joi, 7 februarie 2019

CARDIOPATITA,CARDIOASCITĂ !


                                      7 Februarie 2019,ora 6,11 !

                                Dragii mei,

În aceasta dimineata  dragii mei, aud glas care spune ceva ce face parte din categoria : Medicina !
Iata ce spunea glasul:

               "Cardiopatită,cardioascită !
                Chiar ar fi declarabil,că si vedem semnul ."
Dragii mei, cam complicat acest Mesaj,dar cu siguranta la momentul potrivit ne va fi descifrat.
Iata,am adus aici cateva informatii in acest sens:

Asociată cu angina pectorală, cardiopatia ischemică apare din cauza îngustării vaselor de sânge care irigă mușchiul inimii. Dacă nu este tratată la timp, ...
Cardiopatia ischemica este boala coronariana ischemica cea mai frecventa si cea mai importanta cauza de deces pe plan mondial. In limbajul obisnuit este ...

29 mar. 2009 - Ascita este definita prin prezenta unei cantitati excesive de fluide in cavitatea peritoneala ce devine simptomatica cand cantitatea de lichid ...


Asociată cu angina pectorală, cardiopatia ischemică apare din cauza îngustării vaselor de sânge care irigă mușchiul inimii. Dacă nu este tratată la timp, afecțiunea poate fi fatală.
Mulți cred că bărbații,mai ales cei în vârstă,sunt mai afectați de această boală,dar statisticile arată că și femeile prezintă un risc. Din punct de vedere medical,prin ischemie se înțelege dezechilibrul între cantitatea de sânge furnizată unui anumit organ,în acest caz mușchiului inimii,şi necesarul de consum al acestuia,într-o anumită perioadă de timp.

Forma nedureroasă e mai periculoasă

Această tulburare afectează arterele coronare,care se îngustează sau,și mai rău,se blochează. În condiții de stres,de efort sau la oboseală,dezechilibrul se manifestă printr-o durere puternică în piept,tip gheară,sau este asimptomatic (nu prezintă simptom clinic). Majoritatea pacienților care acuză durere toracică în partea stângă,iradiată în umărul stâng sau în mandibulă,sunt diagnosticați cu angină pectorală.
Din păcate,există și forme de cardiopatie ischemică nedureroasă – iar pericolul constă tocmai în lipsa durerii,fiindcă boala nu poate fi depistată la timp pentru a fi tratată. Cardiopatia ischemică nedureroasă poate duce la moartea subită coronariană. De aceea,un control periodic de rutină poate fi de mare ajutor pentru detectarea și tratarea afecțiunii.

Când apare boala

Percepția generală este că riscul cardiopatiei ischemice crește odată cu înaintarea în vârstă. Mai precis,persoanele trecute de 40 de ani înregistrează mai des astfel de evenimente coronariene. Însă stilul de viață haotic poate reduce și mai mult vârsta când se poate declanșa o cardiopatie.
Moștenirea genetică joacă un rol important în apariția bolii,dar pot influența mult și factori precum fumatul,nivelul crescut al colesterolului „rău“ din sânge,obezitatea,sedentarismul și stresul. Hipertensiunea arterială și diabetul zaharat sunt factori agravanți.

Bine de știut!

  • Temperaturile scăzute cresc incidența cazurilor de cardiopatie. Statistic,la fiecare scădere a temperaturii externe cu un grad Celsius crește riscul de infarct cu 2%.  
  • În caz de angină,durerea durează câteva minute și cedează dacă se administrează nitroglicerină sau încetează efortul care a declanșat-o.

Cum se detectează

Prima investigație care poate oferi informații importante despre boală este electrocardiograma,EKG. Aceasta se face în stare de repaus,când nu sunt dureri,și la efort,în timpul crizei dureroase. Investigația se bazează pe un traseu specific al undelor P,Q,R,S și T. În caz de ischemie,se produc modificări ale undei T și în segmentul ST.
De asemenea,la nivelul undei Q apar variații anormale.O altă investigație,ecografia cardiacă,utilizează ultrasunetele pentru evaluarea activității mecanice a inimii. Pentru diagnosticarea afecțiunii pot ajuta și testele sangvine.
Cea mai sigură metodă de despistare a boli este,însă,coronarografia sau angiografia coronariană,o investigație invazivă,efectuată sub anestezie locală. În artera femurală se introduce un tub subțire,numit cateter,care este dirijat spre vasul sanguin care trebuie investigat.
Prin tub se injectează o substanță de contrast. Aceasta permite vizualizarea anatomiei arterelor coronare și,deci,se pot observa orice eventuale anomalii.
Sfatul specialistului
Oren Iancovici,medic specialist cardiolog,Centrele de Excelență ARES,București
Factorii de risc care pot contribui la apariția cardiopatiei (aterosclerozei) sunt:fumatul,stresul,sedentarismul,hipertensiunea arterială,un nivel ridicat al colesterolului,lipsa unei alimentații bazată pe fructe și legume. Din păcate,media de vârstă a pacienților diagnosticați cu cardiopatie ischemica a scăzut semnificativ la 40-45 de ani. De aceea,este important ca fiecare pacient,începând cu această vârstă,să efectueze un control cardiologic complet,din doi in doi ani.

Dragii mei, aveti mare grija de sanatatea voastra, si la orice semn de boala,nu stati acasa,ci mergeti de indata la medic.
                                 Cu dragoste,Maria.



                                            

33 de comentarii:

  1. Cardiopatia ischemica =ingustarea vaselor reduce alimentarea=puterea inimii =insuficienta cardiaca-deci si eliminarea lichidelor de rinichii care primesc astfel o tensiune si alimentare insuficienta cu singe=Insuficienta a rinicilor periculoasa la alimentare mare cu lichide pe care nu le mai elimina se umfla picioarele intii cu apa care apoi urca la inima si prin rezistenta marita opusa la pompare prin efect reduce exponential pomparea ei pina la STOP CARDIAC si deces de la 2 beri sau 1kg de pepene.
    Dar aici pare a fi vorba de un personaj cunoscut important cu o astfel de problema,posibil deces care poate fi generat si de o problema a valvelor inimii roase in copilarie de microbul in git netratat betahemolitic care poate da aceiasi excaladare de evenimente si la tinerii care nu stiu ca sufera dar i-si pot da seama ca nu rezista la mersul pe jos la fel cu ceilalti-craciun

    RăspundețiȘtergere
  2. DOAMNA MARIA ESTE FOARTE GREU SI FOARTE RAU CU ACESTE BOLI DE INIMA.
    DIN CAUZA MUNCII EXCESIVE SI A STRESULUI SI NU IN ULTIMUL RAND SUPARARILOR AJUNGEM DE IMBOLNAVIM INIMA.
    DE AICI SI TENSIUNEA ARTERIALA MARE SI TOATE LE DECLANSEAZA.
    POATE DESCOPERA MEDICINA CEVA SI VINDECA ACEASTA BOALA.
    CU MULT DRAG DOAMNA MARIA SI SANATATE.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bolile de inima ne spun ca nu iubim.Cine invata sa ierte, se vindeca de boala inimii care-i rupta in bucati de atata inversunare.
    Inima omului este inchisa in lanturile uitarii.Bolile Omenirii sunt cauzate de lipsa iubirii.

    Omul striga "sa vina Mantuitorul sa ne salveze!" Habar nu are ce cere,si cine vine.Cerinta vine din disperare care-i o frecventa foarte joasa,si vine o entitate de frecventa joasa!Mintea lui crede ca-l salveaza cineva,pe cand Sufletul sta si observa disperarea ei,spunandu-i in soapta,"tu esti salvatorul tau,priveste-ma inauntrul tau!"

    Dumnezeu se afla in om iar omul trebuie sa-si aminteasca aceasta.Asta-i marea revelatie,asta-i mantuirea.Daca mintea si-ar aminti ca Sufletul este Dumnezeu nu ar mai striga dupa ajutor caci nu ar avea la cine.Cine poate fi mai presus de Dumnezeu?
    ASA AM AJUNS SA FIM POSEDATI DE TOT FELUL DE ENTITATI NEGATIVE FIINDCA NOI LE CEREM AJUTORUL alungandu-L din credinta noastra pe Dumnezeul care suntem.

    STITI CE CRED ACESTIA DESPRE NOI! CA SUNTEM PROSTI RAU,RAU DE TOT!Prosti de bubuim,ata de multa prostie s-a acumulat in noi.Si au dreptate.

    Suntem ceea ce credem;mici,prosti si neputinciosi.Inima noastra plange in noi cand ne vede cum ne credem.Noi dam putere tuturor lucrurilor prin credintele noastre.Credem ca ne imbolnavim,se intampla!

    Noi suntem SUMA CREDINTELOR noastra.
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ''EU SUNT D'', tu spui : ''Bolile de inima ne spun ca nu iubim''. Eu as spune sa nu generalizam. Cum iti explici ca se nasc copii cu boli si malformatii grave ale inimii ? Si ei sunt ''neiertatori'' si ''neiubitori'' ? Mai e un aspect : multi oameni cu boli grave de inima sunt ( ori au fost, din pacate ) oameni buni, iertatori,sufletisti, generosi. Unii chiar cu grija pentru sanatatea lor. Si totusi...Pe de alta parte, unii ''semeni'', rai, razbunatori, foarte egoisti, au o sanatate a inimii de invidiat, ca sa nu mai spun ca le merge foarte bine fara a fi iubitori, au o viata buna si indelungata. Asadar....PS. E adevarat ca avem in noi Scanteia Divina de la Tatal Ceresc, dar nu suntem Dumnezeu, suntem copiii Lui. Cred ca religiile au denaturat mult adevarul, tocmai pentru a subjuga oamenii, a-i tine obedienti, a le cultiva ''micimea'' si neputinta, a-i tine captivi, dar totusi, nu suntem...Dumnezeu. Parerea mea...de fiinta captiva in inchisoarea trupului...

      Ștergere
    2. "Eu sunt D" eu te iubesc dar tot nu sunt de acord cu ceea ce scrii tu aici , pe blog

      Ștergere
    3. 13:40, de ce "se nasc copii cu boli si malformatii ale inimii"? Raspunsul il gasesti in lipsa de iubire a parintilor acelui copil.

      Ștergere
    4. https://devorbacutine.eu/copiii-reprezinta-karma-parintilor/#

      Ștergere
  4. Sunt o persoana diagnosticata cu cardiopatie ischemica dureroasa,cu regim alimentar si o viata fara eforturi fizice mari sau stres poate deveni o boala ,,prietenoasa,,si te lasa sa traiesti.Beleaua mare e ca poti trai o viata fara stres,linistita si hrana fara otrava?Aerul nici nu se pune problema când dârele mortii acopera soarele.Mi s-a întâmplat odata când mergeam la servici se dadea cu insecticid pt tântari pâna am ajuns în sectie deja ghiara pe inima se instalase.Cum sa te feresti când trece avionul la joasa inăltime si în doua min.simti in gura otrava?Si mai e o chestiune tratament de întretinere îti da aspirina care luat in permanenta ataca rinichii,iar tratamente naturiste daca ceri medicii au o atitudine despotica de ai impresia ca vor sa te bata.Eu am luat în mâinile mele boala si cu ceaiurile specifice bolii ma simnt mult mai bine si presiunea de pe piept s-a diminuat considerabil.Sanatate si sa fiti iubiti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună seara! Vă rog, dacă puteți să-mi spuneți ce denumire au ceaiurile. Aceeași problemă de sănătate o am și eu,cu implant de 2 stenturi la inimă. Multă sănătate ,vă doresc! Mulțumesc!

      Ștergere
  5. ATENTIE la Alimentatie,in produsele de patiserie dar si in Brinzeturile sau detectat in loc de Lactate, grasimi hidrogenate=margarine care cresc depunerile pe vase ,colesterolul ,obezitatea Cardiopatia ischemica si bolile creerului=alzemeier,care cresc riscul de infarct mai ales la eforturi intense.
    Canadienii au un tratament naturist pentru curatarea vaselor de singe in produsul EDTA la 100 lei cutia cu 90 capsule care se iau 2-3 pastile pe stomacul gol inaintede culcare cu un pahar mare de apa SAU 2 seara si una dimineata.
    Cura poate fi combinata sau nu cu produsul Formula FLOW compus din 330 pastile naturale la pretul de 300 lei cu vitamine si aminoacizi care se iau la masa cite 3 pastile de 3 ori pe zi.
    Tratamentul este de lunga durata ,recomandat un an la fiecare 10 ani de viata si se gaseste doar la marile magazine naturiste-craciun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crăciun de medicamente ne scrii? Chiar naturiste... cine stie exact ce e înăuntru? Ceva plante medicinale care sa vina in ajutor si pe care si le poate procura omul singur? Nu de alta dar stie sigur ce arunca in ibric si ce bea.

      Ștergere
  6. Ganoderma este singurul leac

    RăspundețiȘtergere
  7. CAUZELE SPIRITUALE ALE BOLII

    PARINTELE ARSENIE BOCA


    Sa nu ne fie frica de nici o boala,noi ce primim,de la Dumnezeu,este sa ne amintim de Suferinta Lui,car a fost pe pamant,si cat a suferit pentru noi toti,pentru pacatele noastre,care le facem in fiecare zi,cu buna stiinta,ca nusuntem toti bonlavi mintal.Nu este pe pamant om fara pacate,numai EL,a fost SFANT!

    RăspundețiȘtergere
  8. 14,01 Cel mai bun medicament romanesc dar oriunde in lume in zona colinara ,deci luat de pe cimp nu costa nimic este PADUCELUL-un arbust cu spini dar rar si fara cu fructe rosii ca niste cirese mai mici toamna pina iarna de la care se folosesc florile-primavara apar primele pe cimp.frunzele si fructul rosu toamna tirziu.
    Se folosesc sub forma de ceai,fructul se poate si minca,iar pentru a nu se inegrii peste iarna ,dupa cules se poate pune in cuptor la maxim 50 de grade pentru a opri enzimele sa mai evolueze si sa alimenteze seminta din interior mare ,unica aproape ca la cirese.
    Dar bune la inima sint pentru vasele de singe si Macesele si fructele colorate cit mai inchis mai ales ciresele negre -salbatice dar si vinetele pentru continutul mare de antioxidanti-craciun

    RăspundețiȘtergere
  9. Iata ceaiurile pe care le folosesc de un an alternativ eu având probleme si cu tensiunea.La mine 15,8 este echivalenta cu 25, am ramas crucita când medicul cardiolog mi-a explicat asta.
    CARDIOPATIE ISCHEMICA
    ROINITA, VALERIANA(radacina), CHIMEN

    TENSIUNE ARTERIALA
    VENTRILICA(planta samânta), SAMÂNTA DE CIULIN, FLORI DE ARNICA
    Aceste ceaiuri sa aveti grija cu ele ca sunt mai puternice decât pastilele daca nu se respecta cantitatile puteti avea probleme.Tot acest tratament l-am gasit intr-o carte veche numita SECRETELE BUNUCII acum o am imprumutata la o ruda dar va promit ca tot pe acest articol mâine dimineata va voi da si dozele chiar am sa copii exact ce scrie în carte.Sanatate si sa fiti iubiti.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru sanatatea vaselor de singe atacate de oxidantii de dupa masa zilnica cele mai bune s-au dovedit citricele ,portocalele care contin vit C si flavonoidele Diosmin si Hesperidin care intra in catedoria vitaminei B3=pp care se gasesc in farmacie in produsul Preductal-craciun

    RăspundețiȘtergere
  11. Corectez Diosminul este in farmacie sub forma chimica in produsul DETRALEX-destul de scump dar se da pentru dureri de picioare-craciun

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte bune atit pentru inima si pentru creer sint acizii grasi Cu duble legaturi respectiv omega 3 din pesti ca macrou ,somon dar si nucile si ulei de in dar luat cu masura pentru ca ingrasa si mai ales de cei cu stenturi,dar si vitamina Q 10-craciun

    RăspundețiȘtergere
  13. Avocado, semintele mai ales cele de dovleac, nucile contin vitamina E esentiala pentru inima-craciun

    RăspundețiȘtergere
  14. Tot esential pentru functionarea inimii este mineralul potasiu care se gaseste maxim in cartofi ,banane si in general in fructe-craciun

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest coment este pt doamna Paula N
    .17.49 asa cum v-am promis va dau dozele ceaiurilor, dau si pt tensiune poate cineva se v-a folosi.
    CARDIOPATIE ISCHEMICA

    30 grame frunze ROINITA, 30 grame CHIMEN, 30 grame radacina VALERIANA.
    Se amesteca ierburile.Se pune apa la fiert si se toarna peste amestec (1/4l apa la 2 lingurite plante) se lasa le infuzat 10 minute.Se strecoara si se bea zilnic câte o cana.
    Sa va fie cu folos doamna Paula N,si multa sanatate. Si înca un aspect:eu amestec câte o cutie din fiecare planta având grja sa fie de acelasi gramaj,de obicei cutiile din drogherii sau plafare sunt de 50 grame.Pun ceaiurile într-un castron uscat si le zbat pâna se amesteca totul foarte bine dupa aceia le pun într-o punga de hârtie niciodata nailon.


    TENSIUNE ARTERIALA

    Substantele active din acest ceai scad tensiunea si au un efect sedativ asupra întreguliu sistem nervos.

    40g VENTRILICA,planta si samânta, 40g samânta CIULIN, 30 g SUNATOARE, 30g ROINITA, 30g FLORI DE ARNICA.

    Se amesteca ierburile.Se pune apa la fiert,se opareste amestecul( 1/4l apa la doua lingurite amestec).Dupa 15 minute se strecoara si se îndulceste cu miere de albine vie.Se bea de-a lungul întregii zile.(Mierea de albine vie este cea ,,zaharisita,,fina ca o pasta,este scoasa din fagure fara a fi încalzita,mierea cu particule zaharisite mari e buna dar nu are aceiasi calitate ca cea fina).SANATATE si sa fiti iubiti.

    Va mai dau din carte o sugestie daca va permite fierea:

    USTUROIUL este un adevarat facator de minuni.Mâncati cât mai mult usturoi proaspat.Deschide vasele,scade tensiunea si regleaza metabolismul.Sunt multe retete în cartea asta îmi vine sa le scriu pe toate dar ma gândesc ca ma veti lua în râs,asa cum si medicii alopati iau medicina naturista.Sanatate si sa fiti iubiti!

    Eu si am pietre la fiere de 3mm si aveam niste dureri în coasta cumplite,am cumparat de la plafar un amestec de plante pt piatra la fiere si rinichi.Din cea de a doua cana de ceai durerea a disparut,iar tratamentul trebuie tinut zilnic timp de un an.Când se v-a împlini un an o sa fac un ecograf sa vad ce se întâmpla,poate am bafta sa fie bine cum a fost cu tratamentul pt inima.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 14.43 Multumim !

      Va rugam , dati-ne si numele ceaiului pentru fiere si rinichi .

      Ștergere
    2. Vă mulțumesc mult! Multă sănătate vă doresc!!
      Iertare, Doamna Maria, am făcut conversație pe blogul dumneavoastră. Mulțumesc !

      Ștergere
    3. Draga PAULA ! Sunt sigura nu ai scris cuvinte de ocara. Deci,nu am ce sa iert ! Cu drag !

      Ștergere
  16. Domnul Craciun eu am facut tratament cu PREDUCTAL este cam agresiv si are efecte secundare dureri de cap,insomnii.De aceea am renuntat la tratament alopat.

    RăspundețiȘtergere
  17. E important ce mancam dar mai important este cum gandim,cum vorbim,cum ne comportam;foarte important este sa invatam sa iertam si sa iubim.Cu toata sinceritatea sa invocam zilnic,cat de des posibil<puterea iertarii< pana la vindecarea sufletului si trupului!Cu CERTITUDINE VINDECAREA va aparea!
    Rugaciunea iertarii in 3 pasi

    Rugaciunea iertarii in 3 pasi:
    “1. Doamne imi cer iertare pentru tot ce am gresit fata de toti cei cu trup sau fara cu gandul, cu cuvantul sau cu lucrul , constient sau inconstient, cu voie sau fara de voie, acum sau alta data. Amin!
    2. Doamne iert absolut tot celor care au gresit fata de mine in trup sau fara, cu gandul, cu cuvantul sau cu lucrul , constient sau inconstient, cu voie sau fara de voie, acum sau alta data. Amin!
    3. Doamne imi cer iertare in fata Ta si a Intregii Tale Creatii pentru absolut orice am gresit cu gandul, cu cuvantul sau cu lucrul, constient sau inconstient, cu voie sau fara de voie, acum sau alta data. Amin!”

    Acatist pentru iertare
    https://www.crestinortodox.ro/acatiste/acatist-pentru-iertare-122407.html
    Tata, Fiule si Sfantule Duh, Treime Sfanta, mult am gresit in fata Ta si a creatiei Tale. Imi pare rau acum si cer iertare in fata Ta, a Cerurilor, a oamenilor, in fata a toata Creatia Ta si te rog ajuta la iertarea mea.
    Treime Sfanta, cer iertare pentru toate faptele mele rele,
    Treime Sfanta, cer iertare pentru toate gandurile mele rele,
    Treime Sfanta, cer iertare pentru toate cuvintele mele rele,
    Treime Sfanta, cer iertare pentru tot ce-am gresit crezand ca fac bine,
    Treime Sfanta, cer iertare pentru toate ce nu le-am luat in seama,
    Treime Sfanta, cer iertare pentru tot ce nu am invatat in viata,
    Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.


    Rugaciune de iertare
    Te rog fierbinte pe Tine, Tata Ceresc, pe Tine Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pe Tine Sfinte Duh, in fata Ta, PreaSfanta Treime si a Maicii Preacurate, imi cer iertare pentru tot ce am gresit fata de intreaga Ta Creatie Divina, cu gandul, cu vorba sau cu fapta, cu stiinta sau fara de stiinta, cu voie sau fara de voie, acum, in trecut sau altadata, impreuna cu arborele meu genealogic, cunoscut sau necunoscut.

    Ii iert, ii dezleg si ii binecuvintez pe cei ce mi-au gresit cu gandul, cu vorba sau cu fapta, cu stiinta sau fara de stiinta, cu voie sau fara de voie, acum, in trecut sau altadata.

    Si Te rog din suflet, PreaSfanta Treime, sa ne ierti, sa ne dezlegi si sa ne binecuvintezi si pe unii si pe altii.

    Faca-se Voia Ta, Doamne, pentru noi toti!
    Amin!

    https://pansamentspiritual.wordpress.com/2016/07/26/rugaciunea-de-iertare/

    RăspundețiȘtergere
  18. Coment pt anonim 20.10 va dau tratamentul naturist pt piatra la fiere si rinichi.Acest ceai îl gasiti în plafar sau drogherii sub denumirea simpla:

    CEAI PENTRU FIERE SI RINICHI

    Contine urmatoarele: TROSCOT, RADACINA DE OSUL IEPURELUI, MENTA, COADA SORICELULUI, FLORI DE MUSETEL.

    Acest amestec este deja dozat de Fares si îl gasiti sub denumirea de mai sus, la mine în oras cutia costa 10 lei. Se opareste 2 lingurite de plante cu 1/4l apa clocotita.Se lasa la infuzat 10 min. se strecoara si se bea 1-2 cani pe zi.Eu beau o cana ca am si celelalte ceaiuri si nu e bine sa fie prea multe,am mai spus ceaiurile pot fi mai puternice decât pastilele.De altfel o sa gasiti si prospect în cutie,respectati indicatiile de acolo.Sanatate si sa fiti iubiti!Maria sper ca nu te superi dar asa sunt eu nu pot tine secret lucruri care sunt sigura ca fac bine oamenilor,si mai ales ca eu sunt ,,cobaiul,,si le dau la sigur.

    RăspundețiȘtergere
  19. 14.15

    Multumesc din suflet ca ati revenit cu postarea pentru ceaiul de fiere si rinichi ! Multumesc .

    RăspundețiȘtergere
  20. traiesc cu 7 diagnostice pe cord ,tratament alopat si naturist DOAR DIN MILA LUI DUMNEZEU SI MAICII DOMNULUI-in cazuri grave nu dau sfaturi desi am lucrat in sistemul sanitar

    RăspundețiȘtergere
  21. Fenspirida descoperita in Eurespal si la inca 8 medicamente antitusive dau tulburari de ritm cardiac... si cate alte medicamente la care inca nu s-a descoperit otrava! Virusul /bacteria/microbul, boala/gripa, tratamentul, simptomatologia agravanta, profitul. Viziunile dumneavoastra sunt clare, confirmate. Doamne ajuta sa ne tinem bine!

    RăspundețiȘtergere