duminică, 18 martie 2018

S - A ADEVERIT ! IARNA S - A ÎNTORS !


                                        Dragii mei,


Scriam încă din 5 martie 2018, un articol cu titlul :

               IARNA  NU PLEACA ,INCĂ !

Iata si linkul dragilor:


Dumnezeu există - Mărturii.: IARNA NU PLEACA ,INCĂ !

mariaghiorghiu.blogspot.com/2018/03/iarna-nu-pleaca-inca.html
Translate this page
Mar 5, 2018 - IARNA NU PLEACA ,INCĂ ! Noapte de 4 -5 Martie 2018,ora 0,45 ! Dragii mei, În aceasta noapte,in timp ce scriam aici pe Blog,desi eram cu ochii pe monitor, la un moment dat,nu mai sunt in faţa calculatorului ci sunt afara in curte, iar din Cer, a-nceput sa ningă ca-n povesti. La inceput câtiva fulgi,apoi 

La vremea respectiva, au fost si cititori care luau în derâdere ceea ce scriam.
Dar iata ca, nu ne putem pune cu Puterea Lui Dumnezeu cu Puterea Duhului Sfant.
Pentru că,toate cate eu scriu ,nu sunt de la mine ci numai de la Duhul Sfant.
Iata :

UPDATE FOTO S-a întors iarna. Ploaia înghețată a închis Autostrada ...

romanialibera.ro/.../foto-s-a-intors-iarna-cum-au-actionat-drumarii-...
Translate this page
3 hours ago - După ce ne obișnuisem cu vremea primăvăratică, specifică mai degrabă pentru sfârșitul lui aprilie – începutul lui mai, iarna s-a întors, iar în multe zone din țară ninsorile le-au dat bătăi de cap drumarilor.

S-a întors iarna! Cod galben de ninsori, ploi şi vânt puternic în ...

https://www.cancan.ro/s-intors-iarna-cod-galben-de-ninsori-ploi-si-...
Translate this page
8 hours ago - Ne așteaptă o săptămână foarte rece! O avertizare cod galben de ploi abundente şi ninsori, vânt şi temperaturi scăzute intră în vigoare duminică dimineaţă, de la ora 8.00, urmând  fie afectate 32 de judeţe şi Capitala.


S-a întors iarna! Ninsori puternice, viscol şi depuneri de lapoviţă; Salvatorii recomandă prudenţă maximă

S-a întors iarna! Ninsori puternice, viscol şi depuneri de lapoviţă; Salvatorii recomandă prudenţă maximă.

codul galben de condiţii meteorologice complicate a intrat în vigoare şi va fi valabil până pe 22 martie. Sunt aşteptate ninsori puternice, izolat va viscoli, se vor forma depuneri de lapoviţă pe firele electrice şi crengi, iar pe drumuri va troieni.

Vântul nord-vestic se va intensifica până la 15-20 m/s. Temperaturile vor scădea, astfel încât temperatura medie se va situa cu 6-11°C sub valorile normale climatice.

În acest context, salvatorii îndeamnă cetăţenii, în această perioadă, să ţină cont de avertizările meteo şi de indicaţiile autorităţilor. Să nu pornească la drum, dacă nu este strict necesar, iar în caz contrar să ia rezerve de hrană, băuturi calde şi îmbrăcăminte corespunzătoare, iar bateria telefonului să fie încărcată pentru a apela după ajutor în caz de necesitate.

Conducătorii auto sunt atenţionaţi repetat să-şi echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul maşinii să ţină lopată, nisip şi lanţuri. În cazurile în care se vor pomeni pe drumuri cu circulaţie dificilă, până la venirea salvatorilor, sunt rugaţi să ţină motorul maşinii pornit în mod dozat, pentru a evita cazurile de intoxicaţii cu gaz de eşapament.

Mai mult, oamenii sunt rugaţi să evite deplasarea pe porţiuni unde posibil vor atârnă crengi şi cabluri electrice, căzute din cauza depunerilor de lapoviţă, pentru a evita traumatismele.

Mai mult, cetăţenii sunt îndemnaţi în aceste zile cu temperaturi scăzute, să fie prudenţi şi să respecte normele antiincendiare. Sobele de încălzit să fie exploatate corespunzător, la fel şi aparatele electrice de încălzit, pentru a evita producerea situaţiilor excepţionale, cu pericol pentru sănătate şi viaţă.

În caz de situaţii de risc, persoanele sunt rugate să apeleze serviciile de urgenţă
Iata si articolul meu,mai pe larg:

                      IARNA  NU PLEACA ,INCĂ !

            Noapte de 4 -5 Martie 2018,ora 0,45 !

                                       Dragii mei,

În aceasta noapte,in timp ce scriam aici pe Blog,desi eram cu ochii pe monitor, la un moment dat,nu mai sunt in faţa calculatorului ci sunt afara in curte, iar din Cer, a-nceput sa ningă ca-n povesti. La inceput câtiva fulgi,apoi ninsoarea imi acoperea si ochii ,atat de densa era.
Asa arata atmosfera, precum in imaginile de mai jos:

Image result for ninsoare imaginiImage result for ninsoare imagini.

Asadar dragilor, nu a venit inca timpul ca sa ne punem hainele groase la "naftalina ".
Vom mai avea inca ceva iarna,si ne vom bucura de ninsoare 
ca-n povesti. 
Sa nu cartim ,ci sa multumim DOMNULUI si MAICII DOMNULUI pentru toate cate ne daruieste, indiferent ca sunt bune sau mai puţin bune. PREA SFANTA TREIME stie toate de cate avem noi nevoie.
                                      Cu dragoste,Maria.

15 comentarii:

  1. Care Este diferenta dintre Biserica Ortodoxa si asociatia crestin Ortodoxa oastea Domnului ???, Spujesc preoti Ortodoxi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cumva,tu intrebi si tot tu raspunzi? Ce s-a vrut si cu oastea asta,sa se afirme cineva? Daca crestea prea mult,oastea inghitea biserica,dar nu avea cum,pt.ca religiile sint pe duca; se vrea eliminarea religiilor chiar de catre cei care le-au implementat(ET)

      Ștergere
  2. Oastea Domnului este o mişcarea din cadrul Bisericii ortodoxe romane, care a luat fiinţă în anul 1923, la iniţiativa Preotului Iosif Trifa.
    După definiţia pe care i-a dat-o Părintele Iosif Trifa, Oastea Domnului este „Aflarea şi vestirea lui Iisus Hristos cel răstignit”.
    După 1948 mişcarea a fost trecută de regimul comunist în ilegalitate, iar în 1990 „Oastea Domnului” a fost reabilitată de Statul Român şi de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe.

    Pr. Ioan Bria, reputat profesor şi teolog, cunoscând şi apreciind activitatea Oastei Domnului, a ilustrat plastic adunările Oastei Domnului cu conceptul: „Liturghia de după Liturghie”.
    "Oastea Domnului este un copil al Bisericii. S-a născut şi trăieşte sub aripa Bisericii. Oastea Domnului nu e ceva mai mult decât Ortodoxia, ci e o familie restrânsă, o comuniune de frăţietate evanghelică cu gândul precis de a trăi mai intens învăţăturile Bibliei şi ale Bisericii.
    Ne trudim doar să ieşim din comunul vieţii, să creştem în Domnul, pentru mântuirea sufletelor noastre. Oastea Domnului nu are nici o pretenţie dogmatică sau canonică. N-avem nimic de adăugat canoanelor. Oastea nici nu a vrut şi nici nu vrea să facă reguli peste sau în contra Bisericii. Dar Oastea Domnului vrea să trăiască, cu toata fiinţa, regulile existente ale Bisericii..." - fragment din Moţiunea din 12 septembrie 1937 (cu valoare de testament şi hotărîre în legătură cu poziţia şi rolul Oastei Domnului în Biserica Ortodoxă).

    Oastei Domnului are ca bază aşa numitul „voluntariat al laicilor”, chiar dacă din mişcare fac parte şi numeroşi clerici.
    Întîlnirile membrilor Oastei Domnului au loc în biserici, case parohiale sau particulare, după Slujbele Bisericii. Programul acestor întîlniri frăţeşti, cuprinde: rugăciuni, cântări, poezii religioase, cuvinte de învăţătură şi de mărturisire duhovnicească, cateheze şi activităţi pentru copii şi tineri. De asemeni, zonal sau regional, Oastea Domnului dezvoltă o bogată activitate socială în penitenciare, aşezăminte sociale şi umanitare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumoasa descriere a Oastei Domnului care dupa parerea mea completeaza ortodoxia, nu o combate si nici nu o schimba ci doar o completeaza printr-o activitate religioasa mai ampla si mai intensa.

      Ștergere
  3. Oastea Domnului

    – mişcare de emancipare a vieţii religioase a ortodocşilor români, în spirit tradiţionalist, axată pe coordonarea activităţii creştinilor practicanţi (unii chiar habotnici). Atâta vreme cât este controlată de Biserică, mişcarea în sine are un rol benefic: ajută ierarhia în munca pastoral-misionară. Nu putem trece cu vederea nici faptul că, acolo unde autoritatea bisericească a lipsit, s-au înregistrat cazuri de desprindere a ostaşilor de la Ortodoxie sau trecerea lor la anumite culte (cu totul sporadic, după cum vom vedea).

    – organizaţii similare în Grecia: Zoi, Sotiria. A nu se confunda cu secta Armata salvării.

    – întemeietori: mitrop. Nicolae Bălan al Ardealului şi pr. Iosif Trifa, delegatul lui – în 1923 se înfiinţează primele grupări la Câmpeni şi Sibiu, sub deviza „Veniţi la Iisus!” şi salutul: „Slăvit să fie Domnul!”.

    – sprijin mitropolitan: tipografie proprie la Sibiu, unde editează revista: Iisus Biruitorul, iar pr. Trifa publică predici, broşuri moralizatoare, culegeri de cântări etc.

    – se răspândeşte rapid în toată ţara

    – manifestare specifică: adunări după Liturghie în Biserici sau case (mai ales în după-amiezele duminicilor şi sărbătorilor), cu: rugăciuni, imne, citiri şi explicări din Sf. Scriptură etc. Organizează pelerinaje la hramuri de biserici şi mânăstiri.

    – izbucneşte un conflict între Iosif Trifa şi Nicolae Bălan. Trifa e caterisit în 1937 şi moare în 1938. Deşi pe patul de moarte îndeamnă: rămâneţi în Biserică!, după decesul lui urmează o perioadă de instabilitate pentru Oaste, când unii membri s-au amestecat în politică (de partea legionarilor), au început să se grupeze în jurul unor lideri laici, să nu se mai supună preoţilor parohi, deci să dezbine unitatea parohiilor. Unele grupări de „ostaşi” s-au separat de parohiile pe lângă care s-au constituit iniţial, ajungând să desfăşoare o activitate de sine stătătoare. La aceasta a contribuit şi măsura comunistă de suprimare a tuturor organizaţiilor cu caracter religios după 1948; „ostaşii” au fost obligaţi să se integreze în sistemul cultelor recunoscute de stat: majoritatea s-au întors la parohii, dar au existat şi excepţii (Cluj şi Simeria), care s-au lipit la grupări neoprotestante. Mulţi au plecat în străinătate, unde au fondat „Vatra” (în S.U.A), condusă de ep. Valerian Trifa (nepotul lui Iosif Trifa).

    – liderul Oastei în perioada comunistă: Traian Dorz (m. iun.1989).

    – exagerări: – accentuarea rolului pastoral al unor lideri „ostaşi” laici, care predică în biserici şi organizează viaţa parohială în locul preoţilor;

    – compunerea şi executarea unor imne străine spiritualităţii şi tradiţiei româneşti (melodii de vals, polca, mazurca etc.);

    – săvârşirea de liturghii pe mormântul lui Iosif Trifa;

    – exagerări doctrinare în broşuri şi imne; predilecţia spre psihoza apocaliptică;

    – împărtăşania oferită spre păstrare laicilor;

    – spovedania publică, dezlegarea perpetuă (împărtăşire fără altă spovedanie);

    – nunta fără respectarea tradiţiilor folclorice româneşti (fără muzică – în afara imnelor „Oastei” – fără dansuri, fără consum de carne şi alcool)

    – Dizidenţe: grupările amintite: Cluj şi Simeria; precum şi cea condusă de pr. Avramescu, „mitropolitul Oastei din Dobrogea”, ajutat de „consilieri”: pr. Timotei şi Ştefan Popa (Techirghiol, Topraisar).

    – Organizarea astăzi: -sub directa ascultare a Sf. Sinod al B.O.R. (mulţi sinodali membri sau simpatizanţi; în trecut: ep. Iosif Gafton al Argeşului; astăzi: P.P.S.S. Andrei de Alba Iulia, Ioan al Oradiei, Justinian al Maramureşului, Serafim al Germaniei ş.a.). Delegatul Sf. Sinod pt. problemele Oastei: P.S. Calinic al Argeşului. Au un consiliu preoţesc format din personalităţi precum: pr. prof. dr. Vasile Mihoc (Sibiu), pr. conf. dr. Constantin Onu (Piteşti) ş.a. Ţin mai multe congrese. Au reactivat şi completat statutul de funcţionare a Oastei, au reorganizat editura Oastea Domnului şi publică, după 1989, revista Iisus Biruitorul. Se implică misionar prin: pelerinaje, predici, cateheze, acţiuni sociale, filantropice etc.

    RăspundețiȘtergere
  4. 17.45

    In urma cu mai multi ani cand am auzit pentru prima data sintagma "Oastea Domnului" mi s-a parut o denumire absolut exotica, in genul Martorii lui Iehova, Biserica Scientologica, Biserica Unificarii sau mai stiu eu ce alte denumiri isi iau sectele. Nu i-am dat atentie. Dar la un moment dat imi incape in maini o cartulie: "Istoria documentara a Oastei Domnului, conflictul dramatic Pr Iosif Trifa - Mitr. Nicolae Balan, 1923 -1947" scrisa de Nicolae Marini.
    Aveam sa aflu cu uimire ca erau ortodocsi si ca Oastea Domnului nu e o secta, cum imi inchipuiam eu, ci o miscare a Bisericii Ortodoxe din Ardeal si un construct suta la suta romanesc.
    Aflu ca are la origini un preot din Muntii Apuseni care, prin implicarea lui uluitoare, pur si simplu a miscat spiritul neamului romanesc din Ardeal.

    Aflu apoi ca Traian Dorz, ale carui poezii le cunosteam deja, a fost conducatorul Oastei Domnului in perioada comunista si pentru care a facut 17 ani de inchisoare.
    Aflu si ca preotul Iosif Trifa, fondatorul miscarii, pe fondul unei boli care se agrava tot mai mult si a unei suferinte greu de inchipuit (isi ingroapa copiii si sotia) intra intr-un conflict dramatic cu Mitropolitul Nicolae Balan, care vroia sa-si atribuie toata munca acestui om... si sfarseste prin a fi caterisit si deposedat de avere.

    Moare in urma unei operatii pe cord in 1938"...iar a patra zi după moarte, ca o monstruoasă condiție fără de care nu putea fi nici înmormântat, i-a fost luată și haina de preot, sfâșiată în bucăți și ruptă de pe trupul său din sicriu."
    Sinodul Bisericii Ortodoxe decide ridicarea caterisirii si repararea erorii abia in 1990.

    Viata preotului Iosif Trifa si istoria Oastei Domnului sunt absolut impresionante. Nu mi-as fi putut imagina niciodata ca un om ar putea fi in stare sa faca ce a facut acest preot. Impresionant.
    Despre Iosif Trifa, Traian Dorz spunea :


    ,,A fost un pitic în trupul său firesc, dar a fost un uriaş în statura lui duhovnicească, în sufletul său, în munca sa. A fost şubred în carnea sa, dar de o putere, de o tărie și de o statornicie fără margini în caracterul său.
    Nu dormea decât două-trei ore din douăzeci şi patru.
    Celelalte le muncea scriind cu o grabă, cu o pricepere şi cu o voinţă atât de mare încât într-o jumătate din viaţa sa scurtă, târâtă şi aceea prin operaţii şi tribunale, a realizat cât n-au putut alţii în sute şi poate mii de ani.
    Scria în pat, scria pe drum, scria pe banca din parc, în tren, în tramvai; totdeauna înspirat, ca şi cum ar fi fost o albie de fluviu pe care apele revărsate abia încap."





    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-au avut pe Dumnezeu in suflet si El le-a fost calauza acestor inaintasi ai Oastei Domnului.

      Ștergere
  5. Ei ca ce buna era vremea asta,colo de Craciun s-au Anul Nou cum a fost,lipsea zapada si frigul in totalitate! Dar nu de noi depinde asta ,cu voia lui Dumnezeu si cu natura nu te pui!

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa este doamna Maria
    TOATE SE IMPLINESC SI CHIAR FOARTE REPEDE.
    CU MULT DRAG DOAMNA MARIA.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dar sarbatorile din calendario Ortodox se respecta, Preasfinta Euharestie , botez, Paste ,Craciun sint la fel ca si in Biserica Ortodoxa, este si la Oastea Domnului ????.,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 21.42

      http://oasteadomnului.info/wp-content/uploads/2016/09/Ce_este_Oastea_Domnului.pdf

      Ștergere
  8. Nu pot sa zic decit: Bravo, Maria! Niciodata n-am crezut ca se poate vedea viitorul,dar, ma pui pe ginduri! Toma

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest dar primit de la divinitate nu este intamplator, iar Maria este un om cu credinta profunda si ar fi bine daca am avea cu totii credinta ei.

      Ștergere
  9. Maria Ghiorghiu are viziuni despre evenimente care se vor produce si care vor aparea ca si "stiri". A fost un film mai demult cu un barbat care "vedea" unele stiri ce apareau in viitor in ziare.

    RăspundețiȘtergere
  10. cum se spune sunt BABELE PE VECHI-oricum gerul si zapada aduc pagube la livezi si vie-

    RăspundețiȘtergere