vineri, 17 martie 2017

VOR MURI PESTE DOUĂ MILIOANE DE OAMENI ŞI COPII !

                                         

                                        ATENŢIE !!!

Pe acest Blog DUMNEZEU EXISTA -MARTURII, nu se vor publica Comentariile injurioase,vulgare,precum si cele care aduc jignire cititorilor ,dar si administratorului acestui Blog!

  

                                     16 Martie 2017,ora 16,23 !

                                        Dragii mei, 

În aceasta după amiaza,în timp ce scriam aici pe Blog, aud un glas care spune ceva tare trist, dar totodată cu mare nadejde si Credinţă în IISUS HRISTOS ,DOMNUL si DUMNEZEUL nostru al tuturor.
Glasul spunea asa : 

                 " Asteptarea mare, este de la IISUS  HRISTOS !
 Peste două milioane de oameni si copii, vor muri !"
Dragii mei, cu adevărat asteptam ca toate tristetile si suferintele noastre, sa ni le ia IISUS HRISTOS si cu marea Sa Mila si IUBIRE de oameni,sa ne daruiasca iertare păcatelor noastre, ocrotire divina,tarie în Credintă si multă dragoste ,multa iubire faţă de Aproapele nostru.
Fratilor, sa ne punem toata nadejdea noastra in IISUS HRISTOS si-n MAICA DOMNULUI, ca nu cumva sa lasam pe cumplitul diavol, sa ne duca in ispita,sa ne insele pentru a ne castiga Sufletul.
Unde ,de ce si in ce context vor muri peste două milioane de oameni si copilasi la un loc ,eu nu stiu dragilor a va spune.
Cert este că,se va întampla un dezastru,o calamitate care va curma viata a peste două milioane de oameni ,cu tot cu ai lor copilasi.
Sa ne rugam la BUNUL DUMNEZEU si la MAICUTA DOMNULUI, ca sa ne ierte si sa ne ocroteasca pe noi toti fiii Săi.
Trebuie ca sa ne amintim dragilor ,si de aceste suflete care sufera de foame si de sete:


Image result for OAMENI SI COPIIImage result for OAMENI SI COPII..

În Lumea aceasta mare, se aruncă atâtea si-atâtea alimente,iar aceste suflete sufera si mor de foame si de sete,mor cu zile.
Sunt atâtia oameni putrezi de bogati, care nu au mila de cei care sunt atat de necajiti si de infometati.
Cu adevarat fratilor, asa va fi cum spune IISUS HRISTOS:

Mai lesne este să treacă cămila prin urechile acului, decât să intre un bogat în împărăţia lui Dumnezeu” (Matei 19, 24).


“Cat de greu vor intra bogatii in imparatia cerurilor!”Hristos si tanarul bogat
Preluam mai jos, integral, omilia Sfantului Ioan Gura de Aur la pericopa evanghelica a Tanarului bogat. Sfantul Parinte pune in evidenta cateva lucruri esentiale: faptul ca tanarul a venit cu inima buna si ravnitoare la Hristos, dar a venit la El nu ca la Fiul lui Dumnezeu, ci ca la un intelept. Faptul ca nu avea viclenie si scop rau, in intrebarea lui (nu incerca nicidecum, precum altii, sa Il prinda in cuvant), dar era impatimit, era bolnav de patima agoniselii, a averii. Si, intr-un final, faptul ca Hristos chiar s-a referit la bogati propriu-zis si la iubirea de arginti propriu-zis cand a spus ca „mai usor este a trece camila prin urechile acului decat a intra bogatul in imparatia Cerului“. Aviz celor care astazi si oricand au relativizat gravitatea acestui pacat mortal, al dorintei de imbogatire, al iubirii dupa “a avea” tot mai mult!
Fireste, orice patima care robeste sufletul face ca mantuirea noastra sa fie cu neputinta. Putem inlocui patima iubirii de arginti cu propriile noastre „averi”, patimi, bagaj de prejudecati provenit din eul nostru egoist. Suntem impatimiti, dar arde si o ravna in inima noastra, dorim, parca sa scapam din paienjenisul pamantesc din jurul nostru. Simtim ca traim o viata „omeneasca, prea omeneasca”! Multi incepem asa, cu ravna si cu cautarea sincera si fierbinte: Cum sa ne mantuim? ... Dar ce facem, odata hotarati sa pasim inspre vesnicie? Vom merge oare la Hristos ca la un oarecare invatator, ca la un intelept? Vom privi la invatatura ortodoxa, adica la raspunsul vesniciei, ca la una oarecare, preferand mai degraba propriile „descoperiri” si prejudecati ale mintii noastre? Vom pleca oare, intristati, deoarece cuvantul Mantuitorului este prea greu, impatimirea prea mare ca sa o taiem de la noi? Sa nu fie
Sa incercam, cu ajutorul Sfantului Ioan Gura de Aur, sa invatam sa facem altfel decat tanarul acesta bogat, iubit de Hristos, dar care a preferat dragostea sa de averi… Sa invatam sa nu umblam, innebunind cu totul, pentru a ne hrani patimile din noi mai mult si mai mult, parându-ni-se ca facem bine, ca implinim toare poruncile si ca il slujim pe Dumnezeu, ci sa invatam, cu rabdare, sa le taiem de la noi, stiind ca aceasta cu neputinta este prin fortele noastre omenesti, dar cu putinta prin harul lui Dumnezeu:
phn05.jpg

„Si iata, venind un tinar la El, I-a zis: „Invatatorule bune, ce sa fac pentruca sa mostenesc viata de veci?”

(Matei 19, 16) [OMILIA LXIII]
“Unii il defaima pe tinarul acesta, spunind ca era viclean si rau, ca a venit la Iisus spre a-L ispiti; eu insa nu voi sta la indoiala sa spun ca era un iubitor de argint, un om biruit de averi, pentru ca si Hristos tot aceasta mustrare i-a facut. Nu-l socotesc deloc viclean.Si e primejdios sa indraznesti sa te pronunti asupra unor lucruri pe care nu le cunosti, mai cu seama atunci cind ai de gind sa invinuiesti. De altfel si evanghelistul Marcu inlatura banuiala ca tinarul acesta ar fi un ispititor. El spune: „A alergat la El si ingenunchind inaintea Lui, il ruga” (Marcu 10, 17); Si: „Cautind la el Iisus, l-a iubit” (Marcu 10, 21).
Tirania banilor este mare; dovada, tinarul acesta. De-am savirsi toate virtutile, dragostea de bani le prihaneste pe toate. Pe buna dreptate a spus Pavel ca este radacina tuturor relelor: „Iubirea de argint este radacina tuturor relelor“. (I Tim. 1, 10).
– Dar pentru ce Hristos i-a raspuns, zicind: „Nimeni nu este bun” . (Matei 19, 17)
– Pentru ca tinarul a venit la El ca la un simplu om, ca la unul din cei multi, ca la un invatator iudeu. De aceea si Hristos ii vorbeste ca om. Totdeauna Hristos vorbeste cu cei care vin la El potrivit socotintei ce o au ei despre El. De pilda: „Noi ne inchinam la ceea ce stim” (In 4, 22); si: „Daca marturisesc Eu de Mine insumi, marturia Mea nu este adevarata” (In 5, 31). Acum cind zice: „Nimeni nu este bun“, nu graieste asa pentru a arata ca nu este bun – Doamne fereste! -, ca n-a spus: „Nu sint bun”, ci: „Nimeni nu este bun”, adica nici un om. Si iarasi, cind spune aceasta nu o spune pentru a lipsi pe oameni de bunatate, ci pentru a pune bunatatea oamenilor in comparatie cu bunatatea lui Dumnezeu. De aceea a si adaugat: “Decit unul Dumnezeu“.
Si n-a spus: „Decit Tatal Meu“, ca sa afli ca nu S-a descoperit tinarului pe El insusi. Tot asa si mai inainte a numit pe oameni rai, zicind: „Daca voi, fiind rai, stiti sa dati daruri bune fiilor vostri” (Matei 7, 11); i-a numit rai, fara sa numeasca intreaga fire omeneasca rea – ca „voi” nu inseamna: „voi oamenii” -, ci i-a numit asa, comparind bunatatea oamenilor cu bunatatea lui Dumnezeu; de aceea a si adaugat: „Cu cit mai virtos Tatal vostru va da cele bune celor care cer de la El“.
– Dar ce L-a facut pe Hristos, m-ar intreba cineva, sau la ce I-a folosit ca sa-i raspunda tinarului asa?
– Hristos voia sa-l ridice incetul cu incetul la cunoasterea de Dumnezeu si sa-l invetesa nu mai fie lingusitor; voia sa-l desprinda de cele de pe pamint si sa-l apropie de Dumnezeu; voia sa-l convinga sa caute cele viitoare, sa stie ce este adevaratul Bine, radacina si izvorul tuturor bunatatilor; si numai pe acest Bine, pe Dumnezeu, sa-L cinsteasca. Si alta data, cind Hristos a spus: „Sa nu numiti pe nimeni invatator pe pamint” (Matei 23, 10), a spus-o pentru a arata deosebirea dintre El si alti invatatori si pentru ca lumea sa stie ca El este principiul tuturor lucrurilor.
Mare rivna avea tinarul acesta de I-a pus Domnului o astfel de intrebare! A venit la Hristos sa-L intrebe de viata vesnica, in timp ce altii veneau minati de alte pricini: unii sa-L ispiteasca, altii ca sa-i vindece, sau pe ei sau pe altii.
Pamintul, adica sufletul tinarului, era bun si gras, dar multimea spinilor inabusea saminta. Uita-te ca era chiar pregatit pentru ascultarea poruncilor; il intrebase doar: „Ce sa fac ca sa mostenesc viata de veci?” Era deci gata sa faca tot ce-i va spune Hristos. Daca ar fi venit la Hristos ca sa-L ispiteasca, evanghelistul ne-ar fi spus-o, cum a facut cu altii, de pilda cu legiuitorul (Matei 22, 35-39). Iar daca evanghelistul ar fi tacut, n-ar fi ingaduit Hristos ca tinarul sa ramina tainuit, ci sau l-ar fi mustrat pe fata sau ar fi dat sa inteleaga ca e un ispititor, ca sa nu creada ca L-a inselat, ca s-a putut ascunde de El si prin aceasta sa se vatame. Daca ar fi venit sa-L ispiteasca, n-ar fi plecat intristat de ce auzise. Fariseii niciodata n-au plecat intristati, ci se salbaticeau cind li se inchidea gura. Tinarul acesta nu; ci a plecat trist; semn puternic ca n-a venit la Hristos cu gind rau, ci cu gind slab; semn puternic ca dorea viata vesnica, dar era stapinit de o alta patima, o patima foarte cumplita.
Cind Hristos i-a spus: „Daca voiesti sa intri in viata, pazeste poruncile“, el L-a intrebat: „Care?” (Matei 19, 17-18). Nu L-a ispitit – Doamne fereste! -, ci credea ca sint alte porunci in afara de cele din lege, care puteau sa-l ajute sa intre in viata; iar aceasta arata ca dorea cu tarie sa indeplineasca si aceste porunci. Apoi, cind Hristos i-a spus poruncile legii, el i-a raspuns: „Pe toate acestea le-am pazit din tinerete” (Matei 19, 20). Si nu s-a oprit aici, ci-L mai intreaba iarasi: „Ce imi mai lipseste inca?“ (idem).
Si intrebarea aceasta era un semn al puternicei lui dorinte de a mosteni viata de veci.Nu era putin lucru sa creada ca-i mai lipseste ceva, ca nu-i sint de ajuns cele spuse, ca sa dobindeasca ce dorea!
– Ce-i spune Hristos?
– Pentru ca avea sa dea o mare porunca, adauga si rasplata, spunind: „Daca vrei sa fii desavirsit, mergi, vinde-ti averile si le da saracilor si vei avea comoara in cer; si vino si urmeaza Mie!“ (Matei 19, 21).
Ai vazut cite premii, cite cununi da celor care merg pe drumul acesta de lupta? Daca tinarul L-ar fi ispitit, Hristos nu i-ar fi grait asa. Ii graieste asa, ca sa-l atraga la El; ii arata ca il asteapta mare rasplata; lasa totul la libera lui alegere si pune in umbra prin tot ce spune aparenta greutate a sfatului Sau. De aceea, inainte de a-i vorbi de lupta si oboseala, ii arata premiul, zicind: „Daca vrei sa fii desavirsit”; apoi ii spune: „Vinde-ti averile si le da saracilor”; si indata ii vorbeste iarasi de rasplati: „Vei avea comoara in cer”; si „vino si urmeaza Mie”. Iar urmarea lui Hristos are mare rasplata: „Si vei avea comoara in cer”. Pentru ca era vorba de averi, Hristos l-a sfatuit sa se lipseasca de toate; dar ii arata ca nu i se vor lua averile, ci se vor mai adauga altele la acelea pe care le are si ca are sa primeasca mai mult decit i-a poruncit sa dea; dar nu numai mai mult, ci cu atit mai mult cu cit cerul e mai mare decit pamintul si inca si mai mult. A spus „comoara”, ca sa arate, atit cit se poate omeneste arata, cit de bogata este rasplatirea; ca nu se pierde, ca nu poate fi furata. Nu-i de ajuns sa dispretuiesti banii si averile, ci trebuie sa hranesti cu ele pe saraci si inainte de toate sa urmezi lui Hristos, adica sa faci toate cele poruncite de El, sa fii gata de junghiere, de moarte in fiecare zi.
„Daca cineva voieste sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea lui si sa-Mi urmeze Mie” (Matei 16, 24). Porunca aceasta de a-ti varsa singele e cu mult mai mare decit porunca de a te lipsi de averi; si nu putin ajuta la aceasta despartirea de averi.
Auzind, tinarul a plecat intristat” (Matei 19, 22). Evanghelistul, ca si cum ar fi vrut sa arate ca a patimit ceva firesc, a zis: „Ca avea avutii multe“.
Nu sint stapiniti de patima aceasta cei care au putine averi la fel ca aceia care sint inconjurati de multe avutii! Dragostea de avutii este mai tiranica la acestia din urmaAm spus mereu si nu voi inceta de a o spune ca inmultirea averilor aprinde mai mult flacara, ii face mai saraci pe cei bogati; ca bogatia le inmulteste dorinta si-i face sa duca lipsa de multe. Uita-te si aici cit de puternica era dragostea de averi la tinarul acesta! Se apropiase de Domnul cu bucurie si cu dorinta de a ajunge mai bun; dar cind Hristos i-a poruncit sa se desparta de averi, dragostea de averi l-a apasat si l-a ingreuiat atita, ca nu l-a mai lasat sa mai graiasca ceva, ci l-a facut sa plece tacut, trist si amarit.
Ce a spus Hristos? „Cit de greu vor intra bogatii in imparatia cerurilor!” (Matei 19, 23).
Hristos nu defaima averile, ci pe cei stapiniti de averi. Daca un bogat intra cu greu in imparatia cerurilor, cu mult mai greu lacomul. Daca esti impiedicat sa intri in imparatia cerurilor cind nu dai averile tale, gindeste-te ce foc stringi pe capul tau cind iei averile altora!
– Dar pentru ce Hristos a spus ucenicilor ca bogatul va intra cu greu in imparatia cerurilor, cind ucenicii erau saraci si n-aveau nimic?
– Ca sa-i invete sa nu se rusineze de saracie; isi indreptateste oarecum porunca ce le-o daduse de a nu avea nici un fel de avere (Matei 10, 9-10).
Cind a spus ca e greu, a spus mai mult chiar, a spus ca e si cu neputinta; si nu simplu cu neputinta, ci a spus cu tarie ca e cu neputinta, aratind lucrul acesta cu pilda camilei si a acului.
„Mai lesne este sa intre camila prin urechile acului, decit bogatul in imparatia cerurilor” (Matei 19, 24). Prin aceasta pilda Hristos a aratat ca nu mica este rasplata pentru cei care sint bogati si pot sa filozofeze. De aceea a si spus ca aceasta e lucrarea lui Dumnezeu, ca sa arate ca cel care vrea sa indeplineasca porunca are nevoie de mult har.
Tulburindu-se ucenicii la auzul acestor cuvinte, Hristos a spus: „Aceasta este cu neputinta la oameni, dar la Dumnezeu toate-s cu putinta” (Matei 19, 26).
– Dar pentru ce s-au tulburat ucenicii cind ei erau saraci, ba chiar foarte saraci? Pentru ce dar s-au tulburat?
– S-au tulburat, pentru ca se intristau de mintuirea celorlalti oameni, pentru ca aveau mare dragoste de toti oamenii, pentru ca isi si capatasera inima de invatatori.Cuvintele lui Hristos i-au facut sa tremure si sa se teama atit pentru intreaga lume, incit au avut nevoie de multa mingiiere. De aceea Hristos S-a uitat mai intii la ei si apoi le-a zis:„Cele cu neputinta la oameni sint cu putinta la Dumnezeu”. A mingiiat sufletul lor cutremurat de spaima cu privirea Lui blinda si dulce.
Dupa ce le-a potolit nelinistea – ca aceasta a aratat-o evanghelistul prin cuvintul: „privind la ei” -, ii incurajeaza cu cuvintul, le vorbeste de puterea lui Dumnezeu si asa ii face sa aiba incredere.
Iar daca vrei sa afli in ce chip ajunge cu putinta ceea ce-i cu neputinta, asculta. Hristos n-a spus: „Cele cu neputinta la oameni sint cu putinta la Dumnezeu” ca sa te descurajeze si sa te faca sa te departezi de virtutea aceasta ca fiind cu neputinta de indeplinit, ci ca sa te gindesti la maretia acestei fapte, ca sa sari cu usurinta la indeplinirea ei, ca sa rogi pe Dumnezeu sa-ti ajute in aceste lupte frumoase si sa dobindesti viata vesnica.
– Dar cum pot ajunge cu putinta cele cu neputinta?
– Daca te lepezi de averi, daca te desparti de bani, daca smulgi din sufletul tau pofta cea rea. Ca savirsirea unei astfel de fapte nu se datoreste numai lui Dumnezeu; Hristos a grait asa ca sa arate maretia acestei fapte. Asculta ce spune indata. Cind Petru I-a spus: „Iata noi am lasat toate si Ti-am urmat Tie” si L-a intrebat: „Ce, oare, va fi noua?” (Matei 19, 27), Hristos, dupa ce a aratat care e rasplata lor, a adaugat: „Si oricine a lasat case sau tarine sau frati sau surori sau tata sau mama va lua insutit si viata vesnica va mosteni“Asa ajung cu putinta cele cu neputinta !
– Dar cum poate bogatul lasa toate averile sale? ma intrebi. Cum mai poate iesi la suprafata cel care a fost cufundat intr-o pofta atit de mare de averi?
– Daca va incepe sa se desparta de cele ce are, daca va renunta la tot ce e de prisos.Facind asa, va putea merge si mai departe, si va alerga mai usor pe aceasta cale.
Nu cauta, dar, sa faci totul dintr-o data; ci, daca ti se pare greu sa te lepezi dintr-o data de averi, paseste pe scara aceasta, care te duce la cer, incetul cu incetul, treapta cu treapta. Dupa cum celor bolnavi de friguri, carora li se varsa fierea in ei, nu numai ca nu li se stinge setea daca maninca si beau, ci li se aprinde si mai mult arsita, tot asa si cu iubitorii de averi; acestia aprind si mai mult pofta aceasta rea – mai amara chiar decit fierea – daca o hranesc cu averi. Atunci o sting, cind scot din sufletul lor pofta de cistig, dupa cum mincarea putina si golirea stomacului scapa pe om de boala de fiere.
– Dar cum ajungi sa-ti scoti din suflet pofta de cistig?
– Daca te gindesti ca nu-ti va inceta pofta de cistig atita vreme cit esti bogat, atita vreme cit te topesti de dorinta de a avea mai mult. Odata scapat de averi, vei pune capat si acestei boli. Nu umbla, dar, dupa cit mai multe averi, ca sa nu umbli dupa lucruri ce nu le poti atinge, ca sa nu te imbolnavesti de o boala fara leac, ca sa nu ajungi un om vrednic de mila, innebunit dupa averi.
Raspunde-mi la intrebarea aceasta: Cine se chinuie si sufera: Cel care doreste mincaruri si bauturi scumpe si nu-si poate satisface pofta cum vrea sau cel care nu are aceasta pofta? Negresit, cel care pofteste, dar nu poate sa aiba parte de ce pofteste. Atit este de dureros sa nu-ti poti satisface pofta cind poftesti ceva si sa nu bei cind iti este sete, ca Hristos, vrind sa ne descrie chinul din iad, ni l-a zugravit sub chipul unui om care nu-si poate satisface dorinta; ne-a dat ca pilda pe bogatul care se pirjolea de sete; dorea o picatura de apa si n-o putea avea; asa se chinuia. Deci omul care dispretuieste banii si averile pune capat poftei; iar cel care vrea sa se imbogateasca si umbla dupa cit mai multe bogatii isi aprinde si mai mult pofta si n-o stinge niciodata; de-ar cistiga mii de talanti, pofteste altii tot pe atit de multi; de-i cistiga si pe acestia, pofteste altii de doua ori pe atitia; si, mergind tot asa inainte, doreste ca totul sa i se prefaca in aur: si muntii si pamintul si marea. Este innebunit de o nebunie noua si infricosata, care nu poate fi niciodata stinsa.
Si ca sa cunosti ca raul acesta nu-l opreste adaugindu-i mereu noi averi, ci luindu-i averile, ia aminte la cele ce-ti spun: Daca ti-ar veni vreodata pofta nebuneasca sa zbori si sa mergi prin vazduh, spune-mi cum ti-ai potoli pofta aceasta nebuna? Ti-ai face, oare, aripi, ti-ai construi, oare, alte mijloace de zburat sau ti-ai convinge mintea ca doresti lucruri imposibile si ca nu trebuie sa incerci asa ceva? Negresit ca ti-ai convinge mintea.
– Dar e cu neputinta sa zbori, mi-ai raspunde.
– Dar e mai cu neputinta sa afli hotar poftei acesteia. Este mai usor ca oamenii sa ajunga sa zboare, decit sa puna capat poftei de averi prin adaugirea de averi. Cind cele poftite sint cu putinta se poate pune capat poftei prin satisfacerea poftei; dar cind cele poftite sint cu neputinta, un singur lucru trebuie sa urmarim: sa indepartam de la noi pofta; altfel nu-i cu putinta sa-ti linistesti sufletul. Asadar, ca sa nu ne chinuim zadarnic sufletul, sa parasim dragostea de averi, care ne supara necontenit si niciodata nu poate sa taca, si sa ne indreptam spre o alta dragoste, care ne face fericiti si are multa usurinta. Sa dorim comorile cele de sus! Nici oboseala nu-i atit de mare, iar cistigul, nespus. E cu neputinta sa nu izbutesti cind priveghezi cit de cit, cind esti cu mintea treaza, cind dispretuiesti averile, dupa cum neaparat trebuie sa pierzi comorile cele de sus cind esti robit de averi si inlantuit de ele.
Gindindu-te, dar, la toate acestea, alunga din sufletul tau pofta aceasta rea dupa averi si bani. Nici asta n-o poti spune: ca daca esti lipsit de comorile cele viitoare, esti fericit cu comorile acestea pamintesti. Dar chiar daca ar fi asa, asta ar fi cea mai mare pedeapsa si chin. Dar nu-i cu putinta asta. Pofta de bani si de averi, inainte de a te arunca in iad, te arunca aici, pe pamint, in niste chinuri groaznice. Pofta aceasta a darimat multe case, a dezlantuit cumplite razboaie, a silit pe multi sa-si puna capat zilelor; dar inainte de aceste primejdii prihaneste nobletea sufletului; il face pe om las, lipsit de curaj, obraznic, mincinos, clevetitor, rapitor, lacom si adeseori il impinge sa savirseasca cele mai mari pacate.
Poate insa ca te incinta sa vezi stralucirea argintului, multimea slugilor, frumusetea caselor, cinstea si respectul cind iesi in oras!
– Cum se poate vindeca rana aceasta grea?
Daca te gindesti ce fac din sufletul tau bogatiile; daca te gindesti cit il intuneca, cit il pustiesc, cit il fac de nerusinat, cit il uritesc. Daca te gindesti cite rele ai savirsit ca sa aduni atitea averi; daca te gindesti cu cite oboseli si cu cite primejdii iti pastrezi bogatiile. Dar, mai bine spus, nici nu le poti pastra pina la sfirsit, ci tocmai cind ai inlaturat toate primejdiile, atunci vine moartea si de multe ori arunca toate bogatiile tale in miinile dusmanilor tai, iar pe tine te duce cu miinile goale, fara sa poti lua ceva din toate averile tale, ci numai ranile si buboaiele ce le-ai capatat din pricina lor. Asa pleaca sufletul tau de pe lumea aceasta!
Cind vezi, dar, pe cineva stralucind pe dinafara din pricina hainelor si din pricina suitei lui numeroase, cerceteaza-i cu de-amanuntul constiinta lui si vei gasi inauntru numai pinza de paianjen, vei vedea mult praf. Gindeste-te la Pavel si la Petru! Gindeste-te la Ioan Botezatorul si la Ilie! Dar, mai bine spus, gindeste-te la insusi Fiul lui Dumnezeu, Care nu avea unde sa-Si plece capul. Imita-L pe El si pe robii Lui! Gindeste-te cit de mare si de nespusa este bogatia lor! Iar daca dupa ce ai privit putin bogatiile lor ti se intuneca iarasi mintea si vederea din pricina bogatiilor de pe pamint, ca si cum te-ar fi lovit intr-un naufragiu niste valuri puternice, asculta hotarirea lui Hristos, Care-ti spune ca este cu neputinta sa intre bogatul in imparatia cerurilor. Pune in fata acestei hotariri a lui Hristos muntii, pamintul si marea si prefa-le pe toate, daca vrei, cu mintea in aur. Vei vedea ca toata aceasta bogatie de aur nu egaleaza pierderea imparatiei cerurilor. Imi vorbesti de atitea si atitea hectare de pamint, de zece, de douazeci sau chiar mai multe case, de tot atitea bai, de mii de robi sau de doua ori pe atitia, de trasuri ferecate in aur si argint! Eu iti spun numai atita: Daca fiecare dintre voi, bogatilor, si-ar parasi saracia lui – ca bogatia voastra e saracie fata de aceea de care vreau sa va vorbesc – si ar ajunge proprietarul intregii lumi; daca fiecare din voi ar avea sub stapinirea lui atitia oameni citi sint acum peste tot pe pamint si pe mare; daca fiecare din voi ar stapini toate: lumea, pamintul, marea, casele, orasele si neamurile; daca pretutindeni toate izvoarele i-ar izvori aur in loc de apa, ei bine, eu voi spune ca un om atit de bogat nu face trei parale daca pierde imparatia cerurilor! Daca se chinuiesc cumplit cei care iubesc aceste bogatii trecatoare, atunci cind nu le dobindesc, ce n-ar mingiia, oare, daca si-ar da seama cit de mari sint bogatiile cele negraite de pe lumea cealalta? Nimic! Nu-mi vorbi mie de bogatia averilor, ci gindeste-te la paguba mare ce o sufera indragostitii de averi din pricina averilor lor! Pierd cerul de dragul bogatiei lor; patesc la fel ca unul care pierzind onorurile cele mari din palatele imparatesti, are numai o gramada de baligar si se fuduleste cu ea. Ca intru nimic nu se deosebeste multimea bogatasilor de o gramada de baligar. Dar, mai bine spus, baligarul e mai bun decit averile; e de folos si pentru ingrasarea pamintului si pentru incalzitul bailor si pentru multe alte treburi de acest fel; dar aurul ingropat la nimic din acestea nu este de folos. Si de-ar fi numai nefolositor! Dar asa, daca nu este intrebuintat cum trebuie, aurul aprinde multe cuptoare in sufletul stapinului lui, da nastere la nenumarate rele. Din pricina asta scriitorii pagini au numit iubirea de argint acropola a rautatilor, iar fericitul Pavel a numit-o, cu mult mai bine si mai nimerit, radacina a tuturor relelor.
Gindindu-ne la toate acestea, sa invatam sa rivnim cele ce merita a fi rivnite. Sa nu rivnim case stralucite si nici mosii intinse, ci pe barbatii care au multa indraznire inaintea lui Dumnezeu, pe cei care se imbogatesc in ceruri, pe stapinii acelor comori, pe cei cu adevarat bogati, pe cei saraci de dragul lui Hristos, ca sa dobindim bunatatile cele vesnice, cu harul si cu iubirea de oameni a Domnului nostru lisus Hristos, cu Care Tatalui impreuna cu Sfintul Duh, slava, putere, cinste, acum si pururea si in vecii vecilor, Amin”.
P.S.

Din inimă si din suflet,aduc multumiri  tuturor celor care au pus si pun cărămidă sau mai multe,la ZIDIREA CUVANTULUI 
LUI DUMNEZEU!
Vă asigur pe toti dragilor,că mă rog pentru 
fiecare in parte,iar DARUL vostru ,vă va fi 
dat înapoi de Dumnezeu si de Măicuta 
Domnului,înzecit si poate chiar însutit. 

Ajutorul tău pentru zidirea Cuvântului 
Lui Dumnezeu,este de nepretuit!

DONATII PENTRU URMATOARELE DOUA VOLUME ,ALE  ADEVARULUI DUHULUI SFANT! 
https://plus.google.com/.../SC4N4eBme14

7 days ago - DONATII PENTRU URMATOARELE DOUA VOLUME, ALE ADEVARULUI DUHULUI SFÂNT ! DONATII PENTRU URMATOARELE DOUA VOLUME ,ALE ...


https://plus.google.com/.../CCD4pSVdgtb


Dec 7, 2016 - CARTEA ADEVARUL DUHULUI SFANTVA COSTA DOAR 28 LEI,  PENTRU LUNA DECEMBRIE 2016  si pentru tot anul 2017 !! CARTEA ADEVARUL DUHULUI SFANT, 


36 de comentarii:

 1. Probabil in rozboiul ce va urma😞

  RăspundețiȘtergere
 2. Chiar azi am citit pe un site de stiri alternative ca probabil se va petrece o mare catastrofa pe coasta de vest a Americii de Nord, zona California. Tragedia este ca, se prevede un lant de cutremure de peste 9 grd pe scala Richter, probabil cu alunecari de teren, respectiv de coasta si tarm, tzunami cu valuri foarte mari (ati avut o viziune si de acest gen!). Mai demult ati scris despre un cutremur de 9 grd, acesta nu poate fi in Romania,dar pe acele coaste americane ori zona Pacificului de foc, da, din pacate pot ameninta populatia din acele parti.Este foarte trist ca o mare parte a Californiei ar trebui evacuata, mutata, pericolul unui dezastru este iminent se pare; marele savant iranian Mehran Tavakoli Keshe, care a aplicat energia libera si a fundamentat aceasta teorie, furnizand aparatura necesara, preluata deja de mai multe guverne din lume pentru producerea energiei libere, a aratat si a demonstrat acelasi lucur, ca vor urma pe Terra multe episoade de dezastre naturale foarte grave: cutremure, eruptii vulcanice, mai ales pe centura de foc a oceanului Pacific, pe distante enorme, care vor pune in pericol viata multor oameni. Ma gandesc ca in final, dupa multe astfel de incercari, numarul victimelor se poate ridica la cel aratat de dvs., stimata d-na Maria Gheorghiu. De obicei nu comentez pe blogul dvs., poate ca nu sunt informata bine in anumite subiecte scrise aici, dar ce am citit azi, ca se surpa deja o parte din malul californian si cade in ocean, ca se pune problema mutarii de urgenta a unei parti din populatia din coasta, ca exista un pericol real de viitoare cutremure mari, cred ca nu puteam sa nu scriu acum pe blogul dvs. Va rog sa va spuneti parerea, daca teoria mea, nascuta din aceasta informatie pare viabila sau nu. Va multumesc, si va doresc multa sanatate, fericire, multe bucurii si succes in tot ce faceti pentru semenii dvs. !!!

  RăspundețiȘtergere
 3. Acesta este un link care demonstreaza inteligenta savantului Iranian, Keshe, de care stie o intreaga lume ! https://www.dzr.org.ro/hybrid-magrav-plasma-generator-v-1-o-noua-inventie-a-genialului-savant-iranian-mehran-keshe-a-fost-facuta-publica/# ; Cred ca putem avea incredere in tot ce explica in legatura cu stadiul cutremurelor pe intreaga planeta, realizand o harta deosebit de exacta, completa cu toate punctele fierbinti unde pot aparea catastrofe naturale in viitor, ca un lant sau a reasezare a energiilor pamantului, pentru ca odata cu miscarile interne ale scoartei terestre intr-o parte a globului, dupa cutremure, este in legea firii ca sa apara alte cutremure in sensul opus, ca un raspuns de reechilibrare a energiilor.Problemele sunt chiar foarte complicate, mai ales ca si Polul nord se deplaseaza, sugerand ca in viitor pot aparea efectele probabil devastatoare ale inceputului inversarii polilor magnetici. Speram ca se va realiza in timp, foarte incet si nu brusc, cu repercursiuni dramatice pentru omenire.Tot ce vedeti dvs., d-na Maria are mult sens, si ne rugam sa nu fie atit de drastice precum ati vazut sau ati inteles ... trebuie sa traim in consesns cu natura, cu fauna si flora ei, cu iubire fata de semeni, si toate fiintele de pe pamant. Trebuie sa gandim pozitiv, sa incarcam cu astfel de energie tot ce ne inconjoara si sa fim mult mai buni decit suntem in ziua de azi !

  RăspundețiȘtergere
 4. Tu de ce nu te gandesti sa faci o donate ???

  RăspundețiȘtergere
 5. Despre inversarea polilor am vorbit,este un proces natural face parte din ciclicitatea planetei.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Unii cercetatori, fizicieni renumiti spun ca se va intimpla dar nu asa de brusc ca in trecut, cind a inghetat Antarctica instantaneu dupa schimbarea polilor.

   Ștergere
 6. Efectul incalzirii globale,topirii ghetarilor,modificarii axei pamintului pentru reechilibrarea miscarii de rotatie,cresterea nivelului oceanic si presiunii pe placile tectonice dau cutremure ,eruptii vulcanice,migratii si razboaie.Toate au un singur vinovat OMUL.

  RăspundețiȘtergere
 7. Nu mai exista bunatate EVA K. Oamenii se comporta in ziua de azi ca animalele.
  Nu mai stiu sa fie buni, suntem inconjurati de invidie, rautate, orgoliu si goana dupa bani.
  Cine poate traieste cine nu....nu. Jungla

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Omenirea trebuie sa se schimbe profund. Poate veni cernerea griului de neghina, insemnand ca multi oameni vor pieri datorita bolilor, unor conflicte, probabil se vor pierde vieti, ei neputand sa se racordeze noilor energii care invadeaza intreg sistemul solar, implicit si Pamantul nostru, ridicand vibratia energetica a planetei. Numai prin energia iubirii, a tolerantei si a bunatatii ne putem ridica nivelul energetic si de constiinta. Asta trebuie sa se intimple cu cei care doresc sa treaca mai lin in noua Era de Aur. Va doresc un sfarsit de saptamana linistita, plina de iubire in suflet !!!

   Ștergere
  2. Deşi site-ul acesta susţine că există Dumnezeu, are tendinţa de a băga groaza în oameni, cumva cum face şi biserica. Dumnezeu este Iubire şi Lumină, nimic negativ nu poate veni din partea Lui.
   Mulţumesc pentru cuvintele sctise, Eva K, sunt din asentimentul meu.

   Ștergere
  3. Neicaio18 martie 2017, 14:59,FOARTE ADEVARAT .Asta sustin si eu de ceva timp dar se pare ca oamenii de aici rezoneaza mai bine la groaza .Din pacate am ajuns ca majoritatea lor gasesc groaza,frica drept cale de mantuire ,gresit este inteleasa Calea-Adevarul si Lumina.

   Ștergere
  4. Multumesc, de mult timp citesc site-uri cu informatii stiintifice, alternative, care nu raspund interventiei politicului ci dimpotriva, dau stiri precise si interesante. Dumnezeu sa fie cu noi, sa ne ajute in clipele grele care pot veni, sa trecem peste ele cu bine !

   Ștergere
  5. neica io, comentariul tau este insinuant nejustificat.
   Ai impresia ca viziunile pe care le are cineva, vin la comanda ? nu cred ca este nicio fericire pt. cineva sa aiba, vrea-nu vrea, diverse flash-uri, unele extrem de neplacute, dar toate consumatoare de energie si nu numai.

   Ștergere
  6. Mare dreptate ai ,Anonim 18 martie ,19:10 ,pentru un flash-back de 5 până la 12 minute ,corpul meu s-a refăcut abia după 12 ore .Îmi era teamă să mai pun capul jos ,să nu cumva să am alte și alte viziuni în timpul în care mă refăceam.Mi s-a întâmplat când eram internată la PARHON în București ,în toamna anului 2010 ,și medicul care mă avea în grijă cu respectiv patru asistente ,s-au speriat efectiv.După ce mi-am revenit din ”călătorie”,aveam tensiune 8,5,eram albă ca varul,dar culmea e că nu aveam nimic din punct de vedere medical.Cadrele de acolo au pus toate aparatele pe mine,iar EKG-ul măsura cu mult sub limită bătăile inimii.Am rămas pentru ei o curiozitate.Au considerat că am depresie și m-au trimis acasă.Cu drag ,Mirela.

   Ștergere
 8. Mai este si vulcanul Etna din Sicilia. Cine poate sti unde se va lntampla? Acolo unde vrea Dumnezeu nu ne putem opune decat ne putem ruga la Bunul Dumnezeu sa ne dea rabdare credinta si mantuire. Cu drag doamna Maria si sanatate multa la toata lumea. Dumnezeu sa ne ajute.

  RăspundețiȘtergere
 9. Singura trecere pe care Omenirea trebuie sa o faca este doar in...IISUS HRISTOS si atat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 14.30 ai mare dreptate.Iisus Hristos pământeanul.El a fost înaintea ortodoxismului şi catolicismului......

   Ștergere
 10. Doamna Maria,dvs.susțineți ca vine Iisus.Doamna îmi cer scuze dar nicăieri in biblie nu scrie ca noi muritorii de rand vom vedea ,ba din contra Dumnezeul spune :,,nici o fata pământeană nu va vedea fata lui Dumnezeu decât după ce are loc judecata,di el va veni pe nori înconjurat de îngeri.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iisus nu este insusi DUMNEZEU,Iiisus este fiul lui si El va sa vina nu DUMNEZEU CA DACA AR VENI EL AR LUA FOC TOT PAMANTUL DE CATE PACATE oameninau facut si cel mai GRAV lau rastignit pe fiul lui Preaiubit.Amin.

   Ștergere
  2. Nici uni ingeri nui vede fata,sau nici sfintii doar pe Fiul Hristos si MAICA Fecioara Maria.Ca nici MOISE NU LA VAZUT LA FATA.DOAR ADAM SI IISUS.TOTI CE SPUN CA LAU VAZUT PE INSUSI DUMNEZEU TATAL SPUN MINCIUNI.NOI DOAR PE FIUL SI MAICA PUTEM VEDEA.UNUI DUMNEZEU IN TOT SI TOATA CREATIA LUI.DUPA CARE ESTE FIUL SI UNU SFANT DUH( nu exista alt duh"rau") si SERAFIMI SI HERUVIMI SI MAI DEPARTE MAICA DOMNULUI CU APOSTOLII

   Ștergere
  3. Da, dar nici pe Măicuță Domnului, nici pe Iisus,nu ii vom vedea ,caci nu suntem vrednici ,decât după ce vom ajunge dincolo.Cei care iau imaginea lor,cum spun măicuțele sunt ispititorii care ti vor sufletul!.Oricum Iisus este cu noi la liturghiile săvârșite in potirul cel sfânt.Asta consider eu ,așa simt.După ce voi muri,doar atunci ma voi aștepta să-l vad, dar nicidecum înainte! .Si părintelui Arsenie, Măicuță Domnului a apărut sub forma unei femei bătrâne,abia când la luat de mana si Ka dus sus pe muntele unde trăia sfanțul care urma sai fie învățăcel lui Arsenie,abia atunci si a dat seama ca este Maica Domnului!.

   Ștergere
  4. Dumnezeu este Lumină și Iubire infinită ,dragii mei, atât trebuie ca să știm noi muritorii.Când ne vom purta sufletele înapoi de unde am venit ,atunci vom ști cu adevărat .Dacă Divinitatea ni s-ar dezvălui la orice colț de stradă ,atunci n-ar mai exista dorința de a ne îndrepta și de a urma calea adevărului.Am considera ca și acum de altfel că suntem atoateștiutori și nu ne-ar mai păsa de repercusiuni.LUMINĂ și IUBIRE dragii mei,așa am văzut ,așa am simțit ,căci da,există conștiință cănd treci de acel prag ,fie el și pentru câteva minute.Cu drag Mirela.

   Ștergere
 11. Cel de sus hotareste daca vom scapa nevatamati.Totul depinde de noi cum vom asculta de,Dumnezeu.Avem o credinta vie sau numai de forma ?Dumnezeu cunoaste fiecare inima in parte.Daca vrem sa avem parte cu Isus trebuie sa ne schimbam viata.

  RăspundețiȘtergere
 12. Pe cei care ii iubeste Dumnezeu cel mai mult,pe aceia ii va lua intai!nu va fie frica,Dumnezeu are un plan bine stabilit,toate sunt de la EL si cele bune si cele rele!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumim!Doamna Silvia mulțumesc!Am o speranță eu il iubesc pe Dumnezeu ,pe Sfanțul Duh,pe Mântuitorul nostru, pe Masdica Domnuilui care este masica sufletului meu, si sper,si cred, si ma rog sa scap din valea asta a plângerii ,sa ma iubească si ei ca sa trec si eu ,,mai întâi,,caci de atâtea necazuri grele nu pot sa lupt.Nu m-am dat battuta,dar vreau sa aibă mila de mine ,chiar daca sunt f.pacatoasa sper la lucrul acesta.Așa a ajuns lumea cu susul in jos,tot ce ești sigur ca este drept,alții spun ca nu este,au ajuns oamenii cinstiți sa fie făcuți nebuni,iar oamenii nebuni conduc lumea cu nonșalanță,cu egoism,parca atunci cand plecam de aici ducem ceva vu noi.Asta este!Așa vom trai fe acum încolo?eu am sperat la o Românie frumoasa,adevărata,cu principii morale,am oprit pe copiii mei sa plece dincolo in străinătate.M-am făcut luntre punte sa nu plece!Le-am spus ca aici este tara lor,aici le este neamul,credință si religia ortodoxa,aici este pământul nostru.Acum pe drept cuvânt îmi spun ca sunt aberații.Care pământ?cel care s-a vândut la austrieci si rusi,!da !le-am spus ca trebuie luptat.Caci noi de 2000de ani tot luptam!ptr.ce? Ptr.ticăloșii care ne vând in continuare.este babilonie!nu se înțelege om cu om?.Poate este mai bine ca vine războiul!sa se termine ce este de terminat !sa se împlinească destinul romanilor!

   Ștergere
  2. Silvia ,frica este de la diavol.De ce să te temi de Domnul ,cănd este doar Lumină și Iubire ?Oare oamenii se tem de Dumnezeu sau se tem că vor pleca din viața aceasta?Draga mea ,nu sunt cu adevărat propovăduite tainele religiei ortodoxe,doar preoții cu har pot face asta,și sunt din ce în ce mai puțini.Din câte am înțeles eu până la vârsta de 40 de ani ,aici pe pământ nu faci decât să te pregătești pentru viața curată din cer.Cei ce se tem de plecare,iubesc prea mult lumea materială ,iar Dumnezeu îi va lăsa poate își vor da seama în al 12-lea ceas care le e menirea.Cu drag ,Mirela.

   Ștergere
 13. Doamnă,pe nimeni nu ajută aceste mesaje de spaimă!Dece?! Pentru că ce trebuie să se întâmple,aceea se va întâmpla. Doamna Maria,DUMNEZEU este bunătate,aşadar ceea ce EL este,nu-Ì dă voie să înspăimânte sufletul. Cu siguranță acestea nu sunt mesaje de la DUMNEZEU.Faceți un rezumat al mesajelor dumneavoastră şi puneți-le în balanță şi veți vedea că balanța înclină spre rău, mult detot...ceea ce DUMNEZEU nu este. SOARELE DUMNEZEU să se-ndure dumneavoastră şi să vă arate LUMINA din LUMINĂ! Eu voi lupta pentru dumneavoastră întotdeauna...pentru că vreau să-l văf pe satan cu botul pe labe. Fericirea mea va fi...când veți vedea numai ceea ce are DUMNEZEU: LUMINĂ din LUMINĂ! Vă vorbeşte cu multă smerenie, cel ce iubește un DUMNEZEU care este doar LUMINĂ. Toate cele bune!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Credeti ca mesajele primite nu ajuta la nimic? Eu cred ca ajuta la schimbarea atitudinii oamenilor. Dupa logica mea, daca Dumnezeu vede ca oamenii s-au schimbat in bine, atunci si El va fi altfel.

   Ștergere
 14. MAI LESNE ESTE SA TREACA -CAMILA=FUNIE DIN PAR DE CAMILA PRIN URECHILE ACULUI DECAT BOGATULUI IN IMPARATIA DOMNULUI--DECI NU ESTE VORBA DE ANIMALUL CAMILA CI DE PARUL EI--PACE VOUA

  RăspundețiȘtergere
 15. O asa mare cifra de morti, doar cu bomba atomica se poate intampla. Iran, Coreea ?

  RăspundețiȘtergere
 16. Domnilor știți ce înseamnă credință?indiferent de ce se spune in jurul tau,tu ca om trebuie sa crezi ce simti cu adevărat,nu din frica,nu din interes pur sdi amplu din convingerea ta.Așa ca oamenii nu trebuie înspăimântați,caci atunci încep să-l judece pe om.Si nu este bine.In credință ortodoxa omul,creștinul trebuie sa aibă chemare lăuntrică,din convingere de sine,fara frica,fara ,,turma,,Tu singur trebuie să-ți deschizi sufletul.Tata meu a zis înainte de a murgi,si am spus de multe ori si la alții,:prostia altuia te doare mai tare.Fiecare trebuie sa hotărască singur ptr.sine,nu ca spune doamna M aria,sau dl cutare.Fiecare își cvgunoaste cre fi intră,fapta,vorba ,sufletul, si fe cate este răspunzător..Mie nici vorbele nu îmi plav sa mi le puna cineva in gura,așa vuim de multe ori reporterii fac cu ceri din jur.In mântuire,apoi este fiecare ptr.sine.Atunci este lepădarea de cei din jur.Pe mine ma mântuiește doar bunul Dumnezeu.De aceea in acest caz particular al mântuirii sufletului trebuie sa lucram individual.Fiecare cum crede după cuviință si stiinta cunoașterii a doririi de mântuire,a frecventării liturghiilor,cea mai mare rugăciune,a frecventării bisericii.Caci Iisus a spus,unde sunt doi trei adunați in numele meu acolo voi fi si eu.Așa ca tot ceea ce zice ordine,includ si pe Dna Maria,fiecare selectează doar ce crede de cuviință,in măsură credinței lui.Două!ne daca as putea ,daca rugăciunile mele vor fi auzite țațe mult doresc poporul roman,cu mic cu mare sa fim mântuiți.Părintele Arsenie era tarenecajit ptr.noi,ptr.popor.Avea un suflet mare.De cate ori citesc Acatistul părintelui,si unde spune ca,,iată s-a întâlnit Oastea Domnului cu Oastea tarii,ochii mi se umplu de lacrimi,sufletul de o căldură patriotica si dragoste ptr.popor si încet,încet curg lacrimile pe obraz printre rugăciuni si închinăciuni,si toate ptr.poporul acesta roman.Dragii mei va doresc sa parcurgem cu mare dragoste ptr.popor aceste ultimule săptămâni a postului.Face-ti fiecare după putință.Rugati-va.Asta așteaptă Bunul Dumnezeu.Sa ne ajutam unii pe alții in rugăciune.Va rog! Ptr.poporul nostru roman.Cate o picătură de la fiecare si se va umplea paharul si aceasta cununa sa o punem pe altarul credinței sa o vadă Iisus Mântuitorul,sii sa spună:da!acesta este poporul meu!Nu am greșit ca l-am ales.

  RăspundețiȘtergere
 17. Domnilor știți ce înseamnă credință?indiferent de ce se spune in jurul tau,tu ca om trebuie sa crezi ce simti cu adevărat,nu din frica,nu din interes pur si simplu din convingerea ta.Așa ca oamenii nu trebuie înspăimântați,caci atunci încep să-l judece pe Dumnezeu.Si nu este bine.In credință ortodoxa omul,creștinul trebuie sa aibă chemare lăuntrică,din convingere de sine,fara frica,fara ,,turma,,Tu singur trebuie să-ți deschizi sufletul.Tata meu a zis înainte de a muri,si am spus de multe ori si la alții,:,,prostia altuia te doare mai tare.Fiecare trebuie sa hotărască singur ptr.sine,nu ca spune doamna M aria,sau dl cutare.Fiecare își cunoaste crezul lui intră,fapta,vorba ,sufletul, si fiecare este răspunzător..Mie nici vorbele nu îmi plac sa mi le puna cineva in gura,așa cum de multe ori reporterii fac cu cei din jur.In mântuire,apoi este fiecare ptr.sine.Atunci este lepădarea de cei din jur.Pe mine ma mântuiește doar bunul Dumnezeu.De aceea in acest caz particular al mântuirii sufletului trebuie sa lucram individual.Fiecare cum crede după cuviință si stiinta cunoașterii a doririi de mântuire,a frecventării liturghiilor,cea mai mare rugăciune,a frecventării bisericii.Caci Iisus a spus,unde sunt doi trei adunați in numele meu acolo voi fi si eu.Așa ca tot ceea ce zice ca primest ordine,includ si pe Dna Maria,fiecare selectează doar ce crede de cuviință,in măsură credinței lui.Doamne daca as putea ,daca rugăciunile mele vor fi auzite îmi doresc, mult doresc ca poporul roman,cu mic cu mare sa fim mântuiți.Părintele Arsenie era tarenecajit ptr.noi,ptr.popor.Avea un suflet mare.De cate ori citesc Acatistul părintelui,si unde spune ca,,iată s-a întâlnit Oastea Domnului cu Oastea tarii,ochii mi se umplu de lacrimi,sufletul de o căldură patriotica si dragoste ptr.popor si încet,încet curg lacrimile pe obraz printre rugăciuni si închinăciuni,si toate ptr.poporul acesta roman.Dragii mei va doresc sa parcurgem cu mare dragoste ptr.popor aceste ultimule săptămâni a postului.Face-ti fiecare după putință.Rugati-va.Asta așteaptă Bunul Dumnezeu.Sa ne ajutam unii pe alții in rugăciune.Va rog! Ptr.poporul nostru roman.Cate o picătură de la fiecare si se va umplea paharul si aceasta cununa sa o punem pe altarul credinței sa o vadă Iisus Mântuitorul,sii sa spună:da!acesta este poporul meu!Nu am greșit ca l-am ales.

  RăspundețiȘtergere