luni, 11 aprilie 2022

MONUMENTUL LUI EMINESCU IN PERICOL?

                                                     9 Aprilie 2022,ora 6,23 !

                                                 Dragii mei, 


In aceasta dimineata m-a trezit un glas, care spunea ceva tare ingrijorator.

Glasul spunea asa:

                              "Mihai Eminescu !

                 Vrem sa facem ceva aici.

                Da, vom exclude Monumentul!

             Excludem Monumentul lui Mihai Eminescu!"

.
Clipa in care, vad Statuia lui Mihai Eminescu,si chiar o poza cu Marele Poet,Luceafarul poeziei romnesti .
Poza lui Mihai Eminescu statea in aer,la cativa metri de pamant.



Dragii mei, asa cum reiese din Mesaj, un Monument Istoric al Marelui nostru POET nepereche va fi demolata,exclusa dintr-un anume loc.

Daca acest loc va fi Parcul COPOU sau oricare alt loc din Romania,eu nu stiu a va spune.

Cert este faptul ca, vom auzi din pacate ,de excluderea unei Statui ce reprezinta pe Marele nostru Poet,Prozator si Jurnalist Mihai Eminescu ,Poetul nepereche al neamului romanesc.


Iar când voi fi pământ

                        Iar când voi fi pământ,

                        În liniştea serii,

                        Săpaţi-mi un mormânt

                        La marginea mării.

 

                        Nu voi sicriu bogat,

                        Podoabe şi flamuri,

                        Ci-mi împletiţi un pat

                        Din veştede ramuri.

 

                        Să-mi fie somnul lin

                        Şi codrul aproape,

                        Să am un cer senin

                        Pe-adâncile ape.

 

                        S-aud cum blânde cad

                        Izvoarele-ntr-una,

                        Pe vârfuri lungi de brad

                        Alunece luna.

 

                        S-aud pe valuri vânt,

                        Din munte talanga,

                        Deasupra-mi teiul sfânt

                        Să-şi scuture creanga.

 

                        Şi cum n-oi suferi

                        De-atunci înainte,

                        Cu flori m-or troieni

                        Aduceri aminte.

 

                        Şi cum va înceta

                        Al inimii zbucium,

                        Ce dulce-mi va suna

                        Cântarea de bucium!

 

                        Vor arde-n preajma mea

                        Luminile-n dealuri,

                        Izbind s-or frământa

                        Eternele valuri

 

                        Şi nimeni-n urma mea

                        Nu-mi plângă la creştet,

                        Ci codrul vânt să dea

                        Frunzişului veşted.

 

                        Luceferii de foc

                        Privi-vor din cetini

                        Mormânt făr’ de noroc

                        Şi fără prieteni.

Cu dragoste,Maria.


24 de comentarii:

  1. Este al doilea mesaj cu aruncarea monumentului lui Eminescu, sa speram ca se va intimpla doar în Transnistria deși și spionul german Fritz voia să-l deajos de la Timișoara unde și șirbii se înarmează cochetind cu rusii și acționând ca un clește pe România - Crăciun.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar mai putea fi cauza falsificarea intenționată a alegerilor necercetata la timp ca în cazul Clotilde de la sectorul I sau ai Mai grav Falsificarea Voinței Electortului în cazul Dezbinatorului Iohannis incit romanii au ajuns sa voteze Ocupatia Evreiasca casta ce conduce prost România și care demolează cel mai Mare Simbol Național, statui ale lui Eminescu după ce în trecut chiar înaintași lor Alogeni l-au asasinat iar urmașii de acum ce ne conduc considera ca tot ce e Național e Infractor-Crăciun.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iohannis dat dispărut de mass-media cam din ziua CIND trebuia sa fie la înmormântarea la Constanța a pilotilor romani dobori în Dobrogea de rachetele ucrainienilor.
    Cam tot asa cum a dispărut statuia Mihai Eminescu din parcul Sub Arini de vizavi de Spitalul Militar Sibiu cind era primar Iohannis-Crăciun.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai nou casta Evreiasca sorosista nu se mai poate vedea cu patlamale Plagiat pe la Ștefan Gheorghiu sau în străinătate, după ce Victor Orban sa certat cu ei, evrei ea sorosista și-au făcut școală noua hotel și sinagoga și toate ilegale fără autorizație de construcție la Sighetul Marmatiei-Crăciun.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bogdan Chiriac - Acum 30 de ani elita financiar economica a stabilit ca Europa sa se unească pentru a rezista mai bine în viitor și au avut dreptate-
    DA, CU O CONDIȚIE, SA LE MEARGĂ BINE tuturor, nu sa funcționeze ca un nou Imperiu și o Noua Dictatura cum a văzut rapid țăranul Moș Ioan Roată din Vrancea de acum 165 de ani ca de aceia a fost și răscoala de la 1907 contra ăstora cu noua stea-Crăciun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai nea Petre,si dumneatale esti credul rau de tot!!!Pai chiar de chiar nu stii cate invarte sifonarul asta,ca da ai spun de ceva biologic ce rama si mananca puncte puncte mirositoare,ma incuie Marioara surioara.Asta i_ar putea da lectii actorului international prea stimat si prea iubit.Pa,pa.

      Ștergere
  6. Cine știe doamna Maria poate îl mută în alt loc.
    Cine știe ce vrea sa construiască în acel loc
    Numai sa nu-l dărâme că atunci chiar nu înțeleg
    Nu știu ce poate fi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Masincuta surioara,pot sa_l bage si la subsol,sa_l faca praf si pulbere,pe EMINEM EMINESCU DIN INIMILE NOASTRE,NU_L VOR PUTEA DISTRUGE,FATA!Am patru veri din partea mamei din Sibiu. Una,ai mai mare dintre ei,Natasa,m_o sunat pin 82,ce faci Sorinel,bine,sa vii cu noi ca vine cenaclul flacara,hai ma ca vin si sasii din Turnisor,prietenii nostrii.Io unu nu viu ,Tasi,ca nu_mi place zgomotul.Daca nu vii cu noi,te bat de te invinetasc.O trabuit sa merg cu ei.Apai,dragilor,o fost de la al cu tata_n gura,pan la al cu barba sura.Popor intreg,unit,nu asa.Vezi ma prostule,ca ti_o placut.Da,varuta.Unde mai ai in ziua de azi o asa adunare de oameni,de toate natiile,impreuna?Cantece de pace,de bucurie,de pretenie,colinde,un amalgam al unirii,al dragostei sincere,eram sub steagul tricolor al iubirii sfinte intre noi,ERAM UN POPOR UNIT.Doamne Iisuse Hristoase ,tone_i sufletul lui Adrian Paunescu,al doilea Mihai Eminescu al nostru in pace si lumina.Poate m_am mosit la 58 de ani,da as amintiri faine rau.Pa,pa.

      Ștergere
  7. Despre bariele dintre natii.M_am imprietenit la concert cu o tgangusa frumoasa tare,Luminita,pretena cu varamea,Tasi.Ma,nu ca era frumoasa,da desteapta tare.Cand mi_o spus varuta ca ai de_a lui Cioaba,am ramas cum am ramas,mut.Si acuma o iubesc pe Luminita,fata cu ochi ca doua stele de pe cer,dar asta o fost soarta,m_am blocat in consrangerile de ieri.Pa,pa.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am voit sa subliniez faptul ca educatia noastra,cultura tineretului,noi trebuie sa o facem,noi cei din granitele Romaniei Sfinte, nu altii din_afara.Mai ales bazati pe credinta ortodoxa stramoseasca,mostenirea ce ne_nttoarna de la orice drum gresit.Ortodoxia ai calea cea dreapta pe langa care multi am pasit atrasi de beneficii lumesti.Ce trebuinta are trupul si sufletul

    RăspundețiȘtergere
  9. Si iar ai frumusel al nostru soare,sorinel la asfintit.In puii mei,mai uitati_va si voi la soare.batar la rasarit si asfintit.Hidati ma,ca_i asa de fain,zau,zau lu Dumnezau

    RăspundețiȘtergere
  10. Surioara Marioara,io unul,insist pe lucru asta,invatati_va.dragilor sa va haraniti cu soare cat mai multi dintre voi.Ma. dragilor,ai SINGURA SURSA NEIMPOZABILA DE ENERGIE PE CARE NIMENI DIN LUME NU VO POATE CONDITIONA ORI STOPA.GANDITI_VA BINE,DRAGII MEI.Multi dintre voi ma considerati dus cu pluta.O sa ajungeti sa mancati carne si de om!!!nu o sa aveti de mancare!!!Atunci cand te hranesti cu energia soarelui,NU.MAI AI NEVOIE NICI DE APA DE BAUT.ASTA MI_i Sfanta cruce,ca nu va invat de rau.Pa,pa.

    RăspundețiȘtergere
  11. Lăsati orice speranța, voi cei care intrati aici !

    Trecu' și extraordinarul si disperatul congres al pnl prin care si-au schimbat omul din vitrină pe Câțu cu Ciucă. Odată ales Ciucă omul și-a suflecat mânecile și s-a pus pe treabă. Treaba mare sau treaba mică ? Că după câtă treabă a făcut omul timp de trei luni în haosul facturilor împreună cu alianța dezastrului psd-pnl , acum în afara de un mic procent cu bala atârnându-le din gură care au încredere în Ciucă restul cred că s-au lămurit cum stă treaba. Reiese din vrajeala râncedă a mafiei politice că Ciucă a fost pus premier că este un război în desfășurare în Ucraina. Nu vă chinuiți să faceți legătura este una ocultă. Cu tristețe îi anunț că îl puteau numi premier de acum un an deoarece rebelii houthi continuă lupta. Acum problema pentru Ciucă vine din faptul că războiul începe să se răsufle și vine fulgerător criza alimentară iar pnl în aceiași manipulare retardă îi pregătesc înlocuitorul cu un brutar sau cu un chef. Așadar Ciucă după ce s-a apucat de treabă, vopsitul pe afară a gardului că înăuntru continuă să fie leopardul a și început alianța dezastrului să se certe pe câte pungi de mălai să mai arunce populației majoritar pauperă ce populează cociocul. Psd care are un electorat veșnic ținut în sărăcie căruia îi mai aruncă câte o boabă de porumb ca în povestea cu Stalin și gâsca ține mult în a mai arunca câte o boabă pauperilor votanți. Pnl în schimb trage tare pe partea investițiilor.
    -Mai încet acolo cu ciondăneala, psd si pnl că îl deranjați pe sefu' din somn și acum vă lasă fără paturile din parlament ! Oricum pachetul reprezintă o altă frecție la un picior de lemn într-o Românie care este stindardul sărăciei și al pauperizării absolute din întreaga UE. Să-i ajuți pe cei care trăiesc cu o sută de euro pe lună mă întreb cum se poate trăi cu o sută de euro pe lună în România deoarece și un câine consumă mai mult într-o lună la actualele prețuri ? Așadar încă o demonstrație pentru cei care votează de 30 de ani continu psd și pnl și de fiecare dată așteaptă rezultate diferite că politicul în România este rupt de realitate și că îi doare în cot de prostimea care îi votează. Așadar fuse și se duse și marea adunare pnl, mult zgomot pentru nimic . România cu toată spoiala psd-pnl continuă să fie prima din UE la capitolele consacrate, coruptie, sărăcie și pauperizare nu degeaba îngroziți de război fugarii din Ucraina ajunși pe meleagurile noastre au rupt-o mai abitir la fugă îngroziți de sărăcia și nimicul Românesc.
    - Băi Volodea ce scria pe placa aia de la intrarea din România că nu am fost atent ?!
    - Scria , lăsați orice sperantă ,voi cei care intrați aici !
    - Volodea hai să o rupem la fugă că e belea !
    B.D.

    RăspundețiȘtergere
  12. Si voi stiiti de ce?Pentru ca peste voi va veni ca un fel de ceata pulsanda,ca o inima si acele valuri de ceata,ai ca un fel de apa,ca atunci cand esti in sauna,care o simti an tot corpul,te inunda efectiv.Doamne iarta_ma,da nu am cuvinte sa va explic cum se produce,ai ceva sublim,ceva mai mult de atat,ai ceva intraductibil in cuvinte omenesti.ACEIA DINTRE VOI CARE

    ATI SIMTIT ACEEASI STARE DE BINE FACERE,VA ROG SA ANUNTATI.Pa,pa.

    RăspundețiȘtergere
  13. Să vedem :
    1) din mesaj nu reiese că este vorba despre monumentul din România sau din Republica Moldova ( pe teritoriul republicii Moldova se afla mai multe monumente ale lui Mihai Eminescu).
    2) in România sau R. Moldova monumentul poate fi mutat de autorități din diferite motive ce tin de sol, reparatii,restaurare etc
    3) dacă R. Moldova va fi ocupata de ruși monumentul poate fi mutat usor cu ajutorul unei lovituri de rachetă. Motivele mutarii monumentului pot fi multiple si până se va intampla limita tine doar de imaginatia fiecaruia . Din mesaj ni se pare incredibil mutarea monumentului așa cum ni se pareau incredibile mesajele mai vechi de aici cu rachete care zburau sau oameni aliniati la zid si executati cu foc de mitraliera. După toate astea nu mi se mai pare nici un mesaj de aici incredibil.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ucrainienii acuza atac chimic rusesc la Mariupol simultan cu venirea la conducerea rușilor unui comandant nou cunoscut calau în Siria-Crăciun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai ieri Ucrainienii acuzau odată cu ocuparea centralei nucleare de către ruși un accident nuclear. Astazi anunta atac chimic. Nu îi mai cred pe Ucrainieni,le inteleg disperarea dar să inventezi continu doar ca să bagi vestul in război cu rusia incepe să devina enervant.

      Ștergere
  15. Sanhai cu 26 milioane de locuitori de o luna în carantina dura chinezeasca antiCovid.
    ÎN TIMP ce Serbia vrea integrare economica și militara cu Rusia și China de la care a importat un nou sistem de rachete în timp ce se așteaptă la noi conflicte cu Bosnia, Albania și Croatia-
    -craciun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ca ai plecat prea mult urechea la teoriile conspiratiei, de-aia!

      Ștergere
  16. Ma oameni buni,la cate crime o provocat Vladamar Jelenschi la el in tara,io am ramas palit in cap,la cati de la noi i_o tant lumanarea ca la o fata mare.Ma fratilor,nu_i o sceneta de teatru,ai razboi cumplit intre mercenarii OTAN,PLUS AZOV,PLUS TRUPELE UCRAINEENE CONTRA RUSIEI.RUSIA VA CASTIGA.PANA ACUMA AU FACUT CURATENIE PUNCTUALA.DE AICI INCOLO VOR FACE CURATENIE TOTALA PANA LA BERLIN CAND SE VOR OPRI ATACATI DE CHINEZOI.

    RăspundețiȘtergere
  17. Melancolica poezie și trista ca o previziune, dar de valoare inegalabila-Crăciun.

    RăspundețiȘtergere
  18. Se va vinde probabil !!facem bani pe tot ce se poate!

    RăspundețiȘtergere
  19. Reputat astrolog rus, previziuni devastatoare despre Vladimir Putin: „7 octombrie 2021 a fost ultima lui aniversare. Pacea se va instaura imediat după dispariţia lui”

    https://www.romaniatv.net/reputat-astrolog-rus-previziuni-devastatoare-despre-vladimir-putin-7-octombrie-2021-a-fost-ultima-lui-aniversare-pacea-se-va-instaura-imediat-dupa-disparitia-lui_6302033.html
    Tot la sfârşitul anului 2020, Vlad Ross a anunţat că urmează o perioadă a descentralizării, statele mici vor deveni independente, statele mari se vor destrăma şi nu va mai exista dorinţa de expansiune.

    „Kievul poate deveni oraș-stat, la fel Odessa, Liov… Va exista libertate deplină, nu vor mai fi interdicții. Va exista o descentralizare completă. Toate țările mari, imperiile se destramă, inclusiv acest lucru este de așteptat în SUA. În epoca Vărsătorului, războaiele religioase, cuceririle, expansiunea se vor încheia„, a explicat reputatul astrolog rus.

    RăspundețiȘtergere
  20. EMINESCU mare patriot a deranjat pe multi in vremea lui-asa si acum, unul ca el se naste la 1000 de ani- nimeni dintre romanii cu adevarat patrioti nu-i poate sterge memoria

    RăspundețiȘtergere