joi, 24 august 2017

TRAGEDIA DE LA POMOHACI ???


                                          24 August 2017,ora 3,45 zori de zi !

                                            Dragii mei,

Astazi dimineata în zori de zi ,ma trezeste un glas care spune asa:

        "Şi clasa-ntreaga a ascultat o lume-ntreaga ,după TRAGEDIA  de la POMOHACI !"

După care glasul a disparut, iar eu am ramas uimita de continuitatea "cazului "POMOHACI.
Despre ce TRAGEDIE este vorba,eu nu stiu dragilor,nu mi s-a descoperit. Dar ceva va fi,ceva ce va iesi la suprafata,precum uleiul deasupra apei.
Dragii mei, ma rog la BUNUL DUMNEZEU si la MĂICUTA DOMNULUI,ca sa scoata la LUMINA SA ,ADEVARUL despre PĂRINTELE POMOHACI.
 Păcat de DARUL si HARUL său,deoarece a fost atras în aceste controverse, care nu fac altceva decât să întineze BOR si sa pună o pată si - asupra PREOTILOR BOR,care nu au nicio vina pentru cele care se intampla .
Sa dea BUNUL DUMNEZEU si MAICUTA DOMNULUI, ca PĂRINTELE POMOHACI sa poata sa-si dovedeasca nevinovatia.
                                       Cu dragoste,Maria. 

123 de comentarii:

  1. Contestatia facuta de Pomohaci a fost acceptata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este ! Sa vezi ce surpriza vor avea cei care il acuza pe Parintele Pomohaci. Mai putin... Totul va fi public.
      Ah, ce bine va fi!!!!!

      Ștergere
  2. Doamna Maria incerc s-a spun si eu si sa zic Oare este adevarat? S-au diavolul se razbuna pe el pentru ca face exorcizari e foarte greu pentru un preot s-a faca asemenea slujbe . Stim ca alunga pe diavol ce sa zicem numai Bunul Dumnezeu stie. S-a stiti ca ma rog si eu la Bunul Dumnezeu s-a scoata adevarul la lumina. Cu drag doamna Maria.

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne ajuta , asa sa fie ! Discreditarea bisericilor , a preotilor , a Ortodoxiei in general nu duce la bine ! Dezbinarea este la ea acasa in asemenea situatii !

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest caz a cutremurat biserica ortodoxa din temelii.Nu se stie ce va mai iesi la iveala .Este ciudat ce se intampla ,nu se stie daca este sau nu este vinovat.Inregistrarile arata ca ar fi vocea lui.Inca se mai analizeaza acest lucru.Dumnezeu sa faca Lumina in toate bisericile .Poate cineva a vrut sa-I faca rau Lui Cristian pomohaci sa punem si aceasta varianta.Cum tehnologia a avansat poti sa modifici foarte usor inregistrarile,dar nu bag mana in foc pentru nimeni .Sa judece Dumnezeu faptele fiecaruia.

    RăspundețiȘtergere
  5. Adica sa intelegem ca e nevinovat ca lacrima si toate sunt invenții despre el ? Începând cu declaratiile fostei soții si restul casetelor inregistrate , apoi restul marturiilor cu tendințele lui din adolescența etc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ! Vom afla de o TRAGEDIE ce are legatura cu PĂRINTELE POMOHACI !

      Ștergere
    2. I-l va casapi careva ca a spus ca i s-a cerut 50000 E.e vorba de un santaj.

      Ștergere
    3. Nu pateste nimic,are protecție de la Lucifer, cel care vrea să distrugă din interior biserica.

      Ștergere
    4. 18.11 daca si-a vandut sufletul , da , este asa precum spui .

      Ștergere
    5. Oameni care au făcut PACT CU DIAVOLUL. Unii şi-au vândut SUFLETUL în urma unui CONTRACT SCRIS


      Robert Johnson

      Cunoscut drept muzicianul care a facut un pact cu diavolul, evolutia carierei sale a fost una surprinzatoare. S-a nascut in 1911, in urma unei relatii pasagere. Desi era atras de muzica, nu avea reputatia unui cantaret prea bun, , scrie ziare.com.

      Se spune ca succesul lui Robert Johnson a survenit in urma unei nopti in Mississippi, la incrucisarea autostrazilor 61 si 49. Aici, la miezul noptii, l-a asteptat pe diavol pentru a-si vinde sufletul in schimbul dobandirii talentului, dorinta sa fiind sa cante blues mai bine ca oricine.

      Incepand din 1930, a intrat in randul celor mai mari cantareti de blues din epoca respectiva, stilul sau fiind unul inovator. Desi inainte era un muzician cu foarte putine calitati, a devenit in scurt timp unul cu o tehnica perfecta.

      Legenda intalnirii acestuia cu diavolul a aparut in perioada respectiva, iar Johnson a stiut sa se foloseasca de ea: a creat Crossroad Blues, in care vorbeste despre intalnirea cu diavolul la o intretaiere de drumuri, si Me and the Devil Blues.

      Obisnuia sa cante in penumbra, disparea in mijlocul spectacolelor si niciodata nu ramanea in acelasi loc. Cand avea insa 27 de ani, a sedus femeia nepotrivita si a fost otravit cu stricnina.

      Si mai multe povesti despre el au aparut dupa moarte, existand trei locuri in care se presupune ca ar fi ingropat. Legenda sau realitate, Robert Johnson a fost unul dintre cei mai mari chitaristi ai lumii.

      Charles Manson

      Crimele comise de Familia Manson sunt inca invaluite intr-o aura de mister si legenda, Charles Manson fiind unul dintre asasinii in serie cei mai faimosi ai secolului XX.

      Adoratia satanica este considerata ca fiind una dintre explicatiile crimelor violente din 1969, tinand cont de picturile cu sange de pe pereti si de discursurile lui Manson, bazate pe concepte ale budismului si pe religiile orientale, impregnate insa cu un misticism obscur.

      La aceasta teorie a contribuit si uciderea actritei Sharon Tate, sotia lui Roman Polanski, care tocmai terminase filmul Rosemary's Baby, in care se explora satanismul si venirea fiului lui Satana pe lume, pentru care primise amenintari publice din partea mai multor grupuri ezoterice.

      Asasinatele lui Manson au avut o componenta religioasa importanta, bazate pe modul in care Mason interpreta Apocalipsa. Expertii au spus ca aceste crime au aparut si in urma consumului de alcool si droguri.

      Giuseppe Tartini

      In cazul muzicianului italian Giuseppe Tartini nu se poate vorbi chiar de un pact, ci mai degraba de o colaborare cu diavolul, care i-a adus acestuia faima.

      Tartini a povestit ca atunci cand avea 21 de ani, diavolul i-a aparut in vis, iar el l-a facut pe acesta sa cante la vioara. Tartini a spus ca muzica pe care Satana a cantat-o era incredibil de frumoasa. Dupa ce s-a trezit, a incercat sa recompuna aceasta simfonie, insa i s-a parut ca era cu mult inferioara celei din vis.


      Si-a publicat insa opera sub numele de Trilul diavolului si a devenit cunoscut, reusind sa isi deschida propria sa scoala. Nu a reusit insa sa mai compuna ceva la fel de frumos ca Trilul diavolului.

      Ștergere
    6. Charles Baudelaire

      Poetul francez Charles Baudelaire a fost acuzat de satanism si de adorarea diavolului, cu care se spune care ar fi incheiat un pact pentru a avea succes in domeniul literar, datorita unora dintre versurile sale, in special Litaniile catre Satana. In aceste versuri, poetul isi exprima admiratia pentru personajul intunecat.

      Modul in care s-a incheiat viata sa, cu hemiplegie, paralizie si afazie, a contribuit la aceasta teorie potrivit careia corpul sau era condamnat treptat, dupa ce si-a vandut sufletul.

      Teoria pactului cu diavolul nu se sustine insa in cazul lui Baudelaire. Ateu declarat, poetul folosea arta sa pentru a distruge canoanele impuse de altii, codul moral din acel moment si a refirma individualitatea oamenilor.

      In acest context, versurile de adoratie pentru Satana nu trebuie luate ca atare, ci ca un simbol, Demonul este un simbol al revolutiei morale a autorului.

      Niccolo Paganini

      Niccolo Paganini era numit "violonistul diavolului". Talentul cu care canta la vioara, alaturi de un aspect palid si cadaveric si niste miscari imposibile pe care le facea cu mainile in timp ce canta, precum indoirea articulatiilor degetelor lateral sau incrucisarea coatelor, au dus la castigarea acestui renume.

      Totusi, astazi, majoritatea biografilor spun ca Paganini suferea de sindromul Marfan, o boala genetica ce produce hiperactivitate articulara si degete foarte alungite.

      Urbain Grandier

      De numele preotului francez Urbain Grandier, care a trait in secolul al XVII-lea, este legat primul pact scris cu diavolul din istorie. Documentul, scris in latina, despre care se presupune ca ar fi putut fi falsificat, a fost gasit in camera acestuia, reprezentand o dovada puternica pentru a-l condamna la moarte.

      Ștergere
    7. Papa Silvestru al- II -lea (c.946 – 1003)

      Silvestru a fost unul din cei mai invatati oameni din timpul sau. A fost o personalitate erudita, avand cunostinte vaste in matematica, astronomie si mecanica. De asemenea este autorul a numeroase carti de matematica, filosofie, stiintile naturii si teologie. A fost primul papa de origine franceza, a introdus abacul, sfera armilara si sistemul decimal utilizand cifrele arabe.

      Dupa moartea sa, datorita conexiunilor lui cu lumea stiintifica araba, au inceput sa circule zvonuri conform carora inteligenta si inventivitatea sa provin dintr-un pact cu diavolul. Legenda mai spune ca lui Silvestru a fost avertizat ca daca va incerca vreodata sa citeasca liturghia in Ierusalim, diavolul va veni personal dupa el.

      Gilles des Rais (1404 – 1440)

      Nascut intr-una din cele mai proeminente familii din Bretania, Gilles des Rais a fost un baron, alchimist francez, companion al Ioanei d’Arc. In urma razboiului de 100 de ani a primit titlul de Maresal al Frantei. Dupa ce tatal sau a murit, Gilles a ramas la doar 20 de ani, mostenitorul unei vaste averi si puteri care au dus in cele din urma la propria-i distrugere.

      Pentru a-si recupera averea, se spune ca maresalul a sacrificat copii unui demon numit “Baron”. Sacrificiile sale au fost insa inutile, demonul refuzand sa apara. Mai tarziu acesta a fost arestat si executat in baza acuzatiilor de crima in serie, viol, tortionare si necrofilism.

      Ștergere
    8. Jonathan Moulton (1726 – 1787)

      Brigadierul-General Jonathan Moulton a luptat in numeroase razboaie cum a fi razboiul Regelui George, razboiul Francez si cel Indian. Personalitate colorata si controversata, Moulton a devenit unul dintre cei mai bogati oameni din New Hampshire. Gurile rele ale vremii vorbeau despre un pact cu diavolul.

      Dupa ce in 1769 casa pe care a contruit-o a ars la temelie, iar zovonurile vehiculau interventia necuratului . Povestea spune ca diavolul trebuia sa ii umple pantofii cu aur o data pe luna in schimbul sufletul sau. Dar Moulton a vrut sa il insele pe diavol, aurul scurgandu-se printr-o gaura facuta in talpa pantofului. Diavolul s-a razbunat arzandu-i casa. Se spune ca dupa ce generalul a murit, in locul corpului sau a aparut un sac cu galbeni, fiecare banute avand fata demonului inscriptionata.

      Cornelius Agrippa (1486 – 1535)

      Cornelius Agrippa a fost un occultist german, magician, teolog, astrolog si alchimist. Lucrarile sale stau la baza ocultismului modern. A luptat pentru drepturile femeilor si de multe ori a aparat femei acuzate de vrajitorie.

      Dupa ce a murit, in 1535, au inceput sa circule zvonuri despre un demon intrupat intr-un caine negru, care i-ar fi fost companion lui Agrippa. Pe patul de moarte, Agrippa l-a eliberat. Motivul cainelui negru este intalnit si in alte legende despre pacturi cu diavolul, cum ar fi cea a lui Faust.

      Ștergere
    9. Johann Georg Faust (1480 – 1540)

      Faust a fost un alchimist, astrolog si magician din epoca renasterii germane. Din 1580, viata sa a devenit nucleul povestilor populare avandu-l in centru pe doctorul Faust. Cele mai faimoase sunt “Tragica istorie a doctorului Faust” de Christopher Marlowe in 1604 si “Faust” al lui Goethe in 1808.

      Legenda spune ca Faust a vrut sa aiba o viata plina de placeri si fiind instruit in ocult cheama diavolul cu care semneaza pactul. Aceste zvonuri au inceput sa circule inca din timpul vietii, motiv pentru care Johann Georg Faust a fost exclus din mediul academic, unde era implicat ca si profesor de filozofie antica. In ultima perioada a vietii ajunge sa isi castige existenta din alchimie si horoscoape. Dupa decesul sau, trupul ar fi fost maltratat ingrozitor, semn al implicarii demonice.

      Teofil din Adana (decedat circa 538)

      Sfantul Teofil cel Pocait sau Teofil din Adana a fost un preot din secolul VI despre care se spune ca si-a vandut sufletul diavolului pentru a obtine o pozitie ecleziastica mai buna. Povestea lui este una importanta fiind una din cele mai vechi povesti despre pacturi stand chiar la baza povestii lui Faust.

      Teofil a fost ales in unanimitate in pozitia de espicop dar a refuzat din umilinta. Cand noul episcop il demite pe nedrept din pozitia de arhidiacon, Teofil face un pact cu Satana. In schimbul sufletului sau, Satana cere ca Teofil sa renunte la Hristos si Fecioara Maria intr-un contract semnat in sange.

      Teofil devine episcop dar dupa cativa ani, temator pentru sufletul sau, se roaga Fecioarei Maria pentru iertare. Dupa 30 de zile de postit, Fecioara ii apare si il iarta, Teofil trezindu-se cu contractul pe pieptul sau, ii povesteste episcopului legitim ceea ce a facut. Cand episcopul arde documentul, Teofil moare la propriu de fericire ca a scapat de contractual blestemat.arte.

      Ștergere
    10. 18:11, Episcopul Husilor nu are protectie de la Lucifer? Asta de ce nu a fost exclus , poti sa-mi raspunzi mai oaie creata?
      Fie la voi in familia voastra!

      Ștergere
    11. 22.05 Episcopul de Husi, Corneliu Barladeanu, s-a retras din functie

      https://www.youtube.com/watch?v=n-N15lBmG2I

      Ștergere
    12. Temporal, an 06:32! Temporal! Statutul lui este de MONAH. Pentru corectitudine furnizeza informatia de la A la Z, nu doar ce iti convine, mai, an 16:32!

      Ștergere
    13. Episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeanul, s-a retras din această demnitate, a anunțat, vineri, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

      "A făcut solicitarea aceasta și i-a fost acceptată", a declarat, pentru AGERPRES, Vasile Bănescu.

      Anterior, jurnalistul Realitatea TV Rareş Bogdan făcuse anunţul legat de demisia episcopului Huşilor într-o postare pe pagina personală de Facebook.

      "ULTIMA Ora: Acum in Sinodul BOR. Episcopul de Huși a demisionat.
      A scutit BOR de o complicație și mai mare.
      Pata pe obrazul bisericii oricum rămâne si cineva a avut grija sa porneasca de la Răsărit ventilatorul la maxim. Încă exista frustrări majore după Sinodul ecumenic din Creta când BOR a preluat prin Nifon, episcopul de Târgoviște "externele" la nivelul ortodoxiei.

      Era extrem de complicata excomunicarea, caterisirea și practic trebuia ca in Sinodul de astăzi sa se voteze un regulament și abia in următorul sa se voteze excomunicarea din cadrul BOR", a scris jurnalistul Rareş Bogdan, pe Facebook.

      Ulterior, Patriarhia Română a dat publicităţii un comunicat de presă în care notează că "Preasfinţitul Părinte Episcop Corneliu, deşi se consideră nevinovat, totuşi, pentru pacea şi binele Bisericii, a hotărât să se retragă din slujirea de Episcop al Huşilor şi să rămână în ascultare deplină faţă de Sfântul Sinod".

      Redăm, în continuare, comunicatul integral:

      "În duh de rugăciune şi cu multă responsabilitate pentru pacea şi unitatea Bisericii, în zilele de 17 şi 18 august 2017, Sfântul Sinod şi Sinodul Permanent ale Bisericii Ortodoxe Române s-au întrunit în şedinţe de lucru şi au aprobat cu unanimitate de voturi o serie de completări şi amendamente la Statul de organizare şi funcționare a Bisericii Ortodoxe Române şi la Regulamentul autorităților canonice disciplinare şi al instanțelor de judecată, mai ales privitoare la examinarea acuzaţiilor (sesizărilor), cercetarea şi judecarea ierarhilor.

      Totuşi, s-a constat că parcurgerea tuturor etapelor statutare şi regulamentare noi privind desfăşurarea unui proces canonic bisericesc poate dura mai multe luni, fapt care ar prelungi foarte mult situaţia de incertitudine din eparhia Huşilor.

      În acest context, Preasfinţitul Părinte Episcop Corneliu, deşi se consideră nevinovat, totuşi, pentru pacea şi binele Bisericii, a hotărât să se retragă din slujirea de Episcop al Huşilor şi să rămână în ascultare deplină faţă de Sfântul Sinod.

      Sfântul Sinod a aprobat această solicitare şi a decis vacantarea scaunului de Episcop al Huşilor, în vederea alegerii unui nou episcop pentru această eparhie, în cel mult 60 de zile, conform prevederilor statutare.

      În timpul ședinței de lucru a Sfântului Sinod s-a luat act cu mâhnire de campania agresivă a unor posturi şi rețele media îndreptată împotriva slujitorilor Bisericii Ortodoxe Române, adesea în complicitate cu unii clerici răzvrătiți, campanie care produce multă întristare în rândul clerului şi credincioșilor. Desigur, această atitudine negativă faţă de slujitorii Bisericii trebuie să ne apropie şi mai mult de Iisus Hristos, Arhiereul veşnic şi Capul Bisericii, Cel ce ne îndeamnă, zicând: „În lume necazuri veţi avea, dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea” (Ioan 16, 33) şi ne asigură că nici porţile iadului nu vor birui Biserica Sa (cf. Matei 16, 18). În acelaşi timp, toţi slujitorii Bisericii trebuie să respecte disciplina Bisericii şi să-şi înnoiască permanent viaţa spirituală, pentru o slujire pastorală cât mai corectă şi responsabilă faţă de credincioşii pe care-i păstoresc."

      Ștergere
  6. Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei a decis excluderea lui Cristian Pomohaci din cler. Decizia a fost luată în urma analizării cazului în care este implicat fostul preot. Hotărârea a fost aprobată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu și este definitivă și executorie.


    Ediţia on-line a Ziarului de Cluj a publicat în data de 23 iunie 2017 o înregistrare audio în care Cristian-Dorin Pomohaci face propuneri unui minor în vârstă de 17 ani, pe nume Flaviu, de a întreţine relaţii sexuale în schimbul unei sume de bani.

    Cristian-Dorin Pomohaci a fost convocat la Centrul eparhial, în data de 26 iunie 2017, pentru a oferi explicaţii în privinţa acestei situaţii revoltătoare care a devenit subiect major în dezbaterile publice din spațiul mediatic național și care a afectat imaginea Bisericii.

    În ședința Permanenței Consiliului Eparhial din data de 26 iunie 2017 s-a dispus oprirea preotului Cristian-Dorin Pomohaci de la săvârşirea Sfintelor Taine şi a ierurgiilor, în conformitate cu prevederile art. 5 (A) alin. 1 lit. i şi art 4 lit. h din Regulamentul autorităţilor canonice disciplinare şi al instanţelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române şi ale art. 158 şi art. 88 lit. b, v şi x din Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române.

    Lui Cristian-Dorin Pomohaci i s-a cerut, în termen de 30 de zile de la data convocării sale la Centrul eparhial, să prezinte probe (dovezi) indubitabile prin care să își susțină nevinovăția față de abaterile grave de care este acuzat. În caz contrar, cauza va fi trimisă spre judecare Consistoriului eparhial.

    În cele 30 de zile pe care le-a avut la dispoziție, Cristian-Dorin Pomohaci nu a prezentat probe (dovezi) de dezvinovățire. Mai mult decât atât, în spațiul mediatic național au apărut noi acuzații de o gravitate morală extraordinară prin care a fost prejudiciată imaginea Bisericii și a slujitorilor ei.

    Cristian-Dorin Pomohaci a continuat să participe, fără binecuvântarea Chiriarhului, la mai multe spectacole folclorice, cu toate că acest lucru i-a fost interzis, iar fostul preot și-a asumat în scris, de mai multe ori, faptul că nu va mai participa la astfel de evenimente.

    Sfidând autoritățile bisericești și cântând muzică populară îmbrăcat în costum popular, Cristian-Dorin Pomohaci nu a dat dovadă de pocăință și de ascultare, ci a arătat un comportament neadecvat pentru un slujitor al Bisericii.

    Spre finalul celor 30 de zile, Cristian-Dorin Pomohaci a înaintat Centrului eparhial o cerere prin care a solicitat retragerea temporară din preoție pe motive de sănătate, fără a prezenta nici un act medical.

    După expirarea celor 30 de zile, dosarul lui Cristian-Dorin Pomohaci a fost trimis spre judecare Consistoriului eparhial care a fost convocat să se întrunească în data de 27 iulie 2017, ora 12:00. Și de această dată, acesta a sfidat autoritatea bisericească prin neprezentarea în fața Consistoriului eparhial de judecată unde avea posibilitatea să se apere și să aducă dovezi care să îl dezincrimineze de acuzele ce i se aduc.

    Având în vedere gravitatea abaterilor de care a fost acuzat, lipsa probelor (dovezilor) de nevinovăție și propria lui dorință de „a se retrage temporar„ din preoție, Consistoriul eparhial a hotărât caterisirea preotului Cristian-Dorin Pomohaci (pierderea preoției pentru totdeauna și a posibilității ocupării unui post neclerical în activități bisericești) conform art. 4 lit. r și art. 5 (B) alin. 1 lit. e din Regulamentul autorităţilor canonice disciplinare şi al instanţelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este ! Accepatrea CONTESTATIEI de catre MITROPOLITUL ARDEALULUI LAURENTIU STREZA ,nu inseamna ca POMOHACI va redeveni PREOT. S-a dus cu PREOTIA ! Ramane doar cântaret !

      Ștergere
    2. Esti sigur 15:27?
      Te inseli! Chiar daca sustii ca ai studii in domeniu, oricand te pot contrazice pe marginea logicii tale . Pacat ca influntezi oamenii in rau. Nu esti un exemplu de urmat.

      Ștergere
    3. 21.04 !

      „Antena 3a obținut, sub anonimat, mărturia unei fețe bisericești care vine cu amănunte și completări șocante despre dedesubturile Bisericii Ortodoxe Române. Clericul a afirmat că Episcopul de Huși a fost protejat de mai marii BOR, aceștia fiind la curent cu înclinațiile sexuale ale lui Corneliu Bârlădeanu și de faptul că acesta se culca și cu elevii săi.

      Din declarațiile oferite iese în evidență și faptul că se dorește mușamalizarea cazului dintr-un motiv simplu: Corneliu Bârlădeanu are informații compromițătoare despre superiorii săi.

      Preotul a oferit detalii despre modul în care acționa Episcopul de Huși. „Lucra profesionist. Îi urmărea de când intrau la seminar, căuta să vadă care sunt din familii cu venituri mai mici. Aparent, spunea că el are probleme și că nu poate să-și care geanta. Căuta din anul I de seminar copii săraci și spunea că îi ajută și îi ia să stea la el în palatul episcopal, ca să nu mai plătească chiria și masa la cantină. Cu timpul, dezvolta această relație murdară”a declarat preotul.


      „Se știa despre apucăturile lui Corneliu de când eram colegi la școală. Se lăuda cu relațiile pe care le are în lumea monahală.
      Se tergiversează ancheta, pentru că sunt foarte mulți. Va fi ca un joc de domino.
      Dacă pică Corneliu, vor pica și alții”a mai spus el.

      Sursa:evz.ro

      Concluzie : ,,sunt foarte multi '' , lista e luuuunga si in culise tremura altii. De aia s-a retras singur , le arata pisica , mingea e in terenul BOR . Fostul episcop ii are la mana si pe altii.

      Ștergere
  7. E clar !

    ,,În cele 30 de zile pe care le-a avut la dispoziție, Cristian-Dorin Pomohaci nu a prezentat probe (dovezi) de dezvinovățire.,,

    RăspundețiȘtergere
  8. Abuzarea unor minori tine de competenta justitiei,nu mai e vorba despre ce onoruri i se retrag acestui cetatean.Imaginati-va ca ar fi copiii dvs.Dar orori de acest fel se intampla si la catolici,poate mai mult,din cauza obligatiei de abstinenta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vorbesti ca sa nu adormi 16:27. Copiii mei au fost la Parintele Pomohaci in vacanta, alaturi de o grupa de copii... Un program educativ... foarte util ... Nu au patit absolut NiMIC ! Din contra, s-au intors mai responsabili pentru tot ve ii inconjoara. Au descoperit comunicarea cu grupul venit. S-au le gat prieteni, care si la ora actuala dureaza. Parintele Pomohaci a reusit sa ii determine ca in acele zile sa nu acceseze internetul. Si multe altele... Au inteles ca nimeni nu moare daca nu sta cu telefonul in mana toata ziua.
      In fiecare an copiii solicita vizita la Parintele Pomohaci. Il iubesc !

      Ștergere
    2. 22.18 copiii tai nu au 17, 18 ani in primul rand , iar Pomohaci nu putea sa dea atacul la o tabara intreaga . Este vorba de ceea ce s-a petrecut cu el inca din adolescenta , despre marturiile colegilor de seminar si apoi timp de 20 de ani despre restul faptelor .
      Sunt multe persoane cu viata dubla , buni profesionisti si in privat plini de mistere si anomalii , apucaturi de tot felul . A fi un bun orator nu inseamna a avea har .

      Ștergere
    3. si Hitller a fost un bun orator

      Ștergere
  9. Tot ce inseamna religie este de vibratie joasa,calea pe care Dumnezeu ne-a lasat sa o urmam a fost pierduta .Cu ajutorul dogmelor religioase am fost dusi pe o cale total gresita si acest lucru l-au facut intentionat .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,de trei ori da!

      Ștergere
    2. 23:27 Ia de aici : "Da, de trei ori da!" ca "vizualizezi alt film"!

      Ștergere
    3. Pt.anonim25 august 2017, 01:06:Na,ia de aici,auzi explicatie:...da(trei de DA),dogmele religioase,comportamentul bigot,fanatismul religios inclusiv cel de sorginte ortodoxa,nu fac altceva decat sa limiteze si sa distruga tot ce este mai frumos in OM.Sigur nu asa arta calea spre MANTUIRE!Cat despre filme,...eu sigur nu ma uit la desene animate.

      Ștergere
    4. Mai bine te-ai uita "la desene animate" decat la "filmele" anti "dogme", anti "religie", anti "crestini"s.a.m.d., "filme" pe care vrei sa ni le impui pe aici. Eu unul iti vreau binele, sa sti !

      Ștergere
    5. 16:00, uita-te tu la desene animate cu povesti nemuritoare. Cica este un film cu desene animate, Rapunzel. Am auzit ca-i bun, le place copiilor. O sa-ti placa! Noi astialalti vrem sa ne uitam la documentare unde se discuta serios despre unele descoperiri.

      Ștergere
    6. 23;29,frumos film animat.Sigur l-ai vizualizat si tu dar din pacate nu ai inteles nimic.Intreaba-ti copii care este morala !

      Ștergere
    7. Pai te intreb pe tine, caci si tu esti un copil care s-a uitat la acest film de desene animate. Oamenii maturi au alte preferinte, gen documentare unde se discuta despre desoperiri importante.

      Ștergere
    8. 14:50,urmareste in continuare documentare dar nu pe trinitas ,dezvolta mintea spre lucruri benefice spiritului.

      Ștergere
    9. Totusi in acest moment descoperirile sunt importante. Unii poate sunt inaintea altora. Ce spui?:)

      Ștergere
  10. Doamna Maria atunci ce rost are contestatia ? daca preotia sa dus ? Ganditiva ca dumneacoastra primiti cate un flash de informatie dar el este clarvazator ! Noi cei orbi ni se pare ca lam invata sa faca asta s au aia dar daca vezi adevarul probabil ca nu ai mai spune nimica asa cum o facut "sa vorbesti unor orbi despre culori "

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parintele Pomohaci are un har deosebit. De fapt, acest har il avea si Parintele Arsenie Boca.
      La toate framantarile /supararile / neajunsurile / ofurile s.a.m.d. Parintele Pomohaci it da leacul/solutia s.a.m.d. Sa nu mai spun rugaciunile Parintelui intaltate pentru nevoia omului.
      Toate acuzatiile impotriva Parintelui Pomohaci au un singur scop: denigrarea BISERICII ORTODOXE !

      Ștergere
    2. 21.18 si catolicii au tot ascuns naravurile de pedofilie pana cand nu s-a mai putut si au inceput scandaluri si marturii peste marturii . Un om fara pata nu ajunge sa fie terfelit in halul asta , mai ales ca tot sustineti ca are HAR. Daca esti in slujba Domnului si superiorii tai iti spun ca nu mai trebuie sa dai spectacole , tu de ce sfidezi toate regulile si treci peste toti , de ce aduni averi si case , pentru cine, pentru ce ?

      Ștergere
    3. 21:18 NU COMPARA PE SFANTUL ARSENIE CU POPO""" VICI.
      1 Nu poarta Barba!!!
      2 felul de comportament( nesupunere la chemare)
      3 si muuulte altele.

      Ștergere
    4. Stef, ramai nene in patul tau.

      Ștergere
  11. personal cred ca un om ca el si fara haine preotesti nu isi pierde darul de exemplu Petrache Lupu de la Maglavit nu avea haine preotesti desi depasea orice preot in minuni !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai sa fie! De asta se aduna credinciosii la slujbele lui in numar foarte mare. De asta Parintele Pomohaci este cautat de foarte multa lume. " nu face minuni". Credinciosii vin pentru poza de grup, dupa mintea ta!

      Ștergere
    2. Anonim25 august 2017, 08:37, Pomohaci isi cumpara singur cate o caruta de flori si isi pune cunoscutii sa i le „daruiasca” la concerte. Stiu asa de la cineva apropiat care a vazut cu ochii lui.Asta spune multe despre caracterul acestui om.

      Ștergere
    3. Petrache Lupu de la Maglavit a trait in saracie, nu si-a strans avere.

      Ștergere
    4. 01:46, te contrazic. Apropiatul tau minte fara sa gandeasca. Eu am fost acolo si nu o data, de doua ori ci de nenumarate ori. Niciodat, dar niciodata nu am vazut ce ti-a spus apropiatul tau mincinos. Aaaaa, inca ceva. Apropiatul tau cu siguranta l-a cautat pe Parintele Pomohaci pentru rezolvarea unei/ unor probleme. A omis sa iti povesteasca mincinosul !

      Ștergere
    5. 10:05, de unde stii? Cat de slab informat esti... Pune mana si citeste, nu venii cu barfe de radio șanț.

      Ștergere
    6. Un adevarat preot nu-si aduna bogatie. Parca asa ar fi corect...

      Ștergere
    7. 23:56, tu vorbesti despre corectitudine cand nici tu nu faci casa buna cu ea. Ai ochi doar pentru "averea" Parintelui Pomohaci. Restul e sub preș.

      Ștergere
    8. 07:41, se spune: "vinde-ti TOT ce ai si da saracilor". Parca asa ar trebui sa faca preotii, nu sa-si adune averi...sa fie un exemplu, insa se pare ca este complet diferita realitatea de ceea ce spun chiar ei la slujbe. Una spun si alta fac. Deci cu cine avem de a face?

      Ștergere
  12. Ceva e ff.ciudat.Pe de o parte in ziua de azi un dusman puternic poate sa falsifice orice si atunci ne miram de ce sunt unii in stare ca sa elimine un om credincios, si pe de alta parte daca preotul ar mai fi capabil si de o mare minciuna pentru a se apata atunci acesta chiar nu mai are nici o scuza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuia sa-si gaseasca o noua sotie. Daca nu, atunci sa i se fi acordat sansa de-a sluji intr-o manastire, ca si calugar. este foarte clar ca nu mai avea ce cauta ca si preot, intr-o parohie, el fiind necasatorit.
      Sper ca daca este reprimit, sa fie automat trimis intr-o manastire. N-are ce cauta ca si preot intr-o biserica ortodoxa decat atunci cand este casatorit, cand exista o preoteasa ca sotie a sa.

      Ștergere
    2. Foarte multi preoti sunt despartiti doar, traiesc separat, nu si divortati legal.

      Ștergere
  13. Păi cercetarea penală este in curs. Cu justiția nu te pui. Acolo se va dovedi adevărul despre fostul preot si actual cântăreț.
    Cât tupeu, să ai notorietate publică, să fii iubit de enoriași si să ai astfel de probleme cu morala!
    În fața lui Dumnezeu nu e loc de tocmeală.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cât tupeu ai să acuzi un om nevinovat. Să dea Dumnezeu să ajungi într-o situație în care sa fii nevoit sa iți dovedești nevinovația ! Cu justiția nu te pui! În fața lui Dumnezeu nu e loc de tocmeală.

      Ștergere
    2. Anonimilor, sa asteptam hotararea justitiei. Vom vedea care este aceasta. Nu va mai certati.

      Ștergere
    3. 21;34,din lipsa de argumente treci la blesteme.Oare de unde ai invatat ?

      Ștergere
    4. 09:18, argumentele le ai mai sus. Tu de unde ai invatat sa acuzi un om nevinovat inainte de "judecata" ? In primii sapte ani de acasa, probabil.

      Ștergere
  14. Daca as avea putere legislativa as da o lege care sa prevada castrarea chimica a pedofililor, insa in acest caz nu s-a finalizat expertiza criminalistica audio si nu m-as grabi sa judec mai ales ca este un rob al Domnului...exista posibilitati tehnice de editarea vocii...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Halal rob al Domnului!
      Mai degraba rob al propriilor patimi!

      Ștergere
    2. Anonim25 august 2017, 07:56
      Daca cineva ti-ar molesta copilul, nu ai vorbi asa; nu cred ca ai putea sa spui ceea ce spui.sa te gandesti ca acela, chiar daca va ispasi o pedeapsa, va avea vindecare. Va iesi din inchisoare si va gasi alte victime inocente.

      Ștergere
    3. VA AVEA VINDECARE

      Ștergere
    4. Curios. Eu am scris ca Nu va avea vindecare.

      Ștergere
  15. Anonim 24 aug 16.24 despre ce abstinenta vorbesti?Eu nu inteleg cum l-au lăsat pe acest om să practice preotie daca nu mai era căsătorit.In ortodoxie regula e foarte clară nu poti sa ai o parohie daca nu esti căsătorit. Cine si de ce l-au tolerat pe acest om,daca nu îndeplinea condițiile cerute de Biserică?DS

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este vorba despre obligatia de celibat a preotilor catolici.Nu toti o pot respecta si de aici numarul cazurilor de pedofili in randurile acestora.Se considera ca sunt imaturi din punct de vedere sexual si de aceea ar apuca pe calea aceasta.

      Ștergere
    2. Exact! Cine se face vinovat de paßtrarea lui în biserică în condițiile în care el divortase pt că nu-i plăceau femeile si nu se lăsa de cântat?

      Ștergere
  16. Desteptilor!!! multi preoti slujesc fara femeie ca aceste vremuri traim !, de ce sa nu slujeasca ? daca nu este din vina lui ? sau daca sotia decedeaza nu mai poate sluji ? nu este acelasi lucru ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista preot la gradinita de copii?Cred ca ar fi potrivtit nu?Daca unii au asa mare incredere in acest personaj,de ce nu-l incurajam in activitatea sa plina de har.

      Ștergere
    2. Dacă e vaduv e acelasi lucru cu divorțat si cu apucături de pedofil?

      Ștergere
    3. Nu te chinui sa le deschizi ochii. Mintea lor e in concediu permanent.

      Ștergere
  17. E printre putinii mari cintareti,restul e de acum doar o problema personala,cum s-ar spune o minoritate specifica care in lume larga si mai emancipata e mai obisnuit si va fii tot mai des in lumea viitoare.In tarile nordice Suedia Norvegia Danemarca astfel de preoti sint admisi fara nici o problema,Papa are si el vederi mai largi si intelegatore,numai noi sintem mai catolici decit Papa pentru ca sintem mai traditionalisti cu aceasta deviatie care e foarte veche ,explicata medical si descrisa si in Biblie.

    RăspundețiȘtergere
  18. 8.44 deci sa fim deschisi sa acceptam desfraul si sa-i acceptam sa faca ceea ce fac ca in tarile nordice pe care le tot enumeri tu . asta era problema , sa acceptam Sodoma si Gomora , nu inlaturarea apucaturilor , ci recunoasterea lor ca fiind normale . Gandire bolnava !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acele apucaturi de care vorbesti au fost,sunt si vor mai fi,sunt de cat lumea si pamantul.

      Ștergere
    2. Nu mai judecati,nu aveti nici un dret.

      Ștergere
    3. Una este sa ai aceste apucaturi de pedofil si victima sa fie minora, si alta este sa fie o persoana majora. ganditi-va la homosexuali. este alegerea lor; si pedeapsa lor, morala, sociala...

      Ștergere
  19. Nu mai suport , va-ți apucat să judecati un om chiar dacă este sau a fost preot , cu ce drept judecăți? Oare cine are dreptul de a judecă pe cineva ? Oare nu aveti păcate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 14:57, tu dai dovada de prostie. Avem dreptul acesta: sa stim adevarul. Iar daca este vreo vina, cumva, te anunt ca nu functioneaza faza cu "matza ascunsa in sac". Asa ca, adevarul trebuie cunoscut de toata Romania, indifernent care-i acela. Avem acest drept. Priceput?

      Ștergere
    2. 14:57, astia se cred Dumnezeu. Ei sunt fara pacat. Nici ceapa nu au mancat si nici gura nu le pute. Sunt doar parfum. Sunt mai crestini decat Hristos !!!

      Ștergere
    3. 15:40, prostul striga prostii ! Tu nu vrei adevarul, tu vrei circ ! Adevarul este in inima ta ! Nu ai capacitatea de a discernele adevarul de minciuna. Sunteti inversunati si vreti cu orice pret ca adevarul sa fie adevarul din mintea voastra. Vai de neamul vostrul!

      Ștergere
    4. Iarasi dovedesti prostie. Cine este inversunat? Nu draga anonim 06:54, nu este precum spui. Avand in vedere ca a fost preot, noi avem dreptul acesta, sa cunoastem adevarul, indiferent care este acela. Este un drept care ne apartine, de aceea trebuie sa stim neaparat cu exactitate ce s-a intamplat in acest caz. Este important acest aspect. Ne intereseaza.

      Ștergere
    5. Vai,cata dreptate ai an.06:54,felicitari pt.coment.

      Ștergere
    6. Nimeni nu are dreptul sa judece pe nimeni,opritiva!

      Ștergere
    7. Anonim 16:24, inca nu ai priceput ca nu judeca cineva pe altcineva? Parca ti s-a stricat placa de tot repeti. Ce nu vrei tu sa pricepi este ca nu ne intereseaza vreo judecata ci doar un adevar. Este cel mai important aspectul acesta, nu vreo judecata.

      Ștergere
    8. 16:19 & 23:54, nu vei stii sau primi "adevarul" , pe care-l astepti tu, pentru ca nu exista. De fapt, tu astepti "adevarul" pentru a-ti clarifica tie credinta in Biserica. Vai, vai credinta greu incercata! Cu alte cuvinte, credinta ta, in Bserica, ramane in picioare daca vei afla adevarul ( adevarul din mintea ta) in cazul Parintelui Pomohaci.
      " Felicitari" celor care au aruncat aceasta mare minciuna in piata si care a avut un mare efect asupra voastra ( celor care cred minciuna despre Parintele Pomohaci). V-a scapat de o povara: credinta !

      Ștergere
    9. Multumesc, an.16:21!

      Ștergere
    10. 07:37, adevarul exista si este unul singur. Ei bine, pe acela vrem sa-l cunoastem. Indiferent care este acela.

      Ștergere
    11. 07:38, sper sa intelegi pana la urma. Sa-ti traduc. Aflarea adevarului poate fi chiar in favoarea acestui preot daca este un om corect, de ce nu pricepi? Deci sa aflam adevarul! Este important.

      Ștergere
  20. Ba si daca e pedofil sau nu, la urma urmei nu exista plangeri, in afara de a lui Flaviu asta....sa-i dam cu HARUL inainte, Dumnezeu NU Greseste...OAMENII DA

    RăspundețiȘtergere
  21. 14.57 nu-l judeca nimeni , faptele lui vorbesc . gura lumii sloboda , nu o inchide nimeni , e destul sa nu dai ocazie !

    RăspundețiȘtergere
  22. Mai oamenu buni, nu avem nici 7n drept sa judecam pe cineva....mai ales un preot...indiferent ca a fost caterisit sau nu.. tot preot ramane in fata Lui Dumnezeu si pana la finalizarea judecatii....este considerat nevinovat....si cel care a comis o crima sau a furat...tot nevinovat este pana nu se da verdictul de judecator!!! Cati dintre voi sunteti curati ca lacrima??? De ce aruncati cu pietre intr un om...care s ar putea sa fie nevinova??? Daca se va dovedi nevinovatia...ca nu este un pedofil...nu strangeti si mai multe pacate????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 18:03, avem dreptul sa cunoastem adevarul, indiferent care-i ala.

      Ștergere
    2. Ce te intereseaza de altul?tipic romanesc!barfe.

      Ștergere
    3. Foarte putini sunt curati si nu ca lacrima,asa-i romanul,si ne mai miram-vaitam,NOI,vai,de ce???de ce ni se intampla numai noua,pt.ca primim ce emanam!

      Ștergere
    4. 23 aug 2017, 22:40...avem dreptul sa stim adevarul, dar nu avem dreptul sa judecam pe cineva!!! Nici eu, nici tu si absolut nimeni nu are acest drept...numai Bunul Dumnezeu, Tatal Ceresc si Isus Hristos au acest drept!!! Nu suntem atat de curati ca lacrima si fara de pacate ca sa judecam pe cineva...chiar daca stim si adevarul...mai bine am umbla la sufletul si inima noastra si sa ne cautam de pacatele noastre pt a fi mai buni si mai umani!!! Deci...nu jedeca si nu vei fi judecat!!!

      Ștergere
    5. Mai Lucica, dar nu judeca nimeni. Ce ne intereseaza este aflarea adevarului. Atat. Este necesar, in acest caz.

      Ștergere
    6. 23:49, o tot dai inainte cu aflarea adevarului. Iti plateste cumva facturile? Iti tine de foame?

      Anonim 16:13, are MARE dreptate !
      Mereu ne intereseaza "capra vecinului" ... nu vedem buruiana din curtea noastra ... nu facem nimic ... doar asteptam. Probabil o pară mălaiață.

      Ștergere
    7. Si daca stii adevarul cu ce te ar ajuta sau cu te ar incalzi, 26 august 2017 .23:49??? Cat de necesar este pt sufletul tau??? Cu ce te ar ajuta??? Pt ce??? Doar sa barfim si sa vorbim de rau cu asta ne ar ajuta!!! Mai bine, ti ai cauta sufletul ...si inima sa afli adevarul despre tine insuti...Pomohaci...daca a gresit sau sau nu...e treaba lui....patacatele lui...si va plati daca este adevarat...dar noi ca oameni de rand....trebuie sa avem grija de moi...sa nu mai judecam pe altii!! Barfa si vorbitul de rau pe cineva...tot o forma de judecata este...!!!

      Ștergere
    8. 07:47, ce tot vrei sa demonstresi tu? Mai creste si tu un pic.

      Ștergere
    9. Lucica, sa te ajut.
      Sti de ce este important ADEVARUL? Pentru restabilirea echilibrului. Un neadevar intretinut afecteaza pe toata lumea (chiar si la nivel subtil) pentru ca aduce perturbare pe multe paliere nevazute. De aceea trebuie sa-l stim acest adevar. Intelepteste-te caci e timpul si pentru intelepciune nu numai pentru vorbe scrise la primul imbold.

      Ștergere
    10. 16:20, dar tu ce vrei sa demonstrezi ?

      Ștergere
    11. 21:57, nu se raspunde la o intrebare prin alta intrebare (nu-i frumos). Dar citeste raspunsul de la 16:22, poate gasesti raspunul la intrebarea ta.

      Ștergere
    12. Pt intelepciune si sanatate ma rog tot timpul...dar daca tot iti doresti sa afli un adevar ...mai bine te ar interesa sa afli adevarul despre soarta tarii noastre....nu,daca este adevarat sau nu ..ce a facut unul sau altul...inseamna ca din barfe si munciuni traiesti...iar neuronul meu nu percepe asa ceva ...mai ales la nivel de subconstient....si stii de ce??? Pt ca pe mine ma intereseaza adevarul ce se intampla cu noi....ca natie...ca popor...ma intereseaza soarta copiilor nostri...incotr o ne indreptam...nu ce tampenii a savarsit unul si altul!!!! Asta ar trebui sa te intereseze si pe tine anonim 27 august 16:22!!! Uiti un lucru...Mereu Adevarul va iesi la iveala...oricat de bine este ascuns!!!!

      Ștergere
  23. Mie imi pare tare rau pentru ca parintele are necazuri.Hai sa nu mai judecam noi. Lasati ca face bunul Dumnezeu lumina.Si apoi tot fara sa judec,este cineva fara pacat?Nu mai aruncati cu pietre.

    RăspundețiȘtergere
  24. Anonim 15:40 dacă eu dau dovadă de prostie , tu te crezi Dumnezeu ?El are dreptul de a ne judecă pe toti . Asa ca stati si vă certați aici până se va afla adevarul dacă asta este cea mai mare satisfactie a voastră. O zi bună!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai luat-o pe aratatura. Iar trebuie sa repet: nu judeca nimeni doar vrem sa cunoastem adevarul. De ce te supara dorinta noastra de a afla adevarul? Este ceva firesc si normal. Adevarul este unul singur, indiferent care este. Toata lumea doreste clarificare in acest caz, nu? Inclusiv tu, nu-i asa?

      Ștergere
  25. Daca la Domnul Isus i sau cautat tot felul de acuzatii cu martori mincinosi pentru a fi persecutat oare in lumea asta asa cum o vedem sa schimbat ceva ? Cum spunea mai marele bisericii in Ierusalim va pomeniti ca luptati impotriva lui Dumnezeu .

    RăspundețiȘtergere
  26. o pilda : 5 calugari intr o manastire stateau noaptea de veghe in rugaciune si 4 au adormit , cel ramas treaz se duce la staret si ii spune ca :"cei 4 au adormit" iar staretul ii raspunde :"mai bine faceai daca dormeai si tu ca ai ajuns sa fi parasul fratilor tai". Oare nu scrie sa nu judeci ca sa nu fi osandit ? Ce spuneti si voi ? Sau chiar putem socoti atata timp cat se lucreaza in intuneric ?

    RăspundețiȘtergere
  27. Viorel Ilisoi: Secta Pomohaci


    […] – Făcea lucruri pe care canoanele noastre ortodoxe le interzic – spune Petru Matei. Deschidea cărțile pentru fel de fel de slujbe interzise. Cică scotea diavoli din oameni, aducea înapoi soții plecați, prostii din astea pe care le fac doar vrăjitoarele.

    Oamenii ajunși la necaz sunt ușor de manevrat. El făcea slujbele astea și le lua bani. 300-500 de lei. Că doar nu din salariu a devenit milionar în euro și nici din cântecele lui, că nu se câștigă cine știe ce din asta. Uitați-vă la Dolănescu, care era cel mai mare cântăreț, cânta pe bani grei: ce avere a lăsat el? Nici nu se compară cu ce are Pomohaci.

    Fostul preot deține oficial opt apartamente în Cluj-Napoca, în valoare de 1,2 milioane de euro. Dar și în sat are cel puțin zece case. Cătunul e sărac, depopulat, la două-trei case una e pustie, cu gardul căzut, cu geamurile negre de praf.

    Dacă printre ele vezi o casă mai răsărită, sigur e a lui Pomohaci. Un tur cu mașina prin parohie, alături de un localnic care vrea să rămână anonim, ca să nu și-i pună în cap pe susținătorii preotului caterisit, seamănă cu ispitirea lui Iisus în deșert, când diavolul îi arată pe rând avuțiile lumii. Doar că părintele a luat tot.

    Numerele de mașini cu DUH sau cu SUS
    – A cui e ferma asta frumoasă?

    – A lui Pomohaci. Are oi bune, de rasă.

    – Și pământul acesta al cui e?

    – Al lui Pomohaci.

    – Și tractoarele?

    – Tot ale lui.

    – Și aceste patru-cinci mașini cu DUH pe numărul de înmatriculare?

    – Ale lui Pomohaci sunt.

    – Dar acestea cu SUS?

    – De la Iisus. Tot ale lui sunt.

    – Ce face el cu atâtea? Le conduce pe toate?

    RăspundețiȘtergere
  28. 2.
    – Nu. Le-a dat la oamenii lui. Și casele, și mașinile. Sunt și oameni veniți din altă parte, băieți tineri… Nici nu-i cunosc. Cine știe de pe unde i-a adus. Le-a dat case și mașini aici, în sat. Și la sătenii din gașca lui le-a dat. De aia sunt acum toți de partea lui, că se tem să nu piardă averile primite.

    Inima economică a satului s-a oprit

    Am stat o săptămână în Moșuni. Zi de zi, de dimineață până seara. Destul timp ca să observ ceea ce era evident de la prima vedere: că Pomohaci, asemenea unui baron local, a pus mâna pe sătuc și că nimic nu se întâmpla acolo fără voia lui.

    Sătucul o ducea bine cu Pomohaci. Când veneau câte 300 sau 500 de credincioși la slujbele lui, mulți rămâneau și peste noapte. Sătenii îi găzduiau pe sume mici, 20-30 de lei. Sunt bani puțini, dar nici condițiile nu erau grozave: doar un pat, veceu în curte, spălat la lighean.

    La casele mai înstărite, toate ale apropiaților lui Pomohaci, prețurile erau ceva mai mari. Banii ăștia, mulți, puțini, câți erau, țineau de fapt satul. Acum, când slujbele cele mari nu se mai țin, vântul sărăciei și teama pentru ziua de mâine întunecă privirile oamenilor din Moșuni.

    RăspundețiȘtergere
  29. 3.
    Cristian Pomohaci stă, în acest timp, acasă, în casa parohială. Mașina e la poartă. Nu vrea să stea de vorbă cu nimeni. Se ițește doar de după perdele și transmite ordine în șoaptă.

    Oamenii lui stau pe lângă casă, fac curat prin curte, curăță straturile de flori. Când mă apropii de poartă, două femei și patru bărbați blochează intrarea. Aparatul de fotografiat îi întărâtă. Sunt împins înapoi.

    – Ce vrei de la noi? De ce nu ne lăsați în pace? Voi îl căutați pe Satana, nu pe Dumnezeu.

    Au priviri nervoase, sunt gata să mă ia la bătaie. Mă retrag strategic în mijlocul uliței și sun la poliție. Nici măcar nu am semnal la telefon, dar ei nu știu asta. Stau între mine și casa parohială.

    – Nu pe Satana îl caut, ci pe domnul Pomohaci.

    – Părintele Pomohaci, nu domnul.

    – Păi a fost caterisit, nu mai e preot.

    – Pentru noi el este în continuare preot. Este părintele nostru și noi în el credem.

    Ei nu se duc la slujbele preotului rânduit de protopopiatul Târgu Mureș. Ei cred în Pomohaci. Sunt deja o sectă.

    RăspundețiȘtergere
  30. 4.
    Restul aici :

    https://pressone.ro/secta-pomohaci/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 20:40, nu era mai simplu sa pui de la inceput doar link-ul ?! Te-ai intins kilometri si in final te-ai plictisit sa faci " copy paste".
      Bai, nene !

      Ștergere
  31. Ceil ce arunca cu piatra intr-un presupus pacatos into sa-si Vida de pacatele lui sa-si spele pacatele in fata mintuitorului . Tineti minte Maria Magdalena au vrut sa arunce cu Pietre in ea si ce lea zis Issus?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este an.21:35. Primii care acuza sunt chiar fariseii.

      Ștergere
  32. Nu va afundati in mocirla infinite de a judeca un om pentru fapte care sunt in imaginatia unor jurnalisti bolnavi dusi in plata domnului .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa dea Dumnezeu sa fie NEVINOVAT, SI NOI ASTIA CU JUDECATA SA RAMANEM CU JUDECATA, DOAMNE AJUTA SA FIE NEVINOVAT DE-adevaratelea, eu nu stiu care e adevarul, ma gandesc ca orice om normal judeca si are judecata...altfel nu ar ajunge nimeni nici pana la buda...judecata tine de discernamant...care mai are...

      Ștergere
  33. Pe unii ii deranjeaza faptul ca altii au scapat de demonii care ii stapanesc . Dupa cum scrie in biblie : http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=9

    RăspundețiȘtergere
  34. O tot zguduiti cu Poponouhaci asta ,
    Daca a fost dovedit ca este homo , sa stea in banca lui retras , si sa nu mai inalte zmeul ca este nevinovat.
    Cei care i-l sustine-ti , va-ti trimite copii la el la spovedanie?

    RăspundețiȘtergere