sâmbătă, 28 iulie 2018

S -A ADEVERIT ! BARCI PE STRAZILE CRAIOVEI !


                                               Dragii mei,

Scriam in 12 iunie 2018,un articol in care spuneam (nu de la mine ,ci de la Dumnezeu ) că, la CRAIOVA vor fi mari INUNDATII ,iar localnicii vor scoate VAPORUL.
Iata linkul cu articolul meu:

Dumnezeu există - Mărturii.: CRAIOVA ! SCOT VAPORUL LA CRAIOVA !

mariaghiorghiu.blogspot.com/2018/06/craiova-scot-vaporul-la-craiova.html
12 iun. 2018 - Fereasca Dumnezeu ,sa nu fie inundatii ,greu de imaginat. Răspundeți ..... Interesant fara logica in aparenta.vapoare la Craiova nu se vor face ...

                  
Iata si Informatiile cu privire la INUNDATIILE de astazi din CRAIOVA,unde locuitorii si-au scos BARCILE pentru a circula pe strazi.
Sa mai spuna cineva dragilor, că toate cate eu scriu de la

 DUHUL SFANT,nu se adeveresc la timpul

oranduit de DUMNEZEU.

Iata:

Ploaia de azi aduce din nou barca in peisajul craiovean ... - Jurnal de ...

https://jurnaldecraiova.ro › Actualitate › Actualitate Craiova
Acum 3 ore - Ploaia de azi aduce din nou barca in peisajul craiovean … ... iar retelele de socializare se bucurau de acest lucru , a aparut pe strada Brestei . ... A murit inecata in Dunare · HOROSCOPUL DE ASTAZI – 27 IULIE 2018 · Liviu ..

Ploaia de azi aduce din nou barca in peisajul craiovean …

In urma precipitatiilor pompierii doljeni intervin pt evacuare apa din zona pasaj Bariera Valci, zona stadion, Carcea si zona Electroputere Parc.
Ploaia aduce din nou in discutie situatia canalizarii a acestui oras care de multe ori lasa de dorit .
Daca pana acum pasajul din Bariera Valci avea o barca prezenta iar retelele de socializare se bucurau de acest lucru , a aparut pe strada Brestei ..
In acest moment cei de la ISU Dolj , evacueaza apa din locuintele celor din zona stadion .

Iata si articolul meu mai pe larg:
                              11 Iunie 2018,ora 6,33 dimineata !

                                      Dragii mei,

In aceasta dimineata,aud un glas care spune  cu multa ingrijorare asa:

                  "Dumnezeu sa-i lumineze !
                 Scot Vaporul la Craiova!"

Prieteni dragi, ce inseamna toate aceste cuvinte,numai Bunul Dumnezeu si Maicuta Domnului stie.
Vom afla cu siguranta impreuna!
                                                  Cu dragoste,Maria.

48 de comentarii:

  1. pai vaporul nu e barca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1:12Era o metafora!.Daca s-ar fi ajuns sa se iasa cu vaporul pe strada tu acuma n-ai mai fi putut scrie ,erai poate ....in alta dimensiune!

      Ștergere
  2. Si unde credeți ca se adună toată această apă ?! In Dobrogea,care ziceați ca se scufundă https://jurnaldecraiova.ro/natura-loveste-in-continuare-inundatii-in-majoritatea-zonelor-tarii/

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta íi ca ín faza cu vrednicul de pomenire . Victoras,da unde-i . Ólgúta?Introduceți comentariul dvs...

    RăspundețiȘtergere
  4. Cam fortata comparatia pentru apa pana in glezne si la o barcuta sa spui ca au scos vaporul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Victor Ponta macar iesea cu barca intre oameni,dar Dancila inca nu a avut timp!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma copii,mai facem si haz de necaz,da ce va fii cu barajul de la . Siriu? Doamne apara si pazeste!Introduceți comentariul dvs...

    RăspundețiȘtergere
  7. Chestia cu vaporul e o metaforă adeverită prin faptul unor inundații mari. Se adeveresc cele scrise aici ? Intradevar. Problema va fi cât de România duhului sfânt va fi când se vor adeveri și celelalte scrise aici. ,, Pierderea de teritoriu,razboi,ce a mai rămas din România, Constanța făcută praf,focuri de armă prin vestul țării etc am citat cu aproximație din memorie doar o parte din mesaje. Dacă se vor adeveri toate nu va fi prea bine. Cu Dumnezeu înainte !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Metafora se foloseste in literatura nu in comunicarea spirituala unde se numeste neadevar sau adevar partial.

      Ștergere
    2. Anonim 11:25 e plin de genii p'aci ce să-ți povestesc. Da la tine specialistul în comunicare spirituala se observă geniul ,, adevăr parțial,, Dar mai cugetă puțin poate este vorba de comunicare spirituală parțială nu geniule ? Cum le știi tu pe toate.... când ești sub anonimat geniule, spiritual bineînțeles!

      Ștergere
    3. Anonim 11:25 nu cred că ai băgat de seamă dar Dna Maria transmite mesajele marelui public literar. Dar poate tu primești mesajele de pe acest blog prin pase magnetice sau entități ectoplasmatice.

      Ștergere
    4. 11:25 catrenele,profetiile lui Nostradamus sunt neadevăr sau adevăr parțial? Când dai definiții dă și sursa dex etc că așa e plin blogul asta de specialiști în de toate cu propriile adevăruri propriile definiții. De asta si comentez extrem de rar că se găsește un aiurit să te comenteze de îmi face scârbă. În loc să comenteze postarea prostul util comentează comentariul.

      Ștergere
    5. Mai da ce te-ai suparat ca nu toti sunt de acord cu tine. Te autoidolatrizezi cumva?. Te pomenesti ca tu discuti si scrii doar cu DEX-ul in mana. Ce tie ciuda ca altii nu-ti accepta tot ce scrii, ca doar nu-i fi tu absolutul pe planeta Pamant.

      Ștergere
  8. Răspunsuri
    1. Anonim 04:58 de ce crezi că merită Clujul ??? Poate pt. că nu-l poate trece Dragnea pe persoană fizică ? Acolo nu sunt tot români „patrioților“ ???

      Ștergere
    2. 04:58, Clujul este protejat. Este liniste pe aici si tot asa va fi!
      Nu-i frumos sa doresti raul cuiva caci se intoarce la tine. Sa nu uiti asta.

      14:48, sunt multi clujeni care il simpatizeaza pe Dragnea. Sa nu generalizam.

      Sa nu fim cu rautate la adresa nimanui ci sa ne respectam unii pe altii, ca asa-i mai bine.
      Iubirea aproapelui sa fie prioritatea, nu ura caci ura duce la dezbinare, iar noi, romanii, avem mare nevoie de unitate. Acum mai mult ca oricand.

      Numai bine, voua, de la Cluj-Napoca!

      Ștergere
    3. Sunt convins ca „sunt multi clujeni care il simpatizeaza pe Dragnea”! Si inca cum! :)))))))))))))))))

      Ștergere
    4. "Cluju merita !"...bineinteles ca merita. Merita sa devina tot mai infloritor,mai dezvoltat si mai plin de tineri frumosi si studiosi,un oras tot mai viu...Cred ca asta ai vrut sa spui,an.04.58,ca doar nu-i crestineste sa te gandesti la rele,nu-i asa ?

      Ștergere
    5. 00:44, da sunt multi clujeni care il simpatizeaza pe Dragnea. Nu te mira!

      Ștergere
    6. 16.39 tu esti unul dintre cei „multi”? :)))

      Ștergere
    7. 22:54, cred ca locuitorii clujeni au inceput sa realizeze unele lucruri. Dovada sta numarul foarte mic de manifestanti din piata, manifestanti care in cele din urma s-au risipit luandu-si corturile de pe acolo. Oricat s-a straduit cineva sa-i mobilizeze tot s-au risipit caci si-au dat si ei seama ca pierd timpul pe acolo.

      Ștergere
    8. 01.35 da, au realizar ca cu prostia unora nu te poti lupta.Daca vor sa fie condusi de hoti asta e, prostul tot prost ramane oricate facultati ar face.

      Ștergere
    9. 08:49, intelepciunea noastra este mult diferita de intelepciunea lui Dumnezeu, de aceea e bine sa avem credinta. Daca tu vezi pe cineva a fi un dusman mai bine sa-l iubesti pe acela, din tot sufletul tau iubeste-l. Nu-l uri pentru ca mai multa ura atragi, iubeste si lucrurile se aseaza in bine pentru tine si nu numai!

      Ștergere
  9. Pai una e o barcuta amarata si alta e un vapor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunteti tare , d-na Maria !

    RăspundețiȘtergere
  11. Doamne, dar cum poate mintii cu atat nerusinare?! Banul i-a luat mintile. Totul se rezuma la bani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oare chiar crezi ce spui?. Daca da, atunci ai o problema cu priceperea a ceea ce este acest blog.

      Ștergere
  12. De Untold ati spus in cateva dati ca ar fi posibile atentate in multime . Sa speram ca vor fi controale serioase.

    RăspundețiȘtergere
  13. 6:54Spune tu care te infurii atat,cu ce a mintit?Precizeaza care e minciuna!PS.Mai bine vindeca-te tu de invidie si ura!

    RăspundețiȘtergere
  14. Doamna Maria vreau sa va pun doua intrebari? 1) Mai precis, ce inseamna cernerea? Si doi: se spune ca daca te pocaiesti de pacate se iarta toate ,mai putin hula impotriva duhului sfant. Ce inseamna hula si in cazul acesta, deci cine a hulit chiar daca se pocaieste de pacate tot nu se mantuieste? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  15. 14.03

    „Adevărata călătorie a pocăinței le vindecă pe toate” (Părintele Rafail Noica)

    Ce este pocăința? Descopăr că pocăința este nimic altceva decât avântul unui suflet de la viața asta biologică ‒ și, de la un punct încolo, plicticoasă ‒, către nețărmurire, către veșnicie. Avântul înseamnă să călătorești undeva, și nu vorbim simbolic. Este o călătorie reală, doar că nu fizică. Pentru a ajunge la Împărăția Cerurilor, la nestricăciune, la sfințenie, la veșnicie, facem o călătorie lăuntrică. Trecând prin anumite experiențe de-a lungul vieții, ajungi să vezi lucruri pe care nu le-ai văzut înainte. Ce înseamnă asta? De unde erai și până unde ai ajuns acum, vezi noi priveliști – iată călătoria lăuntrică, duhovnicească, dar absolut concretă și reală. Ce înseamnă în greacă metanoia, metania? Schimbarea minții ‒ de la experiența pământească, limitată, s-o trecem dincolo.

    S-a vorbit mult despre pocăință ca temei al vieții creștine. Pocăința, această Cenușăreasă a terminologiei bisericești ‒ în general, nimeni nu are mult apetit pentru pocăință, dar avem o strâmbă înțelegere a termenului. Toată terminologia bisericească, duhovnicească trebuie să o reînvățăm, pentru că nu mai vorbim graiul sfinților noștri părinți. Părintele Sofronie Saharov a avut harisma să ne vorbească în graiul cel actual despre înțelepciunea din vechime. Am văzut mereu nevoia de a ne întoarce la terminologia veche. De ce fiecare meserie își are graiul ei specific? Atunci de ce credem că putem să exprimăm toate tainele Bisericii într-un limbaj accesibil tuturor? Trebuie să ne facem noi o datorie din a învăța graiul bisericesc, pentru a înțelege terminologia și a prinde adevăratul înțeles. Noi auzim un cuvânt, dar îl înțelegem în măsura experienței noastre de zi cu zi, care poate să nu fie duhovnicească, și atunci îl înțelegem într-un sens psihic sau chiar trupesc. De exemplu, curăția sufletească, tot ce ne vorbește Sfânta Scriptură ‒ dacă n-ai trăit măcar o clipită de această curăție, nu știi ce este. Avem o idee despre ea, cum știm de apă și săpun, dar de multe ori confundăm lucrurile. Pe mine mă uimește curăția Maicii Domnului, cum poate ea să fie atât de apropiată de femeile care nasc și nu se „scârbește” tocmai ea, care are curăția adevărată? Cer Maicii Domnului să vă împărtășească curăția cea adevărată!

    Revenind la pocăință, avem ideea de plâns, de tristețe, de părere de rău. Eu aș desființa termenul de „părere de rău”, aș folosi mai mult căință, durere, pentru că părerea de rău este slabă, este limitată.

    RăspundețiȘtergere
  16. 2.
    Ce este pocăința? Descopăr că pocăința este nimic altceva decât avântul unui suflet de la viața asta biologică ‒ și, de la un punct încolo, plicticoasă ‒, către nețărmurire, către veșnicie. Avântul înseamnă să călătorești undeva, și nu vorbim simbolic. Este o călătorie reală, doar că nu fizică. Pentru a ajunge la Împărăția Cerurilor, la nestricăciune, la sfințenie, la veșnicie, facem o călătorie lăuntrică. Trecând prin anumite experiențe de-a lungul vieții, ajungi să vezi lucruri pe care nu le-ai văzut înainte. Ce înseamnă asta? De unde erai și până unde ai ajuns acum, vezi noi priveliști – iată călătoria lăuntrică, duhovnicească, dar absolut concretă și reală. Ce înseamnă în greacă metanoia, metania? Schimbarea minții ‒ de la experiența pământească, limitată, s-o trecem dincolo.

    Ascultarea presupune disciplina, care nu prea atrage pe mulți; ascultarea prin rugăciune, prin atenția la reacția părintelui meu duhovnicesc prin graiul căruia îmi vorbește Dumnezeu mie, dezvoltarea auzului duhovnicesc, pentru a ajunge să deslușim când ne vorbește Dumnezeu și când ne vorbește „glasul străinului” (vezi Capitolul 10 din Evanghelia lui Ioan, despre glasul Bunului Păstor și glasul străinului).

    Plânsul, durerea sunt primele elemente, căci avântul către cele veșnice se poticnește de cele din trecut, de păcate, de patimile care nu ne lasă să avansăm. Doamne, cum să trec de bariera asta, de zidul ăsta de beton prin care nu văd nimic, de peretele prin care nu pot să trec? Există plânsuri și plânsuri, nu oricare plâns este cel drept. Există plâns psihic, stârnit de evenimente exterioare, care nu e de folos. Plânsul duhovnicesc este un efect al gustării din dragostea cea smerită a lui Dumnezeu. S-a vorbit și de emoții. Emoția este la nivel psihic, sufletesc, dar există echivalentul duhovnicesc al emoției, când sufletul este mișcat lăuntric: străpungerea inimii. Aveam în vechime cuvântul umilință, al cărui înțeles s-a deformat între timp, de la sensul originar al cuvintelor umilenie (în slavonă), katanixis (în greacă): o străpungere a inimii de către harul dumnezeiesc care înmoaie inima de frumusețea harului dumnezeiesc. Sufletul este așa de adânc mișcat, încât izbucnește în lacrimi, văzând barierele păcatelor și patimilor, este așa de străpuns de durerea că acestea îl lipsesc de ceva atât de minunat, încât fiind mișcat lăuntric de această dulceață, varsă sumedenie de lacrimi care vin din dragostea de Dumnezeu. Unde nu este dragoste de Dumnezeu, lacrimile nu vor curge, și este vorba de acea dragoste care nu se poate împlini, care nu poate ajunge la Cel Iubit. Această stare este exact ca starea psihică, din paralel, dar poartă o altă calitate, o altă energie, o altă terminologie.

    Am căutat să înțeleg adevăratul înțeles și cuprins al cuvintelor și asta a schimbat multe în viața mea ‒ din păcate încă nu destul, dar este o călătorie. Mântuirea este o scară cu zece trepte. Fiecare știm unde suntem pe scara asta. Să ne ajute Dumnezeu să punem piciorul pe prima treaptă și pe următoarea treaptă și să ne ajute Dumnezeu să ajungem pe treapta a zecea, ca să ne întoarcem la Dumnezeu, la Care n-am fost niciodată, dar să ne întoarcem totuși ‒ cu Dumnezeu toate sunt paradoxuri! Aceasta este calea – adevărata călătorie a pocăinței le vindecă pe toate. Ce vedeți nevindecat, și toate durerile prin care treceți, vor fi răscumpărate de Dumnezeu, numai El știe când și cum, eu n-am de unde să știu asta, pentru că nu sunt Dumnezeu sau... nu sunt încă.

    (Părintele Rafail Noica, în cadrul Colocviului „Întâlnirea cu Duhovnicul”)
    sandy

    RăspundețiȘtergere
  17. Pentru 02-58 referitor la barajul de la Siriu acel baraj este al 2-lea din Europa ca marime si este facut din conglomerate nu stiu daca pronunt bine si este facut asa pamant uscat batut si tasat stratul bine daca ploua se lua acel strat si se punea altul si tot asa.
    Sincer am trecut acum un an si am vazut constructii de case si vilute sub baraj va rog sa ma credeti ca nu m-ia venit sa cred asa ceva.
    Mai rau este ca este Viaductul de pe Giurca care este pe stanca si nu in ultimul rand cad pietre. Fereasca Dumnezeu de cutremur mai mare si sa se rupa stanci sa cada in apa alunecari de bolovani. Sa speram ca Bunul Dumnezeu va ocroti oamenii din zona si nu mumai

    RăspundețiȘtergere
  18. Daca doamna Maria nu imi raspunde, va rog pe voi sa-mi raspundeti la aceste intrebari: 1) Mai precis, ce inseamna cernerea? Si doi: se spune ca daca te pocaiesti de pacate se iarta toate ,mai putin hula impotriva duhului sfant. Ce inseamna hula si in cazul acesta, deci cine a hulit chiar daca se pocaieste de pacate tot nu se mantuieste? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 12:26, pocainta adevarata = constientizare in inima ta ca ai gresit, ca este incorect ce ai facut cu vorba, cu fapta sau cu gandul. Altfel vei mai face si asta nu mai este pocainta ci doar iludere.
      Mantuirea inseamna scapare de rele din tine complet. Dar de ele nu te scapi cu adevarat daca nu ai realizat, constientizat in inima ta ca ai facut raul. Exista un antidot la relele acestea, care te ajuta sa constientizezi, acesta este IUBIREA ADEVARATA.
      Cand faci rau impotriva Creatiei, faci rau impotriva Duhului Sfant, caci in toata Creatia salasluieste Duhul Sfant cel datator de Viata, altfel nu am putea exista fara Viata. Sa nu batjocorim Viata, caci Ea este prezenta in toti, ne sustine.
      Iubirea este drumul, calea. Asa spunea Iisus: sa ne iubim aproapele cu iubire adevarata (nu una prefacuta).

      Ștergere
    2. Nimeni nu stie, cernerea e un concept abstract afirmat doar de crestini, dar habar n-au ce inseamna, iar la faza cu iertatul sunt toti in ceata si confuzi. Asa ca nu astepta raspunsuri.

      Ștergere
    3. Maria de ce imi stergi comentariul in care spuneam ca nici tu nu stii ce e cu „cernerea”? Cu te jignesc? Nedreptatea ta e strigatoare la cer. Te crezi Dumnezeu ?

      Ștergere

    4. Anonim30 iulie 2018, 08:51

      Atata timp cat nu ai primit un raspuns de la mine,nu inseamna ca nu stiu.
      Din lipsa de timp nu ti-am raspuns,si-atunci tu te-ai si grabit sa pui etichete.
      Citeste cu atentie pe BLOG si vei afla raspuns la intrebarea ta. De altadata nu te mai grabi sa arunci cu piatra! Stai si mai cugeteaza daca e bine ce spui sau ce faci!

      Ștergere
    5. 09.53 tot nu ai motiv sa-mi steri comentariile. E ca si cum ai pune pumnul in gura cuiva, ceea ce nu e corect. Puteai sa spui ca urmeaza sa-i raspunzi cand ai timp, nu sa stergi comentarii aiurea. Pentru asta gasesti mereu timp. Eticheta ti-o pui singura prin ceea ce faci. Daca am spus ca nici tu nu stii, nu inseamna ca am pus o eticheta. Vad ca iti place pozitia de victima. Nu-ti face deloc cinste. Cand nu iti place un om, intai il omori si abia apoi ii dai explicatii sau cum?!

      Ștergere
  19. An 12;26 , ca sa ai sanse de Mantuie , trebuie sa te spovedesti la Preot de pacatele pe care sti ca le-ai facut , sa te caiesti in fata lui Dumnezeu pt ele , si apoi sa te Impatasesti cu Sfanta Impartasanie ,care este la PROPRIU si nu la figurat , Trupul si Sangele lui IIsus Histos.
    Spun aceasta , caci la multi calugari si preoti , li sa aratat in momentul Prefacerii= ....Luati si mancati aceasta toti , acesta este trupul meu........., ca painea , anafora , sa transformat in carne, adica Trupul lui IISUS.
    Deci , cand mergem la Biserica si ne impartasim , noi vedem cu ochii trupului o bucatica de paine si vin , dar in REALITATE este carne si sange ale lui HRISTOS, aceasta este painea vietii.

    RăspundețiȘtergere
  20. 12.26

    1. Iata cum închipuia Sfântul Macarie cel Mare agitaţia şi nebunia lumii in care traim dominate de vrajmas si ce insemna cernerea .

    „Fiii veacului acestuia se aseamănă cu grâul pus în ciur şi sunt cernuţi de cugetele nestatornice ale lumii, în neîntreruptul vârtej al lucrurilor pământeşti, al poftelor şi al complicatelor probleme materiale. Diavolul scutură si cerne sufletele prin ciur, adică prin lucrurile pământeşti. Tot neamul păcătos al oamenilor, de la căderea lui Adam, care a călcat porunca, se află sub stăpânirea începătorului răutăţii. Deci, luându-i în stăpânire pe fiii acestui veac, îi agită şi îi cerne în sita lumii cu cugete necontenite de înşelăciune şi rătăcire.

    După cum grâul este izbit în ciur de către cel ce îl cerne şi este aruncat şi întors necontenit, aşa şi înşelătorul îi stăpâneşte pe toţi oamenii cu lucruri pământeşti, îi face să se îndoiască, să se poticnească şi să se tulbure prin toate gândurile cele deşarte, prin poftele cele urâte şi prin toate legăturile lumeşti si pământeşti, robind neîncetat tot neamul cel păcătos al lui Adam.

    Şi Domnul a prezis Apostolilor ridicarea celui rău împotriva lor: „V-a cerut satana să vă cearnă ca pe grâu; dar Eu M-am rugat Tatălui Meu, ca să nu se piardă credinţa voastră” .

    Iar cuvantul şi sentinţa pe care Creatorul a rostit-o împotriva lui Cain: Gemând, tremurând şi clatinandu-te vei fi pe pământ , se referă in chip tainic – după chip şi asemănare – la toţi pacatoşii. Pentru că, încălcând Adam porunca lui Dumnezeu, tot neamul său a devenit păcătos şi a preluat într-ascuns chipul său (al lui Cain).

    Oamenii trec prin mai multe stări: starea de teama sau cea de groază sunt numai două exemple, nu mai pomenim poftele ruşinoase şi dezmierdarile.Stăpânul lumii acesteia răscoleşte tot sufletul care nu s-a născut de la Dumnezeu. După cum graul este neincetat agitat in ciur, tot aşa sunt rascolite si cugetele oamenilor, cu amăgiri trecătoare ale trupului, cu frică şi cu tulburare”

    sandy


    RăspundețiȘtergere
  21. 2.
    2. In traditia Bisericii, pacatul impotriva Duhului Sfant este socotit in raport cu cele trei mari virtuti teologice: credinta, nadejdea si dragostea.

    Pacate impotriva credintei: necredinta; erezia; vrajitoria; inchinarea la idoli; lepadarea dreptei credinte; parerea ca pentru mantuire este de ajuns doar credinta, lipsita de fapte bune; renuntarea la dreapta credinta, de dragul placerilor in care sunt invelite pacatele; impotrivirea fata de adevarul dovedit al credintei crestine; nerecunoasterea puterii lui Dumnezeu etc.

    Pacate impotriva nadejdii: deznadajdea, fie ca pacatuire continuua, socotind mantuirea imposibila, fie ca sinucidere, nesocotind iubirea, mila si iertarea lui Dumnezeu; exagerarea iubirii si bunatatii lui Dumnezeu – savarsirea constienta a pacatelor, mizand pe iubirea iertatoare a lui Dumnezeu etc.

    Pacate impotriva dragostei: ura; invidia si pizmuirea aproapelui; tinerea de minte a raului; minciuna, clevetirea si prigonirea pe nedrept; nepocainta pana la moarte, fie din deznadejde, fie din mandrie; nesocotirea darurilor lui Dumnezeu; egoismul; adorarea de sine etc.

    Pacatele impotriva Duhului Sfant

    Orice pacat este aducator de moarte, dar cu atat mai mult ne omoara pacatele savarsite cu stiinta si rea vointa impotriva lui Dumnezeu, pe care cautam sa-L detronam din postura Lui iubitoare, purtatoare de grija, iertatoare si mantuitoare.

    Pacatele impotriva Duhului Sfant, adica impotriva puterii manifestate a lui Dumnezeu, dezradacineaza din suflet credinta si inclinatia omului spre pocainta. Prin cuvintele mai sus amintite, Iisus Hristos nu spune ca aceste pacate nu ar putea fi iertate de Dumnezeu, daca omul s-ar pocai cu adevarat, ci ca acestea impietresc inima in asa masura incat il fac pe om indaratnic spre a se mai intoarce catre Dumnezeu.

    Cel care pacatuieste impotriva Duhului Sfant se poate inrai atat de tare incat sa nu-si mai doreasca mantuirea, sa nu mai vrea sa auda de Dumnezeu si sa ii fie indiferenta chiar si moartea. Este vorba de o moarte sufleteasca petrecuta inainte de vreme.

    Invartosarea omului in acest fel de pacate atrage dupa ea neiertarea lor, pentru ca, in duhul Evangheliei, iertarea inseamna vindecare, iar vindecarea unui asemenea om este aproape imposibila. Deci, Dumnezeu vrea sa ierte si aceste pacate, prin trimiterea harului Duhului Sfant, dar omul refuza aceasta iubire si ramane incremenit in boala lui.

    Prin pocainta adevarata se iarta orice pacat, caci gravitatea pacatelor impotriva Duhului Sfant nu covarseste iubirea de oameni a lui Dumnezeu, insa pocainta adevarata este aproape imposibila odata ce inima omului s-a inrait si a pornit razboi impotriva oricarei manifestari a iubirii si puterii lui Dumnezeu.



    Domnul Iisus le mai lasă încă o ușă deschisă pentru pocăință fariseilor când le-a spus: “Ori faceți pomul bun și rodul lui bun, ori faceți pomul rău și rodul lui rău”. A fost un îndemn pentru ei să-și vină în fire și să facă pomul cel bun și rodul lui bun și să se gândească bine ce vorbesc. Dar tot odată, avertizarea Domnului Iisus este foarte categorică și trebuie să o acceptăm așa cum este scrisă.

    Nu știu ce fapte anume a făcut persoana despre care spuneti că a hulit împotriva Duhului Sfânt, dar dacă are remușcări și dorința să se pocăiască și să se împace cu Dumnezeu, aceasta tot este o lucrare a Duhului Sfânt în ea sau în el pentru că Duhul Sfânt este cel ce dovedește lumea vinovată în ce privește păcatul, neprihănirea și judecata. (Ioan 16:8) De aceea, nu cred că fără lucrarea Duhului Sfânt și-ar fi recunoscut vreodată vina această persoană și ar fi dorit să se pocăiască. Lucrarea aceasta a Duhului Sfânt în ea trebuie să-i fie dovadă că nu a fost respinsă de Dumnezeu și deci, să se grăbească să se pocăiască și să se împace cu Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  22. 3.
    Mai există și alte texte din Scriptură în care Dumnezeu le dă nădejde de întoarcere la El celor ce au rătăcit și îi cheamă la pocăință. Iată câteva din ele:

    Fraţilor, dacă s-a rătăcit vreunul dintre voi de la adevăr, şi-l întoarce un altul, să ştiţi că cine întoarce pe un păcătos de la rătăcirea căii lui, va mântui un suflet de la moarte şi va acoperi o sumedenie de păcate. (Iacov 5:19-20)

    Şi robul Domnului nu trebuie să se certe; ci să fie blând cu toţi, în stare să înveţe pe toţi, plin de îngăduinţă răbdătoare, să îndrepte cu blândeţe pe potrivnici, în nădejdea că Dumnezeu le va da pocăinţa, ca să ajungă la cunoştinţa adevărului; şi, venindu-şi în fire, să se desprindă din cursa diavolului, de care au fost prinşi ca să-i facă voia. (2 Timotei 2:24-26)

    Mustraţi pe cei ce se despart de voi; căutaţi să mântuiţi pe unii, smulgându-i din foc; de alţii iarăşi fie-vă milă cu frică, urând până şi cămaşa mânjită de carne. (Iuda 1:22-23)


    Vorbiti cu un preot in varsta , cu experienta duhovniceasca sa va ajute .
    sandy

    Rugaciune catre Sfantul Duh

    „Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta, si dupa multimea indurarilor Tale, sterge faradelegea mea. Mai vartos ma spala de faradelegea mea si de pacatul meu ma curateste. (…) Intoarce fata Ta de la pacatele mele si toate faradelegile mele sterge-le. Inima curata zideste intru mine, Dumnezeule, si duh drept innoieste intru cele dinlauntru ale mele. Nu ma lepada de la fata Ta si Duhul Tau cel sfant nu-l lua de la mine. Da-mi mie bucuria mantuirii Tale si cu duh stapanitor ma intareste” (din „Psalmul 50”).

    „Doamne, Imparate Ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, milostiveste-Te spre mine, pacatosul robul Tau, si ma miluieste si-mi iarta mie, nevrednicului, toate cate am gresit Tie astazi, ca un om, si nu numai ca un om, ci si mai rau decat dobitocul.

    Pacatele mele cele de voie si cele fara de voie, cele stiute si cele nestiute, care sunt din tinerete si din obiceiul cel rau si care sunt din voia cea sloboda si din lene: ori de m-am jurat cu numele Tau, ori de L-am hulit in gandul meu, sau pe cineva am ocarat, sau pe cineva am clevetit in mania mea, sau am scarbit, sau de ceva m-am maniat, sau am mintit, sau fara de vreme am dormit, sau vreun sarac a venit la mine si nu l-am socotit, sau pe fratele meu l-am scarbit, sau m-am sfadit, sau pe cineva am osandit, sau m-am marit, sau m-am trufit, sau, stand la rugaciune, mintea mea s-a ingrijit de vicleniile acestei lumi, sau razvratire am cugetat, sau prea m-am saturat, sau m-am imbatat, sau nebuneste am ras, sau ceva rau am cugetat, sau frumusete straina am vazut si cu dansa mi-am ranit inima, sau ce nu se cade am grait, sau de pacatul fratelui meu am ras, iar pacatele mele sunt nenumarate, sau de rugaciune nu m-am ingrijit, sau altceva rau am facut si nu-mi aduc aminte; ca acestea toate si mai mari decat acestea am facut.

    Miluieste-ma, Stapane si Facatorul meu, pe mine lenesul si nevrednicul robul Tau, si ma usureaza, si ma slobozeste si ma iarta, ca un bun si de oameni iubitor. Ca in pace sa ma culc si sa dorm eu, pacatosul, necuratul si ticalosul, si sa ma inchin, sa cant si sa preaslavesc preacinstit numele Tau, impreuna cu al Tatalui si cu al Unuia-Nascut Fiului Lui, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!” (din „Rugaciunile de seara”).

    RăspundețiȘtergere