duminică, 28 decembrie 2014

CUTREMURĂTOR ! S - A ADEVERIT ! VAPORUL ARDE SI ACUM CA O TORŢĂ , ÎN MIJLOCUL MĂRII ! DOAR UN SFERT DIN PASAGERI AU FOST SALVAŢI !


                                                    Dragii mei, 

Scriam în data de 19 Octombrie 2014, despre UN  VAPOR mare, care va arde ca o torţă în mijlocul Mării.
Şi iată dragii mei, că astăzi 28 Decembrie 2014, deci după două luni si jumătate, din nefericire pentru cele 466 persoane aflate la bord, s-a adeverit.
În aceste clipe când eu scriu, autorităţile din Grecia, încearcă din răsputeri ca să salveze toate persoanele de la bord.
Dumnezeu să-i ajute si sa-i poata salva pe toti cei de pe vaporul in flacari.
Iată dovezile, dragii mei :  

 
  1. www.ziare.com/europa/grecia/feribot-in-flacari-466-de...   Cached
    Un feribot cu 466 de persoane la bord a luat foc, duminica, in timp ce naviga din Grecia spre Italia. Capitanul vasului a decis evacuarea navei.

    1. www.click.ro/news/extern/video-feribot-flacari-adriatica...   Cached
      Un feribot sub pavilion italian a luat foc duminică în apele Mării Adriatice, ... VIDEO Feribot în flăcări în Adriatică. O româncă, printre dispăruţi
    2. www.wall-street.ro  › Actual  › International
      ... in vederea evacuarii celor 478 de persoane de la bordul unui feribot italian, pe care a izbucnit un incendiu, ... feribot; feribot grecia; ... Feribot in flacari ...
    3. www.ziarelive.ro  › Revista Presei  › Digi24
      Un feribot cu 466 de oameni la ... Peste 150 de persoane au fost evacuate de pe feribotul cuprins in aceasta dimineața in flacari, ... anticipeaza ca Grecia va avea ...

 Operațiune de salvare pe un feribot cuprins de flăcări în Grecia

De Ciprian Paraschivu 13:16, 28 decembrie 2014 17 vizite Externe
UPDATE Operațiune de salvare pe un feribot cuprins de flăcări în Grecia
UPDATE Un cetațean român se află pe nava la bordul căreia s-a declanșat un incendiu. MAE nu confirmă încă informația.
Operațiune de salvare de amploare în larg, în Grecia. Autoritățile au fost nevoite să evacueze 466 de persoane de la bordul unui feribot italian, pe care a izbucnit un incendiu.
Mai multe nave, care au răspuns semnalului de ajutor emis de feribotul "Norman Atlantic", s-au apropiat de ambarcațiune. 55 de persoane au fost transferate către altă navă în primele minute, în timp ce alte 150 de persoane au fost preluate de forțele de salvare.
Incendiul a izbucnit pe puntea pentru mașini, pe care se aflau aproximativ 200 de vehicule. Căldura a devenit rapid insuportabilă. Unul dintre cei salvați a declarat pentru presa din Grecia că tălpile de la încălțăminte începeau să se topească. "Norman Atlantic" a plecat din portul grecesc Patras și a emis un semnal de ajutor în timp ce se afla la 50 de kilometri de insula Othonoi. Ministrul grec al Apărării a solicitat ajutorul Italiei, iar autoritățile de la Roma au preluat conducerea operațiunii de salvare.

P.S.
Din păcate doar un sfert dintre  pasageri  au putut fi salvaţi deocamdata!
Sunt si morti si disparuti. Încă se mai actionează si pentru salvarea celor de pe Nava!
                
                                      

duminică, 19 octombrie 2014


UN VAPOR MARE ÎN MIJLOCUL APEI , CARE VA ARDE CA O TORŢĂ !

                                19  Octombrie 2014, ora 16,45 !    

                                                Dragii mei, 

Astăzi după amiază,în timp ce scriam aici pe blog, văd în acelasi timp în stânga mea, spre sud, ca si cum as mai fi avut un al 3 -lea ochi lateral, văd O Apă mare, si pe Apă dragilor, O  NAVĂ  mare, un VAPOR Mare. Sau cum îmi spune acum un glas:

               "O Navă  de Croazieră !"

Şi văd dragilor, un mare Vapor ,atât în lungime cât şi în înălţime, Vapor ce luase foc. 
                    
                ...

Vaporul era cuprins în totalitate de un fum  negru dens, si de flăcări uriaşe.
Iarăşi mi-a spus in această clipă un glas, cum că...Vaporul era cuprins de flăcări uriaşe.
Dragii mei, după cum vedeţi si atunci când scriu ,am în dreapta mea în mod nevăzut, pe Îngerul Lui Dumnezeu, care pur si simplu îmi dictează ce si cum să scriu.  
Nu scriu de la mine, nu scriu cum vreau eu, ci  scriu asa cum mi se spune !
Dragii mei, din nefericire vom auzi de un Vas de croazieră care va lua foc .
Când,unde si în ce fel, eu nu stiu ca sa va spun. Dar stiu ca se va întâmpla întocmai.
                                      Cu dragoste,Maria


          ..
Incendiu pe un feribot cu 466 de oameni la bord

Incendiu pe un feribot cu 466 de oameni la bord

👤Scris de Ioana Popescu 🕔28.Dec 2014 Citit de 10 ori Sursa: STIRI 
 
Un feribot cu 466 de oameni la bord a luat foc in dimineata zilei de duminica in Marea Adriatica, in largul coastelor Greciei, in apropierea insulei Corfu.
Potrivit the Guardian, nava a luat foc in jurul orei 6 dimineata, ora locala (04.00 GMT), in timp ce naviga dinspre Patras, Grecia, catre orasul Italian Ancona.
Pasagerii care au sunat la posturile grecesti au relatat scene dramatice:
„Au incercat sa coboare la apa cateva barci de salvare, dar nu am avut cu totii loc in ele. Nu exista nicio coordonare”, a relatat unul dintre pasageri. „Este intuneric iar fundul navei este in flacari. Noi suntem pe p unte, vedem o barca apropiindu-se… am gasit niste veste de salvare in niste cutii si le-am pus pe noi, incercam sa ne salvam cum putem.”
Nu se stie inca daca pasageri ai vasului au ajuns deja in apele reci ale marii, ceea ce ar face dificila salvarea acestora, daca echipele de salvare nu ajung rapid.
Nava Norman Atlantic, avand la bord peste 411 pasageri plus 55 de membri ai echipajului, naviga la peste 80 de kilometri nord vest de insula Corfu cand a inceput sa traga semnalul de alarma, deoarece a izbucnit focul pe puntea inferioara a navei, au relatat oficiali ai pazei de coasta grecesti.
„Evacuarea navei este deja in curs”, a declarat un oficial, precizand ca 130 de pasageri au fost transferati dintr-o barca de salvare pe alta nava.
Autoritatile din Grecia au mai precizat ca atat autoritatile italiene cat si cele din Albania iau parte la operatiunile de salvare, care se desfasoara in conditii foarte dificile, pe vant puternic
                          bot în flăcări în Adriatică. O româncă, printre dispăruţi

VIDEO Feribot în flăcări în Adriatică. O româncă, printre dispăruţi


feribot
Feribotul "Norman Atlantic" transporta 478 de persoane şi 222 de maşini
captură Sky News
Citeste tot despre: 
Un feribot sub pavilion italian a luat foc duminică în apele Mării Adriatice, în apropierea insulei Corfu, aparţinând Greciei
O operaţiune de salvare a început în largul Greciei, în vederea evacuării celor 478 de persoane de la bordul feribotului italian "Norman Atlantic". Printre  persoanele dispărute se află şi o româncă.
Incendiul se pare că a izbucnit pe puntea pentru maşini, pe care se aflau aproximativ 222 de vehicule. Însă căldura a cuprins rapid întreaga navă.
"Tălpile de la încălţăminte începeau să ni se topească, în cabina de recepţie", a declarat pentru televiziunea greacă Mega unul dintre pasagerii deja transferaţi către altă navă.

O persoană de cetăţenie română, la bord

Ambasada României la Atena a obţinută lista de pasageri a navei Norman Atlantic care efectua o cursă între Grecia şi Italia şi această listă "cuprinde şi o persoană în dreptul căreia se menţionează cetățenia română, nefiind precizat prenumele ci doar numele", a anunţat Ministerul român de Externe, potrivit Mediafax.

2 comentarii:

  1. Am lucrat pe asa ceva... Dupa cum se vede in imagine are peste 10 ani vechime, poate si mai mult.Si dupa cum relateaza pasagerul acela, ca nu exista coordonare, o cred.Salariile nu sint foarte bune si probabil ,din cauza managementului , nava nu corespundea tehnic. Ar fi trebuit sa se poata stinga incendiul rapid. Si ora la care s-a intimplat i-a luat prin surprindere. Totusi , la 55 membri ai echipajului ar fi trebuit sa se fi miscat mai bine...Daca si capitanul era italian, cum s-a intimplat si la Costa Concordia, e inca o pata pe obrazul marinarilor italieni!

    RăspundețiȘtergere
  2. Astazi cand am auzit notizia la tv mi-am adus aminte imediat de mesajul dv....fara cuvinte!!!

    RăspundețiȘtergere