luni, 19 noiembrie 2018

S - A ADEVERIT, SI E DOAR INCEPUTUL ! IARNA GREA S - A ASTERNUT IN APROAPE TOATA TARA !

                                         
                                                  Dragii mei,

Scriam inca din vara aceasta,ca vom avea o iarna foarte grea.
Si mai scriam acum cateva zile ca,iarna se va instala in toata Tara si va ninge ca-n povesti dar pe alocuri va fi si viscol puternic.
Si iata dragilor ca incepand inca de asta noapte,iarna grea s-a instalat in Romania.
Dar acesta este doar inceputul dragii mei,asa precum am mai scris si-n numeroasele articole de Blog, inca cu mult timp in urma.
Dumnezeu mi-a aratat ca vom avea o Iarna foarte grea ,cu ger si viscol,cu multa,multa zapada.
Iata o parte din articolele mele,care fac referire la aceasta Iarna care tocmai a inceput:


Dumnezeu există - Mărturii.: IARNA ! VA NINGE ABUNDENT SI CA-N ...

Acum 2 zile - mariaghiorghiu.blogspot.com/2018/07/iarna-2018-2019-va-fi-o-iarna-foarte.html. 25 iul. ... Prieteni dragi,faptul ca vom avea o Iarna grea,nu trebuie sa o luam ca o ... Maria Ghiorghiu.ro ,si pe maill : mariatecuci61@yahoo.com.
1 oct. 2017 - Prieteni dragi, oare sa vina iarna mai repede decât este firesc? Sau din ... Maria Ghiorghiu -România , unde vă va da un numar mai. mare, si mi-l ... http://vorbalilianei.blogspot.ro/2016/09/racirea-globala-incepe-in-2017.html.
Acum 4 zile - În aceasta după amiaza,in timp ce scriam aici pe Blog,vad in spatele meu natura libera. ... Sa multumim Domnului si Maicii Domnului pentru aceasta iarna ... Maria Ghiorghiu.ro ,si pe maill : mariatecuci61@yahoo.com.


           Noapte de 24 -25 Iulie 2018,ora 0,17 !

                               Dragii mei,

În aceasta noapte,in timp ce scriam la articolul anterior,desi 

eram cu ochii pe monitor,vad in spatele meu inspre Sud 

,Sud -Est un CER de ziua,iar jos pe Pămant,vad o Iarna 

cumplita cu nameti de doi metri inaltime pe strazi.

Imagini pentru iarna greaImagini pentru iarna greaImagini pentru iarna greaImagini pentru iarna grea.
Dragii mei,noi romanii avem un Proverb:


"Omul gospodar îşi face vara 

sanie şi iarna car".

Imagini pentru iarna greaImagini pentru iarna grea.
Asadar fratilor,sa ne pregatim serios pentru IARNA care va 

veni ! Sa ne facem provizii de lemne,bani pusi deoparte 

pentru plata facturii de gaze cat si pentru electricitate 

,provizii in camară, si s-avem haine groase.

Sa ne pregatim inca de pe acum pentru Iarna care va face 

ravagii atat in Romania cat si-n alte Ţari.


Imagini pentru iarna greaImagini pentru iarna greaImagini pentru iarna grea.

    Sa ne rugam la Bunul Dumnezeu si la Maicuta Domnului 

ca sa ne ajute sa trecem cu pace si cu liniste sufleteasca si 

peste aceasta IARNA cumplita de care vom avea parte.                                      Cu dragoste,Maria.

Iata si Informatiile la zi :


stirileprotv.ro · Acum 29 de minuteAcum 30 min. - Capitala și 30 de județe din sud, centru și est se află sub cod galben de vreme severă, iar în București s-a instalat iarna în doar câteva ore.Acum 1 oră - Capitala si 30 de judete din sud, centru si est se afla sub cod galben de vreme severa, iar in Bucuresti s-a instalat iarna in doar cateva ore.

/

Dragii mei, sa nu va indoiti niciodata 
de toate câte scriu aici pe Blog!
Nu de la mine scriu ,ci numai de
 la DUHUL CEL PREA SFANT si toate
 se vor adeveri in timp,intocmai
 precum mi-a fost aratat.
Viscol și iarnă grea în aproape toată țara

A nins abundent si in Romania. Iarna s-a instalat in doar cateva ore, in 30 de judete din tara

 vecina: „M-a luat pe nepregatite”. Drumuri inchise si zboruri

 intarziate - FOTO


Capitala si 30 de judete din sud, centru si est se afla sub cod galben de vreme severa, iar in Bucuresti s-a instalat iarna in doar cateva ore.

A nins fără încetare toată noaptea şi zăpada s-a depus pe şosele, spre disperarea şoferilor. Supăraţi, spun că drumurile nu au fost curăţate, deşi primăria a anunţat încă de duminică seara că se va interveni cu sute de utilaje.

Dincolo de nervii care vin la pachet cu prima ninsoare serioasă, unii s-au bucurat de peisaj şi au înfruntat cum au putut frigul şi fulgii de nea.

UPDATE 09:10: Ninsori şi circulaţie în condiţii de iarnă în tot judeţul

Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă în tot judeţul Harghita, în urma ninsorilor căzute în cursul nopţii de duminică spre luni, potrivit informaţiilor furnizate de Prefectura Harghita.
Conform sursei citate, stratul de zăpadă de pe carosabil este de aproximativ 1 cm pe DN 11 B Cozmeni - Târgu Secuiesc, pe DN 12 Tuşnad - Izvoru Mureşului - Topliţa, pe DN 15 Topliţa - Borsec, pe DN 13A Praid - Odorheiu Secuiesc - Miercurea Ciuc şi pe DN 12A Miercurea Ciuc -
Comăneşti şi ajunge la 2 centimetri pe DN 12C Gheorgheni - Lacu Roşu şi la cinci centimetri pe DN 13B Gheorgheni - Praid, în pasul Bucin, informează Agerpres.

Drumarii au acţionat cu 26 de utilaje de deszăpezire şi au împrăştiat 166 de tone de material antiderapant şi continua să intervină, ţinând cont că ninge în tot judeţul.

Şi pe drumurile judeţene se acţionează pentru deszăpezire, autorităţile dând asigurări că sunt pregătite pentru venirea iernii.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a recomandat şoferilor care circulă pe drumurile din judeţ să dea dovadă de prudenţă, răbdare şi atenţie maximă şi să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele în stare perfectă de funcţionare, echipate cu anvelope de iarnă.

UPDATE 09:00: Buzău: Drumarii au acţionat cu 26 de utilaje şi peste 250 de tone de material antiderapant

Angajaţii Secţiei de Drumuri Naţionale Buzău au acţionat, în cursul nopţii de duminică spre luni, cu peste 250 de tone de antiderapant pe cele şase tronsoane de drumuri naţionale care tranzitează judeţul.

„S-a acţionat cu un număr de 26 de utilaje pe drumurile naţionale DN2, DN1B, DN2B, DN2C, DN22 şi DN10, pe care s-au împrăştiat peste 250 tone de material antiderapant”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma.

Potrivit sursei citate, se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile din judeţ.

„Şoferilor li se recomandă să aibă maşinile echipate corespunzător şi să adapteze viteza la condiţiile de drum şi vizibilitate”, a mai spus el.


Bucureştiul, nedeszăpezit

În Capitală, a început să ningă în jurul orei 22.00, iar totul părea să fie sub control. Câteva ore mai târziu, în care a nins viscolit, fără oprire, un strat gros de zăpadă s-a depus pe şosea şi a îngreunat circulaţia şoferilor.

Şofer: „Groaznic, e plin de omăt pe şosea...Au trecut, dar nu se deszăpezeşte cum trebuie.”

Şofer: „Foarte greu se circulă, nu am văzut nicio maşină de dat zăpada, abia opresc la semafor, chiar şi cu cauciucuri de iarnă.”

Totuşi, primăria Capitalei a anunţat duminică seară că 328 de utilaje de deszăpezire au fost pregătite să cureţe străzile.

Reporter: „Cu ce sunteţi pregătiţi să acţionaţi?”
Angajat deszăpezire: „Soluţie, clorură. Dacă vedem că amorţeşte puţin jos, imediat dăm cu soluţie.”

La ora 4 dimineaţa, în zona Dristor nu a trecut nicio maşină de deszăpezire.”

Şofer: „Nu ne aşteptam, ne-a luat prin surprindere, nu ştiu cum s-a întâmplat, am plecat de dimineaţă era o vreme extraordinară şi uite acum.”

Şofer: „Nu am apucat să schimb cauciucurile. Nu mă aşteptam.”

Şofer: „M-a luat pe nepregătite.”

În schimb, cei care s-au pregătit au răsuflat uşuraţi.

Şofer: „Am făcut lista pentru Moş Crăciun, avem haine groase, căciuli şi cauciucuri. Vă bucuraţi că ninge, altfel spus. Da.”

Şofer: „Totul e în regulă, îmi place iarna şi e bine.”

Cu toate că ne apropiem de sfârşitul lunii noiembrie, unii au fost nevoiţi să înfrunte iarna în ţinute mai degrabă de toamnă.
Tineri: „Era frig, dar nu ne aşteptam să ningă. Suntem îmbrăcaţi gros că era frig, eu sunt în adidaşi.”
Reporter: „Cum vă veţi pregăti?”
Tânăr: „Bocanci, geci groase.”

Reporter: „Nu vă este frig?”
Tineri: „Ba da, foarte frig, m-a luat pe nepregatitie.”
Reporter: „E timpul să scoateţi hainele groase, nu?”
Tineri: „Exact.”

Pentru alţii însă, frigul şi ninsoarea au fost motiv de bucurie.

Femeie: „Da, îmi place.”
Reporter: „Nu aveţi o problemă că e frig?”
Femeie: „Nu, super. Deci chiar îmi place că nu e frig.”

Femeie: „Am destule haine groase, nu e o problemă.”ISU Bucureşti-Ilfov a efectuat 28 de intervenţii

De duminică seara, de la intrarea în vigoare a codului, şi până luni la ora 07.00, echipajele ISU Bucureşti-Ilfov au acţionat „pentru gestionarea a 28 de evenimente generate de fenomenele meteo,in special caderi ale copacilor pe carosabil sau autoturisme”. 

Potrivit sursei citate, 19 maşini au fost avariate.

Întârzieri pe Aeroportul Otopeni

În ceea ce priveşte activitatea pe Aeroportul Otopeni, se acţionează în condiţii de iarnă. Aeronavele sunt degivrate înainte de decolare, ceea ce duce la întârzieri de până la 30 de minute.

„S-a intervenit şi se intervine cand este necesar pentru deszăpezire la piste/platforme”, au mai informat reprezentanţii Aeroportului Otopeni.

Situaţia TRAFICULUI la ora 07.00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a preczat că, la ora 07.00, nu au fost semnalate drumuri sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile, însă porturile Midia şi Mangalia sunt închise momentan, din cauza vântului puternic.Sunt închise totodată circulaţiei rutiere 7 drumuri naţionale, respectiv:

DN 2H, în Milişăuţi, judeţul Suceava, la kilometrul 4+776, pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii asupra podului din localitate. Circulaţia se desfăşoară pe rutele ocolitoare DN 2 şi DN 17A - Rădăuţi – Suceava;

DN 2L, în Soveja, judeţul Vrancea, la kilometrul 59+900, ca urmare a precipitaţiilor abundente care au dus la prăbuşirea dalei de beton a podului, pe toată lăţimea căii de rulare;

DN 7C (Transfăgărăşan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, judeţul Argeş) până la kilometrul 130+800 de metri (Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu), conform regulamentului de funcţionare a drumului şi din cauza instabilităţii atmosferice la altitudine, ce poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment;

DN 12B, în Slănic Moldova, judeţul Bacău, pe tronsonul kilometric 16+450-17+500, unde la intrarea în localitate s-a produs o cedare a terasamentului de drum, ce a dus la surparea acestuia pe o lungime de 3 metri. Traficul rutier se desfăşoară pe urmatoarea rută ocolitoare: DN 12B km 16+450 - str. Vasile Alecsandri - DN 12B km 17+500 şi retur, cu o restricţie de tonaj de 7,5 tone. Şi tot pe acest drum, dar pe tronsonul 0+452 - 0+487, s-a produs o alunecare de teren ce a dus la tasarea platformei carosabilului, iar circulaţia se desfăşoară pe ruta ocolitoare: DN 12A km 103+000 - str. 1 Mai - str. Răducanu - str. Podu de Fier - str. Tiseşti - str. Semicercului - str. Bradului - intersecţie cu DN 12B km 2+000 şi retur;

DN 17D, între Şanţ (judeţul Bistriţa-Năsăud) şi Cârlibaba (judeţul Suceava), pe tronsonul kilometric 86 - 103, din cauza nivelului IV de viabilitate, până la data de 31.03.2019;

DN 21A, între Bărăganul (judeţul Brăila) şi Ţăndărei (judeţul Ialomiţa), pe tronsonul kilometric 0 - 21, pentru execuţia lucrărilor la sistemul rutier. Traficul este deviat pe ruta ocolitoare: intersecţia DN 21A km 0 cu DN 21 km 57+780 (Bărăganul) - intersecţia DN 21 km 89+680 cu DN 2A km 66+050 (Slobozia) - intersecţia DN 2A km 90+250 cu DN 21A km 23+366 (Ţăndărei);

DN 67C (Transalpina), din cauza căderilor de zăpadă, pentru toate categoriile de autovehicule, pe tronsonul Rânca (Gorj) - Obârşia Lotrului (Vâlcea), între kilometrii 34+800 de metri şi 59+800 de metri.

Recomandări pentru şoferi

În ceea ce priveşte condiţiile meteo-rutiere, Poliţia Rutieră precizează că a nins în zonele de munte, însă doar pe alocuri zăpada s-a depus, iar lucrătorii de la C.N.A.I.R. au acţionat cu utilaje şi material antiderapant, astfel că în cursul dimineţii nu erau probleme semnificative privind carosabilul.

Dar, ţinând cont că există în vigoare o informarea meteorologică de vreme nefavorabilă (frig, ninsori şi intensificări ale vântului la munte şi precipitaţii mixte în zonele joase de relief), Poliţia face câteva recomandări participanţilor la trafic, pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere:

- să reducă pe cât posibil viteza de deplasare pe un carosabil care nu este uscat;

- să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita obstacolele care apar;

- să folosească sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic;

- să nu efectueze depăşiri riscante;

- să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;

- să manifeste constant o conduită preventivă la volan;

- în situaţia în care se deplasează pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, să aibă autoturismul echipat cu pneuri corespunzătoare, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să aibă şi dispozitive antiderapante.


7 comentarii:

 1. S-a VOTAT remanierea - Care sunt propunerile Vioricăi Dăncilă pentru funcțiile de miniștri

  In ședința CEx s-a votat remanierea, iar propunerile premierului Viorica Dăncilă sunt următoarele:

  Lia Olguța Vasilescu- la Ministerul Transporturilor, în locul lui Lucian Șova.

  Marius Budăi - la Ministerul Muncii, în locul Liei Olguței Vasilescu

  Gabriel Leș - la Ministerul Apărării, în locul lui Mihai Fifor, care a demisionat

  Niculae Bădălău- Ministerul Economiei, în locul lui Dănuț Andrușcă

  Alexandru Petrescu- la Ministerul Comunicațiilor, în locul lui Bogdan Cojocaru

  Daniel Breaz - la Ministerul Culturii, în locul lui George Ivașcu

  Bogdan Matei - la Ministerul Tineretului și Sportului, în locul Ioanei Bran

  Separat se va vota în cazul lui Ilan Laufer, propus pentru postul de vicepremier și ministru al Dezvoltării, în locul lui Paul Stănescu

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eroare!. Nu sunt propunerile lui Viorica Dancila ci sunt numirile facute de Dragnea. El imparte in PSD functiile, nu premierul.

   Ștergere
 2. Sunt bune orice precipitatii la ce seceta s-a instalat peste Romania e buna si zapada si ploaia, doar sa le dea Dumnezeu.

  RăspundețiȘtergere
 3. In nord-vestul tarii inca nu a cazut nici un fulg de zapada. Ar fi mai bine daca ar ploua o perioada si apoi sa vina zapada ca sa se refaca lipsa apei din sol, atat de necesara agricultuirii.

  RăspundețiȘtergere
 4. A dat o spoiala de zapada nu e grea. A venit devreme dar nu mai exagerati de la primii fulgi. Cat de usoara sau grea Domnul stie. El ne ajuta sa trecem peste toate adica ctedinta in El. E bine ca ploua pt ca era seceta ziceti si asa vedeti si partea plina a paharului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dumnezeu stie mai bine decat noi oamenii de ce avem nevoie. Cu toate cate vin peste oameni, El face in asa fel ca viata sa fie perpetua pe aceasta planeta.

   Ștergere
 5. Gata iarna?! ANM a schimbat prognoza: temperaturi de 15 grade în România

  RăspundețiȘtergere