duminică, 23 iunie 2013

SFÂNTA EVANGHELIE , DIN DUMINICA , POGORÂRII SFÂNTULUI ŞI DE VIAŢĂ FACĂTORULUI DUH ! A CINCIZECIMII ! 23 IUNIE 2013 !

                                                 FRATILOR  !

Voi cita, toata PERICOPA EVANGHELICA, din 23 iunie, 2013, atat cea de la UTRENIE, cat si cea de la SFANTA si DUMNEZEIASCA LITURGHIE !
                                       
                                LA  UTRENIE, EVANGHELIA , DE LA IOAN!


             "În ziua cea dintâi a săptămânii, cand s-a inserat, si usile erau incuiate, acolo unde se aflau ucenicii adunati ,de frica iudeilor, a venit IISUS, a stat in mijlocul lor si le-a zis : PACE  VOUĂ ! Si dupa acest cuvant, le-a aratat mainile si coasta SA .
Deci, s-au bucurat ucenicii , ca este DOMNUL .Atunci, le-a zis IISUS, iarăşi : PACE VOUĂ !
PRECUM , M-A TRIMIS PE MINE ,TATĂL , VĂ TRIMIT ŞI EU , PE VOI ; si graind aceasta, a suflat asupra lor si le-a zis : LUAŢI  DUH  SFÂNT ; CĂRORA VEŢI IERTA PĂCATELE , LE VOR FI IERTATE, ŞI CĂRORA LE VEŢI ŢINE , ŢINUTE VOR FI !
In continuare ,la SFANTA SI DUMNEZEIASCA LITURGHIE, EVANGHELIA , TOT DE LA IOAN :

                 "  În ziua cea de pe urmă, ziua cea mare, a praznicului , a şezut IISUS , între ei şi a grăit cu glas mare, zicând :
                     CUI  ÎI ESTE SETE , SĂ VINĂ LA MINE , ŞI SĂ BEA . CELUI CARE CREDE ÎN MINE , PRECUM A ZIS, SCRIPTURA : RÂURI , DE APĂ VIE, VOR CURGE, DIN PÂNTECELE LUI . Iar aceasta a zis despre DUHUL, pe care, aveau sa-L, primeasca cei ce cred, într- ÎNSUL. Pentru că,până atunci , DUHUL , nu fusese dat , căci IISUS , încă nu se preamarise. Deci, mulţi din popor, auzind cuvintele acestea, ziceau :
                  CU ADEVARAT, ACESTA ESTE, PROOROCUL .
Alţii ziceau : ACESTA ESTE , HRISTOS !
Iar alţii, ziceau :
                      OARE DIN GALILEEA, VA SĂ VINĂ , HRISTOS ?
N-a zis, oare, SCRIPTURA , ca HRISTOS , are sa vina , din neamul lui DAVID, si din orasul BETLEEM, de unde a fost DAVID ? Si astfel, s-a facut dezbinare in popor, pentru EL ;iar unii dintr - înşii , voiau sa-L prindă, dar nimeni, n-a pus mâna pe DÂNSUL .
Deci, servitorii templului au venit inapoi, la capeteniile Preoţilor şi la Farisei . Acestia, i-au întrebat :
De ce nu L - aţi adus ? Dar servitorii, au raspuns : niciodata nu a grait vreun om, , ca OMUL ACESTA .
Atunci, fariseii le-au zis : nu cumva, si voi ati fost amăgiţi? Nu cumva, a crezut in EL, cineva dintre capetenii, sau dintre farisei ? Dar gloata aceasta, care nu ştie legea, este blestemată .Atunci ,NICODIM, cel care venise noaptea la IISUS, şi care era unul dintre ei, le-a zis : oare , legea noastra,  osândeşte pe om, fară sa-l asculte mai întâi, şi fără să ştie ce a făcut? Dar ei, au raspuns si i-au zis : :nu cumva, si tu esti din GALILEEA?  Cerceteaza si vezi , că PROOROC , din GALILEEA, nu s-a ridicat. Şi s-a dus fiecare, la casa sa. Deci, iarasi le-a vorbit IISUS, zicand :
             "EU SUNT , LUMINA  LUMII ; CEL CARE - MI  URMEAZA  MIE , NU VA UMBLA , IN INTUNERIC , CI VA AVEA , LUMINA VIEŢII "!

Dragii mei, mergeti si voi, la SFANTA BISERICA, si va incarcati sufletul, cu LUMINA INVIERII LUI HRISTOS, cu ÎNŢELEPCIUNEA  SFINTEI ŞI DUMNEZEIEŞTII  EVANGHELII !
Nu stati acasa, in faţa televizorului, ci mergeţi la SFÂNTA BISERICĂ, căci, acolo si numai acolo, este mântuirea noastră.
                                 Cu dragoste si pretuire ,
                                                                      Maria

2 comentarii:

 1. Foarte frumoasa SFANTA SI DUMNEZEIASCA LITURGHIE , SFANTA EVANGHELIE.
  Doamna Maria , noi tot vorbim de minuni care vi se intampla , dar si eu traiesc o minune DUMNEZEIASCA aproape DUMINICA DE DUMINICA!Adica PREFACEREA!O vad cu ochii mei , chiar daca nu o traiesc cum ar trebuie , este o minune foarte mare care se intampla!Si preotul mi-a spus ca , chiar daca vede paine si vinul inainte sa faca SFANTA IMPARTASANIE , cand le pune acolo , cu rugaciunile , cu toate lucrurile care se fac (le pot enumera) parca ceva se schimba , parca vede altfel ce e acolo (cam asta ar iesi din ce a zis) , este ceva DUMNEZEIESC , ce se intampla!

  Doamne ajuta , numai bine!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ROBERT !Atunci cand, ai CREDINTA curata in inima si-n suflet, vezi LUCRURI si MINUNI, care nu le poti vedea liber, cu ochii firesti. Asa este ! Cine are credinta tare, PREOTII cu HAR, vad cum se preschimba VINUL si PAINEA, in TRUPUL si SANGELE DOMNULUI, si mai vad cum, TRUPUL SI SANGELE DOMNULUI, se preschimba, in paine si vin. Pentru cei care, cauta o logica in toate, nu va vedea niciodata asemenea MINUNI, si nu va simiti niciodata in suflet DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU.
   DUMNEZEU, ESTE DRAGOSTE, IAR DRAGOSTEA ,NU SE VEDE, CI SE TRAIESTE, SE SIMTE,IN BUNATATEA INIMII SI A SUFLETULUI !
   DRAGOSTEA, nu are logica, ci pur si simplu, o daruiesti, prin faptele bune, prin recunostinta si prin CREDINTA !
   Tu sa ramai, la fel de credincios si bun la suflet, si sa nu bagi in seama, cuvintele de ocara, a semenilor, care cred ca, daca unele lucruri nu se vad, spun ei...ca nu exista! Nimic mai fals ! Dar sa nu ne suparam, pe astfel de oameni, frati ai nostri, caci si ei sunt fiii LUI DUMNEZEU, ci sa ne rugam, pentru ca si ei, sa se intoarca la DUMNEZEU, prin RUGACIUNE, prin bunatatea inimii, prin smerenie si dragoste sufleteasca. Cu dragoste, Maria

   Ștergere