luni, 12 septembrie 2016

LEGEA CRESTIN ORTODOXĂ , SĂ CUPRINDĂ SI VÂRFURILE !

                                                              4 Septembrie 2016,ora 15,10 !

                                                   Dragii mei, 

În aceasta după amiaza, in timp ce scriam aici pe Blog, aud glas care spune ceva despre LEGEA si PELERINAJUL CRESTIN ORTODOX.
Glasul spunea asa:

                ” Eu as fi preferat ca LEGEA, sa ajunga la vârfuri !
                Dincolo de Pelerinaj Ortodox !”
Dragii mei, ce as putea sa mai spun?
Vă las pe voi dragilor ca sa comentati acest MESAJ, după felul cum veti simti in inima si-n sufletul vostru.  
Astept cu drag si cu interes, Comentariile voastre !
                                   Cu dragoste,Maria.    

P.S.
Chiar acum ,după ce am incheiat articolul ,vad dragii mei, inspre Sud -Est o Sfanta Biserica,in fața căreia era parcata o masina violet, o masina de lux, în acre urca alaturi de Preot,o femeie intre două vârste,foarte elegant îmbrăcată,si care cu siguranta era o doamna Preoteasa .
Aud glas, care spune  cu mare dezamagire,la vazul luxului extrem,asa:

                  ”Crestin ortodox!”

Dragii mei, cred că, cuvintele sunt de prisos, in fața luxului opulent,in care se scalda VARFURILE BOR, si nu numai.
 

55 de comentarii:

  1. Nici un crestin ortodox nu il urmeaza pe Hristos. Femeile se sulimanesc iar barbati niciatat, plimba cainele prin oras, isi etaleaza masina, copii injura ca la usa cortului si sunt cu toti botezati, cununati in fata Lui Dumnezeu dar nici unul nu il urmeaza. M

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asculta, M,cum iti permiti sa generalizezi? Ca si in intreaga societate romaneasca, ca si in intreaga lume, sunt si oameni care nu l-au acceptat pe Hristos sau care s-au indepartat de El, insa nu toti. Asta-i valabil si pentru "crestin ortodocsi".

      Ștergere
  2. Şi care e parerea d-voastră de acest mesaj?

    RăspundețiȘtergere
  3. Vrem spitale nu catedrale si biserici pentru progeniturile ,preotilor, facute pentru a lua bani si de la stat si de la enoriasi,de obicei la negru.O clasa de parazici pe linga altii asemenea lor.,fara alta chemare decit la limuzine Mercedes si vile exorbitant de luxoase cum are Streza mitropolit al Ardealului si un munte de nesimtire si neobrazare.care n-are nici har sau legatura cu acesta misie spirituala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, vreti cluburi, baruri, alte "temple", numai biserici si manastiri(crestin ortodoxe) nu vreti. Va concentrati pe "vrem spitale", asa va si atrageti, mai ales ca acele "spitale" se umplu de oameni bolnavi, in loc sa va concentrati pe sanatate,pe credinta, pe spiritualitate.

      Ștergere
    2. Anonim 09;34 <<<<<<<<<<< Vrem nu vrem , toti ne imbolnavim odata si odata. Si stiti cu totii foarte bine ca nu avem spitale suficiente si acelea care exista sunt necorespunzatoare si vechi . Ce este anormal in a avea un minim de siguranta pt sanatatea noastra ? Dar de scoli avem nevoie ? Deoarece nici scoli nu sunt suficiente , sunt vechi , ponosite si foarte slab echipate . Oricum prea sfinteniile lor , au suficienti bani pentru o viata luxoasa , din salariul de bugetar pe care il au ..... pfffff kiwi

      Ștergere
    3. De ce va legati de IPS Ardealului,fata de altii e f.OK.o sibianca.Vedeti de ala al Dobrogei care ia mita mii de Euro sa puna pile unora sa intre la Teologie.IPS Streza e vaduv de multi ani si a ramas cu 5 copii,hai sa avem respect.TCB

      Ștergere
  4. Astazi vedem tot mai des prezentatoare de moda si nu preotese cum ar trebui ca sa fie preoti in bermude si fara camasa la volan zicind ca sint tineri si au dreptul atunci trebuia ca sa faca o alta meserie pentru ca a fi preot nu este o meserie este un Dar Duvin patronul direct fiind Cristos iar preoteasa ar trebui sa fie ca un fel de maicuta pt societate nu vedeta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oamenii, in general, ar trebui sa aiba un trai decent, sa fie eleganti, sa aiba ceea ce-si doresc, bineinteles fara excese. Sunt mult mai multi necrestini care afiseaza opulenta pe care-o descrieti, asa ca vedeti-va barna din ochi.

      Ștergere
    2. Ai dreptate,o8:29,mai ales preotesele astea tinere,vin in blugi sau cu fuste mini la Biserica,nu au pic de smerenie,vai de mama lor.

      Ștergere
  5. Au ajuns vremurile care au fost prevestite de insusi IISUS HRISTOS,lupi imbracati in haine de oaie,ce duc poporul la pierzare.Sarmanii de ei nu stiu oare ca pt noi ei sunt exemplu?Noi enoriasii ce sa facem? sai copiem pe ei sau sa traim dupa cartea sfinta?Eu zic ca cea dea doua e benefica noua,iar ei vor da seama in fata STAPINULUI.Partea buna este ca nu toti sunt avari dupa averi, mai sunt care sunt un bun exemplu pt noi .DOAMNE AJUTA ACESTE SUFLETE RATACITE, SI PE NOI!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa inteleg ca voi cei care judecati cu atata ravna ,mergeti pe calea Lui Hristos?
    Mai bine v-ati ruga pentru sufletele voastre care sunt acoperite de noroiul judecatilor de valuare si a etichetarilor,decat pentru acei preoti si preotese despre care nu stiti ce trairi au in interiorul lor. S-ar putea sa aveti surprize atunci cand veti sta de vorba cu unul dintre ei. Bineinteles ca 'padure fara uscaturi" nu este ,dar sa nu generalizam si mai ales sa nu judecam.
    Ia priviti la ce ati scris,si apoi in interiorul vostru,vedeti cumva asemanarea? Altfel nu v-ar fi deranjat!
    Inca odata va spun;stapanul judecatii NU ESTE DUMNEZEU,ci Opusul lui Dumnezeu.
    Acum mai priviti odata in interior,pe cine slujiti?
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
  7. Asta, nu cred ca trebuie sa judecam noi. Noi il urmam pe Domnul Iisus Hristos, ci nu luxul unui mai-mare al unei Sfinte Biserici.

    Asta nu trebuie sa fie un obstacol/piatra in calea mea, sa ma opresc in loc sau sa ma intorc din drumul meu. Eu il urmez pe El ci nu o masina de lux.

    Daca asta ma opreste, inseamna ca ravnesc la bunul altuia si ca se isca invidia, ca "uite ce are ala care-mi propovaduieste Cuvantul si saracia, ca vrea sa ne tina in control saraci ca sa aibe ei mai mult".
    Las' sa aibe cat vrea! Poate ca ajuta si saracii, bolnavii, batranii si copii. Noi de unde stim?
    Ce ne spune noua media ceva de genul asta? In comparatie cu altii care au, vor mai mult, fura mai mult si nu ajuta pe nimeni, le tremura mana........cand trebuie sa ne creeze tuturor un trai decent, cel cu masina de lux ii mai ajuta si pe altii, sau da ordin la subordonati sa ajute peste tot in jurul lor. Si o face in tacere, sau Taina pt. a folosi termenul corect.
    Ailalti cand fac vreo binefacere (odata la 4 ani), o fac cu trambite si tv-uri, fala si tam-tam-uri, ca sa vada sarantocii. Ba, le mai ignoram si luxul si sleahta de protectie, le stragem mainile cu mandrie, ca de..."am dat noroc cu seful, cine mai e ca mine!" Uitam, ca ne-au adus in saracie, ca ne-au vandut bunurile, inclusiv pamantul de sub picioare si ne tot inghesuim in jurul lor sa le respiram aerul viciat, ca sa fim si noi importanti. Doamne Dumnezeule!
    Apoi (ca sa revin), daca am ravnit-necajit, inseamna ca am iesit din Cuvantul Domnului meu Iisus Hrisos. Asta este exact ce nu-mi doresc.

    Ar fi multe de spus, dar nu vreau sa mai plictisesc pe nimeni mai mult decat am facut-o deja. Oricum, fiecare stie mult mai multe, numai ca nu mai trebuie sa ne lasam iritati pe prima vedere. Sa fim calmi si sa judecam la rece , sa cautam sa vedem in spatele fiecarei stiri ce interese sunt; de obicei nu sunt in interesul nostru. Mai bine, "sa mancam niste inghetata rece!"

    Oricum mesajul primit de D-na Maria, este doar o dorinta de bine de la oameni buni, ce ne vor binele, caci daca, Cuvantul (Legea) ar fi ajuns la cei de sus, s-ar fi schimat lucrurile in bine pentru noi toti. Sa nu ne mai impiedicam de o masina, ca asa ne-a inoculat mass-media.
    Sa avem o zi buna cu totii
    si
    Sa ne ocroteasca Dumnezeu pe toti, de cei vicleni!
    P.S: Maine este "Inaltarea Sfintei Cruci"! Sa ne rugam de acum si in fiecare zi, ca cel viclean nu ne da ragaz, ci e mai inversunat, mai ales in preajma sarbatorilor, miercurea, vinerea, la eclipse, la echinoctiuri, se invart furiosi in jurul nostru. Sa nu le dam spatiu. Sa le inchidem toate usile sa le zadarnicim toate vicleniile, planurile, puterea prin Rugaciuni.
    Simplul "Tatal Nostru" rostit continuu in gand, oridecateori nu sunteti in discutii necesare, sau
    "Doamne Dumnezeule Iisuse Hristoase, Miluieste-ma, Ocroteste-ma, Izbaveste-ma pe mine si pe cei dragi mie, precum si pe cei drepti de cer mila si dreptatea Ta, Izbaveste-ne pe noi de vrajmasii nostri cei vicleni si de toata lucrarea lor, de puterea, energia, influeta si de armele lor, ne Miluieste, Ocroteste, Izbaveste, Mantuieste pe noi Doamne Dumnezeule Iisuse Hristoase . Ca Ta este Imparatia si Puterea si Slava, Doamne Dumnezeule Iisuse Hristoase si noi numai Tie Slava Inaltam. Slava Tatalui, Si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si vecii vecilor. Amin.

    Va rog, sa ma iertati Doamna Maria.
    Va multumesc! Dumnezeu sa va ocroteasca pe Dumneavoastra si pe toti cei dragi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumim pentru postarea frumoasa 10.17.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa,foarte frumasa,a vorbit-scris ca un tata parinte!
      Sarut mana :)

      Ștergere
  9. LEGEA e mai presus de ortodoxism...... Musulmani...... Cristiani........ Gehoviti....... Baptisti....LEGEA e la fel pentru toti!!!!!!!...... Religiile sant facute de oameni, LEGEA e facuta de Dumnezeu (cred ca acesta e mesajul)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 13 septembrie 2016, 11:09, cine este sub Har nu este sub Lege.

      Ștergere
    2. Da, asa-i si Moise era un "canal" destul de pur, reusind, functie de transformarile sale interioare, sa redea cat mai fidel ceea ce i-a transmis Dumnezeu. Sa nu mai zicem de faptul ca Mesia, Mantuitorul Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a venit din dragostea mare a lui Dumnezeu pentru Creatia Sa, ca sa nu piara intreaga omenire(datorita faradelegilor infaptuite si a nerespectului fata de acestea si a intarit Legea, reamintindu-i omenirii de Legea Iubirii, lege care o "intareste pe cea veche". Insa, din pacate, omenirea n-a inteles nici de aceasta data. O sa fie , din nou, o Interventie Divina...

      Ștergere
    3. Da, Anonim (12:24), "cine este sub Har nu este sub Lege", chiar asa este, doar ca sunt si Legi ale Harului, Legile Gratiei, asa-zisele "Legi Nescrise Cosmice" si "de-acolo incolo" (cum se zice pe la noi) mai sunt si altele. Ceea ce nu se vede este mult ma "vast" , noi neputand cuprinde cu mintea si cu inima decat atat cat ne este "ingaduit" de catre Dumnezeu.

      Ștergere
    4. Anonim 13 septembrie 2016, 13:49, de acord, insa in discutia de mai sus se vorbea de Legile recunoscute de religie.

      Ștergere
    5. Anonim13 septembrie 2016, 23:02
      Anonim 13 septembrie 2016, 13:49, de acord, insa in discutia de mai sus se vorbea de Legile recunoscute de religie.

      MOISE este SUB HAR si legile re -ligiei ESTE DUHUL SFINT al dreptei credinte = ortodoxia ... si ca sa vezi SI LA MOISE diferenta dintre HAR si legile uite aici si versetele CLARE :
      6.Apoi i-a zis iarăşi: "Eu sunt Dumnezeul tatălui tău, Dumnezeul lui Avraam şi Dumnezeul lui Isaac şi Dumnezeul lui Iacov!" Şi şi-a acoperit Moise faţa sa, că se temea să privească pe Dumnezeu.

      acum despre ce vorbeste acest articol ???

      iti spun eu
      legile HARULUIIII = CREDINTAAA ....

      asadar LEGIUITORUL ESTE IISUS HRISTOS , CALEA ESTE IISUS HRISTOS , ADEVARUL ESTE IISUS HRISTOS SI VIATA ESTE IISUS HRISTOS ..... ASTEA SUNT LEGEA CARE SUS LA CAP SE UITA LA PROPOVADUIRE .....LEGILE LUI MOISE DESFIINTATE DE INSUSI DUMNEZEU TATAL prin proorocul IEREMIA anuntate ....


      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR

      CRESTIN ORTODOX

      PS
      IISUS HRISTOS ESTE LEGEA VIE SI SEMNUL LUI = CRUCEA SFINTA ORTODOXA ... si acestea sunt SCRISE
      5. Şi de la Iisus Hristos, Martorul cel credincios, Cel întâi născut din morţi, şi Domnul împăraţilor pământului. Lui, Care ne iubeşte şi ne-a dezlegat pe noi din păcatele noastre, prin sângele Său,


      ca va veni pe si cu norii cerului si SEMNUL il vor cunoaste toti ... SI CEI CARE AU BATJOCORIT CRUCEA sunt deja judecati PRIN CUVINTELE LOR ... atentie mare cei sau cele CARE NU ISI FAC CRUCE .. vor suferi de la demoni pe care i-au slujit ....
      7.Iată, El vine cu norii şi orice ochi Îl va vedea şi-L vor vedea şi cei ce L-au împuns şi se vor jeli, din pricina Lui, toate seminţiile pământului. Aşa. Amin.
      apocalipsa 1


      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR

      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere
    6. 8.Eu sunt Alfa şi Omega, zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Atotţiitorul.

      apocalipsa 1

      Ștergere
  10. Streza al 'Ardealului' are apucaturi de porc securist nu de mitropolit,ameninta de fiecare data calugarii pe unde merge ca daca nu-i umplu porbagajul la mercedes cum trebue ii terorizeaza pe calugari,un veritabil exponent al diavolului pe pamint.coloana a 5-a a securistilor impusi in biserica pentru ei lege nu exista pentru ca a lor conducere se opune aplicarii prevederilor legale care cer deconspirarea colaboratorilor.Mafia din stat si la nivel religios.

    RăspundețiȘtergere
  11. Streza al 'Ardealului' are apucaturi de porc securist nu de mitropolit,ameninta de fiecare data calugarii pe unde merge ca daca nu-i umplu porbagajul la mercedes cum trebue ii terorizeaza pe calugari,un veritabil exponent al diavolului pe pamint.coloana a 5-a a securistilor impusi in biserica pentru ei lege nu exista pentru ca a lor conducere se opune aplicarii prevederilor legale care cer deconspirarea colaboratorilor.Mafia din stat si la nivel religios.

    RăspundețiȘtergere
  12. Si biblia spune lucruri de luat aminte, psalm 81:

    6. Eu am zis: "Dumnezei sunteţi şi toţi fii ai Celui Preaînalt".
    7. Dar voi ca nişte oameni muriţi şi ca unul din căpetenii cădeţi.

    Si IIsus a spus ca imparatia cerurilor se afla inauntrul nostru.

    Dar Trairea omului se imparte in doua: unii ,multi ”traiesc” religia, altii,putini ”traiesc” spiritualitatea.
    E greu pentru multi sa sparga coaja religiei sa ajunga la miezul spiritual. Caci e greu sa treci de la starea de rob la starea de fiu.
    DE CE?!
    Pentru ca multi oameni nu-L mai cauta pe Dumnezeu, din diferite motive.
    Cei indiferenti,impietriti, raman asa. Cei credinciosi ai bisericii, multi raman caldicei, se multumesc cu faramiturile primite de la cei mai induhovniciti. Multora le este teama sa nu respecte Legea, sa nu treaca de ea cumva, daca si-ar permite sa-l cunoasca mai profund pe Dumnezeu. Multi se considera mantuiti daca raman in granitele religiei in care s-au nascut(caci fiecare religie se considera adevarata si criterul suprem de mantuire sunt preceptele ei).
    Asa ramai continuu in starea de rob, rugandu-te continuu pentru izbavire dar netraindu-O.
    Dumnezeu nu cere nimic de la noi, doar ca ar fi fericit daca am trai starea de fii ai Lui.
    Ce ne opreste?!
    LIPSA DE CURAJ IN A-L CAUTA PE EL! IN A VORBI DIRECT CU EL.
    Daca facem aceasta El ni se va revela, si ne va descoperi si celelalte adevaruri care le are fiecare religie.
    Bratul Crucii vertical este mai lung decat bratul orizontal. Legatura directa a omului cu Dumnezeu trebuie sa fie mai profunda, decat relatia orizontala cu elementele ce omul le-a creat.
    Iar inima Crucii este de fapt Inima lui Hristos. Pentru aceasta Hristos s-a rastignit, ca sa ne arate adevarata Inima care detine in ea toata Imparatia lui Dumnezeu! Inima Lui! Si prin asta a voit sa ne spuna ca fiecare din noi avem in inima imparatia lui Dumnezeu!
    Si trupul nostru are forma crucii.
    Noi suntem fii, nu sclavi. Cei ce mor impreuna cu Hristos, vor invia impreuna cu El. Trebuie sa moara bobul de grau ca sa renasca viata apoi.
    Spune in Biblie ca Iisus desi era fiu a luat firea de sclav, si a venit sa slujeasca. Insa El nu a fost niciodata sclavul lumii si a legilor religioase, pentru ca El a venit sa desavarseasca Legea.
    El a trait cu autoritate si demnitate si iubire ca un Fiu!
    Daca Il putem privi ca Prieten pe Iisus, El ne va invata cum sa privim in inima noastra, si sa facem din credinta mai mult decat El a facut!
    Inaltarea Sfintei Cruci sa insemne pentru inaltarea duhului nostru, sa daruim lumii marturisirea vie ca suntem fii ai lui Dumnezeu, copii ai Lui, si nu sclavi ai lumii!

    RăspundețiȘtergere
  13. 12.Intrând într-un sat, L-au întâmpinat zece leproşi care stăteau departe,
    13.Şi care au ridicat glasul şi au zis: Iisuse, Învăţătorule, fie-Ţi milă de noi!
    14.Şi văzându-i, El le-a zis: Duceţi-vă şi vă arătaţi preoţilor. Dar, pe când ei se duceau, s-au curăţit.
    15.Iar unul dintre ei, văzând că s-a vindecat, s-a întors cu glas mare slăvind pe Dumnezeu.
    16.Şi a căzut cu faţa la pământ la picioarele lui Iisus, mulţumindu-I. Şi acela era samarinean.
    17.Şi răspunzând, Iisus a zis: Au nu zece s-au curăţit? Dar cei nouă unde sunt?
    18.Nu s-a găsit să se întoarcă să dea slavă lui Dumnezeu decât numai acesta, care este de alt neam?
    19.Şi i-a zis: Scoală-te şi du-te; credinţa ta te-a mântuit.
    20.Şi fiind întrebat de farisei când va veni împărăţia lui Dumnezeu, le-a răspuns şi a zis: Împărăţia lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
    21.Şi nici nu vor zice: Iat-o aici sau acolo. Căci, iată, împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul vostru.

    RăspundețiȘtergere
  14. cristina shanti13 septembrie 2016, 22:14
    Si biblia spune lucruri de luat aminte, psalm 81:

    6. Eu am zis: "Dumnezei sunteţi şi toţi fii ai Celui Preaînalt".
    7. Dar voi ca nişte oameni muriţi şi ca unul din căpetenii cădeţi.


    raspuns :

    ia MAI CITESTE o data COMPLET psalmul si vezi CA NU ESTE CE SPUI TU .... DACA NU REUSESTI ITI arat eu GRESELILE MARI PE CARE LE FACI IN ANALIZA
    PSALMUL 81 COMPLET
    Psalmul 81
    1.Dumnezeu a stat în dumnezeiască adunare şi în mijlocul dumnezeilor va judeca.
    2.Până când veţi judeca cu nedreptate şi la feţele păcătoşilor veţi căuta?
    3.Judecaţi drept pe orfan şi pe sărac şi faceţi dreptate celui smerit, celui sărman.
    4.Mântuiţi pe cel sărman şi pe cel sărac; din mina păcătosului, izbăviţi-i.
    5.Dar ei n-au cunoscut, nici n-au priceput, ci în întuneric umblă; stricase-vor toate rânduielile pământului.
    6.Eu am zis: "Dumnezei sunteţi şi toţi fii ai Celui Preaînalt".
    7.Dar voi ca nişte oameni muriţi şi ca unul din căpetenii cădeţi.
    8.Scoală-Te, Dumnezeule, judecă pământul, că toate neamurile sunt ale Tale.


    AVIZ AMatorilor si amatoarelor

    crestin ortodox

    RăspundețiȘtergere
  15. Daca cei de la virf nu merg pe calea cea strimnta e problema lor,noi cei de ,,jos,, sa traim in dragostea lui DUMNEZEU.Sa ne straduim sa nu mai fim caldicei,sa ardem in HRISTOS poate si cei cazuti in lacomia banului vor reveni pe calea dreapta.Ei pina la urma se pot pocai vor face totul sa se izbaveasca, iar noi in necunostinta de cauza tot acuzam.Ei se mintuie iar noi raminem cu pacatul judecatii aproapelui.Ce ne facem atunci?Iarta-ne DOAMNE pe toti si lumineaza-ne mintile!

    RăspundețiȘtergere
  16. http://www.romaniatv.net/mobi/perchezitii-dna-la-episcopia-ortodoxa-oradea-si-la-manastirea-izbuc-vizati-episcopul-sofronie-si-staretul-mihail_314572.html

    RăspundețiȘtergere
  17. percheziti ale procurorilor dna la episcopia oradea vizati episcopul si rectorul,acuzatii de furt si coruptie-craciun

    RăspundețiȘtergere
  18. Oare daca un apropiat al tau este omorat cu un cutit,toata viata vei slavi acel cutit??!!
    Ar trebui sa slavim inchisorile unde au fost schingiuiti si omorati atatia oameni?
    Mai puneti-va si voi intrebari!Poate se mai aprinde vreo luminita!

    RăspundețiȘtergere
  19. aici nu e vorba de a judeca ci pareri/comentarii despre o viziune sau problema/scenariu de realizare/implinire-craciun

    RăspundețiȘtergere
  20. Anonim16 septembrie 2016, 16:00
    Oare daca un apropiat al tau este omorat cu un cutit,toata viata vei slavi acel cutit??!!
    Ar trebui sa slavim inchisorile unde au fost schingiuiti si omorati atatia oameni?
    Mai puneti-va si voi intrebari!Poate se mai aprinde vreo luminita!

    RASPUNS
    MOR DE RASSSS ..... serios ???

    Daca acel cutit ESTE SFINTIT PRIN SINGELE APROPIATULUI TAU si FACE MINUNI fi convins CA IL VEI SLAVI .... DAR NU E CAZUL CU ASTFEL DE PROSTII INUTILE .... deci CRUCEA SFINTITA este SEMNUL intoarcerii LUI IISUS HRISTOS .... daca citesti VECHIUL TESTAMENT AI SA VEZI ACOLO HAINE CARE AU FACUT MINUNI , OASE CARE AU FACUT MINUNI ETC ETC ETC , DECI DACA DUMNEZEU DORESTE UN CUTIT SE SFINTESTE SI EL PRIN SINGELE DE SFINT CARE A CURS PE EL ---- desigur daca apropiatul tau ESTE SFINT ... NU E CAZUL LA ASA CEVA . ASADAR NU CINSTESTI CUTITUL CU CARE A FOST omorit ca NU ESTE SFINTIT---- mai CITESTE SFINTA SCRIPTURA SI APOI SI RASPUNDETI SAU INTREABA DIRECT si TI SE VA RASPUNDE SI NU MAI FOLOSI VRAJELI ... capisici ?

    CUTITUL , INCHISORILE SI ALTE BAZACONII DIN CAPUL TAU nu au nimic in comun cu SFINTA CRUCE , SFINTELE MOASTE SI SFINTELE ICOANE... DECI MAI STUDIAZA ....DUR ADEVAR , STIU , DAR DEMONII nu dorm si atunci ii ardem .....


    crestin ortodox

    aviz AMATORILOR SI AMATOARELOR

    RăspundețiȘtergere
  21. Argumentele tale sunt puerile bree,Crestin! Asa s-au facut razboaiele,si toate aceste atentate ,omorand in numele "SFINTENIEI"!

    SINGURUL RAZBOI SFANT ESTE CEL CU EGOUL TAU!

    Eu prefer sa cred ca MINUNILE SUNT FACUTE DE DUMNEZEUL
    CEL PURUREA VIU PRIN SPIRITELE VII ALE SFINTILOR nu in oasele fizice moarte.
    Mai straduieste-te in a explica ce nu-ti convine fiindca ce spusesi aci este doar..."amatorism"

    Uite acest mesaj al Anonimului m-a facut sa constientizez un ADEVAR, si anume ca, pe CRUCE ,MANTIUTORUL CEL care a venit sa ne MANTUIASCA a fost OMORAT, NU INVIAT,NU INALTAT.
    Noi cei pe care trebuia sa ne ajute sa ne mantuim,noi l-am crucificat,noi l-am batjocorit si de atunci incoace tot sarbatorim aceasta "grozavie".Cum iti suna aceasta?Poti apela la constiinta sa-mi explici ?
    Hai D-le licentiat in teologie, explica-mi cine au fost cei care NU au vrut ca invataturile Sale sa ne ajute sa ne mantuim,adica eliberam?

    Draga D-le,esti o persoana inteligenta,dar "pacat" fiindca nu poti vedea dincolo de invatatura sistemului celor care L-au crucificat! Cand vei realiza ca ai invatat CE LE TREBUIESTE LOR, si NU CE ITI TREBUIE DUMITALE,poate vom reusi sa comunicam!Pana atunci imi pare rau de atata munca depusa in invatatura care ar fi trebuit sa ajute omenirea sa se inalte, nu s-o ingenuncheze in credinta ca sunt robi.
    Cu tot respectul pentru Fiinta care ESTI!
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 31.Şi a început să-i înveţe că Fiul Omului trebuie să pătimească multe şi să fie defăimat de bătrâni, de arhierei şi de cărturari şi să fie omorât, iar după trei zile să învieze.

      eu sunt d IA DE AICI asa ca pe LIMBAJUL TAU .. femeie fara cap ... dur adevar stiu .. deci iau pe rind PROSTIILE TALE
      te citez
      ´´Anonim20 septembrie 2016, 11:15
      Argumentele tale sunt puerile bree,Crestin! Asa s-au facut razboaiele,si toate aceste atentate ,omorand in numele "SFINTENIEI"!´´

      ASTA MI-A PLACUT
      cine SCOATE SABIA de sabie VA MURI ... deci DACA TU SCOTI SABIA MORI .... asta inseamna APARARE ... cum s-au facut razboaiele ??? SIMPLU .... UNII ATACA , unii SE APARA ... ambii OMOARA ... upssss E DREPT ??? ia vezi ACUM prostie INTRUCHIPATA cum SFINTENIA APARARII este OMOR DIVIN .... de cind am cazut din rai RAZBOAIE CITE VREI si la nivel simplu

      ADEVARUL SE RABOIESTE CU MINCIUNA

      de ce a murit IISUS HRISTOS = ADEVARUL ??? simplu de raspuns
      ca OMULULUI SI DIAVOLILOR LE PLACE MINCIUNA si OMOARA ADEVARUL .. PROFETII AU FOST OMORITI IN VECHIUL TESTAMENT , IOAN BOTEZATORUL OMORIT ,INSUSI IISUS HRISTOS OMORIT PENTRU PACATELE NOASTRE ..

      PACATELE ADUC MOARTEA .... DECI PACATUL OMOARA OMUL ... SI PRIN PACAT , MOARTEA E IN LUME .... CIND S-A INTIMPLAT ASTA ??? cind EVAAAAAAA , atentie femeie , EVVVAAAAA a ascultat de SARPEEEE = DIAVOL ... DECI EVAAAAA a adus pacatul si MOARTEA IN LUMEEEE ... dura adevar stiu , dar astA E CIND eva . FEMEIA asculta de sarpe, OMOARA pe toti ... deci primul razboi A FOST FACUT DE EVAAAAAAA = FEMEIA care A OMORITTTTTTTTTT OMUL ... DECI EVAAAA E PRIMA CRIMINALAAAAAAAA ... upssss dur adevar stiu .... mai vrei mai departe SAU ITI AJUNGE ?? ha ha ha ....

      deci EVELE = VIETILE PACATOASE nu doresc mantuirea omului SI AU OMORIT ADEVARUL dar ADEVARUL A INVIAT SI PE CRUCE ... DECI CRUCEA ESTE ADEVARUL SI SEMNUL CARE PE DEMONI II INGROZESTE CA AU CREZUT CA ASA SFIRSESC CU FIUL LUI DUMNEZEU ... VREI VERSETE ? IA DE AICI
      18.Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu.
      CRUCE
      SI MAI DEPARTE
      23.Însă noi propovăduim pe Hristos cel răstignit: pentru iudei, sminteală; pentru neamuri, nebunie.

      HRIStOS CEL RASTiGNIT = CRUCE ....

      upsss CRUCEA ESTE SFINTITA DE SANGELE LUI IISUS HRITSOS ... bravo .. AI VAZUT ? mai am destule versete SI CREDE-MA PE CUVINT ca FARA CRUCE NU TE MANTUIESTI ca scris este :

      34.Şi chemând la Sine mulţimea, împreună cu ucenicii Săi, le-a zis: Oricine voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie.

      lepadarea de sine = lepadarea de eva = lepadarea de viata pacatoasa

      luati CRUCEA .... SI apoi URMATI PE HRISTOS

      concluzia simpla
      1. lepadarea de sine
      2 CRUCEA ...



      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR

      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere
    2. Uite acest mesaj al Anonimului m-a facut sa constientizez un ADEVAR, si anume ca, pe CRUCE ,MANTIUTORUL CEL care a venit sa ne MANTUIASCA a fost OMORAT, NU INVIAT,NU INALTAT.
      Noi cei pe care trebuia sa ne ajute sa ne mantuim,noi l-am crucificat,noi l-am batjocorit si de atunci incoace tot sarbatorim aceasta "grozavie".Cum iti suna aceasta?Poti apela la constiinta sa-mi explici ?

      DESIGUR CA POT --- ha ha ha

      DECI INVIEREA PE CRUCE SI DE PE CRUCE SARBATORIM CRESTINII DREPTEI CREDINTE = ORTODOXIA ca scris este :

      1. Vă aduc aminte, fraţilor, Evanghelia pe care v-am binevestit-o, pe care aţi şi primit-o, întru care şi staţi,
      2. Prin care şi sunteţi mântuiţi; cu ce cuvânt v-am binevestit-o - dacă o ţineţi cu tărie, afară numai dacă n-aţi crezut în zadar S
      3. Căci v-am dat, întâi de toate, ceea ce şi eu am primit, că Hristos a murit pentru păcatele noastre după Scripturi;
      4. Şi că a fost îngropat şi că a înviat a treia zi, după Scripturi;
      5. Şi că S-a arătat lui Chefa, apoi celor doisprezece;
      6. În urmă S-a arătat deodată la peste cinci sute de fraţi, dintre care cei mai mulţi trăiesc până astăzi, iar unii au şi adormit;
      7. După aceea S-a arătat lui Iacov, apoi tuturor apostolilor;
      8. Iar la urma tuturor, ca unui născut înainte de vreme, mi S-a arătat şi mie.
      9. Căci eu sunt cel mai mic dintre apostoli, care nu sunt vrednic să mă numesc apostol, pentru că am prigonit Biserica lui Dumnezeu.
      10.Dar prin harul lui Dumnezeu sunt ceea ce sunt; şi harul Lui care este în mine n-a fost în zadar, ci m-am ostenit mai mult decât ei toţi. Dar nu eu, ci harul lui Dumnezeu care este cu mine.
      11.Deci ori eu, ori aceia, aşa propovăduim şi voi aşa aţi crezut.
      12. Iar dacă se propovăduieşte că Hristos a înviat din morţi, cum zic unii dintre voi că nu este înviere a morţilor?
      13.Dacă nu este înviere a morţilor, nici Hristos n-a înviat.
      14.Şi dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este atunci propovăduirea noastră, zadarnică este şi credinţa voastră.
      15.Ne aflăm încă şi martori mincinoşi ai lui Dumnezeu, pentru că am mărturisit împotriva lui Dumnezeu că a înviat pe Hristos, pe Care nu L-a înviat, dacă deci morţii nu înviază.
      16.Căci dacă morţii nu înviază, nici Hristos n-a înviat.
      17.Iar dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este credinţa voastră, sunteţi încă în păcatele voastre;
      18.Şi atunci şi cei ce au adormit în Hristos au pierit.
      19.Iar dacă nădăjduim în Hristos numai în viaţa aceasta, suntem mai de plâns decât toţi oamenii.
      20.Dar acum Hristos a înviat din morţi, fiind începătură (a învierii) celor adormiţi.
      21.Că de vreme ce printr-un om a venit moartea, tot printr-un om şi învierea morţilor.
      22.Căci, precum în Adam toţi mor, aşa şi în Hristos toţi vor învia.

      ia citeste SI PE LINIUTA scoate IDEILE PRINCIPALE si daca nu reusesti SA RASPUNZI LA ACESTE DILEME ale tale SINGURA atunci O FAC EU

      HAI fa EFORT ca apoi VEDEM si bucuria ADEVARULULUI DESCOPERIT de TINE dupa CE CITESTI ... ca doar nu vorBesc cu ´´ amatoarele ´´ NU ???? dur adevar stiu dar ca tine AM VAZUT MII ... deja la mine e pe automat CA PROSTIILE se repeta la infinit ... MEREU SI MEREU acelasi prostii scrise .... ITI TREBUIE MULTA RABDARE crede-ma SA RASPUNZI LA ACEEASI PROSTIE CIND OAMENII SUNT MULTI .... termini cu unul si altul spune aceeasi prostie ... si dai raspuns la infinit si nu se trece mai departe ca vorba unui clasic ´´ prosti da multi ´´.. DAR SLAVIT FIE DOMNUL PENTRU ASTA ... HA HA HA

      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox

      Ștergere
    3. Draga D-le,esti o persoana inteligenta,dar "pacat" fiindca nu poti vedea dincolo de invatatura sistemului celor care L-au crucificat! Cand vei realiza ca ai invatat CE LE TREBUIESTE LOR, si NU CE ITI TREBUIE DUMITALE,poate vom reusi sa comunicam!


      DACA nu imi spuneai tu nu stiam ca sunt o persoana inteligenta ... ha ha ha ... acum m-am lamurit ca sunt .... IRELEVANTA aceasta remarca in dialog ... ha ha ha
      diferenta dintre mine si tine este ca CE LE TREBUIE LOR eu stiu , PROBLEMA LOR este CA EI VOR SA IA CE LE TREBUIE LOR FARA SA STIE CE LE TREBUIE LOR ... capisci ?? cu alte cuvinte NU INTREBI HAOSUL CE II TREBUIE ca el NU STIE CA e fara structura ... ASTA ASA CA SA PRICEPI DUR DAR CLAR ca STRUCTURA OMULUI e HAOS si NU EXISTA ... .. deci nu intrebi URAGANUL CE II TREBUIE LUI ca e posibil DACA nu ai forta necesara SA TE IA PE SUS ... DECI ori TE DAI LA O PARTE , ori SPUI DESPRE EL ce face ... ori salvezi OAMENII din calea lui SI DESIGUR VEI GASI SI prosti CARE SA SE DUCA IN CALEA LUI si sa te mai si convinga CA E BINE asa si ei sunt LIBERI sa o faca .... AI TREI POSIBILITATI ... ii lasi SA MOARA MERGIND IN EL , ii opresti FORTAT , SI INCALCI liberul arbitru DAR IL SALVEZI sau le spui NU IMI PASA ca o sa afle ei adevarul ´´ cind e timpul lor ´´ ??? ha ha ha ... asta cind e timpul lor e geniala CA MOR in uragan SI NU MAI APUCA TIPUL lor .... deci femeie FARA CAP sentimentalismele , emotiile si alte BAZACONII nu se aplica PENTU SALVAREA CONCRETA a omului CA NU IL LASI DE CAPUL LUI CA SA MOARA ... sau poti sa o faci DAR APOI SA NU SPUI CA ´´ asa era scris ´´ CIND DOBITOCUL se duce din nestiinta , mandrie si alte ´´ desteptaciuni ´´ ale lui IN URAGAN SI MOAREEEEE ...

      AI INTELES ?

      dur adevar stiu

      aviz amatorilor si amataorelor

      crestin ortodox

      Ștergere
    4. Eu prefer sa cred ca MINUNILE SUNT FACUTE DE DUMNEZEUL
      CEL PURUREA VIU PRIN SPIRITELE VII ALE SFINTILOR nu in oasele fizice moarte.

      raspuns :
      spiritele vii ale sfintilor ??? DAR trupurile sfinte ale sfintilor ??? hmmmmm ... s-a aprins vreo lumina ??? ha ha ha

      aha DESIGUR ca OASELE SFINTE nu pot exista LA DUMNEZEUL TAU ca DUPA MOARTEA UNUI SFINT . trupul lui NU MAI POATE FI SFINTIT CA nu vrei tu ??? DECI DUMNEZEUL TAU e cam neputincios DACA in timpul vietii DUHUL SFINT e in acel OM SFINT si dupa CE OMUL TRUPESTE MOARE , nu mai ramine IN moastele LUI ca NU VREI TU ??? UN PIC DE LOGICA ar fi bine aici , femeie .... dur adevar stiu , dar PREFERINTELE tale NU NE INTERESEAZA si NU sunt ARGUMEnTE LA CE SE DISCUTA ...adevarul E ADEVAR si MINCIUNA E MINCIUNA ...

      E SIMPLU acum de VAZUT ???

      aviz amatorilor si amataorelor

      crestin ortodox

      Ștergere
    5. Noi cei pe care trebuia sa ne ajute sa ne mantuim,noi l-am crucificat,noi l-am batjocorit si de atunci incoace tot sarbatorim aceasta "grozavie"

      mare MINUNE asta SA MORI PE CRUCE pentru pacatele omenirii SI APOI SA INVII a treia zi DUPA SCRIPTURI ...

      MAI CA ASA O CRUCE merge si la mine , dar eu sunt foarTe pacatos si NU INVIEZ a treia zi dupa scripturi DAR SIGUR INVIAZA MORTII ( INCLUSIV eu ) cind VA VENI IISUS HRISTOS A DOUA OARA ...

      dar mai intai sa VEDEM INVIEREA MORTILOR cind IISUS HRISTOS a MURIT pe cruce SI APELAM LA ADEVARUL DUHULUI SFINT din SFINTA SCRIPTURA

      50.Iar Iisus, strigând iarăşi cu glas mare, Şi-a dat duhul.
      51.Şi iată, catapeteasma templului s-a sfâşiat în două de sus până jos, şi pământul s-a cutremurat şi pietrele s-au despicat;
      52.Mormintele s-au deschis şi multe trupuri ale sfinţilor adormiţi s-au sculat.

      IIsus si.a dat duhul si MORMINTELE s-au deschis SI trupurile SFINTILOR s-au sculat ... upssss .. sa repetam TRUPURILE s-au sculat .... MOASTELE s-au sculat ... ce spuneai cu oasele ? TU NU TE INCHINI lor ? DAR DUHULUI DIN ELE cind fac minuni ??? HMMMM ... sau DUHUL SFINT nu e spre inchinare ??? upsss ,, dura adevar STIU dar la cite prostii scrii mereu si mereu cineva trebuie sa te trezeasca CA DORMI PROFUNDDDD ... ha ha ha ... si multi si multe o faceti .....

      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR

      CRESTIN ORTODOX

      PS nu mai vorbim de LAZAR cel mort de 4 ZILE ... sper ca nu te apuci sa imi spui ca era ´´ moarte clinica ´´ CA MOR DE RASS inca de pe acum ..... dar SA pricepi SIMPLU un adevar :MOARTEA CLINICA NU ESTE MOARTE REALA si ´´ vedeniile din ea ´´ nu au nimic cu ADEVARUL mortii si APOI E IADUL SI RAIUL pentru toti descoperit in 40 de zile ( asta vom discuta mai pe larg ALTA DATA ) CA ACUM raminem la dilemele astea de cresa .... ha ha ha

      aviz amatorilor si amatoarelor


      crestin ortodox

      Ștergere
  22. FARISEII DE ATUNCI SI-AU JUCAT ROLUL LOR.FARISEII SI CARTURARII DE ASTAZI NU DUC LISA DE NIMIC.SUNT PREAFERICITI,SUNT STAPANI PE MOSIA LOR SI NE CONDUC DISCRETIONAR INSPRE ECUMENISM.CAUTATI SI VEDETI CUM AU CONSTRUIT MOSCHEE,SINAGOGA SI ALTELE IN VECINATATEA CETATII NNOULUI IERUSALIM DE LA PUCIOASA.IN TOATE EPISCOPIILE DIN TARA ESTE PRIMIT CUVANTUL LUI DUMNEZEU SI LE ESTE TEAMA SA-L FACA CUNOSCUT CA SA NU-SI PIARDA CASTIGURILE NECURATE.CEL PUTIN 30000 DE EURO COSTA UN POST DE PREOT.EI SLUJESC LUI MAMONA,NU DOMNULUI SI SEMENILOR AFLATI IN NEVOIE.ASTA-I CRUDUL ADEVAR.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si asta este unul dintre motivele pentru care eu "iubesc" atat de mult preotimea. :) (cred ca mai corect ar fi prostimea, ca preotimea implica si HAR, dar la ei da cu -minus)

      Ștergere
    2. Emanuel Prichici21 septembrie 2016, 23:41
      si asta este unul dintre motivele pentru care eu "iubesc" atat de mult preotimea. :) (cred ca mai corect ar fi prostimea, ca preotimea implica si HAR, dar la ei da cu -minus)

      raspuns
      pridikitsch plin de ´´ harul ´´ demonic vorbeste de cei CU HARUL HIROTONIEI dat apostoliLOR - episcopilor -preotilor . botezatilor - credinciosilor DIN ORTODOXIE ...TE ARDE HARUL SFINTEI TREIMI a LOR STIM BINE pridikitsch si e greu de suportat cind sunt demoni in tine , dar nu e nimic ,,, ii rezolvam cu chinuiala TA ca NU TE LASA USOR tu FIIND DE ACORD sa lucrezi cu ei si prin ei ... si
      NORMAL CA FIIND CU DEMONII NU IUBESTI PREOTIMEA ... ar fi fost o minune sa fi primul DEMONIZAT care iubeste preotii .... capisci , pridikitsch licurici ??? ha ha ha

      aviz amatorilor si amatoarelor
      crestin ortodox

      Ștergere
    3. tot ce spui tu este irelevant pentru mine, nu stiu de ce te mai obosesti :)

      iar harul meu este de la Dumnezeu Tatal, nu de la demonii din capul tau. TOCMAI ca preotimea din ziua de astazi considera ca poate cumpara harul de la episcopi pe bani grei (zicea cineva de zeci de mii de euro pentru un post de preot) si aici este inselarea.

      hirotonirea mea a avut loc in pesterea lui Ioan de la Prislop, iar demonizatul este chiar tu, care face spume la gura zbierand in gura mare lucruri pe care nu le intelege si pe care nici nu le simte, caci comportamentul tau te tradeaza, troll mic ce esti. inapoia mea, satano!

      Ștergere
    4. hirotonirea mea a avut loc in pesterea lui Ioan de la Prislop, iar demonizatul este chiar tu, care face spume la gura zbierand in gura mare lucruri pe care nu le intelege si pe care nici nu le simte, caci comportamentul tau te tradeaza, troll mic ce esti. inapoia mea, satano!

      RASPUNS

      HA HA HA ... SI EU SUT PRESEDINTELE TARII ... SANSA CA EU SA FIU ESTE MAI MARE DECIT SA FI TU VREODOATA HIROTONIT preot ... aHa, ca ai fost demonizat PRIN INITIERI REIKISTE si alte initieri asta e la ordinea zilei dar NU SE NUMESTE hirotonire ci POSEDARE , pridikitsch licurici .. ha ha ha
      ....iar harul de la botez PLEACA cind AI FACUT INITIERI REIKISTE .. deci NICI ACELA NU MAI ESTE .... ai ramas CU DEMONII amice ... DUR Adevar STIUUU ... DAR II ARDEM ... NICI O GRIJA ...

      deci prostie INTRUCHIPATA , diferenta dintre A ITI IMAGINA
      preotia si A FI preot e ffffffff mare .... asadar diavole mic , ANATEMA SA FI ca scris este .... stii versetele acum a lui PAVEL , da ??? SI alte VERSETE si mai CLARE :

      20.Ci (zic) că cele ce jertfesc neamurile, jertfesc demonilor şi nu lui Dumnezeu. Şi nu voiesc ca voi să fiţi părtaşi ai demonilor.
      21.Nu puteţi să beţi paharul Domnului şi paharul demonilor; nu puteţi să vă împărtăşiţi din masa Domnului şi din masa demonilor.

      deci concluzia simpla
      DEMONII DIN TINE sunt CLARI pentru VAZATORI si nu ne temem de ei dar II PRAJIM .... CAPISCI ???

      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR

      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere
  23. Crestin Ortodox,scrii mult,dar spui putin!Stradania dumitale,nu mi transmite nimic,cat despre argumente,nu te mai obosi!Nu faci decat sa dai citate peste citate scrise de cei care s-au straduit din rasputeri sa modifice Biblia dupa bunul lor plac.

    O simpla constientizare te-ar face sa constati cat de mult venerezi cuvantul"demoni"!
    Cred ca mare frica ai sa te privesti in interior!
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. TE CITEZ :
      ´´Crestin Ortodox,scrii mult,dar spui putin!Stradania dumitale,nu mi transmite nimic,cat despre argumente,nu te mai obosi!Nu faci decat sa dai citate peste citate scrise de cei care s-au straduit din rasputeri sa modifice Biblia dupa bunul lor plac.´´

      RASPUNS :
      Sfanta Scriptura nu minte si Duhul Sfant n-a inselat pe slujitorii sai, proorocii. Oamenii nu puteau cunoaste prin firea si prin mintea lor lucruri asa de mari si de dumnezeesti, ci numai printr-un dar, coborat de sus asupra oamenilor sfinti.

      Cand e vorba despre Sf. Scriptura a Vechiului Testament si a Noului Testament, cuvantul "Testament" mai are si inteles de "legamant". El e "Legamantul" dintre Dumnezeu si om, facut indata dupa caderea acestuia, prin fagaduinta data de Dumnezeu primilor oameni, ca samanta femeii va zdrobi capul sarpelui. Acest legamant, pe cale de a fi uitat de oameni, a fost reinnoit fata de Patriarhul Avraam (Fac. XII, I 4), apoi a fost incheiat, in scris, pe muntele Sinai, intre Dumnezeu si poporul evreu (Iesire XX). Despre acest legamant vorbeste Sf. Apostol Pavel in Epistola catre Evrei (IX, 15.28).

      Toate scrierile care cuprind legea si Proorocii formeaza Legamantul Vechi, adica Testamentul Vechi, fiindca vorbesc despre acel Legamant, fiindca sunt date inainte de Hristos, si-si afla implinirea si desavarsirea in El.

      Scrierile sfinte, date dupa Hristos, formeaza Legamantul nou, adica Testamentul Nou, fiindca vorbesc despre noua legatura facuta la Cina cea de Taina intre Dumnezeu si oameni, "Legea cea noua", adusa lumii de Domnul nostru Iisus Hristos, (Matei XXVI, 28).

      Sf. Apostol PAVEL arata in chip lamurit invatatura despre cele doua Testamente, Vorbind despre jertfa Mantuitorului, el zice: "Si pentru aceasta (Hristos) este mijlocitorul aseza mantului, (Testamentului) celui nou, ca facandu-se moarte spre rascumpararea greselilor ce erau in asezamantut de lege cel dintai sa ia cei chemati fagaduinta mostenirii celei vesnice. Caci unde este diata (testament), acolo trebuie sa fie moartea celui ce au facut diata (testamentul). Caci diata intru cei morti este intarita, de vreme ce inca nici o putere nu are pana cand este viu cel ce face diata (testamentul). Pentru aceea nici cea dintai, fara de sange nu s-a innoit" (Evrei IX, 15.18).

      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox

      Ștergere
    2. TE CITEZ :
      O simpla constientizare te-ar face sa constati cat de mult venerezi cuvantul"demoni"!


      RASPUNS :
      9.Ci pe Cel micşorat cu puţin faţă de îngeri, pe Iisus, Îl vedem încununat cu slavă şi cu cinste, din pricina morţii pe care a suferit-o, astfel că, prin harul lui Dumnezeu, El a gustat moartea pentru fiecare om.

      14.Deci, de vreme ce pruncii s-au făcut părtaşi sângelui şi trupului, în acelaşi fel şi El S-a împărtăşit de acestea, ca să surpe prin moartea Sa pe cel ce are stăpânirea morţii, adică pe diavolul,

      asadar stapinul mortii , DIAVOLUL a fost surpat DE IISUS HRISTOS care A GUSTAT MOARTE FIECARUI OM .... ce zici femeie fara cap , OMORI SARPELE sau INVETI CA EVA MINCIUNILE LUI ??? pina acum STIM ce faci ... ASCULTI SARPELE SI INVATATURIL LUI ( textele tale POSTATE sunt DEMONICE de-a dreptul ) .., DUR ADAVAR STIU dar CUTREMURE trebuiesc la unele CU DURERI MARI ca sa priceapa lucruri SIMPLE ...

      Sfinta scriptura e CLARA
      te-ai indepartat DE CREDINTA DREAPTA = ORTODOXA SI ASCULTI demonii si INVATATURLE LOR
      1.Dar Duhul grăieşte lămurit că, în vremurile cele de apoi, unii se vor depărta de la credinţă, luând aminte la duhurile cele înşelătoare şi la învăţăturile demonilor,


      TE CITEZ :
      Cred ca mare frica ai sa te privesti in interior!
      EU SUNT D

      repet :
      LEPADAREA DE SINE si CRUCEA ... TE INGROZESTI daca TE UITI in interiorul tau CA E PLIN DE PACATE ca scris este , dar stiu ca MANDRIA TA nu te lasa SA VEZI ...

      asadar psalmul 50 , FEMEIE PACATOASA ..
      6.Că iată întru fărădelegi m-am zămislit şi în păcate m-a născut maica mea.

      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR
      CRESTIN ORTODOX

      si DIN CUVINTELE TALE ESTI JUDECATA CA SCRIS ESTE SI JUDECATA ESTE DREAPTA ca scris este :
      36.Vă spun că pentru orice cuvânt deşert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteală în ziua judecăţii.
      37.Căci din cuvintele tale vei fi găsit drept, şi din cuvintele tale vei fi osândit.

      asadar e bine SA FI JUDECATA de tine sau de altii PE PAMINT si SA TE SOVODESTI SI IMPARTASESTI CU TRUPUL SI SANGELE LUI IISUS HRISTOS CA SA FI cit MAI CURATA DAR DACA SE FACE JUDECATA DINCOLO si esti MURDARA E CUTREMURATOR SI CU TEAMA MAREEE .... DEMONII SUNT ACOLO ´´FATA CATRE FATA´´ si ATUNCI NU MAI MERGE VRAJEALA CU ´´ eu nu cred in ei ´´ , ´´ nu exista ´´ , ´´ sunt inventii ´´ etc etc etc ....NU TE JUCA CU MANTUIREA TA ....

      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox

      Ștergere
    3. Nu faci decat sa dai citate peste citate scrise de cei care s-au straduit din rasputeri sa modifice Biblia dupa bunul lor plac.



      RASPUNS :
      10. Căci acum caut bunăvoinţa oamenilor sau pe a lui Dumnezeu? Sau caut să plac oamenilor? Dacă aş plăcea însă oamenilor, n-aş fi rob al lui Hristos.
      11. Dar vă fac cunoscut, fraţilor, că Evanghelia cea binevestită de mine nu este după om;
      12.Pentru că nici eu n-am primit-o de la om, nici n-am învăţat-o, ci prin descoperirea lui Iisus Hristos.


      ASADAR EVANGHELIA ESTE DE LA DUMNEZEU ... NICI UN OM NU O POATE MODIFICA , si cei care o fac SUNT ANATEMAAAAA ... si fie vorba intre noi ORICIT S-AR STRADUI SA O MODIFICE , ADEVARUL TOT ACOLO ESTE CA TREBUIE SA IEI PAS CU PAS SA MODIFICI FIECARE VERSET sa se potriveasca CU celelalte ca SA FIE ALT INTELES ... de asta TAINA SFINTEI SCRIPTURI RAMINE TAINA pentru asta care SUNT ORBI si GINDESC CU DUHUL LUMII O SCRIERE A DUHULUI SFINT PRIN PROOROCI , PATRIARHI , APOSTOLI , PREOTI-RAZBOINICI -----


      asadar eu sunt d DEMONII O REINTERPRETEAZA sau INCEARCA SA O MODIFICE, SCOTIND DIN CONTEXT DAR NICIODATA NU O POT SCHIMBA ... STIM ASTA FOARTE BINE, NOI = ORTODOXIA de la inceputuL lumii E BATALIA ASTA ... EXACT , E BATALIE INTRE ADEVAR SI MICIUNA , INTRE INGERI SI DEMONII..... dur adevar stiu , dar NU NE JUCAM CU MANTUIREA NOASTRA .....

      SI AI RETINUT CINE A INCEPUT RAZBOIUL ASTA cu VICTIME LA TOT PASUL ????
      EVAAAAA CIND A ASCULTAT DE SARPE
      UPSSS , FEMEIE FARA CAP esti si acum si ai capul tau SARPELE = DIAAVOLUL care te indruma .... nici o diferenta .... ha ha ha ....dur adevar stiu dar E PURUL ADEVAR = IISUS HRISTOS

      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR

      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere
  24. Toata lumea.i sub masonerie, hai bai mars la puscarie, cu viziuni desarte, de la mamona preluate, new age cu ozn.uri in veci, demoni ce sunt sireti...

    RăspundețiȘtergere
  25. Oau.. dar te-am suparat ,nu gluma!Am deranjat rau "stapanirea"? Asa ca o, linistire a sufletului dumitale, sa stii ca eu nu ma supar pe dumneata, ci inteleg perfect aceasta stare,fiindca si eu am fost la fel!
    Sa stii ceva!Aceasta viata este extraordinara pentru rapiditatea evolutiei sufletului, fiindca Dumnezeu a dat niste dispense divine pe care dumneata nu le recunosti,ca sa ne putem ridica din aceasta "moarte plina de judecati"
    pe care o tot invoci.
    Mi-ar placea ca cred ca nu o vei irosi dand citate!
    Orice ai alege eu te respect fiindca inteleg ca fiecare Fiinta are ritmul sau!

    Mi te-ai adresat cu ;"femeie fara cap"! Pentru mine este un privilegiu considerandu-ma astfel ! Stii de ca? Pentru ca eu "mi-am iesit din minti"(din stapanirea Ego-ului),si am coborat in inima?
    Ceea ce eu scriu vine de acolo de unde dumitale ti-e frica sa privesti, din Esenta care este comuna noua tuturor fiintelor pline de viata si pentru toata Creatia! Alege UNITATEA, NU SEPARAREA!
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
  26. Ceea ce eu scriu vine de acolo de unde dumitale ti-e frica sa privesti, din Esenta care este comuna noua tuturor fiintelor pline de viata si pentru toata Creatia! Alege UNITATEA, NU SEPARAREA!
    EU SUNT D

    RASPUNS
    mor de rasss
    CEEA CE TU SCRII VINE DIN IMAGINATIIIIAAAAAA TAAAA .... tu nu ai cum sa iti iesi din minti CA ESTI ACOLO IN PROSTIA EI PROFUNDA ...
    tu poti sa INVENTEZI CE VREI , dar si alcoolicul , si drogatul are impresia ca E IN INIMA si a ajuns departe dar E BEAT SI DROGAT indiferent ce stari ti-ar descrie ei ..... ha ha ha -..... ilogica fara cap ca de obicei , femeie .....

    aviz amatorilor si amatoarelor

    ps : tu ai egoul mai mare decit casa poporului cind afirmi ´´ eu sunt d ´´ si de multe ori FILOZOFEZI degeaba .... mai ai multttt de studiat pina sa pricepi diferenta dintre IMAGINATIA TA DE FEMEIE FARA CAP si realitatea DURA a ADEVARULUI , CAII SI VIETII

    a mai fost una care tot asa SI-A IMAGiNAT CIT DE DESTEAPTA E si acum suntem cu toti in IADDD ... o cheama EVAAAA... O CUNOSTI ACUM , DA ? ha ha ha

    aviz amatorilor si amatoarelor

    crestin ortodox

    RăspundețiȘtergere
  27. eu sunt d
    jertfele tale = scrierile tale SUNT DEMONICE

    20.Ci (zic) că cele ce jertfesc neamurile, jertfesc demonilor şi nu lui Dumnezeu. Şi nu voiesc ca voi să fiţi părtaşi ai demonilor.
    21.Nu puteţi să beţi paharul Domnului şi paharul demonilor; nu puteţi să vă împărtăşiţi din masa Domnului şi din masa demonilor.

    AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR

    CRESTIN ORTODOX

    RăspundețiȘtergere