joi, 16 mai 2019

MINISTRUL ERGONOMIC ?


                                              14 Mai 2019,ora 23,34 !

                                      Dragii mei,

In aceasta seara ,in timp ce scriam aici pe Blog, aud glas care spune asa:

              "El a facut cartile, stii?
            Ministrul Ergonomic."

După care,glasul nu mai spune nimic.
Dragii mei, cine este acest Ministru sau poate va fi,si ce legatura are cu Ergonomia, cu siguranta vom afla in timp.
Dar iata cu ce se ocupa Ergonomia :

Ergonomie

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ergonomia este un domeniu de activitate tehnico-științific din cadrul psihologiei muncii, care prin colaborarea dintre psihologi, fiziologi și tehnicieni studiază și realizează o astfel de organizare a sistemului "om - mașină - condiții de loc de muncă" în așa fel, încât munca să fie efectuată cu costuri biologice minime și maximă eficiență. Aceasta se poate de asemenea interpreta precum că, ergonomia are ca scop adaptarea sarcinilor de muncă și a locului de muncă la oameni cât și a oamenilor față de muncă și loc de muncă. Optimizarea funcționării sistemului "om-mașină-condiții de muncă" urmărește reducerea maximă până la eliminare a bolilor (îmbolnăvirilor) profesionale.
Ergonomia se ocupă se studierea particularităților antropometrice, fiziologice, psihologice și de capacitatea omului care lucrează. Având datele antropometrice ale corpului uman s-au stabilit dimensiunile și forma locului de muncă și ale mijloacelor de lucru. Cunoscând datele fiziologice se poate determina capacitatea de lucru a celui care lucrează. Variațiile măsurabile ale organismului uman în timpul lucrului, de exemplu pulsul inimii, temperatura corpului, tensiunea arterială, frecvența de respirație și altele dau informații asupra solicitării omului în timpul lucrului. Analizele psihologice se ocupă în final de probleme ale satisfacției în muncă, de motivări, instruire și de apariția monotoniei în timpul lucrului. Având noțiuni de ergonomie se poate înțelege necesitatea, posibilitățile și limitele unei acomodări între om și lucru, pentru a crea condiții de muncă cât mai agreabile.[1]
Fara nicio indoiala dragilor, ADEVARUL in ceea ce priveste acest Mesaj, va iesi la lumina.
                 Cu dragoste,Maria.

7 comentarii:

  1. ERGONOMIA este stiinta care studiaza relatia OM-MASINA-MEDIU.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu exista minister al ergonomiei precum nu exista nici ministru al ergonomiei.

      Ștergere
  2. Asteptam ca Bunul Dumnezeu sa lumineze mintile celor care ne conduc si s-a le dea Dumnezeu si Maicuta Domnului dragoste de Dumnezeu si iubire de aproape.
    Doresc sanatate d-nei Didina si d-nei Handic.
    Sunt prinsa cu pomana sotului meu acum dar daca Dumnezeu ma ajuta o s-a fac ceva crestineste.
    Cu mult drag doamna Maria.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ergonomic inseamna si usor rabatabil sau de mai mici dimensiuni dar simultan pe ocolite poate fi vb de ministrul economiei si finantelor.
    Nu cred ca se refera la solutia devenita necesara a cresterii inflatiei in conditiile unui Buget cu multiple probleme pt a putea da numeric salarii si pensii conf legilor deja in vigoare dar cu paritate euro si putere de cumparare mai convenabila bugetar nu si pt cetateni . Ci de aducerea pt vinzarea a 95% din Rezerva de aur a Romaniei intrun plan mai vast care prevede masuri antinationale pretins bune care vor conduce la o inflaatie masiva plecari de investitori emigrare masiva si afectarea democratiei a Statului de Drept si a libertatilor prin schimbarea simultana dr directie de la UE la Rusia prin Romexit si represiune contra oricui este impotriva , vinzare rapida a aurului deci sub pretul pietii pe motiv ca trebuie musai tinut Leul in friu dar nu se va cunoaste decit putin si doar pina la epuizare. Dupa urgie ne vom da seama ca era mai bine daca l.am mai fi avut pt ca nevoia va fi incomparabil mai mare inclusiv pt venituri la Buget pt repornirea functionarii Statului etc.
    Va fi un asa dezastru in dictatura de pina la urgie ca nu se va mai cunoaste de unde pina unde cauza economica se datoreaza conditiilor create defavorabile economiei sau a devalizarilor sifonarilor contractelor frauduloase cu Statul cu tarife mult marite si cu incredintari directe la cine trebuie. etc. Dupa urgie vom recupera sub noua conducere partile teritoriale care le vom pierde precum si pe restul deja reinttegind tara si vom fi primiti inapoi in UE imbunatatind si relatiile cu Rusia care si ea va avea o noua conducere la fel ca toate tarile aflate pina atunci intro dictatura oarecare.
    Pe linga reconstructie si reasezari demografice si teritoriale tarile lumii vor decide unanim desfiintarea completa a Armatelor nationale in cadrul unui Acord global incit se vor pastra doar fortele de ordine politie si jandarerie intro forma de cooperare tip Interpol cit si o aparare comuna a planetei contra factiunilor fanatice extraterestre plan si unele dotari azi deja existente doar prin cooperarea bilaterala SUA Rusia. Desigur ca Dumnezeu ne apara deja demult dar asta pina vom putea sa ne aparam singuri automatizat ca si alte civilizatii la locul lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce legatura e intre aducerea aurului si filmul pe care il reproduci desigur in functie de experimental proprie si viziunea macronista cu ce ar dori Macron sa instaleze ? Odata Brexitul terminat si problemele lor, aurul va sfarsi ca cel din Rusia. Mai bine in mana decat sa ajungem sa il cersim... Politica externa e complicate...

      Ștergere
    2. 16:53
      Referitor la aducerea aurului in tara,
      oare mai reusim sa-l mai aducem acasa?
      daca nivelul apei va creste (conform spuselor: topirii ghetarilor sau tsunamii sau inversarea popilor) ,
      pana la inaltimea 100metri : Anglia, Olanda,Belgia,Fr/parisul etc.,aceste tari VOR FI ACOPERITE DE APE, si....doamne fereste
      va fi prea tarziu ca romania sa mai recupereze ceva.

      Ștergere