marți, 14 mai 2019

HRISTOS A INVIAT DIN MORTI ,CU MOARTEA PRE MOARTE CĂLCÂND !


                            HRISTOS  A  INVIAT, Prieteni !

                     14 Mai 2019,ora 6,22 !

R: Hristos a înviat din morți,
Cu moartea pe moarte călcând
Și celor din morminte
Viață dăruindu-le.


R: Hristos a înviat din morți, Cu moartea pe moarte călcând. Și celor din morminte. Viață dăruindu-le. Resurse inrudite; Resurse similare/alte versiuni.

Asa cunoastem noi versurile si cantare din Sfanta BISERICA ,precum ni se arata aici;

.

Dar astazi dimineata,m-au trezit mai multe glasuri ca de Ingeri,care cantau de rasuna si Cerul si Pămantul,cantau HRISTOS  A  INVIAT din Morti.
Iata ce auzeam eu:

      "Hristos a Inviat din morti,
         Cu moartea ,pre moarte calcand,
 Si celor din Mormânturi,
 Viata dăruindu-le !"

Cu siguranta dragilor, ati observat ce este nou in Cantarea Ingereasca.
Este vorba despre cuvantul : Morminte,asa cum se canta azi in BOR, iar in Cer, acest cuvant era : Mormanturi.
Dragii mei, in timp ce auzeam cantand din Cer,de catre Ingeri acest minunat Cântec al Invierii Lui Hristos,Il vad pe MANTUITORUL nostru Mult Prea Iubit,imbracat in camasa rosie si legat cu o sfoara groasa,impletita in 3 in 4, asa ca Iconita de mai jos:
                     Imagini pentru iisus legat.

Prieteni dragi, MANTUITORUL era viu ,era in carne si oase si legat fedeleş.
MANTUITORUL nostru drag ,suferea cumplit.
Dar din Cer,INGERII Săi Îi cântau HRISTOS A INVIAT.
Sa-I cântam si noi dragilor, sa-I cântam cu inima si cu sufletul ,iar prin Credinta si faptele noastre bune, sa-I mai luam Crucea grea de pe umerii Săi sfinti, ca sa-I mai usuram suferinta.
Sa ne inchinam Domnului si Maicii Domnului  cu toata inima noastra ,cu tot sufletul nostru,si sa niciodata sa nu indepartam de Credinta.
                                    Cu dragoste,Maria.

19 comentarii:

  1. Dintotdeauna s-a utilizat pluralul vechi "mormanturi"; nu e ceva nou. Prababil de cand cu Daniel, a vrut sa "reformeze" pluralul, sa il "actualizeze'.Regret, eu la slujbele lui nu m-am uitat niciodata si nici nu o voi face. De aceea nu am stiut pana acum de aceasta schimbare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De parca gramatica ar conta. Nu esența, ceea ce vrea sa exprime. Mormintele sunt trupurile oamenilor moderni. Ce-si tin sufletele in colivii. Ati vazut câți depresivi exista in lume? Sufletul vrea la Dumnezeu, mintea il indeamna sa caute noduri in papura si greseli gramaticale, sa piarda timpul nefacand nimic.
      Pana la Dumnezeu ne spală creierele teologii.
      La Daniel nici eu nu ma uit! Se spune ca ochii sunt oglinda sufletului. Priviti ochii parintelui Arsenie Boca si pe cei ai parintelui Mihail Jar si comparati...
      Ca sa nu mai vb despre amestecul BOR cu politica. Si masoneria!
      Impostorii tin suflete captive, castigandu-si banii imbracati in hainele Lui Hristos. Slugile s-au pus stapani!

      Ștergere
    2. Da, chestia cu "ochii sunt oglinda sufletului" e f.adevarata,e nu știu cine I pr. Mihail Jar.

      Ștergere
    3. 09:26, Priveste-te pe tine...

      Ștergere
    4. Maria-Aurelia, gramatica conetaza ENORM, deoarece de ea se leaga semantica (semnificatia). Stiti ca exista o dezbatere uriasa pe unul din pasajele Sf Pavel, pentru O VIRGULA? In traducere, virgula pusa inainte sau dupa acel cuvant SCHIMBA sensul frazei. Evreii au avut uriase dificultati in a reconstrui VT dupa versiunea greaca, deoarece, refugiati fiind dupa distrugerea celui de-al doilea templu, au pierdut intelesul multor cuvinte-neavand vocale, doua cuvinte scrise cu aceleasi consoane, vocalizate diferit dau doua cuvinte diferite. Acest motiv al GRAMATICII face sa fie reluate permanent traducerile VT si NT. De ce credeti ca nu se mai face gramatica in scoli (nu numai i Romania)? Exact ca acei copii care scapa c mintea intreaga sa devina idioti usor de manipulat pentru ca nu mai inteleg sensul vorbirii. Li se da si tehnologia ca nu cumva sa puna mana pe carte. Mai mult, limbile europene au structura logicii formale. Adica, vorbirea corecta si gandirea logica se sustin una pe cealalta. Ori societatea "moderna" are nevoie de prosti care sa rada cand le clipeste celularul. Nu are nevoie de oameni capabili care sa gandeasca cursiv, logic, argumentat. Un efect (printre altele) al absentei gramaticii este multimea de zombi de la toate nivelele societatii, aliniati la hashtagul criminal. Sper ca am explicat suficient.

      Ștergere
    5. Silvia, 11:50, Mihail Jar este un preot moldovean care traieste in Dumnezeu si Dumnezeu traieste in el; in toata plinatatea miraculoasa a Prezentei Sale.

      Ștergere
  2. Neamtul patreaza in cantare cuvantul mormanturi .Nu acuzati nefondat....

    RăspundețiȘtergere
  3. Va zic si eu doamna Maria Hristoe a Inviat si sa aveti o zi frumoasa si binecuvantata.
    Cu mult drag si sanatate.
    Eu asa cant (mormanturi) de la bunica stiu.
    Va pup si va imbratisez cu mult drag.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu probabil , așa este, aici în București sunt biserici în care se cînta "și celor din morminte" inclusiv la cea care am fost in noaptea Învierii, acum mă bucur cu sufletul că la biserica care merg la Sf Liturghie nu se folosește morminte ci morminturi.Eram copila , mă urcam in podul casei la bunica și citeam cărțile vechi de rugăciune, și era corect așa cum ați auzit d voastră,așa cum în satul natal se cînta..... Hristos a Înviat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Neesentiala diferenta. Adevarul e ca sufletele mortilor nu stau in morminte ci doar cadavrul. Dar esential e in ce consta viata daruita de Iisus sufletelor mortilor. Acestea nefiind crestine si nici toate mozaice. Cum e ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihai35, gramatical nu e o diferenta mare, o limba se schimba in timp. Dar vibratia pluralului vechi este mai profunda, mai grava, cu un efect mai puternic. Pronuntati " mormantUri" si " mormInte"- sper ca veti intelege.

      Ștergere
  6. Adevărat că a înviat, slavă Tie Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu,Amin.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu conteaza cum zici;morminte sau mormanturi(dupa exprimarea veche)ci intelegerea mormantului pe nivel spiritual.
    Mormintele fara viata reprezinta constiinte blocate in minti si corpuri adormite(moarte)nefiind constiente de Fiinta care sunt,de misiunile lor, de trairile emotionale, nu inteleg viata in care sunt.Practic,esti mort d.p.d.v
    spiritual,manifesti si te identifici cu mintea si corpul nestiind cine esti,de unde vii si ce cauti aici.Ai instince de supravietuire nu de crearea vietii asa cum ar trebui.

    Hristos a venit sa arate cum sa te insufletesti,dandu-ti singur viata care de fapt tu esti,altcineva nu are voie sa intervina in trezirea ta,caci ar interfera cu Sinele tau,dar te poate indruma,alegerea este a ta.
    Este, cam ce facem noi pe aici,comunicam,ne sfatuim, dar fiecare face ce vrea cu informatia.Unii dintre noi iau informatii le prelucreaza conform aspectelor lor si le inntegreaza ,altii le ignora dar mai sunt dintre cei care se simt iritati de informatii fiindca nu le inteleg, si se iau la tranta cu ele.Nu poti intelege liceul daca inca esti la gradinita,trebuie sa parcurgi etapele de invatare ca sa capeti intelegerea respectiva.

    Gradinita ca sa nu zic cresa,reprezinta acele constiinte care asteapta ca cineva sa vina sa le dea sa manance, fiindca ele nu se descurca singure neintelegand mecanismul,sau fiindu-le frica sa incerce.

    Asteptand sa vina cineva sa te scoata din mormant,arata incapacitatea de intelegere ca poti s-o faci singur,doar trecand peste frica neincrederii in tine.
    Esti ajutat aratandu-ti cum s-o faci dar decizia de a incerca este a ta.
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
  8. Cititi va rog frumos asta.😊
    https://www.aktual24.ro/dragnea-este-un-simbol-al-intunericului-uitati-va-la-el-niciun-post-tv-nu-difuzeaza-vorbele-acestui-preot-video/?fbclid=IwAR3yCL2SVaBbcIcRvsgRjZO6cpYdvdlOvVwYlJxxagw-sVKcXyKPLE_xmyE

    RăspundețiȘtergere
  9. În troparul Învierii Domnului, prin sintagma „[cu] moartea pe moarte călcând ni se explică în mod practic învierea Lui cea de a treia zi. Căci cu/ prin moartea Lui a călcat, a biruit, a învins moartea oamenilor.

    Moartea Lui ca om, fiind moartea Celui fără de păcat, a lui Dumnezeu întrupat, a fost o biruire a morții și a Iadului. Căci El nu a putut fi ținut în Iad, pentru că a intrat ca un biruitor în Iad și i-a scos de acolo pe Sfinții Lui.

    De aceea, biruind moartea în umanitatea Sa, cât și Iadul prin coborârea Lui cu sufletul în Iad, „Hristos a înviat din morți , a înviat dintre cei morți din Iad, cu de la Sine putere, ca Dumnezeu întrupat, „și celor din morminte, viață dăruindu-le și Sfinților celor morți de mult le-a dăruit viață veșnică.
    Căci „pogorându-Se la Iad Domnul, nu a înviat pe toți câți erau acolo, ci numai pe cei care au voit să creadă în El și sufletele Sfinților din veac, ținute cu sila de Iad, le-a slobozit și a dăruit tuturor putința să se urce la ceruri”, adică în Împărăția Lui.

    RăspundețiȘtergere
  10. Coborarea la/in Iad, insemna coborarea in constiinta 3D,care este inconstienta,adormita,moarta,cum vreti sa-i spuneti.

    "viata,daruindu-le",cunoasterea daruita ca informatie, care poate fi talmacita de mintile omenesti,si inteleas ca apoi sa reuseasca sa se elibereze de iadul in care a fost ingropate fiintele.

    Ce spui bai nene ca "Domnul nu a inviat pe toti cati erau acolo,ci numai,pe cei care au voit sa creada?"

    Isus a adus cunoastere tuturor,nu a selectat pe nimeni,fiindca toti oamenii erau intunecati traind in Noaptea mintii.Le-a aratat ce trebuia sa vada si nu vedeau,le-a spus ce nu stiau,i-a facut sa-si reminteasca cine si ce este Dumnezeu.LE-A SPUS "EU SI TATAL UNA SUNTEM,IAR VOI SUNTETI FRATII MEI!"Cat de greu este, sa intelegi ce inseamna asta?

    Isus-omul a devenit Hristos pe Pamant,in Iadul inconstientei,adica s-a inDumnezeit,aratandu-ne ca se poate, ca fiecare dintre noi o poate face chiar traind in Iad,doar sa vrei ,sa crezi si se va intampla.

    Sa te mantuiesti inseamna sa intelegi acele invataturi.Nu le intelegi,pa mantuire,bananai in continuare in noaptea mintii,in mormantul constiintei inconstiente, cu un corp plin de boli generate de mintea intunecata

    Cand Hristos se trezeste in om striga de bucurie in minte in corp,in toata fiinta"eu sunt calea,adevarul si viata",vibreaza toata fiinta,nu-ti mai incapi in corp,simti ca esti atat de mare incat corpul te strange,aceasta lume devine neincapatoare.

    La mine s-a intamplat acum cativa ani chiar in saptamana patimilor.Prima data m-am speriat ingrozitor nu stiam ce mi se intampla,dupa care linistindu-ma am inteles exact ce era,fiindca cumva inainte cu ceva timp constiinta mea ma pregatea ca sa inteleg .Este magnific dar TREBUIE SA CREZI.

    VOI CREDETI CEEA CE CREDETI,FIECARE IL CONTINE PE HRISTOS,DAR NUMAI CREDINTA IL TREZESTE,INDOIALA PRIN FRICA IL TINE INCATUSAT
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
  11. Hristos a inviat din morti,adica din oamenii morti in constiinta care sunt in viata, nu mortii din cimitir.Aia trebuie sa se reintrupeze ca sa devina constienti de sine ca sa poata invia in ei Hristosul.Alooo cresaaaa,intelegeti!?

    RăspundețiȘtergere