miercuri, 5 aprilie 2023

BOALA CORONARIANA AFECTEAZA TOT MAI MULTE PERSOANE , INDIFERENT DE VARSTA!

                                                                    5 Aprilie 2023, ora 16,31 !

                                                                Dragii mei, 

Tot in aceasta dupa amiaza si tot in timp ce scriam aici pe Blog, aud un glas care spunea ceva tare ingrijorator.

Glasul spunea asa:

                                     "Boala Coronariana!

                          Rând pe rând, pe vase boala coronoriana!"

Moment in care, vad o sala de operatie, iar un Medic sectioneaza o Artera a unui bolnav ce se afla pe masa de operatie.

Din nefericire, acel bolnav nu a mai putut fi salvat, iar Medicul arata personalului medical prezent in Sala de operatie,arata Artera afectata de Boala Coronariana (Angina pectorala).

Cum arata Artera afectata de boala coronoriana?

Excat asa:

                                                

.
Dragii mei, 
Din nefericire, bolile inimii afecteaza din ce in ce mai multi oameni,indiferent de varsta.
De aici si Mesajul divin:

 "Rând pe rând, pe vase boala coronoriana!"
Rând pe rând, oamenii indiferent de varsta, sufera de boli coronariene.
Am vazut si vedem cu totii cum, chiar persoane tinere cad jos din picioare si mor din pricina bolilor de inima,boli de care nici nu stiau ca le au.
Dragii mei, aveti grija de voi si de cei dragi, iar daca aveti probleme de sanatate,apelati neaparat la Medicii specialisti,pana nu e prea tarziu.
Viata ne este data in DAR de la BUNUL DUMNEZEU, si trebuie sa o traim asa cum este ea,cu bune si mai putin bune,dar trebuie sa fim sanatosi ca sa putem face față la toate obstacolele aparute.
Nu traim de doua ori, deci, aveti grija ca sa fiti sanatosi si fericiti.
Cu dragoste,Maria.

P.S.

Angina pectorală – cauze, simptome și tratament

Ți s-a întâmplat vreodată să simți o durere sau o senzație de disconfort la nivelul pieptului? Este posibil să fie vorba de angină pectorală (angor pectoral), o manifestare des întâlnită a afecțiunilor cardiace și una a cărei apariție nu ar trebui niciodată ignorată. Continuă să citești pentru a afla tot ce trebuie să știi despre angina pectorală, inclusiv care sunt cauzele acestea și de ce reprezintă ea un semnal de alarmă.  

Ce este angina pectorală

Angina pectorală este un tip de durere în piept cauzată de reducerea fluxului sangvin care aprovizionează mușchiul cardiac. Ea este un simptom al bolii coronariene și se poate manifesta atât la femei, cât și la bărbați.

Angina este descrisă de majoritatea pacienților ca o senzație de presiune, greutate sau tensiune în piept. Mulți dintre cei care au resimțit angina pectorala au descris senzația ca pe o gheară în piept.

Deși este un simptom comun, ea poate fi greu de distins de alte tipuri de dureri în piept, ale căror cauze nu sunt întotdeauna de natură cardiacă. Tocmai de aceea este indicat să te prezinți cât mai repede la un medic dacă observi apariția acestui simptom.[2]

Cauzele anginei pectorale

Principala cauză a anginei pectorale este restricționarea fluxului sangvin către inimă. Mușchiul cardiac are nevoie de oxigenul pe care îl transportă în mod normal sângele. Atunci când fluxul sangvin este redus, inima nu primește suficient oxigen și apare ischemia cardiacă (infarct miocardic).

Cea mai frecventă cauză pentru ischemia cardiacă este boala coronariană cronică. Pe arterele coronare (arterele care alimentează inima cu sânge) se depune, în timp, o placă de aterom formată din calciu, colesterol și alți produși sangvini. Acest proces se numește ateroscleroză. Îngustarea arterelor, prin procesul de ateroscleroză, determină o reducere semnificativă a cantității de sânge care ajunge la inimă.

Totuși, deși inima nu primește suficient oxigen, angina pectorală nu se manifestă permanent. Acest lucru se întâmplă pentru că în anumite cazuri, ca de exemplu atunci cînd pacientul se află în stare de repaus, cantitatea de oxigen primită de mușchiul cardiac este suficientă. Lucrurile stau diferit atunci când crește nevoia de oxigen, când pacientul depune efort fizic și apar durerile în piept.

16 comentarii:

  1. daca ar fi numai angina! dar sunt boli din copilarie , reumatismul infectios care linge articulatiile si musca inima-pe timpul raposatului nu se stia dar ulterior s-au administrat antibiotice chiar injectabile- alt ghinion care au afectat rinichii ,ficatul etc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atacarea valvelor inimii muscate la copiilor de microbul betahemolitic netratat de la amigdale duce la insuficienta cardiaca singele revenind in ventricul
      Microbul roade afectind si articulatiile piciarelor la genunchi abele find facute din colagen desi tratamentul in copilarie e e simplu facut cu penicilina si aspirina peste o luna iar aspirina circa 6 luni .
      Din pacate boala la amigdale nu e desoperita intotdeauna de parinti si netratata da afeciuni pe viata putind da deces din necunostiinta de boala la consumul unei sticle de bere sau mincarea unui pepene intrucit lichidul brusc consumat neeliminat se acumuleaza la plamini si in jurul inimii blocindu-i functionarea putind ajunge rapid la Deces-craciun.

      Ștergere
  2. Cauza principala consumul de grasimi saturate din carne care dau depuneri de colesterol si lipde saturate
    Din lipsa din hrana a fructelor bogate in vitamina C cu cel mai mare rol antioxidant din care se remarca cu cel mai mare continut catina culeasa in august, patrunjel frunze sau iarna suc de coacaze care cu vitamina C curata vasele de singe.
    Dar un rol mare il au si citricile prin Diosmina intaresc vasele de singe sau produsul farmaceutic Detralex,iar pentru vasele mici de la ochi si creier capilatele se ajuta cu ginko biloba
    Se fac si periodice curatarea vaselor cu produse naturiste ca EDTA care are disodium de Natriu
    Iar pentru cazuri grave se poste lua anticoagulant de pastile de nitroglicerina pina la doua bucati o data si pentru intretinete pentru subtietea singelui o pastila pe zi de Clopidogrel de 75 mg cutia cucirca 40 de lei recomandat in general de medic la cei cu iminenta sau dupa atac de cord care e insotita zilnic de o pastila de aspirina mica de 75 mg pe termen lung care au proprietatea de a impiedica coagulatea singelui prin fibrele de fibrina astfel dispar si durerile de cap dau de picioare datorate cheagurilor care opresc alimentarea celulelor cu oxigen
    Un rol asemanator are miscarea ca mersul pe jos care rupe cheagurile de singe prin miscarea muschilor deci o cauza ar fi si sedentarismul si lipsa de miscare care duce la arterita arsuri in talpa picioarelor ce dispare tot dupa miscare si alimentare cu fructe care prin vitamina C este si leacul scorbutului ce da dureri de dinti si singerari de gingii cu pierderea dintilor iar in caz grav si prelungit duceau la Decesul marinarilor ce apare la o cantitate a vitaminei C sub 25 procente din normal-
    Vitamina C trebuie luata periodic in cursul zilei pentru ca excesul se elimina ea nu face rezerve in corp iar la cantitati mari peste 1 g pe zi curata corpul luata pina la o luna la maxim da doar diaree-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  3. In cazul in care nu e naturala ci luata din farmacie vitamina C are efect mult mai bun daca e insotita de un bioflavonoid ca Rutina numita si vitamina P ce se gaseste in fructe multa in polen sau hrisca, macese sau in farmacie produsul vechi Tarosin-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  4. Afectarea de acest gen este si cel mai des urmare datorata de boala Covid de aceia viamina C naturala din citrice care au Diosmina = vitamina P ca si Rutina cu anticoagulant si aspirina mica cu protectie stomacala cu denumire ca Aspenter sau Aspimax Cardio de 75 mg e cel mai bun remediu de protectie si reparat vasele de singe iar in faza grava a bolii luat si anticoagulantul sigur Clopidorel toate luate maxim o pastila pe zi-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  5. Una din cauzele afectarii vaselor de singe la inima e si consumul scazut de potasiu care se gaseste in general in toate fructele maxim in prune ,o banana are 400 mg potasiu pe zi necesarul zilnic care reduce atacul de cord cu 40 procente,
    dar se gaseste in cantitate mare si in cartof sau in cafea - dar nu in exces ca da metilcisteina HCY,-de unde da si efect diuretic de reducere a tensiunii arteriale, una din cauzele mari ale cresterii vitezei ale depunerii colesterolului pe vasele de singe, care e facuta prin efectul Diuretic ajutind rinichii in buna functionare si la eliminarea apei din corp si din singe si scade tensiunea arteriala si ajuta functionarea optima a inimii si Scade mult riscul de atac de cord la care se adauga toti antioxidantii din fructe si legume dar maximi in fructe de padure ca afine,zmeura ,coacaze si mai ales catina care ultima nu are tratamente cu substante chimice cancerigene ca pesticidele.

    Unul din pericolele mari ale afectarii vaselor de singe este Diabetul in general de tip II dat de obezitate si sedentarism mai ales a vaselor mici de singe de la ochi si cap si risc de AVC si alte boli ale creerului includiv Alzeimeier si Parkinson.
    Deci atentie mare la hipertensiunea arteriala care distruge vasele si creste depunerea colesterolului exponential,care trebuie controlata prin reducerea Stresului,Yoga ca statul 10 secunde intr-un picior,medicamente in mod regulat ca si a Diabetului care poate fi redus prin consum de lapte si scaderea Obezitatii si a Sedentarismului prin miscare.
    La fel esential e reducerea bolilor metabolice si degradarii Ficatului prin evitarea alcolului ,grasimilor saturate si uleiul omega 6 din uleiul de palmier si consum bun de acizi omega 3 din peste oceanic maxim in macrou si 2-3 pastile de suplimente de la naturiste si coenzima Q10 de la naturiste iar la cei cu medicamente multe se ia protectie de Silimarina pentru Ficat-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  6. Riscul Decesului prin infarct prin reducerea miscarii si efotului la aparitia primelor semne de ahgina-gheara dureroasa la inima si luatea a 1-2 pasile simultan de nitroglicerina pentru criza urgenta si Aspenter si anticoagulant Clopidogrel doar cite o pastila pe zi dar pe termen lung nedefinit si control medical pentru instalatea de stenturi la inima,carotide sau arterele picioarelor in cazul durerilor de picioare-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa ne apere Bunul Dumnezeu și Maicuta Domnului doamna Maria 🙏
    Stresul cotidian,grijile ,supărările duc la boli de inimă.
    Munca multa,sunt o groază de factori care duc la bolile inimii.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mioara Velicu cintareata recomanda Postul de Paste pentru curatarea vaselor de singe si a corpului .
    Dar cu moderatie la cei virsnici care iau medicamente postul ajuta totusi si la Apoptoza-moartea programata a celulelor imbatrinite prevenind cancerul ,
    Cind foamea moderata zisa si restrictie calorica -RC care poate fi si cu intermitenta cite 12 ore pe zi de doua ori pe saptamina face curatirea si a deseurilor din interiorul celulelor corpului astfel crescund sanatatea si longevitatea corpului
    Un efect similar prin activatea in celule a enzimei AMPK il face si Curcumia ca si substanta Metformin ultima din produsul farmaceutic foarte ieftin Siofor folosit in Diabetul de tip II descoperita prima data acum 80 de ani de francezi in mugurii de scumpie amara numita astfel doar in Ardeal si care s-a costatat ca da la acesti bolnavi o longevitate mai mare decit la oamenii sanatosi
    Motiv pentru care institutele americane sint in faza de terminare a studiului lor numit TAME pe 6 ani facut pe 3000 de virsnici cu diferite boli cronice in special vasculare de inima.
    Metformia previne astfel prin fenomenul celular al activarii enzimei AMPK Boli si suferinte specifice procesului de imbatrinire crescind nu numai calitatea vietii dar si longevitatea prin fenomenul identic cu cel al postului+ restrictiei calorice RC
    Totusi nu trebue exagerata cantitatea luata ,Metforminul crescind aciditatea singelui data de acidoza-acidul lactic acumulat in singe care da o stare de oboseala si lentoare a metabolismului si corpului care daca e crescuta exagerat poate genera si afectarea muschiulara si epuizarea vitaminei B12 din corp care se poate suplimenta prin alimente sau suplimente care o contin ca galbenusul de ou sau carne de aceia la cei cu Diabet tip II se suplimenteaza cu crom care este partea centrala a vitaminei B12 ce se epuizeaza la diabetici sau pentru nervii afectati se ia Acid alfa lipoic numit si Lipoate sau cu nume acid tioctic de la naturiste sau in cantitate mai mare in produsul farmaceutic Thiossen la care medicii mai adauga produsul Esential forte care pe linga B12 mai contine vitamine B si lipide-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  9. sunt multe boli cardiovasculare- sunt persoane ca mine care au colesterol marit si mi s-a spus de specialisti ca poate fi genetic -fapt care a dus la obturarea a 2 vase cardiace- in cazul meu NU POT FI OPERAT PE CORD SI NICI STENT-riscul e decesul -sunt ANONIM 5 si numai DUMNEZEU SI MAICA DOMNULUI ma tine in viata- tratamentul e permanent- sanatate si pace in suflet si in lume

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este bine sa consumati grasimi - acestea sunt nesanatoase, cresc colesterolul rau.

      Ștergere
  10. Oricum sint si metode de curatare a vaselor de singe incearca cu EDTA de la naturiste un produs ieftin canadian.
    Cit despre genetica asa e dar ea doar predispune nu dispune asa ca tot modul de viata si masurile sint mai importante procentual decit genetica.
    Oricum ai niste idei in comentariile mele.
    Ce am uitat esential la ficat une se manifesta genetica este Lecitina si ulei de peste omega 3 maxim in macrou sau pastile cu rol mare in transportul si eliminarea colesterolului rau .
    Daca te mai intereseaza poimine am timp sa-ti mai dau niste idei.
    Cit despre genetica se fac la Cluj,Bucuresti ,Iasi si in viitor laTimisoara si are legatura si cu proteina c reactiva—craciun.

    RăspundețiȘtergere
  11. Si aninim 5 nu amina problema pentru ca in cazul opturarii totale a vaselor duce la necrozarea muschiului si pe urma e prea tirziu.
    Conteaza nu numai cantitatea de colesterol rau produsa ci si in primul rind controlarea tensiunii si al doilea al Stresului
    Iar al treilea si functionarea Eliminarii colesterolului rau deci a Ficatului ,vezicii biliare si enzimelor date de pancreas care da Lipazele enzime pentru grasimi. B
    Dar cel mai mare rol il are ficatul care pe masura inaintarii in virsta nu mai poate metaboliza toate vitaminele mai ales Burile care luate ca supliment de exemplu in drojdia de bere sau spirulina pot sa previna infarctul .
    Dar un rol mare in Transportul si eliminarea din singe a LDL -colesterolul rau il au Lipoproteinele Hdl pe linga lecitina, fitosterolii luati moderat din boabe de porumb ciuperci algecereale si alimente cu Fibre linte fasole si boabe si pastai ulei masline si alune pectina mar tarite ovaz,nuci soia
    Polifekoli din fructe si ciocolata moderat si cite un pahar de vin rosu
    Iar la capitolul rele la vase e Homocisteina HCY despre care gasesti pe internet produsa se pare si de excesul de cafea si lipsa de vitamine B-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  12. Toate posturile de peste an sunt o binecuvântare pentru trup și suflet.
    Bunul Dumnezeu și Maicuta Domnului să ne învrednicească sa le ținem pe toate.🙏🙏

    RăspundețiȘtergere
  13. d-le craciun sunt ANONIM 5- va multumesc de sfaturi-la FUNDENI =C.C.ILIESCU la cadiologie am fost internat si am facut ecocaridiologie Doppler nu am sanse -vasele de la cord sunt f mici-iau si medicamente naturale, am si tensiune de la 27 ani si boli de imunitate grele-am lucrat in sanatate si sunt documentat- va urez la toti sanatate si pace in suflet si in lume

    RăspundețiȘtergere
  14. pt d- nul craciun- sunt ANONIM 5 si am gresit interventia- era vorba de CORONOGRAFIE-de fapt pe cord am 7 diagnostice-scuze

    RăspundețiȘtergere