vineri, 28 februarie 2014

SALZBURG !!! SALZBURG !!!

                                28 Februarie 2014, ora 6,30 dimineaţa !


Dragii mei, asa cum v-ati obisnuit , veti gasi aici tot felul de informatii şi vesti,.chiar daca pentru inceput pare sa nu aiba niciun inţeles, intr-un timp mai scurt, sau mai îndelungat ,ceea despre ce eu scriu aici, se vor adeveri.
Iată cum, astăzi dimineaţă trează fiind,  aud un Glas, care spune doar un cuvânt :
                           "SALZBURG "!
                             "SALZBURG "!

Clipă în care ,ochii mi se închid instantaneu, şi văd cu ei inchişi, un Cer ca un amurg, si pe ca pe un deal, Un orăşel ca în poveşti.
Arăta ca UN PALAT, sau ca O CETATE, inconjurată de multe alet clădiri mai mici, foarte frumos lucrate .construite arhitectural. Arata ca un centru istoric . In faţa acestui PALAT sau CETATE ca dinpovesti, se afla O BISERICĂ mare, cu o TURLĂ inaltă, 
M-a impresionat enorm de plăcut, aceasta asezare medievală, aş putea spune.Arhitectura era de domeniul istoriei.
Multă verdeaţă, multi copaci, inconjura micul orăşel ca din povesti, pe un vârf de deal.
In clipa când glasul a spus ..SALZBURG, in dreapta mea , ca si intr-o fotografie de epocă, mi-a apărut chipul bust, al unui bărbat, până în 50 ani, îmbracat în uniformă militară de epocă. Cu multe decoratii in piept si multi nasturi argintii  metalici, pe haina militara.
Acest barbat, imbracat astfel, avea chipul alb si obrajii rotunzi, si o privire patrunzătoare ca de comandant. Barbatul ,ca din fotografia dreptunghiulară la vertical, era încadrat într-o banda neagra, Ca atunci când punem doliu, la o fotografie a cuiva.
Cu siguranţă fraţilor, vom auzi de ORASUL  MEDIEVAL  SALZBURG , din AUSTRIA, şi de acest bărbat cu haina militara de pe vremuri.
Vreau sa va spun ca, eu am dorit sa scriu doar ORASUL SALZBURG, dar un glas ce a apărut în dreapta mea, mă corectează şi imi spune sa scriu aşa :

                      "ORAŞUL  MEDIEVAL  SALZBURG "!

M-am supus glasului, ca intotdeauna de altfel, si am scris intocmai.
Ce va urma...vom vedea impreuna !
                             Ca intotdeauna, cu dragoste, Maria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu