duminică, 15 iulie 2018

RUGACIUNEA LUI IISUS !


                        Duminica 15 Iulie 2018,

Rugăciunea lui Iisus, armă duhovnicească împotriva diavolului !

Icoana Domnului nostru Iisus Hristos, Mântuitorul Lumii, și Sfânta Cruce
Orice rugăciune este o lovitură dată diavolului.
Sfântul Teofan Zăvorâtul, traducătorul în limba rusă al Filocaliei, ne îndeamnă ca, chiar dacă ne rugăm prost, chiar dacă simţim că rugăciunea noastră nu se înalţă atât cât am dori şi roadele ei întârzie să apară, să ne rugăm totuşi în continuare, deoarece diavolii cunosc puterea rugăciunii şi ajutorul pe care îl dobândesc de la Dumnezeu rugătorii şi de aceea fug.
Rugăciunea, ne încredinţează Evagrie Ponticul, este cea mai înaltă lucrare a minţii, utilizarea ei cea mai înaltă şi, de aceea, este şi cea mai ispitită de diavoli.
Prin urmare, fiecare formă de meditaţie la Dumnezeu, şi, în mod deosebit fiecare rugăciune este o tămâie care împrăştie şi izgoneşte lucrarea acestor duhuri rele, însă o eficienţă deosebită în lupta noastră împotriva acestor duhuri rele o are rugăciunea lui Iisus, o rugăciune care se poate rosti de către oricine, oricând şi oriunde. De aceea, ea este o rugăciune la toată nevoia, de tot locul, de toată vremea sau la tot ceasul.
În cadrul rugăciunii lui Iisus, locul esenţial îl ocupă invocarea sau pomenirea numelui Său. Paza inimii sau trezvia, spre care tinde rugătorul, se realizează prin pomenirea neîncetată a numelui lui Iisus, prin care sunt îndepărtate toate ispitele.
Spiritualitatea filocalică acordă o valoare şi un rol deosebit numelui lui Iisus. Isihie Sinaitul vorbeşte despre „dulcele şi bunul nume al lui Iisus”, care aduce, cu adevărat, pace sufletului şi golire de gânduri pătimaşe, iar Filotei Sinaitul ne spune că prin invocarea cu credinţă a „numelui sfânt şi prea cinstit al Domnului Iisus”, rugătorul află reazemul esenţial, ajutorul fundamental în lucrarea sa.
Prin invocarea neîncetată a lui Dumnezeu, ne curăţim inima noastră de gândurile pătimaşe şi izgonim pe vrăjmaşii spirituali din ea, ne vindecăm de „răul uitării şi de cele ce izvorăsc din ea”. Prin chemarea lui Dumnezeu, mintea primeşte o schimbare dumnezeiască.
Chemarea continuă a lui Iisus nimiceşte nu numai patimile, ci şi lucrarea lor.
În lipsa preasfântului şi preadulcelui nume, „totul se surpă în chip înfricoşat, mai bine zis, nimic nu mai avem din cele ce ne sunt de folos”, iar avându-l pe acesta în suflet, „tot ce ne este potrivnic se depărtează, nici un bine nu ne mai lipseşte şi nimic nu ne este cu neputinţă ”.
Chemarea, invocarea sau pomenirea numelui Domnului este „lucrare înfricoşătoare şi prea cinstită, mai presus de orice nume şi lucrare”, „născătoare de lumină şi desfătare, ce nu se poate învăţa decât prin experienţă”.
Precum fără corabie nu se poate trece marea, tot la fel, fără rugăciunea şi chemarea neîncetată a lui Iisus, nu este cu putinţă a izgoni momeala gândului rău”.
Monah cu mătăniile în mâini
Monah cu mătăniile în mâini
Numele lui Iisus „biciuieşte pe vrăjmaşi”. Chemarea lui Iisus preface în cenuşă amăgirile drăceşti, nepermiţându-le „să-şi arate minţii în oglinda cugetării, nici începutul intrării, pe care unii o numesc momeală, nici vreun chip oarecare şi nici să grăiască niscai cuvinte în inimă”.
Numele lui Iisus opreşte orice ispită, orice „chip drăcesc” să pătrundă în planul conştiinţei, nimicindu-l încă din starea de momeală sau chiar şi mai mult, de „cuvânt interior”.
Numele Domnului nostru Iisus Hristos, coborând în adâncul inimii, „smereşte pe balaurul care stăpâneşte pe întinderile ei”.
Prin aducerea aminte continuă a numelui lui Iisus, se curăţă văzduhul inimii şi al minţii de nourii întunecoşi şi de vânturile duhurilor răutăţii.
În acest orizont curăţit de orice patimă şi de orice păcat, străluceşte lumina dumnezeiască a lui Iisus.
Această pomenire a Domnului Iisus întoarce sufletul la strălucirea sa firească, dă inimii formă dumnezeiască, naşte în mintea rugătorului o „anumită stare dumnezeiască”.
Numele lui Iisus, strigat cu curăţie în adâncul inimii, e un izvor nesecat din care izvorăsc cu prisosinţă toate bunătăţile.
Filotei Sinaitul ne spune că „pomenirea bucuroasă a lui Dumnezeu, adică a lui Iisus, obişnuieşte să împrăştie cu iuţimea inimii şi cu încruntarea mântuitoare toate vrăjile gândurilor, înţelesurile, cuvintele, nălucirile, chipurile întunecoase şi, simplu vorbind, toate mijloacele prin care luptă cu aprindere atotpierzătorul, căutând să înghită sufletele.
Iar Iisus cel chemat le arde pe toate cu uşurinţă, căci în nimic altceva nu se află mântuirea noastră decât în Iisus Hristos.
Numele Domnului Hristos, chemat neîncetat, ne uşurează de toate greutăţile şi, cu vremea, când ne obişnuim şi ne îndulcim cu el, ajungem să cunoaştem prin cercare că acest lucru nu e cu neputinţă, nici greu, ci cu putinţă şi uşor”.
Alături de numele Domnului Iisus, o putere mare şi un ajutor puternic ne dau, în lupta aceasta nevăzută, îngerul păzitor al vieţii noastre, cel prezent lângă noi încă din clipa Botezului, sfântul ocrotitor al vieţii noastre, adică sfântul al cărui nume îl purtăm, precum şi toate puterile îngereşti şi cetele sfinţilor, atunci când le chemăm cu credinţă, cu viaţă curată şi prin rugăciune stăruitoare.

Sursa: Nevoitor, Război în văzduhul inimii. Cuvinte ale Părinților filocalici despre războiul nevăzut, Editura Credința Strămoșească, 2001, pp. 122-125.

48 de comentarii:

  1. Fain de faain! Cand kjai prins pe ,. Îsus . Hrristos,potí spune ca l-ai apu2t pe . Dumnezau de un picior Introduceți comentariul dvs...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai fost beat cand ai scris comentariul acesta,intreb si eu,nu dau cu parul?!😃

      Ștergere
    2. anonim 12.27 DUMNEZEU sa te ierte ca nu stii ce spui

      Ștergere
  2. Fain de fain! Introduceți comentariul dvs...

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim 12:27 și 12:57 DE CE termini fiecare comentariu cu „introduceți comentariul dvs“ ?????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe unii e mai greu sa-i pricepi ce vor, sau nu au capacitatea de a-si analiza propriile cuvinte sau scriei.

      Ștergere
  4. Vin extraterestri...! :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Pacat ca nu te baga nime ín sama, . Marioara,mare pacat,ca io te samnt . Marioará. Iisús . Hristos íi pavaza noasta,tu,iísus íi pita noasta, .iisus íi maduva noastra din oase,ne ascundém? .cú . Dumnezaú inainte! Introduceți comentariul dvs...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca sa fii mai clar si mai corect in exprimare ca sa ne putem da seama ce vrei sa zici.

      Ștergere
  6. Bucurati-va de ceea ce va veni de acum inainte războaiele se vor pune capăt in acest an,vom avea 3 ani de pace,pentru ca Dumnezeu a hotărât ca e timpul sa înceapă împlinirea profetiei legat de Romania Noul Ierusalim
    ,va exista o mare trezire spirituală în toata lumea prin apostolii care vor fi ridicati ca o armata si vor lucra asemeni cum a lucrat Mântuitorul cu semne,miracole si minuni.Vor fi multe treziri chiar si paganii,ateii se vor intoarce la credinta ortodoxa si lumina lui Hristos.Va fi acel guvern spiritual condusă de câteva persoane inalte foarte spirituale si Dumnezeu va arata tuturor ca se poate când ai credinta de fier.Dumnezeu va guverna prin acestia si astfel va domni justiția lui Dumnezeu.Stiu ca pare imposibil acum pentru ca toti vor sa vada fapte dar in urmatoarele zile,săptămâni va începe lucrarea asta de revigorare a credintei.Si atunci o sa vedeti Adevarul.Ca Dumnezeu este Ortodox si face minuni,miracole.Toate bolile vor fi vindecate in anii acestia.
    De aceea războaiele momentan s-au sistat si continua armistitiile pe unde exista tensiune daca nu credeti uitati-va la stirile de pe mapamond si vedeti ca asa este..Daca asteptati vreun război acum sa inceapa nu va începe..Vine pacea de 3 ani..Dumnezeu începe o lucrare in scurt timp si e nevoie de pace ca sa poată avea loc aceasta trezire mondială.Vom avea o lucrare de trezire in toata lumea si in toate tarile in urma caruia Romania va deveni sfanta Noul Ierusalim si vom aduce toate popoarele la credinta vie ortodoxa in Iisus Hristos.Aceasta va fi o perioada de pregatire a venirii lui Iisus pe pamant in Romania.Apostolii vor avea puterea sa intareasca credinta romanilor pentru vremurile din timpul prigoanei si razboiul care va incepe la sfarsitul misiunii.Si ve-ti vedea cum crestinii din toate tarile vor urma sa vina catre tara noastra condusi de Duhul Sfant sa vina pentru a vedea minunile cu ochii lor..monica mmeryah.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Monica meryah, tu spui ca si Maria Ghiorghiu! Deja sunteti doua persoane care spun acelasi lucru! Interesant!
      Tu ce ne poti spune despre venirea extraterestrilor pe Terra?

      Ștergere
    2. Sincer, nu ma asteptam la dta Monica sa afirmi ca Dzeu e ortodox. Nu exista mai mare aberatie ca asta. Unde scrie in Biblie ca Isus este ortodox????:)))))

      Ștergere
    3. Daoamne ajuta sa se implineasca cele scrise de catre tine.

      Ștergere
    4. Extraterestrii trebuie sa sosească .deja au inceput sa apara in unele locuri.sunt trimisi acuma si ei in misiunea României.Ne vor da ajutor si vor fi pe urmele noastre cu navele.E timpul lor acum.monica meryah.

      Ștergere
    5. Dumnezeu este Ortodox.Si nu spun de la mine.O sa va convingeti curand când o sa vedeti cu ochii vostrii minunile si pe Hristos in biserica noastra.Va asigur ca va fi un soc pentru toata lumea.Si alte țări vor adera la credinta noastra ortodoxa si vor recunoaste pe Mântuitorul....Apostolii vor începe lucrarea cu Tatăl Ceresc unde Tatăl va guverna peste acesta tara.monica meryah.

      Ștergere
    6. anonim 23.40,de ce la pastele ortodox vine lumina sfinta de inviere,si la catolici nu vine acea flacara de la DUMNEZEU?

      Ștergere
    7. ferice de cei care cred in DUMNEZEU ca a lor e imparatia cerurilor

      Ștergere
    8. 09:38, deci este adevarat?! Chiar sosesc extraterestri anul acesta 2018?! Monica, mai spune-ne despre extraterestri.

      Ștergere
  7. Medicamente mai scumpe pentru o parte dintre pensionari .

    Unii pensionari s-au trezit cu probleme după majorarea pensiilor.

    Aceștia dau mai mulți bani pe medicamente, pentru că nu se mai încadrează în pragul pentru compensare de 90%. Este cazul pensionarilor care aveau o pensie mai mică de 900 de lei, prag sub care beneficiau de compensare cu 90%.

    După majorarea de la 1 iulie, cei care au acum pensii ce depășesc fie și cu 1 leu acest prag, pierd compensarea suplimentară și s-au trezit nevoiți să dea mai mulți bani la farmacie, deoarece beneficiază de o compensare de doar 50% la medicamentele de pe lista compensatelor.

    Această problemă a fost semnalată de mai mulți medici de familie care au fost puși în situația neplacută de a-și anunța pacienții că nu mai beneficiază de întreaga compensare după majorarea pensiilor.

    Informația a fost comentată, la Antena 3, de Dumitru Cojanu, președintele Federației Naționale 'Unirea' a Pensionarilor:

    RăspundețiȘtergere
  8. Ptr."credinciosi": Matei 23:13. “Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentru că voi închideţi oamenilor Împărăţia cerurilor: nici voi nu intraţi în ea şi nici pe cei ce vor să intre, nu-i lăsaţi să intre.”

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si tu nu ai sa intrii pe acea poartă daca mai bați mult câmpii.

      Ștergere
    2. Las'ca "intrii" tu acolo unde iti este locul. In Imparatia cerurilor nu ai sa intri, ptr.ca nu vei fi lasat.

      Ștergere
  9. Am fost vínt de la biserica stii si tu cum íi graba,mio cast ocelarin buda si namapucat sa le sterg prea bine fesele. Ímporta mesajul,daca nu exporta ceva mai bun. Pun pariu pe dracucal pomeni mai mult ca pe toti sfintií. Multúmesc.Introduceți comentariul dvs...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai omule,nu mai polua blogul asta cu hieroglifele tale!Ori te faci inteles ori abtine-te mai bine!Te rog!!!!!!

      Ștergere
    2. 23.56 Ai luat-o razna ? Scrie cand esti treaz Ilie Serb , nu ai nicio coerenta , bati campii.

      Ștergere
    3. Spune lucruri adevarate nea Ilie dar este un om foarte bătrân si nu prea stie a vorbi bine.De ce va purtați asa cu el ?Nu e beat omul.Asa li sa spus si apostolilor când au coborât darurile in ziua cincizecimii si au putut vorbi in limbi ..Oamenii ziceau ca-s pe arătură rau dar nu erau.Off..si cu mentalitatea asta a voastră.v-ati îndepărtat rau de credinta.si nu mai puteti intelege sensul cuvintelor.păcat.Dar Pe sfintii părinți duhovnicesti cum i-ati inteles ca nici nu puteai intelege doua cuvinte de la dansii din cauza vârstei .vedeti ce rai sunteti? Va purtați ca niste haimanale asta v-ar fi spus-o clar si răspicat părintele Cleopa.Dumnezeu sa-l odihnească in pace !

      Ștergere
  10. Mare este puterea rugaciunii dar trebuie sa fie facuta cu credinta si suflet curat.

    RăspundețiȘtergere
  11. Marioara surioara,io tio zac cu tot dragu din inima mea,ca nu te pot mintí,nu ca m-ai dovedí,da nu pot sa te mint ca esti preabuna.ítí spui numa o vorba ca nu tot ce zboara se mananca. Ce spui tu despre alte lumi íi prea frumos sa fie adevarat . Marioara,nu ai fost lasata sa trecí in a 5 -a ,ca mai ai treaba aici. Ai de dus mucenicie . Maarioara surioara de na-i habar. Mai bine sa nu stii ursuleata mea surioara,fara de gluma ,ai ochit vreo pestera,auzi ca alea mai bune ís pe valea crisúlui alb. .. Nu minciunesc pe nime . Marioara,va íubesc pe toti.Introduceți comentariul dvs...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ne întâlnim pe Făgăraș cu toții acolo e locul evenimentului.Venirea lui Iisus.Locul de intalnire.VINE SI MARIA pe Făgăraș vii si tu Ilie?Te asteptam la prigoană ..

      Ștergere
  12. 2018 Anul Noului Inceput!
    The 8 in 2018 represents a time of new beginnings, and the title of this message is 2018 A Year of Light.
    https://www.hiskingdomprophecy.com/2018-a-year-of-light/

    RăspundețiȘtergere
  13. Ne apropiem de perioada 8.8 timpul venirii lui Iisus, anul 2018 începutul semnelor si minunilor..El va intra in recoltă cu apostolii si isi va începe lucrarea de pregatire a venirii sale pe pământ.Inainte sa înceapă Iisus sa lucreze va aparea o stea mare pe cer in timpul zilei dar si seara dupa ora 21 si va fi semnul care va prevesti schimbarea în lume...monica meryah.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. monica,steaua de care zici cind va aparea?ca as vrea sa o vad si eu,sper ca nu apare saptamina asta ca acuma sint nori urati de ploaie,din cite vam auzit toata saptamina asta va ploua

      Ștergere
    2. Când se apropie momentul o sa te anunț..Nu e saptamana asta aparitia stelei.Se va intampla atunci când se ridica apostolii.Si tot atunci vine Iisus cu intreaga divinitate si se va face simțită si văzută prezenta lor in nori rosii apocaliptici..Atunci cerul se va întuneca si un nor negru cu rosu va acoperi Romania...Cred ca acesta e si evenimentul Marelui Avertisment.L-as asemui cu aceasta...Se poate sa fie acest mare avertisment venirea in nori si aparitia Sfintei Treimi în nori..pe acei nori vor fi văzuți niste forme de cuburi rosii simbolul Tatălui Ceresc dar si extraterestrii ascunsi prin nori..poate ca se vor lasa văzuți in acel moment..Si atunci vine cerul pe pământ pentru o clipa pentru a supune toți locuitorii pamantului la un mare TEST...Si începe Cernere a,despărțirea grâului de neghina...monica meryah.

      Ștergere
    3. "extraterestrii ascunsi prin nori" este doar o gluma, fiindca toate avioanele care zboara i-ar macelari de-ar cadea ca ploaia (de extraterestri). Haide cu lucruri mai credibile si mai realiste ca altfel impresia pe care o lasi este una ........ neplacuta.

      Ștergere
    4. Extraterestrii nu vin de nicaieri, au fost mereu aici. Nu mai debitati prostii! Au pact cu americanii, ET le da tehnologie iar ameicanii ii lasa sa rapeasca un numar mic de oameni si sa faca experiente genetice pe ei.

      Ștergere
    5. Dar.de ce ar avea nevoie de aprobare de la americani? ET sunt Dumnezeu, scrie în biblia pe care ne-au lasat-o. Tot ei au fost zei și comunicau cu oamenii prin intermediul preoților din temple.

      Ștergere
    6. Pentru ca ET nu vor sa se arate si sa creeze panica, nu au nevoie de asta. Sunt mai multe rase. Nu stiu daca ei ne-au creat.

      Ștergere
  14. Buna Monica.Dar de Crucea de pe cer și de Marele Avertisment știi ceva ?ti_a fost arătat?Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  15. Aceasta rugaciune se mai numeste si "Rugaciunea inimii", si este practicata de calugarii si mirenii din Romania dar si din alte parti (Grecia, Rusia, etc.).

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu va mai lasati inselati de Monica, ea spune din mesajele trimise de IISUS ,[2010-2015] care se gasesc pe site-ul Profetie Avertizment, si inca vreo doi trei Vizionari , care au primit mesaje chiar pana luna trecuta, pe site-urile Gradina Maicii Domnului , Lumina pt Suflet, Revelatii ale Cerului........

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi se pare ca nu ai inteles nimic din ce am zis.Eu nu urmăresc acele pagini pe care le mentionezi.Imi pare rau ca nu stii ce vorbesti si nu esti deschis in latura asta dar eu am nevoie de oameni cu mintea deschisa si constructiva..Si in primul rand sa inveti sa vorbesti civilizat.Cred ca ai nevoie sa-ti deschizi inima si sa înveți iubirea de semeni altfel nu vei ajunge nicăieri.Te pot ajuta daca ma cauti..Mai recitește din nou mesajele mele si ai sa înțelegi ce am avut de transmis.Si daca nu ai mintea necesara sa pricepi il vei intelege intr-o zi când se vor arata faptele in tot ceea ce am scris..Sau poți sa ma contactezi pe pagina mea de facebook ca sa te pot ajuta cu interpretările asta daca doresti.Poate vei afla mai multe cine stie..monica meryah.

      Ștergere
  17. Eu știu că o persoana care primește astfel de msj. nu cer oamenilor sa_i caute că sa le demonstreze cat sunt ei de credibili.Asfel de persoane sunt discrete și smerite .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. anonim 22.25,crede si nu cerceta

      Ștergere
    2. 22:25, ai punctat bine.

      Ștergere
    3. A fi smerit nu inseamna sa fii tăcut, prost si cu gâtul plecat gata in orice moment sa te calce altu' pe cap doar pentru ca esti smerit si bun.
      Smerenia inseamna sa fii tare in Cuvant si in fapte..Cuvântul lui Dumnezeu este smerenia nu prostia din capul tau..sau cum te-or fi invatat popii aia falsi care te înseală zi de zi prin dogmele lor false si marturie sta ispravile lor si practicile lor negative in sfânta biserica pentru care profaneaza Cuvântul lui Dumnezeu.
      Smerenia este Tăria, Cuvântul si Puterea dumnezeiască fara de care nu ar exista Credinta arma cea mai tare impotriva diavolului.
      Ai avea multe de invatat mai omule,daca vrei te invit pe pagina mea de facebook ca am multe invataturi sa-ti transmit.pagina mea este monica meryah.te astept...Si te pot invata multe lucruri despre spiritualitate si Dumnezeu.
      Sa stii ca diferenta dintre spiritualitate si religie este enorma si nu fac parte din acelasi amalgam.Si sunt multe de zis despre acest subiect dar ma opresc momentan.Sper ca nu am vorbit pentru un surdo-mut.Aliluia!

      Ștergere
    4. 23:04, fa tu asa: nu cerceta si crede tot ce ti se da pe tava. Mare e gradina...

      Ștergere
    5. An 23:18 te asigur ca vei crede..Daca nu,vei trece in tabara cealalta a lui Anticrist si vei crede toate poamele lui...
      Dumnezeu iti da o mana dar tu o respingi fiindcă frica iti stăpâneste mintea. monica meryah.

      Ștergere