Dragii mei,
În această noapte ,în timp ce scriam aici pe Blog, ceva uimitor si minunat mi s-a arătat.
Desi eram în faţa Monitorului ,într-o clipă nu mai eram cu sufletul în camera mea,ci eram într-o Sfântă Biserică în semi-întuneric , în faţa Sfintei Icoane a MAICII LUI DUMNEZEU .
Nu mai era nimeni în Sfanta Biserică, doar eu si TAINA disparitiei Trupului Maicii Domnului cu tot cu sicriu.
Am îngenuncheat în faţa Sfintei Icoane de pe solee, iar aici ,,Minune Mare mi s-a arătat mie roabei Sale.
Auzeam dragii mei, cum din inima Pământului răsună glasuri de Îngeri care cântau Maicii Domnului. Era ceva uluitor ! Vedeam în inima Pământului O Lumină mare, alba si orbitor de strălucitoare care,ridica din Pământ un Sicriu sau mai nou acum, o Raclă din argint sculptat.
Iar în dumnezeiestile Cântări ale Îngerilor, Racla cu tot cu Trupul adormit al Prea Curatei Fecioarei Maria, era ridicat de o Lumina albă-aurie ,orbitor de stralucitoare.
Când Racla cu Trupul Maicii Lui Dumnezeu a ajuns la suprafaţa Pământului, adică în Sfânta Biserică ,la picioarele-I sfinte din Sfânta Icoana, văd prin Racla închisă pe Maica Domnului care ,era îmbrăcata cu veşminte roşii, întinsă pe spate de parcă ar fi dormit.
Norul de Lumină alb - auriu, orbitor de stralucitor, înconjurat de Sfintii Îngeri, de Cete de Îngeri care cântau neîncetat, aducand slavă si laude Maicii Lui Dumnezeu, a zăbovit câteva clipe în faţa mea, ca să văd pe MAICA DOMNULUI aşezata în Sicriul de argint.
Priveam la Pururea Prea Curata Fecioara Maria, ca si cum ,nici nu ar fi fost în Sicriu, ci în aer . Nu mai exista Sicriul, atunci când ,eu priveam la MAICA DOMNULUI cum Îşi dormea somnul cel vesnic, fiind întinsă pe spate.
Mă cutremuram cu sufletul ,iar lacrimile-mi frigeau obrajii la vederea Maicii Domnului în Sicriu atunci cand a fost scoasa din Mormant.
NORUL alb-auriu cu Sicriul în mijlocul lui .a început a se tot înălţa ca un fum, iesind prin Bolta Sfintei Biserici .
În trairea mea,cum stateam în genunchi în Sfânta Biserică,dispăruseră tot ce erau ziduri si obstacole , şi privesc cum Cerul ca de noapte, în Cântările Cetelor de Îngeri şi Sfinţi, O primea pe Maica Lui Dumnezeu în el.
Când a ajuns foarte Sus, Norul alb -auriu cu Trupul Prea Sfânt şi Prea Curat al Fecioarei Maria asezat în Sicriu , a fost absorbit într-o clipă de Bolta Cerească care, s-a deschis ca o cortina în două părţi, apoi s-a închis la loc, lăsând noaptea pământească să-şi intre în drepturile ei.
Iar eu dragii mei, tresalt puternic în faţa Monitorului, de parca as fi cazut de la circa 3 m, după care, realizez pas cu pas ceea ce tocmai am trait, ceea ce tocmai mi s-a arătat cu Voia si cu Puterea Duhului Celui Prea Sfânt, si cu Dragostea infinită a Maicii Lui Dumnezeu, pentru noi fiii Săi.
Apoi ,îmi iau caietul de suflet de sub mica mea pernuţă, si-mi notez toate asa precum mi s-a arătat de la BUNUL DUMNEZEU si cu Dragostea Prea Curatei Fecioarei Maria.
Iar acum dragii mei , cu toata dragostea sufleteasca împart cu voi toti, aceasta MARE şi uimitoare TAINĂ a disparitiei Sicriului cu tot cu Trupul Maicii Domnului, a treia zi după ce a fost îngropată.
Dumnezeu a voit ca Sfantul Apostol Toma să nu fie la înmormântarea Maicii Domnului, iar când el s-a intors a treia zi, a vrut ca s-O vada si el pe Maica Domnului, asa cum era Ea pusă în Sicriu.
Când insa a deschis Mormântul, nu mai era nici Sicriul si nici Trupul Prea Sfânt si Prea Curat al Maicii Lui Dumnezeu.
Maica Domnului i-a întâmpinat cu ... Sfântul Apostol Toma ... Toma a sosit la Ierusalim în a treia zi după înmormântarea Maicii Domnului, şi a dorit şi el ..
Nimeni ,nici în ziua de astăzi dragilor, nu cunoaste unde a fost Mormântul Maicii Domnului si nici ce s-a întâmplat cu Sicriul si cu Trupul Ei Prea Sfânt şi Prea Curat.
Dar iată fratilor, că BUNUL şi PREA MILOSTIVUL DUMNEZEU a voit ca eu roaba SA să cunosc această MARE şi uimitoare TAINĂ, după care, să v-o dăruiesc vouă tuturor, ca sa fiţi încredinţaţi că MAICA DOMNULUI a fost luată la Cer de către FIUL Său mult Prea Iubit,MÂNTUITORUL sufletului nostru IISUS HRISTOS, cu tot cu Sicriul de argint, a treia zi după înmormântare.
Să ne rugam fratilor, cu toată nădejdea şi cu toată dragostea, Prea Sfintei Născătoarei de Dumnezeu care, ne este grabnic mijlocitoare şi ajutătoare la Prea Scump Fiul Său şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Căruia I se cuvine toată cinstea ,slava si Închinarea, acum şi pururea şi-n vecii vecilor ,AMIN !
Cu dragoste, Maria.
P.S.
Unde se afla mormantul Maicii Domnului, la Ierusalim sau la Efes?
Unde se afla mormantul Maicii Domnului, la Ierusalim sau la Efes?
Mai sunt cateva zile pana cand crestinii vor praznui Adormirea Maicii Domnului. Conform traditiei, dupa ce Fecioara Maria a adormit intru Domnul, trupul sau a fost asezat intr-un mormant nou. Astazi, doua orase, din tari diferite, pretind cinstea de a gazdui mormantul Maicii Domnului. Este vorba despre Ierusalim si Efesul. Despre aceasta disputa incercam sa vorbim astazi.
In Sfintele Evanghelii, referirile la Fecioara Maria sunt foarte putine, iar dupa momentul Cinzecimii, ea dispare cu totul din cadrul Noului Testament. Aceasta lipsa de informatii este insa compesata de Sfanta Traditie si de Evangheliile apocrife care ofera date amanuntite despre viata ei.Apocrifele vorbesc despre Gradina Ghetsimani
Traditia Bisericii primare cu privire la momentul adormirii si ridicarii cu trupul la cer a Sfintei Fecioare Maria este descris in mai multe apocrife. "Transitus Mariae", de la inceputul secolului al II-lea, spre exemplu, spune ca Maica Domnului a fost inmormantata in Gradina Ghetsimani, in afara zidurilor Ierusalimului, in Valea Iosafat, strabatuta de paraul Cedron, la indicatia data de Mantuitorul Iisus Hristos lui Petru. Aceeasi informatie este sustinuta si de apocrifa "Faptele Sfantului Apostol Ioan", scrise de Prohor pe la 160-170, de scrisorile Sfantului Ignatie, din anul 370, scrisoarea lui Dionisie Pseudo-Areopagitul catre Titus (363), Relatarea lui Ioan despre Adormirea Mariei (secolul al V-lea) si "Cartea Prea Sfintei Fecioare Nascatoare de Dumnezeu" a lui Pseudo-Meliton de Sardes (secolul V-VI).
Ierusalimul, indicat de Sfintii Parinti si de arheologie
Informatile din apocrife sunt intr-un fel sau altul sustinute si de Sfintii Parinti. Astfel, "Martirologiul ierusalimitean", de la anul 431, mentioneaza locul mormantului Maicii Domnului in Valea Iosafat. Sfantul Epifanie de Salamina spune si el pe la anul 304 ca Ioan a mers singur la Efes. Mai tarziu, Grigorie de Tours, Isidor de Sevilla, Sfantul Modest, Sfantul Sofronie al Ierusalimului, Sfantul Gherman al Constantinopolului, Sfantul Andrei Cretanul, Sfantul Damaschin si multi altii vorbesc despre mormantul Maicii Domnului din Gradina Ghetsimani. Informatiile de mai sus sunt sustinute si de argumente arheologice. In 1972, sapaturile au confirmat ca actualul mormant de la Ierusalim se afla in spatiul unui cimitir crestin care dateaza din secolul I si ca structurarea lui initiala, in trei camere, corespunde tehnicii folosite in perioada respectiva.
Argumentele pentru mormantul din Efes
Exista insa si o traditie care sustine ca mormantul Maicii Domnului s-ar afla la Efes, pe teritoriul actual al Turciei. Aceasta informatie are ca punct de plecare faptul ca Sfanta Fecioara a fost incredintata de catre Mantuitorul Apostolului Ioan si ca aceasta l-ar fi urmat in Asia Mica unde ar fi ramas pana la sfarsitul vietii. In acest sens vorbesc Sfantul Irineu de Lyon, Grigorie de Tours, si istoricii Cornelius, Lapide, Serry Tillemnt, Baillet, Benoit, teologul Lipsius, in "Actele apostolilor", si chiar Papa Benedict al XIV-lea (1740-1758), care a publicat chiar un edict in acest sens, in care se arata: "Sfantul Ioan si-a indeplinit minunat misiunea care i s-a incredintat. El a dus cu sine pe Maria aici, unde ea a parasit fericita lumea si a urcat la cer." Ipoteza are ca argument si identificarea a doua locuinte in zona Bulbul Dagi (Dealul Privighetorii) Panagia Kapulu, Casa Preasfintei Fecioare, si cea a Sfantului Ioan.
Sfintii Parinti nu neaga prezenta Maicii Domnului la Efes, dar o limiteaza la doar cativa ani, dupa care, simtindu-si sfarsitul, s-ar fi intors la Ierusalim, pentru a vedea inca o data locurile in care a patimit Iisus si pentru a fi inmormantata in apropierea sfantului sau mormant.
Braul Maicii Domnului poate rezolva dilema
Concluzionand, am putea spune ca adevaratul mormant al Sfintei Fecioare se afla in Gradina Ghetsimani din Ierusalim unde, zilnic, mii si mii de credinciosi il viziteaza. In sustinerea acestei ipoteze pledeaza si prezenta sfantului sau brau, tesut chiar de ea din par de camila, dat Apostolului Toma, la Ierusalim, apoi la Constantinopol, unde a fost asezat intr-o racla de aur, in biserica pe care Teodosie al II-lea o construise special in cinstea Sfintei Fecioare. In secolul al X-lea, dupa ce imparateasa Zoe s-a vindecat miraculos dupa atingerea braului, l-a brodat cu aur, iar imparatul Leon al VI-lea Inteleptul a instituit praznuirea lui la 31 august. Din acest brau exista astazi un fragment la Manastirea Vatopedu din Muntele Athos si alt fragment la Manastirea Panaghia Soumela din Grecia.
Dumitru Manolache
SFANTA TREIME,iarta-ne pe noi pacatosii,ca nu credem in aceste mesaje de la DUHUL SFANT,si multi nu cred ca MAICA DOANULUI,a fost ridicata la Cer,cu tot cu sicriu.
RăspundețiȘtergereDracii sunt în inima pământului și tot ei se duc pe ceruri întunecate.MAICA DOMNULUI A fost ridicată în CER de LUMINĂ,cu tot cu trup,nicidecum c-a fost scoasă din inima pământului și dusă în beznă(cer de noapte).Ăștia sunt draci care umblă cu înșelări.SFINȚII,MAICA DOMNULUI și toate PUTERILE CEREȘTI nu-și petrec nicio clipă prin întuneric sau inima pământului😏
RăspundețiȘtergere