joi, 29 decembrie 2022

ION TUTOVEANU A FOST GENERAL DE ARMATA ROMAN, SI ESTE ACOLO SUS IN LUMINA INVIERII DOMNULUI!

                                                                      29 Decembrie 2022,ora 7,23 !

                                                                       Dragii mei, 

Astazi dimineata,treaza fiind,aud un glas care spunea un nume despre care eu nu auzisem niciodata. 
Glasul spunea asa:
                              "Astazi sa ne indreptam atentia spre Ion Tutoveanu,Presedintele Comisiilor de Divizie....!"
Iar glasul nu mai continua.
Si vad un Cer de noapte,in in Cer vad un barbat foarte in varsta,cu parul alb si cu barba alba si lunga. Daca acest om a avut sau nu barba alba si lunga,eu nu stiu dragilor, dar stiu ca a trait pana la venerabila varsta de 99 de ani si 7 luni,ani in care barba lunga si alba poate fi prezenta fizic sau numai doar in inima si-n suflet ca o consecinta a 100 de ani de viata.
Fireste ca imediat am cautat pe internet si am gasit toate datele despre ION TUTOVEANU General in Armata Romana.
Toate aceste Mesaje dragii mei, care se adeveresc indiferent de timp sau de loc, mie-mi dau aripi ca sa pot duce la capat,la bun sfarsit Misiunea ce mi-a fost incredintata de Mantuitorul nostru Iisus Hristos si de Maicuta Domnului.
Iata informatiile :

Ion Tutoveanu
IonTutoveanu.jpg
Date personale
Născut Modificați la Wikidata
Decedat (99 de ani) Modificați la Wikidata
Decorații și distincții
DecorațiiOrdinul național „Pentru Merit”  Modificați la Wikidata

 Ion P. Tutoveanu (n. 26 decembrie 1914, comuna Liești, județul Tutova - d. 26 iulie 2014 Bucuresti ), a fost un general de armată român, care a îndeplinit funcțiile de șef al Marelui Stat Major al Armatei Române (26 aprilie 1954 - 15 iunie 1965) și Comandant al Academiei de Studii Militare (15 iunie 1965 - 1 septembrie 1981).

Biografie[modificare | modificare sursă]

Ion P. Tutoveanu s-a născut la data de 26 decembrie 1914, în comuna Liești din județul Tutova (astăzi în județul Galați). A urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității "Al. I. Cuza" din Iași (1933-1935) și apoi a absolvit Școala Militară de Ofițeri Activi de Infanterie din Sibiu.

După absolvirea Școlii de Ofițeri, a fost repartizat la Regimentul 10 Vânători din Tighina. În perioada campaniei militare de pe Frontul de Est, a îndeplinit funcția de comandant de companie la Regimentul 10 Dorobanți din Divizia 6 Infanterie, participând la eliberarea Chișinăului, a Odessei și la bătălia de la Cotul Donului. A fost luat prizonier de către sovietici și s-a reîntors în țară cu Divizia Tudor Vladimirescu (formată din prizonieri români), participând la Campania din Vest și îndeplinind funcția de șef de stat major de regiment și operator în statul major al Diviziei. A ajuns cu armata română până în Cehoslovacia.

Ulterior a urmat cursurile Școlii Superioare de Război (1946-1948), după care în anul 1949 a fost trimis la specializare la Academia Militară Superioară a Statului Major General din Uniunea Sovietică. În anul 1951, reîntors de la Moscova, este numit ca locțiitor al șefului Direcției Operații din Marele Stat Major și ulterior șeful acestei Direcții.

În perioada 26 aprilie 1954 - 15 iunie 1965, generalul Ion Tutoveanu a îndeplinit funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Române și adjunct al ministrului forțelor armate. El deține recordul de a fi generalul cu cea mai lungă perioadă în această funcție. De asemenea, este singurul general care a luptat în cel de-al Doilea Razboi Mondial în Campania din Est, Campania din Vest și a condus Marele Stat Major după 1945.

Între anii 1965-1981, generalul de armată Ion Tutoveanu a îndeplinit funcția de comandant al Academiei Militare din București. În anul 1981 a fost trecut în retragere la vârsta de 67 ani.

S-a stins din viata în 26 iulie 2014 la varsta de 99 ani și 7 luni.

3 comentarii:

  1. Nu va fi pace prin viile Basarabiei
    Parca e un model ce va fi urmat in curind peste Prut unde se asteapta de serviciul secret al RMoldova sa fim stacati de rusi in primavara daca nu se incheie pace in Ucraina,care si asa nu va dura mult-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am auzit din povestirile tatălui meu(născut în 1916)de acest brav și adevărat General, tata a fost pe front(caporal) ne povestea cum a fost, a juns pana în Crimeea, Sevastopol.... Spune ceva și de Odesa, noi copii fiind nu prea înțelegeam... Atât mi-a rămas în cap "ca ii suirau gloanțe pe la urechi" și-mi vine sa plâng când ma gândesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. da localitatea Tutova cu terenurile aferente au fost a acestui general pe merit-am avut minti luminate si mari patrioti

    RăspundețiȘtergere