vineri, 11 august 2017

ÎNCĂLZIRE TOTALĂ !


                                     9 August 2017,ora 4,33 zori de zi !

                                           Dragii mei,

Astazi dimineata în zori de zi ,ma trezeste un glas care spune ceva despre Vremea si vremurile ce urmeaza a avea loc.
Glasul spunea asa dragilor:

                    " Încălzire totală !
                 Încalzire totală !"

Dragii mei, sa fie oare vorba de ghetarii care se topesc cu repeziciune uimitoare? Sau este vorba de inversarea Polilor magnetici despre care eu am scris adeseori.
Indiferent de motiv,cert este faptul că,toate Semnele pe care le traim, sunt intocmai cu cele scrise in BIBLIE.
Si anume:
              

Marcu 13

1. Cand a iesit Isus din Templu, unul din ucenicii Lui I-a zis: "Invatatorule, uita-Te ce pietre si ce zidiri!"
2. Isus i-a raspuns: "Vezi tu aceste zidiri mari? Nu va ramane aici piatra pe piatra care sa nu fie daramata."
3. Apoi a sezut pe Muntele Maslinilor in fata Templului. Si Petru, Iacov, Ioan si Andrei L-au intrebat deoparte:
4. "Spune-ne cand se vor intampla aceste lucruri si care va fi semnul cand se vor implini toate aceste lucruri?"
5. Isus a inceput atunci sa le spuna: "Bagati de seama sa nu va insele cineva.
6. Fiindca vor veni multi in Numele Meu si vor zice: "Eu sunt Hristosul!" Si vor insela pe multi.
7. Cand veti auzi despre razboaie si vesti de razboaie, sa nu va inspaimantati, caci lucrurile acestea trebuie sa se intample. Dar inca nu va fi sfarsitul.
8. Un neam se va scula impotriva altui neam, si o imparatie impotriva altei imparatii; pe alocuri vor fi cutremure de pamant, foamete si tulburari. Aceste lucruri vor fi inceputul durerilor.
9. Luati seama la voi insiva. Au sa va dea pe mana soboarelor judecatoresti si veti fi batuti in sinagogi; din pricina Mea veti fi dusi inaintea dregatorilor si inaintea imparatilor, pentru ca sa le slujiti de marturie.
10. Mai intai trebuie ca Evanghelia sa fie propovaduita tuturor neamurilor.
11. Cand va vor duce sa va dea in mainile lor, sa nu va ingrijorati mai dinainte cu privire la cele ce veti vorbi, ci sa vorbiti orice vi se va da sa vorbiti in ceasul acela; caci nu voi veti vorbi, ci Duhul Sfant.
12. Fratele va da la moarte pe fratele sau, si tatal pe copilul lui; copiii se vor scula impotriva parintilor lor si-i vor omori.
13. Veti fi urati de toti pentru Numele Meu; dar cine va rabda pana la sfarsit va fi mantuit.
14. Cand veti vedea "uraciunea pustiirii" stand acolo unde nu se cade sa fie - cine citeste sa inteleaga - atunci cei ce vor fi in Iudeea sa fuga la munti.
15. Cine va fi pe acoperisul casei sa nu se coboare si sa nu intre in casa ca sa-si ia ceva din ea.
16. Si cine va fi la camp sa nu se intoarca inapoi ca sa-si ia haina.
17. Vai de femeile care vor fi insarcinate si de cele ce vor da tata in zilele acelea!
18. Rugati-va ca lucrurile acestea sa nu se intample iarna.
19. Pentru ca in zilele acelea va fi un necaz asa de mare cum n-a fost de la inceputul lumii pe care a facut-o Dumnezeu pana azi, si cum nici nu va mai fi vreodata.
20. Si daca n-ar fi scurtat Domnul zilele acelea, nimeni n-ar scapa; dar le-a scurtat din pricina celor alesi.
21. Daca va va zice cineva atunci: "Iata, Hristosul este aici" sau: "Iata-L acolo", sa nu-l credeti.
22. Caci se vor scula hristosi mincinosi si proroci mincinosi. Ei vor face semne si minuni, ca sa insele, daca ar fi cu putinta, si pe cei alesi.
23. Paziti-va, iata ca vi le-am spus toate dinainte.
24. Dar, in zilele acelea, dupa necazul acesta, soarele se va intuneca, luna nu-si va mai da lumina ei,
25. stelele vor cadea din cer si puterile care sunt in ceruri vor fi clatinate.
26. Atunci se va vedea Fiul omului venind pe nori cu mare putere si cu slava.
27. Atunci va trimite pe ingerii Sai si va aduna pe cei alesi din cele patru vanturi, de la marginea pamantului pana la marginea cerului.
28. Luati invatatura de la smochin prin pilda lui. Cand mladita lui se face frageda si infrunzeste, stiti ca vara este aproape.
29. Tot asa, cand veti vedea aceste lucruri implinindu-se, sa stiti ca Fiul omului este aproape, este chiar la usi.
30. Adevarat va spun ca nu va trece neamul acesta pana nu se vor implini toate aceste lucruri.
31. Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.
32. Cat despre ziua aceea sau ceasul acela, nu stie nimeni, nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal.
33. Luati seama, vegheati si rugati-va; caci nu stiti cand va veni vremea aceea.
34. Se va intampla ca si cu un om plecat in alta tara, care isi lasa casa, da robilor sai putere, arata fiecaruia care este datoria lui si porunceste portarului sa vegheze.
35. Vegheati, dar, pentru ca nu stiti cand va veni stapanul casei: sau seara, sau la miezul noptii, sau la cantarea cocosilor, sau dimineata.
36. Temeti-va ca nu cumva, venind fara veste, sa va gaseasca dormind.
37. Ce va zic voua, zic tuturor: Vegheati!"

                              Sau:

Evanghelia după Sfântul Luca

Ofranda văduvei
(Mc 12,41-44)

Capitolul 21
1 Ridicându-şi privirea, i-a văzut pe bogaţii care îşi puneau darurile în caseta pentru ofrande a2 A văzut şi o văduvă săracă punând acolo două monede mici b3 Şi a spus: "Vă spun, cu adevărat această văduvă săracă a pus mai mult decât toţi, 4 pentru că toţi aceştia au oferit lui Dumnezeu din surplusul lor, pe când ea, din sărăcia ei, a oferit tot ce avea la viaţa ei". 


VI. DISCURSUL ESCATOLOGIC

Anunţarea distrugerii templului
(Mt 24,1-3; Mc 13,1-4)
    5 Iar unora, care vorbeau despre templu că este ornat cu pietre frumoase şi daruri votive c, le-a spus: 6 "Cât despre lucrurile acestea pe care le admiraţi, vor veni zile în care nu va rămâne piatră peste piatră care să nu fie dărâmată". 7 Ei l-au întrebat: "Învăţătorule, când vor fi acestea şi care va fi semnul că ele se vor întâmpla?" 

Semnele sfârşitului
(Mt 10,17-22; 24,4-14; Mc 13,5-13)

    8 El le-a zis: "Fiţi atenţi să nu fiţi înşelaţi căci vor veni mulţi în numele meu, spunând: «Eu sunt!» şi: «Timpul este aproape». Nu vă luaţi după ei. 9 Când veţi auzi despre războaie şi revolte, nu vă temeţi, căci trebuie să se întâmple acestea mai întâi, însă nu va fi îndată sfârşitul". 10 Apoi le spunea: "Se va ridica un popor împotriva altui popor şi un imperiu împotriva altui imperiu. 11 Vor fi cutremure mari şi, în diferite locuri, foamete şi epidemii; vor fi fapte înfricoşătoare şi semne mari din cer.
     12 Dar, înainte de toate acestea, vor pune mâna pe voi şi vă vor persecuta; vă vor purta prin sinagogi şi închisori, vă vor duce în faţa regilor şi guvernanţilor din cauza numelui meu. 13 Aceasta va fi pentru voi o ocazie de a da mărturie. 14 Întipăriţi-vă în minte: să nu vă preocupaţi cum vă veţi apăra, 15 căci eu vă voi da grai şi înţelepciune cărora nici unul dintre duşmanii voştri nu le va putea rezista şi nici răspunde. 16 Veţi fi trădaţi de părinţi, de fraţi, de rude şi prieteni şi vor ucide pe unii dintre voi; 17 veţi fi duşmăniţi de toţi din cauza numelui meu.18 Dar nici un fir de păr de pe capul vostru nu se va pierde. 19 Prin statornicia voastră vă veţi mântui sufletele. 

Distrugerea Ierusalimului
(Mt 24,15-21; Mc 13,14-23)
    20 Când veţi vedea Ierusalimul încercuit de armate, atunci să ştiţi că s-a apropiat devastarea lui. 21 Cei din Iudeea să fugă în munţi, iar cei care se află în el să alerge afară; cei care sunt pe câmp să nu intre în el, 22 pentru că acestea sunt zilele răzbunării ca să se împlinească toate cele scrise. 23 Vai de cele însărcinate şi de cele care alăptează în zilele acelea, căci va fi mare dezastru pe pământ şi urgie peste acest popor. 24 Şi vor cădea sub ascuţişul sabiei şi vor fi făcuţi sclavii tuturor popoarelor, iar Ierusalimul va fi călcat în picioare de către păgâni, până se vor împlini timpurile păgânilor d

Venirea Fiului Omului
(Mt 24,29-31; Mc 13,24-27)
    25 Şi vor fi semne în soare, în lună şi în stele, iar pe pământ popoarele vor fi îngrozite, năucite de vuietul mării şi al valurilor. 26 Oamenilor li se va tăia răsuflarea de groază în aşteptarea celor ce se vor întâmpla în lume, căci puterile cerurilor vor fi zguduite. 27 Şi atunci îl vor vedea pe Fiul Omului venind pe un nor cu putere şi cu mare glorie. 28 Când vor începe să se întâmple acestea, sculaţi-vă şi ridicaţi-vă capul pentru că se apropie eliberarea voastră". 

Parabola smochinului
(Mt 24,32-35; Mc 13,28-31)
    29 Şi le-a zis o parabolă: "Uitaţi-vă la smochin şi la toţi copacii. 30 De îndată ce vedeţi că înmuguresc, vă daţi singuri seama că vara este deja aproape. 31 La fel şi voi, când veţi vedea că acestea se împlinesc, să ştiţi că împărăţia lui Dumnezeu este aproape. 32 Adevăr vă spun: nu va trece generaţia aceasta până când nu se vor fi împlinit toate. 33 Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele mele nu vor trece. 

Îndemn la veghere

    34 Aveţi grijă de voi înşivă ca nu cumva inimile voastre să se îngreuieze în necumpătare, beţie şi grijile vieţii, iar ziua aceea să se abată asupra voastră pe neaşteptate, 35 ca un laţ; căci ea va veni asupra tuturor acelora care locuiesc pe faţa întregului pământ. 36 Vegheaţi, aşadar, în orice moment şi rugaţi-vă ca să puteţi scăpa de toate cele ce se vor petrece şi să staţi în picioare în faţa Fiului Omului!"
     37 În fiecare zi învăţa în templu, iar noaptea ieşea şi o petrecea pe Muntele numit al Măslinilor. 38 Şi tot poporul venea dis-de-dimineaţă la el, în templu, ca să-l asculte.Note de subsol


a Lit.: camera tezaurului, menţionată deja în Neh 12,44. Taxele şi ofrandele pentru templu erau colectate, după mărturia lui Iosif Flaviu, în curtea femeilor, prin treisprezece casete pe care erau înscrise diferitele tipuri de oferte: "Shekeli noi", "Shekeli vechi", "Ofrande de păsări", "Păsări pentru arderi de tot", "Lemn", "Tămâie", "Caseta milei" şi încă şase casete cu inscripţia: "Ofrande de bunăvoie".
b Lit.: duo lepta. Un lepton este o monedă din cupru valorând 1/128 dinari.
c Familiile bogate, conducătorii poporului şi unii pelerini ofereau, din evlavie pentru templu, daruri scumpe expuse pe pereţii interiori: tapiserii fine din Babilon, bijuterii din aur etc. Iosif Flaviu menţionează viţa de vie din aur care atârna în vestibulul Sfintei, având ciorchini de mărimea unui om.
d Expresie proprie lui Luca; probabil se referă la perioada dintre cucerirea Ierusalimului de către Titus (70 d.C.) şi înfrângerea ultimei rezistenţe a evreilor condusă de Bar Kochba în anul 135 d.C.
                                            Cu dragoste,Maria.

7 comentarii:

  1. E POTIRUL 4 DIN APOCALIPSA LUI IOAN,CAND SOARELUI I SE DA SA DOGOREASCA PE PACATOSI CU FOCUL SAU SI OAMENII IN LOC SA SE POCAIASCA,SI SA-SI PLANGA PACATELE,HULESC PE DUMNEZEU CARE ARE STAPANIRE PESTE SOARE!

    RăspundețiȘtergere
  2. Incalzirea globala in emisfera nordica e mult mai intensa decit se estimase.Se preconizeaza ca in actualul ritm de poluare cu CO2 si gaz metan pina in 2045 sa se topeasca toata gheata de la polul Nord si Groenlanda cea ce va creste nivelul oceanic cu 3 metri fata de 0,2m cit era estimat anterior,Aceasta va afecta orasele de pe coasta si cimpiile foarte joase -craciun

    RăspundețiȘtergere
  3. D.Maria,problema cu incalzirea globala este,din nefericire,adevarata.Nu ma refer doar la caldura ucigatoare(la propriu),dar si la aparitia unor manifestari atmosferice neobisnuite tot mai des acolo unde acestea nu existau mai demult sau erau foarte rare.Sa dau un exemplu:veri toride existau si in alti ani,e ceva firesc,dar razele solare nu erau atat de nocive,explozile solare erau mai rare,aveau o anumita ciclicitate,acum sunt foarte dese si puterea de iradiere a razelor solare e foarte accentuata.De aceea in ultimii ani au explodat,pur si simplu,cazurile de cancer de piele,dar si leucemie.Medicii mereu atrag atentia oamenilor cum sa se protejeze,intre ce ore e bine sa stam la soare si totusi multi nu se protejeaza si nici chiar pe proprii copii.Cred ca ar fi bune niste emisiuni TV,la ore de maxima audienta,in care sa se explice oamenilor ce inseamna explozile solare si cum afecteaza acestea corpul uman.Soarele e bun dar si ..."nebun".

    RăspundețiȘtergere
  4. Incalzire totala in circuite.. Sefa sefilor se supara. Scuipa foc pe gura. Sau ... Pe ata parte. Sefa sefilor invaluita in negura vede pe cerul de noapte lumina unui licurici...

    RăspundețiȘtergere
  5. 2016 al treilea an consecutiv de maxima in incalzirea globala.

    RăspundețiȘtergere
  6. terminativa odata cu co2 ca este gaz de sera ! va prostesc astia , ca un gaz sa fie cu efect de sera trebuie sa fie ca aburii adica sa nu reflecte inapoie razele solare , citeste in Biblie si vezi ca Soarelui i se da sa dogoreasca pamantul !

    RăspundețiȘtergere
  7. ce nevricos esti 12aug 09.48!-categoric-stim si noi ca in biblie scrie de soarele care va praji totul--si iata CUVANTUL=IISUS-NU VA TRECE fara implinirea celor spuse de EL--gazul de sera este o realitate se degaja de la fabrici si explozii vulcanice etc si determina subtierea paturii de ozon--iata de ce soarele arde=canicula si mai sunt si alte cauze din univers si asa stiinta adevereste biblia

    RăspundețiȘtergere