joi, 27 decembrie 2018

PAMANTUL SE INVARTE , IN JURUL SOARELUI ! MAICA DOMNULUI CU PRUNCUL ÎN BRATE !


                                  25 Decembrie 2018,ora 3,20 !

                                  Dragii mei,

                            Imagini pentru globul pamantesc si soarele.

În aceasta dimineata in zori,aud glas dragilor,care spune cu fermitate asa.

             "Pământul se invarte in jurul Soarelui !"

Clipă în care, o vad pe MAICA DOMNULUI cu PRUNCUL in brate, strangandu-L cu iubirea-I infinita de Maica a Lui Dumnezeu si a noastra a tuturor.
Maica Domnului era intr-un nor alb si stralucitor, foarte aproape de pămant.
Doar cateva secunde si totul a disparut.
Prieteni dragi,noi stim deja cu totii faptul că,  Galileo Galilei părintele stiintei moderne a afirmat in 1633 ca,Pămantul este cel care se invarte in jurul Soarelui si nu invers.
Iata ca acum,in zilele noastre,si MAICA LUI DUMNEZEU ne spune cu fermitate ca Pămantul se invarte in jurul Soarelui.
Acum nu mai exista niciun fel de dubii in aceasta privinta.
                  Imagini pentru MAICA DOMNULUI
Sa ne rugam MAICII DOMNULUI si PRUNCULUI IISUS ca sa ne ajute in fiecare clipă a vietii noastre si sa ne păzeasca de toate necazurile si de toata suferinta.
                         Cu dragoste,Maria.
P.S.


Si totusi, se invarte" - Cum a infruntat Galileo biserica.

În 12 aprilie 1633, Inchiziția începea interogatoriul unuia dintre cei mai iluștri savanți ai tuturor timpurilor: Galileo Galilei. Acesta era acuzat de erezie pentru că descoperise faptul că Pământul nu se află în centrul Universului și că se învârte în jurul Soarelui. Procesul lui Galileo Galilei a fost una dintre cele mai grave erori judiciare din istoria Bisericii Catolice. O legendă spune că atunci când a fost forțat să retracteze ideea potrivit căreia Pământul se mișcă în jurul Soarelui, savantul ar fi murmurat: ”Și totuși, se mișcă”.
Galileo Galilei este cel care a confirmat experimental ipoteza teoretică a lui Nicolaus Copernic cum că nu Pământul, ci Soarele, s-ar afla în centrul Universului. Tot Galileo Galiei a dezvoltat corect legile mişcării, fiind un ilustru precursor al lui Newton, care s-a născut chiar în anul în care Galilei a murit. Totodată, Galileo Galilei a descoperit legile pendulului, pe baza lui dezvoltând primul ceas modern din istoria umanităţii. În paranteză fie spus, tot el a inventat şi termometrul, dar şi luneta astronomică.

"Si totusi, se invarte" - Cum a infruntat Galileo bisericaFoto: Wikipedia
In luna iunie 1633, Galileo Galilei a fost convocat, asa cum se stie, in fata unui tribunal laic aflat sub controlul inchizitiei, pentru ca sa "abjure, sa blesteme si sa deteste" propriile sale afirmatii, prin care sustinuse pana atunci o erezie si anume aceea ca Soarele este fix, iar Pamantul se invarte in jurul lui si nu invers.
Eppur si muove (Si totusi, se invarte - n. red.)

Argumente supreme erau mai multe citate biblice, din care unul spunea ca "Soarele rasare, apune si alearga din nou spre locul de unde a rasarit". Deci, asta spune Cartea Sfanta: Soarele alearga, nu Pamantul, care sta pe loc. Orice afirmatie cotrara este erezie si de provenienta satanica.

Tracasat de multa verme, batran de 69 de ani, bolnav si speriat de puterea nemarginita a bisericii in numele careia papa a insistat personal pe langa dansul sa abandoneze ereziile, Galileo a acceptat tot ce i se cerea, numai sa fie lasat in pace. Acesta este adevarul curat, iar de aici incolo incepe legenda.

Trebuie sa recunoastem ca, pentru omul de rand, istoria n-ar fi fost atat de inaltatoare si poate nici atat de captivanta, daca n-o mai infrumuseta din cand in cand si legenda.

Fireste, legenda nu inventeaza istoria si, cu atat mai putin, n-o falsifica, ea ii da numai acel splendid detaliu, fara care istoria ramane un simplu proces verbal al celor intamplate, iar completata cu legenda, capata dintr-o data splendidul parfum al unei opere de arta aproape perfecte.

Despre marele Galileo, istoria confirma ca si-a abjurat afirmatiile anterioare si a accepetat dreptatea clericilor - imposibila pentru el. Dar legenda adauga ca, dupa ce i-a facut pe plac inchizitiei asa cum a vrut ea, Galileo a adaugat, numai pentru cei apropiati si bineinteles pentru posteritate, celebrele cuvinte "eppur si muove" (ortografiate uneori si "e pur si muove"), in sensul ca "si totusi se misca!".

Este mai frumoasa legenda decat istoria?

Intr-adevar, nici o mentionare a unui istoric sau a macar a unui martor contemporan nu specifica faptul ca Galileo ar fi murmurat celebrele cuvinte. Singura aluzie vaga este cea a omului de arta A. Drake, care a observat ca mentiunea apare pentru prima oara sub forma "Eppur si muove" pe o pictura apartinand pictorului spaniol Murillo, sau poate unui elev din scoala sa. Pictura il reprezinta pe Galileu inchis, iar fraza inscrisa pe peretele inchisorii.

Data fiind personalitatea marelui pictor baroc spaniol care a fost Murillo, era normal ca sintagma sa circule in lumea intreaga, dar nu pare probabil ca ea sa fi pornit de la un izvor istoric. Mai curand, pare folosita ca mijloc alegoric, foarte la moda in epoca sa. N-ar fi exclus sa fi inventat insusi Murillo sintagma, asa cum urma sa procedeze repetat si mult mai tarziu un alt pictor spaniol la fel de celebru, Goya.

Alte referiri la faimosul aforism au aparut la decenii si poate chiar secole dupa ce Galileo Galilei nu mai exista, din nu se stie ce surse, poate chiar din tabloul lui Murillo, care se afla si astazi expus publicului in muzeul El Prado din Madrid.

Tarzia reabilitate

Trebuie privite insa lucrurile si sub alt aspect. Galileo Galilei era un titan al epocii sale. Matematician de inalta clasa, bun cunoscator al astronomiei (ale carei legi le descoperise in parte chiar el), al fizicii si chiar al principiilor teologice, cu care reusea sa combata ideile clerului din vremea sa. Deranjant.

Convingerile sale nu erau pareri. Asa cum mai tarziu Einstein urma sa frizeze absurdul, demonstrand teoria relativitatii, iar in antichitate Arhimede explicaa de ce plutesc corpuri facute din materiale mai grele decat apa, Galileo Galilei n-avea nevoie sa sopteasca printre dinti realitatile descoperite de el.

Daca a spus cu voce tare contrariul, a facut-o numai pentru ca asta il salva de la pedeapsa capitala. Risca el sa sopteasca printre dinti ceea ce ii putea aduce din nou securea de care abia scapase?

De altfel, fara pedeapsa tot n-a ramas, intrucat jusitia medievala era neiertatoare: Galileo Galilei a fost condamnat sa-si petreaca restul zilelor in arest la domiciliu. In limbaj actual, un fel de condamnare cu suspendare.

La 31 octombrie 1992, Papa Ioan Paul al II-lea si-a exprimat regretul pentru felul in care a fost tratat cazul si a emis o declaratie, recunoscand erorile comise de tribunalul bisericesc. In martie 2008, Vaticanul a mai propus si completarea reabilitarii lui Galileo Galilei, ridicandu-i o statuie in interiorul cetatii sfinte.

16 comentarii:

  1. DUMNEZEU TATAL a dat din start rotatie tuturor planetelor si stelelor-rotatie in jurul axei si de revolutie a planetelor in jurul stelelor-totul s-a descoperit in timp-comic este cum au ajuns unii anonimi sa afirme ca pamantul este PLAT-probabil n-au zburat cu avionul!?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu n-am zburat cu avionul,"GHINIONUL MEU".Zbor doar cu gandul unde doresc.

      Ștergere
    2. Inca mai sunt si acum unii retarzi care sustin ca Pamantul este plat fiindca au citit ei in biblie expresia "pana la marginile pamantului" si daca ar fi rotund nu ar avea margini cum scrie in biblie.

      Ștergere
  2. Salut la tot poporul.
    Ati sarbatorit craciunul, sau nasterea Hristosului cel viu?
    As fi vrut sa va urez craciun fericit dar pt ca eu cunosc istoria craciunului, nu pot alege aceasta urare. Haideti si voi sa cunoasteti istoria craciunului.

    http://stiri.tvr.ro/istoria-craciunului-de-ce-il-celebram-in-25-decembrie_839454.html

    Cititi si documentativa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Posibil ca in secolul acesta,mai exista cateva babute care nu cunosc acest adevar,de este necesar ca insasi Sf Maria sa confirme ca pamantul se invarte in jurul soarelui sau ca pamantul e rotund!Dar poate ca mesajul a vrut sa spuna ca omul se invarte in jurul lui Dumnezeu precum pamantul in jurul soarelui si nu invers!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dar un cutremur la japonezi nu exista? Ma refer unul asa mai mare care sa ii inghita cu totul, nu ca as fi rea si as avea ceva impotriva lor, darBALENELE ca specie merita sa SUPRAVIETUIASCA!
    Sper sa nu ne prajeasca rusii si chinezii pana una alta..
    Si uite asa din zi in zi ma intreb acesti oameni ar trebui sa ii iubim ca pe fratele nostru? Demonii nu imi sunt frati. ..imi place mai mult vechiul Testament- "ochi pt ochi, dinte pt dinte" Amin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce vrei sa demonstrezi ca Iisus s-a intrupat in zadar si ca Noul Testament cu perceptele lui Iisus nu are loc in sufletul tau. Iisus a spus ca daca cineva iti da o palma sa intorci si celalalt obraz, daca iti cere haina sa-i dai si camasa ..... Iisus arata prin aceste indemnuri ca lumea materiala nu trebuie sa ne subjuge spiritul fiindca nu ducem nimic cu noi decat faptele bune. Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte nu aduce pace intre oameni si nici iertare. Un om puternic este acela care poate indura si ierta ca si Hristos Domnul. El trebuie sa ne fie modelul suprem.

      Ștergere
    2. 23:43 ce parere ai? Te injura cineva tu ce ii spui - mai zi-mi o injuraturA ca intorc si al 2lea obraz. Sau cineva iti fura portofelul... ce ii spui vino cu mine la banca mai am ceva bani pe cont.

      Ștergere
    3. 02:05, cand deja incearca sa-ti dea a treia palma, atunci nu mai trebuie sa-i permiti agresorului, nu mai trebuie sa apuce sa te palmuiasca. :)

      Ștergere
  5. Acest mesaj indica faptul ca biserica trebuie sa accepte descoperirile oamenilor de stiinta si sa nu se opuna vehement fara argumente. Faptul ca Pamantul se invarte in jurul soarelui se intampla de la crearea sistemului solar, dinainte de aparitia religiilor pe Pamant si se datoreaza creatorului suprem. Dumnezeu este absolutul in stiinta, pe cand noi oamenii ..........

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Biserica a acceptat descoperirile stiintifice. Orgoliul unor comunitati stiintifice nu accepta existenta unei "Forte", careia Biserica ii spune "Dumnezeu", altii-i spun "Sursa", altii-i spun "Constiinta Superioara", altii-i spun "Zeu/Zeita".
      Cu cat progreseaza mai mult Stiinta, cu atat mai mult se ajunge la Dumnezeu, de fapt. Oamenii de stiinta descopera doar ceea ce Biserica cunoaste deja.

      Ștergere
    2. Ba din contra, i-a ars pe rug pe cei care nu erau de acord cu biserica?. Stiintele sunt materii exacte si trebuie sa dovedeasca descoperirile ei. Cum inca nu se poate dovedi existenta lumii spirituale (lumea de dincolo), fiindca nu sunt inca metode de cercetare decat cele mediumice (prin mediumi), nu se poate dovedi existenta lui Dumnezeu care este spirit nu este materie (este spiritul suprem atoate creator). Cand Dumnezeu va vrea ca oamenii sa-l descopere, le va da si metodele de cercetare ca sa poata fi dovedit si argumentat.

      Ștergere
  6. in 16 oct 2018 scriati despre vortex polar -azi 27 dec s-a anuntat la romania tv despre acest fenomen care incepe in America si se va extinde

    RăspundețiȘtergere
  7. Multe greseli au facut in numele lui Iisus si al lui Dumnezeu oamenii bisericii.

    RăspundețiȘtergere
  8. Intoarcerea celuilalt obraz denota o intelegere a unei constiinte inalte care stie ca orice ar face o fiinta merita iertata deoarece stii cine este si de ce se manifesta astfel.
    Altfel expresia cat si manifestarea conforma ei nu si are rost intr o lume relativa in care ego ul domina personalitatea omului.
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
  9. an 27 dec 23:13-n-ati zburat cu avionul dar va intreb credeti ca pamantul e plat?

    RăspundețiȘtergere