joi, 9 martie 2017

PREDICA PĂRINTELUI CLEOPA, LA MAREA SI SFANTA SARBATOARE A CELOR 40 DE MUCENICI !

                                 ATENŢIE !!!

Pe acest Blog DUMNEZEU EXISTA -MARTURII, nu se vor publica Comentariile injurioase,vulgare,precum si cele care aduc jignire cititorilor ,dar si administratorului acestui Blog! 


                                            9  MARTIE  2017 !
             SFINTII  40  DE  MUCENICI  DIN  SEVASTIA !
             

Predica la Sfintii 40 de Mucenici
( 9 martie )



Prin rabdarea voastra veti dobindi sufletele voastre (Luca 21, 19)
Iubiti credinciosi,
Daca ar veni aici 40 de ritori impodobiti cu darul bunei vorbiri, nu ar fi in stare sa ne vorbeasca indeajuns despre viata si patimirea Sfintilor 40 de Mucenici, a caror sfinta praznuire o facem astazi. Si daca patruzeci nu ar putea face lucrul acesta, cum as putea eu singur, cel cu totul neiscusit in frumoasa vorbire, sa va spun si sa va zugravesc, prin cuvint, o icoana atit de minunata despre chinurile, suferintele, rabdarea si nevointele acestor 40 de ostasi viteji si nebiruiti ai lui Hristos de la Sevastia?
Totusi, cerind ajutorul lui Dumnezeu, voi incerca sa arat dupa a mea slaba putere, istoria sfinta a patimirii acestor 40 de Mucenici, pe care Sfinta noastra Biserica Ortodoxa ii cinsteste cu o deosebita praznuire de aproape doua mii de ani. Sfintii 40 de Mucenici au patimit pentru credinta lui Hristos pe vremea paginului imparat Liciniu, in orasul Sevastia Armeniei, de la un eparh salbatic si pierzator cu numele Agricolae. Acesti sfinti au fost cu totii ostasi ai imparatului pamintesc, viteji in razboaie, care mai pe urma s-au aratat si ostasi alesi ai imparatului ceresc. Trei dintre ei cu numele de Chirion, Candid si Domnos, erau foarte iscusiti in dumnezeiestile Scripturi, si aflindu-se despre ei ca sint crestini, voievodul cel pagin i-a prins si ii silea sa se inchine idolilor neinsufletiti, prin care paginii aduc jertfe diavolilor.
Aducindu-i la judecata, tiranul Agricolae, mai intii i-a laudat cu  viclenie, ca sa-i insele; apoi, vazind ca nu se supun, le-a spus sa  respecte imparatestile legi si sa jertfeasca zeilor, ca sa nu fie munciti si pedepsiti cu moartea. Iar ostasii Imparatului ceresc au raspuns: "Daca pentru imparatul pamintesc am aratat atita vitejie in razboaie, precum stii, apoi cita vitejie si jertfa se cuvine sa aducem noi Imparatului Celui fara de moarte, Ziditorul tuturor?" Iar paginul eparh, vazind statornicia lor in credinta, le-a zis: "Una din doua alegeti: Ori sa va inchinati zeilor si sa le aduceti jertfe, ca sa luati daruri de la imparatul, ori, daca nu va supuneti, veti fi lipsiti de dregatorie si veti suferi munci amare".
"Noi sintem crestini, au raspuns ei, si pentru Imparatul nostru Iisus Hristos sintem gata a ne jertfi si a muri". Acestea zicind sfintii, au fost aruncati in temnita, pina ce eparhul se va gindi cu ce fel de moarte sa-i piarda. Iar sfintii, intrind in temnita ca intr-o biserica, si-au plecat genunchii la rugaciune, zicind: "Scoate-ne pe noi, Doamne, din ispita si din smintelile celor ce fac faradelege".
La miezul noptii, pe cind se rugau, li s-a aratat Domnul, zicindu-le: "Bun este inceputul nevointei voastre. Iar cel ce va rabda pina la sfirsit, acela se va mintui" (Matei 10, 22). Acest glas de sus auzindu-l toti, s-au bucurat si s-au rugat pina dimineata.
Dupa sapte zile Sfintii au fost scosi din temnita si adusi la judecata nedreapta. Pe cale, fericitul Chirion fiind mai tare in credinta ii sfatuia pe prietenii sai, zicind: "Fratilor, sa nu ne temem! Oare nu ne-a ajutat Dumnezeu in razboaie, cind Il chemam si ii biruiam pe vrajmasi care erau atit de multi? Dar acum numai trei s-au ridicat asupra noastra: Satana, Liciniu si Agricolae, eparhii Armeniei, sau mai bine zis numai satana, vrajmasul nostru cel nevazut. Oare unul singur va putea sa ne biruiasca pe noi patruzeci? Sa nu fie!"
Deci i-a intrebat eparhul daca se leapada de Hristos ca sa jertfeasca idolilor. Dar ei nici n-au vrut sa auda. Apoi le-au promis dregatorii si averi, numai sa implineasca porunca imparatului. Ei insa strigau intr-un glas: "Noi sintem ostasii lui Hristos si sintem gata sa murim pentru El. Iar averile si cinstea imparatului nu ne trebuie, caci asteptam rasplata vietii viitoare".
Atunci eparhul a poruncit sa-i bata cu pietre si sa-i arunce din nou in temnita. Aici s-au rugat sfintii lui Dumnezeu pina tirziu, iar la miezul noptii au auzit un glas de sus: "Cel ce crede in Mine, de va si muri, va fi viu. Indrazniti si nu va temeti de munci, ca in curind se vor sfirsi. Ci rabdati putin si veti primi cununi de biruinta!"
A doua zi Sfintii 40 de Mucenici au fost scosi din nou la judecata. Ei insa au raspuns eparhului intr-un glas: "Faceti-ne orice voiti, ca noi sintem crestini si nu ne vom inchina idolilor!" Auzind aceasta eparhul, s-a sfatuit cu ai sai si a hotarit sa-i arunce in temnita pina seara. Apoi a dat sentinta de moarte si anume sa fie dezbracati de haine si aruncati in lacul Sevastiei din apropiere, ca sa moara de frig, fiind iarna si ger.
Auzind Sfintii Mucenici hotarirea de condamnare la moarte prin inghetare, au dat lauda lui Dumnezeu si s-au rugat cu lacrimi sa le dea putere a rabda chinurile pina la sfirsit. Apoi, imbarbatindu-se unul pe altul, s-au sfatuit in ce loc doresc sa li se aseze cinstitele moaste dupa ce vor lua cununa muceniciei.
La indemnul celor mai viteji dintre ei, Meletie, "ostasul lui Hristos", impreuna cu alti doi, a scris o scrisoare de marturisire si de indemnare catre fratii lor de acasa. Scrisoarea s-a pastrat pina astazi sub numele de "Testamenul Sfintilor 40 de martiri ai lui Hristos, care s-au savirsit in Sevastia".
La asfintitul soarelui, Sfintii 40 de Mucenici au fost dezbracati de haine si aruncati goi in lacul inghetat al Sevastiei. Era ger cumplit si se chinuiau de iutimea frigului. Dar ei strigau la Dumnezeu sa le dea putere si rabdare pina la sfirsit. Unii mai slabi strigau: "Iute este gerul". Iar cei mai tari, raspundeau: "Dulce este raiul!" Altii ziceau: "Rece este gheata!" Ceilalti ii imbarbatau, zicind: "Fierbinte este dragostea de Dumnezeu!" Si asa se intareau unii pe altii, luptindu-se cu frigul si durerea.
Pe malul lacului se afla o baie cu apa calda, ca cei ce se vor lepada de Dumnezeu sa scape acolo de moarte. Si iata ca un ostas din cei patruzeci, slabind de ger, a alergat la acea baie si cum a deschis usa a cazut jos mort, pentru ca se departase Duhul Sfint de la el. Pe la miezul noptii o raza dumnezeiasca s-a revarsat din cer, a topit gheata si a incalzit pe Sfintii Mucenici. Apoi s-au coborit din vazduh 40 de cununi stralucitoare peste capetele ostasilor lui Hristos. Una, insa, plutea deasupra, caci unul din ei se lepadase. Atunci un ostas ce pazea pe mucenici, vazind cununa a strigat: "Si eu sint crestin". Apoi, dezbracindu-se, s-a aruncat in lac si cununa s-a asezat pe capul lui.
Dimineata cei 40 de martiri au fost scosi vii din lac si li s-au zdrobit fluierele picioarelor cu toiege pina ce si-au dat sfintele lor suflete in miinile lui Hristos. Numai cel mai tinar dintre ei, anume Meliton, nu murise. Paginii au asezat trupurile Sfintilor in care, sa le duca afara din cetate ca sa le arda. Dar mama Sfintului Meliton, vazind ca fiul ei ramine jos, imbarbatindu-se de Duhul Sfint, l-a luat in spate si alerga dupa carele acelea, ca sa nu fie despartit de ceilalti ostasi ai lui Hristos. "Vreau sa fiu mama de mucenic!" striga ea, indemnindu-si fiul sa rabde pina la capat. Pe cale Sfintul Meliton s-a savirsit in spatele mamei sale si s-a adaugat celorlalti.
Trupurile sfintilor au fost arse intr-un cuptor, iar cenusa lor a fost aruncata in apa. Putinele ramasite din moastele lor au fost adunate pe ascuns si duse la o biserica spre cinstire, cum cerusera Sfintii in testamentul lor.

Iubiti credinciosi,
Iata ce infricosate chinuri au rabdat Sfintii 40 de Mucenici, pentru dragostea lui Hristos. I-au batut si inchis in temnita, dar ei nu s-au infricosat. I-au aruncat goi, iarna, in lacul inghetat, dar ei nu s-au lepadat de credinta in Dumnezeu. Strigau paginii care ii chinuiau: "Inchinati-va zeilor si veti lua de la noi cinste si averi". Iar ei raspundeau: "Noi sintem crestini si nu ne trebuie cinste si avere pe pamint. Averea noastra este credinta in Hristos si viata vesnica!" Apoi le ziceau: "Iesiti din apa inghetata si intrati in baie, ca sa fiti vii si sa jertfiti idolilor!" Iar ei strigau: "Nu ne lepadam de Hristos! Raminem in ger sa murim pentru El, decit sa traim in baie impreuna cu diavolul!"
Vedeti, fratilor, credinta mucenicilor, rabdarea si barbatia lor? Vedeti cit de greu s-a aparat dreapta credinta in Dumnezeu pina astazi? I-au batut, i-au aruncat goi in lacul inghetat, i-au ispitit cu cinste, cu averi si baia cea calda, dar ei nicidecum nu s-au lepadat de Hristos. Le-au zdrobit picioarele pina si-au dat sufletele, iar ei strigau pina in ultima clipa: "Sintem crestini si nu ne lepadam de Hristos!" Numai unul s-a lepadat si a murit, dar Dumnezeu a ales pe altul in loc. Fericiti sint Sfintii 40 de Mucenici, caci, cu rabdarea si credinta lor, ne-au imbarbatat pe toti sa ne aparam dreapta credinta de secte si de necredinta! Fericiti sint cei ce rabda necazurile vietii cu curaj si nadejde in Dumnezeu. Fericiti cei ce nu-si vind sufletul diavolului pentru averi si cinste trecatoare!
Vedeti credinta si barbatia mamei Sfintului Meliton? Ea nu plingea ca fiul ei moare pentru Hristos, ci se temea sa nu se lepede de El si sa nu fie lepadat din ceata Sfintilor Mucenici. Curajul acestei mame este aproape unic in Biserica noastra. Sa invatam mult din taria si barbatia ei. Mamele crestine sa nu-si ucida copiii, ci sa-i nasca si sa le dea o buna crestere duhovniceasca. Sa-i pazeasca de pacate si de ispitele inselatoare ale tineretii, care le aduc boala si moarte. Sa-i invete de mici dreapta credinta, rugaciuni si ascultare de pastori, de Biserica si de mai marii lor.
In tara noastra Sfintii 40 de Mucenici sint mult cinstiti si pomeniti. In aceasta zi credinciosii aduc la biserica 40 de colaci in forma de 8, dupa numarul Sfintilor 40 de Mucenici, care se cheama popular "sfinti" sau "mucenici". Sa stiti ca acesti 40 de colacei impletiti simbolizeaza cele 40 de cununi care le-au luat din cer pentru credinta si rabdarea lor. Sint facuti din piine dulce si in forma de 8, pentru ca acest semn simbolizeaza vesnicia si dulceata vietii vesnice din ceruri.
Numele acestor 40 de sfinti sint: Kirion, Candid, Domnos, Isihie, Iraclie, Smaragd, Evnichie, Valent, Vivian, Claudie, Prisc, Teodul, Eutihie, Ioan, Xantis, Iulian, Lisinie, Aghie, Altie, Flavie, Acachie, Eodit, Lisimah, Alexandru, Ilie, Gorgonie, Teofil, Dometian, Gae, Leontie, Atanasie, Kiril, Sacherdon, Nicolae, Valerie, Filactimon, Severian, Andion, Meliton si Aglae. Sfintii 40 de Mucenici ai lui Hristos au fost prinsi spre patimire la 26 februarie si si-au dat sufletele in miinile Domnului la 9 martie, pe vremea paginului imparat Liciniu, imparatind peste noi Domnul si Dumnezeul nostru Iisus Hristos, Caruia I se cuvine slava, cinstea si inchinaciunea, impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfint, in vecii vecilor. Amin.


P.S.
Din inimă si din suflet,aduc multumiri tuturor 
celor care au pus si pun o cărămidă sau mai 
multe, la ZIDIREA CUVANTULUI 
 LUI DUMNEZEU!
Vă asigur pe toti dragilor,că mă rog pentru 
fiecare in parte,iar DARUL vostru ,vă va fi dat 
înapoi de Dumnezeu si de Măicuta 
Domnului,înzecit si poate chiar însutit. 

Ajutorul tău pentru zidirea Cuvântului 
Lui Dumnezeu,este de nepretuit!

DONATII PENTRU URMATOARELE DOUA VOLUME ,ALE  ADEVARULUI DUHULUI SFANT! 



https://plus.google.com/.../SC4N4eBme14

7 days ago - DONATII PENTRU URMATOARELE DOUA VOLUME, ALE ADEVARULUI DUHULUI SFÂNT ! DONATII PENTRU URMATOARELE DOUA VOLUME ,ALE ...


https://plus.google.com/.../CCD4pSVdgtb


Dec 7, 2016 - CARTEA ADEVARUL DUHULUI SFANTVA COSTA DOAR 28 LEI,  PENTRU LUNA DECEMBRIE 2016  si pentru tot anul 2017 !! CARTEA ADEVARUL DUHULUI SFANT, VA

31 de comentarii:

  1. D-na MARIA,
    Sunt consternat !

    Aseara, v-am rugat sa stergeti doua mesaje jignitoare la adresa mea, dar si a dvs., insa nu numai ca nu le-ati sters, dar ati facut public mesajul meu catre dvs.

    Din respect pt. dvs., v-am sustinut si am intervenit de cate ori v-a jignit, v-a umilit sau v-a amenintat grosolan cineva, si asta s-a intamplat de foarte multe ori, aproape zilnic si, in afara de cativa pocaiti (cel mai recent, cel cu ‘baba terorista’), de regula, de catre aceeasi persoana: o femeie bolnava psihic, cu o ura obsesiva fata de dvs. si ale carei jigniri, care exced orice minte normala, le-ati simtit din plin pe propria piele.

    Intervenind in favoarea dvs., acum vad ca a facut o obsesie si pt. mine, dar educatia si mintea rationala nu-mi permit sa folosesc un limbaj prin care ‘sa o dau cu capul de toti peretii’, asa cum ar merita. Am ironizat-o, i-am vorbit si cu frumosul, dar ea are un ‘razboi’ cu dvs. si nu se lasa.

    Si oamenii ‘normali’ mai urasc, dar sa te fereasca D-zeu de ura unui bolnav psihic !

    NIMENI altcineva nu a intervenit in aceste situatii, chiar daca multi dintre cei care intra pe blogul dvs. spun cat de mult va respecta si va iubesc ! Vorbe goale, daca nu iau si atitudine atunci cand sunteti atacata pe nedrept.

    In concluzie, probabil ca nu ar trebui sa mai intru pe blogul dvs., din simplul motiv ca nu pot sa nu iau atitudine atunci cand cineva, poate mai modest sau mai putin instruit, este jignit si umilit pe nedrept (tot eu am scris si in favoarea lui ‘Ion Masinca’, atunci cand a fost umilit de ‘un om patriot’), tot asa cum nu pot sa nu reactionez atunci cand citesc rautati intentionate la adresa tarii mele sau diverse aberatii si minciuni.

    Imi pare rau ca dvs.nu va dati seama care sunt mesajele Ramonei, pt. mine atat de evidente, ca sa nu-i mai permiteti sa mai infesteze acest blog cu ura ei…neomeneasca, as putea spune.
    Ea v-a intrebat cate clase aveti, ea v-a amenintat cu art.404 CP si ca ar trebui sa fiti pedepsita pt. ce spuneti la adresa unor ‘anumite’ persoane, ea va ironizeaza intrebandu-va ce-ati mai vorbit cu Duhul Sfant, ea va pune intrebari ridicole care va iau peste picior, si multe, multe altele…

    In fine, chiar daca sunt exrem de dezamagit de ceea ce se intampla, va doresc multa sanatate si toate cele bune…….



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai o impresie buna despre tine,bunul anonim care sare in ajutorul celor mai putin instruiti :D ,dragul meu stai calm nu esti demn de atentia mea ,nu ma poti afecta cu nimic iar sentimentele mele fata de tine sunt inexistente .Intr-un comentariu ai recunoscut ca Maria nu iti inspira incredere,ai bagat zanzanie intre comentatori de N ori ,ai jucat murdar. Ataci si ai pretentia sa scapi nesifonat ,gresit mod de gandire.

      Ștergere

    2. RAMONA MARIA PIT,
      NICIODATA nu am spus ca "'Maria ' nu imi inspira incredere". NICIODATA ! femeie obraznica si mincinoasa, tot asa cum NICIODATA nu am scris in numele altcuiva. NICIODATA !
      DEMONSTREAZA cu acele mesaje, nu cu vorbe goale ! DEMONSTREAZA ! Dar sa fie mesajele mele, nu ale altcuiva !
      Tu habar n-ai care sunt mesajele mele, in afara de cele adresate direct tie !

      Pt. cei care nu stiu Inca:
      TU AI FOST IN-TER-ZI-SA (!) PE ACEST BLOG pt. jignirile grosolane aduse d-nei Maria si cititorilor !
      TU INCA TE STRECORI AICI, CA UN HOT, SUB ANONIMAT, JIGNIND SI MANIPULAND IN CONTINUARE !
      DACA NU MAI ESTI DORITA, DE CE MAI ESTI INCA AICI ? DE CE ????
      DE ACEEA, TU ESTI CEA CARE NU MAI ARE NICIO CREDIBILITATE !

      Oamenii rationali, dar si corecti, pot trage si singuri concluziile !

      PS: “sentimentele mele fata de tine sunt inexistente” ????!!!
      Ce ‘sentimente’ mai fato ? Cine a vorbit vreodata de asa ceva ? Sunt scenariile tale inchipuite. Da’ ce om normal se uita la tine, D-zeule ?!

      Ștergere
    3. 18.15

      Polemica ta cu susnumita Pit, du-o pe alte meleaguri , va rafuiti intre voi si nu aveti nici in clin , nici in maneca cu blogul , cu gazda . E o ura veche ce va poseda pe toti care v-ati aciuit aici si va cunoasteti prea bine ca ati tot haluduit pe alte site-uri . Postati in anonimat si va scuipati venin .

      O apostrofezi pe ,,prietena'' ta cand tu , tot o anonima esti , asculta-te ce spui:

      ,,TU INCA TE STRECORI AICI, CA UN HOT, SUB ANONIMAT, JIGNIND SI MANIPULAND IN CONTINUARE !''

      Ce cautati voi maidanezilor la o asa predica postata ? Si ce ati inteles din ea? Cu ce drept va faceti voi aici jocurile de-a pititelea si dea baba oarba fara jena / Ce ne intereseaza pe noi mizeriile voastre si barfele voastre de 2 lei ?

      Stergeti-i de tot , doamna Maria , dati-le sonorul la minim sa urle ca lupii in pustiu la luna !

      Ștergere
    4. Linisteste-te om bun, nu mai pune totul la suflet!
      Apreciez tot ce ai făcut până acum, fără ca cineva sa-ți fi cerut aceasta.
      Continuă să fii tu, să devii mai bun si mai credincios, să te apropii mai mult de Dumnezeu si sa-L lasi pe El sa-i trezească pe cei care bajbaie pe căi rătăcite.
      Mergi pe calea Mântuitorului Iisus Hristos oricâte greutăți vei întâmpina.
      Adu pace in inima ta si roaga-te să fii iertat, să fie toți iertați si sa poți să ierti asa cum Hristos ne iartă pe toți si ne iubeste.
      Păstrează credința ortodoxă!

      Ștergere
    5. 18:15, tu esti barbatul purtator de fusta! Tu te certi mai rau ca o femeie. Zau, esti de rasul-plansul! Plm!

      Ștergere
    6. Maria, tu realizezi ca persoana (20:13), care mereu o ataca pe Ramona, este o persoana duplicitara? Asa se comporta un barbat? Nu inteleg ce urmareste. Se straduia sa-ti atraga atentia, sa-ti intre in gratii. S-a erijiat in aparatorul tau (cel mai indarjit). Ne balacarea pe toti. Cel mai tare ma sperie afirmatia lui: " sa o dau cu capul de toti peretii’, asa cum ar merita" .
      Azi m-am convins ca Ramona are dreptate!

      Ștergere
    7. 20:13, din cauza ta crestin ortodox a plecat de pe acest blog. l.ai facut in toate felurile. vai.vai.vai!

      p.s. crestin ortodox, te rog, da un semn!!!!
      te imbratisez!

      Ștergere
    8. Anonim10 martie 2017, 18:15, CRESTIN ORTODOX ,Anonim2 martie 2017, 19:38,
      Anonim1 martie 2017, 09:05,DS ,Anonim1 martie 2017, 22:52,Anonim2 martie 2017, 21:35,Anonim3 martie 2017, 07:16,Anonim3 martie 2017, 16:29,Anonim2 martie 2017, 15:48,Anonim1 martie 2017, 00:22,Anonim1 martie 2017, 15:05,Anonim27 februarie 2017, 23:05,Anonim1 martie 2017, 13:28...... SUNT MULTE :) . jigniri grosolane care iti apartin sunt in fiecare postare a Mariei. Esti plin de tine ,te consideri perfect si critici grosolan pe toate lumea inclusiv pe d-na Maria .Esti inselator . De ce mai sunt aici ? Simplu,vreau sa inteleg.
      TU INCA TE STRECORI AICI, CA UN HOT, SUB ANONIMAT, JIGNIND SI MANIPULAND IN CONTINUARE !
      DACA NU MAI ESTI DORITA, DE CE MAI ESTI INCA AICI ? DE CE ????
      DE ACEEA, TU ESTI CEA CARE NU MAI ARE NICIO CREDIBILITATE !
      Nu ma strecor ,nu manipulez ,nu am nevoie de credibilitate,intru pe acest blog din motive personale ce nu au legatura cu dumneata .Vorbesti de oameni rationali si corecti.... ce legatura ai dumneata cu ei? Ura este un sentiment de care m-ai acuzat :) ca l-as nutri pentru dumneata ,total fals.Din cate observ dumneata esti dus in eroare ,sentimentele pot fi de multe feluri domnule nu se limiteaza la ce ai dumneata in cap ;) ,in plus am un sot superb atat fizic cat si spiritual cu care am copii si 20 ani de casnicie .Nu imi sta in caracter sa flirtez ,m-ai inteles total gresit :) . Vocabularul pe care-l adopti imi arata ca esti un om insolent si in momentul acesta esti plin de SENTIMENTUL URII pe care-l porti obsesiv in comentariile de pe acest blog . Sfatul meu sincer este sa te indrepti spre subiectul acestui blog si sa lasi intriga ;) .Fi calm ;)

      Ștergere
    9. ramona 22:36, cum se traduce semnatura ta 'evlavioasa': Plm ????!!!

      Ștergere
    10. 22:34, tu esti cumva...'om minunat' ?

      Ștergere
    11. 23:39, mai ramona, da’ te-ai intrecut pe tine cu postarile ‘in numele.. altora’ (22:36, 22:53, 23:02) !
      Doar atat vreau sa-ti mai spun: cu aceste ultime postari confirmi inca o data absolut TOT ce am spus despre tine ! Esti o mitomana patologica…de la primul pana la ultimul cuvant. Si nu numai atat !
      “critici grosolan pe toate lumea inclusiv pe d-na Maria” – arata aici mesajele unde o critic pe d-na Maria ! A-RA-TA-LE ! Sa le vada toata lumea !
      Niciodata, absolut niciun cuvant sau cat de mica ironie nu am avut la adresa d-nei Maria. NI-CIO-DA-TA !
      Vezi ca n-ai raspuns la intrebarea esentiala:

      DE CE TI-A INTERZIS D-NA MARIA ACCESUL PE BLOG? Aceasta-i intrebarea !

      Restul sunt doar ‘aburelile’ mintii tale: doar scenarii si dorinte neimplinite !
      Povesti de adormit Mitzura…

      Ștergere
    12. Anonim11 martie 2017, 01:08,omule esti obsedat ! Nu am timp acum sa caut ,unii dintre noi mai si muncim ;) .De la 6 dimineata pana la 20 uneori si mai tarziu sunt extrem de ocupata .Cum imi fac timp o sa-ti dau pe tava comentariile jignitoare la adresa d-nei Maria .Vad ca perseverezi in ceea ce esti :) trebuie sa ti se dea o lectie prin care sa inveti cat ti-e lungul nasului . Pana atunci concentreza-te
      ,mediteaza si incearca sa-ti elimini vibratiile joase .Eu nu postez in numele altora,ai inteles gresit ,am spus de mai multe ori ca imi asum comentariile indiferent de sunt agresive sau nu .Problema mea cu d-na Maria nu ar trebui sa te framante pe tine,eu am comentat contra ei pana sa fiu interzisa si dupa un timp scurt,apoi am inteles care este menirea ei si care sunt atributiile mele . Din partea mea tot binele din lume sa se reverse asupra voastra ,sa fiti luminati si credinta adevarata sa va fie calauza.Suntem aici pentru a evolua invatand din greseli,abordarea mea a fost gresita si foarte asemanatoare cu cea pe care o ai dumneata asupra mea :) . EU AM POSTAT IN :
      Anonim10 martie 2017, 23:39,Anonim10 martie 2017, 00:35 , Anonim10 martie 2017, 00:39 RESTUL COMENTARIILOR NU IMI APARTIN . Incearca domnule sa-ti focalizezi energia pe ceva constructiv ,nu mai umbla imbracat in oaie .

      Ștergere
    13. 21:58, piatra cu care arunci, nu doar cu presupuneri eronate, in necunostinta de cauza, dar se pare si in neputinta de intelegere profunda a ce scrie cineva, ma mir ca nu ti-a cazut din mana !
      Limbajul imperativ agresiv nu te onoreaza, in conditiile in care ai o atitudine de ‘credincioasa’ vexata de ceea ce citesti. Degeaba mergi la biserica, daca dupa aceea ai astfel de puseuri lingvistice.

      Iti recomand mesajul an.10 martie 22:34: invata de la el cum vorbeste un om care nu doar chiar dovedeste ca este credincios, dar si un om care a inteles despre ce este vorba in propozitia asta cu ‘polemica’, atat cat ai fost tu capabila sa tragi concluzia ca ar fi.
      Cand citesti ce a scris el, ti se furnica pielea, pe cand, ce ai scris tu, starneste doar compasiune pt. ignoranta fatisa si rautatea la loc de cinste…

      Ștergere
    14. E timpul să vă liniștiți. Cereți lui Iisus Hristos să vă liniștească mintea asa cum a linistit marea. Atunci apostolii se temeau că vor pieri inecati. La rugămintea lor disperată Iisus a făcut pace si au trăit cu toții.
      Nu putem fi în ură cu ceilalți si să pretindem că suntem crestini, păstrători ai credinței în Dumnezeu.
      Ura nu duce la nimic bun. Ura se alimentează constant cu fiecare vorbă aruncată.
      E timpul postului mare.
      E timp de tăcere, de rugăciune, de plâns, de iertare, de meditare a patimirilor lui Hristos pe sf. Cruce.
      Impacati-vă si iertati-vă unii pe alții. Si pentru voi plânge Hristos.
      Dacă vă iertați chiar nu mai contează ce ați scris pe blog.
      Cu toții gresim si ne aprindem. Apoi reacționăm să ne apărăm.
      Hristos nu s-a apărat. A primit totul din iubire pentru oameni. Iar oamenii pe care-i iubea îl scuipau, îl băteau, îl injurau, îl luau în râs, îl rastigneau pe cruce si priveau cu satisfactie si trufie cum isi dă sufletul pe cruce.
      Hristos a fost înțelept. A vrut ca să ne învețe că timpul petrecut pe pământ e scurt, dar tot ce contează e cât de mult am iubit pe cel de lângă noi care ne batjocorește, ne irită...
      Căutați pacea lui Hristos. Si veți fi eliberați de povara păcatelor.
      Fiti buni asa cum Hristos este bun.
      Amintiti-vă că, dacă luăm în calcul mesajele cu cutremure si alte catastrofe, până mâine e târziu să vă cereți iertare si să vă împăcați.
      Orgoliul duce în iad.
      Iertarea si smerenia în rai.
      Alegeți.
      Dumnezeu vă iubește si va vrea să fiți la dreapta Lui când vă veni vremea.
      Sunteți minunați. Sunteți de neprețuit in ochii lui Dumnezeu.
      Impacati-vă si iubiti-vă!
      Vă cer iertare.

      Ștergere
  2. Bine si dumneaei ce sa faca cu toti cei care scriu sub anonimat si se dau drept Pit , Mit , Rit etc ? Menirea dansei nu e sa stea pe post de moderator de comentarii sub nicio forma . De aceea avea extrem de multa dreptate cine spunea ca e cazul ca acestea sa fie inchise , pentru ca iata ce vrajba aduc, ce insinuari, ce jigniri si restul atitudinilor scandaloase .

    Ar fi posibil ca dansa sa-l stearga pe Gicutu, Fanica, Popica si restul care se aciuiesc pe blog doar ca sa isi dea la ,,glezne '' sau sa ridice intrebari nesimtite de genul ,,cate clase are gazda ''. Ar ramane blogul cu 3 comentarii ca majoritatea sunt pline de apostrofari .
    Cu siguranta dansa va stopa definitiv pentru pacea si linistea tuturor, rubrica ,,comentarii'' intrucat ati innebunit-o cu faptul ca sterge, cenzureaza , pe ala il lasa , pe celalalt nu , etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim9 martie 2017, 22:19,habar nu ai dumneata de cate ori a postat Anonim9 martie 2017, 20:13 in numele altora.Acest om este bolnav.

      Ștergere
    2. V-a selecta d-na Maria pe toate, astfel incat sa ramane putine si bune , vor dispare toti cei care v-ati gasit sa va ,,jucati'' aici si ati venit cu ura pe voi de pe alte bloguri . Orice inceput are si un sfarsit .

      Ștergere
    3. Da, sfârșitul acestei șarade!
      Cand va veni Hristos si ii va descoperi pe profeții mincinoși!
      Unde se vor ascunde atunci de mania Lui?

      Ștergere

    4. 00:39 DE CE TI-A INTERZIS D-NA MARIA ACCESUL PE ACEST BLOG ?
      Ca sa ajungi sa ti se interzica accesul indiferent unde, inseamna ca ai incalcat NEPERMIS DE GRAV regulile locului !
      DE CE TI-A INTERZIS D-NA MARIA ACCESUL PE ACEST BLOG ?


      Ștergere

    5. Anonim 9 martie 22:19, aceeasi persoana despre care spui ca ridica ‘intrebari nesimtite’ de genul ,,cate clase are gazda'', iti spune chiar tie, care indirect ai facut-o nesimtita, tot cu acelasi tupeu si, ca si cand nu ar fi fost vorba despre ea, mintind ordinar, ca am postat in numele altora.
      Nu stiu, poate ai crezut-o, poate nu, dar am dat un raspuns mai sus.
      La asemenea acuzatii extrem de grave, orice om sanatos la cap TREBUIE sa reactioneze si sa clarifice lucrurile, pt. ca nu este normal sa lasi orice psihopat sa stearga cu tine pe jos. Nici macar lehamitea de a nu raspunde sau a nu te justifica la niste acuzatii nu ti-o poti permite, pt. ca, dupa mintea acestor persoane, ele considera ca daca nu raspunzi, de fapt tu nu mai ai argumente si le incearca o satisfactie falsa ca te-au facut knock-out ! Asa/atat judeca ele….
      De fapt, oamenii obiectivi si decenti pot discerne si singuri ‘calitatea umana’ a celor care scriu.

      Ștergere
    6. 23:27 doctorii ce spun? sansele sunt nule

      Ștergere
    7. 23:27, ai reușit performanta (de fapt, ca de fiecare data) sa strici postarea ăsta, care face referire la Predica Părintelui Cleopa!
      Asta demonstrează lipsa ta de respect pentru munca Mariei.
      Tine minte ce-ți spun: un barbat ( care are oo ) nu jignește și nu se cearta niciodata cu o femeie! Punct.

      Ștergere
  3. Rusine barbatilor (blestematilor) vasluieni care de sarbatoarea celor 40 SFINTI MUCENICI se aratau la tv intrecinduse sa bea 40 sau 44 pahare, deci isi bat joc de sfinti si de religie, si apoi se mira ca la ei in Vaslui vin toate relele peste ei, cred ca le merita Dumnezeu nu doarme.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acei care beau,sunt prinși de patima băuturii,ei nu sunt conștienți,ei din contra căuta orice mijloc de a sărbători,un motiv cat de mic.El a avut,si subliniez,a avut parte de credință,pe care nu a stiut-o pastra.Un om credincios este acela care respecta postul,nu poți manca de post,atunci fa fapte bune,nu poți nici asta atunci nu fa rău.Sa știți ca ortodoxia nu obliga,credință trebuie sa o ai in suflet,apoi din inerție mergi pe calea cea dreapta.Doamne,multi sunt in gradina ta!.Este fara margini de bun Dumnezeul caci numai ptr.asta trebuia sa ne nimicească.Știți dragii mei,de multe ori m-am gândit cați oameni ar vrea sa postească si nu pot.Nu ca nu ar dori dar poate ptr.ca nu au ce manca,la aceștia ar trebui sa ne gândim.Stiu ca nici un fir din cap nu se clătina fara voia lui Dumnezeu,si stiu ca pe aceștia care vor dar nu au posibilitate ii știe Tatăl Ceresc,,exact cum ii știe si pe aceia cu 40 de pahare.Aceștia sunt bețivii,doar ei respecta acest obicei creat tot de un discipol de al lor.Așa ca sa ne rugam ptr.ei sa vina pe calea cea buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamna Maria va rugam ca macar in postul Pastelui sa intrerupeti comentariile si barfele intre prietenii si dusmanii din clanul acelei Ramona Pit.

    Ei isi cunosc prea bine replicile care si le dau intre ei , se recunosc dupa ce scriu barfe, unii la adresa celorlalti .
    Va rugam sa stergeti orice comentariu care face referire la acest gen de discutie.
    Dupa cum ati sesizat ei nu au nicio treaba cu ceea ce postati , doar se sfasie intre ei .

    Nu le mai permiteti !

    RăspundețiȘtergere
  6. An.07:00, pt. ca 'tipa' femeia 'credincioasa' din tine, prin apelurile disperate catre d-na Maria, doresc si eu sa-ti spun urmatoarele lucruri:
    Avand in vedere ca absolut nimic nu este intamplator pe lumea asta, tot asa nu este nici faptul ca numai ‘anumiti’ oameni sunt si se intersecteaza pe acest blog !

    Cei care sunt aici, buni, rai, de diferite conditii, sunt pt. a invata diverse lucruri, pt. a primi sau a da o lectie, pt. a-si ridica intrebari la care pana atunci nici nu s-au gandit si chiar si pt. a primi o ‘palma’ care, cu siguranta ii va pune pe ganduri. Fiecare dintre noi suntem aici pt. ceva anume !

    Din pacate, multi dintre voi inca nu constientizati acest lucru si stati cu ‘pietrele’ in mana ca sa le aruncati in cei pe care nu-i intelegeti, care nu gandesc la fel ca voi, dar care, de multe ori, sunt cu mult mai buni decat voi, chiar daca, in modestia lor, nu fac parada de acest lucru.

    Faceti caz de ‘credinta’ voastra, ca va duceti la biserica, ca tineti post, dar sunt f. multi dintre cei care nu fac des sau chiar deloc aceste lucruri, dar sunt cu mult mai credinciosi si cu mult mai omenosi decat voi.

    Pana si d-na Maria, care intr-adevar este mai mult decat credincioasa, a spus cu modestie, ca chiar si dansa este un om ca oricare altul, cu o familie, cu grijile zilnice, cu un serviciu, doar ca are ‘darul’ acesta cu care putini sunt inzestrati.

    Pe acest blog subiectele sunt diverse, dar faptul ca sunt si unele strict religioase, nu inseamna ca acum trebuie sa facem pe mironositele (si aici nu ma refer la sensul din Noul Testament) si sa ne dam ochii peste cap la alte lucruri generate tot de confruntarile de pe acest blog si nu de pe altul. Intotdeauna lucrurile, indiferent de natura lor, trebuiesc spuse si, mai ales, lamurite.

    Duhovnicul Cleopa, pe care-l invocati voi ca scriem ‘barfe’ si ne jucam ‘jocurile copilariei’ cand se face referire la el, nici macar acesta nu s-ar fi suparat, ci, cu intelepciunea si harul specifice doar oamenilor de talia lui, in loc de ‘maidanezi’ ne-ar fi spus, coplesindu-ne cu bunatate: ‘manca-v-ar raiul’ !

    Ai capacitatea sa intelegi monumentala diferenta de abordare, an.07:00 ? Sincer, ma indoiesc !
    Doar oamenii simpli au ofuscari asemenea lor.
    Eu sunt doar un umil ‘maidanez’, deci, cu scoala putina, semianalfabet, prostut din fire si nevricos cand ma cearta cineva, DAR, vorba Elenei Farago, intr-una dintre celebrele ei poezii, “un biet catel are inima mai buna decat” o ai tu…cu siguranta !

    Apropo…TU ce esti ?

    RăspundețiȘtergere
  7. E clar. Vă place vorba lungă.
    E clar. Ați câstigat amândoi.
    E clar. Sunteți maestri în a vă contra si a va da cu ciocanul peste bataturi.
    Acum e timpul să vă cereți iertare si să vă împăcați.
    E postul mare. E timp de pocainta. E timp de mărturisire la duhovnic. E timp de liniște si plâns păcatele.
    Iar dacă vreți să faceți un bine, ajutati-o pe doamna Maria să publice anul acesta cele două cărți. Cred că merită după cate i-a fost dat să citească pe blog. E un gest crestinesc. Si e bine să o faceți din inimă, nu din obligație. Cine stie ce bine veți face ajutand ca cele două cărți să apară. Nu cunoastem viitorul. Dacă am putea, altele ar fi alegerile noastre.
    Iertati-mă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 22:36, e clar, ai inteles doar ce ai dorit.
      Si, nu toti intorc si celalalt obraz atunci cand sunt ‘scuipati’ pe nedrept ! Ne-ar fi fata mereu murdara, la cat de multi sunt cei care fac doar acest lucru. Unii chiar cu…’profesionalism’ !
      Sunt doar un simplu om, fara 'pretentii religioase' de niciun fel, si care nu este adeptul 'metodei' jignirii impardonabile urmate de 'iarta-ma' ! (sa nu confundam jignirea cu ironia). Trebuie gandit inainte de a deschide gura.
      Iti respect punctul de vedere impaciuitor, dar nici acesta scutit de observatiile rautacios-umane de la inceput, chiar daca urmat de discutatul ‘iarta-ma’ din final, drept dovada a faptului ca:
      Indiferent de intentii sau de pretentii, in esenta, omul ramane tot/doar om…

      Ștergere
  8. Anonim11 martie 2017, 22:36,un gest crestinesc este sa-l ajuti pe cel in suferinta .Sunt sigura ca d-na Maria isi poate duce povara si poate publica cartile si fara ajutor . Am renuntat la o viata fara griji pentru a urma calea mea ,muncesc pentru fiecare leu si-mi rup coloana ,nu dau bani la doctor,preot ,si atunci cand simt sa ajut un sarman prefer sa-i cumpar ce are trebuinta decat sa-i dau bani .Nu imi incalc principiile sub nici o forma indiferent de consecinte nu fac compromisuri. Un gest crestinesc ,pentru mine,este acela de ajutorare a unui om care nu are ce manca ,imbraca ,incalta ,acela este un om sarman si trebuie ajutat sa depaseasca aceste neajunsuri .D-na Maria si-a asumat aceste contradictii si rautati in momentul cand a primit directiva sa faca acest blog pentru a posta ceea ce-i dicteaza Duhul ,eu sunt de parere ca toate acestea sunt intelese si interpretate gresit .

    RăspundețiȘtergere