miercuri, 13 februarie 2019

CUM POSTIM ??? POSTUL SFINTELOR PASTI !

                             Dragii mei,

Mai este foarte putin timp,pana cand,va incepe  Sfantul Post al Pătimirilor Domnului nostru IISUS HRISTOS,Dumnezeul si Mântuitorul nostru al tuturor! Mai precis,din 3 martie 2019 cand se lasa sec de carne,apoi ,din 10 martie 2019 cand se lasa sec si de branza.
Deci,Post total!


                         Image result for rastignirea domnului.

                                           
                               ATENŢIE !!!
      Persoanele în vârstă si bolnave ,  copiii, tinerii bolnavi, cei care au recomandare de la medic ca să mânânce de toate ,chiar dacă este POST, trebuie să respecte recomandările Medicului si sa nu se abţina de la anumite alimente de care are nevoie trupul.
Cei care luaţi medicamente, nu trebuie să ţineţi POST !
 Dumnezeu nu ne cere ca să ne jertfim, să ne sacrificăm si să ţinem Post cu orice preţ.
Nu este păcat ca să mâncăm de dulce, dacă suntem bolnavi si avem nevoie de aceste alimente ca sa traim , ca sa nu cedeze sanatatea trupului nostru.
Cei care ţin POST, să nu urască, să nu batjocorească ,spunând cuvinte de ocară celor care nu ţin Post din anume motive numai de ei si de Dumnezeu ştiute! 
POSTUL  dragilor,să-l ţinem si de la mâncare , numai de cei care pot si nu sunt bolnavi.
 Dar mai ales, trebuie să ţinem SFANTUL  POST cu toţii de la cuvinte de ură si de ocară ,faţă de Aproapele nostru. 
Să nu gândim rău faţă de nimeni, să avem grija si mila de cei necajiti, oropsiţi si neputinciosi; să ne rugam mai mult; sa ne spovedim la Părintele Duhovnic; sa mergem la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, ca sa ne învrednicim a ne împărtăşi cu Sfântul Trup şi Sânge al Domnului !
                     Image result for rastignirea domnului
De un astfel de POST se bucură DUMNEZEU si MAICA  DOMNULUI din partea noastra.
Cele 10 PORUNCI, sa le respectam si sa le implinim cu sfintenie ! 
Apoi, cu toţii ne vom putea împărtăşi cu  Prea Scump şi Prea Sfânt Trup şi Sângele Domnului.

                                                          Dragii mei, 

Începând cu ziua de 19 Februarie 2018, a început  Sfântul  Post al Pătimirilor Domnului nostru Iisus Hristos;Sfântul Post al Sfintelor Paşti !
În Sfânta Evanghelie de astăzi 18 februarie 2018, din Duminica Izgonirii lui Adam din RAI, DUMNEZEU  ne dă multe Poveţe despre cum să postim si cum să ne purtăm în acest Sfant POST  care ţine 40  de zile.

Image result for rastignirea domnului
                        
Tot atâta a postit si Mântuitorul, punând POSTUL ca începătură a vestirii Împărăţiei Lui Dumnezeu, deşi nu-I trebuia, pentru că, EL era Fiul Lui Dumnezeu Cel fără de păcat.
Iată ce ne spune primul fragment din Sfanta si Dumnezeiasca Evanghelie :

"Zis-a Domnul: dacă veţi ierta oamenilor greşelile lor , şi Tatăl vostru Cel Ceresc vă va ierta greşelile voastre. "

Aici dragilor , Mântuitorul ne spune ca să Iertăm din toată inima noastra ,pe cei care ne-au gresit, pentru ca şi DUMNEZEU  TATĂL, să ne ierte gresalele noastre.  
Trebuie ca să izgonim ura din inimile noastre, pentru ca să izgonească şi Dumnezeu urgia Sa ,cea care este asupra noastra. 
Atunci când iertăm, să şi uităm ! Sa nu spunem că : am iertat ,dar n-am uitat ! 
DUMNEZEU, când ne iartă, si uită gresalele noastre, le sterge de tot din Cartea SA !
Al doilea fragment din Sfanta Evanghelie de astăzi, ne spune aşa :                  
              "Când postiţi , nu fiţi trişti ca făţarnicii , căci ei îşi întunecă feţele lor , ca să arate oamenilor că postesc. Adevărat vă spun vouă , că îşi iau răsplata lor.Iar tu când posteşti, unge-ţi capul tău şi faţa ta o spală, ca să nu te arăţi oamenilor că posteşti ,ci Tatălui tău ,care este în ascuns şi care vede cele ascunse ale tale ,şi-ţi va răsplăti ţie."
                        Dragii mei,
În vremea Lui Iisus, erau mulţime de făţarnici care , în frunte cu fariseii se posomorau la faţă când posteau .
Ei mergeau în tot locul cu feţele întunecate şi ofilite, ca să se arate înaintea oamenilor că sunt mari postitori.  
Iisus i-a numit pe ei făţarnici, pentru gândul lor de a fi lăudaţi de oamenii care credeau despre ei, că sunt credincioşi . 

Acesti făţarnici , nu făceau aceasta ca să fie plăcuţi Lui Dumnezeu; iar ei îşi luau plata pentru că posteau, de la oamenii care îi lăudau; iar de la Dumnezeu ,îşi adunau tot mai mare osândă,pentru făţărnicia lor.
Aşadar dragii mei, noi să nu fim precum făţarnicii, precum fariseii; ci să fim buni si milostivi, iar când postim s-o facem numai din Dragoste de Dumnezeu, si sa nu ne lăudăm cu aceasta.
Este o Bucurie imensă a sufletului, atunci când aducem jertfă prin postire, Domnlui nostru Iisus Hristos, care a pătimit rastignire şi moarte pe Cruce, pentru mântuirtea sufletului nostru.
                  Image result for rastignirea domnului

Ultimul fragment din Sfanta Evanghelie de astăzi, ne spune aşa :

              "Nu vă adunaţi Comori pe Pământ, unde moliile şi rugina le strică, şi unde furii le sapă şi le fură. Ci vă adunaţi Comori în Cer , unde nici moliile , nici rugina nu le strică şi unde furii nu le sapă, nici nu le fură. Că unde este Comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră."
                            Fraţilor, 

Aici Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus  Hristos, ne spune că toate Comorile de pe Pământ, toate vor deveni pulbere si cenusă, în clipa când vom pleca la Ceruri.
Nu luăm nimic ,din Comorile adunate in timpul vietii noastre ,aici pe Pământ. 
Dar putem lua cu noi multe fapte bune, pe care le-am făcut celui flămând, celui sărac si gol, celui bolnav, celui din închisoare, văduvelor si copiilor necăjiţi şi oropsiţi.
Bogaţia nu este rea fratilor! 
Bogaţia ne-o dă DUMNEZEU spre administrare,dacă vreţi,putem spune că DUMNEZEU ne împrumută pe noi.
 Iar din această bogatie, trebuie să dăruim si celor care nu au si sunt in necaz si-n suferinţă.
De vom face Milostenie cu cei mai săraci decât noi, atunci ne vom învrednici a auzi şi noi din gura Mântuitorului aşa:

            "Întrucât aţi făcut unuia dintre aceşti mai mici , Mie Mi-aţi făcut "! Şi rămân în Mâinile Lui , ca o Comoară adunată şi păzită până la Ziua Judecăţii.

Atunci Iisus Hristos ne dăruieste în locul acestor fapte de milostenie , Împărăţia Sa cea veşnică, zicându-ne : 

                "Veniţi binecuvântaţii Părintelui Meu, moşteniţi Împărăţia care s-a gătit vouă de la întemeierea Lumii."!

                                 Image result for rastignirea domnului

                      Image result for oua rosii
                    
Iată dragilor, ce ne povăţuieste Mântuitorul, cum ne invaţă ca să postim :
                 "Dacă posteşti , îmbracă pe cel gol, hrăneste pe cel flămând şi întinde mâinile tale spre ajutorarea săracilor.
Precum postesti cu gura ta de hrană, aşa posteşte şi cu ochii tăi de la cele ce se văd şi smintesc sufletul tău;posteşte şi cu auzul tău de la toate zvonurile cele rele şi stricate;posteşte şi cu trupul tău de la toate dezmierdările trupesti; si cu toata mintea ta,de la tot gandul cel rău"!

Cei care postesc fraţilor ,dar se judecă cu fratele lor, se mânie si ocărăşte, bate şi necăjeşte pe cel neputincios, degeaba postesc; mai mare Osândă vor primi de la Dumnezeu. Nu trebuie ca să ne apuce Apusul Soarelui  fără ca să ne împăcam cu cel pe care ne-am mâniat. 
Toti cei care postesc ,dar calcă cele 10 PORUNCI ale Lui Dumnezeu, Postul lor va fi spre Osânda vesnică a Lui Dumnezeu si nicidecum pentru mantuirea sufletului.
Cei care nu postesc ,deşi sănătatea lor le permite ca să poata posti, si ei păcătuiesc ;dar păcătuiesc mai puţin, în comparatie cu cei care postesc de la mâncare si care, urăsc pe fratele lor,îl jignesc si-l batjocoresc,fură,înjură, hulesc CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU şi GRAIUL DUHULUI SFÂNT. 

                              Dragii mei,                               
                                                    
"Fericiţi sunt creştinii care postesc în toate aceste Sfinte 40 de Zile , acest Post adevărat şi bine primit de Dumnezeu. 

Fericiţi sunt cei care , postind aşa, vor ajunge Patimile cele Sfinte şi mântuitoare ale Lui Iisus Hristos.

Fericiţi sunt cei care prin astfel de Post curăţindu-se , se vor învrednici dumnezeiestii împărtăşiri cu Prea Curatul Trup şi Sânge al Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Fericiţi sunt cei care , fiind împresuraţi de slava Lui Dumnezeu , se vor învrednici să se închine Mântuitorului şi Izbăvitorului nostru, care a Înviat.

Doamne Atotţiitorule , toţi voim acest Har si acest mare Dar, pentru că toată Darea cea bună şi tot Harul desăvârşit , de sus este pogorând , de la Tine Părintele luminilor ,Ţie ne rugăm şi ne închinăm întru Numele Unuia Născut , Fiului Tău , Domnul nostru Iisus Hristos care , pentru noi oamenii a postit 4o de zile şi a suferit Patimile cele purtătoare de viaţă şi pe Cruce şi-a dat Sufletul Său , şi în Mormânt nou S-a îngropat şi întru Slavă a înviat ; învredniceste-ne şi pe noi să săvârşim cu multă bucurie curgerea Postului şi cu Fapte bune să ajungem să ne închinăm Învierii TALE celei mântuitoare , căci Ţie se cuvine slava şi stăpânirea , în vecii vecilor." AMIN !

                           Image result for oua rosii
                      
                                   
                                   Cu dragoste,
                                                      Maria.  
P.S.                      Prieteni dragi,

Am redus pretul CARTILOR pentru ca 

fiecare dintre voi sa poata cumpara orice volum doreste.

Iata dragilor noile preturi:

30 lei ROMANIA VIITORUL al DOILEA IERUSALIM :
Fotografia postată de Maria Ghiorghiu..
12 lei VIATA EXTRATERESTRA :

Fotografia postată de Maria Ghiorghiu..
25 Lei primul volum din 2016 :

https://1.bp.blogspot.com/-hygcXuHRA-w/V7oIhxgiXoI/AAAAAAAAAEQ/J-58X6g3fskjoLAy8-aH65tX4fJIVgyOgCLcB/w530-h374-p/14111967_650437155116702_1428354742_n.jpg.
La SALA DALLES -ANTICARIAT ,am lasat cateva CARTI din toate cele 3 volume.
DONATORII sunt rugati sa sune  la 0747226236 si vor primi toate CARTILE absolut GRATUIT !
Cititorii si doritorii pot suna tot la cest numar pentru a ne da toate datele,ca sa le trimitem CARTILE dorite prin posta sau fan curier.
Si totusi ,daca nu ati reusit sa ajungeti la LANSAREA din 11 - 12 august,puteti merge ca sa va procurati CARTILE dorite de la ANTICARIAT.
Deasemenea,ma puteti suna la 0747226236,pentru COMANDA CARTI,sau imi puteti scrie in privat pe Facebook : Maria Ghiorghiu.ro ,si pe maill : mariatecuci61@yahoo.com.
Va multumesc din inima !
Cu dragoste,cu iubire si cu aleasa recunostinta pentru voi toti cititorii Blogului DUMNEZEU EXISTA -MARTURII ,dar si pentru toti Prietenii de pe FACEBOOK si nu numai.
Iata dragilor si site/ul pe care puteti comanda Cartile,dar si linkul in care gasiti Contul bancar pentru DONATII ,pentru editarea urmatoarelor 2 volume la care m-am si apucat de scris :

Contul pentru strainătate:

Cod Bic Raiffeisen Bank : RZBRROBU 

Cod IBAN: RO71 RZBR 0000 0600 1504 

7307

sau prin WESTERN UNION :

Maria Ghiorghiu -România , unde vă va da

 un numar mai

 mare, si mi-l puteti scrie in privat pe

facebook, sau pe 

maill mariatecuci61@yahoo.com. 

Contul pentru România:

 Cod IBAN: RO71 RZBR 0000 0600 

1504 7307


Iata si site-ul pentru cumpararea CARTILOR ,dar ,

DONATORII sunt rugati sa sune 

 la 0747226236 si vor primi toate

 CARTILE absolut GRATUIT !

https://adevarulduhuluisfant.ro.
Dati clik pe - dreptunghiul in care scrie Comenzi.
Iata:

.
                              Dragii mei
Cu multä bucurie vä recomand o nouä carte :
UNIVERSUL SUFLETULUI MEU SPRE CERURI !
Cartea este scrisä de ADRIANA BOSSHART,
prietena mea cea mai bunä, de Suflet.
O Carte de Suflet pentru Suflet,
O Carte de Poezie,
O Carte deosebitä, care aratä multä träire si sensibilitate,
O Carte foarte frumoasä,
O Carte color cu poze si picturi ale autoarei.
Costä numai 10 lei, Poezii minunate
Inältätoare la Ceruri, la Divinitate.
O Puteti comanda pe acelasi Site Adevarul Duhului Sfant.ro,dar si la tel.0747226236 !
https://adevarulduhuluisfant.ro.
Dati clik pe - dreptunghiul in care scrie Comenzi.
Iata:


6 comentarii:

 1. Frumos !. Multumim doamna Maria pentru ca ne amintiti cum trebuie sa postim si cum trebuie sa fim oameni placuti lui Dumnezeu.

  RăspundețiȘtergere
 2. eu va intreb-daca aveti un prieten care are patimi si in slabiciunea lui vrea sa-l aprobi -ce se poate face?-cum poti tine postul stiind ca te implica in voia lui?

  RăspundețiȘtergere
 3. 19.09 Alegerile tale sunt doar ale tale . Nu implica pe altii in ele.
  Disociaza-te de acest prieten daca vrei si tii la acest post .
  Si capra si varza ...nu se poate .

  RăspundețiȘtergere
 4. O forma cat mai apropiata de postul adevărat este cea oferita de ParintePă Ghelasie -"Medicina Isihastă" Pentru a putea respecta poruncile, a le înțelege...pasul prim, primordial, este cel al postului.

  RăspundețiȘtergere
 5. 13 febr 23:31-suntem prieteni de peste 30 ani-este depresiv de la probl grele si nu vreau sa-l judec-am rarit vizitele-dar raspund la telefon si-i dau sfaturi utile-multumesc-m-am marturisit si asta a spus si duhovnicul mai rarut ca-i mai dragut1!

  RăspundețiȘtergere
 6. Postul înseamnă renunțarea pentru o perioada sa mananci carnea fraților mici dar se continua cu hrănirea din frații mari,semenii,oamenii.Recunoaste cineva că se hrănește cu semenii din familie,de la serviciu sau chiar cu guvernanții că degeaba sunt la ndemana!

  RăspundețiȘtergere