vineri, 7 iunie 2013

UN TÂNĂR , RIDICĂ FORŢAT DE PE SCAUN, UN BATRÂN ! SĂ RESPECTĂM BATRÂNII ! SA-I AJUTAM , SI SA -I IUBIM !

                                                    HRISTOS A INVIAT, dragii mei !
                                                  7 DECEMBRIE 2003, ORA 22, 34 !

Ma rugam, la aceasta ora tarzie, din noapte, si brusc, vad cu ochii inchisi, un interior de SFANTA BISERICA, in care se afla, o mulţime de credinciosi.
Langa strana, se aflau de jur ,imprejur, multe scaune., care erau ocupate. In SFANTUL ALTAR, PARINTELE savarsea ,SFANTA SLUJBA.
Vad pe un scaun, langa strana, un barbat ,mai in varsta, de varsta a 3 a.
Un tanar, se apropie de omul de varsta a 3 a, îi pune mâna sa, pe umarul batranului, si-i face semn, sa-i elibereze locul.
Dar ,batranul nu se ridica, si-atunci, tanarul, il apuca de braţ,si-l ridica forţat , de pe scaun. Sarmanul batrân., se aseza, direct in genunchi, iar tanarul ,fara de mila si fara de respect, s-a asezat, pe locul unde, fusese ,bietul om de varsta a 3a.
Dragii mei, o vorba din popor, spune aşa:
                               "CINE ARE ,UN BATRAN, SA-L PRETUIASCA !  IAR CINE ,NU ARE UN BATRAN, ATUNCI SA-L CUMPERE "!
Este de mare pret, sa avem, pe langa noi, un batran. Avem multe lucruri frumoase si intelepte, ca sa invatam, de la un om in varsta !
Sa respectam si sa iubim, pe batranii nostri, sa nu-i izgonim, si sa nu ne batem joc de ei; căci, aşa cum văd, copiii noştri la noi, ca ne purtăm cu batrânii, tot aşa se vor purta şi ei cu noi, cand vom ajunge, şi noi ,batrani.
           Si in mijloacele de transport in comun, trebuie ,sa ne ridicam de pe scaun, si sa oferim ,locul, unui batran, sau unei persoane suferinde, aşa este frumos si civilizat si mai ales, placut lui DUMNEZEU.
                                              Cu multa dragoste si cu multa pretuire,
                                                                                                         Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu