duminică, 25 noiembrie 2018

LA ORA 21 FIX ! ATUNCI VA VENI !


                 25 Noiembrie 2018,ora 6,11 dimineata !

                                Dragii mei,

Astazi dimineata am primit un Mesaj mai special,un Mesaj in care ,ni se spune ca la ora 21 fix, va veni ceva sau cineva.
Iata ce spunea acel glas :

           "Atunci va veni !
             La ora 21 fix,va veni !
             Fix la ora 21 ."

                                Imagine similară.

Prieteni dragi, ce va veni la aceasta ora de seara sau cine va veni, eu nu stiu a va spune.
Nu mi s-a descoperit.
Stiu ca va ganditi la ce este mai rau,dar nu trebuie.
Dumnezeu si Maicuta Domnului are grija de noi toti cei care-L iubim, si ne rugam Lui si PREA CURATEI FECIOARE MARIA ,Caruia I se cuvine toata cinstea ,slava si inchinarea,Amin.
                       Cu dragoste,Maria.
P.S.

 !!! ESCROCII NU AU LIMITE ! NU CUMPARATI AMULETE SAU CARTI CU RITUALURI , TRIMISE DE ESCROCI IN NUMELE MEU !

                      Prieteni dragi,
La SALA DALLES -ANTICARIAT ,am lasat cateva CARTI din toate cele 3 volume.
35 lei ROMANIA VIITORUL al DOILEA IERUSALIM :
Fotografia postată de Maria Ghiorghiu..
15 lei VIATA EXTRATERESTRA :

Fotografia postată de Maria Ghiorghiu..
28 Lei primul volum din 2016 :

https://1.bp.blogspot.com/-hygcXuHRA-w/V7oIhxgiXoI/AAAAAAAAAEQ/J-58X6g3fskjoLAy8-aH65tX4fJIVgyOgCLcB/w530-h374-p/14111967_650437155116702_1428354742_n.jpg.

DONATORII sunt rugati sa sune  la 0747226236 si vor primi toate CARTILE absolut GRATUIT !
Cititorii si doritorii pot suna tot la cest numar pentru a ne da toate datele,ca sa le trimitem CARTILE dorite prin posta sau fan curier.
Si totusi ,daca nu ati reusit sa ajungeti la LANSAREA din 11 - 12 august,puteti merge ca sa va procurati CARTILE dorite de la ANTICARIAT.
Deasemenea,ma puteti suna la 0747226236,pentru COMANDA CARTI,sau imi puteti scrie in privat pe Facebook : Maria Ghiorghiu.ro ,si pe maill : mariatecuci61@yahoo.com.
Va multumesc din inima !
Cu dragoste,cu iubire si cu aleasa recunostinta pentru voi toti cititorii Blogului DUMNEZEU EXISTA -MARTURII ,dar si pentru toti Prietenii de pe FACEBOOK si nu numai.
Iata dragilor si site/ul pe care puteti comanda Cartile,dar si linkul in care gasiti Contul bancar pentru DONATII ,pentru editarea urmatoarelor 2 volume la care m-am si apucat de scris :

Contul pentru strainătate:

Cod Bic Raiffeisen Bank : RZBRROBU 

Cod IBAN: RO71 RZBR 0000 0600 1504 

7307

sau prin WESTERN UNION :

Maria Ghiorghiu -România , unde vă va da

 un numar mai

 mare, si mi-l puteti scrie in privat pe

facebook, sau pe 

maill mariatecuci61@yahoo.com. 

Contul pentru România:

 Cod IBAN: RO71 RZBR 0000 0600 

1504 7307



Iata si site-ul pentru cumpararea CARTILOR ,dar ,

DONATORII sunt rugati sa sune 

 la 0747226236 si vor primi toate CARTILE

 absolut GRATUIT !

https://adevarulduhuluisfant.ro.
Dati clik pe - dreptunghiul in care scrie Comenzi.
Iata:

                .















41 de comentarii:

  1. Totuși a avut milă de noi ca sa fim pregatiti de marele cutremur (cred eu) și ne-a anuntat ora! Multumim mult! Doamne ajută!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa nu cada asteroizii asa cum ne anunta si NASA!

      Ștergere
    2. 13:17
      gresit Aline, nu este vorba de cutremur.TU sa crezi in D-zeu.

      25 Noiembrie 2018 ,ora 21:oo ,la Catedrala Mantuirii Neamului
      a coborat Duhul Sfant pentru a doua oara in aceeasi zi.
      Dimineata la ora 9:00 a fost impreuna cu CEATA DE INGERI care
      cantau in cor: MILUIESTE DOAMNE POPORUL TAU si
      BINECUVANTEAZA MOSTENIREA TA !,
      iar seara 21:00 au fost aduse DARURILE BINECUVANTATE-CERESTI.

      A fost cea mai frumoasa-imparateasca slujba la Sfintirea Catedralei, si al nostru TATAL CERESC a primit acest gest de iubire cu atata blandete iar ORA 21:00 FIX au fost coborate
      DARURILE SFINTE.


      Ștergere
  2. Cutremurul puternic..va venii..la or 21 fix.Daca combinam cele 2 viziuni.
    Iar daca adaugam si a treia..Avem 63 de morti?-craciun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La un cutremur foarte mare cum se asteapta ar fi putin 63 de morti. Ma gandeam mai degraba la parada de 1 Decembrie sa nu fie vreun atentat. Doamne ferește!

      Ștergere
    2. gandeste la binne NU la rau.,<>

      Ștergere
  3. Nasol foarte nasol la 21 și ceva a venit și ăla din martie 1977.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vineri, 4 martie 1977.

    Luna plina. Primavara batea la usa. Aparusera deja mugurii copacilor.La televizor-filmul bulgaresc Dulce si Amar. Ceausescu, aflat în Nigeria, participa la dineul oficial dat de presedintele african. Nimic nu prevestea urgia care urma sa se abata asupra României...

    10 bombe atomice

    La ora 21.22 seismul, cu magnitudinea de 7, 2 grade pe scara Richter, loveste tara noastra. Violenta lui s-a înregistrat atât pe verticala, cât si pe orizontala, în directia nord-sud si est-vest. Epicentrul a fost în zona Vrancea, la o adâncime de circa 110 km, planul în care s-a produs prabusirea straturilor fiind de aproximativ 60°. Toate statiile seismice de pe glob, aflate pe receptie, au reperat cutremurul, prima care a prins, procesat si analizat informatiile primite în urma cutremurului fiind cea de la Golden-Colorado (Statele Unite). Energia distructiva eliberata de seism a fost egala cu cea emisa de 10 bombe atomice de tipul celei aruncate asupra Hiroshimei!

    55 de secunde de groaza! Peretii s-au prabusit, geamurile s-au spart, focul a izbucnit! Unii s-au repezit îngroziti pe scari sau spre iesiri;altii au ramas încremeniti în casa, paralizati de teama. Aceeasi teama care i-a îndemnat pe altii sa se arunce de la etaj. S-au înregistrat chiar si cazuri de femei care au nascut înainte de vreme.

    Ceausescu este informat despre cutremur. Banchetul este întrerupt câteva minute mai târziu. Informatiile care i-au parvenit initial vorbeau despre un cataclism de 10 grade si despre distrugerea totala a Bucurestiului. Stabilind legatura cu tara, Ceausescu a cerut informatii precise, a dat primele ordine si a instituit starea de necesitate pe teritoriul României. A doua zi, la ora 8.15 minute, o aeronava având la bord familia Ceausescu si restul delegatiei ateriza pe aeroportul Otopeni.
    Bucurestiul a fost cel mai greu lovit. Apoi Teleormanul, Doljul, Iasiul, Vasluiul, Buzaul, Vrancea, Mehedintiul...

    Dimensiunea dezastrului
    În Capitala au cazut 32 de blocuri si cladiri mari. Alte peste 130 au fost grav avariate. Mormane de ruine au ajuns cladirile de la Lizeanu-colt cu Stefan cel Mare, Continental-Colonadelor, Dunarea, Scala, Casata si Nestor. Sub darâmaturile blocului de la Colonadelor si-au gasit sfârsitul:Toma Caragiu, Alexandru Bocanet, Doina Badea (împreuna cu sotul si cei doi copii), poeta Veronica Porumbacu, criticul Mihai Petroveanu, poetul A.E. Baconski si sotia sa. Din fericire, poeta Ana Blandiana nu se afla în acel moment în imobil, fiind internata cu câteva zile înainte în spital.

    Ca prin minune, sotul, scriitorul Romulus Rusan, a fost gasit în viata sub mormanul de moloz. Alexandru Ivasiuc moare lovit de o piatra, în fata blocului Scala, care s-a prabusit. Pe 5 martie se dau primele cifre ale dezastrului:508 morti. 2.600 de raniti. Orasul Zimnicea este prefacut în ruine:175 de case prabusite, 523 grav avariate, 4.000 de persoane sinistrate, sute de victime. În Craiova sunt avariate grav peste 550 cladiri, printre care se numara Muzeul de Arta, Muzeul Olteniei, Universitatea, Biblioteca judeteana. Primele estimari indicau un numar de 30 de morti si 300 de raniti. La Vaslui sunt de asemenea pierderi grele, atât umane-7 persoane decedate, cât si materiale.

    La Ploiesti au fost distruse în jur de 200 de locuinte, alte 2.000 fiind grav avariate;situatia este grava si în judetul Buzau, unde sunt afectate în jur de 1.900 de cladiri. Mai fericite sunt judetele din Transilvania si Dobrogea, care au scapat neatinse sau cu pagube mici. Evaluarea finala a pierderilor-umane si materiale, este teribila:1.570 morti, 11.300 raniti, 32.900 locuinte prabusite sau grav avariate, 35.000 de familii sinistrate, 763 de unitati economice afectate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pagubele s-au ridicat la 10 miliarde lei, echivalentul a 2 miliarde de dolari.
    S-a dus o lupta neîncetata, zile în sir, pentru scoaterea supravietuitorilor de sub darâmaturi.
    Au fost adusi chiar si specialisti din Elvetia, însotiti de câini dresati pentru salvarea victimelor din munti.
    Au fost gasiti supravietuitori chiar si dupa 11 zile de la cutremur. Ultimul salvat, tânarul de 19 ani, Sorin Crainic, a stat sub darâmaturile fostului bloc Continental nu mai putin de 250 de ore, înainte de a fi recuperat si redat vietii!


    Cutremurul din '77 , a avut loc la ora 21.22 !!!!! Sunt 2 cifre alaturate : pe 21 ati mentionat-o acum , pe cifra 22 , cateva articole mai devreme . Alaturate , dau ora la care a fost cel catastrofal din '77. Sa dea Dumnezeu sa nu fie asa !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 14.06 - 21 si 22 , ce ciudat !?

      Ștergere
    2. In 21 și 22 a fost și revoluția din ‘89. Poate destinul romanilor este legat de aceste cifre !

      Ștergere
  6. DEZVĂLUIRI pentru cei mai tineri care nu se nascusera atunci

    În urma cutremurului din martie 1977 s-au descoperit blocuri fără fundaţie,ceea ce denotă că s-au furat multe materiale de construcţii, iar în blocurile Dunărea şi Continental au fost găsite aparate de emisie, arme şi acte în alb.
    Oamenii erau nemulţumiţi de faptul că lunar li se opreau bani din salariu pentru contul Omenia. „Casele particulare afectate de seism sunt reparate de către proprietari şi toată lumea se întreabă unde sunt sumele mari de bani care s-au strâns în contul omeniei, precum şi fondurile primite din alte ţări“, încheie colaboratorul Securităţii. Documentarea şi cercetarea în arhiva CNSAS au fost realizate de: Cristina Anisescu (coordonator), Florentina Budeancă, Liviu Burlacu, Cipriana Moisa, Felicia Bugnariu, de la Direcţia Cercetare, Expoziţii, Publicaţii, Serviciul Programe Educaţionale şi Centrul de Istorie Orală.
    Comandorul Ovidiu Nechita, de 79 de ani, îşi aminteşte că în martie 1977 era detaşat la Mangalia, la un curs de rachete, la Centrul de Instrucţie al Marinei.
    Soţia îi rămăsese acasă, împreună cu cei doi copii.
    Spune că a fost de acord să i se oprească din salariu o anumită sumă timp de un an. „Toată lumea era impresionată de tragedia de la Bucureşti.
    Eu am fost de acord de prima dată să donez bani. Nu mai ştiu ce sumă mi se oprea lunar, dar îmi amintesc că am dat bani timp de un an“, spune el.



    În seara zilei de 4 martie 1977, România a fost zguduită de un cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter. Seismul a avut loc la ora 21.22.22 şi a durat 56 de secunde.
    Atunci au murit 1.570 de oameni, din care 1.391 numai în Bucureşti.
    Peste 11.300 de oameni au fost răniţi. Imediat după cutremur, Nicolae Ceauşescu a hotărât să deschidă „Contul refacerii, solidarităţii şi omeniei“, cunoscut sub numele de „Omenia“, unde toţi oamenii muncii trebuiau să doneze bani pentru reconstrucţia ţării. În ajutorul României au sărit atunci şi ţările străine, care au trimis sume mari de bani pentru reconstrucţia Bucureştiului, oraşul cel mai afectat de cutremur. Numai că, în realitate, oamenii muncii din Republica Socialistă România se nu se grăbeau să doneze bani.
    Documente inedite din arhiva Consiliului Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) ne oferă o imagine reală a situaţiei din acea perioadă. Securitatea pornise pe urmele tuturor. Informatori erau şi printre muncitori, dar şi pe nave plecate în voiaje. Ascultau discuţiile pe care românii le aveau cu apropiaţii şi apoi îi turnau superiorilor.

    Restul cititi mai jos :

    https://adevarul.ro/locale/constanta/cutremurul-77-securitatea-planul-diabolic-ceausescu-spionare-romanilor-acoperi-urmele-dezastrului-terminat-1570-morti-1_54f5ea93448e03c0fd30476c/index.html

    RăspundețiȘtergere
  7. La 10 noiembrie 1940 am fost din nou treziţi din toropeală, când s-a produs un cutremur puternic, de 7,4 grade pe scara Richter.
    El s-a resimţit pe o suprafaţă de peste 2 milioane km pătraţi, de la Atena până la Leningrad. A ucis cam 500 de bucureşteni (după unele surse, 1.000), dar victime s-au semnalat şi în alte localităţi. O aripă a închisorii Doftana, de lângă Câmpina, s-a prăbuşit, zdrobind mai mulţi activişti comunişti. Cea mai notabilă catastrofă a fost prăbuşirea blocului Carlton, un bloc-turn înalt de 53 de metri. Din aceeaşi generaţie au făcut parte alte zeci de blocuri cu schelet din beton armat din centrul Capitalei, construite după 1930. Seismul a trecut, dar avariile ascunse au rămas. Specialiştii vremii, mai ales academicianul Aurel Beleş, au atras atenţia asupra pericolului. Câteva clădiri – între care blocurile Scala, Grădiniţa, Belvedere din Brezoianu, Continental – erau în mod special considerate vulnerabile: stâlpii de susţinere nu erau suficient de solidari cu grinzile, betonul era cam slab, disciplina în construcţii nu fusese respectată nici la proiectare, nici la construire, nici la exploatare. De exemplu, fundaţia blocului Belvedere fusese proiectată pentru 10 etaje. Cu o derogare, s-a mai pus unul. Apoi, fără nici o autorizaţie, alte două etaje.

    Abia după 1940 s-au adoptat norme antiseismice, a apărut o preocupare a constructorilor şi legiuitorilor. Geologul Ion Atanasiu a realizat un prim studiu ştiinţific şi a creionat harta seismică a României, subliniind că, deşi există numeroase focare seismice – transilvanice, banatice, danubiene, făgărăşene, pontice –, cele mai distrugătoare seisme sînt cele pe care le-a denumit moldave, cu epicentrele aflate în zona Vrancea. Pe harta lui Atanasiu sunt figurate două aliniamente mai importante de sensibilitate seismică în sud-estul României: primul, Urziceni-Lehliu-Călăraşi, al doilea, Bucureşti. Au fost elaborate şi primele norme de proiectare antiseismică şi conduită preventivă. Şi totuşi…
    Anii au trecut şi multe din lecţiile cutremurului din 1940 au fost uitate. Fracturile au dispărut sub cămăşuieli superficiale, au fost desfiinţaţi pereţi şi chiar stâlpi de rezistenţă, pentru a face loc spaţiilor comerciale de la parter. Dimpotrivă, uneori etajele superioare au fost supraîncărcate. De exemplu, la mansarda blocului Wilson, din bd. Vasile Lascăr, a fost amplasat în timpul războiului un buncăr pentru mitraliere.

    RăspundețiȘtergere
  8. La 4 martie 1977 s-a produs un nou cutremur vrâncean, cu magnitudinea de 7,2 pe scara Richter. La ora 21.20, s-a simţit un prim şoc. Au urmat alte trei, ultimul cu o durată de 17 secunde. O veşnicie pentru cei ce au trăit momentele acelea. Un vuiet şi un imens strigăt colectiv. După câteva zeci de secunde, pământul s-a liniştit, dar de sub norii de pulbere au apărut ruine, maşini zdrobite, oameni alergând înnebuniţi. 25 dintre blocurile avariate în 1940, cam 10% din cele aflate pe lista lui Beleş, s-au prăbuşit total sau parţial. La Scala, blocul a colapsat peste vestita cofetărie, restaurantul Grădiniţa a fost strivit de etajele care au venit peste el. Buncărul din mansarda Wilson a coborât cu toate apartamentele de dedesubt. Stâlpii superficial consolidaţi ai blocului Belvedere din Brezoianu au cedat şi întreg ansamblul, care a fost mulţi ani cel mai înalt din Bucureşti, a făcut implozie. Ruinele au fost cuprinse de incendiu şi nu a existat nici un supravieţuitor. Nu avea nimeni cum să înregistreze dezastrul, dar, la o scară mai mică, trebuie să fi fost precum prăbuşirea turnurilor din 11 septembrie. Blocurile din beton armat, realizate în anii 60-70, s-au comportat mult mai bine. Prăbuşirile au fost mai degrabă excepţii, cauzele fiind diferite, dar cel mai adesea greşeli ale constructorilor: nerespectarea reţetelor la betoane, abateri de la proiect, lucrări de calitate proastă. (De pildă, pentru a planeiza un perete prost executat e nevoie de mult mai multă tencuială. Greutatea mortarului suplimentar constituie un balast periculos.)

    Există totuşi şi alte explicaţii pentru avarierea clădirilor noi? Însemnând pe un plan al Capitalei clădirile prăbuşite – puncte negre pentru cele vechi, roşii pentru cele noi –, doi dintre membrii colectivului de studiu al cutremurului din 77, inginerul Sever Emil Georgescu şi geologul Dan Patrulius, au observat că punctele roşii se aliniază în mod suspect. Linia unea – între altele – Spitalul Fundeni, unde au fost avarii grave, cu blocul Lizeanu şi Centrul de Calcul al CFR, ambele parţial prăbuşite. La celălalt capăt se afla blocul OD16, din Militari, clădire de 10 etaje din beton armat, care s-a răsturnat cu totul, provocând numeroase victime. Cei doi au suprapus planul Capitalei cu harta tectonică din vestul Câmpiei Române. Linia roşie suspectă s-a aşezat destul de bine pe o falie profundă, aflată la 4.000 de metri sub Capitală, pusă în evidenţă anterior de geofizicienii petrolişti.

    Existenţa faliei Fundeni-OD16 a fost cenzurată în informaţiile date publicităţii, dar în ampla monografie despre cutremurul din 4 martie, editată de Academia RSR, este menţionată. Transparenţa nu era specialitatea regimului de atunci. În orele de confuzie şi panică de după catastrofă, radioul şi televiziunea nu au funcţionat. Românii au aflat primele informaţii de la posturi de radio străine. Mass-media şi-au dezlegat gura după ce Ceauşescu, aflat în Nigeria, a dat semnalul verde. Ulterior, cuvântul de ordine a fost minimalizarea tragediei umane, dar amplificarea mobilizării întregului popor în jurul conducătorului, pentru recuperarea pagubelor aduse economiei socialiste.

    RăspundețiȘtergere
  9. Comentând distrugerile, accentul a căzut pe nepăsarea claselor exploatatoare din trecut, care, în goană după profit, au ignorat riscul. Într-un fel, de vină era tot capitalismul.
    Mai grav este că reparaţiile s-au făcut în grabă, multe consolidări au fost superficiale şi de „faţadă“. Bucureştenii s-au resemnat repede cu aşa-zisa zugrăveală antiseismică.

    Toată lumea se întreabă când va fi un nou cutremur. Mai apare câte un prezicător, mai iese un talk-show, unii şi alţii îşi dau cu părerea. Vin în final seismologii şi ne liniştesc, amânând cu câţiva ani momentul.
    Problema nu este când va fi, căci el sigur va fi. Ci dacă şi cum ne-am pregătit pentru el“ – ne spune dr. ing. Emil Sever Georgescu, şeful Laboratorului de Evaluare a Riscului Seismic şi Prevenire a Dezastrelor din INCERC.
    Prin natura muncii sale, dr. Georgescu face şi scenarii legate de cutremurul care va veni. Prognozele sale sunt sumbre.

    Nici seismologii nu privesc lucrurile prea optimist: „Pe o scară de la 1 la 5, aş nota gradul de pregătire pentru dezastru cu ceva între 2 şi 3. Punctele critice sunt clădirile vechi şi înalte din Bucureşti, extrem de vulnerabile, efectele secundare (incendii, explozii) şi capacitatea de reacţie“ – ne spune dr. Radulian. Scenariile INCERC se bazează pe trei variante de cutremur:
    A) evenimentul moderat este un seism de 6,8-7 grade pe scara Richter, care are perioade de revenire de 25-30 de ani;
    B) evenimentul sever, de 7,2-7,4, cu perioade de revenire de 46-81 de ani;
    C) evenimentul extrem, de 7,6, cu perioade de revenire de peste 200 de ani.

    Catastrofa ar depăşi capacitatea naţională de intervenţie. Ultimul de acest gen s-a petrecut în 1802. Pentru Bucureşti, s-a elaborat un scenariu condensat, potrivit căruia numărul de clădiri care ar suferi avarii semnificative este de 23.000.

    Ce se poate face? Multe, sunt de părere specialiştii de la INCERC. Blocurile vechi din centrul Capitalei trebuie consolidate neîntârziat.
    Facilităţile oferite printr-un program demarat recent se pare că nu sunt suficiente.
    Proprietarii care nu-şi permit trebuie ajutaţi, cei care nu vor trebuie obligaţi. Nu e numai viaţa lor în joc. E necesară o lege mai fermă a cutremurului. Casele mici, dar mai şubrede, pot fi şi ele consolidate cu mijloace relativ simple şi nu prea scumpe. Deoarece îmbinările dintre pereţi şi tavan cedează cel mai uşor, este recomandabilă solidarizarea lor cu colţari din oţel sau dural. „Este o soluţie simplă, fezabilă.
    Toată lumea îşi pune acum termopan, uitând că sunt mult mai importante consolidările“ – spune Emil Sever Georgescu.

    Se poate face mult în planul educării preventive. Cei tineri nu au avut experienţa unui cutremur. Dar este esenţial să ştii ce să faci în acele secunde fatidice. Aflat în prezent în Japonia, dr. Enescu, expert în seismologie, ne spune: „Autorităţile japoneze fac mult pentru familiarizarea populaţiei, începând cu copiii de grădiniţă. Simulatoare mobile umblă prin localităţi, pe la şcoli. În condiţiile unor seisme de intensitate progresivă, subiecţii trebuie să execute simple acţiuni, cum ar fi aceea de a traversa o cameră pentru a opri gazele, a se pune la adăpost sau a acorda asistenţă celor din jurul său.

    Japonezii nu mai sunt preocupaţi de predicţia cutremurelor, în schimb se acordă o atenţie deosebită consolidării clădirilor vechi şi creşterii capacităţii de reacţie post-seism.“ Experienţa japoneză trebuie aplicată neîntârziat şi la noi. Cutremurul cel mare este un oaspete nedorit, dar inevitabil. El face parte din istoria, din experienţa noastră colectivă. Nu e prea târziu să lăsăm deoparte amnezia tradiţională şi dramatizările mediatice, pentru a trece la acţiuni concrete.

    RăspundețiȘtergere
  10. Evidenţa cutremurelor istorice dă cititorului posibilitatea să-şi facă propria imagine despre algoritmul seismic şi relativitatea interpretărilor.
    Este plauzibilă alternanţa unor cicluri cu activitate mai intensă, separate de perioade mai calme, cum este cea dintre anii 1620 şi 1790. Cu cât seismele sunt mai vechi, cu atât informaţiile despre ele sunt mai vagi.
    Totuşi evenimentele devastatoare au lăsat urme. Supranumit Cutremurul cel Mare, evenimentul din anul 1802, de peste 7,5 grade pe Richter, e explicat de specialişti ca o „ruptură majoră“ a barierei aflate la peste 100 de kilometri adâncime. În Bucureşti, cel mai important martor al seismului din anul 1802 a fost Turnul Colţei.
    Construit în anul 1715 din ordinul domnitorului Şerban Cantacuzino, Turnul Colţei era cea mai înaltă clădire din Valahia, de peste 50 de metri. În timp ce baza robustă amintea stilul autohton al mănăstirilor fortificate, partea superioară era mai suplă şi de inspiraţie germană şi suedeză. Cutremurul din 1802 şi mai ales cel din 1838 au pus pentru prima dată în evidenţă două caracteristici importante şi foarte actuale pentru noi: vulnerabilitatea particulară a clădirilor înalte şi comportamentul multişoc.
    Exceptând perioada 1893-1916, în România nu s-au făcut înregistrări şi studii sistematice.
    Blocurile din generaţia interbelică nu au ţinut cont de norme antiseismice.
    În anul 1940 au fost grav avariate, iar în 1977 10% dintre ele s-au prăbuşit.

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu cred ca la acea ora v a veni cutremurul cel mare sau Domnul nostru Isus Hristos ! Faca se voia ta Doamne ! Amin ! Va pup cu drag , Lyly din Iasi !

    RăspundețiȘtergere
  12. Poate vine Mantuitorul Sufletelor Noastre doamna Maria.
    Sa ne gandim la o bucurie este mai biñe
    Cu mult drag.

    RăspundețiȘtergere
  13. Vă rog din suflet vreau sa stiu daca amuleta este doar pe partea financiară? Vreau să știu dacă ajută si in legatura cu familia sunt in pragul despărțirii vă mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  14. Răspunsuri
    1. lasa amuleta si cere ajutor la biseica,in genunchi roaga -te cu voce tare sa fie auzuta acolo sus NU PE NET

      Ștergere
  15. Vă rog din suflet sa mi spuneti daca amuleta este doar pe partea financiară vreau să știu dacă ajută si in legatura cu familia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce amuleta domnule? Cine are bani sa se amuze astfel? Nu stiti cum sa puneti bête in roate doamnei Maria scormonind o asemenea pacaleala

      Ștergere
  16. Nu intelegeti ca vorbind si gandit intruna la cutremur il chemati? Chiar vreti cutremur? Ati inebunit sau ce? Nu poate veni si altceva? Sau cineva? De ce trebuie sa suferim toti din cauza unora ca voi😡😡😡😡

    RăspundețiȘtergere
  17. Pot fi multe evenimente majore, de la venirea Mantuitorului, cutremur, izbucnirea unui razboi, etc., pana la inversarea polilor magnetici ai planetei. Daca asa trebuie sa fie, frica nu ne va salva de ce va sa vina. Trebuie sa avem credinta, iubire si speranta in Sfanta Treime.

    RăspundețiȘtergere

  18. Unknown25 noiembrie 2018, 17:12
    Nu inteleg de ce ma intrebi pe mine ! Nu sunt ale mele acele mizerii,acele unelte ale diavolului ! Intreaba pe cine ti le-a trimis,după care mergi cu toate datele la POLITIE si PROCURATURA ca sa-i dai in vileag pe escrocii care ti le trimit in numele meu. Nu ai nevoie de aceste AMULETE ALE DIAVOLULUI.Ai nevoie de RUGACIUNE si de IUBIREA LUI DUMNEZEU !

    RăspundețiȘtergere
  19. Va fi intre 21 si 25 decembrie sa ne rugam la maicuta domnului sa ne ocrotessca amin

    RăspundețiȘtergere
  20. Unknown , vezi de ce postam unii dintre noi Anonim?
    Pt ca orice neica nimeni , poate sa i-ti faca neplaceri dupa contul cu care te loghezi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu. Eu nu am cont Google si nici nu imi fac. Postare anonim e singura cale pentru mine si nu am nimic de ascuns

      Ștergere
  21. Cred ca este ora la care va fi cutremurul cel mare care ne bate la usa

    RăspundețiȘtergere
  22. Doamne dumnezeule ma-ți disperat cu cutremurul parcă a-ți fi la dan diaconescu la otv .îl tot chemați pe acest cutremur în fiecare mesaj.doamne ajută la toată lumea .🕊🕊🕊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact asa 21:11, aceste mesaje de rau augur nu ajuta pe nimeni. Ce putem face daca stim ca se va intampla ceva rau? Putem schimba lucrurile???? Nu, dar putem contribui cu gandul si vorba la indeplinirea lor(:.

      Ștergere
  23. Posibil ca România sa fie atacată din trei părți (profețiile parinteluî Arsenie Boca ) la această oră

    RăspundețiȘtergere
  24. ce va spune 21:22- 1977=3 de 7=3 COASE asa a fost la seismul din 1977-curios nu?

    RăspundețiȘtergere
  25. https://a1.ro/news/inedit/previziunea-nestiuta-a-babei-vanga-despre-romania-a-iesit-la-iveala-id819190.html?utm_source=fanatik.ro&utm_campaign=Cross%20Promo&utm_medium=Caseta%20Final%20Articol
    Inteleg ca Iisus s-a reincarnat si are 14 ani ?!?

    RăspundețiȘtergere
  26. Rusia și Ucraina sunt la un pas de război. Kievul se teme de o ofensivă împotriva ultimului mare oraș din est, Marianopol.

    RăspundețiȘtergere
  27. si noi spunem de americani ca sunt imperialisti -dar rusii au supus nenumarate teritorii pana in Siberia --acum a luat de la Ukraina CRIMEEA--cu ce drept?!pai strategie la MAREA NEAGRA

    RăspundețiȘtergere