sâmbătă, 25 martie 2017

GRESIT !!! POMENIREA MORTILOR SE FACE SI LA PRAZNICE ÎMPĂRĂTESTI !


xx
                                     25  Martie 2017,ora 4,23 zori de zi !

                                    Dragii mei,

În Calendarul Crestin Ortodox scrie că, la PRAZNICILE mari Împărătesti, nu se face si Pomenirea Mortilor.

În unele BISERICI CRESTIN ORTODOXE,Preotul Paroh a  anuntat inca de sambăta trecuta ,ca sa nu mergem cu prescura ,coliva si vin astazi 25 martie 2017,deoarece este PRAZNIC ÎMPĂRĂTESC,este BUNA  VESTIRE si nu se pomenesc Mortii,asa cum este oranduit in fiecare sâmbata din MARELE si SFANTUL POST ,al SFINTELOR PASTI!
Pe mine m-a intristat acest anunt al Preotului ,de la una BISERICILE la care merg.
Dar am pregatit totusi ,toate cele trebuincioase ca sa merg la o alta Sfanta BISERICA,unde PREOTUL savârsea Slujba de pomenire a Mortilor, numai după Sfanta si dumnezeiasca Liturghie.
 În aceasta dimineata,inainte sa merg la SFANTA BISERICA unde Preotul pomenea si pe cei care nu mai sunt printre noi, ca la un fulger luminos,vad dragilor ,văd SFANTA BISERICA in care Parintele ne anuntase cu o saptamana inainte, că nu se fac pomeniri in aceasta mare si sfanta zi a Bunei Vestiri.
Vedeam mese intinse si pe-o parte si pe alta din interiorul Sfintei Biserici, iar pe mesele cu fata de masa alba, vad pe marginea lor ca la o mare Sarbatoare,văd pahare de cristal cu picior, ce aveau in ele cate un servetel alb asezat frumos.

Image result for mese festive.
În aceasta clipă dragilor, mi-am zis in gandul meu ,asa:

             "Chiar că nu se fac Parastase la Praznice Împărătesti.
Iar o forta nevazuta ,aseaza in spatele paharelor gatite frumos  pentru PRAZNICUL ÎMPĂRĂTESC,asează COLIVE,PRESCURI si VIN.

Image result for PARASTASE IMAGINIImage result for PARASTASE IMAGINI..

Deci ,la marginea meselor festive erau paharele festive, iar in spatele paharelor festive ,au apărut Prescuri,coliva,vin si lumanari aprinse.
Credinciosii din SFANTA BISERICĂ ascultau cu mare dragoste si iubire,Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie,iar din când in când ,mai priveau si la Jertfa adusa pentru sufletul celor dragi, ce urmau a fi pomeniti după Sfanta si dumnezeiasca Liturghie.
Deci fratilor, nu este deloc adevarat ceea ce se spune in CALENDARUL CRESTIN ORTODOX, in privinta POMENIRII MORTILOR in zilele de PRAZNIC ÎMPĂRĂTSEC, faptul că, la PRAZNICILE  ÎMPĂRĂTESTI Pomenile,Parastasele ,nu trebuie sa se facă.
POMENIREA  MORTILOR fratilor, se poate face si la PRAZNICE ÎMPĂRĂTRESTI ,dar după săvârsirea SFINTEI si Dumnezeiestii Liturghii.
Dragii mei, Dumnezeu si Măicuta Domnului mi-au ingaduit ca sa vad ADEVARUL DIVIN, in legatura cu aceasta situatie neclară pentru BOR.
Dar nu toti Preotii refuza sa faca si POMENIREA MORTILOR, in zilele de PRAZNIC IMPĂRATESC. 
Dovada ca,astazi m-am dus la alta SFANTA BISERICA unde s-a săvarsit si Slujba POMENIRII MORTILOR ,dar după SFANTA si DUMNEZEIASCA LITURGHIE.
Prieteni dragi, DUMNEZEU nu vrea JERTFA,ci voieste ca sa fim vii si sa ne intoarcem la EL.
Faptul că ,s-a potrivit ca BUNA VESTIRE sa fie în Sâmbata Mortilor in anul 2017,din Marele si SFANTUL POST al SFINTELOR PASTI, aceasta nu duce la anularea SFINTEI SLUJBE de POMENIRE a MORTILOR.
DUMNEZEU a voit ca sa ne arate că,nu toate cate sunt scrise in CALENDAR,sunt si după Orânduirea Divinitătii.
La fel cum scriam candva si despre SFANTA BIBLIE a BOR, in care spuneam (nu de la mine,ci de la DUHUL SFANT)că nu este BIBLIA pe care ne-a lăsat-o HRISTOS.
Sa ne amintim: 


UNDE ESTE BIBLIA CEREASCA - Dumnezeu există - Mărturii. - blogger

mariaghiorghiu.blogspot.com/.../biblia-unde-este-biblia-cereasca-u...

Translate this page
Jan 18, 2016 - UNDE ESTE BIBLIA CEREASCA ? UNDE ESTE BIBLIA DE SUS ? C 17 Ianuarie 2016,ora 7,23 dimineaţa! Dragii mei, Am adus adesea şi ...
You've visited this page 2 times. Last visit: 2/21/17

                          17  Ianuarie 2016,ora 7,23 dimineaţa!

                                                    Dragii mei, 

Am adus adesea şi MĂRTURII care, nu se potrivesc deloc cu cele scrise in Biblie, printre care si Existenta Extraterestrilor.
Din anul 1997 si până in prezent,DUMNEZEU mi-a rătat mie roabei sale, aproape toate SFINTELE  EVENIMENTE,trecute in CALENDARUL  CRESTIN ORTODOX.
Si multe dintre acestea dragilor, nu se potrivesc cu cele scrise în BIBLIE!

Actualizare 02.02.2013 : Am început să pun într-o listă ...Recados animados de Trechos da Bíblia - ClickGrátis.
Unele dintre acestea ,sunt pe aproape; se potrivesc cu cele scrise in Biblie, dar altele, ori nu se potrivesc deloc ,ori nu au fost scrise niciodata in Biblie.
Un exemplu as da ,cu NASTEREA  LUI  IISUS  HRISTOS, din FECIOARA  MARIA, unde se spune:
                  "Fecioara a fost inainte de nastere ,si Fecioara a ramas si după nastere!" 
Dar cum Sa nu rămână MAICA  LUI  DUMNEZEU FECIOARA, când Ea nu a nascut ca noi femeile? 
Asa cum IISUS a fost plamadit in pântece de Duhul Sfant, tot la fel ,L-a si nascut; adica ,PRUNCUL  IISUS a iesit din trupul MAICII SALE,  ca Duh si Dumnezeu, apoi si-a luat din nou Trupsorul din carne.
Iisus Hristos, stim cu totii dragilor,că era indeajuns sa gandeasca, şi ajungea oriunde in orice clipă, trecea prin ziduri si usi incuiate,cât am clipi din ochi.
Un alt exemplu:
SFANTULUI  IOAN BOTEZATORUL, nu I s-a pus capul pe un trunchi, ca sa-i fie tăiat cum scrie in Biblie, ci i-a fost tăiat de Călău, din stând in picioare, eu am văzut aceasta,fiind dusă cu sufletul, chiar in incaperea de 2m /1m, unde am vazut toate,si chiar am simtit sangele cald la picioarele mele, sângele prea curat si prea sfant,al Sfantului Ioan Botezatorul.
Un alt exemplu:
Iisus  Hristos, a fost răpit de CAPETENIILE PREOTILOR, de CARTURARII timpului, si a fost legat cu Mâinile la spate, batut si batjocorit, impins de la spate de soldatii lui Pilat,impins pe scarile PALATULUI său. 
Un alt exemplu:
FECIOARA  MARIA, L-a purtat pe IISUS  HRISTOS, timp de nouă luni, nu in uter;ci in partea de sus a pântecelui, deasupra buricului.Asa mi-a aratat ,chiar PREA  SFANTA  NASCATOARE de DUMNEZEU.
Iar exemplele pot continua fratilor.
Orice s-ar spune, BIBLIA  nu este completă ! BIBLIA nu este întocmai asa ,cum s-au petrecut EVENIMENTELE!  
Cine a scris-o, ori nu a cunoscut corect EVENIMENTELE, ori nu au fost traduse corect Evenimentele, ori ,chiar cu stiinta au adăugat la scrieri, au adaptat-o vremurilor si oamenilor perioadei respective.
Iata cum striga foarte tare,un glas din CERUL  SFÂNT :
                       "Biblia !
               Unde este Biblia de Sus ?
              Unde este Biblia cerească?
             Biblia de Sus,unde este ?"
După cum vedeti dragii mei, DUMNEZEU este supărat pe PREOTII BISERICII SALE, pentru că, BIBLIA  CEREASCA, asa cum a fost scrisa de CARTURARII  timpului, cât IISUS  HRISTOS  DOMNUL a umblat pe Pământ, nu se gaseste in CASA  DOMNULUI. 
Iata dragii mei, un alt articol scris de mine anul trecut in iulie 2015, si care se refera la BIBLIE:


                               9 Iulie 2015, ora 7,10 dimineaţa !

                               Dragii mei ,

În această dimineaţă ,trează fiind ,mai stăteam în pat şi admiram Cerul albastru catifelat ,cu ochii închişi fiind. 
Astefe dragilor, văd pe Maica  Domnului cu Pruncul Iisus în braţe , în Gradina Raiului, cu pomi verzi si cu flori multicolore,toate nepământene, atât de frumoase erau.

Aud glas din Ceruri fratilor, glas care spune ceva despre Sfânta Biblie.                                              

Glasul dragii mei, spunea aşa :

                  "Pentru început, se recomandă          BIBLIA cu ceea ce a fost ,
                            şi cu ceea ce  va mai fi !"  

                     Funny Quotes Contact Dmca
Asadar dragii mei, BIBLIA nu este bătută în cuie.
BIBLIA  CRESTIN  ORTODOXĂ se recomandă ,asa cum este în prezent, dar EVENIMENTELE  TAINICE, MINUNILE  DUMNEZEIESTI vor continua, şi toate acestea ,se vor adăuga în SFÂNTA  BIBLIE !
IISUS  HRISTOS  va veni pe norii Cerului, pentru a doua oară ,în NOUL  SĂU  IERUSALIM , ROMÂNIA !
Să ne pregătim dragilor ,pentru venirea MÂNTUITORULUI IISUS  HRISTOS.
Sa ne schimbam viaţa ,începând chiar de astazi. Sa mergem mai des la SFANTA  BISERICĂ, sa împlinim cu dragoste PORUNCILE  DUMNEZEIESTI, sa facem bine chiar si celor care ne fac rău. Sa ne iubim Aproapele si sa avem Dragoste si Milă, pentru cei mai necăjiţi decât noi. 
Să alungăm ura din sufletul nostru, si sa ne împăcam bine cu toată lumea, chiar si cu dusmanii nostri. 
                                             Cu dragoste, Maria.

P.S.


Zile in care nu se savarsesc parastase

In toate duminicile de peste an
In zilele Praznicelor Imparatesti
In zilele de rand (luni-vineri) ale Postului Mare; in zilele aliturgice; in perioada de la Duminica Floriilor pana la Duminica Sfantului Apostol Toma (9 – 23 aprilie)
In perioada de la Craciun pana la Boboteaza (25 decembrie-6 ianuarie)


Cand nu se fac parastase - CrestinOrtodox.ro

www.crestinortodox.ro › Parastas - Pomana

Translate this page
Nu se fac parastase in urmatoare zile si perioade din cursul anului: duminicile de peste an; in cele douasprezece zile dintre Nasterea si Botezul Domnului.

RANDUIELI BISERICESTI | Calendar Ortodox 2016 2017

calendarulortodox.ro/randuieli-bisericesti/

Translate this page
Zile si sarbatori legale in care nu se lucreaza in 2016. Zile si .... Pe data de 7 iunie se praznuieste Ajunul Rusaliilor, astfel ca nu se fac nunti in acea perioada. ...... Eu nefiind in tara, pot sa vin acasa o saptamana special pt. a-mi pomeni parintii.

61 de comentarii:

  1. Si la noi s-au pomenit cei adormiti,dupa sfanta litughie . Doina

    RăspundețiȘtergere
  2. Din ce Cult faci parte ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Apartin bisericii crestin ortodoxe! Doina

      Ștergere
    2. Si la noi s-au pomenit cei adormiti,dupa sfanta litughie. Eu nici nu am stiut ca scrie in calendar ca nu-i sambata celor adormiti. Sunt 7 zile din acest post in care se pomenesc cei adormiti (ultima zi fiind in Joia Mare).

      Ștergere
  3. Cred ca Biblia a fost modificata.Probabil , au fost anumite interese ale vremii respective.Nu le-a pasat ce vor suferi conform celor scrise in Biblie pentru ceicare scot sau adauga ce vor ei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mare e gradina ta, Doamne !

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamna Maria de aceia de spune in cartile sfinte ca un crestin va merge csle lunga pentru a gasi un duhovnic cu mare har. Ce sa facem doamna Maria este din ce in ce mai greu. Regret ca o spun dar acum la multi preoti este banul,puterea banului. Am foarte multe experiente. Sanatate doamna Maria si sanatate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu luam in seama asta,noi ne facem datoria dupa cum ne dicteaza constiinta!Doamne ajuta!

      Ștergere
    2. Conștiinta este glasul lui Dumnezeu în om . Dacă omul are o conștiința trază e ok , daca nu o ia razna . Indiferen ce s-ar spune despre Biblie , asa cum o avem e deajuns să ne putem mântui . cu dragoste in Hristos

      Ștergere
  6. Sărutmîna tanti Marie. Cu peste 400 de ani în urmă, in Istanbul, fostul Constantinopol, sau adunat cei mai de seamă prehoți pardon preoți, și din aproximativ 600 de evanghelii, au oprit doar 4 evanghelii și le au băgat intr-o singură carte numind-o testamentul nou. Bine înțeles că s-au făcut modificări și adăugiri. Eu am mai spus aici și am scris și în blogul meu despre hrana vegetală. Treaba asta trebuia să fie scrisă și în biblie dar, dacă era scris, statul ar fi pierdut prea mult și automat și bisericile ar fi pierdut pt că sunt susținute de stat. Doar pomenile duse la biserică, mai mult de jumătate din pomeni, nu ajung la porcii prehoților ? Pe lumea cealaltă, nici un mort nu mănîncă. Că dacă mănîncă și bea, poate vrea să tragă și un joint(iarbă). Ascultați cuvîntul DUHULUI SFINT : Nici un mîncător de carne, încă nu a intrat în IMPARATIA CERURILOR și nici nu va intra !!!

    Despre nașterea HRISTOS-ului cel VIU.
    Cu mult timp în urmă, eu ți-am trimis la gmai-lul lui matale matale, despre cum s-a născut HRISTOS și am scris și pe blogul lui matale. Ti-am spus că s-a născut prin plexul solar sau chakra nr 3. Chakra inimi. Dacă stai concentrat mereu pe chacra nr 3( capul pieptului) sau îți asculți inima, te vindeci de orice boală de inimă dar, trebuie să devii vegetarian adică numai fructe și legume crude pt cel puțin un an. Ti-am mai scris că Fecioara Maria a fost fecioară și înainte de al naște pe HRISTOS și după nașterea lui HRISTOS. Dar după un timp s-a înpreunat cu soțul ei și a avut fii și fice. Este scris în Testamentul Nou. Nu poți nega treaba asta. Este ceva normal. Cu toate că, Hristos s-a născut de sex masculin însă, nu s-a atins de femeie pt că acele organe nu îi funcționau. Hristos-ul cel Viu, a fost cel mai mic ingeri în ceruri dar , era cel mai credincios Tatălui Ceresc (CRATOR-ului). Astăzi este înger de lumină, mai luminos decît a fost făcut Lucifer. Lui lucifer i-au fost date toate de-a gata însă, Hristos ș-ia cîștigat limina prin credință, dragoste și iubire pt lume și CREATOR și acum este mai mare și mai important și mai frumos decît toți îngerii din CERURI.
    Tnti Marie, într-e mine și matale este o deosebire enorm de mare. Matale îți dorești și după aceea le vezi în viziunile lui matale, pe cînd eu doar ce mă gîndesc și îmi vin în cap de parcă le aș fi știut de cînd m-am născut. Lui matale ți se arată în viziuni, mie mi se dau direct în mintea mea. Orice vegetarian curat și cu credință puternică în Tatăl Ceresc, poate știi totul. Nu îi trebuie viziuni. Viziunile se primesc prin călătorii astrale. Eu unul nu am nevoie de așa ceva pt că oricum se va întîmpla și nu pot opri nimic. Atunci la ce îmi trebuie viziuni, dacă nu pot face nimic ? Mai mult mă supăr și mă întristez. E mai bine să nu am viziuni. Nu uitați că, Hrana Vegetală a fost scoasă din biblie de prehoți sau preoți că doar tot treaba aia sunt (treaba mare).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cicerone, ca toti ceilalti gresesti si tu!! Mai cauta, esti pe la jumate dabia ...

      Ștergere
    2. Chakra inimii este a patra nu a treia, din cate stiu!

      Ștergere
    3. Cicerone Lichi 20:32, nu-i asa cum spui tu, deloc, si, mai mult decat atat, scrii aspecte din viata Maicii Sfinte, total eronate.
      Inca de la inceputurile Crestinismului, diavolul, prin oamenii sai, a semanat in ogorul libertatii dobandite prin Jertfa Crucii germenii dezbinarii. Incepand din Veacul Apostolic au aparut diferite erezii si dezbinari, incat astazi vedem Crestinismul ca cea mai divizata religie, cu cca. 3700 de denominatiuni sectare, fiecareia incoltindu-i in minte si in inima falsa credinta ca poseda "intregul adevar mantuitor", fara sa constientizeze ca nu pot fi 3700 de adevaruri, ci doar UNUL! Chemarea la unitate a Mantuitorului: " Ca toti sa fie una" (Ioan 17, 21), cuprinsa in ceea ce numim " Marea Rugaciune euharistica" din Gradina Ghetimani, este mai actuala decat oricand. Orice insetat care vrea sa bea apa direct din izvor, se aseaza intai in genunchi si asa se inchina Creatorului, plecandu-si capul. Practica Plecarii genunchilor" este total repudiata de catre crestinii asa-zisi "moderni", care nici nu se inchina, socotind aceasta ca un fel de injosire a " Eului" omului secularizat, care nu mai crede in "sfatul apostolic", ci se increde doar in propria putere. Inchinarea nu injoseste fiinta umana, ci o innobileaza, constientizand-o ca se poate racorda prin ea la Izvorul Vietii celei Vesnice, Iisus Hristos Cel Inviat.

      Dromikete 22:50, da, "chakra inimii este a patra nu a treia, din cate stiu" si io!

      Doamne ajuta, tuturor!

      Lucia Dobrea (Bistrita)

      Ștergere
    4. Atentie Cicerone nu e ortodox, e adventist sau asa ceva, o zis el la un moment dat ce SEcta imputita face parte, nu vorbiti cu el si nu il bagati in seama , poate piere licheaua, exact cum a aparut.

      Ștergere
    5. Deci nea Cicerone,mi-e şi lehamite să citesc ceea ce ai scris despre MAICA DOMNULUI. BISERICA şi SFINȚII PĂRINȚI O descriu cu adevărat pe MAICA DOMNULUI. Pentru ce spui tu un muritor care te-ai născut acum câțiva ani atâtea minciuni despre ea? Tu te auzi ce spui? Păi dacă DUMNEZEU A zis că era FECIOARĂ şi A rămas tot FECIOARĂ,păi aşa este,nu o dai tu cu vrăjeli c-a avut EA după aceea alți copii trupeşti.Vorbim despre MAMA LUI HRISTOS,nu de vreo femeie oarecare.Deci fără jigniri d-astea la adresa MAICII SFINTE,mai gândeşte-te şi la DUMNEZEU!Cică te găndeşti şi doar îți vin în cap.Păi ştiu mulți care se gândesc şi le vine-n cap şi mai târziu îi aud c-au sărit de pe bloc.Tu eşti trup şi oase coordonat de suflet şi duh,iar ele pot fi foarte uşor manevrate de sarsailă. Deci când v-aud că vorbiți de energii pozitive dar voi huliți(cele SFINTE) pe MAMA LUI HRISTOS,interpretând după duhul(mintea)vostru o carte şi dându-i 10000 de direcții,mi se face milă de voi.

      Ștergere
    6. Cicerone tu ai toate tiglele pe casa sau esti dus cu pluta?

      Ștergere
    7. an.15:48, tu oi fi ortodox, dar ai un limbaj de cea mai joasa speta, ma mir ca ti l-a publicat d-na Maria!

      Ștergere
  7. Doamna Maria o citi si Patriarhul Daniel ceea ce scrieti ? Tare as fi curioasa si ar spune Preafericitul .

    RăspundețiȘtergere
  8. BIBLIA DE LA UNUFICAREA EVANGELILOR A FOST REDUSE CELE 8 EVANGELI ALE CELORLANTI APOSTOLI CA EI SCRIAU DE REINTRUPAREA SUFLETULUI SI INVIERE PRECUN IISUS A SI DOVEDIT PRIN INVIEREA FETEI SI LAZAR DAR NU NUMAI SI ILIE SI ELISEI AU INVIAT CU AJUTORUL HARULUI LUI DUMNEZEU. BIBLIA ESTE ADEVARATA DAR SI MULT ERODATE DUPA INTERESUL CELUI CE O SCRIE SAU DIN CAUZA DIAVOLUI CE A DORIT RUPEREA ADEVARULUI SI SCRIEREA FALSULUI PRECUM SI IN RUGACIUNEA TATAL NOSTRU. DUMNEZEU NU TE DUCE IN ISPITA CI DIAVOLUI SAU SATANA.NOI NU NE RUGAM LUI DUMNEZEU SA NU TE DUCA CI SA NE FEREASCA SI SA SE SPUNA SI FERTESTENE PE NOI DE ISPITA.AMIN.BIBLIA SPUNE SI
    ADEVARUL CA ESTE DATA DIN CER NOUA OAMENILOR CA SA O STUDEZE IN BIBLIE GASIM SI MULTE ADEVAR DAR SI MINCIUNI NOI SA NE RUGAM CA DUMNEZEU SA NE ARATE ADEVARUL CA NOI SA PUTEM GASI LUMINA.PAMANTUL NU ESTE ATAT DE VECHI PE CAT SPUN UNI IN BIBLIE SPUNE CA DUMNEZEU A DAT 1000 DE ANI DE TRAIT DAR DUPA POTOP A SCURTAT ANI LA 120 DE ANI ADAM A TRAIT 930 NOE A TRAIT 950 SI VREMEA TOTALA CAT A FOST POTOPUL 40 ZILE SI 40 NOPTI + 150 APA CRESTE SI 150 APA SCADE E APROAPE 1 AN.DECI PAQMANTUL NU ARE MILIOANE DE ANI CI MII DE ANI.DUMNEZEU A FACUT PAMANTUL IN 3 CICLURI 1 CEL AL DINOZAURILOR CE A FOST DE DISTRUS PRIN INTOARCEREA POLILOR ACUM SUNTEM IN CICLUL 2 SI IARASI FA FI INTOARCEREA POLILOR.DAR CICLUL 3 ESTE CEL AL UNIRI A RAIULUI CU PAMANTUL.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. scriind cu litere mari nimeni nu va citi caci te dor ochii...

      Ștergere
    2. Înseamnă că civilizația de la cucuteni este mai veche decât pământul, peste 7000 de ani, despre ce vorbim.? 🤣🤣🤣

      Ștergere

  9. Isus din Nazaret 1977


    https://www.youtube.com/watch?v=I4ebUuuZ_pw


    Vizionare placuta !

    RăspundețiȘtergere
  10. Imparatul Solomon - film

    https://www.youtube.com/watch?v=yHH7pGHKF2I



    Vizionare placuta !

    RăspundețiȘtergere
  11. Viața Apostolului Pavel Emisarul - Film Creștin

    https://www.youtube.com/watch?v=escHCnDV06c


    Vizionare placuta !

    RăspundețiȘtergere
  12. EGIPTEANUL 1954 (subtitrat în limba română) - click pe cadranul din dreapta jos :

    https://www.youtube.com/watch?v=3S0YCmOzbY8



    Bazat pe romanul lui Mika Waltari, acest film ne prezintă viața lui Sinuhe, un copil abandonat care ajunge medicul personal al Faraonului Akhenaton.
    Putem spune că este și un film istoric care reușește în mod impresionant să recreeze vechiul Egipt al secolului XIV î.Chr.
    Acest mare imperiu antic se afla acum în decădere.
    Sinuhe povestește cum părinții l-au găsit într-un coș de nuiele, plutind pe apa Nilului. L-au dus acasă, l-au îngrijit și l-au crescut ca și cum ar fi fost propriul lor fiu.
    Deși vechi, filmul are toate ingredientele necesare unei pelicule de succes: istorie, dramă, povești de dragoste, trădare, corupție, milă, suferință, moarte.
    Deși s-au scurs mai bine de trei milenii de atunci, totuși veți avea impresia că lumea de azi seamănă foarte mult cu cea din Egiptul antic.


    Vizionare plăcută !

    RăspundețiȘtergere
  13. Dumnezeu pentru o zi - film

    https://www.youtube.com/watch?v=aerkkZMGNM8



    Vizionare placuta !

    RăspundețiȘtergere
  14. Termina stef ca numai prosti scri acolo, in primul rand are mai mult de cateva mii de ani, cele 7 zile a creatiei pot fi 7000 ano omenesti sau chiar 70.000, nustim noi cum sau masurat timpul atunci, adam a trait 900 de ani, de altfel nustim noi ani lui adam cum au fost masurati, alui Matusalemn si alti care au precedat lui Adam, chiar si noe a trait cateva sute de ani,pana dupa potop nu a existat masurarea timpului.
    In privinta evanghelilor, au fost analizate toate, si doar cele mai bune au fost vizate ca si canonice de consiliul de-la niceea au trecut, nu orice carte care a fost adusa ca eveanghelie , a fost bagata asa de fantezie si facatu carte de temelie, asa ca numai povesti fantasme cu manuscrisele de-la marea moarta ca , a avut Dumnezeu grija , numai ce evengheli sunt bune oamenilor si ce nu sa nu ajunga.
    Te-am lamurit ? daca nu te astept in particular, sa iti mai dau lectii, faptul ca ai citit ceva in plus nu iti da dreptul sa te dai mai maret ca altul, intodeauna vine altu care e mai sus ca tine si te face de ras.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Citeste geneza si calculeaza si Dumnezeu a spus lui Noe ca va ploua 40 de zile cea ce inseamna ca tot atat se masuara si im cer.Timpul este pentru noi oameni ca pedeapsa neascultari ca Adam si Eva cand au mancat din marul oprit au cunoscut moartea si inceperea timpului pana la pierderea corpului material.precum o clepsidra este viata omului stai un timp pe pamant dupa ce se termina te intorci in rai sau iad.DAR daca te duci in Iad la judecata sufletului dupa 40 zile. Exista o perioada de 7 ani,sau 14 ani si de iti se vor ierta pacatele voi fi dus in purificaror ( purgatoriu)si dupa care in rai.MAI este si pedeapsa in vecie,Dar si aici TATAL CERESC ATOTIUBITOR a lasat ca 1 din 26 suflete ce se rog Tatalui sa iasa din Iad.Cand exista Cutremure naturale sunt din cauza aglomerari a Iadului cu suflete ce se chinuiesc si se Rog Tatalui Iertare si Mila ca sa le asculte rugaciunile de Cainta si Dumnezeu face cutremur ca sa deschida canalul de legatura cu Iadul sa elibereze sufletele caror cei de pe pamant sau rugat mult Tatalui pentru iertarea pacatelor celui decedat, si au mai dat de pomana in numele celui decedat.Tot ce dati de pomana sa se face in felul urmator: cel ce da de pomana sa faca semnul Cruci pe corp si dupa care pe pachet si cu lumanare aprinsa si pe lumanare sa se faca semnul cruci cu unghia si in ce da de pomana sa fie cu putinta de fier sau pamant NU PLASTIC.cel ce da sa spuna:sa fie primit in numele raposatului|tei si cel ce primeste sa spuna : sa fie primit si iertat de Domnulul.MARI SUNT CAILE DOMNULUI DAR CINE LE VA CAUTA LE VA GASI CA DOMNUL IL VA AJUTA.AMIN

      Ștergere
    2. Aceste ritualuri sunt facute pentru tintuirea spiritului,nu ajuti cu nimic un spirit care a plecat din acest plan ,din contra .Ritualurile sunt facute de catre cei care vor sa impiedice evolutia .Ajutorul,lumina se dau cat acel spirit este in viata .

      Ștergere
    3. Si alea 40 de zile , poate nu sunt 40 de zile calculate de noi, pot fi 40 de saptamani, nustiu dece crezi ca Dumnezeu , masoare dupa timpul nostru evenimentele.
      Se vede ca nu prea le ai cu teologia, vorbesti si tu , doar sa te ai in treaba,eu zic sa mergi sa mai citesti niste carti religioase si poate numai scri fantezi, nu pricepi ca timpul e atemporal pentru Divinitate, timpul asculta de el nu invers.

      Ștergere
    4. Stef esti catolica de crezi in purgatoriu? acum mi-a picat fisa dece esti asa slaba in cunostiinte, ai cultura slaba , lipsita de consistenta, PAAAAA

      Ștergere
    5. Nu sunt .sunt ortodox crestin.

      Ștergere
    6. De ce au fost plimdat in desert evrei 40 de ani nu tot pentru curatare si pocainta? Iisus este OMUL NOU AL TATALUI ce a fost nascut nu facut.ce a facut si sfintit pamantul dupa caderea satanei pe pamant ca pamantul sa spurcat odata cu cederea lui la fel si apa de aceea a fost si botezat ca IOAN inainte a spus eu va botez cu apa(prin spovedanie) dar cel ca vine in urma mea El va BOTEAZA CU HAR SI FOC. se refera la impartasanie cu Har este cel ce este drept,cinstit,curat si credinta,si Foc cu cei ce sunt mincinosi,hoti,critici,etc etc.focul find iad.iar har raiul.cine are ochi sa vada cine are urechi sa auda.De aceea Dumnezeu ne a lasat curiozitatea sa aflam Creatorul lui si a tot.

      Ștergere
  15. Cicerone Lichi in aceasta Zi Sfanta a Buneivestiri a Maicii Domnului numai blasfemii vorbesti.D-na Maria spuneti ca sunteti o crestina practicanta ,cum puteti lasa aceste blasfemii pe blog?nu va doare sufletul sa cititi aceste vorbe la adresa Maicutei Sfinte?

    RăspundețiȘtergere
  16. 25 martie 22.50-- NU CITI DACA TE DOR OCHII--Cicerone pune mana pe gramatica --de aceea oamenii invata carte--stii ceva despre chacre dar esti departe de crestinism--omul alege unde sa mearga , ce sa faca ,in ce sa creada--daca esti botezat urmeaza calea--BLAISE PASCAL ZICEA--DACA TU NU CREZI NU SE INTAMPLA NIMIC DAR DACA TU CREZI CASTIGI TOTUL--FANTEZII AVEM TOTI SI STIM CATE CEVA DESPRE CREZUL ORIENTAL --pace voua

    RăspundețiȘtergere
  17. Adevar spune ca FECIOARA A FOST MARIA A PRIMIT VESTEA DAR SI PANA A NASCUT DAR DUPA NASTEREA NATURALA A PIERDUT FECIORIA SI DUPA CASATORIA CU IOSIF A MAI NASCUT 6 COPII 2 FETE SI 4 BAIETI.IN TOTAL 7 COPII Dar din Iubire pentru Iisus si din cunoasterea adevarului ca El sa nascut find fecioara.sa increzut in El si voia lui Dumnezeu.ca scris este si in biblie cand mama si Fratii lui lau cautat sa intre in casa ce predica.Iisus a fost chemat in nunta din Cannan era nunta sorei lui si era si maica Maria find mama miresei la ruga mamei si dragostea fata de Ea si sorei lui a facut minunea. Of mare este ADEVAR SI CAILE DE A AFLA.RUGATIVA PENTRU AFLAREA ADEVARULUI SI IERTAREA PACATELOR IN

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. TOTAL neadevarat ceea ce spui STEF !!! Citeste:Dumnezeu există - Mărturii.: FECIOARA MARIA A LUAT IN PANTECE ...
      mariaghiorghiu.blogspot.com/.../fecioara-maria-luat-in-pantece-pe....
      Translate this page
      Dec 23, 2016 - FECIOARA MARIA A LUAT IN PANTECE , PE PRUNCUTUL IISUS ... Prea Curata Fecioara Maria, avea burtica mare si rotundă; purta în ...
      Maica Domnului - OrthodoxWiki

      Ștergere
    2. Stiu ca este greu de crezut dar de la inceputul cand a inceput patriharia ce inseamna Conducera barbatilor femea a fost marginita.si ca barbati sau intrecut in putere,pe cand pe vremea materoarhia era vreme de iubire a familiei si a aproapelui.Ca femea ce iubeste sotul si copii dar si copii altora si nu exista concurenta feminina cea de azi.

      Ștergere
    3. Dupa cum a scris ca EA NU A AVUT DURERE LA NASTERE DAR DUREREA EI A FOST SA VADA FIUL RASTIGNIT SI MORT.

      Ștergere
  18. Nu scrie nicăieri în Biblie despre pomenirea morților, despre coliva și tot Tam tam ul asta. Aceste obiceiuri vin de la biserica ortodoxa care are mult de câștigat de pe urma acestui fapt. Morții nu au nevoie de nimic din ce este aici, poate doar de un gând plin de iubire la adresa lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela pocnica , pardon pocaiata, la noi la ortodocsi, exista sfiintii, Sfanta Traditie, cele 7 taine, la voi exista nimic , mori de oftica:))

      Ștergere
    2. Sunt total de acord cu ce spui anonim7:24.Nu scrie in biblie despre pomenirea mortilor.Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar atunci cand parasesti aceasta lume nu Mai depinzi de aceste Legi pamantesti.Daca trupul tau este fara viata nu Mai poti manca,bea ,respira sau sa vezi si sa auzi.E adevarat ca nu trebuie sa uitam de CEi dragi care au murit dar ei nu Mai au nevoie de pomenile care le fac oamenii.Daca vrei sa ajuti pe cineva care este sarac poti sa o faci oricand dar nu in numele unui mort care nu este constient,si nu Mai stie nimic.Vai cate obiceiuri sunt si nu vin de la Dumnezeu.Nu sunt de acord nici cu obiceiul care se face la cimitir de pasti.De ce se dau prajituri sau dulciuri de pasti in cimitir?Oare asta vrea Dumnezeu de la noi?Dumnezeu vrea de la noi o inima curata si un cuget curat nu pomeni .Mortii cu mortii si VII cu VII.Dumnezeu este satul sa ne vada ca traim in aceste obiceiuri.Doar daca vom trai curat inaintea Lui atunci si el va privi catre noi daca nu, atunci ne va parasi si nu ne va Mai raspunde la rugaciunile noastre.Dumnezeu sa ne lumineze in aceasta privinta.

      Ștergere
    3. Ce limbaj infantil ai 16:01, ca sa nu mai spun de concluzia finala...Cati ani ai, draga?!

      Ștergere
    4. Traditia este mai vechie spune cuvantl ca de la faraoni ce luau cu ei in mormant pe lumea cealanta dar si la noi cu zamolxe ce facea pomana mortului pentru iertarea lui.

      Ștergere
  19. Cate persoane,atatea pareri...oare cum ne putem uni in rugaciune? Doamne,milostiveste-te de noi si iarta-ne inconstienta! Doina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doina vrei sa te rogi cu totii sectatin de pe acest blog la aceeasi ora? Duminica la biserica cu cei de ai tai, acasa , dar nu fa intalniri pe net cu oamenii care nu sunt de o religie cu tine, care prin ceea ce reprezinta sunt anti-Hristos.

      Ștergere
  20. Cicerone Lichelia, esti dus rău cu pluta ,nene.
    Cred ca ai cativa incornorati pe langa tine care iti soptesc aceste CRETINATATI ,si te fac sa te crezi ca esti si tu un vizionar.

    RăspundețiȘtergere
  21. Maria, la noi in oras in toate bisericile s-a savarsit normal randuiala de pomenire a mortilor . Referitor la biblia cereasca
    cred ca ar trebui citita cartea parinelui Pantelimon de la Turnu(ucenicul parintelui Arsenie Boca) intitulata ,,Cartea trezirii neamului''. Aici sunt multe detalii despre misiunea Romaniei de a pregati a doua venire a Mantuitorului .Poate fi citita in format PDF. Revenind la primul subiect, exceptia care a avut loc in parohia din care faci parte, nu cred ca trebuie sa devina prilej de sminteala petru enoriasi. Situatia nu este generala , vad insa ca foarte multe persoane abia asteapta sa poata arunca cu piatra in biserica

    RăspundețiȘtergere
  22. 20:32cu adevarat este o mare diferenta intr e doamna Maria si tine caci ce impartsire are lumina cu intunericul?Dar vad ca intunericul vine cu viclenie peste lumina .DOAMNA MARIA adeschis un blog ORTODOX cine e sectant ,new-agist,yogin sau alt ratacit sa faca bine sa nu o mai tulbure pe gazda.Cine va opreste sa va faceti propriul vostru blog?Ati intrecut masura cu ratacirile voastreAti jignit-o peMaicaDomnului, ati facut afirmatia ca inaintea primului om Adam au mai fost si altii amestecati unele adevaruri cu minciuni grave.Doamna Maria ,iertati-ma dar e necesar sa faceti "curat" pe acest site altfel ortodoxii nu vor mai intra si va devenii un site al "ratacitilor",lingusitorilor sau opozantilor d-voastra, "rataciti ce va vor incurca misiunea

    RăspundețiȘtergere
  23. Doamna Maria cate ne sunt date sa auzim important este ss ascultam toate parerile. Daca avem credinta puternica in Dumnezeu si Maicuta Domnului Nostru Iisus Hristos careia se cuvine toata lauda si inchinaciunea si toata slava, ramanem tari in credinta noastra. Indiferent cate s-ar spune ramanem ne schimbati in dragoste fata de Dumnezeu si Maicuta Domnului. Sa ne ierte cei care nu le putem impartasi comvingerile lor. Dumnezeu s'a le lumineze calea si inima. Amin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte frumos ai spus, Ion Masinca ! Despre TOLERANTA este vorba aici: "sa ascultam toate parerile" si "indiferent cate s-ar spune", cine are credinta adevarata, nu se schimba dupa cum bate vantul ! Din contra, ascultand diverse pareri, dar ramanand in credinta ta, este totodata si o proba de verificare a trainiciei credintei tale.

      Bravo, Ion Masinca ! Esti o persoana de o simplitate si de un bun-simt cum multi de pe acest blog nu au datorita intolerantei fata de parerea altuia, dar si de prea plinul de ei insisi...

      Ștergere
  24. CICERONE LICHI--daca esti crestin ortodox botezat ar insemna sa tii calea aceasta inclusiv datinile neamului tau--cat despre hrana vegetala si chakre acestea sunt legate de credintele orientale de care mai stim si noi --CAT DESPRE GRAMATICA LIMBII ROMANE AICI ESTI CORIGENT--OARE DE CE MERGEM LA SCOALA?-si nu te erija in a toate cunoscator ca il stie DUMNEZEU pe fiecare si inca ceva --PRIMELE EVANGELII AU FOST DESCOPERITE LA NAG HAMMADI SI SUNT IN ANGLIA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai cicerone asta nu e ortodox, e pocait , avea si un site , nustiu daca mai are, cum sa scrie corect , cand pocaiti, fac lectile acasa si scoala :))

      Ștergere
    2. Dumnezeu de la inceput cand la facut pe Adam nu avea nevoie de mancare ca era in raiul ce la coborat pentru el pe pamant.dupa ce mutat din rai pentru neascultare ce ia spus : muncind pamantul vei castiga hrana cu sudoare ta.deci vegeterian.Dar dupa potop ia spus ca sa aiba hrana pana va da pamantul roade sa sacrifice animal sa se hraneasca,nu orice ci cei salbatic nu de langa casa ca animalul ce e langa tine e considerat ce si prieten sau frate.il cresti sil ingrijesti.ca si pe un copil.uni il cresc cu ura alti cu pofta alti cu IUBIRE.Ce faceau indieni? Cand omorau un aminal.cereau iertare dupa care multumire,DAR CU REGRET nu cu vorba.

      Ștergere
  25. Indiferent din ce sectă faci parte,nu ești om de lumina.Lumina ,aceea bunătate nu ataca .Ești un nimic!Te oftici,te bagi singur in seama caci vezi ca toată lumea te ignora.Eu m-am gândit să-ți răspund ptr.a te trezi din aceea beție de care beneficiez ca rezultat a cuvântărilor pastorilor voștri.Daca ai veni la biserica ai sa cunoști oameni adevărați,luminați in suflet si in gândire.Referitor ca ai ponegrit pe Maica Domnului ești un om cu capacități intelectuale ,spirituale,sociale foarte reduse.Iisus a zis către Sf.Ioan,,iată mama ta!,,si iată fiul tau.!Dar aici este cu totul altceva ,ce o minte mireana nu poate sa priceapă fara credință,fara cunoaștere.Ca sa fiu pe înțelesul matale!Toți creștinii o recunosc pe Maica Domnului va maica sufletului nostru,ea face legătură intre noi si fiul ei.Deci Iisus a zis,el pleacă,dar noi nu rămânem singuri!.Voi pocăiții de toate sectele nu acceptați!Degeaba citiți versete si le aruncați creștinilor in fata,caci nu ați înțeles nimic din biblie,absolut nimic.Ți-o spun eu,toată viață,tot drumul parcurs de Iisus de a lungul vieții sale,apoi pana la înălțare,ne a arătat pas cu pas, drumul pe care trebuie sa meargă un creștin,a arătat si moarte si viață după moarte,chiar si pomenirile!Ia aprofundează,gândește,analizează ca la școală,si o sa vii sa te botezi ,o sa devii cel mai i flavarat ortodox,altfel chiar îmi este mila de tine!

    RăspundețiȘtergere
  26. Bai, 22:54, toti sunteti tari in gura si dati verdicte despre toti si despre toate. Niciunul n-ati fost insa de fata atunci cand s-a impartit modestia sau, religios, smerenia…
    Spui despre acest Cicerone ca nu este 'om de lumina' (!) pt. ca 'bunatatea nu ataca'.
    Dar tu din ce lumina provii daca folosesti un asa limbaj jignitor: il faci “ești UN NIMIC”, “ești un om cu capacități intelectuale ,spirituale,sociale foarte reduse” etc.
    Atat timp cat il ataci (tu ai zis ca ‘bunatatea’ nu ataca !), jignindu-l, nici tu nu esti mai buna, iar ref. la lumina, nu arati ca esti nici macar de nivelul opaitului. Nu mai vorbesc de bla-bla-urile alea cu ‘capacitatile’ x, y, z…vax albina !
    Cum poti sa schimbi sau sa ajuti pe cineva, cu o asemenea suficienta si aroganta tafnoasa ?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asculta ,,puișor,,ațâța timp cat o ponegriți pe Maica Domnului nu meritați nici tu nici el sa vorbeasca omul decât pe hramul vostru caci doar asa înțelegi !Sa aveți parte de rugăciunile măicuței sfinte,atât de mult sa ajunge-ti sa va rugați ei,pana o considerați maica sufleului vostru!Amin!știți ce înseamnă,,amin?!

      Ștergere
  27. MATALE- CICERONE LICHI CUI I-AI RASPUNS? CA EU SUNT ORTODOX PRACTICANT--si chiar si ceilalti crestini trebuie sa tina calea in ce religie s-au botezat--IN ACEEA SE VOR MANTUI--pace tie

    RăspundețiȘtergere
  28. 22 54are perfecta dreptate sa-l mustre atata timp cat denatureaza adevarul .Chiar si sfintii au mustrat aspru pe rataciti(Sf.Ioan Botezatorul , Sf. Nicolae si altii)A lasa o eroare sa circule pune in pericol mantuirea unor suflete mai vulnerabile

    RăspundețiȘtergere
  29. Anonim 15/48,in comentariul tau, ca si in altele pe care le-ai facut (te recunosc dupa vibratia ta joasa)te-ai descris pe tine,fiindca nu poti afisa o asa ura fata de semenii tai daca tu nu ai reprezenta acea "secta imputita"si nu te-ai considera "licheaua" pe care le arunci din interior catre exterior!
    DARUIESTI DIN CEEA CE ESTI!

    Inteleg refuzul tau de a te privi in interior,fiindca nu prea ai cum sa patrunzi acolo din cauza gunoiului urii si dispretului pe care l-ai adunat in timp.Faptul ca arunci cu asfel de cuvinte,te afunda si mai mult in groapa ignorantei.Fii bun cu tine si vei intelege Bunatatea din care ai fost creat!Acele "lichele" fac parte din familia ta de suflet.Vei vedea candva,si constiinta ta,va simti din plin aceasta desconsiderare fata de semenii tai.
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere