vineri, 19 iunie 2015

ROMÂNIA ! INUNDAŢII ÎN ROMÂNIA !

                                             18  Iunie 2015, ora 23,40 !

                                    Dragii mei, 

În această noapte, în timp ce scriam aici pe Blog, aud un glas care se contrazicea cu un altul,aşa :

                    "Lasă-mă să spun !
                     Lasă - mă să spun!
                    Inundaţii  în România !"

În această clipă dragilor, asa precum vedem fulgerul pe Cer, tot asa mi se arată un oras mare la Nord - Vest, care avea in mijlocul lui, un bloc turn, un bloc foarte înalt, cel mai înalt. 
                     Despre inundatii
Cerul era ca de noapte, în acest oras la Nord -Vest !
Dragilor, eu nu stiu când anume se vor produce aceste INUNDATII în ROMÂNIA, si nici motivul INUNDATIILOR, dar stiu ca asa va fi precum mi s-a spus.
                                            Cu dragoste, Maria.
                                                                 

24 de comentarii:

  1. WIKIPEDIA spune: Termenul „Dumnezeu” corespunde tetragramei ebraice YHWH, ce este un acronim (acronim pentru ca sa se poata pronunta ca YAHWEH, YAUE, YAHUWAH etc.); transliterarea acestei tetragrame mai cunoa?te ?i formele YHVH, JHVH sau JHWH. Termenul este un împrumut de la pagânism,el provenind din latinescul „Domine Deus” (Domnul Zeu)..Adica, in Biblia tradusa de Cornilescu, “Dumnezeu” corespunde cu “YHWH”. De ce nu a folosit numele adevarat YHWH, evreiesc, ci a folosit cuvantul “Dumnezeu”, greco-latin, format din dumne + ZEU - care provine din limba greaca, de la cuvantul ZEUS = "Tatal zeilor " si conducatorul zeilor de pe Muntele Olimp? Pt. ca Satana nu doarme. Scopul lui e de a ponegri toata lucrarea Creatorului. In primul rand sa-l coboare la statutul de zeu si sa-i stearga numele.
    Creatorul nostru nu este un zeu. Cu atat mai mult tatal zeilor. El este unicul Atotputernic Creator! Nu poate fi comparat cu un zeu. Provenienta Lui nu este latina sau greaca. Este evreiasca.
    Numele Iisus Hristos, la fel, are o baza pagîna, greceasca. Christ vine de la cuvantul “cruce”, obiect pe care, spune Cornilescu, a fost rastignit Iisus Hristos. Poate ca Isus Hristos chiar a fost rastignit pe cruce, dar YAHSHUAH HaMashiya in nici un caz. Acesta a fost rastignit pe un lemn. Aici la fel se vede mana celui rau.
    (MIRIAM)= Mama Lui YAHSHUAH, care era evreica, nu avea cum sa-i dea fiului sau un nume grecesc. Nu avea cum sa iasa din semintia lui David (Matei cap. 1) un grec. Niciunde in Scriptura nu scrie ca vom fi mantuiti de un grec.
    "Voi va inchinati la ce NU CUNOASTETI; noi ne inchinam la ce CUNOASTEM, caci Mantuirea vine de la IUDEI.(Ioan 4)
    Numele adevarat al Mantuitorului nostru chiar include numele lui YAHWEH:YAHSHUAH = YAH + SHUAH = YAH Mantuitorul
    Cuvantul “Domnul” este un titlu folosit, din respect, pentru a chema o persoana care iti este straina si al carui nume nu il cunosti. YHWH nu ne este strain ca sa il numim Domn. El este Tatal nostru. Nu numim pe Tatal nostru Domn. El chiar vrea sa fie prietenul nostru. Nu numim prietenii nostrii Domni si Doamne. Daca numim pe Tatal nostru “Domnu´” inseamna ca nu ne este Tata, este un strain pt.noi, si mai trist este cand ne rugam la Doamne.Si aici e mana lui Satan, care face orice numai sa faca necunoscut adevarul.Domnul sau Adonai (in evreieste).

    RăspundețiȘtergere
  2. Titlul “Domn” face trimitere chiar si la zeul “Baal”. Scrie Wikipedia: “Ba?al este denumirea unui zeu vest-semitic ?i înseamna în limba ebraica Domn, Maestru, Stapân, So?, Rege sau Zeu.”As vrea ca prin Duhul Sfant, prin cercetare, sa ti dai seama si tu de multe lucruri care (spiritual) is ascunse pt. multe persoane, din cauza lucrarii a celui rau, care ii orbeste. Nu am nici o intentie rea. Creatorul imi este martor. M-as bucura sa intelegi si tu multe lucruri pe care le-am inteles si eu.Nu uita ca si eu vin din aceeasi credinta ca tine, deci stiu in ce crezi, caci si eu am crezut.
    Numele Tatalui, YHWH = YAHWEH este in numele fiului YAHSHUAH, care se arata intr-un chip de inger. Daca stam sa ne gandim, intre Domnul(D-Zeu) si Isus(Hristos) nu exista nici o legatura. Nu avem cum sa spunem ca Numele Domnul este in numele Isus,sau invers.Din nou legatura dintre numele Creatorului YAHWEH (Tatal) si Mantuitorului YAHSHUAH (Fiul).
    YAH a dat fiului sau numele care este mai presus de orice nume, adica numele Lui, YAH(+)SHUAH. Dupa aceea, n-avem cum sa-l chemam atat pe Creatorul nostru cat si pe idolii oamenilor pe acelasi nume, Dumnezeu sau Dumnezei. Numele Lui este mai presus de orice nume, si nimeni nu poate sa-l preia.
    Aici se demonstreaza faptul ca pentru a fi mantuiti trebuie sa-l cunoastem pe ???? (YAUE) ** singurul Eylohim Adevarat, si pe ????? (Ya?ua) haMasiya nu pe Dumnezeu. Daca YAHWEH este singurul Eylohim (Eylohim =Atotputernic), nu are cum sa i se asocieze numele Dumnezeu, nume dat zeilor si care in biblie apare si la plural, cu D mare, cu d mic (ilogic). Cel rau l-a amestecat cu zeii, l-a coborat pe YAHWEH Eylohim la conditia de zeu si i-a ponegrit unicitatea. Numele lui nu poate fi pus la plural. El e UNIC, UNUL SINGUR.
    Aici vedem ca YAHSHUAH a facut cunoscut numele Creatorului oamenilor. Si noi suntem oameni. Nu spune ca a fost interzisa pronuntarea Numelui Lui. Din contra, L-a facut cunoscut ca sa fie pronuntat.Acuma a venit vremea cand ni se face si noua cunoscut numele Lui,iar noi il evitam, nu vrem sa stim, continuam sa il numim asa cum il cheama si Satana. A facut cunoscut numele Tatalui, findca chiar numele Lui contine numele Tatalui YAHWEH: YAHSHUAH.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iisus inseamna "Mantuitor este Domnul" iar Cristos sau Christos in greaca inseamna "Unsul". Biblia asa cum ne-a fost data a fost tradusa din limba greaca prin biserica ortodoxa greaca, care a tradus Sfanta scriptura din ebraica si a fost primita si marturisita lor de sfantul apostol Pavel. Numele de Iisus Hristos (Christos) i-a fost marturisit sfintei fecioare Maria de catre arhanghelul Gavril (vestitorul), asa cum i-a marturisit venirea Fiului Omului prorocului Isaia tot arhanghelul Gavril caruia i-a spus ca numele lui este Emanuel (care inseamna, Dumnezeu este cu noi). Dumnezeu este Unu si e Sfanta Treime, caci insusi Imparatul Iisus Hristos a spus ca Fiul este in Tatal si Tatal este in Fiul iar Duhul Sfant din Tatal purcede. E scris in Sfanta Scriptura la facerea omului, sa facem om dupa chipul si asemanarea noastra Sfanta Treime, si nu sa fac om dupa chipul si asemanarea mea. Fiindca Fiul Omului a fost la facerea lumii si a spus ca nu are cum sa se nasca din semintia lui David daca El a fost inainte de om, ci El prin Tatal si cu voia Lui, a binecuvantat casa lui David, venind in semintia sa. Nu mai luati ca etalon de viata wikipedia caci printul acestei lumi lucreaza prin wikipedia cu armatele lor de, dezinformatori. Gasiti in Sfanta Scriptura tot ce a lasat Dumnezeu Tatal si Fiul ca omul sa cunoasca ceea ce trebuie sa stie pana la venirea Lui.

    RăspundețiȘtergere
  4. Numele Iisus nu exista, el vine de la Yesus, Jesus in limba engleza si apoi transformat in limba romana Isus sau IIsus dupa capul bisericii BOR..Iar Christos vine din limba greaca ,deci ponegriti numele Mantuitorului. Mantuirea vine de la iudei nu de la greci.Numele lui REAL din aramaica veche pe care i la vestit ingerul Gavril lui Miriam este Yahsuah, este acelasi YAH una cu Tatal. YAH FIUL--YAH TATAL. Tatal i-a dat numele lui mai presus decat orice nume sfant.Deci ceea ce spuneti mai sus sunt principii religioase din care faceti parte si dumneavoastra.Toate inchinarile aduse lui Satan in lume sunt religiile, iar noi nu ne inchinam la o religie anume ,cult,sau biserica ci doar Tatalui si Mantuitorului ADEVARAT .
    AMIN!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Manuirea nu vine de la evrei, greci, romani, chinezi , americani, nemti, rusi etc. Mantuirea omului nu vine de la om, oameni, sau popoare. Mantuirea vine de la Mantuitorul caci asta inseamna si numele Sau, indiferent in ce limba ii pronunti Numele; Yahsuah, Yesuah, Jesus, Iisus sau cum vrei sa-i spui, El este Unul, El este Fiul Lui Dumnezeu, iar Numele Lui inseamna "Mantuitor este Domnul", si nu mantuitor este poporul evreu. Dumnezeu Tatal, YAHUE a dat lumii, si nu evreilor pe Unicul Sau Fiu, Yahsuah, Iisus, Yesuah, chiar daca s-a pogorat la evrei. Thora sau Talmud-ul evreilor contine doar primele 5 carti ale Evangheliei, de la facerea lumii pana venirea Mantuitorului, Vechiul Testament. Ei nu il marturisesc pe Hristos ca fiind Fiul Lui Dumnezeu, si inca il asteapta pe Emanuel promis lui Isaia fiindca ei considera ca la venirea Mantuitorului pe Pamant, nu vor mai fi suferinte, foamete, razboaie si alte rele pe pamant, iar Iisus Hristos nu a fost pentru ei Fiul Lui Dumnezeu ci un profet fals, fiindca dupa rastignirea Lui, toate relele din lume nu s-au oprit ci chiar s-au inmultit, mai ales impotriva poporului lor. Ei respecta legile lui Moise, pe cand crestinii il marturisesc pe Hristos si respecta cele 2 legi pe care Mantuitorul ni le-a dat. Ei inca il asteapta la prima lui venire, pe cand noi stim ca El a fost si va veni din nou. Ei se inchina doar la Tatal dar nu-L cunosc pe Fiul. Mantuirea vine de la Fiul si prin Fiul dar ei nu-L recunosc. E blasfemie sa zici ca mantuirea vine de la iudei, evrei, sau om caci ea vine de la El.

      Ștergere
  5. E adevarat ce spui da daca romanii ii spun Iisus, americanii Jesus, evreii Yehsuah sau alte popoare in limba lor, ca sa-i poata pronunta Numele, El e Unul si Acelasi si nu pronuntia si fiinta caruia ne inchinam toti este importanta, caci toti ne inchinam Fiului lui Dumnezeu. Daca noi romanii il numim pe Atotputernicul, Dumnezeu Tatal, evreii ii spun YHWH (YAHUE), musulmanii Alah iar anericabii God sau alte popoare pe limba lor, asta nu inseamna ca El nu este acelasi pentru toti si anume Creatorul nostru Adonai Iehova (Stapanul ostirilor din ceruri), Tatal Ceresc, Yahue sau Elohim. El e Unul. Nu biserica sau dogma bisericeasca, sau orice alta religie Il Creaza sau Il intruchipeaza pe El, ci El se regaseste in toate, si nu exista religie, credinta sau cunoastere Dumnezeiasca sau pronuntie in vreo cultura sau popor una mai presus decat alta, sau mai dreapta ori mai adevarata decat alta, fiindca ea este una ssi toate vorbesc si marturisesc pe Unul. Nu conteaza forma, caci fondul si sensul este Unul di Acelasi, iar El este Dumnezeu Tatal, Fiul si Sfantul Duh. Amin. Dumnezeu cuvantul este in zidirea Sa si nu in zidirea omului, caci zidirea omului nu poata sa cuprinda Slava lui Dumnezeu, fiindca Cerul este acoperisul Sau iar Pamantul este asternutul picioarelor Sale. Zidirea omului este sfintita prin zidirea lui Dumnezeu, fiindca Dumnezeu s-a zidit in om, iar omul sfinteste locul (vorba proverbului de la Duhul Sfant dat), caci daca omul paseste si se strange in locul pe care l-a cladit pentru El, atunci si El este acolo, fiindca El este in zidirea Sa. Daca omul nu paseste unde a cladit lacas Lui, atunci acel lacas este mort, fiindca El este in zidirea Sa si nu in zidirea omului. Insusu Domnul Iisus Hristos a spus: "cand ii veti da apa sau hrana unui sarac, mie imi veti da; cand veti primi pe cineva in casa voastra pe mine ma veti primi." Dar cand ne omoram semenii, ii batjocorim, ii denigram, ii furam, ii ignoram, ii lasam in zuferinta sau le pricinuim suferinta, oare cui ii facem toate acestea, pe cine omoram? Pe zidirea Sa, pe El.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu va lasati inselati de aceste vorbe, Satan lucreaza pentru a crea dezbinare si cearta pentru NUMELE LUI.Ceea ce spune Cuvantul Bibliei este SFANT. Nu toti ce fabuleaza sI spun din mintea lor crede ca ala e adevarul.Numele Tatalui nu este Dumnezeu EL are un NUME ci acela e YAHWEH ELYOHIM .Dumnezeu este doar o porecla data de Satana pentru ai pierde pe multi si a se inchina tot lui,vedeti marsavia diavolului? Tatal nu este ZEU sau ZEUS (SATAN) asa cum ne-a facut ei sa credem.CI Numele Tatalui este unic si sfant El este YAHWEH sau YHWH. Noi nu ne putem inchina aceluiasi ZEU la care se inchina toate religiile lumii, ( God, Allah,Iehova ) , pentru ca este tot numele lui SATAN.El se autoproslaveste de 2000 de ani dandu-se Creatorul cerului si al pamantului.Nu mai veniti cu afirmatii sa le creati confuzie si la altii, ca sunt sigura ca Doamna Maria nici ea nu este lamurita, ca multi au ochi sa vada si nu vad, si au urechi sa auda si nu AUD.CI doar inteleptii aud si vad tot ce le-a fost ascuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuza-ma ! Dar vrei sa spui că cei care cred in numele YAHWEH, sunt intelepti ,iar ceilalti prosti, sau inselati de Diavol ?
      NUMELE TATĂLUI CERESC , pentru ROMÂNIA se cheamă si este indiscutabil : DUMNEZEU !
      In alta ŢARA are un alt nume, după limba care se vorbeste. Dar pentru ROMÂNI si pentru ROMÂNIA este DUMNEZEU !!!
      Iar ceea ce scriu eu,nu scriu de la mine ci scriu de la DUHUL CEL PREA SFÂNT, care imi graieste in româneste si mi-a spus clar : DUMNEZEU TATĂL CEL CERESC , IISUS HRISTOS FIUL LUI DUMNEZEU si al PREA CURATEI FECIOARA MARIA !
      Că tu faci parte dintr-o alta RELIGIE, este alegerea ta !
      DUMNEZEUL românilor de pe intreaga planeta este DUMNEZEU TATĂL CEL CERESC , IISUS HRISTOS FIUL LUI DUMNEZEU, PREA SFÂNTUL DUH ! Iar PREA SFANTA NASCATOARE de DUMNEZEU ,PURUREA PREA CURATA FECIOARA MARIA , a fost luata la Cer cu tot cu TRUPU-I PREA SFANT, si se roaga pentru noi păcătosii.
      Asa ca , DUMNEZEU nu este o porecla !!! DUMNEZEU este DUMNEZEU ATOATETIITOR si ATOATEFACATOR !!! Daca nu-ti pklace ceea ce gasesti pe acest Blog, esti liber sa-l eviti. Aici pe acest BLOG, nu exista CONFUZIE, sau rautate, sau inventii !!! Cine citeste pe acest BLOG, poate fi incredintat ca va gasi si gaseste numai GRAIUL DUHULUI CELUI PREA SFANT, si nu confuzie sau inselatoriile DRACILOR. DRACUL pentru mine, este sub papucul meu, este înapoia mea, nu are nicio putere asupra mea ! DRACUL sta departe de mine !!!

      Ștergere
    2. Fiecare cititor ,îşi poate exprima in mod cuviincios părerile sale! Dar nimeni nu poate sa impuna celuilalt in ce si in cine sa creada ! Pe DUMNEZEU trebuie sa-i simti in inima si-n sufletul tau, si sa nu mergi ca la : alba / neagra,aici este ,aici nu este . Te asigur ANONIM ,ca tu esti cela care te lasi inselat de cumplitul DRAC, si nu Satana. Pe el il cheama DRAC, si nu trebuie sa ne temem sa-i spunem pe nume, magulindu-l. Daca tu crezi in YAHWEH -ul tau, foarte bine ! Este alegerea ta, dar nu trebuie sa jugnesti pe ceilalti Semeni, care cred in altceva. Eu nu le umpun nimic, ci doar scriu CUVANTUL ADEVARAT AL LUI DUMNEZEU !!! De aici , fiecare va face asa cum va simti in sufletul său. Dar te asigur ca DUMNEZEU este DUMNEZEU si nu altfel !!!

      Ștergere
    3. Ascultati la mine oameni buni, Eu cunosc un singur Creator, Cel Prea Inalt care ne-a create si ne-a dat cele 10 porunci si un Mantuitor (Salvator) care sa n-e salveze de la moarte si sa ne ofere viata vesnica prin credinta in El . Deci daca acela care a tradus gresit sau a adaugat ceva Bibliei intr-o anumita limba ii este dat ceea ce merita nu va necajiti. Asa ca nu fi-ti unul m-ai presus de altu ca pana la urma suntem decat oameni . Paziti poruncile si vegheati deci zi si noapte caci a sosit ceasu din urma si va aflu certandu-va fara motiv !!!

      Ștergere
  7. Doamna Maria,m-ati dezamagit complet,cred ca si Mantuitorul Yahsua este trist pentru aceste vorbe pline de rautate, el fiind martor ca eu spun adevarul in tot ceea ce spun.Dar Dvs..sigur m-ati interpretat gresit si m-ati invitat afara de pe blog ca o intrusa, eu care ma hranesc cu cuvintele de la Duhul Sfant .Dvs nu realizati ca sunteti si faceti parte dintr-o religie ca si celelalte popoare la care toti se inchina lui Dumnezeu,ALAH sau ZEUS ca sa intelegeti mai bine. YAHWEH este TATAL caruia eu ma inchin si il Slavesc si Fiul Yahsua este Mantuitorul meu care imi da viata vesnica.Acuma m-ai credeti ca eu fac parte dintr-o religie anume sau Dvs care va inchinati fara sa stiti unui nume pe care Satan la ales cu marsavie pentru a crea dezbinare si cearta intre oameni? Numele lui Dumnezeu este YAHWEH , sau YAH, Dumnezeul poporului ISRAEL, NU AL ROMANILOR. TATAL YAH sa va dea pricepere si multa lumina in minte.Ca foarte multe nu stiti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu te-am dat afara de pe Blog, DUMNEZEU imi cunoaste toate gandurile ! Numai că , iti spun că DUMNEZEU este DUMNEZEU si nu YAHWEH cum il numesti tu !
      Nu conteaza că te simti dezamagit de mine, atâta timp cât eu scriu CUVANT din CUVANTUL LUI DUMNEZEU si nu al lui YAHWEH cum îi spui tu. Eu nu caut sa fiu pe plac oamenilor, ci ma straduiesc sa nu mânii pe DUMNEZEUL nostru, cu voie sau fara voia mea. A accepta vorbele tale, noul nume al LUI DUMNEZEU inseamna sa fac (imi spune chiar acum glasul DUHULUI SFANT , chiar in aceasta clipa cand scriu ) DUHUL SFANT imi spune ca este BLASFEMIE ! Daca te-au convins CUVINTELE DUHULUI SFANT, m-as bucura mult. Daca nu, este alegerea ta, este alegerea fiecaruia dintre noi.
      După cum vezi, atunci cand eu scriu, nu scriu de la mine!
      În dreapta mea, sta în Chip nevăzut, CINEVA din CERUL LUI DUMNEZEU, si imi dicteaza pur si simplu ce si cum sa scriu.
      Adesea vad cine este; poate fi MANTUITORUL, MAICA LUI DUMNEZEU, SFINTII ARHANGHELI MIHAIL SI GAVRIIL, ÎNGERUL MEU PĂZITOR, sau chiar DUHUL SFANT sub CHIP de PORUMBEL !
      Numele DUMNEZEULUI tau, este BLASFEMIE, si nu de la mine am spus, ci DUHUL CEL PREA SFANT ,mi-a grait in aceste clipe in timp ce scriam. Nu am nimic cu RELIGIA si CREDINŢA ta, ti-o respect si te respect, si cu asta am spus totul.
      Nu uita insa : EU NU CAUT S[ FAC PE PLAC OAMENILOR, NICI LAUDA NU CAUT, NICI FOLOASE MATERIALE SAU BANESTI ! Pentru mine toate acestea sunt cu adevarat DESERTACIUNE ! Eu scriu CUVANTUL LUI DUMNEZEU si nu astept rasplata de la nimeni !!! Numai BUNUL DUMNEZEU si PREA SFANTA NASCATOARE de DUMNEZEU ,PURUREA PREA CURATA FECIOARA MARIA, imi va rasplati mie, după faptele mele, după felul cum am stiut sa inmultesc TALANTUL pe care l-am primit de la DUHUL CEL PREA SFÂNT .
      LĂUDAT să fie DUMNEZEU TATĂL, DUMNEZEU FIUL , ŞI PREA SFÂNTUL DUH, in veci, AMIN !

      Ștergere
    2. LĂUDATĂ SĂ FIE ŞI PURUREA PREA CURATA FECIOARA MARIA, PREA SFÂNTA NĂSCĂTOARE DE DUMNEZEU , CĂREIA I SE CUVINE TOATĂ CINSTEA , SLAVA SI ÎNCHINAREA, ÎN VECII VECILO ,AMIN !

      Ștergere
  8. Yahweh nu este un nume nou ,si mai degraba un nume vechi biblic al evreilor ,dar care s-a facut cunoscut si noua si numai ca nu vrem sa il acceptam.

    RăspundețiȘtergere
  9. Versete din Biblia evreiasca Nume Sfinte
    De la יהוה YaHWeH Eylohim al oştirilor va* veni pedeapsa, cu tunete, cutremure de pămînt şi pocnet puternic, cu vijelie şi furtună, şi cu flacăra unui foc mistuitor.
    Ci pentru că* יהוה YaHWeH a turnat peste voi un duh de adormire; v-a închis** ochii, prorocilor, şi v-a acoperit capetele, văzătorilor♦.
    De aceea, toată descoperirea cereasca a ajuns pentru voi ca vorbele unei cărţi* pecetluite. Dacă o dai cuiva care ştie să citească şi-i zici: „Ia citeşte!”, el** răspunde: „Nu pot, căci este pecetluită!”
    Sau dacă dai cartea unuia care nu ştie să citească şi-i zici: „Ia citeşte!” el răspunde: „Nu ştiu să citesc.”
    יהוה YaHWeH zice: „Cînd* se apropie de Mine poporul acesta, Mă cinsteşte cu gura şi cu buzele, dar inima lui este departe de Mine, şi frica pe care o are de Mine nu este decît o învăţătură** de datină omenească.
    De* aceea voi lovi iarăşi pe poporul acesta cu semne şi minuni din ce în ce mai minunate, aşa că** înţelepciunea înţelepţilor lui va pieri, şi priceperea oamenilor lui pricepuţi se va face nevăzută.”
    Vai* de cei ce îşi ascund planurile dinaintea lui יהוה YaHWeH, care îşi fac faptele în întuneric şi zic**: „Cine ne vede şi cine ne ştie?”!
    În* ziua aceea, surzii vor auzi cuvintele cărţii, şi ochii orbilor, izbăviţi de negură şi întuneric, vor vedea.
    Cei* nenorociţi se vor bucura tot mai mult în יהוה YaHWeH, şi săracii** se vor înveseli de Sfîntul lui Israel.
    Căci asupritorul nu va mai fi, batjocoritorul* va pieri, şi toţi cei ce pîndeau** nelegiuirea vor fi nimiciţi:
    De aceea, aşa vorbeşte יהוה YaHWeH către casa lui Iacov, El, care* a răscumpărat pe Avraam: „Acum Iacov nu va mai roşi de ruşine şi nu i se va mai îngălbeni faţa acum.
    Căci, cînd vor vedea ei, cînd vor vedea copiii lor, în mijlocul lor, lucrarea* mîinilor Mele, Îmi vor sfinţi Numele; vor sfinţi pe Sfîntul lui Iacov şi se vor teme de יהוה YaHWeH Eylohim al lui Israel.
    Cei rătăciţi* cu duhul vor căpăta pricepere, şi cei ce cîrteau vor lua învăţătură.”
    Unde este blasfemia doamna Maria? Puteti sa imi dovediti prin harul duhului sfant?

    RăspundețiȘtergere
  10. Sus pe tablita deasupra crucii Mantuitorului sta scris in limba ebraica inscriptiile:

    YAHSUA HANOZRI WUMELECH HAIEHUDIM = YHWH

    Si tradus inseamna:
    YAHSUA HANOZRI= ISUS NAZARINEANUL
    WUMELECH=IMPARATUL / REGELE
    HAIEHUDIM= IUDEILOR
    Si vedem ca pe cruce sta un mare NUME SFANT adica YAHWEH DUMNEZEUL EVREILOR. Pe acesta l-au rastignit oamenii .

    RăspundețiȘtergere
  11. Dumnezeu Tatal este Unul si nu e nici al lui Israel sau al altui popor, este Dumnezeul nostru al tuturor, fiindca noi ne tragem toti de pe acest pamant din zidirea Sa, Adam si Eva. Adevarat, numele sau l-a facut cunoscut prorocilor si lui Moise care i-a cerut sa-i vada fata si sa-i faca cunoscut numele, dar i-a spus ca nici un om ce-i va vedea fata nva trai, dar i-a spus numele Sau care nu poate fi pronuntat, si care este YHWH. Ca sa-l poata pronunta,Moise i-a spus YAHUEH, sau Iehova, dar El este unul pentru noi toti. Toti oamenii de pe pamant sun dintr-unul Dumnezeu, nu suntem extraterestri aparuti din neant, si doar poporul lui Israel este urmasul lui Adam si Eva, creatia Lui, iar YAHUEH, Dumnezeu Tatal, este doar Dumnezeul evreilor, iar noi cele peste 1000 de popoare de culoare si limba diferite suntem extraterestri care se inchina lui satan (care inseamna adversarul lui Dumnezeu). Este o gandire paguboasa din pacate domnisoara Anonim, sa crezi asa ceva. Esti cumva de origine evreica de nationalitate israeliana? Si daca da, atunci de ce te chinui sa ne convertesti pe noi extraterestrii, daca numai voi evreii aveti un Dumnezeu, mantuirea vine de la voi si pentru voi, iar restul omenirii e sortit pieirii? Nu ai inteles nimic din tot ce ti-am scris si inainte. Dati ocelarii de cal jos si deschideti mintea indoctrimata si sufletul imbacsit in intuneric. Nu e important cum il numeste fiecare popor in parte, fiindca, cu minte, cu inima, cu sufletul si cu toata fiinta nostra, il marturisim si il iubim pe Unul si acelasi pentru toata suflarea omeneasca; Dumnezeu Tatal, Fiul si Sfantul Duh. Avem culori diferite, limbi diferite, culturi diferite si suntem popoare diferite datorita pacatului pe care l-am facut cu turnul Babel, dar toti avem acelasi Dumnezeu. Nu exista altul. El e unul. Daca dam pielea de o parte, si tacem toti, toti suntem la fel pe sub piele, toti avem acelasi suflet de la Duhul Sfant. Daca un evreu are probleme cu un rinichi sau cu inima, i se poate face un transplant de rinichi sau de cord sau transfuzii de sange ca sa-i salveze viata, de la un roman alb care il are pe Dumnezeu Tatal si pe Domnul Iisus Hristos, sau de la un indian care se roaga la Shiva sau Vishnu, sau un chinez galben care se roaga la Budha, ori un indian american rosu la piele care se roaga la Manitu, sau poate un musulman care se roaga la Alah. Nu este Dumnezeu Unul pentru toti si pentru toate cate sunt si noi toti suntem fiii lui? Nu a creat cerul si pamantul si soarele si luna si tot ce a creat El, pe noi toti pentru toti? Nu am citit nicaieri ca Dumnezeu a creat Israelul si soarele si luna numai deasupra Israelului si le-a dat evreilor tot iar El e numai Dumnezeul lor iar restul au aparut din neant de nicaieri si toti si toate sunt ale lui satana si ei se inchina lui satana, sunt dusmanii evreilor toti si ai lui YAHUEH si vor fi distrusi toti, evreii vor fi mantuiti si vor stapani planeta Israel. Mi se pare o gandire bolnava, sa ma ierte Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  12. Va rog sa ma iertati dar va contrazic acele nume la care ati facut referire mai sus sunt nume de ZEI, Idoli la care se inchina oamenii sub diferite nume Shiva,Vishnu,Budha,Alah,sau Zeus. Si acum va intreb daca toti pamantenii se inchina aceluiasi Dumnezeu sub diferite nume cum se face ca marea parte a omenirii se vor inchina fiarei din Apocalipsei , crezand ca este Dumnezeul salvator? Cati vor scapa in necazul cel mare? Si cati vor fii pecetluiti cu numarul fiarei 666,daca toti acestia se inchina TATALUI? Si BIBLIA spune : Si amagea pe locuitorii pamantului prin semnele ,pe care i se daduse sa le faca in fata fiarei.Ea a zis locuitorilor pamantului sa faca o icoana fiarei ,care avea rana de sabie si traia.I s-a dat putere sa dea suflare icoanei fiarei sa vorbeasca,si sa faca sa fie omorati toti cei ce nu se vor inchina icoanei fiarei.
    Si a facut ca toti :mici si mari,bogati si saraci,slobozi si robi,sa primeasca un semn pe mana dreapta sau pe frunte.si nimeni sa nu poata cumpara sau vinde,fara sa aiba semnul acesta ,adica numele fiarei sau numarul numelui ei.Aici e intelepciunea,Cine are pricepere ,sa socoteasca numarul fiarei .Caci este un numar de om.Si numarul ei este :sase sase sase.
    Vedeti cum si biblia spune ca toti oamenii se vor inchina lui Satan fara sa aiba habar cui se inchina.Si vor fi inselati cu semnul numelui ei (666)care este religia catolica ecumenista iezuita.Si toti oamenii vor fi inselati de pe pamant cu exceptia celor alesi dar care vor ramane in numar mic la vremea sfarsitului.
    Acuma vedeti Dvs.cui se inchina toti in numar extrem de mare?
    YAH este ADONAY.(Domnul)

    RăspundețiȘtergere
  13. Adevarat iti spun, ca si de ar sta Mantuitorul in fata ta, si tot nu-l vei recunoaste. Judeca si vei fi judecat. Oricum te-ai ruga, si cum l-ai numi, chiar daca ai mintea intunecata, sufletul care prin Duhul Sfant care din Tatal purcede, va gasi intotdeauna calea catre Stapanul sau (Adonai), Creatorul, caci si oaia ratacita isi gaseste Pastorul, fiindca ea striga ca e pierduta si incoltita de lupi, iar Stapanul o aude si se duce la ea sa o salveze chiar daca oaia nu-i stie numele Stapanului, Stapanul isi cunoaste oaia.

    RăspundețiȘtergere
  14. Maria iti citesc de mult timp blogul dar acum chiar nu stiu ce sa mai cred. Te rog sa citesti ceea ce scriu acum. Sunt de acord ca anonimul de mai sus e fost prea insistent si a scris acelasi comentariu la mai multe articole. Afirmatia lui ca daca nu folosim cuvantul Yaweh in loc de Dumnezeu ne rugam lui Satan este total deplasata. Ca doar noi nu ne rugam la un cuvant ci la Creatorul universului. Importanta este Persoana pe care o atribuim cuvantului. Intamplator am studiat putin din Vechiul Testament in ebraica deoarece mi s-a parut interesant de vazut sensurile cuvintelor, inclusiv numele in ebraica. Exista niste programe de studiu biblic in acest sens. Probabil ca ai folosit si tu deoarece stiu ca ai scris intr-un articol ca ai terminat Facultatea de Teologie Ortodoxa. Teoria ca trebuie sa folosim neaparat cuvintele Yahweh pentru Dumnezeu Tatal si Yahshua pentru Iisus pentru a ne mantui a fost dezvoltata de catre Casa lui Yahweh care este o miscare religioasa din SUA si de pe site-ul lor a preluat respectivul teoria.
    Dumnezeu apare sub diferite Nume in Biblie si ceea ce conteaza este cui ne rugam. Un articol relevant despre Numele sub care Dumnezeu apare in Biblie poate fi citit aici:
    http://www.crestinortodox.ro/religie/numele-dumnezeu-122326.html
    Dupa cum stii in ebraica numele au o anumita semnificatie deci aceste Nume semnifica atributele Lui Dumnezeu.
    Acum legat de termenul Yahweh. In cartea Ieşirea, capitolul 3, versetul 14 scrie: Atunci Dumnezeu a răspuns lui Moise: "Eu sunt Cel ce sunt". "Eu sunt Cel ce sunt" este traducerea din ebraica a literelor יהוה (corespondentul in latina este YHWH; aceste sunete nu se mai stie cum se aud datorita trecerii timpului dar se presupune ca ar fi s-ar auzi Yahweh sau Iahve). Evreii considerand ca Numele YHWH este sfant si nu poate fi rostit l-au inlocuit in vorbirea curenta cu Elohim, Adonai, etc. In Biblie acestea au fost traduse din ebraica in romana folosind Numele Dumnezeu.
    Ceea ce am scris mai sus se preda la toate facultatile crestine, inclusiv cea Ortodoxa. Sunt notiuni de baza.
    Acum problema mea este cu afirmatia ta ca Duhul Sfant ti-a zis ca numele Yahweh este o blasfemie. Adica Dumnezeu neaga o afirmatie facuta tot de El ? Cand a zis "Eu sunt Cel ce sunt" acum este blasfemie ? Pai asa suna cuvantul in ebraica. Eu sunt de acord cu termenul Dumnezeu din limba romana. Inteleg si ca te-ai enervat si respectivul tot scria continuu comentarii pe tema asta. Dar citesc de mult blogul tau si nu mi-a venit sa cred ceea ce ai scris. Probabil ca n-am inteles sensul la ceea ce ai vrut sa zici. Sper sa nu te superi si te rog frumos sa dai niste clarificari referitor la asta. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În VECHIUL TESTAMENT , la Evrei se folosea acest nume de YAHWEH. În NOUL TESTAMENT s-a facut o traducere corecta, iar NUMELE LUI DUMNEZEU , este DUMNEZEU pentru poporul român, si fireste tot DUMNEZEU , dar rostit in limba fiecarui Popor, si nicidecum ca in VECHIUL TESTAMENT. Nu o sa ma clatin in ceea ce aud si vad ! NUMELE de YAHWEH folosit in zilele noastre ca fiind numle LUI DUMNEZEU,asa cum mi s-a spus de la Duhul Sfant, este o blasfemie. Citeste NOUL TESTAMENT , de la HRISTOS încoace, si vei gasi ADEVARATUL NUME AL LUI DUMNEZEU, ca fiind DUMNEZEU ! Nu va mai legati de TESTAMENTUL VECHI, ci luati-l pe TESTAMENTUL NOU, si nu veti gresi.

      Ștergere
  15. Numele lui ISUS HRISTOS este corect Yahshua Hamashiach dupa evrei,si nu dupa romani ,greci sau imperiul roman,asa cum au modificat in timpul sinoadelor imparatii Constantin si Elena .Ei sunt de vina pentru s-a ajuns la acest nume Dumnezeu si l-au tradus intr-un titlu cu nume de ZEU. YAHWE este un nume mare si SFANT si greu de rostit chiar si pentru evrei.Pe cruce a fost rastignit YAHSUA HANOZRI WUMELECH HAIEHUDIM = YHWH .Unde este blasfemia Doamna Maria? Sigur a fost Duhul Sfant? Dumnezeu isi neaga autoritatea si puterea?

    RăspundețiȘtergere
  16. Este adevarat ca in Noul Testament apare doar Numele de Dumnezeu si Domnul. Numai ca nu pot accepta cand spuneti ca doar Numele Dumnezeu care apare doar in Noul Testament poate fi folosit iar Numele Lui Dumnezeu din Vechiul Testament este blasfemie in condtiile in care in Iesirea 3:15 spune: Apoi a zis Dumnezeu (in ebraica Elohim) iarăşi către Moise: „Aşa să spui fiilor lui Israel: „Domnul Dumnezeul (in ebraica Elohe Yahweh) părinţilor noştri, Dumnezeul (in ebraica Elohe) lui Avraam, Dumnezeul (in ebraica Elohe) lui Isaac şi Dumnezeul (in ebraica Elohe) lui Iacov m-a trimis la voi. Acesta este numele Meu pe veci; aceasta este pomenirea Mea din neam în neam!“. Numele la care se face referire este cel din Iesirea 3:14: "Atunci Dumnezeu (in ebraica Elohim) a răspuns lui Moise: „Eu sunt Cel ce sunt“ (in ebraica tetragrama YHWH - Yahweh/Iahve)." Cuvintele din paranteza le-am luat comparat acum... din ebraica fata de romana folosind un dictionar interlinear. Dumnezeu din Noul Testament este acelasi cu cel din Vechiul Testament. Faptul ca in Noul Testament nu apare deloc YHWH poate fi explicat prin faptul ca dintr-o evlavie exagerata evreii nu foloseau numele YHWH decat in ocazii deosebite, in rest inlocuindu-l cu alte Adonai si multe alte nume. In principiu sunt de acord cu varianta ortodoxa ca YHWH nu este nume propriu ci doar un atribut al lui Dumnezeu. Stiu ca de ex. martorii lui Iehova considera YHWH (ei traduc tetragrama YHWH prin Iehova) nume propriu. Un articol (ortodox) interesant pe aceasta tema aici:
    http://www.teologie.net/2009/11/24/este-iehova-numele-lui-dumnezeu/
    Multumesc oricum pt. raspuns desi pt. mine este total inacceptabil deoarece nu are sustinere biblica.

    RăspundețiȘtergere
  17. Se pare ca avem pareri diferite si din pacate acum ma simt obligat sa nu va mai urmaresc blogul. Dar viata merge inainte. Sunt sigur ca ceilalti cititori isi intaresc credinta urmarindu-va. Se pare ca nu e si cazul meu. Toate cele bune. Robert

    RăspundețiȘtergere