sâmbătă, 8 iunie 2013

UN OM , ORB DIN NASTERE , LA SFÂNTA EVANGHELIE , DE DUMINICĂ , 9 IUNIE 2013 !

                                                HRISTOS  A  ÎNVIAT, dragii mei !

Asa cum, deja v-ati obisnuit, in fiecare sambata, scriu despre SFÂNTA EVANGHELIE, care  urmeaza ,a se citi, duminica, la SFANTA si DUMNEZEIASCA LITURGHIE !
Iata, fratilor, ce se înt\mpla, la SFANTA EVANGHELIE, de duminica, 9 iunie 2013 ! Voi cita, exact asa, cum este scris, in CARTEA SFANTA !

                                      DUMINICA, A SASEA, DUPA PASTI, A ORBULUI.!
                                       SFANTA  EVANGHELIE, DE LA IOAN !

                In vremea aceea, trecand IISUS, a vazut pe un om, orb din nastere;atunci ucenicii , L -au intrebat pe EL, cine a pacatuit, acesta sau parintii lui, de s-a nascut orb ? IISUS, le-a raspuns : nici el n-a pacatuit, nici parintii lui, ci s-a nascut orb, ca sa se arate intr-insul lucrurile lui DUMNEZEU . Trebuie sa fac, pana este ziua , lucrurile CELUI ce M-a trimis pe MINE, caci vine noaptea, cand nimeni nu poate sa lucreze.
Cata vreme sunt in lume, EU SUNT, LUMINA LUMII . Dupa ce a zis acestea, IISUS, a scuipat jos, si a facut tină, din scuipat, si a uns cu tină ,ochii orbului. Apoi, a zis : mergi de te spala, la izvorul SILOAMULUI, care se talcuieste : trimis. Deci, s-a dus si s-a spalat si a venit, vazand. Iar vecinii, si cei ce-l vazusera mai inainte ca era cersetor, se intrebau :  nu este acesta, cel ce sedea si cersea ? Unii ziceau ca, acesta este , iar altii ziceau ca, seamana cu el.  Dar el zicea : eu sunt . Deci , l-au intrebat : atunci cum s-au deschis ochii tai ?
El le-a raspuns si a zis : omul care se numeste IISUS, a facut tină si a uns ,ochii mei.. Apoi mi-a zis : mergi la izvorul Siloamului si te spala. Deci margand si spalandu-ma, am dobandit vederea. L-au mai intrebat : unde este ACELA ? Nu stiu, le-a raspuns el. L-au dus la farisei, pe cel ce mai inainte, fusese orb. Si era ,intr-o zi de sambata, cand a facut IISUS tină, si a deschis ochii orbului. Deci, din nou, l-au intrebat fariseii , cum a dobandit vederea. El le-a raspuns : tină a pus pe ochii mei, si m-am spalat si vad..Deci, unii dintre farisei, ziceau : acest om, nu este de la DUMNEZEU, fiindca nu pazeste ziua sambetei. Dar altii, ziceau : cum poate un om pacatos, sa faca minuni , ca acestea ? Si astfel , era dezbinare intre ei.  Deci,iarasi l-au intrebat, pe cel ce fusese orb: tu ce zici despre EL , pentru ca, ti-a deschis ochii tai? Iae el, a raspuns ca este , prooroc.Dar iudeii, n-au crezut despre el , ca a fost orb si , si-a capatat vederea , pana ce n-au chemat , pe parintii , celui vindecat de orbire.. Asadar i-au intrebat si le-au zis : acesta este fiul vostru, despre care, voi ziceti ca s-a nascut orb ?Atunci, parintii lui , au raspuns si le-a zis : stim ca, acesta este fiul nostru, si ca el, s-a nascut orb; dar cum vede el acum,  noi nu stim; sau cine i-a deschis ochii lui, noi nu stim.Este in varsta, intrebati-l pe dansul; el singur vă va spune, despre sine.Acestea le-au zis parintii lui, pentru ca, se temeau de iudei, căci iudeii,se sfatuisera acum, ca de - L va marturisi, cineva pe IISUS,  ca este HRISTOS, sa fie dat afara, din sinagoga. De aceea, parintii lui au zis : este in varsta, intrebati-l pe dansul. Deci, fariseii, au chemat a doua oara, pe omul care fusese orb, si i-au zis :dă slavă lui DUMNEZEU; noi stim, ca omul ACESTA, este pacatos.El insa, le-a raspuns :acum, v-am spus voua, si n-ati auzit.De ce, voiti sa auziti inca o data ? Nu cumva, voiti sa va faceti si voi, ucenici ai LUI ? Atunci, l-au ocărât , si i-au zis : tu esti, ucenicul  LUI; noi suntem, ucenicii lui MOISE. Noi stim ca, DUMNEZEU a grait cu MOISE, iar pe ACESTA , noi nu-l
stim de unde este.. Raspuns-a omul si le-a zis : tocmai in aceasta, sta minunea, ca voi nu stiti de unde este ; si totusi, EL, a deschis ochii mei. Si noi stim, ca DUMNEZEU, nu-i asculta pe pacatosi., dar de este cineva, cinstitor de DUMNEZEU,si face voia LUI, pe acela il asculta. Din veac, nu s-a auzit, sa fi deschis, cineva ochii,vreunui orb, din nastere. Daca n-ar fi ACESTA, de la DUMNEZEU,nimic n-ar fi putut face. Ei insa, au raspuns si i-au zis: in pacate ,tu te-ai nascut intreg si tu, ne inveti pe noi ? Si l-au dat afara .A auzit IISUS, ca l-au dat afara,si gasindu-l, l-a intrebat : CREZI TU, IN FIUL LUI DUMNEZEU ? El a raspuns si L-a intrebat ? CINE ESTE, DOAMNE, CA SA CRED, INTR- ÎNSUL? IISUS, i-a raspuns :
               "L-AI VAZUT, PE EL, CĂCI, CEL CARE VORBESTE CU TINE, ACELA ESTE"! .
Atunci, el a grait :  CRED DOAMNE, SI S-A ÎNCHINAT LUI .
Dragii mei,sa mergem si noi, la SFANTA BISERICA ,  sa ne inchinam si noi, LUI, MANTUITORULUI si DUMNEZEULUI nostru si MAICII PURUREA FECIOARA MARIA, SA CREDEM IN EL, ca sa ne deschida si noua, ochii sufletului nostru, spre a vedea si noi, LUMINA INVIERII SALE, pe care am primit-o la SFANTUL BOTEZ.
Sa nu incetam, a ne ruga, pentru ca sa dobandim, iertarea pacatelor noastre si mantuirea sufletului nostru.
                                          Cu dragoste si pretuire, Maria

3 comentarii:

  1. Adevarat a Inviat!
    Doamna Maria!Foarte frumoasa Evanghelia.Chiar daca nu am dat comentarii , sa stiti ca cineva va citeste toate articolele!Felicitari!Sa ne rugam pentru iertarea pacatelor si pentru ca Domnul sa orpeasca ploile , unde sunt dezastre.Nu stiu daca ati vazut , dar la noi in Romania , se invoca Divinitatea , dar oare...de ce numai la necaz?In Finlanda (sau Irlanda , nu sunt sigur) , inainte sa inceapa legile se zice ca totul va fi judecat si scrie despre Sfanta si Dumnezeieasca Treime!
    Doamna Maria , mi-a intarit foarte tare credinta un post de-al dumneavoastra.Chiar daca e de rau , este ceva uimitor.Domnul a lasat sa vi se zica , ca in Budapesta vor fi inundatii si asa a fost!Va multumesc pentru tot ce scrieti.Mi-ati scos din suflet (cred ca total) indoiala!
    Domnul sa va ajute!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ROBERT, nici nu-ti inchiupui, cată bucurie, imi cuprinde sufletul, când cineva ,imi spune ca, îndoiala din suflet,in privinţa CREDINTEI,i-a fost spulberata definitiv.
      Pentru sufletul meu, este O BUCURIE SFANTA !
      Cu dragoste, Maria

      Ștergere
    2. Ma bucur.Iti voi fi vesnic dator pentru ceea ce ai facut!Parca as simti rugaciunile.Domnul ne ajuta pe toti!Am ramas uimit de cele zise de dvs..Nu stiu ce sa zic.Va multumesc din suflet!

      Domnul sa va pomeneasca intru Imparatia Sa!

      Ștergere