luni, 19 august 2019

UN NOR RADIOACTIV ,SE VA ABATE ASUPRA ROMANIEI !

                  Noapte de 18 -19 August 2019,ora 1,30 !

                                   Dragii mei,

În aceasta noapte ,in timp ce scriam la articolul anterior ,aud glas care spune ceva tare ingrijorator.
Citez:
                "Un Nor!
                 Un Nor radioactiv ,se va abate asupra României."
Imagini pentru NOR RADIOACTIV IMAGINI.
Prieteni dragi, este foarte posibil ca sa fie Norul radioactiv ce vine dinspre Rusia,de cand cu EXPLOZIA unei Rachete nucleare,despre care eu am scris cu mult timp inainte.
Cu siguranta Autoritatile Statului roman,ne vor anunta atunci cand (Doamne fereste)acest Nor radioactiv va traversa Romania.
Daca nu ne-au anuntat nimic pana acum, inseamna ca totul este bine din punct de vedere al gradului de radioactivitate.
Doamne Ajuta!
                                   Cu dragoste,Maria.

41 de comentarii:

  1. Cind ne vor anunta,poate va fii tirziu!Asa fac si cu alertele de pe telefon,vine dupa un sfert de ora dupa ce a fost grindina!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cumparati Iod de la farmacie pentru a opri absortia iodului radioactiv,se mai gaseste si in sare mare neprelucrata sau iodata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamna Maria eu am primit de la un grup de prieteni care au anunțat;
    Azi de la ora 12 până deseară sa nu iesim din casa nici geamurile sau usile sa nu le deschid pentru ca va traversa un nor retroactiv Romania.
    Acum chiar ca nu mai stau afara dupa ce ati primit si dv.acest mesaj de la Duhul Cel Sfânt.
    Asa este de la Rusi un nor retroactiv. Vai de noi doamna Maria.
    BUNUL Dumnezeu și Măicuță Domnului sa ne apere,cu mult drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deocamdată,Nu este caxul
      https://www.antena3.ro/actualitate/igsu-despre-zvonurile-privind-prezenta-unui-nor-radioactiv-deasupra-romaniei-nu-exista-date-care-sa-534096.html

      Ștergere
    2. Eu zic sa va inchideti in niste camere sterile. Si sa nu mai iesiti deloc afara. Nici macar pe internet pentru ca si pe net puteti fi contaminati, atacati PSI sau energetic😂

      Ștergere
    3. 13:04, foarte bun sfatul tau! Contaminarea vine online. Sper sa tina cont de indrumarea ta. 👅👅👅👅👅

      Ștergere
  4. posibil din Rusia sau Bulgaria-centrale fara garantii-la granita cu Romania la 4 km bulgarii vor sa depuna deseuri radioactive

    RăspundețiȘtergere
  5. Urmarmiti filmul Cernobal 2019 linkul aici -
    https://youtu.be/s9APLXM9Ei8
    si vedeti cat de grav este un nor radioactiv este mentionat si in film ca un nor cu explozia nucleara va trece si deasupra Romaniei si deasupra Europei si este recomandat sa se ia pastile de iod in acest caz .Luati si documandati-va dupa acest film pregatiti-va si de alte viitoare explozii ca la Cernobal.Nu ignorati avertismentele este in pericol sanatatea fiecaruia,luati masuri din timp..norul va trece deasupra tarii si dupa aceasta vor apare consescintele.Radiatiile sint peste mediile normale dar nu ni se spune nimic de autoritati pentru a nu panica populatia exact ca in 1986 cand a avut loc explozia si 80 000 mii de oameni au murit sub radiatii.
    Monica Meryah

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pastile cu bun simt se gasesc prin Romania? Nu v-ar strica sa aveti un stoc in casa. Poate ati trece la treaba si ati dovedi ca sunteti crestini. In faptă

      Ștergere
  6. https://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/sanatate/norul-radioactiv-din-nord-vestul-rusiei-matura-maine-tot-teritoriul-romaniei--217465973.html?fbclid=IwAR1mr9nxArVTsdfz2upDl13-EbRO0cZLYf9WREPPKtVnEJ3mt4oJdSP-kis

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oamenii au programe informationale numite in crestinism păcate atat individuale cat si colective. Asa se explica de ce mor sute de oameni intr-un accident aviatic si scapa un singur om. Sau nimeni nu scapa, dar unul a intarziat si nu a prins avionul. Acel unu ce a iesit din karma colectiva si-a reparat greselile si destinul i s-a schimbat. Rugaciunile fara fapte bune sunt ca apa chioara. Nu-ti prelungesc viata. Pentru ca degeaba te rogi daca nu vezi ca Dumnezeu ti-a raspuns la rugaciune scotandu-ti in față o multitudine de situații pe care trebuie sa le rezolvi: un copil al nimanui ce are nevoie de sprijin, un bătrân ce trebuie ajutat, un cersetor, un maidanez, un teren ce ar trebui curatat de gunoaie, altfel aceste gunoaie ne vor sufoca pe toti, cei mai sensibili fiind copiii.
      Pacatele colective la romani: multa vrajitorie, indiferenta fata de copii si batrani, animale, paduri, pamanturi, ape. Pacatele se sterg reparand aceste greseli. Daca nu, vom vedea foarte multe morti colective. Si foarte multe cazuri de cancer, boala karmica ce impiedica îmbolnăvirea urmasilor de catre stramosi. Cancerul opreste trecerea la urmasi a pacatelor parintilor si intregului neam. De aceea avem atat de multi copii si tineri implicați, care fac mult voluntariat: simt intuitiv ca adultii ii ucid, nefacand nimic si tinandu-i fortat intr-un crestinism dogmatic si fariseic si se salvează singuri. Prin muncă. Nu prin behăială.
      Ce ti-e scris, in frunte ti-e pus. Si nu ti-a scris Dumnezeu destinul nefericit. Tu singur ti l-ai scris. Ai avut liber arbitru, ai ales, culegi ce-ai semanat. Omenirea a semanat atata raboi, atatea crime, atatea abuzuri si atrocități asupra copiilor si naturii, incat nu mai prea are ce culege bun.

      Ștergere
  7. Se tot vorbeste de el pe surse dar autoritatile tac chitic

    RăspundețiȘtergere
  8. Autoritățile nu anunță populația, rușine sa le fie, norul radioactiv se îndreaptă spre noi, chiar de mâine trebuie sa luam masuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Autoritatile se bucura daca mor cat mai multi in RO...ce nu se vede prin tot ceia ce fac, doar bani multi sa aiba ei si trai bun. Mai mergeti sa-i votati? Toti sunt egali adica niste exploatatori de emotii si de multe altele.

      Ștergere
  9. Martor mi-e bunul Dumnezeu ca asseara,in jurul orei 21 00, apropiindu-ma cu masina de Pitesti, am vazut niste nori densi de un rozaliu opac, ca o masa amorfa densa si am spus celor din masina: " Parca ar fi ceva atomic, asa de neobisnuiti sunt acesti nori ! "
    Se indreptau in directia Campulung - Valcea si erau enormi, ca un zid urias
    Mai tarziu am primit mesajul cu ceea ce spune expertul in mediu Mircea Vintilescu


    Profesorul Mircea Vintilescu: “URGENT DE CITIT, DE ÎNȚELES, CÂT MAI ALES DE LUAT ÎN MOD INDIVIDUAL MĂSURILE DE PROTECȚIE

    NORUL RADIOACTIV DIN NORD-VESTUL RUSIEI MĂTURĂ MÂINE TOT TERITORIUL ROMÂNIEI.

    Ca specialist în domeniul protecției mediului înconjurător, dar mai ales al vieții, consider că trebuie să vă informez, dar nu pentru a vă alarma sau panica, ci pentru a putea acționa fiecare în mod individual și preventiv pentru protecția necesară.

    Experții europeni în urmărirea nivelului de distribuție al radiațiilor electromagnetice și mai ales radioactive, au elaborat împreună cu experții europeni în meteorologie o hartă a dinamicii și distribuției nivelului de radioactivitate pe continentul nostru în urma accidentului nuclear din Rusia de la Arhanghelsc.

    Harta a fost dată publicității și este un material public care circulă pe toate mijloacele virtuale de informare din UE. Din analiza hărții rezultă că mâine, 19 august 2019, acest nor radioactiv va ajunge și peste tot teritoriul României. Încă nu se știe cât timp va staționa și ce nivel periculos de radioactivitate va prezenta în cadrul fiecărei regiuni geografice a țării.

    Regretabil este că ”specialiștii sau experții români” (dacă om mai avea așa ceva), tac, iar tăcerea lor este pe drept cuvânt ucigătoare pentru întreaga populație din România. Mass-media ne informează cu tot felul de știri mai puțin importante pentru sănătatea locuitorilor, iar în același ton și lepădăturile noastre de politicieni, în iresponsabilitatea lor, tac.

    De ce au acest comportament iresponsabil, dar mai ales ucigător, când ar putea să ne prezinte și ei această hartă, dar mai ales unele metode simple de protecție care pot fi la îndemâna fiecăruia?

    Consultându-mă cu unii specialiști români în probleme de radioactivitate, azi bravi pensionari uitați de pleiada analfabeților care ne conduc, am aflat că cea mai bună soluție care este la îndemâna fiecăruia, este ca mâine, să stăm în casă, să evităm spațiile deschise, ștrandurile etc. Este recomandabil ca să ținem și copiii în spații închise. Nu trebuie să ținem ferestrele deschise indiferent cât de cald sau canicular devine aerul ambiental.

    Aceste măsuri minime de protecție sunt valabile până când fie ”autoritățile” interne dar mai ales cele europene ne vor da alte sfaturi sau instrucțiuni comportamentale.

    Precizez că timpul de expunere la aceste radiații în mediu exterior, trebuie să fie cât mai mic posibil, dar cel mai important este să ne ferim să ajungă în corpul nostru chiar nici o particulă radioactivă care poate fi pe termen scurt și mediu să devină UCIGĂTOARE, declanșând boli cu adevărat incurabile.

    Neglijarea acestor măsuri minime de auto-protecție, poate fi cauza declanșării evoluției în sistem exploziv a unor tumori sau a multiplelor forme de cancere, atât la copii, la maturi și la vârstnici. Nu este de joacă, pentru că suferința în urma evoluției acestor boli este groaznică (v-o spun din proprie experiență), iar sfârșitul, adică faza letală este foarte chinuitor (și îi mulțumesc lui Dumnezeu că încă nu am ajuns și la acest stadiu).”

    RăspundețiȘtergere
  10. Dar explozia, de ce nu ai prevestit-o? Dacă tot calmezi ca este clarvăzătoare? Acum vezi norii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim19 august 2019, 13:37

      Pentru linistea ta sufleteasca,ca sa dormi bine.
      Iata:
      EXPLOZIE BOMBA ? O EXPLOZIE CU MULT FUM SI CENUSA ALBA

      https://www.facebook.com/.../explozie-bomba-o-explozie-cu-mult-fum-si-...
      8 aug. 2019 - EXPLOZIE BOMBA ? O EXPLOZIE CU MULT FUM SI CENUSA ALBA !
      Ce spui acum, am prevestit aceasta EXPLOZIE de la rusi?
      Te-ai linistit?

      Ștergere
    2. Anonim19 august 2019, 13:37
      Iata ,concluziile iti apartin:

      8 August 2019,ora 6,11 dimineata !


      Dragii mei,


      În aceasta dimineata,ma trezeste o lumina alba si stralucitoare,lumina ce-mi arata inspre Apus,o Explozie ca la o margine de strada, o Explozie ce ridica inspre Cer, multa cenusa alba si mult fum alb.

      Imagine similară.

      Fumul alb si cenusa alba si densa, atunci cand se ridica de la pămant, lua forma unei ciuperci.

      Asa ca in imaginea de mai sus.

      Dragii mei, din păcate,vom auzi de o astfel de Explozie mare, Explozie se va imprastia in atmosfera mult fum alb si dens,multa cenusa alba si densa.

      Nu era o Explozie obisnuita,ci era o Explozie uriasa,o Explozie ce ar putea face mult rău locuitorilor din imprejurimi,si nu numai.

      Sa ne rugam la Bunul Dumnezeu si la Maicuta Domnului, ca sa ne păzeasca de toate necazurile si de toata suferinta, si sa ne daruiasca sanatate,pace si liniste sufleteasca si nu in ultimul rand ,mantuire.

      Cu dragoste,Maria.

      Ștergere
    3. Explozie inspre apus??si a fost la rusiii!!!

      Ștergere
  11. Anonim 19 august nu insulta pt ca esti prost , citesti pe sarite Sau citesti dirmind si cu sticla in mina. Maria a scris mesajul dar tu dormeai in picioare, Sau poate astepti sa te cheme la telefonata.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu-i destul cate se abat asupra Romaniei, mai vine si un nor radioactiv?. Poate ca asa va disparea tara asta plina de corupti, hoti, mincinosi si de nemernici.

    RăspundețiȘtergere
  13. Precizările vin după ce pe reţelele sociale a început să circule un mesaj care avertiza despre apropierea de România a unui nor radioactiv, în urma incidentului nuclear din nordul Rusiei. ”Este recomandat ca mâine de la 12 până luni seara să nu ieșiți prea mult din casă si mai ales la drum. Este bine și să țineți ferestrele închise, pentru ca atunci trec nori radioactivi deasupra Romaniei dinspre Rusia” - se arăta în mesajul respectiv, care era însoţit de un link trimiţând la o hartă actualizată în timp real, care ar avea rolul de a proba existenţa norului.
    Harta respectivă, realizată de serviciul științific intern al Comisiei Europene, indică media și nivelul maxim al dozelor de radiații gama din ultimele 24 de ore, care provin de la aproximativ 5.000 de stații europene specializate.
    Dar, se precizează pe pagina de Facebook a Reprezentanţei Comisiei Europene în România, nu s-a primit niciun avertisment de aceste stații "care să reflecte îngrijorări privind măsurătorile", iar mesajul despre "norii radioactivi" este calificat drept "Fake news".
    Mai mult, respectiva hartă nu are funcția unui sistem de alertă timpurie pentru incidente de acest fel. Pentru asemenea situaţii există un sistem la nivelul UE, sistemul comunitar de schimb de informaţii în caz de urgenţă radiologică (ECURIE), iar statele membre sunt obligate să raporteze incidentele prin acest sistem. Or, în ECURIE nu au existat asemenea rapoarte în ultima perioadă.

    RăspundețiȘtergere
  14. nu inteleg de ce in radiatii dupa o explozie de administreaza iod!-e adevarat atunci cand se emana iod radioactiv este atacata tiroida-dar radiatiile sunt de lunga durata si sunt cauzate de radon ,plutoniu etc

    RăspundețiȘtergere
  15. OO,44 Intre gazele radioactive e si Iod radioactiv pe care corpul omului il asimileaza si foloseste in Tiroida pentru a face cel mai important hormon T3 si T4 prin care comanda tot corpul,inclusiv creierul trimitindu-l prin singe in toate celulele desi e radioactiv de la Eplozie.
    Luind supliment de Iod neradioactiv corpul nu mai are nevoie de cel din aer care e radioactiv,deci scade la minim absortia acestuia care radioaciv fiind de la explozie ar da in timp tot feliul de cancere-craciun

    RăspundețiȘtergere
  16. pentru Craciun-am vrut un raspuns desi eu il stiam lucrand in sanatate-problema este RADIOACTIVITATEA elementelor de la explozii iar substantele introduse in tratament activeaza tiroida-de aceea dupa CERNOBAL s-au inregistrat nenumarate cancere de tiroida desi s-a luat iod-am avut cazuri concrete-sau tiroida autoimuna!

    RăspundețiȘtergere
  17. De la radioactivitate totul este contaminat: apa, aer, plante, fructe si legume . In organism se face scindarea la nivel celular.

    15 tone de uraniu sărăcit aruncate peste Serbia. TOATE statele NATO care i-au bombardat pe sârbi în 1999, date în judecată de o echipă internațională de avocați.
    O echipă internațională de avocați a pregătit o acțiune legală în instanță împotriva Alianței Nord Atlantice.

    Motivul: folosirea uraniului sărăcit, de către NATO, în timpul bombardamentelor din 1999 asupra fostei Iugoslavii.

    „Odată cu bombardamentele din 1999, NATO a folosit între 10 și 15 de tone de uraniu sărăcit.
    Acesta a produs un dezastru ecologic masiv”, a declarat Srdjan Aleksici, avocat sârb care face parte din echipa ce include și juriști din mai multe state europene, dar și din Rusia, China și India.

    Echipa a fost formată de Academia Sârbă a Oamenilor de Știință.

    „În Serbia, 33.000 de oameni se îmbolnăvesc în fiecare an”, a declarat acesta într-un interviu pentru RT.

    „Vom acționa în judecată statele membre NATO, participante direct sau indirect la agresiunea din 1999 asupra Republicii Federale Iugoslavia.
    Vor fi date în judecată, individual, toate cele 20 de state membre ale Alianței de la acea vreme”, a explicat avocatul.
    Procesul nu va avea loc în fața Curții Internaționale de Justiție, ci, individual, în fiecare dintre țările NATO considerate vinovate de dezastrul produs.

    „Având în vedere consecințele teribile pentru populația noastră ... niciodată nu e prea târziu pentru a da în judecată pe cineva care a provocat o catastrofă de mediu și de sănătate, pe care cineva care a bombardat Serbia cu arme semi-nucleare, îmbogățite cu uraniu sărăcit", a mai afrimat avocatul sârb.
    Aleksici spune că toate cele 20 țări care au făcut parte la momentul respectiv din NATO trebuie să despăgubească Serbia pentru „pierderile financiare și nefinanciare pe care le-au suferit cetățenii care au murit sau s-au îmbolnăvit în urma bombardamentelor Alianței.
    NATO nu a fost încă judecată pentru acest act, dar consecințele sunt dezastruoase", a afirmat avocatul sârb.


    Biroul de presă al NATO a refuzat să comenteze informația.

    RăspundețiȘtergere
  18. 200 de tone de combustibil nuclear au fost aruncate peste Serbia, 50.000 de rachete cu uraniu sărăcit, este o "epidemie" de tumori maligne.

    Au trecut 20 ani de la bombardamentele NATO asupra Belgradului și a altor localități din Serbia.
    De atunci, relațiile Belgradului cu Europa occidentală s-au îmbunătățit, există chiar dorința intrării în UE manifestată de ambele părți, cu o singură condiție — fără NATO!
    Sârbii nu uită cu alianța militară condusă de SUA a atacat și le-a distrus capitala, cum au murit mii de oameni.
    Celebra artistă Svetlana Ceca Raznatovic, văduva controversatului comandant și erou sârb Zeljko Raznatovic — Arkan, a postat o fotografie a Belgradului în flăcări, cu explicația "Au trecut 20 ani, cunoaștem cu toții".

    În 78 de zile — 25.000 de lovituri aeriene asupra Serbiei
    Pilotul român Ioan Alexandru Pricop a publicat o analiză pe baza mărturiilor și relatărilor, dar și folosind date din surse militare.
    "În seara de 24 martie 1999, fără aprobarea Consiliului de Securitate al ONU, NATO a lansat cea mai mare operațiune militară din istoria sa: Operațiunea Forțele Aliate", scrie autorul.
    Iată descrierea, pe scurt, a agresiunii NATO:

    "1200 de avioane de vânătoare NATO împreună cu mii de rachete Tomahauk au atacat mii de ținte din întreaga Serbie.
    Au fost lovite pe rând: obiectivele militare apoi infrastructura și obiectivele civile.
    Peste 200 de tone de combustibil nuclear au fost aruncate peste Serbia în urma bombardamentelor efectuate cu bombe cu uraniu sărăcit, unele zone din Serbia nefiind locuite nici în ziua de azi (2014, n.n.) din cauza gradului ridicat al radioactivității.

    Timp de 78 de zile Serbia a fost bombardată de NATO.
    În raiduri au fost implicate 3500 de aeronave euroatlantice (inclusiv elicoptere de luptă), venind în valuri de 1200 de aeronave.
    Atacurile au fost sprijinite de trei mari portavioane, 6 submarine de atac dotate inclusiv cu armament atomic, 2 crucișătoare, 7 distrugătoare, 13 fregate.

    Numai în Marea Mediterană se aflau 4 nave amfibii de război având peste 10.000 de pușcași marini la bord. Bombardamentele au lovit întreaga țară, paralizând-o.
    Au fost executate peste 25.000 de lovituri aeriene și au fost neutralizate la sol 995 de obiective.

    Peste 3000 de rachete de croazieră au lovit teritoriul statului iugoslav.

    Au murit 2200 de civili (dintre care 400 erau copii).

    Pierderile Iugoslaviei s-au ridicat la 200 de miliarde de dolari".
    De menționat că pilotul Ioan Alexandru Pricop a publicat o analiză amplă pe această temă, iar cei care vor să se informeze asupra evenimentelor pot să afle multe date despre care nu se mai vorbește în România.
    Bombardamente cu uraniu sărăcit — tumori canceroase în ziua de azi.

    O chestiune foarte delicată este cea a folosirii în bombardamente a proiectilelor cu uraniu sărăcit.

    Publicația "Srbjia Danas" (Serbia azi) scrie, în ediția dedicată comemorării începerii bombardamentelor NATO, că nici măcar 20 ani mai târziu, nu a fost stabilit exact cât de multe rachete au fost trase Serbiei și nici care sunt "consecințele actuale ale bombardamentelor asupra sănătății populației".

    RăspundețiȘtergere
  19. Publicația amintește de un raport al armatei Iugoslaviei, în care s-au folosit peste 50.000 de rachete cu uraniu sărăcit, NATO recunoaște doar 31000 de rachete, surse rusești spun că au fost circa 90.000.

    "Consecințele radiațiilor și efectele toxice ale uraniului asupra sănătății cetățenilor din Serbia nu au fost investigate în mod serios", scrie Srbjia Danas.

    "Uraniul sărăcit este un agent cancerigen, care cauzează o varietate de boli, de la cancer la modificari genetice; cu toate acestea, Comisia Senatului italian, care a investigat relația dintre utilizarea armelor cu uraniu sărăcit și morbiditatea soldaților italieni care au fost în misiuni de menținere a păcii în Bosnia și Kosovo și Metohija, a ajuns la concluzia că nu există o legătură cu folosirea uraniului".

    Din afirmațiile președintelui Comisiei de anchetă menționate, Paolo Franco, rezultă că, în probele histologice analizate prelevate de la soldați italieni bolnavi sau decedați "nu se găsesc urme de uraniu", în schimb s-au descoperit "nanoparticule care ar putea fi rezultatul exploziei de uraniu sărăcit".

    "În ciuda dovezilor că Serbia se confruntă cu o epidemie de tumori maligne, în acest moment nu se poate da vina oficial pe NATO, deoarece pur și simplu nu există studii care să coreleze creșterea la pacienții cu cancer în țara noastră cu bombardarea cu uraniu sărăcit", scrie Srbjia Danas, care menționează și avertismentul lansat de Societatea sârbă pentru lupta împotriva cancerului, ale cărei studii efectuate indică o creștere alarmantă a numărului de pacienți cu cancer din Serbia — și că este de așteptat să continue această tendință.

    În articolul citat, publicația belgrădeană prezintă o hartă a localităților bombardate de NATO cu proiectile cu uraniu.


    RăspundețiȘtergere
  20. Uraniu sărăcit este ceea ce rezulta dupa ce izotopii radioactivi au fost scosi din minereul de uraniu pentru a fi utilizati drept combustibil nuclear sau in armele nucleare. Porțiunea epuizata încă este insa radioactiva și va rămâne așa pentru un timp foarte indelungat (timp injumatatire = 4.51×109 ani). Uraniu sărăcit (DU) este plasat in vârful bombelor pentru a creste capacitatea de penetrare a armurii tancurilor și vehiculelor militare grele. Deși săracit în procesul de producție, uraniul rămâne extrem de toxic.
    Un expert de top sârb în domeniu spune ca utilizarea de catre NATO a munitiei din uraniu sărăcit în agresiunea din Serbia a cauzat creșterea enormă a cazurilor de cancer și totodata o incidenta extrem de ridicata in cazul nou-nascutilor cu malformatii genetice.
    Ucigașul tăcut – Uraniul Saracit (DU)
    “Uraniul sărăcit nu este numai radioactiv, este si foarte toxic”, spune doctor Radomir Kovacevic, un expert al Institutului de protecție radiologica “Dr. Dragomir Karajovic”din Belgrad. Într-un interviu pentru VJ Movement, el explică “Uraniul saracit este in primul rand nefrotoxic, asa ca afecteaza in special rinichii, apoi ficatul și splina. De fapt, întregul organism este afectat de toxicitatea acestuia, fiind in fapt otrăvit cu particulele de uraniu ce intra in corp fie oral (prin alimentatie) fie pulmonar (prin respiratie)”.
    Patru studii realizate până în prezent, atât pe civili, cât și pe cei care au lucrat in zonele de decontaminare, au arătat că expunerea la DU (depleted uranium) determină modificări tipice și specifice privind materialul genetic.
    “Molecula de ADN este foarte sensibila la acest tip de agresiune – în acest caz radioactivitatea DU. Oncologia experimentală a arătat cu 18 ani în urmă că în etiopatogenia de malignitate precede un stadiu genotoxic și că este exact ceea ce este vizibil pe acesti cromozomi”, spune doctorul Kovacevic, precizând că informațiile obținute până în prezent sunt suficiente pentru a lega contaminarea cu DU de cresterea incidentei cancerului.
    Amenintare pentru viata nou-născuților
    In zona Vranje, care este înconjurată de patru locatii din aval contaminate cunoscute, a existat o creștere enormă în ratele de cancer și numărul de nou-nascuti cu malformatii genetice.” În 1998, 21 de copii au fost nascuti cu malformații. În 2008 s-au nascut 73 de copii prezentand malformatii”, spune Nela Cvetkovic, un membru al Consiliului orașului Vranje, într-o declarație pentru VJ Movement. Numărul de nou-nascuti nu s-a schimbat, aceasta este de aproximativ 800 – 1000 de copii pe an.
    În același timp, într-o perioadă de șase ani de la bombardamentele NATO numarul de cazuri de cancer noi înregistrate s-a dublat – de la 185 în anul 2000 la 398 diagnosticati nou în 2006.

    RăspundețiȘtergere
  21. Consecințe permanente
    “Timpul de înjumătățire al uraniului 238 este foarte lung – circa 4,5 miliarde de ani,” amintește fizician nuclear Miroslav Simic, declarând că “acest mod de a te debarasa de deșeurile nucleare, prin utilizarea ca bombe si atacarea de obiective civile, militare, este nu numai inuman dar tine de o strategie genocidala, consecințele fiind practic permanente. “
    Urmele de uraniu 236 cat și cele de izotopi de plutoniu gasite in locurile bombardate sugerează că, cel puțin o parte din materialul folosit la fabricarea de proiectile, a provenit de la o facilitate de retratare a combustibilului nuclear.
    “Plutoniul este de un milion de ori mai toxic decât uraniu”, spune domnul Simic în interviul acordat VJ Movement, și explică faptul că “o particulă de plutoniu care ar intra un corp uman este suficienta pentru a provoca consecințe fatale”.
    În același timp, în Kosovo, doctorul Nebojsa Srbljak, care a efectuat cercetari privind consecintele asupra sanatatii ale bombardamentelor NATO asupra populației civile, acuză coalitia ca a folosit așa-numitele bombe murdare. “Am început cercetarea când am găsit urme de iod 131 in tesutul extras de la un pacient”, spune el, adaugand ca iodul 131, de asemenea, cunoscut sub numele de iod radioactiv, este bine cunoscut ca un factor major în consecințele de sănătate ale dezastrelor nucleare de la Cernobâl si Fukushima.
    Pretul independenței Kosovo
    În Kosovo, nici una dintre cele mai mult de o sută de locații cunoscute ca fiind contaminate cu DU nu a fost curățata. Personalul extern a fost in repetate randuri avertizat in mod categoric să stea in afara acestor zone, cu excepția cazului in care este echipat cu îmbrăcăminte de protecție radiologică completă. Dar nimeni nu a avertizat civilii!
    “Noi, medicii știm ce este, iar politicienii sunt tăcuti vis-a-vis de aceasta problema pentru a se putea gudura fata de mentorii lor de peste ocean. Dar localnicii sunt în cea mai rea poziție posibila pentru ca zilnic apar cazuri noi de cancer in randul tinerilor in special”, spune autorul lucrarii, doctorul Srbljak, adăugând că datele privind statisticile de sanatate ale populatiei albaneze sunt complete si disponibile.
    Experții sunt de acord cu privire la impactul uraniului sărăcit asupra sănătății. Unii spun că aerosolul produs de impact și de arderea munitiei cu DU poate cauza cancer și afectează indeosebi rinichii, creierul, ficatul, si inima.

    RăspundețiȘtergere
  22. Medicii locali au intocmit propriile rapoarte
    Domnul Nebojsa Srbljak, autorul studiului si medic in orașul Kosovo Mitrovica, care are încă o populație sârba majoritara, a vorbit de o crestere de aproape zece ori a cazurilor de leucemie. “Leucemia în rândul copiilor din Kosovo a fost la rata de un caz la o mie înainte de 1999”, a declarat reprezentanților mass-media. “Dupa 1999, numarul acestora a crescut la 1 la sută.”
    Dr. Srbljak, autorul studiului, care cooperează si cu o clinică de oncologie din capitala Kosovo Pristina, a declarat că medicii albanezi i-au spus că au inregistrat “o creștere semnificativă”, a numarului de pacienti cu cancer fata de anul 1999. În întregul Kosovo, rata cazurilor de cancer inregistrata înainte de 1999 a fost de 10 cazuri la 300.000 de persoane, iar “astăzi aceasta se ridică la 20 de cazuri la 60.000 de locuitori”, a spus el. O crestere semnificativa, nu-i asa?
    “In prezent, in fiecare zi descoperim cate o tumoare”, a declarat radiologul Vlastimir Cvetkovic IPS. “Până în anul 1999 a fost una la trei luni. Și acest lucru nu este doar din cauza diagnosticelor mai bune, ca și condiții noastre de lucru au fost și rămân modeste. În plus, acum este vorba de oameni mai tineri si chiar foarte tineri, acum copiii ne sunt pacienti.”
    O crestere alarmanta in cazurile de cancer a fost înregistrata, de asemenea, în țara vecină, Bosnia-Herțegovina, unde DU a fost folosit de NATO împotriva forțelor sârbe bosniace mai devreme, în 1995. Potrivit cifrelor oficiale, mai mult de 300 de persoane din cartierele Sarajevo Hadzici și Han Pijesak în estul Bosniei au murit de cancer din 1996 până in 2000. Hadzici a fost locuita și deținută de sârbii bosniaci în timpul războiului. Mai târziu a intrat sub jurisdicția guvernului central musulmano – croat de la Sarajevo.
    “Este un număr destul de mare”, a declarat medicul locală Slavica Jovanovic IPS. “Dar acest lucru pare a fi un subiect pe care nimeni nu este dispus să il abordeze. Oamenii din Hadzici s-au reinstalat în altă parte, iar la nivelul Bosniei-Herțegovina nu există nici o voința de a se studia problema. “
    Probleme de sănătate legate de DU au fost raportate si in randul soldatilor italieni care au servit ca forta de menținere a păcii în Bosnia și în Kosovo. Mai multe persoane din randul acestora au murit de cancer iar familiile lor sunt acum angajate într-o puternica bătălie legala pentru a dovedi că acest lucru a fost cauzat de prezenta acestora in zonele cu DU – puternic contaminate si care s-au dovedit fatale pentru cei ce au avut nenorocul sa fie trimisi acolo.
    Pentru autoritățile sârbe, problemele cu DU par la fel de indepartate ca și Kosovo acum, în ciuda faptului că aproximativ 100.000 de sârbi încă mai trăiesc acolo, cei mai multi dintre ei în apropierea orașului divizat Mitrovica.
    “4.000 de veterani sarbi s-au aflat sub un control constant intrucat acestia au fost expusi DU, aflandu-se la doar 50 de metri de punctul de impact al munitiei cu DU”, a declarat presei sârbe domnul Milano Misovic, șef al Departamentului de Medicina de lucru al Academiei Medicale Militare. “Până în prezent, nu există nici o dezvoltare de tumori canceroase printre ei. Cu toate acestea, unele modificări pot fi de așteptat în următorii 10 până la 15 de ani.”
    Pekka Haavisto a făcut unele descoperiri uimitoare intr-o misiune recentă în Kosovo pentru a evalua impactul armelor cu uraniu saracit in regiune, în timpul bombardamentului de 78 de zile al NATO împotriva Yugoslaviei în 1999.

    RăspundețiȘtergere
  23. „Am găsit radiații în mijlocul satelor, unde copii se joaca”, a declarat domnul Haavisto, un fost ministru al mediului Finlanda care a condus ancheta Organizației Națiunilor Unite în Kosovo. “Am fost surprins să găsesc acest lucru un an și jumătate mai târziu. Oamenii au adunat cioburile de muniții drept suveniruri și vacile pasc în zone contaminate, ceea ce înseamnă ca praful contaminat poate ajunge în lapte.”
    Descoperirea facuta de domnul Haavisto și echipa sa privind nivelul de radiații beta scăzut in 8 din cele 11 site-uri pe care le-au inclus în eșantionare contribuie in mod cert la formarea unui curent amestecat de sentimente care se răspândește rapid, de la furie la panică, în întreaga Europă cu privire la bunăstarea soldaților trimisi pentru a servi în Balcani, in conditiile in care mai mult de o duzină au murit deja de leucemie.
    Locuitorii din Bosnia, Kosovo, Serbia și Muntenegru pot avea, de asemenea, din ce în ce mai multe resentimente, deoarece ei nu stiau pana acum de necesitatea de a curăța site-urile afectate de bombele cu uraniu saracit dispersate de armata americana peste teritoriul Bosniei în 1995, iar peste Yugoslavia în timpul războiului din 1999 din Kosovo.
    Dl Haavisto a spus că, deși radiația era la un nivel scăzut, resturile ar trebui totusi să fie eliminate. „Suntem in masura sa recomandam că până va începe curățarea, zonele contaminate trebuie să fie marcate clar și îngrădite”, a spus el. „Localnicii nu înțeleg proprietatile acestui material.”
    Chiar și în Europa de Vest, alarma a sunat pe deplin cu privire la ceea ce ziarele europene au numit Sindromul Balcanic. Pe langa decesele de leucemie și cazurile tratate, un număr nenumărate de soldați care au servit ca menținere a păcii din Balcani s-au plâns o serie de simptome, cum ar fi oboseala cronica, pierderea parului si diferite tipuri de cancer – plângeri similare cu Sindromul Razboiului din Golf, înregistrate după războiul din Golful Persic din 1991.
    15 țări Uniunea Europeană și-au comandat propria anchetă în privinta posibilelor efecte nocive ale muniției cu uraniu saracit și orice posibilă legătură cu recentele decese de cancer din randul veteranilor din Balcani. Romania nu a intreprins nimic! Si asta in conditiile in care Romania a participat activ la operatiunile de mentinerea pacii. Dar asta nu mai mira chiar pe nimeni.
    Zeci de mii de soldați europeni care au servit în Balcani au efectuat deja în liniște teste medicale în țări ca Belgia, Franța și Canada. În această săptămână, Italia, Țările de Jos, Portugalia, Spania, Finlanda, Norvegia, Grecia și Bulgaria au anunțat că vor analiza toti veteranii din Balcani. Marea Britanie, care detine, de asemenea, cu muniție cu uraniu saracit, s-a opus testarii. Oare perfidul Albion stie ceva ce nu ar trebui sa fie cunoscut si de veteranii direct implicati? Sau intre timp a inceput si el sa fabrice nu numai sa utilizeze exact acelasi tip de armament?
    Clopote de alarma au sunat pentru prima dată în Belgia, unde nouă veterani din Balcani s-au imbolnavit de cancer, cinci au murit de atunci. Doi veterani au murit de leucemie în Țările de Jos, și unul în Spania. Franța a spus că au fost tratati patru veterani de leucemie. În Italia, 30 de veterani au contractat boli grave, dintre care 12 au dezvoltat diverse forme de cancer. Sase dintre pacientii cu cancer au murit deja de leucemie.
    Italia a declarat ca a cerut, de asemenea, NATO mai multe informații despre zonele în care s-au folosit armele, temându-se că trupele sale servit într-o zonă din sudul Kosovo, care a fost puternic bombardata cu bombe cu uraniu saracit, si in care s-au folosit arme antitanc specifice NATO.

    RăspundețiȘtergere
  24. Purtătorii de cuvânt de la Pentagon și la sediul NATO de la Bruxelles au insistat asupra faptului că multe studii au arătat că invelisul antitanc cu uraniu sarăcit este utilizat pentru distrugerea de obiective specifice și nu afecteaza oameni sau mediul în general. Cinism in forma agravanta, dar la ce altceva ne-am fi putut astepta?
    „Consensul medical este că pericolul este minim, că nu există nici o legătură între uraniului sărăcit și cancer, deoarece nivelul de radiații este foarte scăzut,” a declarat Mark Laici, un purtator de cuvant la sediul NATO de la Bruxelles.
    El a declarat că armata face uz de uraniu sărăcit în runde anti-tanc deoarece uraniul este extrem de greu și, prin urmare, mai eficient în penetrarea tancurilor sau a betonului. În Kosovo, multe dintre atacurile efectuate pe ceea ce păreau a fi tancuri sârbesti, de fapt, au fost atintite asupra machetelor. Bravo, asta da tehnologie de varf aplicata! Bine ca machetele s-au desumflat repede, altfel le-ar fi bombardat in continuare!
    Uraniu sărăcit a fost, de asemenea, folosit pentru echilibrarea avioanelor, Departamentul de Transport Statele Unite a avertizat personalul să se ocupe cu prudență de aceste parti. Principalul pericol „il reprezinta efectul nociv pe care materialul l-ar putea avea în cazul în care acesta ar patrunde in organism”. „În cazul în care particulele sunt inhalate sau ingerate, ele pot fi din punct de vedere chimic toxice și pot provoca o iradiere semnificativa și de lungă durată a țesutului intern.” „Orice articole utilizate în tratarea uraniului sărăcit ar trebui să fie etichetate ca deșeuri radioactive și eliminate în consecință” a mai spus el. Oare pasagerii unor astfel de avioane echilibrate cum se simt?
    Parerile experților diferă foarte mult in legatura cu scara de amenințare pentru sănătatea umană pe care DU o reprezinta. Ce este în discuție nu este atat nivelul de radiații al muniției, care este slab și poat fi detectata la o mică distanță de sursa.
    Întrebarea principală este cât de nociv devine uraniul atunci când se transformă în praf și este inhalat. Unii experți spun că ar trebui să fie inhalat în cantități enorme și este cel mai dăunător pentru ficat sau rinichi, deoarece este un metal greu. Dar alții nu sunt de acord. Un biolog britanic, Dr. Roger Coghill, a declarat la o conferință la Londra ca „o particulă unica de uraniu sărăcit introdusă într-un nod limfatic poate devasta întregul sistem imunitar.”
    În Spania, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a spus că Spania a avut 32.000 de persoane staționate în Balcani, din 1992 și că cele două cazuri confirmate de leucemie – un pacient mort acum, si unul supus tratamentului in prezent – reprezinta o medie statistică pentru populație.
    Nici experții nici purtatorii de cuvant nu au fost capabili sa calmeze pe veterani sau pe familiile acestora. În Portugalia, Luis Paulino, tatăl unui veteran, a dispus ca, corpul fiului său să fie exhumat și analizat din nou. Fiul său Hugo, un caporal, a murit anul trecut, la numai trei săptămâni după întoarcerea de la Kosovo.
    Kevin Rudland, un inginer al Armatei Britanice, a plecat de acasă ca un om tânăr sănătos, este in prezent foarte bolnavicios, slab și cu totul chel, el facand parte din rândul celor care critică guvernul britanic pentru ca nu a luat în serios cazurile lor. O echipă de biologi britanici care efectuează o anchetă cu privire la efectele pe termen lung ale armelor cu uraniu sărăcit a cerut guvernului dreptul de a testa trupele britanice care au participat in diverse locatii din Yugoslavia. Nu au dreptul de a-i testa pe soldatii/veteranii Majestatii Sale nici pana astazi!
    Dl. Haavisto este deosebit de preocupat de locuitorii fostelor zone de război. „Există în continuare un risc crescut pentru populația locală,” a spus el. „Multa muniție este adânc ingropata în pământ și afectează pânza freatică.”’

    RăspundețiȘtergere
  25. El este, de asemenea, îngrijorat de posibila existenta a minelor și a munițiilor neexplodate. „O parte din acestea vor fi distruse cu explozii controlate si acest lucru ar trebui evitat, in caz contrar materialul radioactiv toxic se raspandeste din nou”, a spus el.
    În timpul misiunii din noiembrie, domnul Haavisto a declarat, ca echipa sa compusa din 14 oameni de stiinta, inclusiv un specialist din armata Statelor Unite, au colectat mai mult de 400 de probe de sol, apă, vegetație și piese de artilerie din 11 site-uri. Site-urile au fost alese din cele 112 zone desemnate de NATO (sarbii au identificat 116, dar asta este) ca locuri bombardate cu muniție conținand uraniu sărăcit.
    Probele sunt analizate atât pentru radioactivitate și toxicitate în cinci țări europene. Raportul final este așteptat la începutul lunii martie, a spus el. (Materialul nu a mai fost publicat niciodata!)
    Oricare ar fi rezultatul, el a insistat, ca toate materialele radioactive și toxice trebuiesc eliminate. „Aproape un an și jumătate a fost pierdut,” a adăugat el, menționând că echipa sa a așteptat datele geografice de la NATO, date necesare pentru a începe munca. Studiul nu a fost publicat inca!
    Sunt convins ca citind aceste randuri fiecare se va gandi de mai multe ori si va reflecta indelung. Ceea ce au facut unii in dorinta de a-si manifesta zelul si puterea ne afecteaza, vrem nu vrem pe toti. Ce ne da speranta este minciuna zilnica de la serviciile de monitorizare a poluarii care ne asigura ca totul este sub control.
    Asta pana cand o particula infima, ajunsa prin alimentatie sau respiratie ne va face sa devenim doar o statistica, un numar, de care oricum nimanui nu-i pasa, ca doar nu i-a pasat din momentul in care te-ai nascut, nu-i asa! Tu esti doar un platitor de taxe si atat. Iar daca mai esti si aplaudac pe deasupra asta este cu adevarat ceva notabil! Daca nu, cu atat mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  26. „Îngerul milostiv” sau Războiul atomic discret împotriva sârbilor

    http://www.dusanbaiski.eu/Ingerul_milostiv.pdf

    RăspundețiȘtergere
  27. Romania a fost si ea o victima a bombardamentului asupra Serbiei,mai ales radiatiile aduse de vint asupra zonelor mai apropiate Banatul si Oltenia in care in primii ani dupa au fost afectati pomii si legumele.

    RăspundețiȘtergere
  28. Oare institutiile statului spun adevarul? Mai credem oare in ele, din cauza unora (si se pare ca destul de multi) care nu isi fac datoria?
    Nu vreau sa mai comentez niciun aspect.
    Adevarul iese tot timpul la suprafata.
    https://www.realitatea.net/kremlinul-reac-ie-exploziva-despre-harta-cu-traseul-norului-radioactiv_2214533.html

    RăspundețiȘtergere
  29. 15,47 depinde din ce directie este vazuta in viziunea primita,asa ca poate da alta impresie pentru o analiza superficiala

    RăspundețiȘtergere
  30. USA a nenorocit Serbia cu bombe cu uraniu -IAR NOI II TINEM DE PRIETENI!-pentru ei noi suntem carne de tun-TOT IMPERIALIST SI MASONI SUNT-sa avem incredere in ei?!

    RăspundețiȘtergere
  31. sunt ANONIM 5-duhovnicul meu de suflet a zis cu tarie-AMERICA VA PRIMI O PALMA GREA pentru relele facute altor state-de altfel am mai scris pe blog-sanatate si pace in suflet si in lume

    RăspundețiȘtergere
  32. statul roman nu ne va anunta ca suntem iradiati de acel nor-sperante desarte!-doar jurnalistii sa o faca

    RăspundețiȘtergere