sâmbătă, 1 decembrie 2018

LA MULTI ANI ROMÂNIA ! LA MULTI ANI POPOR ROMÂN ! ROMANIA ,POPORUL CARE SFINTESTE LUMEA INTREAGA !

                                Imagini pentru STEAGUL ROMANIEI    Fotografia postată de Maria Ghiorghiu..
Sunt fericita ca sunt româncă !!!
Iubesc Romania Duhului Sfant,iubesc Poporul roman,iubesc pe toti Semenii nostri de pe Pămant si toata CREATIA MÂINILOR LUI DUMNEZEU !
                      Imagini pentru STEAGUL ROMANIEI

LA  MULTI ANI ROMÂNIA !
LA MULTI ANI POPOR ROMÂN !
LA MULTI ANI Frati români ,oriunde vă veti afla pe acest pământ!
Sa nu uitati fratilor:
ROMÂNIA  este POPORUL ales care, sfinteste si va sfinti Lumea intreaga!
ROMÂNIA este GRADINA MAICII DOMNULUI si VIITORUL al Doilea NOU IERUSALIM ! 
                Imagine similară

LA  MULTI  ANI ROMÂNIA DUHULUI SFANT !

LA MULTI ANI POPOR ROMÂN ales, ca sa-L primeasca pe IISUS HRISTOS in NOUL SĂU IERUSALIM!
Imagini pentru la multi ani de centenar

                 Imagini pentru la multi ani de centenarImagini pentru la multi ani de centenar.



30 dec. 2017 - Încărcat de Electrecord
Aboneaza-te la canalul nostru: https://goo.gl/Q6wi6v Electrecord reprezinta aproape un secol de ...
30 nov. 2013 - Încărcat de TVR
De Ziua Românilor de Pretutindeni și de Ziua Națională, vă propunem câtevacântece patriotice ...
29 nov. 2013 - Încărcat de TVR
Nicolae Furdui Iancu - Nu uita că eşti român. TVR ... Tudor și Nicolae Furdui-Iancu - Ziua Nationala a ...
5 dec. 2016 - Încărcat de TVR
Moment din Concertul „Noi suntem români” desfăşurat de Ziua Naţională la Sibiu.

.
Alba Iulia devine pe 1 decembrie centrul principal al evenimentelor ce marchează 99 de ani de la Marea Unire. 1 Decembrie 1918 a rămas un simbol al afirmării ...




7 dec. 2015 - "România,viitorul al Doilea IerusalimLuminează-te,Luminează-te ,Noule Ierusalime,că Slava Domnului peste Tine a răsărit!" Steag Romania .

24 feb. 2016 - Poporul care sfințește. ... care se roaga cu inima,avem multi rugatori puternici sufleteste in Sfintele Mănăstiri, POPORUL Român ,este ocrotit ...

                             24 Februarie 2016,ora 6,44 dimineața ! 

                                                Dragii mei, 
                  


                             .

Astăzi dimineață treaza fiind, stand înca in pat cu ochii închiși, văd dragilor un Cer bleu senin, curat si stralucitor ca o oglinda.
 Image result for cer senin.
Pe un astfel de Cer, asa ca în imaginea de mai sus, apare dragilor, un Mesaj uimitor ,scris cu Lumină alba densa si stralucitoare, de  Mâna nevăzută a Lui Dumnezeu.
Dar mai înainte ca MÂNA  LUI  DUMNEZEU sa scrie pe Cerul Sfant, un glas rasunator îmi spune:

                     ”Poporul care sfințește.
                România , Poporul  care sfințeste!   

Clipă în care, Mâna nevazuta a Lui Dumnezeu ,scrie pe Cerul bleu senin,curat ca lacrima si stralucitor precum oglinda,scrie așa:
                  
                      Ocroteste Poporul !
                Ocroteste  Poporul !”   .

Dragii mei, prin ceea ce eu fac, ascultand fara nicio indoiala PORUNCILE  LUI  DUMNEZEU si ale MAICII DOMNULUI, și scriind aici pe Blog, toate câte mi se arata si mi se graieste, prin faptul că, avem multi Crestini rugători cu inima, avem multi Preoti si Pustnici care se roaga cu inima,avem multi rugatori puternici sufleteste in Sfintele Mănăstiri, POPORUL  Român ,este ocrotit de Mâna Cea Atotputernică a Lui Dumnezeu, si de Mila Maicii Lui Dumnezeu.  
Eu aduc aici un ADEVAR ! ADEVARUL curat,imaculat al DUHULUI  SFANT ! 
Sunt multi dintre voi, care se cred atotstiutori,si va stiti voi care sunteti, care ,atunci cand nu se implineste după gandirea si credinta voastra, aruncati cu piatra. Ceea ce, e mare păcat ! 
Prin mine roaba Sa,DUHUL  SFANT ne graieste, dar cine sa asculte??? Voi cei care sunteti mândri, plini de sine si egoisti?
Voi cei care sunteti plini de ură,si stati la pânda sa vedeti daca am facut un pas gresit? 
Nu voi face niciun pas gresit ! Pentru că eu nu mint ! 
Eu scriu numai din CUVANTUL  LUI DUMNEZEU,care este greu de talmacit pentru noi oamenii de rând.
 Dar voi cei care sunteti plini de ură, abia asteptati ca sa aruncati cu venin si cu stânci în mine, atunci cand,după slaba voastra Credința,după gandirea voastra plina de sine si ură, nu se adevereste, asa cum voi v-ati dori ;uitand ca ,DUMNEZEU ne graieste în PILDE,și că nu poate omul obisnuit a înțelege ,ceea ce DUHUL  SFANT a voit sa ne transmita.
Eu va iubesc, asa cum HRISTOS ne iubeste pe noi toti, si ma rog si pentru voi cei care, nu stiti a va stapani limba si ura față de Aproapele. 
       Dumnezeu si Maica Domnului ne iubesc neconditionat, si ne tot trimit MESAJE din CERUL SFANT, ca doar o înțelege noul Său POPOR ales, care sfinteste pe celelalte popoare.
Dar Poporul  Său, ales ca Viitorul al Doilea Ierusalim, ÎL huleste pe Dumnezeu ,si arunca cu piatra, asa cum acum 2000 de ani, Poporul ales al Ierusalimului, L-a  rastignit pe IISUS  HRISTOS.
Datoria mea, este sa vă învăț CUVANTUL  LUI DUMNEZEU,alaturi de SFANTA  BISERICA  a Lui Iisus Hristos, precum si ,alături de SLUJITORII  SFINTEI BISERICI.
Cine are urechi de auzit,să auda ! Cine are ochi de văzut ,să vadă!
Cine nu vrea ca sa auda CUVANTUL  LUI DUMNEZEU, si nici sa auda Glasul Duhului Sfânt, este cel mai bine să tacă,si să nu-si adune asupra sufletului Său,Păcatul greu si de neiertat, care este  Hula, împotriva Duhului Celui Prea Sfânt.
DUMNEZEU ne iubeste, si asteapta de la noi doar IUBIRE si CREDINȚĂ!
PREA  SFÂNTA  NASCATOARE  de DUMNEZEU, ne îndeamna ,ca sa ne iubim ca fratii si surorile,ce suntem Întru Fiul Său si Mântuitorul nostru IISUS  HRISTOS, Căruia I se cuvine ,toata cinstea,slava si închinarea, Amin. 
                                    Cu dragoste,Maria.  


1 DECEMBRIE 1918, MAREA UNIRE de la Alba Iulia. Mărturii, documente și semnificații




Acum 98 de ani, peste 100.000 de oameni din toate colțurile României se îndreptau către Alba Iulia, pentru a asista la desăvârșirea celui mai puternic act din istoria României. Cu entuziasm și inimi însuflețite de dragoste de țară, românii au venit să dea mână cu mână într-o țară unită. După terminarea primului război mondial, poporul român a reușit să valorifice contextul mișcării de eliberare a popoarelor din Europa și a consfințit propria eliberare și unire, în „Rezoluțiunea Adunării Naționale de la Alba Iulia”.
Adunarea de la Alba Iulia s-a ținut într-o atmosferă de sărbătoare. Aici au venit 1.228 de delegați oficiali, din toate cele 130 de cercuri electorale și din toate cele 27 de comitate românești, episcopi, oameni de cultură, care au proclamat, la unison, „deplina libertate națională”, „votul obștesc, direct și egal”, „libertatea presei” dar și reforme în mai multe domenii ale vieții, acum 98 de ani.
Pe lângă oficialități, la Alba Iulia au venit, români de peste tot, de peste Carpaţi, cu trenul, cu căruţele, călare, pe jos, îmbrăcaţi în haine de sărbătoare, cu steaguri tricolore, cu table indicatoare a comunelor ori a ţinuturilor de unde proveneau, în cântări şi plini de bucurie. Peste o sută de mii de oameni s-au adunat în această zi spre a fi de faţă la actul cel mai măreţ al istoriei românilor.
Marea Unire a tuturor românilor a fost împlinită în miezul zilei de 1 decembrie 1918, când cele 1.228 de semnături s-au așternut pe Rezoluția Adunării Naționale de la Alba Iulia.
Rezoluţiunea Adunării Naţionale de la Alba Iulia din 18 Noiembrie/1 Decembrie 1918
I. Adunarea Naţională a tuturor Românilor din Transilvania, Banat şi Ţara Ungurească, adunaţi prin reprezentanţii lor îndreptăţiţi la Alba-Iulia în ziua de 18 Noiembrie/1 Decembrie 1918, decretează unirea acelor români şi a tuturor teritoriilor locuite de dânşii cu România. Adunarea Naţională proclamă îndeosebi dreptul inalienabil al naţiunii române la întreg Banatul cuprins între râurile Mureş, Tisa şi Dunăre.
II. Adunarea Naţională rezervă teritoriilor sus indicate autonomie provizorie până la întrunirea Constituantei aleasă pe baza votului universal.
III. În legătură cu aceasta, ca principii fundamentale la alcătuirea noului Stat Român, Adunarea Naţională proclamă următoarele:
1.Deplină libertate naţională pentru toate popoarele conlocuitoare. Fiecare popor se va instrui, administra şi judeca în limba sa proprie prin indivizi din sânul său şi fiecare popor va primi drept de reprezentare în corpurile legiuitoare şi la guvernarea ţării în proporţie cu numărul indivizilor ce-l alcătuiesc.
2. Egală îndreptăţire şi deplină libertate autonomă confesională pentru toate confesiunile din Stat.
3. Înfăptuirea desăvârşită a unui regim curat democratic pe toate tărâmurile vieţii publice. Votul obştesc, direct, egal, secret, pe comune, în mod proporţional, pentru ambele sexe, în vârstă de 21 de ani la reprezentarea în comune, judeţe ori parlament.
4. Desăvârşită libertate de presă, asociere şi întrunire, libera propagandă a tuturor gândurilor omeneşti.
5. Reforma agrară radicală. Se va face conscrierea tuturor proprietăţilor, în special a proprietăţilor mari. În baza acestei conscrieri, desfiinţând fidei-comisele şi în temeiul dreptului de a micşora după trebuinţă latifundiile, i se va face posibil ţăranului să-şi creeze o proprietate (arător, păşune, pădure) cel puţin atât cât o să poată munci el şi familia lui. Principiul conducător al acestei politici agrare e pe de o parte promovarea nivelării sociale, pe de altă parte, potenţarea producţiunii.
6. Muncitorimei industriale i se asigură aceleaşi drepturi şi avantagii, care sunt legiferate în cele mai avansate state industriale din Apus.
IV. Adunarea Naţională dă expresie dorinţei sale, ca congresul de pace să înfăptuiască comuniunea naţiunilor libere în aşa chip, ca dreptatea şi libertatea să fie asigurate pentru toate naţiunile mari şi mici, deopotrivă, iar în viitor să se elimine războiul ca mijloc pentru regularea raporturilor internaţionale.
V. Românii adunaţi în această Adunare Naţională salută pe fraţii lor din Bucovina, scăpaţi din jugul Monarhiei austro-ungare şi uniţi cu ţara mamă România.
VI. Adunarea Naţională salută cu iubire şi entuziasm liberarea naţiunilor subjugate până aici în Monarhia austro-ungară, anume naţiunile: cehoslovacă, austro-germană, iugoslavă, polonă şi ruteană şi hotărăşte ca acest salut al său să se aducă la cunoştiinţa tuturor acelor naţiuni.
VII. Adunarea Naţională cu smerenie se închină înaintea memoriei acelor bravi români, care în acest război şi-au vărsat sângele pentru înfăptuirea idealului nostru murind pentru libertatea şi unitatea naţiunii române.
VIII. Adunarea Naţională dă expresiune mulţumirei şi admiraţiunei sale tuturor Puterilor Aliate, care prin strălucitele lupte purtate cu cerbicie împotriva unui duşman pregătit de multe decenii pentru război au scăpat civilizaţiunea de ghiarele barbariei.
IX. Pentru conducerea mai departe a afacerilor naţiunei române din Transilvania, Banat şi Ţara Ungurească, Adunarea Naţională hotărăşte instituirea unui Mare Sfat Naţional Român, care va avea toată îndreptăţirea să reprezinte naţiunea română oricând şi pretutindeni faţă de toate naţiunile lumii şi să ia toate dispoziţiunile pe care le va afla necesare în interesul naţiunii.
1 Decembrie la Alba Iulia: Detalii din culisele Marii Uniri, povestite de istoricul Liviu Zgârciu
De ce la Alba Iulia? Sibiul şi Blajul, oraşe propuse pentru înfăptuirea Marii Adunări de la 1 Decembrie
”Alegerea oraşului Alba Iulia ca loc al desfăşurării Marii Adunări de la 1 Decembrie nu s-a făcut întâmplător. Mai fuseseră luate în discuţie Sibiul, văzut drept capitală culturală a românilor ardeleni şi chiar Blajul, pentru rolul lui în revoluţia de la 1848-1849. În cele din urmă, s-a decis pentru Alba Iulia, prima capitală a românilor atunci când Mihai Viteazul reuşea în 1600 să unească pentru prima dată în istorie cele trei ţări române, Ţara Românească, Transilvania şi Moldova”.
Sala Unirii, fost cazino militar. De ce nu au fost făcute fotografii?
“La 1 decembrie 1918, şedinţa în care cei 1228 de delegaţi au hotărât unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România s-a ţinut într-un cazino militar, care după această dată s-a numit Sala Unirii. Deşi extrem de importantă, adunarea care a început la ora 10.30 nu a fost imortalizată în nicio fotografie. Explicaţia este una extrem de simplă. Fotograful Bach care fusese angajat de autorităţile române să fotografieze nu şi-a respectat contractul. Speriat probabil de evenimentele tumultoase ale acelor clipe, să nu uităm că în acel moment armata germană se afla la Oarda, Bach nu a venit la Alba Iulia”.
Totuşi, avem 5 poze din 1 decembrie 1918, dar ele au fost realizate în afara Sălii Unirii, în zona unde se găsea mulţimea. Ele au fost realizate de Samoilă Mârza, un român din Galtiu, care a reuşit să imortalizeze 3 imagini cu mulţimea şi 2 cu tribuna oficială.
Ce s-a întâmplat în Sala Unirii?
“Marea Adunare Naţională din Sala Unirii de la 1 decembrie 1918, la care au participat cei 1228 de delegaţi a consfinţit unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România. Desfăşurarea ei este prea puţin cunoscută publicului larg, dar ceea ce s-a petrecut acolo ştim cu exactitate din procesul verbal ce s-a făcut. Şedinţa a fost deschisă de Ştefan Ciceo Pop, după care au urmat discursurile altor lideri ai românilor ardeleni. Dintre aceştia s-a remarcat cel al lui Vasile Goldiş, care a şi citit cele nouă puncte ale celui mai important act adoptat atunci, Rezoluţia Unirii. De semnalat că Rezoluţia, deşi a fost adoptată atunci oficial, decizia fusese luată deja cu o seară înainte la Hotelul Ungaria din Alba Iulia, locul în care fuseseră găzduiţi majoritatea liderilor politici ai românilor ardeleni. Din păcate, hotelul denumit apoi Apulum şi Dacia nu mai există, el fiind demolat undeva prin anii ’80”.
Proiectul prin care s-a hotărât „Unirea Transilvaniei, Banatului şi a Părţilor Ungurene cu ţara-mamă“ a fost întocmit de unul dintre cei mai reprezentativi oameni politici români ardeleni, Vasile Goldiş. Documentul cuprinde cele nouă puncte şi este conceput după cele mai democratice principii, ca votul universal, reprezentativitate totală pentru fiecare categorie socială, etnică sau profesională în stat, organizarea pe temelii solide a Transilvaniei, uniformizarea legislativă şi administrativă cu România. Manuscrisul original al documentului se păstrează la Muzeul Național al Unirii.
Articolele Rezoluţiei pentru Unire au fost „negociate“ la Alba Iulia în preziua Marii Adunări Naţionale de la 1 Decembrie 1918. Membrii Consiliului Naţional Român Central, organ cu rol politic şi administrativ,  în jurul cărora s-au grupat şi alţi fruntaşi ardeleni, au avut mai multe consfătuiri succesive, în cursul zilei de 30 noiembrie 1918. Dezbaterile au avut loc în Hotelul „Hungaria“ din Alba Iulia, la acea vreme cel mai luxos local  din Alba Iulia. Ulterior, hotelul şi-a schimbat numele în „Dacia“. A fost dărâmat la sfârșitul  anilor 1980, când s-a ridicat actualul bloc de locuinţe 280.
Discuțiile pricipale au fost centrate pe articolele Rezoluţiei Unirii. Unii dintre participanţi – Aurel Vlad, spre exemplu – au propus pentru Transilvania o autonomie provizorie pentru a preveni eventuale zguduiri sociale. Alţi fruntaşi ardeleni au susţinut  o autonomie provizorie, până la întrunirea Adunării Constituante. Forma finală a Hotărârii de Unire a fost citită în fața delegaților de marele om politic ardelean al vremii, Vasile Goldiș.
Manuscrisul original a ajuns în patrimoniul Muzeului din Alba Iulia în 1929. În partea centrală a primei coperţi este înscrisă fotografia lui Vasile Goldiş, încadrată în partea stângă de frunze de stejar, iar în dreapta de măslin, sub  care stă scris cu majuscule: „Cuvântarea lui Vasile Goldiş la 1 Dec. 1918“. De jur împrejur se dezvoltă o cusătură cu sârmă de culoare roşu, galben, albastru.
“Privim în înfăptuirea unităţii noastre naţionale ca la un triumf al libertăţii româneşti”, spunea Iuliu Maniu la Marea Adunare de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918. Atunci se năștea o țară întregită cu teritorii care vremelnic fuseseră rupte de vitregia timpului. Devenea realitate România Mare pentru că la 9 aprilie Basarabia s-a unit cu România, la 28 noiembrie, acelaşi an, Bucovina hotărâse unirea necondiţionată cu Ţara Mamă, iar la 1 decembrie, la Alba Iulia, Transilvania completa harta reală a statului român.
Dar momentul Marii Uniri, acela în care la Alba Iulia s-a trasat o nouă hartă a Europei a fost pregătit din timp, iar multe și nu mai puțin importante au fost luptele date de românii noștri în războaiele pentru câștigarea libertății.
Singurele fotografii care se păstrează din timpul evenimentelor din 1 Decembrie 1918 sunt realizate de Samoilă Mârza, ajuns “fotograful Unirii” din întâmplare. Avea 32 de ani, iar cu patru zile înainte se întorsese din război. Ca să ajungă la Alba a mers 11 kilometri, cărând aparatul pe bicicletă.
1 Decembrie 1918, începutul României moderne, are multe poveşti, unele uitate ori ştiute doar de istorici. Una dintre ele este cea a lui Samoilă Mârza, ajuns din întâmplare “fotograful Unirii”. În 2011, doar istoricii îşi mai amintesc de Samoilă Mârza. Mormântul său este uitat şi neîngrijit într-un cimitir din Alba Iulia, iar recent reprezentanţii firmei care administrează locurile de veci i-au somat pe urmaşii fotografului că vor exhuma osemintele acestuia pentru neplata unei taxe de concesiune.
Mărturii ale celor care au participat la Marea Unire din 1918 au fost prezentate de Serviciul Județean Alba al Arhivelor Naționale. Elena Căpâlneanu din Unirea II, a rememorat în anul 1968, la aniversarea unei jumătăți de secol de la Unire, evenimentele la care a luat parte în 1918. „Amintirile mele despre acele zile premergătoare unirii Transilvaniei cu ţara „Mamă” îmi sunt deosebit de clare, fiindcă bucuria, trăirea acelor zile de însufleţire, au fost copleşitoare”, sunt cuvintele celei care a participat la eveniment.
Dosarul de anchetare a morții lui Ion Arion, considerat primul martir al Unirii Transilvaniei cu România, păstrat la Arhivele Naționale Alba, ne permite să aflăm cum se împărțea dreptatea în primii ani de existență a României Mari.
30 noiembrie 1918, preziua Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia: O mulțime de trenuri, obișnuite sau speciale, ticsite cu soldați și civili români, se îndreptau spre orașul în care a doua zi s-a consfințit Unirea Transilvaniei cu România.
Presa maghiară din Ardeal a comentat pe larg evenimentele petrecute la Alba Iulia în istorica zi de 1 Decembrie 1918. Traduceri din limba maghiară în limba română ale articolelor în cauză  apar în lucrarea colectivă „1918 la Români-Documentele Unirii“.Gazetarii maghiari au prezentat detalii legate de sosirea delegaților la  Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia,  derularea evenimentelor de acum 95 de ani,   dar și impresii cu accente dramatice, mergând până la formulări de genul „Ardealul are să fie ocupat“.
Apropiindu-ne de istoria recentă, în Cetatea din Alba Iulia se regăsesc numeroase simboluri ale evenimentelor importante ce au marcat dezvoltarea oraşului şi a ţării. Mai vechi sau mai noi, acestea sunt monumente importante ce atrag atenţia vizitatorilor la fiecare pas. Intrând în Cetate, prin Poarta I, pe Dealul Cetăţii şi apoi ajungând în faţa Porţii a III-a puteţi vedea Obeliscul lui „Horea, Cloşca şi Crişan”. În interiorul cetăţii sunt şi alte obiective cunoscute – Sala Unirii, Muzeul Unirii, cele două catedrale – ortodoxă şi romano-catolică. Odată cu rebilitarea şi modenizarea cetăţii istorice, au fost amplasate şi alte obiecte ce se doresc a marca evenimentele petrecute aici. Unul dintre aceste exemple este cel al clopotului din bronz din Cetatea Alba Carolina, care simbolizează Marea Unire de la 1918.
Pe monument este citată Rezoluțiunea Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918. Doar că, dacă în documentul original se vorbește despre Adunarea Națională a tuturor românilor din Transilvania, Banat și Țara Ungurească, pe Clopotul din Cetate „Țara Ungurească” a fost înlocuită cu „Țara Românească”
                                       Cu dragoste si cu iubire,Maria Ghiorghiu.


52 de comentarii:

  1. In cetate sint dezgropate si ramasite cu coloane romane din timpul ocuparii unei parti a Daciei lui Decebal de romanii lui Traian.
    Sa nu uitam ca prima unire cunoscuta a facut-o inaintasul lui Decebal,BUREBISTA acum mai bine de 2000 de ani ,ca sa afle si Iohanis care tot vorbeste prostii prin Parlament-craciun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DOAMNE,DE ASTAZI POPORUL ROMAN TE VA CAUTA,TE VA STRIGA IN AJUTOR,PENTRU CA MULT ADEVAR NE-A FOST ASCUNS.DOAMNE,ASA CUM A FOST ASCUNSA SFANTA BIBLIE ADEVARATA,UNDE ESTE SCRIS CA ESTI NASCUT IN ROMANIA,SI SFANTA FECIOARA MARIA,IOAN BOTEZATORUL SI ALTI SFINTI,DAR MULTI NU CRED,SI LA MULTI LE ESTE RUSINE SA VORBEASCA DESPRE TINE,SAU NU VOR,CA AU SUFLETELE TARI CA PIATRA.DOAMNE,DE ASTAZI POPORUL ROMAN,VA INTINDE MANA SI CU ALTE POPOARE,SI SE VOR UNI,PENTRU PACE PE PAMANT,CA TOTI SUMTEM FIII TAI,SI NU DORIM SUFERINTA PE PAMANT.

      Ștergere
    2. Craciun, iohanis vorbeste doar prostituta peste tot mai ales cand vorbeste despre Romania. Ce putem astepta de la unul fara neuroni in scafarlie?

      Ștergere
    3. ROMANILOR,cu totii sa ne bucuram ca suntem nascuti in aceasta tara,tara Mantuitorului Lumii.Asa cum astazi ne-am adunat cu mic cu mare,la marea sarbatoare,asa de astazi sa ramanem uniti,in fapte bune,sa nu uitam pe pamant sunt foarte multe persoane care au nevoie si de ajutorul noatru.In primul rand sa-i invatam sa-si iubeasca aproapele si pe Dumnezeu.Cat de frumos a fost la Parada,dar cat de frumos va fi cand IISUS HRISTOS,va veni pe pamant in tara noastra Sfanta.Pentru acest mare eveniment,avem nevoie de foarte multa repetitie in fiecare zi,sa invatam sa iertam,sa fim mai buni la suflet,sa dorim pacea pe pamant,ca toti suntem fiii Lui Dumnezeu,indiferent de religie,sau unde locuim pe pamant.Nu amem nevoie de armament,noi avem nevoie de:CUVANTUL CEL SFANT A LUI DUMNEZEU!

      Ștergere
  2. Parada cu dusmanii tarii😡😡😡 e mascarada nu parada. Oare mai avem tara? Nu stiu de ce mai postez aici cand dvs nu mi le afisati desi nu jignesc nu vorbesc urat dar ceva nu va convine. Foart trist.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e trist Mona, E CEA MAI FRUMOASA ZI A ROMANIEI
      1 Decembrie 2018 e Sarbatoarea Romaniei
      Umpleti sufletul si inima cu bucurie ptr ca e SARBATOAREA ROMANILOR.
      Nu fi trista Mona ptr ca DECIZIA SUPREMA apartine TATALUI CERESC ,(nu dusmanilor tarii).Fi optimista ,gandeste pozitiv,razi la soare si soarele va rade cu tine.
      Iubeste si vei fi iubita, daruieste si ti se va darui.
      De 1 Decembrie :
      La Multi Ani MONA si tuturor ROMANILOR !
      Sanatate Maxima,Fericire si Toate Binecuvantarile Divine la toti ROMANII FRUMOSI,si...urmeaza cel mai frumos PRETIOS cadou
      de CRACIUN.

      Ștergere
  3. LA MAULTI ANI ROMANI!
    LA MULTI ANI DOAMNA MARIA S-A NE TRAITI MULT,MULT,CU SANATATE SI BUCURIE.
    DOAMNE AJUTA POPORULUI TAU ALES!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daa, noi chiar am sfintit lumea cu o sumedenie de hoti,prostitute, cersetori c-au impanzit Europa si am avut si noi cei corecti de suferit de pe urna lor.Asta sa nu mai vorbim de ceea ce se intampla in tara... politicii ne-au lasat fara paduri ,spitale, locuri de munca, dar avem interlopi ,clanuri, mafie. Biserica prospera ca si constructie dar cu suflete pierdute.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. An.10.52,bine si simplu ai descris adevarul! Bravo!👏👏👏

      Ștergere
  5. STATISTICĂ ȘOCANTĂ – În ultimii 27 de ani, România a fost jefuită de 3,3 ori mai mult decât ne-au jefuit 3 imperii în 530 de ani de istorie.


    Eugen Stănescu, director la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova. Domnul Profesor Stănescu s-a încumetat să pună cap la cap informaţii adunate din documentele păstrate în muzeele de specialitate ale ţării şi să încerce să evalueze dimensiunile jafului la care a fost supus poporul român, în ultimele cinci secole, începând cu anul 1415, anul în care Muntenia a început să plătească tribut Imperiului Otoman..

    Iată cifrele la care a ajuns domnul Profesor Stănescu:
    -În perioada 1415-1877, deci, în 460 de ani, Imperiul Otoman a scos din Muntenia, Moldova şi Transilvania echivalentul a 341 tone de aur.
    -În perioada 1678-1918, deci, în 240 de ani, imperiul Habsburgic a scos din Oltenia, Banat, Transilvania şi Bucovina, echivalentul a 876 tone de aur.
    -În perioada 1711-1877, deci, în 166 de ani, Imperiul Rus a scos din Principatele Române, echivalentul a 46 tone de aur.
    În total, cele trei imperii, în perioada 1415-1877, deci, în 460 de ani, au scos din teritoriile locuite de români o avuţie echivalentă cu 1.263 zone de aur.

    Domnul Profesor Stănescu ne spune, însă, că jefuirea românilor s-a intensificat după obţinerea independenţei, în 1877, şi după Marea Unire, din 1918, astfel că în perioada care a urmat, până în anul 1945, la cele 1.263 tone de aur s-au mai adăugat alte 12.564 tone de aur, reprezentând daune de război şi profiturile scoase din ţară de corporaţiile străine care, în perioada interbelică, ajunseseră să controleze peste 80% din capitalul românesc.

    Domnul Profesor Stănescu a făcut un efort extraordinar să convertească în aur diversele plăţi făcute de români către imperiile cotropitoare de-a-lungul veacurilor, sub formă de bani, sau în natură etc., astfel că cifrele în aur le putem, acum, converti în banii actuali, în lei sau în euro, luând în considerare preţul actual al aurului. În Raportul Anual al Băncii Naţionale a României, 2016, ultimul dat publicităţii, se precizează că rezervele de aur ale României la data de 31 decembrie 2016 erau de 104 tone, cu o valoare de 3,5 miliarde de euro. Preţul luat în considerare de BNR este de 35 euro pe gramul de aur, respectiv 35 milioane de euro pe tona de aur.

    Dacă aplicăm preţul de 35 milioane de euro pe tona de aur la cantitatea de 13.827 tone estimată de Domnul Profesor Stănescu, ajungem la concluzia că, între anii 1415 şi 1945, poporul român a fost jefuit de o avuţie egală cu 484 miliarde de euro, în banii de astăzi.

    Conform datelor publicate în Anuarele Statistice ale României, valoarea imobilizărilor corporale, deci a capitalului fix al României, la sfârşitul anului 1989, era egală cu 480 miliarde euro, în banii de astăzi. Asta înseamnă că, între anii 1945 şi 1989, poporul român reuşise să acumuleze un capital egal cu avuţia de care fusese deposedat de străini în cele cinci secole anterioare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Tot conform datelor publicate în Anuarele Statistice ale României, în perioada 1990-2016, PIB-ul realizat în România, exprimat în preţurile anului 2016, a fost egal cu suma de 3.200 miliarde de euro, din care 1.100 miliarde de euro au fost încasate de poporul român, sub formă de salarii, pensii, ajutoare sociale şi de statul român, ca venituri bugetare rămase după plata salariilor bugetarilor, a pensiilor şi a ajutoarelor sociale. Restul, de 2.100 miliarde de euro au intrat, sub formă de profituri, în buzunarele şi conturile celor care au devenit proprietari ai capitalului românesc, după anul 1989.

    Din cele 2.100 miliarde de euro trebuie să scădem 200 de miliarde care reprezintă veniturile mixte realizate de cei 2 milioane de mici întreprinzători români care se chinuie să supravieţuiască în climatul total ostil impus de marile corporaţii autohtone şi transnaţionale. Mai rămân 1.900 miliarde de euro care reprezintă profiturile încasate de marile corporaţii străine şi autohtone, cele create prin megahoţiile numite privatizări şi retrocedări.

    Conform datelor publicate de către Ministerul Finanţelor Publice referitoare la execuţia bugetară, îu ultimii 27 de ani, numai 20% din cele 1.900 miliarde de euro profituri au fost declarate şi impozitate, ceea ce înseamnă că, în această perioadă, valoarea profiturilor nedeclarate şi neimpozitate se ridică la peste 1.500 miliarde de euro.

    Conform comunicatului nr 102/2015 al Institutului Naţional de Statistică al României, 88% din capitalul utilizat în România este controlat de corporaţiile străine, restul, de 12%, fiind controlat de cele autohtone.

    Dacă aplicăm cele 88 de procente la cele 1.500 miliarde de euro profituri nedeclarate şi neimpozitate, aflăm că partea care a revenit străinilor, corporaţiilor transnaţionale, este de 1.320 miliarde de euro. La acestea trebuie să adăugăm suma de 296 miliarde de euro, care reprezintă profiturile nete, după impozitare, încasate de aceleaşi corporaţii transnaţionale, pentru profiturile declarate, şi să scădem cele 6 miliarde de euro, cât au investit aceste corporaţii în România, în perioada 1990-2016.

    Ajungem, astfel, la cifra de 1.610 miliarde de euro, care reprezintă valoarea avuţiei scoase din România de Imperiul Transnaţional, în ultimii 27 de ani. Aplicăm preţul de 35 milioane de euro pentru tona de aur şi aflăm, astfel, că avuţia pe care a scos-o din România Imperiul Transnaţional, în ultimii 27 de ani este de 46.000 tone aur, pe care o putem compara cu cantităţile de aur scoase din România de către străini, până în anul 1945.

    Deci, în ultimii 27 de ani, Imperiul Transnaţional a scos din România o avuţie de 3,3 ori mai mare decât au scos toate imperiile, în 530 de ani, între anii 1415 şi 1945.

    RăspundețiȘtergere
  7. În ultimii 27 de ani, Imperiul Transnaţional a scos din România o avuţie de 135 ori mai mare decât a scos Imperiul Otoman în 460 de ani.
    În ultimii 27 de ani, Imperiul Transnaţional a scos din România o avuţie de 53 ori mai mare decât a scos Imperiul Habsburgic în 240 de ani.
    În ultimii 27 de ani, Imperiul Transnaţional a scos din România o avuţie de 1.000 ori mai mare decât a scos Imperiul Rus în cele 10 invazii făcute în teritoriile româneşti pe parcursul a 166 de ani.

    În acest an, 2017, PIB-ul României va fi, foarte probabil, de circa 180 miliarde de euro, din care cel puţin jumătate, adică 90 miliarde de euro, vor intra în buzunarele şi conturile corporaţiilor transnaţionale, vor fi scoase din ţară. O sumă care echivalează cu 9.000 kilometri de autostradă, sau 2.600 tone de aur.
    Imperiul Transnaţional a ajuns să scoată din România echivalentul a 2.600 tone de aur, într-un singur an, de 2 ori mai mult decât au scos din teritoriile româneşti Imperiul Otoman, Imperiul Habsburgic şi Imperiul Rus, ÎMPREUNĂ, în 460 de ani.

    Acesta este rezultatul ÎNSTRĂINĂRII capitalului românesc.

    Acesta este rezultatul erorii strategice făcute de guvernanţii României în vara anului 1990, când au respins Varianta Cojocaru şi au adoptat Varianta Brucan, Legea 15/1990, prin care au deposedat poporul român de capitalul acumulat până în anul 1989, au trecut acest capital în proprietatea privată a statului, l-au falimentat, prin inflaţia declanşată de BNR, şi l-au trecut, apoi, cvasigratuit, în proprietatea străinilor, a transnaţionalilor, prin megahoţiile numite privatizări şi retrocedări, luându-şi şi ei partea din pradă, cele 10-12 procente din capital, cu care s-au autoîmproprietărit.

    Ajunşi proprietari asupra capitalului, transnaţionalii au capturat şi statul român, prin corupţie, pe care îl folosesc pentru crearea sistemului juridic şi financiar, prin care îşi însuşesc mai mult de jumătate din avuţia pe care o crează poporul român, prin munca sa, prost plătită.

    Din păcate, poporul nu cunoaşte nici dimensiunea jafului la care este supus nici complicatul mecanism prin care este jefuit. Adevărul este bine ascuns de către presa coruptă şi controlată de către proprietarii capitalului.

    Jaful poate fi oprit însă prin ROMÂNIZAREA şi DEMOCRATIZAREA capitalului, obiective care pot fi atinse prin adoptarea Constituţiei Cetăţenilor, adoptare care poate fi realizată printr-o amplă mişcare de eliberare naţională.

    RăspundețiȘtergere
  8. Noua Roşia Montană: Eldorado Gold susţine că a descoperit zăcăminte de aur de până la 7,8 miliarde de dolari în România

    Compania canadiană Eldorado Gold, cu activităţi în România, Turcia, Grecia, Serbia şi Brazilia a anunţat că estimează resursele potenţiale din perimetrul de la Bolcana, în judeţul Hunedoara, la 6,5 milioane de uncii de aur şi 686.000 de tone de cupru.

    Estimările se bazează pe studiile geologice preliminare din zonă şi încă nu au fost dovedite, potrivit unui raport publicat de compania canadiană, listată la bursa din Toronto.

    Compania minieră previzionează o rată de recuperare de 86% în cazul zăcăminteleor aurifere şi de 90% pentru cele de cupru.

    "Rezervele și resursele noastre minerale actualizate rămân neschimbate din decembrie 2017, datorită succesului nostru înregistrat pe partea de foraj și de explorare (...) Odată cu declararea unei resurse estimate la Bolcana, de 6,5 milioane uncii de aur și 686.000 de tone de cupru, avem un depozit semnificativ de cupru şi de aur. Suntem foarte mulțumiți de resursele anunțate și entuziasmați de potențialul semnificativ al acestui activ și vom explora diferite alternative pentru a continua să avansăm Bolcana", a declarat în raport CEO-ul şi preşedintele companiei George Burns.

    Potenţialele resurse ar valora 7,8 miliarde de dolari pentru aur, la un preţ mediu de 1.200 de dolari pe uncie, fără să luam în calcul rata de recuperare de 86%. Resursa de cupru estimată de companie ar valora la actualele cotaţii circa 4 miliarde de dolari.

    Resursa potenţială de aur şi cupru s-a bazat pe o carieră în regim deschis și o componentă subterană, porțiunea de carieră deschisă fiind puțin peste jumătate din total. Groapa deschisă a fost limitată de o construcție conceptuală cu o adâncime medie de aproximativ 720 de metri și toate resursele din afara ei au fost clasificate ca material mineralizat subteran.

    Compania canadiană a obținut licența de exploatare pentru perimetrul Bolcana în anul 2016. Exploatarea este situată la şase kilometri de perimetrul Certej, exploatat tot de Eldorado.

    La Certej, proiect aflat într-o etapă mai avansată a exploatării, compania estimează rezerve dovedite şi probabile de 2,4 milioane de uncii de aur si 15,5 milioane uncii de argint. Compania mai deţine drepturile pentru alte trei perimetre în Munţii Apuseni.

    Eldorado Gold a avut, în primele nouă luni ale anului, venituri de 366,1 milioane de dolari din vânzările de metale, în creștere cu 26% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut.

    Profitul din operațiunile miniere a scazut totodată cu 27%, la 73 milioane de dolari, în principal în urma creşterii puternice a costurilor de producție.

    Cu toate acestea, compania a raportat o pierdere netă de 143 milioane de dolari, faţă de un profit de 10,8 milioane de dolari cu un an în urmă.
    Rezultatul negativ vine ca urmare a unei amortizari contabile de 125 milioane de dolari înregistrată pentru deprecierea proprietatilor, instalațiilor și echipamentelor.

    Dificultăţile financiare au determinat Eldorado să suspende plata dividendelor începând cu primul trimestru al acestui an.

    Compania minieră canadiană operează în Munții Apuseni prin două companii, respectiv Deva Gold și European Goldfields Deva.

    Proiectele Eldorado din România sunt criticate de mai multe ONG-uri de protecția mediului, care acuză compania că va folosi cianuri în exploatarea zăcămintelor.

    http://www.economica.net/noua-rosie-montana--eldorado-gold-sustine-ca-a-descoperit-zacaminte-de-aur-de-pana-la-7-8-miliarde-de-dolari-in-romania_161818.html#n

    RăspundețiȘtergere
  9. Romanie, esti nespus de frumoasa...La Multi Ani, draga mea tara ! Vei renaste, incet, dar sigur...noi cei care te iubim suntem mereu cu tine. Dumnezeu sa te binecuvanteze, Romanie !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 11:32
      Te pup si te imbratisez pentru masajul frumos urare pt ROMANIA.
      Imi creste inima cand citesc astfel de mesaje de incurajare,tu
      suflet curat cat de inaltatoare au fost urarile tale :"Vei renaste,incet,dar sigur..."
      Te iubim si-ti multumim si LA MULTI ANI !

      Ștergere
  10. La multi ani!Ce sa zic,niste majorete nu avem?Numai tancuri si golani sinistri deghizati in protestatari.

    RăspundețiȘtergere
  11. Își pierde omul boul si merge după el .,Își pierde oaia si o căuta cu îngrijorare, Își pierde măgarul si nu mai are liniște, Îl pierde omul pe Dumnezeu si iată maninca ,bea ,doarme liniștit. Sf.Augustin.

    RăspundețiȘtergere
  12. Adrian Paunescu - Rugaciune pentru 1 Decembrie
    Ne iarta, Doamne, ura si gîlceava
    de care suntem zilnic vinovati,
    dar catre Tine tulnicul suna-va,
    sa-ntorci privirea Ta catre Carpati.

    Prea mult abandonati acestei toamne,
    nu mai avem în vatra casei foc,
    mai da-ne-un pic de amintire, Doamne,
    rabdare si iertare si noroc.

    Ca pentru vite nu mai sunt nutreturi
    si asteptam o pîine din import,
    cînd bietul om s-a prabusit sub preturi
    si sufletul în el e-aproape mort.

    Ne-am despartit în triburi si în secte,
    în cluburi, în partide si în gasti,
    iubirile directe sunt suspecte.
    Doresti succes? Învata sa urasti.

    Dusmanii nu puteau sa ne condamne,
    cum noi, pe noi, ne-am condamnat la rau,
    de ce sa mai venim la Alba, Doamne,
    cînd e negustorit si duhul Tau?

    Si, totusi, Alba-Iulia exista,
    si, totusi, cineva i-a dat un rost,
    si-a fost si-atunci pornire anarhista,
    si Dumnezeu tot ocupat a fost.

    Cu grohotis pe talpi si bruma-n gene,
    sa-nvingi un vechi si tragic handicap,
    si, în onoarea Albei Apusene,
    sa-ti scoti caciula dacica din cap.

    Se aude Basarabia cum plînge
    de dorul T;arii Mari, pierdute-n veci,
    si-n clopote e treaz acelasi sînge,
    si-aceiasi ochi imperiali sunt reci.

    Si nu-i Emilian la catedrala,
    uzurpatorii lui lucreaza calmi,
    nici umbrele din somn nu se mai scoala,
    nici nu mai cînta doctor Iacob psalmi.

    Si ne e dor de-o sfînta sarbatoare,
    în care toti sa ne-adunam aici,
    si ne e dor de România Mare
    si am ramas îngrozitor de mici.

    Dar, Doamne, pune-T;i pe cetate talpa,
    mai da-ne harul unui gest postum,
    mai cheama-ne, mai rabda-ne la Alba
    si sa mai încercam macar acum.

    RăspundețiȘtergere
  13. Adrian Paunescu - Scrisoare catre guvernul României

    Ce sorcova si târguri ai în steag
    Si ce posirca îti balteste-n sânge,
    Guvern al inanitiei, beteag,
    De nu auzi Ardealul care plânge?

    Tu nu-ntelegi cosmarul vietii lor
    Ca sunt abuzuri cu nemiluita
    Si ca n-au cui sa-i ceara ajutor
    Românii din Covasna si Harghita?

    De propria ta tara te feresti
    Si imposibil s-o conduci îti este,
    Ca ai ajuns sa fii, la Bucuresti,
    Guvernul unei alte Budapeste.

    La noi acasa, altii sunt stapâni,
    Bati temenele la Înalta Poarta,
    ... Persecutati, doar fiindca sunt români,
    Românii din Ardeal nu te mai iarta.

    Guvern de indigo si din mancurti,
    Te blestema, descoperindu-ti vina,
    Ceilalti români, vânduti la alte Curti,
    În Basarabia si Bucovina.

    Guvern al României, surdomut,
    Esti plin de pacaleli si plin de fumuri,
    Dar clopote de moarte au batut
    Pentru acest popor ajuns pe drumuri.

    Ca-ntr-un cosmar, te caut si te strig,
    Sa nu mai tot sucesti cutitu-n rana,
    Prin lanturi si prin foame si prin frig,
    Însângerând conditia umana.

    Tu esti în stare sa ne-ntorci pe toti
    La cea dintâi Comuna Primitiva,
    Sa fim un neam de criminali si hoti,
    Ce-si jefuieste propria coliva.

    Guvern fara de tara, pune punct
    Acestei fraze care te cuprinde
    Si-ngroapa idealul tau defunct
    În groapa României suferinde.

    Si lasa-ne! Dispari în mod brutal,
    Elibereaza, cu grabire mare,
    De boala ta, românii din Ardeal,
    Guvern murdar de propria tradare!

    RăspundețiȘtergere
  14. Adrian Paunescu - Cine iese ultimul din tara ?


    Saracia noastra ne omoara,
    De atîta mars ne doare splina,
    Cine iese ultimul din tara
    E rugat sa stinga si lumina.

    Noi mereu le-am suportat pe toate,
    Duca-se dezastrele de-a dura,
    Dar de ce, în plina libertate,
    Cea mai mare sa devina ura?

    Pluralismul – tuturor ne place,
    Chiar daca îl facem numai unii,
    Dar vedem, de-atîta timp încoace,
    Pluralismul cinic al minciunii.

    Sfînta-i opozitia pe lume
    Si organic preferam rasparul,
    Dar de ce, în pacaleli si glume,
    Nu se mai distinge adevarul?

    Mai conteaza, uneori, si fapta,
    Nu se poate construi cu tînga,
    Nu exista stînga fara dreapta,
    Nu exista dreapta fara stînga.

    Ne vor întreba copiii, mîine,
    Mortii vor sari sa ne condamne,
    Daca, pentr-un colt mai bun de pîine,
    Ne vom vinde tara noastra, Doamne.

    Libertate si democratie,
    Pasapoarte pentru fiecare,
    Dar de mila nimeni nu mai stie
    Si e vraiste la hotare.

    Coridor european si-atîta,
    Sub o licitatie marunta,
    Provocarea, patima si bîta
    Si în curti, si-n piete se înfrunta.

    Om la om nici nu mai vrea sa creada,
    Om pe om la zid fatal îl scoate,
    Singura se scoala o balada
    Si în zdrente circula pe sate.

    Fînul necosit se-nvîrtoseaza,
    Putrezeste sus, pe crengi, caisa,
    În tacerea-nalta de amiaza
    Mortii îsi aud ei însisi zisa.

    Cale pietruita cu dezastre,
    Noapte-ntredeschisa pentru-o ora
    Grijulii cu soarta tarii noastre,
    Voievozii-a moarte ne implora.

    N-avem nici o sansa de izbînda,
    Vom ramîne bieti orfani pe-aicea,
    Daca, suparati pe cei la pînda,
    Am trezit din moarte cicatricea.

    C-un refren de muzica usoara,
    Într-un fel, ne recunoastem vina,
    Cine iese ultimul din tara
    E rugat sa stinga si lumina.

    RăspundețiȘtergere
  15. Treziţi-vă, români, sau veţi pieri!

    Ne-am adunat la căpătâiul ţării
    să o vedem cum moare de frumos,
    bolnavă grav de molima trădării
    cuţitul scârbei i-a ajuns la os.

    Au hărtănit-o ca pe-o căprioară
    şi lupi, şi corbi, şi câini fără stăpâni
    trag toţi de ea, o rup în colţ de fiară
    ţigani, maghiari, arabi, evrei, români.

    Aşa-i democraţia, ni se zice,
    sub masca ei se jefuieşte tot,
    Consiliul Europei ne dă bice,
    Suntem paralizaţi de-un vast complot.

    A fi român e-o vorbă de ocară,
    a-ţi apăra hotarul - e stupid -
    prin puşcării trag generali să moară
    iar bişniţarii şi-au deschis partid.

    Invazia lăcustelor e-o glumă
    în faţa jecmănelii de acum,
    parcă mânaţi de-o primitivă ciumă
    tâlharii dau cu fumigene-n drum.

    Ei strigă primii: "Hoţii, ne omoară!"
    eşti ba fascist, ba comunist sadea
    o presă ticăloasă şi murdară
    pândeşte zilnic sângele să-ţi bea.

    Nu poţi să zici nimic în apărarea
    acestei ţări, tribunilor din veac
    devii suspect, se cheamă chiar Salvarea
    eşti ştampilat "nebun fără de leac".

    Se fură munţi de aur şi uraniu,
    se fură grâu şi se importă boli,
    piraţi cu flamuri negre într-un craniu
    ne târguiră flota - pe doi poli.

    Dar ce anume, Doamne, nu se fură?
    se fură prunci care devin cobai,
    se fură cruci, odăjdii şi prescură
    ba chiar şi poarta care dă spre Rai.

    Deci nu vă mai miraţi că ţara moare
    voi, care staţi cu mămăliga-n ţest
    tot aşteptând umili minunea mare
    să mântuiască ţările din Est.

    Priviţi din pat cum ne vânează hoţii
    Voi - la Telejurnal, noi - arşi de vii
    aşa vă apăraţi voi patrioţii?
    Treziţi-vă, români, sau veţi pieri!

    de Corneliu Vadim Tudor (1993)

    RăspundețiȘtergere
  16. Masoneria

    Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie:
    Scapă cât mai iute de masonerie!

    Numai neamuri proaste, şmecheri, impostori
    Toţi sunt Mari Maeştri (în a trage sfori).

    Poartă şorţ, galoane şi-alte tinichele
    Plini de semne sacre şi de lanţuri grele.

    Ei se trag, cu toţii, din Hiram Abif
    Ziditori de temple, scrişi în catastif.

    Sunt colegi cu Mozart, Franklin, Casanova
    Şi cu manelistul Jean de la Craiova.

    Şi cu Fulgerică, zis şi Bragadel
    Care face-n spume bere caramel.

    Ce solemnitate! Şi ce jurăminte!
    Toţi sunt Fraţi de Ordin şi de lucruri sfinte!

    Plini de importanţă, nimeni nu-i ca ei
    Au ceva din puiul rumen, cu mujdei.

    E o stare bună, de suficienţă
    Ei au luat caimacul, merg doar la esenţă.

    Peste tot au oameni, siguri, la butoane
    Ei adoră, zilnic, altfel de icoane.

    Dumnezeu le este "Mare Arhitect"
    Temple – nu Biserici, ce vreţi mai direct?

    Cui jură credinţă, lăcrimînd pios?
    Forţelor oculte, nu şi lui Hristos.

    Toţi vor să parvină, brusc, pe scurtătură
    Ei vor să răstoarne legile-n natură.

    Funcţii şi onoruri aprig sunt vânate
    Prostul avansează doar pentru că-i Frate.

    Eu cunosc prea bine lumea de ocară
    A masoneriei de la noi din ţară.

    N-are idealuri, ci doar interese
    Intrigă, şi bârfă, lupte tot mai dese.

    Primitivi sunt unii, n-au nici o valoare
    Nu ştiu nici să scrie, hoţi de drumul mare

    Interlopi cu ştate vechi în puşcărie
    Şi-au găsit refugiul în masonerie

    Ocoliţi de Lege, fiindcă ei sunt fraţi
    Chiar cu cei mai vajnici dintre magistraţi.

    Iar de la o vreme, după cum se ştie
    Şi muieri fac parte din masonerie.

    Doamne, ce ridicol! Şi ce degradare!
    Le priveşte lumea ca pe vrăjitoare.

    Sunt femei cu barbă şi cu voce groasă
    Nu au altă treabă? N-au copii acasă?

    Au schimbat şi şorţul de bucătărie
    C-un şorţ geometric, de masonerie.

    Ele joacă rolul unor amazoane
    N-au feminitate – doar nişte şabloane.

    Lume subterană e masoneria
    Şubredă ca fumul şi butaforia.

    N-au zidit o casă toţi aceşti "zidari"
    Ei, de trei milenii, sunt doar panglicari

    Ritualuri false, ce s-au perimat
    Ca o operetă într-un bâlci uitat.

    Noi s-avem în viaţă doar un etalon:
    Împăratul Lumii nu a fost mason.

    Templul Lui slujiţi-l, nu un zid surpat
    Mai e timp să puneţi capăt la păcat...

    pamflet de Corneliu Vadim Tudor

    RăspundețiȘtergere
  17. Mica Publicitate

    PIERDUT busola ţării mele
    E nulă, n-o vreau înapoi
    Ne-am rătăcit în vremuri grele
    Doamne fereşte de război.

    PIERDUT ruşinea celor care
    Ar trebui să stea la post
    Mai lacomi decît nişte fiare
    Ei dau exemplul cel mai prost.

    PIERDUT memoria curată
    A tot ce-am fost, şi noi, cîndva
    Orfani de mamă şi de tată
    Istoria nu ne mai vrea.

    PIERDUT coloana vertebrală
    Ne prostituăm, ne umilim
    Străinii ne pun capu-n poală
    Umblăm prin lume şi cerşim.

    PIERDUT cea mai de preţ comoară:
    Credinţa-n bunul Dumnezeu.
    Adio, scumpa noastră ţară!
    E-n bernă sfîntul Curcubeu...

    pamflet de Corneliu Vadim Tudor

    RăspundețiȘtergere
  18. Scrisoarea unui copil către mama plecată la muncă

    Mamă, de ce nu vii mai repede acasă?
    Mi-e dor de tine. Mi-e atât de dor!
    Te-ai dus în ţări străine, dar ce-mi pasă?
    Cine-mi mai spune mie "Somn uşor"?

    Eu ştiu că n-aveam nici un ban, mămico
    Mergeam la şcoală ca un zdrenţăros
    Pofteam o ciocolată, sau un Cico
    În timp ce alţii le vărsau pe jos.

    Colegii mei vin tot în limuzine
    Au bodyguarzi, şi bani de buzunar
    Dar eu, măicuţo, te am doar pe tine
    În poza scumpă, din Abecedar.

    Când nu mă vede doamna-nvăţătoare
    Eu scot fotografia şi-o sărut
    Colegii-mi spun "orfan", şi cât mă doare!
    Atâta răutate nu am mai văzut.

    Dar unde eşti? În Spania? În Franţa?
    Ai grijă de bătrâni, sau faci curat?
    Tu mi-ai promis să nu ratezi vacanţa
    Şi vei veni-n concediu – ai uitat?

    În fiecare noapte te visez
    Că mă dezmierzi, că-mi spui o rugăciune
    Dar mă trezesc iar singur şi oftez
    De ce-i aşa de scurtă o minune?

    Mereu sunt accidente la televizor
    Copiii singuri, ce-şi dau foc la casă
    Nu-ţi face griji, eu sunt prevăzător
    Şi am un înger care nu mă lasă.

    Îl văd în haine albe, câteodată
    Cu aripi ca de lebădă, pe cer
    Îl simt ca pe-o icoană fermecată
    Ce-mi dăruieşte, simplu, tot ce-i cer.

    O singură dorinţă nu-i în stare
    Să-mi împlinească îngerul cel bun:
    Să vii acasă-n zi de sărbătoare
    Să vii de Paşti, sau poate de Crăciun.

    De-ai ştii câtă nevoie am de tine!
    Cât vreau să te ating, să te sărut!
    Stăpânii tăi n-au auzit de mine?
    Tu nu le-ai spus de când nu ne-am văzut?

    Hai, vino iar, regina vieţii mele,
    Eu n-am să te mai supăr, îţi promit
    În ochii tăi ghirlande sunt, de stele
    Dacă te am pe tine-s fericit.

    Nu vreau cadouri, astea sunt prostii
    Eu sunt spartan, şi câine credincios,
    Eu te ajut la greu şi pot munci
    Fac piaţa, bat covoare, spăl pe jos.

    Întoarce-te, iubita mea mămică!
    Pe perna mea sunt lacrimi tot mai vii
    Te-ndepărtezi prea mult şi îmi e frică...
    Presimt că fără tine voi muri...

    de Corneliu Vadim Tudor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un om deosebit CVT! Dumnezeu sa te insoteasca in paradisul etern!!!

      Ștergere
    2. Marii poeti nu mor niciodata 18.05. Opera lor , dragostea lor de tara exista si va exista .

      Ștergere
  19. Istoricul spaniol contemporan Jesus Pardo publica Testamentul Imparatului Traian dat lui Lucinus-[cel care primiul a intrat in Sarmizegetusa si care a luat capul lui Decebal] testament facut in anul 117 dupa lupta cu partii.
    In testament Traian spune ca e nascut cu ''numele de la toponimul Trahianus din Tracia la 13 0ctombrie in anu 801 de la facerea Romei si ca e nascut intr-un sat al colonistilor turdeani care vorbeau limba lor veche ,o latina aproximativa asa cum o vorbeau toti DACII'' ''.
    Testamentul imparatului Traian recent publicat vine sa comfirme anticul istoric roman Dio Casius care spunea ca ''TRAIAN imparatul e un dac veritabil'', dar si ca DACII Vorbeau o limba latina
    Daca mai adaugam ca triburile din nordul Italiei in urma ultimilor analize genetice erau de origine traco-dacica impreuna cu etruscii cei care au dat romanilor alfabetul,ca si actualii locuitori ai Bulgariei si Greciei-craciun

    RăspundețiȘtergere
  20. 1.Dumnezeu sa ne binecuvaneze in aceasta zi mareata.
    2.Doamna Maria va iubesc,sunteti aprope de sufletul meu,de aceea va rog nu mai pierdeti timpul cu,, hamerii,,comentatorii negativisti pentru ca acestia nu sunt crestini ,sunt de la alte confesiuni reilgioase .Cand Dumnezeu ne a luminat mintea si inima noi nu mai putem critica si arunca cu vorbe in vant.
    3.Pentru cei care amestecati sfintenia cu bogatiile tarii,sunt 2 drumuri paralele .Voi ce faceti concret pentu tara noastra,va rugati pentru Ea?,locuiti in Ea? sau doar hamaiti ca caini la
    gard.Roomania este o tara bogata se va Ridica ca,, pasarea Pheonix din cenusa,padurile se vor regenera ,prima padure taiata la ras pin 90 a fost padurea copilariei mele care acum este perie nu mai are poteci .,au aparut sacali si omului ii este teama.
    V.Craciun

    RăspundețiȘtergere
  21. Urmasii lui Atila au vandalizat spargind luneta unui autocar la BUDA...

    RăspundețiȘtergere
  22. La multi ani Romania, romani si Doamne ajuta-ne!

    RăspundețiȘtergere
  23. URMASI AI DACIEI-POPOR ROMAN- LA MULTI ANI!-DUMNEZEU SA OCROTEASCA ROMANIA SUNT ANONIM 5 si va urez sa natate si pace in suflet si-n lume

    RăspundețiȘtergere
  24. Nu am motive de mândrie. Sunt chiar trista. Vad o parada facuta de ochii lumii. Dar...realitatea e alta. România de astazi este ce ramas nu ce ar fi trebuit să fie. România de astazi este moștenirea facuta praf de niste urmasi nedemni care au tocat si si-au batut joc de stradania străbunilor, niste urmasi care au involuat spiritual, cultural si economic. Ar trebui sa ne fie rusine.

    RăspundețiȘtergere
  25. La Alba s-a vazut si un 'neam' .....,iohanis

    RăspundețiȘtergere
  26. Cutremur puternic în Indonezia

    Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade s-a produs sâmbătă în apropierea Arhipelagului Tamimbar, situat în Indonezia, anunţă Institutul american de Geofizică (USGS).

    Seismul s-a produs sâmbătă după-amiază în Marea Banda, epicentrul fiind la 293 de kilometri vest de zona Saumlaki, situată în Arhipelagul Tanimbar.

    Cutremurul a avut loc la adâncimea de 140 de kilometri.

    https://www.antena3.ro/externe/cutremur-puternic-in-indonezia-497504.html

    RăspundețiȘtergere
  27. Magda Vasiliu se află printre vedetele care au reacționat pe contul de socializare, despre parada militară de 1 Decembrie.

    „Parade militare, discursuri pompoase, lacrimogene, stegulețe la oglinzile masinilor, declarații pline de patos…. Stăm bine la capitolul ăsta. Foarte bine….Îmi iubesc țara. Iubesc ulitele desfundate, cuiburile berzelor, mirosul de fum, iarna, în sate uitate de lume…. Dar, tocmai pentru că-mi iubesc țara nu pot să nu mă gândesc cu furia izvorâtă din neputință de a schimba ceva, la toate câte sunt rele în tara mea…. După 100 de ani, România e cea mai săracă țara europeană, fără autostrăzi, fără spitale, cu o rată record a violentei în familie, pentru ca Romania nu mai are educație… Nu mai contăm în sport decât pe alocuri ( gratie dăruirii unor oameni, nu pentru ca s-ar investi în sport), n-avem cercetare, nu producem mai nimic, avem scoli cu wc ul în curte, bătrani care traiesc cu cateva zeci se lei pe lună in case de chirpici… Copiii mor in spitale, adultii la fel… N-avem practic nimic. Nimic. Mall – uri, catedrala, si beculete de Crăciun…. Așa ca azi sunt tristă. Am o strângere de inima gândindu-ma la ce s a visat pentru tara asta acum 100 de ani și la ce s a ajuns. E vina tuturor. E si vina mea. Se va schimba vreodata ceva? Habar n-am.. Îmi iubesc țara pentru ce a fost si pentru ce ar fi putut sa fie…..Nu pentru ceea ce este acum – o tara condusa de niste infractori, la marginea Europei, în care oamenii nu au altceva decât speranțe și vise înfrânte”, a scris Magda Vasiliu pe Facebook.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M.Vasiliu
      M-ati dezamagit.
      Acele "sperante si vise infrante" NU SUNT TRECUTE CU VEDEREA DE CEL DE SUS.
      La" marginea europei" poate material DAR spiritual suntem de neinvinns <>.

      Da suntem saraci INSA suntem bogati in credinta {PE DUMNEZEU NU-L INTERESEAZA BOGATIA EUROPEI(cotropitoare)}.

      V-ati exprimat :"e vina tuturor", GRESIT ! E vina tuturor conducatorilor in functii care au luat decizii gresite asupra tarii si populatiei defavorizate. Noi romanii am suportat cum ne-a spus Boc : am strans cureaua!.
      Si totusi :
      SUNTEM O TARA IUBITA SI BINECUVANTATA DE DUMNEZEU

      Ștergere
  28. ,,O viata avem Romani, si o cinste, desteptati-va ca am dormit destul. " - Mihai Viteazul.

    RăspundețiȘtergere
  29. La multi ani Tara mea frumoasa, Romania!!! La multi ani romani dragi, fratii mei, oriunde v-ati afla!!!

    RăspundețiȘtergere
  30. Relatiile karmice, intalniri ce vin din trecut-dr. Ovidiu Dragos Argesanu


    https://www.youtube.com/watch?v=ioqYcsaW6Z8

    RăspundețiȘtergere
  31. Samuila Mirza fotograful Unirii din 1918 in urma faptului ca cel angajat oficial de organizatorii romani, cu nume nemtesc nu sa prezentat sa-si respecte contractul la ziua promisa.
    Dar Mirza nu a fost lasat sa intre in sala Unirii pentru ca nu avea Credintional=imputernicire astfel ca el a facut poze doar multimii de afara din care un album a fost dus la Conferinta de Pace de la Paris.
    Mirza nascut in 1884 la Galtiu-Alba a dorit o pensie de la Ceausescu si a cumparat un aparat nou rusesc pentru a face poze si la sarbatorirea de 50 de ani de la Unire dar nu a mai apucat sa se bucure de nici una decedind in acel an-craciun

    RăspundețiȘtergere
  32. MULTUMIM din suflet tuturor romanilor care au participat la Sarbatoarea de 1Decembrie, la ZIUA NATIONALA :CEA MAI FRUMOASA PARADA IN TOATA TARA si CELE MAI FRUMOASE EMISIUNI TV+CONCERTE

    ZIUA UNIRII-ZIUA IUBIRII
    Din ceruri am fost priviti si mangaiati de razele soarelui.
    Foarte mandru de noi romanii a fost TATAL CERESC.

    RăspundețiȘtergere
  33. 17,39 In principiu oamenii au liber arbitru si traesc in lumea pe care si-au creeat-o.
    Dar situatia de astazi a Romaniei e data de Comunism pe care nu romanii l-au adus si impotriva caruia au luptat mai mult decit in doua razboaie mondiale.
    Asta a fost soarta noastra geo-politica pe care o infruntam chiar de mii de ani si in mare ea nu e din vina noastra.
    Cum se spune am stat sub georafia vremurilor ca toti oamenii de pe Pamint ,deci as spune ca omul e in general prea mic de multe ori in aceasta lume mare si complexa-craciun

    RăspundețiȘtergere
  34. pt an 1 dec 13:46-si eu stiu ca DECEBAL ERA FRATELE LUI TRAIAN-ca si in biblie-CAIN SI ABEL fraticidul a avut loc -NAPOLEON SAVESCU istoric a scris despre faptele intamplate si-n mesajul dumneavoastra-multe sunt misterele acestui popor viteaz = dacii

    RăspundețiȘtergere
  35. 17,39 da ai dreptate, avem ce-au votat romanii pentru copii traficati si beculete-piine si circ,dar nu si pentru romani ca toti cei votati de trei decenii au fost straini de acest neam si incearca sa ne induca pe banii nostri ideia ca sintem aici la noi acasa doar de 100 de ani iar ei ocupantii si slujitorii intereselor ocupantilor sint de sute de ani sabotindu-ne din interior,astfel justificindu-si dreptul sa ne vinda in continuare rinjindu-ne in fata-craciun

    RăspundețiȘtergere
  36. La TV se prezinta ieri de ziua nationala, pe muntele Postavarul din centrul tarii un curcubeu circular perfect in jurul soarelui de tip halou.
    Foarte Foarte Frumos ,care imita perfect medalioanele cu tricolor pentru pus in piept care se vind la Alba Iulia si Tebea lui Avram Iancu-craciun

    RăspundețiȘtergere
  37. Avem o tara minunata dar noi nu suntem in stare sa ne trezim spiritual pentru noi darămite pe altii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iata ce link am primit:

      https://www.youtube.com/watch?v=WmkDHz0d7Sc

      Ștergere