duminică, 11 august 2019

LUNA CUPRINSA IN STEAUA LUI DAVID !

                           10 August 2019,ora 3,50 zori de zi !

                                  Dragii mei,

În aceasta dimineata in zori de zi, ma trezeste o Lumina alba si stralucitoare foarte,Lumina ce-mi arata un Cer de noapte senina, pe care stralucea o Luna rotunda si plina, o Luna alba micuta cat o minge de fotbal.
                       
                                       Imagini pentru luna pe cer.
Brusc,Luna alba si micuta lipsita parca de stralucire,pulseaza usor dar incontinuu, si vad cum este prinsa in mijlocul a doua Triunghiuri asezate unul intr-altul.
Asa:

                                               Imagine similară.

În mijlocul acestor doua Triunghiuri (Hexagrame),sta Luna alba si micuta care pulseaza,bate ca o inima in mijlocul Triunghiurilor.
Triunghiurile (Hexagrama)aaveau liniile albe si stralucitoare,pe Cerul senin de noapte.
Dragii mei,eu nu stiu ce inseamna aceasta Luna alba si micuta,cuprinsa in mijlocul Hexagramei, dar cu siguranta vom afla impreuna ,in timp.
Dar iata, ce inseamna aceste doua Triunghiuri:

Simbolul lui David. Steaua lui David - simbol evreu

Magen David (scutul lui David) - o hexagramă compusă din două triunghiuri echilaterale, servește ca o emblemă a iudaismului. Imaginea lui Magen David este adesea plasată pe sinagogi, nave sacre etc. De asemenea, servește drept emblemă a organizației sioniste și multe alte instituții.
Legea evreiască interzice imaginea lui Dumnezeu, precum și folosirea oricărui simbol, iar scutul lui David nu este menționat niciodată în Talmud. De aceea, cu greu se poate presupune că Magen David a apărut în epoca Talmudului, deși imaginea recentă a fost găsită pe un singur monument de gravură din Tarente (sudul Italiei), care trebuia atribuită secolului al III-lea.
Prima dată când Magen David este menționat în Eshkol a-Kofer de la Karaite Yehuda Gadassi (mijlocul secolului al XII-lea), unde spune: "Cele șapte nume angelice preced mezuzahul: Michael, Gabriel ... poate a-Shem să vă păzească! În mod similar, un semn numit Shield of David este plasat lângă numele fiecărui înger. "
Aparent, Magen David era familiar pe amulete. Pe papirusul magic se găsesc adesea imagini ale pentagramei și stelelor, în care sunt inscripționate numele Celui Preaînalt, dar hexagramele nu se găsesc în ele. Nu există nici un Magen David în papierul magic mare din Paris și Londra, deși există un triunghi acolo, poate că este plasat aici în loc de hexagram. Nu există o stea cu șase puncte printre ilustrațiile amuletelor lui Budge în "Magia egipteană" (Londra 1899).
Cel mai probabil, Magen David a primit popularitatea sa largă din Kabbalah.
Pentagrama, denumită altfel sigiliul lui Shlomo (Solomon), servește și ca talisman. Henry crede că indienii au împrumutat-o ​​de la Semiți (Magie dans l "Antiques, c. 93, Paris 1904), deși numele nu poate servi ca dovadă a originii evreiești sau semitice. Hindusul a folosit hexagramul ca" amulet ". că au folosit-o ca decor pentru mezuzah în sinagogi, iar numele scutului lui David vorbește despre puterea sa "de protecție".
Karl VI (1354) a acordat evreilor din Praga un steag roșu cu imaginea „Scutul lui David“ și „Pecetea lui Solomon“, și un steag roșu cu care evreii se întâlnește cu regele Matia al Ungariei, au fost reprezentate două pentagrame și două stele de aur (Schwandthner, scriptores rerum Hungaricarum II , 148). Acest lucru dovedește că pentagrama a fost folosit printre evrei, și într-adevăr am găsi într-un singur manuscris în 1073 (facsimil de Seder Eliyahu Raba ve de Seder Eliyahu Zuta, M. Friedmann, Viena 1901).
În ciuda marilor progrese științifice, lumea noastră este învăluită în ghicitori și secrete. Dintre acestea, o nișă separată este ocupată de semne misterioase antice și pe care chiar și cercetătorii moderni nu o pot descifra complet.

Versiuni ale Starului lui David


Steaua lui David - cea mai veche imagine sub forma unei stele cu șase puncte (hexagram), se formează ca rezultat al traversării a două triunghiuri. Este prezentă în culturile multor națiuni și este interpretată diferit.
Există o serie de ipoteze privind apariția stelei cu șase puncte. Mulți oameni de știință sunt convinși că simbolul denotă crinul alb - singura floare sălbatică care a fost găsită în Orientul Mijlociu în cele mai vechi timpuri. Când o crin înflorește, petalele sale formează o stea obișnuită cu 6 puncte.
În India, hexagramul a simbolizat una dintre chakrele - Anahata. Cele două triunghiuri care alcătuiesc steaua definesc principiul masculin și feminin. Acest simbol a fost văzut în India mult mai devreme decât în ​​Europa și în Orientul Mijlociu.
Cea mai populară versiune este legată de regele David, motiv pentru care a fost folosit numele corespunzător. Se crede că el folosea steaua ca una personală. În acele zile, litera "D" a fost descrisă în formă de triunghi, iar în numele regelui se găsește de două ori. Legendele spun că scuturile lui David erau de asemenea sub forma unei stele sau a imaginii sale.
Creștinii au folosit hexagram pentru decorarea templului. În Evul Mediu, acest simbol a fost descris în gardă și în secții din Europa. Un semn exclusiv evreiesc a început să fie luat în considerare în jurul secolului al XVIII-lea, când o stea de șase ori a fost pusă pe pietre funerare ale reprezentanților unui anumit popor.

Există un număr mare de interpretări ale acestui semn. El este creditat cu proprietăți mitice, cult și magice. Interpretarea generală și cea mai corectă a Star of David nu există, deoarece este un simbol foarte vechi, cu o istorie lungă și confuză.

În magie

Hexagramul este considerat a simboliza fuziunea energiei Universului: un triunghi este spirit, celălalt este materie. Această combinație de elemente complementare creează o armonie perfectă în univers.
Acest semn este cel mai potrivit pentru a atrage dorința - fericirea, prosperitatea, echilibrul intern, prosperitatea familiei, sănătatea bună. Desenați o stea cu șase capete din punctul de sus, desenând primul triunghi. Apoi trebuie să desenați al doilea, începând de la punctul de jos. Finalizați imaginea, trebuie să atingeți centrul acesteia.
Cu ajutorul hexagramului puteți face un amulet. Luați prețioasele și curățați-o cu apă și tămâie (de exemplu, ierburi aromate). Apoi, alegeți cel mai plăcut ulei aromat pentru dvs. și înmătați în el indicele redus și degetele mijlocii ale mâinii drepte. Stați în față spre est și trageți o stea cu șase vârfuri cu aceste degete în jurul pietrei (nu uitați să atingeți centrul la sfârșitul procedurii). Adresați-vă cosmosului dorit - fericire, bunăstare, iubire reciprocă. Amuletul trebuie să fie purtat cu el însuși, atunci va contribui la împlinirea dorințelor. Poate fi făcut și pentru prieteni și rude.

În Ortodoxie


În Ortodoxie, imaginea stelei cu șase vârfuri este un simbol al interconectării naturii divine și umane. O imagine trasată a expresiei că "Dumnezeu devine om, astfel încât omul devine Dumnezeu". Un triunghi coborât înseamnă prima parte a propoziției, iar un triunghi care urcă în sus înseamnă a doua.
Hexagramul este un simbol al lui Hristos însuși, prin urmare acest semn este înscris în Cruce și imaginile sale pot fi găsite pe multe temple și icoane (de exemplu, icoana Maicii Domnului Kursk Root).

În diagrama natală

Diagrama natală este un horoscop personal, care este compilat în momentul nașterii. El poate spune despre soarta ulterioară, trăsăturile caracterului specific, dificultățile viitoare, despre exclusivitatea și unicitatea sufletului. În plus față de aspectele obișnuite ale horoscopului are figuri de aspect, inclusiv Steaua lui David. Aceste cifre dezvăluie, de asemenea, caracteristicile și calitățile ascunse ale unei persoane.
În ce condiții se formează Steaua lui David în tabloul natal? Este necesar ca două forme mari trigonale, care vor fi conectate folosind sextile. O astfel de interpunere va crea proprietarului său o apărare destul de puternică. De asemenea, hexagramul este considerat a fi personificarea echilibrului și a stabilității cosmice, simbolizând coexistența armonioasă și coordonată între micro și macrocosmos.
Surprizele nu se termină acolo. Oamenii născuți sub "iluminarea" unei vedete cu șase axe au un talent unic, care, dacă este dezvoltat corespunzător, devine cheia succesului în viața proprietarului. Interacțiunea dintre cele 4 elemente ajută energia și forțele să se refacă mai repede. Operatorul de transport primește ocazia de a face față încercărilor de complexitate.
Din păcate, există un dezavantaj. Această configurație poate priva propietarul de voința, descurajează dorința de a lucra pe sine și de a se îmbunătăți. O persoană poate crede că totul este prea ușor pentru el, să nu mai lucreze și să se dezvolte.
De îndată ce nu numesc simbolul sub forma unei stele cu șase raze. Ei spun că este un semn al vrăjitorilor, evrei. Dar ce este adevărat? Care este steaua lui David în creștinism? Multe întrebări. Vom încerca să găsim răspunsuri la ele.

Originile simbolului

Cercetătorii au descoperit că steaua a apărut în India mai devreme decât în ​​Europa și Orientul Mijlociu. Chiar și din acest fapt este deja clar - steaua lui David nu a fost inițial un simbol al iudaismului și al evreilor, pe care acum este considerat.
Dar folosirea semnului de către acest popor din cele mai vechi timpuri este indicată de faptul că în presa evreiască, datând din secolul al șaptelea î.Hr., în Sidon, a fost descoperită o hexagramă. Și numele "Steaua lui David" vine din istoria scutului, care a fost făcut sub forma acestui simbol și a apărat faimosul rege și întreaga sa armată.
În 1354, evreii din Praga au primit ocazia de a avea propriul pavilion, care era o stea de șase ori pe o cârpă roșie, precum și un sigiliu cu același semn. Numai atunci hexagramul a început să fie considerat un simbol național.
Inițial, steaua lui David a fost descrisă integral, împărțirea în două triunghiuri suprapuse unul pe altul au avut loc ulterior. 

Rădăcinile rusești

Semnificația simbolului Steaua lui David poate fi mai bine înțeleasă dacă înțelegem unde și când oamenii au început să o folosească.
În cercurile științifice există diferite fapte despre utilizarea semnei cu șase raze. De exemplu, cercetătorul nordului rus, Vyacheslav Meshcheryakov, în publicația sa scria despre descoperirea în acele locuri unde, pe lângă alte lucruri interesante, au găsit o stea de argint cu șase puncte pe un piedestal de piatră. Cercetătorul este sigur că clima era mai caldă în zilele dinaintea Epoca de gheață din nordul Rusiei. Și teritoriul a fost locuit de vechii arieni - o civilizație foarte dezvoltată.
Este prea devreme pentru a concluziona că de unde, din India sau din teritoriul țărilor ruse, steaua lui David a ajuns la cultura altor țări. La urma urmei, punctul nu a fost încă stabilit în această chestiune.

Steaua lui David: simbolism, adică

Acest subiect este, de asemenea, controversat. Simbolul în sine constă din două triunghiuri, combinate unul cu celălalt. Deci, cel mai probabil, unul dintre ei înseamnă cer, al doilea - Pământ sau Dumnezeu și om sau bărbat și femeie și, probabil, patru elemente (foc, apă, pământ, aer) - în diferite culturi lui. Dar, în orice caz, sensul este combinația principiilor care alcătuiesc Universul.
În India, acest simbol înseamnă esența umană, lupta veșnică a începuturilor spirituale și carnale. Steaua cu șase vârfuri și astăzi în yoga este yantra - un semn al chakrei responsabile pentru centrul inimii. 

Simbolul vedetă a lui David, a cărui semnificație nu este atât de ușor de înțeles, este mai des folosit în creștinism decât în ​​iudaism. Se regăsește în francmasonerie, magie, alchimie, în practica vrăjitorilor etc.

Steaua lui David: Semnificația creștinismului

Fiecare direcție a activității umane interpretează semnificația unei stele în felul ei. Există chiar și o opinie că hexagrama înseamnă numărul fiarei - 666.
În zilele creștinismului timpuriu, semnul cu șase raze a însemnat steaua din Betleem și a fost, de asemenea, un simbol al celor șase zile ale creației.
Există un motiv pentru care acest simbol este înscris în crucea credinței ortodoxe. Se crede că Steaua lui David are o mare importanță - unirea naturii divine cu natura umană în Hristos. Acesta este simbolul lui Isus.
Trebuie remarcat că steaua lui David în creștinism a început să fie folosită mult mai devreme decât în ​​iudaism. Prin urmare, ar fi greșit să spunem că credincioșii ortodocși nu au dreptul să o folosească în decorarea templelor, în iconografie și pe crucile care au încoronat cupolele. Deși acesta este un punct de vedere, numai Domnul cunoaște răspunsul potrivit. Principalul lucru este modul în care vă referiți la acest simbol personal și nu la ceea ce spun alții despre el.

De ce este steaua lui David asociată în primul rând cu iudaismul și evreii?

Acest lucru a fost influențat de perioada guvernării naziste. Pentru a distinge evreii de localnici, steaua galbenă a lui David a fost folosită de fasciști în orașele europene. Fotografia, semnificația simbolului dezvăluit, poate fi văzută în acest articol.
Un astfel de stigmat, dar cu triunghiuri de diferite culori, a fost uneori folosit de naziști în lagărele de concentrare ca un semn distinctiv al anumitor categorii de prizonieri. Triunghi politic - roșu, emigranți - albastru, homosexuali - roz, lipsiți de dreptul la profesie - elemente verzi, asociative - negre.
În aceeași perioadă, locuitorii Marii Britanii și ai Statelor Unite pe mormintele soldaților de naționalitate evreiască din armatele țărilor aliate au portretizat vedeta lui David, considerându-l un simbol al iudaismului. Acest lucru a fost făcut în același fel în care creștinii marchează mormintele morților cu o cruce.
Valoarea lui David în Israel este enormă. Este folosit pe steagul național, pe emblemele organizațiilor (de exemplu, Ambulanța) și armata. Totuși, nu se poate argumenta că acesta este în întregime un simbol al iudaismului și al evreilor. 

O altă versiune

Pe o altă versiune a conturului de caractere menționat mai sus. El a fost solid fără diviziunea în triunghiuri. Există o opinie că substituirea stelei originale cu cea folosită astăzi pretutindeni a avut loc conform sugestiei lui Satana și înseamnă victoria lui imaginară asupra lui Dumnezeu. Această opinie este împărtășită de preotul Oleg Molenko. El scrie, de asemenea, că venirea Antihristului va fi însoțită de un sigiliu sub forma acestui simbol.
Adevărata stea a lui David a avut următorul înțeles: cele cinci raze - cele cinci simțuri ale omului și cea de-a șasea rază, îndreptate în sus, simbolizează dorința pentru Tatăl Ceresc, căruia trebuie să le asculte totul. Este o imagine solidă găsită pe vechile icoane. Această stea este cu adevărat creștină.

Steaua lui David în Occulta

Nu este un secret că simbolul, folosit chiar și în creștinism, este folosit de vrăjitori și vrăjitori. Steaua lui David are un înțeles diferit în magie: combinația de triunghiuri rotate în direcții opuse este înțeleasă ca interacțiunea a două opuse. Este necesar pentru continuarea vieții.
Pentru evrei, Steaua lui David a avut un înțeles îndepărtat de magie. Impactul Cabalei a dus la împărțirea simbolului proprietăților oculte. Hexagramul este folosit pentru ghicit în cărțile de tarot, precum și în diverse obiecte magice. În plus, steaua lui David, adepții ocultei, sunt folosiți pe scară largă în ritualuri pentru a chema demonii. 

În legătură cu toate cele de mai sus, părintele Oleg Molenko recomandă insistent să nu purtați acest simbol sub nici o formă.
Desigur, înțelegerea semnelor creștinismului este mereu modificată, în special de oponenții credinței. Și astăzi, simbolul vedetă a lui David, a cărui valoare este mare în creștinism (la urma urmei, aceasta este identitatea lui Isus) nu pare să fie acea care a fost folosită inițial de credincioși. Dar nu este necesar să condamnăm biserica pentru folosirea hexagramului. Principalul lucru de reținut este voința lui Dumnezeu. Este necesar să aveți grijă de lucrurile cu imaginea unei stele, dar cu greu puteți numi o decizie rezonabilă de a nu merge la templu unde este prezent acest simbol. Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Magen David, așa-numitul "scut al lui David" - o stea cu șase capete, hexagram, împodobește cărți vechi și obiecte de ritual evreiesc.
A fost purtat de locuitorii ghetourilor medievale și de victimele nazismului.
Aceeași stea împodobește pietrele de mormânt evreiești din diferite țări ale lumii. Antisemitele rusești pretind în presă că steaua cu șase indici este un semn al diavolului, un simbol al răului universal ...
Ce loc ocupă în tradiția evreiască? În primul rând, o mică istorie.
Steaua cu șase puncte a fost folosită ca un element decorativ și, eventual, un simbol mistic - chiar și în cea mai profundă antichitate a multor națiuni. Dar cel mai adesea a fost folosit de evrei vechi, în principal pe ustensile de uz casnic.
Cea mai veche imagine a acestui tip, cunoscută de noi, este sigiliul secolului al 7-lea î.Hr., descoperit în Cidona, care aparținea unui singur Iosua ben Yeshayau.
Pe parcursul perioadei de hexagon al doilea Templu, împreună cu o pentagramă (stea cu cinci colțuri, ea este „Scutul lui Solomon“), decorat cu diferite obiecte și clădiri, atât evrei și non-evrei. De exemplu, putem menționa sinagoga din Kfar Nahum (secolul al II-lea d.Hr.), în ornamentul căruia se alătură
cinci și șase stele, precum și forme cruciforme cu capete rupte (asemănătoare unei zvastice). Cu toate acestea, în epoca elenismului, Magen David nu a fost folosit în simbolismul evreiesc.
Cu o mie de ani în urmă, steaua hexagonală a fost un semn internațional. Sa întâlnit cu amulete creștine timpurii și cu ornamente musulmane numite "sigiliul lui Solomon". Dar deja înăuntru
13-14-lea Magen David apare pe gablele sinagogilor germane și pe manuscrise evreiești, deși de această dată, doar ca un element decorativ, fără semnificație simbolică. În aceeași epocă, au început să decoreze amulete și mezuzahuri, iar în Evul Mediu târziu și texte evreiești despre Kabale.
Termenul însuși Magen David datează din epoca gașilor babilonieni. El este menționat în text ca legendarul "scut al regelui David", interpretând alfabetul magic al îngerului Metatron. Această interpretare a devenit răspândită în rândul comunităților Ashkenazi. Pe scutul hexagonal al lui David a scris în lucrarea sa despre Kabale nepotul lui Ramban (secolul al XIV-lea). Se presupune că soldații armatei victorioase a regelui David au folosit scutul acestei forme. Adevărat, sigiliul său personal, după cum arată unele surse, conținea o imagine nu de stea, ci de personalul unui păstor și de o pungă. Dar sigiliul regal al lui Shlomo (Solomon), fiul lui David, avea forma unei stele cu cinci puncte.
În secolele 14-18, Magen David a fost utilizat pe scară largă de către imprimantele evreiești și ne-evreiești și se găsește adesea pe stema familiei.
În anul 1354, Charles al IV-lea a acordat dreptul evreilor din Praga de a avea propriul pavilion - un steag roșu cu imaginea unei stele cu șase puncte. Magen David a decorat sigiliul oficial al comunității. În secolele 17 și 18 acest semn a fost adoptat de evreii din Moravia și Austria, apoi de Italia și de Țările de Jos. Oarecum mai târziu, sa răspândit printre comunitățile din Europa de Est. În cercurile kabbaliste, "scutul lui David" a fost interpretat ca "scutul fiului lui David", adică Mashiach. Urmasii mesei false Shabtai Zvi (cap
Secolul al XVII-lea) a văzut în el un simbol al eliberării rapide.
În secolul al XIX-lea, evreii emancipați au ales Magen David ca simbol național, spre deosebire de crucea creștină. În această perioadă, steaua de șase ori a fost adoptată de aproape toate comunitățile lumii evreiești. A început să apară pe clădiri de sinagogi și instituții evreiești, pe monumente și pietre funerare3, pe foci și pe anteturi, pe obiecte de uz casnic și religioase.
Din 1799, Magen David a fost folosit pentru prima dată ca simbol evreu specific în desene animate antisemite. În 1822, familia Rothschild, care a primit un titlu nobil, a inclus pe Magen David în stema sa de familie.
Primul Congres Sionist în 1897 a adoptat o stea cu șase colțuri ca un simbol a mișcării naționale evreiești, și în același an, ea a aparut pe coperta primului număr al „Die Welt“, publicată de Theodor Herzl.
De-a lungul timpului, Magen David a apărut pe statul albastru și alb al Israelului, deși o emblemă evreiască mai veche și mai veche a fost aleasă ca emblemă - Menora, imaginea unei lampă de templu.
Pentru evreii din Torah Magen David nu este lipsit de sarcină semantică general acceptată. Există o tradiție de a le decora cu o sukkah - o colibă ​​specială în care trăiește un evreu în zilele de sărbătoare ale Sukotului. Cele șase capete ale unei stele postate într-un sukkah corespund celor șase "oaspeți" care vizitează fiecare sukkah evreiesc în primele șase zile ale lui Sukkot: Avraam, Isaac, Iacov, Moshe, Aaron și Iosef. Cel de-al șaptelea "oaspete" îi unește pe toți - regele David.
Un alt detaliu: Magen David are 12 coaste, ceea ce corespunde celor 12 triburi ale lui Israel, despre care David a domnit și care va fi restaurat odată cu venirea lui Mesia, moștenitorul direct al regelui David.
Cabaliștii învață de asemenea că cele șase capete ale "stelei lui David" corespund celor șase direcții spațiale - pământ, cer, nord, sud, est, vest - ceea ce înseamnă omnipotența lui Gd. Un detaliu lingvistic curios: cuvintele ebraice Magen David constau, de asemenea, din șase litere.
Numărul de margini ale ambelor triunghiuri care formează Magen David indică un număr "perfect" 6, egal cu suma multiplicatorilor. De mult timp, acest număr a fost înzestrat cu semnificații mistice în diverse învățături ezoterice.
Poate că elementul geometric al "stelei evreiești" îl reprezenta pe antisemiți mistificați din diferite țări. Naziștii au marcat evreii un semn "de rușine" galben. Unul dintre cei mai importanți antisemiți ruși a afirmat în mod serios că asteriscurile tipografice cu șase puncte sunt semnul secret al "judeo-masonilor".
VN: F
VN: F

Dacă vă place acest articol, vă rugăm să-l evaluați. pictograma rețelei sociale 
Și, de asemenea, să ne sprijini, făcând clic pe link-ul de link-uri afiliate de la Google

Mai multe articole:


VKontakte
Dacă sunteți interesat de un astfel de simbol ca Steaua lui David - semnificația acestui semn antic vă poate surprinde, deoarece se găsește în tradițiile magice ale multor națiuni și nu numai printre evrei.
În articol:

Steaua lui David - valoarea diferitelor națiuni

Steaua lui David contează nu numai printre reprezentanții poporului evreu. Acest simbol este departe de a avea o sută de ani. Există multe versiuni ale originii sale. Semnul are un alt nume - Scutul lui David sau Magen David. Legendele își asocia originea cu forma scutului armatei regelui David. Există variante care indică o legătură între numele simbolului și numele mesianului fals evreu. David Alroy.
Steaua cu șase vârfuri este considerată un simbol internațional.  Se găsește în aproape orice cultură și nu este în nici un fel legată inițial de iudaism. În India, steaua cu șase puncte semnifică una dintre chakrele - Anahata. Două triunghiuri încrucișate cu care se formează, înseamnă masculin și feminin. În India, a fost cunoscut cu mult înainte de a fi utilizat în Europa și chiar în Orientul Mijlociu.
Există versiuni ale originii rusești a acestui simbol datorită descoperirii arheologului Vyacheslav Meshcheryakov. A fost găsită în partea de nord a țării și a fost o stea de argint cu șase puncte situată pe o suprafață de piatră.
În unele regiuni ale Estului, Steaua lui David a fost identificată cu zeița sau Astarte. În epoca bronzului, astfel de semne au fost folosite de magicienii din locuri îndepărtate, de exemplu, Mesopotamia și Marea Britanie. Arheologii au găsit imagini de mărci cu șase vârfuri, datând din epoca fierului, pe Peninsula Iberică.
Pentagrama ca simbol magic se găsește mult mai des decât hexagramul, dar acesta din urmă poate fi adesea văzut în literatura medievală alchimică și magică. Deci, ea a fost deseori descrisă. Acest lucru este valabil mai ales pentru cărțile antice arabe. A existat o teorie care clasifica Steaua lui David printre simbolurile astrologice. A fost văzută pe sigiliile și stemele de origine europeană.
O stea de șase ori a fost folosită de creștini, în principal pentru decorarea templelor. Chiar și în Evul Mediu, acest semn putea fi văzut în întreaga Europă. Prima dovadă că hexagramul a fost folosit ca simbol evreu datează din secolul al XIV-lea. În același timp, încep să decoreze zidurile sinagogilor. Atitudinea față de aceasta, în ceea ce privește un simbol exclusiv evreiesc, apare aproximativ în secolul al XVIII-lea, când a început să fie descrisă pe pietrele funerare ale reprezentanților acestui popor.

Înțeles Star of David


Există multe interpretări ale acestui simbol, dar trebuie înțeles că nu există un singur răspuns la întrebarea ce semnificație are Steaua lui David. Acesta este un simbol foarte vechi, cu o lungă istorie. Acum este considerat un simbol exclusiv evreiesc, dar există și cei care au o opinie diferită. De exemplu, un preot   Oleg Molenko  El consideră Steaua lui David un simbol creștin, dar în același timp scrie că venirea diavolului va fi însoțită de un sigiliu cu imaginea lui.
Interpretarea cea mai comună a sensului Star of David, asociată cu o combinație a două forțe sau lucruri. Poate fi Dumnezeu și om, masculin și feminin, Pământ și Ceruri. În general, este o combinație a două contramulturi și armonie între ele și, uneori, continuarea vieții. Având în vedere diferitele direcții ale vârfurilor triunghiurilor, Steaua lui David înseamnă că aceste opuse tind unul față de celălalt. De exemplu, divinul tinde către om și om - la Dumnezeu.
Hexagramul a primit un înțeles ușor diferit în India. Este o luptă între două opuse, nu armonie între ele. Dar, în același timp, este și o desemnare a naturii umane, care nu poate include decât lupta dintre principiul spiritual și cel carnal. Acum este de asemenea un simbol al chakrei inimii.
Există multe versiuni care atribuie unui simbol o semnificație puțin diferită - acestea sunt Elemente. În același timp, părțile semnului care simbolizează diferite Elemente diferă, în funcție de versiune și de autor. Există o opinie că Steaua lui David este desemnarea divinului și a întregii lumi.
În cultura evreiască, cele șase raze reprezintă zilele creației, iar hexagonul format de ele în centru este Sabatul, ziua sacră de odihnă. Creștinii consideră Steaua lui David drept simbol al stelei din Betleem și cele șapte zile ale creației lumii. În combinație cu crucea, devine un simbol al lui Isus Hristos - o combinație a divinului cu cea umană prin cruce. Dar pe simbolul de epocă, acest simbol pare oarecum diferit - ca o stea solidă, care nu constă din triunghiuri.

Steaua lui David ca un amulet


Ca un amulet, Steaua lui David a fost folosită în Evul Mediu. Cu toate acestea, aceasta a fost făcută numai de cei care au reușit să înțeleagă semnificația sa. În zilele noastre, este larg considerat ca un simbol al apartenenței poporului evreu, totuși, dacă înțelegeți adevăratul sens al hexagramului, puteți purta în siguranță un astfel de amulet.
Un amulet cu hexagram este considerat protector. El poate proteja spiritele rele și vrăjitoriile malefice, ca cele mai multe simboluri religioase. Deoarece Steaua lui David, conform legendelor, a fost descrisă pe un scut, simbolul este considerat acum unul dintre aceia care sunt capabili să se apere nu numai de alte necazuri, ci și de arme și de o încercare de viață.
                                                                    Cu dragoste,Maria.

21 de comentarii:

  1. O misiune israeliana s-a prabusit pe luna anul acesta ducand niste vietati nevertebrate cu ea.mai poate avea legatura cu faptul ca mai este o luna pana cand va incepe razboiul in israel si pamantul va fi dat lui Satan.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 😂😂 Da...ca pana acum a fost al altcuiva decat al lui Satan! Cum explici refuzul Lui Hristos, când Satana i-a promis sa fie rege in aceasta lume?! E lumea de jos. Lumea unde oamenii se nasc si mor orbi. Manipulati de milenii. Si evreii, si crestinii, si musulmanii au uitat ca scopul ultim este Mantuirea, adica Paradisul. Si-au făcut paradis pe pamant si se mira ca nu se Mantuie. Este ca si cum ti se cere sa urci muntele si tu mergi in directia opusa, cobori.

      Ștergere
    2. Steaua lui David si LUNA in mijloc este ANTIHRISTUL .
      https://www.youtube.com/watch?v=v-HXWFkhiqI

      Ștergere
  2. Steaua lui David -simbolul masoneriei;
    -luna -simbolul islamului.
    Nimic bun-ambele contra crestinismului.
    SINGURUL semn al lui Hristos si al Mantuirii este -Sfanta CRUCE!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ca musulmanii au provocat milioane de avorturi in Europa si Romania! Musulmanii nu fac avorturi. Si musulmanii au abandonat copiii si batranii creștinilor de romani. Si musulmanii injura de mama, morti si Crist si chiar de Dumnezeu prin Romania! Sunt altii care dau vina pe evrei, desi nu evreii au umplut tara de copii abandonati. Ar fi interesant de studiat: credeti ca securistii, procurorii, militienii corupti ce se prefac ca nu vad cum sunt abuzati copiii romani, rapiti si vanduti, or fi musulmani sau din cultul mozaic? Mai mult ca sigur sunt botezati crestini si isi fac cruci largi cand mai merg pe la biserică. La fariseism nu-i intrece nimeni pe români!
      Dragnea, Iohannis, Ponta, Basescu si restul banditilor or fi musulmani? Or fi crestini? Mie mi se pare ca romanii isi dau singuri cu crucea in cap si apoi dau vina pe altii😂😂.

      Ștergere
    2. Corect 14:10. Aia nu e steaua lui David.

      Ștergere
  3. Urmeaza sa apara pe Cer,steaua cu 7 colturi,adica omenirea va fi pregatita DE A DOUA VENIRE A MANTUITORULUI PE PAMANT,IN NOUL IERUSALIM ROMANIA.
    VA VENI PRUNCA LUI DUMNEZEU,SA PREGATEASCA OMENIREA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vreti Prunca Lui Dumnezeu? Ati ucide-o! Asa cum va ucideti pruncii vostri prin indiferenta! Ati ucide Prunca pentru ca v-ar spune ce nu va convine: ca sunteti farisei, nu crestini. Ca mimati crestinismul si va imbatati cu apa chioara ca sunteti popor ales. Ca poporul roman fura, minte, injura, distruge. E un popor distructiv, bețiv, nesimtit. Mantuirea e individuala. Nu cu poporul, carul, tona sau chintalul😂. Dumnezeu nu va cumpara la kg🤣🤣. Sunteti si valorosi...Vad ca va izmeniți pe aici, doar-doar veti fi rapiti la Cer. Izmeniti-va! La Cer urca cine poate. Nu cine vrea. Ar putea oricine daca ar vrea. Cand alegi lumea asta cu bogatiile ei aparente, inseamna ca nu vrei, nu ca nu poti.

      Ștergere
    2. 17.26 bravooo! Ma mir ca ti-a publicat comentariul. Ei cred ca Dumnezeu e un fel de PSDragnea la care merge cu minciuni, lingusiri si manipulari si daca se autointituleaza crestini si-i ponegresc pe cei de la rezist,gata, s-au mantuit.

      Ștergere
  4. adevaratul mantuitor se afla deja pe pamant din anul 1980 25 ianuarie.Prpblema este ca vine ca un hot sa va insele ca sa nu-l cunoasteti sa va cantareasca pe toti sa va cantareasca intelepciunea incat doar inteleptii il vor gasi...
    https://www.romaniatv.net/baba-vanga-profetia-ascunsa-despre-romania-se-va-bucura-intregul-pamant_448848.html?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este vorba despre candidatul independent la presedentia Romaniei, Liviu Plesoianu. Fie sa fim!

      Ștergere
    2. Nu e intrupat intr-un om. E o forma de energie. Energia cristica, a Iubirii, compasiunii. Prin Romania a patruns doar in cateva locuri. In rest...pute a trufie si stiti ca nu e loc de doua sabii in aceeasi teaca. Imbatati-va cu apa chioara😂. Numai eu stiu cateva persoane ce se cred Iisus. Si foarte multe persoane ce spun ca ar comunica cu Iisus. Culmea e ca aceste comunicari se bat cap in cap ca berbecii. Ca sa fie haos si dezbinare. Dracii pe multi ii vor amagi...

      Ștergere
    3. Bravo anonim 17:31...exact așa vine adevăratul Rege al regilor că a doua venire a lui Isus.e că și cum îl așteptați pe Isus,el este aici de fapt și va cântărește că un hot și va deja sunteți condmnati de el.dar lucrurile se vor afla peste 10 săptămâni o mare parte...Nu este scris că Dumnezeu i tine ascunsă identitatea intr-un loc și acolo îl protejează până într-o anume zi...crezi că Vanga delira și mintea în vreun când până și Ceaușescu s-a dus la ea și ea prevestit tot...

      Ștergere
    4. corleone, hahaha, numai plescoianu asta al tau nu era mantuitor, in rest a fost si iliescu, si dragnea, si dancila etc., etc....

      Ștergere
  5. Asa este doamna Maria,are multe conotații religioase,
    Cine stie ce ne mai rezerva timpul,vom afla încet,încet.
    Doamne Ajuta la toata lumea si noua.

    RăspundețiȘtergere
  6. parintele ARSENIE BOCA in profetiile sale spune de caderea comunismului=steaua cu 5 colturi si instaurarea masoneriei =steaua cu 6 colturi-ma intreb ce diferenta este intre ele?

    RăspundețiȘtergere
  7. pt 11 august 17:26-lumea este duala-faci parte din ea!cu ce te deosebesti de poporul in care te-ai nascut-esti fara pata?-ce calitati crestine si morala ai?sa vedem barna din ochiul nostru si sa-l lasam pe DUMNEZEU LA JUDECATA-ca sigur va veni-parole, parole

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred că acest semn s-a întâmplat ieri s-au încăierat în templul de pe muntele sfânt în Israel musulmanii cu evreii în timpul unei mari sărbători musulmane.

    RăspundețiȘtergere
  9. ISRAEL SE VA ANGAJA INTR-O HOTARARE POLITICA CORECTA SI DE DURATA DAR ISRAEL VA FI INSELAT DE PARINTII INSELACIUNIII CARE SUNT IN LUMEA ERMETICA SUPERIOARA IMAMISTA ARABA

    RăspundețiȘtergere
  10. Incidente intre evrei si palestinieni in Ierusalimul de est pe explanada Moscheilor urmare a altora din Gaza si Cisordania-craciun

    RăspundețiȘtergere