelligenti trebuie sa plece din tara ca sa-si gaseasca un loc de munca pe masura. Sa va fie rusine! Faceti facultati pe bani si nu stiti nici sa vorbiti corect limba romana dar aveti 2-3 diplome cica. Asa se duce tara de rapa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 08:17, ma dar de cand toata lumea e proasta doar tu inteligent? Egoistule.

      Ștergere
    2. Multe averuri au, in special case...

      Ștergere
    3. Da, si tu n-ai nici macar cunostintele de a scrie corect.

      Ștergere
    4. Sa fii prost nu-i de mirare, ci faptul ca acestia conduc tara impreuna cu familile lor. Papa tot si la popor nu ramane nimic. Deci daca te scandalizezi pt unul ca spune drrptatea de ce nu contestezi pe Dancila veorica?

      Ștergere
    5. 18:21, vorbesti tampenii. Pana la urma si copilul premierului este cetatean al Romaniei, avand aceleasi drepturi. Sau el nu are voie sa lucreze decat la privat dupa mintea ta? Serios acuma, sa nu fim absurzi. Omul a dat un concurs pentru a ocupa un loc de munca precum oricare. Sau dupa capul tau toti sunt prosti numai tu esti destept?! Dupa mintea ta daca e copil de premier, gata ca e prost? Hai sa nu exageram. Poate ca este mai competent ca si tine, te-ai gandit? Abtine-te de la a pune etichete dupa mintea ta, caci gresesti.

      Ștergere
    6. 17.31 de Dancila ce spui ca ne strica relatiile cu celelalte tari si ne face de rusine in lume? E primul ministru, nu te deranjeaza?

      Ștergere
    7. O rusine.dancila.dragnea.psd..sa fie stersi.de Dumnezeu.amin

      Ștergere
    8. 14:46, "intelepciunea" ta nu este si Intelepciunea Lui Dumnezeu pentru ca El este atoatestiutor, dar tu ce poti sti? Atat cat poti cuprinde intr-o limitare umana, pe un anumit nivel. Doar nu crezi ca tu ii dictezi si ii dai decrete Lui Dumnezeu ce sa faca.

      Ștergere
  3. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be
    really something that I think I would never understand.
    It seems too complex and very broad for me.

    I'm looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 08:40, scrie ROMANESTE !!!!!!!!!

      Ștergere
    2. 09:55 Hai ca iti scriu eu ROMANESTE :
      Bunul Dumnezeu sa te binecuvanteze cu sanatate,intelepciune,rabdare,bunatate, cu tot ce are EL mai bun pentru tine si familia ta.
      ps. Nu pot sa cred ca te deranjaza o postare in lb.engleza.
      Domnul sa fie cu tine.

      Ștergere
    3. 08:40 Only GOD has the answer to all our "matters", and there is a reason for everything.
      We just need patience and to believe that" life is still beautiful" (could be different).
      Life is about : GIVE and TAKE ( many times we give,give,give and take very little-or nothing) or ( some people take,take,take without giving back enough:selfish).
      It is our free will, which later in life will catch up with us.

      To me ,the most concern issue is the universe, how to feed the universe with positive,peaceful,goodwill thoughts, because I believe the universe is OUR FATHER.
      Best wishes

      Ștergere
  4. Ce ai facut TU pentru copiii saraci? NIMIC! Vinde tot ce ai si imparte saracilor! Asa face un crestin adevarat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce buni suntem să dăm sfaturi altora - “Vinde tot ce ai si împarte săracilor “ ,dar noi nu facem nimic .

      Ștergere
  5. Doamna Maria este un tablou groaznic cu acei copilasi. Ma doare sufletul cand vad asemenea fiinte nevinovate care mor de foame si de sete.
    Doamna Maria apa a lasat-o Dumnezeu pentru toti si in ziua de astazi platim apa cu pret destul de mare si atunci Dumnezeu o ia de tot pacat ca cei bogati nu vad suferinta celui sarac si in nevoie ba dincontra te desconsidera si nu te baga in seama.
    Adevarat cum zice la cartile sfinte: bogatii vor sta pe saci de bani iar saracii vor muri de foame.
    Cu mult drag doamna Maria si multa rabdare si sanatate. Doamne ajuta

    RăspundețiȘtergere
  6. Așa este Doamne ajută tuturor amin+++

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioane....ti-a iesit un porumbel din gura.
      Nu ai cerut numai pentru tine ,Doamne ajuta tuturor amin!
      Frumos

      Ștergere
  7. Din pacate solidaritatea umana este doar in literatura si in dictionare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Bogatii.nu.intra in impoaratia lui Dumnezeu.spune.biblia.ei.sunt.satanici.nau.inima.

    RăspundețiȘtergere
  9. AFRICA este tinuta in lipsuri ca sa nu se nasca alti copii- AMERICA STIE CA VA FI LOVITA SE CALAMITATI SI CEI RAMASI VOR MERGE IN AFRICA -PLINA DE RESURSE

    RăspundețiȘtergere