miercuri, 7 septembrie 2016

SFÂNTA EVANGHELIE ,DIN MAREA SI SFANTA ZI A NASTERII MAICII DOMNULUI ! 8 SEPTEMBRIE 2016 !

                                 8  SEPTEMBRIE  2016, 

            NASTEREA  MAICII  DOMNULUI ! 
                                  Image result for NASTEREA MAICI DOMNULUI     
                       LA  UTRENIE , 

             Sfânta Evanghelie de la Luca !
                           ( I, 39 - 49 , 56 )

În zilele acelea , sculându-se Maria, s-a dus în grabă la munte , într-un oraş al lui Iuda, şi a intrat în casa lui Zaharia , şi s-a închinat Elisabetei. Iar când a auzit Elisabeta închinăciunea Mariei , a săltat pruncul în pântecele ei ; şi Elisabeta s-a umplut de Duhul Sfânt şi a strigat cu glas mare şi a zis : binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecelui Tău. Şi de unde cinstea aceasta pentru Mine , ca să vină Maica Domnului meu ? Căci iată , cum a ajuns glasul închinării în urechile mele, a săltat pruncul de bucurie în pântecele meu. Şi fericită este aceea care a crezut că vor fi împlinite întocmai cele spuse ei de la Domnul. Atunci a zis Maria : măreşte sufletul meu pe Domnul şi se bucură Duhul meu de Dumnezeu Mântuitorul meu , pentru că a căutat spre smerenia roabei sale . Iată, de acum , mă vor ferici toate neamurile, că mi-a făcut mie mărire Cel Puternic şi sfânt este numele Lui. Şi a rămas Maria împreună cu Elisabeta , ca la trei luni. Apoi s-a înapoiat la casa SA.Amin.

                          La Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie ,

                Sfânta Evanghelie de la Luca !


                       (X, 38 - 42 ; XI , 27 - 28 )


În vremea aceea  a intrat Iisus într-un sat , iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei . Şi aceasta avea o soră , ce se numea  Maria , care şezând jos, lângă picioarele Lui Iisus , asculta Cuvintele Lui. Marta însă  se silea să facă ospăţ mare şi , apropiindu-se , a zis : Doamne, nu socoteşti că sora mea m-a lăsat singură să slujesc ? Spune-i dar ca să-mi ajute. 

         Image result for CELE DOUA SURORI MARTA SI MARIA CU IISUS HRISTOS
Dar Iisus , răspunzând , i-a zis : Marto , Marto, te sileşti şi te îngrijeşti de multe;dar un singur lucru trebuieşte. Maria însă şi-a ales partea ce bună , care nu se va lua de la ea.
                      Image result for CELE DOUA SURORI MARTA SI MARIA CU IISUS HRISTOS
Iar când zicea Dânsul acestea , o femeie din popor , ridicându-şi glasul, a zis către Dânsul : fericit este pântecele care te-a purtat şi sânii la care ai supt. Dar Iisus a răspuns : aşa este, dar fericiţi sunt cei care ascultă cuvântul Lui Dumnezeu şi-l păzesc pe el.
SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ  ŢIE !
                                    AMIN !

3 comentarii:

  1. La multi ani binecuvantati doamna Maria !

    RăspundețiȘtergere
  2. La mulți ani doamna Maria și toate cele bune vă doresc!
    La mulți ani tuturor care sărbătorești această zi în cinstea Maici Domnului!

    RăspundețiȘtergere