sâmbătă, 1 iunie 2013

SFÂNTA EVANGHELIE , DE DUMINICĂ 2 IUNIE 2013 , MINUNAT DE FRUMOASĂ ! CITIŢI , CU DRAGOSTE, SI CU SMERENIE, SI VA HRANIŢI SUFLETUL , SI BUCURAŢI - VA INIMA !

                                               HRISTOS  A  INVIAT , dragii mei !
Iata ca, SFANTA EVANGHELIE, de duminica 2 iunie, 2013, este minunat de frumoasa, si mai mare, ca si randuri scrise. Din acest motiv, voi incepe ,a scrie, asa cum este in CARTEA SFANTA, SFANTA EVAMGHELIE.
                                        DUMINICA  A  CINCEA ,DUPA PASTI, A SAMARINENCII  !

In vremea aceea, a venit IISUS, in orasul Samariei, ce se numea ,SIHAR, aproape de campul pe care, Iacob, l-a dat lui Iosif,fiul sau. Si era acolo, puţul lui Iacob. Iar IISUS, ostenit de calatorie, şedea langă puţ; si era cam pe la al şaselea ceas. Atunci, a venit o femeie samarineanca, sa scoata apa.
IISUS, i-a zis : Da - MI ,sa beau :căci ucenicii LUI, se duseseră in oraş, ca să cumpere hrană. Femeia samarineancă I-a raspuns : TU , care esti iudeu, imi ceri sa bei apa de la mine, care sunt femeie samarineanca ? Pentru ca, iudeii nu au niciun amestec cu samarinenii ! IISUS, i-a raspuns si a zis : daca cunosteai HARUL lui DUMNEZEU, si cine este CEL, care ti-a zis, da-MI sa beau, tu ai fi cerut de la EL, si ti-ar fi dat ,APA VIE . L- a intrebat femeia : DOAMNE, nici nu ai cu ce sa scoti, si puţul este adanc; de unde dar, ai APA CEA VIE ? Nu cumva, TU esti mai mare decat Iacob, parintele nostru, care ne-a dat puţul acesta si a baut dintr-insul, el insusi si fiii lui si turmele lui ? IISUS, i-a raspuns si a zis : "ORICINE ,BEA DIN APA ACEASTA, VA INSETA DIN NOU, DAR CEL CE VA BEA DIN APA, PE CARE EU, O VOI DA LUI, SE VA FACE IN EL,IZVOR DE APA CURGATOARE,PENTRU VIATA VESNICA "! Atunci, femeia, a grait catre DÂNSUL:  DOAMNE,da-mi aceasta apa, ca sa nu mai insetez,nici sa mai vin aici sa scot. IISUS, i-a poruncit : mergi si cheama pe barbatul tau, si vino aici. Dar femeia, raspunzand, I-a zis: n-am barbat. IISUS, i-a raspuns: bine ai zis, ca n-ai barbat, căci cinci barbati ai avut si cel pe care,,il ai acum,nu-ti este barbat;aceasta adevarat ai spus .  DOAMNE, a zis femeia catre DÂNSUL :vad ca, TU esti prooroc. Parintii nostri, s-au inchinat pe muntele acesta; iar voi ziceti ,ca in IERUSALIM, este locul cuvenit pentru inchinare. Dar IISUS, i-a zis : femeie, crede-MA, ca vine vremea, cand nici pe muntele acesta, nici in IERUSALIM, va veti inchina, TATALUI. Voi, va inchinati la ce nu stiti; noi ne inchinam, la ce stim, caci mantuirea ,este de la iudei.Dar vine vreme si acum a si venit, cand inchinatorii cei adevarati se vor inchina TATALUI in DUH si ADEVAR, căci TATAL, astfel voieste,sa fie cei, ce se inchina LUI.
DUH este DUMNEZEU;si cei ce se inchina LUI, trebuie sa I se inchine,in DUH si ADEVAR .
A zis femeia catre DÂNSUL ;stim ca, va veni MESIA, caruia I se zice HRISTOS ; cand va veni , ACELA, ne va spune noua toate. IISUS, i-a raspuns : "EU SÂNT, CEL CARE, VORBESC CU TINE."!
Dar atunci au venit, ucenicii LUI, si se mirau ca vorbea cu o femeie; însa, nimeni nu I-a zis: ce o intrebi, sau despre ce vorbesti cu dansa.Atunci, femeia, si-a lasat galeata, s-a dus in oras, si a zis oamenilor : veniti de vedeti un om, care mi-a spus,toate cate am facut. Nu cumva, acesta este HRISTOS? Deci, au iesit din oras, si veneau catre DÂNSUL. In timpul acesta, ucenicii LUI, IL rugau, zicand :INVATATORULE, mănâncă ! Dar EL, le-a zis : EU, am de mancat o mancare, pe care, n-o stiti.  Deci, ucenicii, se intrebau intre ei : nu cumva, I-a adus cineva sa manance ? IISUS, insa le-a zis : Mancarea MEA, este sa fac voia, CELUI care, M-a trimis pe MINE, si sa savarsesc LUCRUL LUI.  Oare , nu ziceti voi, ca mai sunt 4 luni, si vine secerisul ? Iata, zic voua : ridicati ochii vostri, si vedeti holdele ca sunt albe, gata de seceris, . Iar cel ce secera,primeste plata si aduna rod,in viata de veci.,ca impreuna sa se bucure, si cel ce seamana si cel ce secera; căci aici, se adevereste zicerea  ca : altul este cel ce seamana si altul, cel ce secera. EU, v-am trimis sa secerati, ceea ce voi, n-ati muncit;altii au muncit si voi, ati intrat in munca lor. Iar din orasul acela, multi dintre samarineni, au crezut intr-INSUL ,pentru cuvantul femeii, care marturisea : mi-a spus mie, toate cate am facut, . Deci, dupa ce au venit la DÂNSUL ,samarinenii, L-au rugat,sa ramana la ei. Si a ramas acolo, doua zile si mult mai multi au crezut, pentru CUVANTUL LUI, iar femeii, îi ziceau : credem , nu numai, pentru vorbele tale, ci fiindca, noi insine, am auzit si stim, ca ACESTA, este cu adevarat HRISTOS ,MANTUITORUL LUMII.
Dragii mei, credeti si voi cu totii, nu numai pentru cuvantul meu, care nu este de la mine, ci pentru ca, stim cu totii, ca HRISTOS, S-A NASCUT DIN SFANTA FECIOARA MARIA, A MURIT SI A INVIAT, pentru noi, pentru pacatele noastre. Mergeti la SFANTA BISERICA, si hraniti-va sufletul, la SFANTA SI DUMNEZEIASCA LITURGHIE, cu aceasta PERICOPA EVANGHELICA, pe care ,tocmai am scris-O, asa cum este in SFANTA EVANGHELIE.!  Cu dragoste si pretuire, Maria

Un comentariu:

  1. Hristos a Inviat!


    Am auzit-o.Am auzit-o si la Sfantul Maslu , daca nu ma insel.Nu retin exact unde , dar am auzit-o.Este foarte frumoasa.
    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere