miercuri, 15 martie 2017

VINE IISUS HRISTOS ! VINE IISUS HRISTOS !

XX.             

                                    ATENŢIE !!!

Pe acest Blog DUMNEZEU EXISTA -MARTURII, nu se vor publica Comentariile injurioase,vulgare,precum si cele care aduc jignire cititorilor ,dar si administratorului acestui Blog!

         
                           
                            14 Martie 2017,ora 16,34 !

                                         Dragii mei, 

În aceasta după amiază, incercam sa ma odihnesc puţin, când ,aud glasuri multe care strigau în cor aşa :

                      "Vine Iisus Hristos!
                   Vine Iisus Hristos!
                  Iisus Hristos arde ca lumina ochilor!
                 Iisus Hristos arde ca lumina ochilor!"

                                                   
Image result for IISUS HRISTOS VENIREA..
Aşa strigau glasurile fericite si uimite.
Sa-L asteptam fratilor, si sa fim pregatiti sufleteste si trupeste pentru VENIREA SA pe Pămant romanesc, deoarece ,ROMANIA este Viitorul al Doilea Ierusalim.


Image result for IISUS HRISTOS VENIREA..

Cu ajutorul MÂNTUITORULUI nostru IISUS HRISTOS, prin luna Iulie 2017, ne vom bucura cu totii de cel de-al doilea volum al CARTII ADEVARUL  DUHULUI SFANT -ROMANIA Viitorul al Doilea Ierusalim,a carui lansare va fi tot la BUCURESTI, la LIBRARIA MIHAIL SADOVEANU.
Fireste,odata cu acest nou volum, va mai fi si al treilea volum, numit tot ADEVARUL  DUHULUI SFANT - EXTRATERESTRII EXISTA.
Scriu dragilor zi si noapte la Carti ,dar si aici pe Blog toate noutatile din fiecare zi si noapte.
Mi-i dor de BUNUL DUMNEZEU ,mi-i dor de IISUS HRISTOS si de DUHUL CEL PREA SFÂNT, mi-i dor de MĂICUTA  DOMNULUI .
Abia astept VENIREA SA, si ma rog cu inima si cu sufletul ca toti SEMENII nostri,sa astepte VENIREA LUI IISUS HRISTOS,cu bucurie,cu smerenie si cu infinita dragoste.
Mă rog zi si noapte si-mi tot spun ca ,daca IISUS HRISTOS ar veni acum pe Pămant,oamenii L-ar rastigni iar. 
Nu ar crede in MINUNILE SALE, nu ar crede nici azi, că EL este FIUL LUI DUMNEZEU si- al Prea Curatei Fecioare MARIA.
Sa-L chemam dragilor, în fiecare clipă pe iubitul nostru MÂNTUITOR, să spunem si noi,cum spune nepotica mea,întinzand mânutele catre IISUS din bolta Sfintei Biserici,sau către SFANTA ICOANA,asa:

                Doamne,Doamne,hai in baţele(bratele) mele.

Sau către SFANTA ICOANA, in care IISUS este rastignit ,de unde se vede cum Îi  curge sangele pe langa cuiele din palme si din talpile de la picioare,nepotica mea de doar 2 ani si 10 luni,Îi mângâie ranile,I le saruta, si-I spune cu glas tare:
                 Te iubec (iubesc)Doamne,Doamne. Te iubec mult tale(tare)!
Plâng de bucurie ,când o vad cum sta in genunchi spunand TATAL nostru singura,si INGER INGERASUL meu.
Fratilor, VENIREA  LUI IISUS HRISTOS este foarte aproape.
Sa-I daruim inima noastra,sufletul nostru,si să -mplinim PORUNCILE SALE cu dragoste si din dragoste.
Este SFANTUL POST al PĂTIMIRILOR DOMNULUI, si este bine pentru suflet,ca sa ne spovedim la PREOT ,după care, să primim Sfanta si dumnezeiasca Împărtasanie,cu Prea Scump si Prea Sfant Trup si Sangele Domnului.
De vom face asa, fara nicio indoiala, vom dobandi un loc în ÎMPĂRĂTIA LUI DUMNEZEU, sub ocrotirea divina a PREA CURATEI  FECIOARE MARIA,Căruia I se cuvine toata cinstea,slava si inchinarea ,AMIN.
                                       Cu dragoste,Maria.


P.S.

Din inimă si din suflet,aduc multumiri  tuturor celor care au pus si pun cărămidă sau mai multe,la ZIDIREA CUVANTULUI 
LUI DUMNEZEU!
Vă asigur pe toti dragilor,că mă rog pentru 
fiecare in parte,iar DARUL vostru ,vă va fi 
dat înapoi de Dumnezeu si de Măicuta 
Domnului,înzecit si poate chiar însutit. 

Ajutorul tău pentru zidirea Cuvântului 
Lui Dumnezeu,este de nepretuit!

DONATII PENTRU URMATOARELE DOUA VOLUME ,ALE  ADEVARULUI DUHULUI SFANT! 




https://plus.google.com/.../SC4N4eBme14

7 days ago - DONATII PENTRU URMATOARELE DOUA VOLUME, ALE ADEVARULUI DUHULUI SFÂNT ! DONATII PENTRU URMATOARELE DOUA VOLUME ,ALE ...


https://plus.google.com/.../CCD4pSVdgtb


Dec 7, 2016 - CARTEA ADEVARUL DUHULUI SFANTVA COSTA DOAR 28 LEI,  PENTRU LUNA DECEMBRIE 2016  si pentru tot anul 2017 !! CARTEA ADEVARUL DUHULUI SFANT, 

109 comentarii:

  1. offf ! Ce inseamna si nestiinta .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da! Iisus Hristos vine, dar nu acum fraților, caci nu s-a împlinit toate profețiile, de ce atâta rătăcire?
      Mai sunt niște etape...nu va păcăliți singuri!
      -perioada de crize,cutremure și vesti de războaie...
      -Războiul Gog cu Magog(adică al 3-lea război. Mondial)
      -perioada de pace (întărirea în credinta)
      -perioada de dictatura planetara (pecetea...adică,,cip'')
      Trebuiesc împlinite toate evenimentele anuntate de cele 7 ,,trambite''...din revelația lui Ioan (Apocalipsa)

      -La final -venirea a 2-a Lui Iisus Hristos

      Ștergere
    2. 22:18, Daca! Lumea se convertește, tot ce ai scris tu, prin rugăciune și post se pot anula. Diavolul umblă răcnind pe cine să mai înghită. Sfârșitul lui este aproape. Trebuie să vină mileniu creștinismului. Dacă lumea nu se convertește tot ce ai scris tu se va întâmpla.

      Ștergere
  2. Dna Maria,chiar credeti ca "alti oameni"L-ar rastigni,sau noi toti, L-am rastigni?Pai, nu asta facem si aici pe blog? Il tot rastignim prin reamintire cu pozele afisate mai mereu.Pe mine ma dor aceste poze!Cineva se bucura, tinand vii chinurile rastignirii, aratandu-si puterea biruintei asupra Celui care a venit sa elibereze omenirea.
    Mare pacat ca nu intelegeti acest ADEVAR!

    Sufletul meu se bucura de Inaltare.
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Greu de inteles pentru majoritatea, dar asa este, Didona. Insa cei mai multi fac o confuzie considerand ca sangele lui Iisus si suferinta Lui pe cruce ii mantuieste uitand complet de ce a venit Iisus aici. Misiunea Lui nu a fost aceea sa moara pe cruce ci sa ne invete Adevarul. Rastignirea este o fapta cumplita facuta de om. Nu putem acum aduce laude unei asemenea fapte.

      Ștergere
    2. Aici este problema,religiosii cred ca a venit sa moara in locul lor.Un mare fals ,de aici se trag toate problemele umanitatii,cati au murit in numele religiei?

      Ștergere
    3. Cand Dumnezeu a poruncit lui Avram sa jerfeasca fiul lui in numele lui Dumnezeu si Avram sa supus fara ezitare a fost sai incerce credinta.si Dumnezeu la randul lui a trimis pe Fiul Lui ca sa ne arate cat de mult ne iubeste.Iisus a venit sa ne arate Calea Adevarul si Viata,felul de a fi FII LUI DUMNEZEU sa putem sa intram inapoi in Rai.EL NU A VENIT SA NE MANTUIASCA CI SA NE FIE EXEMPLU PENTRU NOI,CI SA MANTUIASCA PE CEI CE VOIAU MANTUIREA( CEI CREDINCIOSI)CAND VA VENI VA FI CA JUDECATOR AL FAPTELOR FACUTE IN VIATA.CAND SE SPUNE " SI IARA VA SA VINA CU SLAVA SA JUDECE VII SI MORTI" SE REFERA VII:: LA CEI CE AU CREDINTA. MORTI::CEI IMPOTRIVA CREDINTEI.

      Ștergere
    4. Da Anonim15 martie 2017, 22:43, aici este marea problema a umanitatii care sta in calea evolutiei spirituale. Este ca un fel de blocaj care tine umanitatea pe loc. O capcana este. Foarte grav. Mare ticalosie a stat la baza urzirii acesteia cu efecte dezatruoase pentru umanitate.

      Ștergere
    5. Nu-i asa cum ziceti, 22:43 si 15:51.

      Ștergere
    6. Si cum este dupa tine Anonim16 martie 2017, 18:34?

      Ștergere
  3. Doamna Maria desi sunt o pacatoasa dar doresc din tot sufletul venirea Domnului Nostru Iisus Hristos doamna Maria. Dumnezeu sa binecuvinteze poporul sau si pe noi pe toti Amin.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vine ,doamna Maria ,căci au mai rămas căteva „oi”,din turma sa ,iar vremurile ce le trăim ,ne-alungă în pustiu .Am ajuns să-mi petrec timpul închisă în apartamentul ,închiriat.Nu vreau să mai simt energia negativă ,pe care semeni de-ai noștri ,o emană.deși am casă ,prefer să stau cu chirie ,căci la mine acasă ,părinții nu mai sunt cei cu care am copilărit ,frații nu mai sunt cei cu care mă jucam ,și pe care îi iubesc cu tot sufletul .A intrat dihonia și în țărișoara asta .Știu că va veni ,v-am mai spus și altă dată de viziunea mea ,din luna septembrie(l-am văzut pe Domnul Iisus Hristos în locul discului solar ,îmbrăcat în mantie roșie.Mâna dreaptă o ducea în dreptul inimii și arunca spre mine raze calde de Lumină și Iubire).Căci da ,asta e ,Dumnezeul nostru al tuturor ,LUMINĂ și IUBIRE!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi am ajuns sa plecam din Bucuresti sa fim aproape de baiatul cel mare,sa-l ajute pe fratele lui cand n-o sa mai fim noi,iar el a plecat din tara la munca si nici nu ne mai cunoaste.V-am marturisit asta pentru ca ma doare sufletul!Maria H

      Ștergere
    2. Noi am ajuns sa plecam din Bucuresti sa fim aproape de baiatul cel mare,sa-l ajute pe fratele lui cand n-o sa mai fim noi,iar el a plecat din tara la munca si nici nu ne mai cunoaste.V-am marturisit asta pentru ca ma doare sufletul!Maria H

      Ștergere
    3. 10:08- joaca-te cu mine, eu sant la fel :))

      Ștergere
    4. Maria Handic16 martie 2017, 00:29
      Doar sa va rugati pt el.
      Doamne-ajuta.

      Ștergere
    5. Maria Handic, Dumnezeu sa-l intoarca cu inima la voi pe fiul vostru!
      Mergi la mormantul lui Arsenie Boca si roaga-l sa il aduca pe fiul vostru la voi, sa intoarca fata spre voi!
      Nu va trece mult timp si ai sa vezi!

      Asa a patit o bunica. Fata ei nu o lasa pe nepoata bunicii sa vin la ea. A fost la mormant si a ceut Parintelui acest lucru. Dupa trei zile, s-a trezit la usa cu fata ei.. Ii adusese nepoata sa o vada. Din acea zi, totul s-a schimbat in bine!
      Dumnezeu sa ajute!

      Ștergere
  5. Doamne Isuse vino odata! dar vino cat mai repede cu putinta si salveaza lumea aceasta si Pamantul acesta! Pana cand atata injustitie si rautate? Basta! Pana cand acesti coducatori de lume fara Dumnezeu? Doamne te rog asculta rugaciunile celor care te chiama. Amin Amin Amin.

    RăspundețiȘtergere
  6. Maria, am nevoie de ajutorul tau. Cu putin timp in urma, am cerut lui Dumnezeu un raspuns la problema mea sufleteasca. In timp ce ceream ajutorul (in gandul meu, deoarece ma aflam intr-un parc, pe alee), mi-am aruncat ochii spre cer plini de speranta. La sfarsitul rugaciunii de ajutor, iar mi-am aruncat ochii spre cer. In acel moment am vazut - foarte clar - citra ''3''. Am inlemnit ... cu ochii atintit spre cifra ''3'' , care se vedea foarte clar pe cer. M-am dezmeticit, am scos telefonul in speranta de a fotografia momentul.... Am fotografiat, dar cifra ''3'' nu apare.

    Nu stiu cum sa intrerpretez acest raspuns.
    Ma poti ajuta? Multumesc, Maria!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 12.47,probabil la servici lucrezi într-un domeniu industrial ceva legat de lucrul pe bandă.iar în timp ce lucrai te gândeai la Sfânta Treime.astfel că mai târziu gândul tău s-a materializat pe cerul de deasupra ta.aşa a apărut şi chipul lui Iisus Cristos deasupra mea care este la poza de la avatar.gândul tău a interacționat cu conştiința Dumnezeului Pământ iar acesta a reacționat dând forma gândului tău unui nor care face parte din trupul lui DUMNEZEU PĄMÂNTUL.ESTI CRISTIC.

      Ștergere
    2. 12.47!

      Continua 12.47 rugaciunile cu Acatistul sfintei Treimi , e luna martie, luna a 3-a a anului . O zi de miercuri ....litera C....?


      Cititi aici despre :


      Fragment din Cap. “Experienta Treimii“ – Parintele Dumitru Staniloae in dialog cu pr. Marc-Antoine Costa de Beauregard:

      http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/06/16/experienta-cotidiana-a-treimii-1/

      Ștergere
    3. IMPORTANT este ca TU ai vazut cifra 3 la sfarsitul rugaciunii tale si nu fotografia,pentru ca tu te-ai rugat si tie ti s-a aratat acea cifra,roagate,crede in continuare si ajutorul il vei primi,aceeasi Minerva P.

      Ștergere
    4. Multumesc, Madus!
      Multumesc, an. 19:28!
      Multumesc, an. 19:55!

      Raspunsurile voastra m-au luminat.
      Daca ati sti cat de clar s-a vazut aceasta cifra, parca era "scrisa" de o mana - cu o pensula subtire - pe cer.

      Inca o data, va multumesc pentru raspunsurile data!

      Ștergere
    5. Anonim 12.47 ,nimeni nu-ti poate spune ce inseamna acea cifra 3. Doar tu poti gasi raspunsul cu ajutorul lui Dumnezeu. Sunt convinsa ca impreuna cu acea reprezentare vizuala ai avut si ganduri ,ca raspuns la rugaciunea ta . Insa neasteptandu-te la manifestarea ei,ti-ai blocat gandurile si , in consecinta , ai ignorat raspunsurile.
      Tot ceea ce trebuie sa faci este sa te rogi in continuare, de preferat fiind intr-o stare de vibratie inalta, adica sa fii intr-o stare de fericire, bucurie , recunostinta si sa astepti raspunsurile si sa le accepti.
      Poate acum esti intr-o perioada mai dificila din viata ta si Dumnezeu ti-a dat incercari nu tocmai placute. Nu trebuie sa disperi pentru ca intotdeauna in spatele necazurilor stau lucrurile bune. Dumnezeu ne da necazurile pentru a ne aduce pe calea cea buna, pentru a ne implini menirea pentru care am venit aici pe Pamant.
      Ai incredere in Ingerul tau pazitor care este in permanenta impreuna cu tine si te ajuta de fiecare data cand ii ceri ajutorul . Ai icredere ca el exista cu adevarat, nu e doar o inchipuire a oamenilor. Iti va trimite ganduri care te vor ajuta. Sper din tot sufletul sa-ti fie bine! Carmen M

      Ștergere

    6. Anonim15 martie 2017, 12:47
      CIFRA 3,vine de la PREA SFÂNTA TREIME!
      DUMNEZEU TATĂL,DUMNEZEU FIUL si PREA SFÂNTUL DUH. SFANTA TREIME te ocroteste si Ei trebuie sa te rogi din toata inima ta si cu tot sufletul tau. SFINTEI TREIMI si MAICII DOMNULUI care a nascut pe IISUS HRISTOS si astfel S- a înfaptuit SFANTA TREIME. Cifra 3,iti va purta noroc in fiecare clipa. Ziua de 3,luna a 3 a, anii care au un 3 in mijlocul lor,toate-ti sunt spre ocrotirea ta divina. Sa fii fericit si sa multumesti LUI DUMNEZEU si MAICII DOMNULUI pentru acest SEMN DIVIN pe care ti l-au dat. Căci nu oricine poate primi asemenea SEMNE. Esti un suflet bun si ales.

      Ștergere
    7. Multumesc, Carmen N, pentru raspunsul dat!
      Da, sunt intr-o perioada mai dificila. Ieri, cand ma aflam in parc, am spus in disperare: Doamne, fa ceva, pentru ca nu mai pot! Si... mi-am aruncat ochii spre cer (deobicei nu fac acest gest). Adevarat, gandurile mi s-au blocat... Dar, imediat, am simtit o usurare! Am inceput sa zambesc (probabil cei care erau in parc... au observat schimbarea starii mele).
      Multumesc Lui Dumnezeu pentru tot ce am!

      Toate cele bune, Carmen N!

      Ștergere
    8. Anonim 12.47, exista o carte "Numere de inger 101 " de Dorren Virtue care se gaseste si pe internet, nu este necesar sa o cumperi, si daca tu crezi ca te poate ajuta , o poti folosi oricand. Trebuie doar sa crezi.
      Conform autoarei, ingerii nostri pazitori , pot comunica cu noi si prin intermediul numerelor. In carte sunt date 999 de interpretari. La numarul 3 spune asa ( voi scrie exact ca in carte) : Maestrii spirituali elevati te ajuta- in mod obisnuit aceasta inseamna un maestru inaltat pe care- l simti apropiat- de exemplu Iisus , un sfant sau oricare alta personalitate spirituala/ religioasa.
      Daca inima ta iti spune ca poti sa folosesti cartea, fa-o ,pentru ca e indrumarea ingerului tau pazitor.Nu trebuie sa- ti bati capul cum trebuie s-o folosesti , pentru ca prin intuitie , vei sti. Daca nu vei simti impulsul de a o folosi inseamna ca ingerul tau gaseste o alta modalitate de a comunica cu tine. Nu trebuie sa treci informatia pe care eu ti-am trimis-o prin filtrul gandirii, pentru ca te poate limita, doar vezi ce simti si actioneaza ca atare.
      Poate e greu de crezut ,dar pentru mine funtioneaza fb. Am o legatura f stansa cu ingerul meu pazitor si imi trimite in fiecare zi mesaje prin intermediul ceasului. Este ceva extraordinar. E o poveste mult mai lunga cum de stiu ca este el si nu alcineva,nu o spun pentru ca nu stiu daca intereseaza pe cineva.
      Toate cele bune! Carmen M

      Ștergere
    9. Maria, tu esti ca ploaia de vara care invioreaza totul! Acesta este efectul raspunsului tau asupra mea. Iti multumesc, Maria, pentru raspuns! Ii multumesc Lui Dumnezeu si Maicii Domnului pentru semnul divin ( "cifra 3"")!

      Ștergere
    10. Carmen M, multumesc pentru informatie! Voi descarca cartea de pe i-net.
      Cu siguranta , noi, cititorii acestui blog, dorim sa ne impartasesti experienta ta cu ingerul tau pazitor.

      Ștergere
    11. 3 simbolozeaza SFANTA TREIME cea ce inseamna ca ai protectia si continua cea ce faci cu incredere in DUMNEZEU.AMIN.

      Ștergere
  7. Chiar necredinciosi si nestiutori sint cei ce se cred intelepti pamintului dar vor pierde, iar cind il vor vedea pe ISUS CRISTOS si toate lucrurile care sau spus ca se vor adeveri atunci vor intelege cit de (intelepti ) au fost vor ramine negri de atita inteligenta si critica pe care o fac in numele DUHULUI SFINT Amin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar si nestiutori si necredinciosi stiu sa scrie corect numele Mantuitorului, fi si tu ca ei anonim 13:56

      Ștergere
  8. Nu!,mai intai trebuie sa vina razboiul mondial si-apoi Antihrist la Ierusalim dupa zidirea celui de-al treilea templu,ce va fi judecat de Dumnezeu timp de 7 ani,si-abia apoi vine Hristos pe Pamant,cu noul Ierusalim din cer cum este scris!Ce-a vrut Dumnezeu sa va spuna doamna e ca vine judecata de 7 ani mai intai ca sa curete Pamantul,si-apoi vine Hristos!Si extraterestrii sunt demoni ce vor chinui pacatosii fara sa-i omoare,ce evident apar si ei undeva in a doua jumatate a Necazului de 7 ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă tem că ai dreptate 14:36.

      Ștergere
    2. Necazul va fi scurtat la jumătate adică 3 ani jumate. O face Domnul pentru cei aleși sa nu piară și ei.

      Ștergere
    3. mihaela nu ai priceput vor fi 7 ani , dar ultima jumate care e de 3 ani jumate vor fi de prigoana, primi ani vor fi cu vorba dulce.

      Ștergere
  9. Dacă tu crezi si Dumnezeu nu există nu pierzi nimic.Dar daca crezi si există căstigi totul! Pariul lui Pascal.

    RăspundețiȘtergere
  10. Iisus "străluceste" ca lumina ochilor asta e sensul corect al interpretării cuvintelor. Cuvantul "ARDE" poate fi asociat sau completat in acest caz cu cuvantul "stralucire".Iisus este plin de stralucire si lumina precum ochii care ard de focul dorintei de a vedea pe cineva iubit asteptandu-l cu nerăbdare si dragoste.
    Se stie si este scris ca Iisus va reveni cu mare slavă si cu stralucirea a 1000 de sori la un loc pentru ca sa fie recunoscut de toți cei ce l-au străpuns si înjunghiat in sensul propriu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Doamne, suntem ''o mana '' de oameni pe acest pamant. Trebuie sa ne intelegem, sa ne iubim, sa inchidem ochii la imperfectiunea altora, sa nu emitem pretentii exagerate.
    Hai sa fim placuti Lui Dumnezeu!
    Dumnezeu sa ajute!

    RăspundețiȘtergere
  12. Citesc cu mare ingrijorare cu cata usuratate priviti acest mare eveniment cosmic si credincios pe alta parte. In primul rand nu va sti nimeni nici cel mai mare prooroc, o sa-l vedem pe norii cerului dintr-o margine in alta a pamantului, scrie in biblie nu spun eu. Romania nu va fi nici odata al doilea Ierusalim va imbatati cu apa rece, Domnul Iisus tot in Israel va veni, deci rugati-va pentru pacea Ierusalimului. Usuratatea este in rostirea Domnului Dumnezeu. Pana sa vina, biserica rascumparata va fi rapita, puneti mana pe bibilie cititi cu atentie si cutremur, in primul rand noul testament. Pocaitiva Dnu se uita la inima in primul rand o vrea in totalitate pentru El. Ori cu Mamona ori cu Dumnezeu.Nu oricine va spune Doamne, Doamne va fi mantuit, nici pe departe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 17:11. Indiferent dacă crezi sau nu, dacă îți place sau nu, România va fi noul Ierusalim. Nu Românii l-au răstignit pe Iisus pe cruce.

      Ștergere
  13. Răspuns ptr Anonim 15 martie 2017, 12:47,
    Te-ai rugat ptr problemele tale. Cifra 3 poate insemna ca peste 3 luni, 3 saptamini sau 3 zile ti se rezolva problema. Sau poate insemna, ca trebuie rugaciune la Sf TREIME.
    Drum drept si lumina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, an. 18:21, pentru raspuns!
      Asa voi face, ma voi ruga la Sfanta Treime!

      Ștergere
    2. Citeste Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului si-ti rezolvi toate provocarile.

      Ștergere
    3. 10.57

      Nu sunt provocari , este cea ce fiecare are scris in cartea vietii sa duca . Nu exista doar drum asfaltat ,urcusul are trepte abrupte .

      Ștergere
    4. Multumesc, an. 10:57, pentru sfatul tau, pe care
      il voi urma!

      Mult bine va doresc!

      Ștergere
    5. Cu drag, 20:04 si toate cele bune!

      Ștergere
  14. Sa deschidem bine ochii sa cunoastemm adevarata venire a Lui Isus.Sa nu uitam ca este unul fals care se numeste antihristul.Poate ATI auzit de proiectul blue bum care vor sa-l aduca pe Isus prin tehnologie.Isus cel adevarat va veni dar pana atunci sa avem mare grija sa nu fim inselati de o holograma.Diavolul vrea sa insele omenirea prin aceste lucruri diabolice care le fac oamenii.Sa ne rugam ca Dumnezeu sa ne lumineze sa cunoastem adevarata venire a mantuitorului.Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti de pe acest blog.

    RăspundețiȘtergere
  15. Dumnezeule Atotputernic,bine ar fii sa vina Isus cit mai repede ,sa ne sorteze pe cei buni,de cei răi, ca așa cine știe cum ajungem!

    RăspundețiȘtergere
  16. Daca nu stie fiul si doar Tata-L...de ce mai scorniti zazanie ca l.ati vazut...ca maine vine..Stiti ca totul va fi doar o Lumina puternica asa cum este in biblie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oare Fiul , de ce nu stie, iar Tatal stie, cand vine sfarsitul lumii? Ca doar Tatal este in Fiul, si Fiul in Tatal! Nu v-ati pus aceasta intrebare niciodata! Ca doar e Dumnezeu si unul si celalalt in Sfanta Treime?! Este ultima dorinta a Fiului (inainte de Judecata Universala) de a fi OM ADEVARAT. EL (FIUL) este printre noi. A luat trup stricacios de Om Adevarat, asa cum si apostolii nu L-au recunoscut dupa Sf. Inviere, nici Maria Magdalena, dar cum sa-L recunoastem noi, care speculam ce dorim din biblie? Se spune ca diavolul cunoaste cel mai bine biblia, ca sa o rastalmiceasca in favoarea lui! Tatal L-a ascuns asa de bine pe Fiul, ca nici Fiul nu stie cine Este. El scrie aici pe blog, cum a specificat intr-o postare si GABRIEL. Nici eu nu pot confirma cele spuse de mine. Iisus ne-a predat "LECTIA" prin pildele si minunile Lui de acum 2000 de ani, iar acuma Ne asculta prin Judecata de Apoi. Oare a fost in zadar Rastingnirea Lui, sau mai trebuie o alta Rastignire in ziua de azi. Eu cred, ca in 2000 de ani nu am invatat nimic. E alegerea noastra pe care cale o apucam. Nu poti iubi ,in mod egal, doi stapani. Doamne ajuta si un post binecuvantat sa va dea Domnul si iertati-ma!

      Ștergere
  17. DESPRE FAPTELE BUNE ALE CELOR DE ALTĂ CREDINŢĂ DESPRE MÂNTUIREA NEORTODOCŞILOR

    https://parohiatorrent.files.wordpress.com/2012/06/sf-ignatie-brancianinov-despre-mc3a2ntuirea-neortodocc899ilor.pdf

    RăspundețiȘtergere
  18. Faptele bune

    Daca cineva gandeste despre sine ca este un om bun deoarece face numai bine si intreaga sa viata este indreptata inspre a-l ajuta pe aproapele sau, fiind si un participant la donatii si acte de caritate, faptul acesta este fara indoiala deosebit de pozitiv.

    Daca insa prin facerea de fapte bune cineva crede ca isi poate aduce astfel un aport personal in castigarea mantuirii sale si a unui „loc in cer”, atunci acea persoana se inseala amarnic.
    De ce?

    Pentru ca Dumnezeu nu se uita la faptele bune ale omului, deoarece „6 ... toate faptele noastre bune sunt ca o haina manjita ...” (Isaia 64.6)
    Este scris: „10 Nu este nici un om neprihanit, nici unul macar.” (Romani 3.10)
    „12 ... Nu este nici unul care sa faca binele, nici unul macar.” (Romani 3.12)
    „20 Fiindca pe pamant nu este nici un om fara prihana, care sa faca binele fara sa pacatuiasca.” (Eclesiastul 7.20)

    Oricat de mult s-ar stradui cineva sa fie desavarsit, nu va reusi si candva va esua.
    Etalonul desavarsirii (biblic: sfinteniei) omului il reprezinta Legea celor Zece Porunci.
    Trebuie spus ca Dumnezeu nu a dat oamenilor aceasta Lege ca sa o „tina” si astfel sa fie mantuiti prin ea.
    Aceasta i-ar fi omului oricum imposibil.
    Este de ajuns sa fi mintit o singura data, sa fi avut un singur gand necurat, sa fi aruncat o privire lacoma nepermisa sau sa ne fi maniat doar o singura data si am si devenit calcatori de Lege.
    Urmarea (biblic: plata) acestei incalcari este moartea (Romani 6.23).

    Nimeni nu poate indeplini pe deplin cerintele Legii: pe de o parte pentru ca aceasta este cu neputinta omului, iar pe de alta parte deoarece fiecare dintre noi - urmasi ai primului om care a incalcat Legea (biblic: pacatos) - este de asemenea tot un pacatos.

    Prin urmare, „faptele bune” nu pot constitui un mijloc de inlesnire al mantuirii noastre si prin intermediul lor nu adaugam nimic la meritele noastre inaintea Dumnezeului Celui Sfant.

    Oamenii fac adeseori greseala de a se considera „drepti”. Aceasta dreptate (biblic: neprihanire) omeneasca nu are nici o valabilitate inaintea lui Dumnezeu.
    Deoarece Dumnezeu este sfant, El nu poate avea o comuniune cu omul pacatos.
    Dumnezeu se uita numai la lucrarea de mantuire savarsita de Fiul Sau Isus Hristos.
    „30 ... El a fost facut de Dumnezeu pentru noi intelepciune, neprihanire, sfintire si rascumparare” (1 Corinteni 1.30)

    Deci, omul este indreptatit prin Isus Hristos, si anume prin credinta in El.
    Omul nu este mantuit prin propria sa dreptate, ci prin dreptatea (sau: neprihanirea) Fiului Isus Hristos, singura de pret inaintea Atotputernicului Dumnezeu.

    Exista o pilda a Domnului Isus care ne infatiseaza doua categorii de oameni:

    „9 A mai spus si pilda aceasta pentru unii care se incredeau in ei insisi ca sunt neprihaniti, si dispretuiau pe ceilalti.

    RăspundețiȘtergere
  19. Continuare :
    10 "Doi oameni s-au suit la Templu sa se roage; unul era Fariseu, si altul vames.
    11 Fariseul sta in picioare, si a inceput sa se roage in sine astfel: ,Dumnezeule, Iti mulţumesc ca nu sunt ca ceilalti oameni, hrapareti, nedrepti, preacurvari sau chiar ca vamesul acesta.
    12 Eu postesc de doua ori pe saptamana, dau zeciuiala din toate veniturile mele.'
    13 Vamesul sta departe, si nu indraznea nici ochii sa si-i ridice spre cer; ci se batea in piept, si zicea: ,Dumnezeule, ai mila de mine, pacatosul!'
    14 Eu va spun ca mai degraba omul acesta s-a pogorat acasa socotit neprihanit decat celalalt. Caci oricine se inalta, va fi smerit; si oricine se smereste, va fi inaltat."

    (Luca 18.9-14)

    Vamesul este reprezentantul acelora care au ajuns in inima lor la cunostinta faptului ca sunt nedesavarsiti, neputind vreodata intruni „punctajul” cerut de sfintenia divina. Plin de umilinta, el inalta Creatorului sau ruga de a se milostivi de el.

    Fariseul ii reprezinta pe cei care isi pun increderea in sine si in faptele lor, crezand ca prin aceasta vor fi indreptatiti in fata lui Dumnezeu.

    Atunci cand Ioan Botezatorul, apoi Isus Insusi si mai apoi ucenicii Sai i-au indrumat pe toti oamenii („Dumnezeu ... porunceste acum tuturor oamenilor de pretutindeni sa se pocaiasca.”) (Faptele Apostolilor 17.30) sa se pocaiasca, ei aduceau prin aceasta la cunostinta tuturor ca nu pot fi desavarsiti prin propriile puteri (v. Romani 7.14-25).

    Este totodata intelegerea faptului ca omul fara Isus este pierdut pe vesnicie.
    Oamenii care refuza sa inteleaga ca Isus Hristos este singura lor sansa de supravietuire dincolo de aceasta vremelnica existenta lumeasca pierd viata vesnica.

    Viata vesnica inseamna o viata pe noul pamant si in noul cer impreuna cu toti cei mantuiti (care vor fi poporul lui Dumnezeu), dar mai ales alaturi de Domnul si Mantuitorul nostru Isus Hristos.
    Apostolul Ioan descrie revelatia data lui de catre Insusi Isus Hristos la zeci de ani dupa inaltarea Sa la cer:

    „1 Apoi am vazut un cer nou si un pamant nou; pentru ca cerul dintai si pamantul dintai pierisera, si marea nu mai era.
    2 Si eu am vazut coborandu-se din cer de la Dumnezeu, cetatea sfanta, noul Ierusalim, gatita ca o mireasa impodobita pentru barbatul ei.
    3 Si am auzit un glas tare, care iesea din scaunul de domnie, si zicea: "Iata cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, si ei vor fi poporul Lui, si Dumnezeu insusi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor.
    4 El va sterge orice lacrima din ochii lor. Si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut."
    5 Cel ce sedea pe scaunul de domnie a zis: "Iata, Eu fac toate lucrurile noi." Si a adaugat: "Scrie, fiindca aceste cuvinte sunt vrednice de crezut si adevarate."
    6 Apoi mi-a zis: "S-a ispravit! Eu sunt Alfa si Omega, Inceputul si Sfarsitul. Celui ce ii este sete, ii voi da sa bea fara plata din izvorul apei vietii.
    7 Cel ce va birui, va mosteni aceste lucruri. Eu voi fi Dumnezeul lui, si el va fi fiul Meu.”

    RăspundețiȘtergere
  20. Continuare
    3.
    (Apocalipsa 21.1-7)

    Oamenii mai in varsta ar putea ajunge la concluzia ca acum, cand mai au inaintea lor doar putini ani de trait, este momentul de a face fapte bune, pentru ca acestea sa le fie socotite la propria mantuire.
    Avand aceasta inchipuire, cineva si-ar putea chiar darui casa, averea sau ar putea incepe sa faca nenumarate acte de caritate.

    Prin aceasta insa ei nu castiga catusi de putin favoarea lui Dumnezeu, deoarece mantuirea vine exclusiv prin credinta in Isus Hristos, iar nu prin fapte bune, oricat de multe ar fi acestea.

    Daca cineva „5 ... crede in Cel ce socoteste pe pacatos neprihanit, credinta pe care o are el, ii este socotita ca neprihanire.” (Romani 4.5)
    Credinta nu este dobandita prin eforturi si merite proprii, ci este un dar primit de la Dumnezeu:

    „8 Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.
    9 Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni.”

    (Efeseni 2.8,9)

    Faptele bune sunt numai roadele sau actiunile firesti ale celor ce au credinta in Isus Hristos.
    Faptele acestor oameni sunt intocmai ca si roadele unui pom bun si sanatos.
    Ca orice om cu convingeri puternice, acestia nu pot actiona impotriva constiintei lor, facand ceea ce ar fi in contradictie cu sfaturile divine.
    Deci faptele bune sunt o consecinta de la sine inteles a vietii de credinta.

    Ele sunt o parte componenta a vietii omului credincios, iar cineva care are credinta realizeaza de asemenea ca aceasta singura nu este de ajuns.
    Credinta primita de la Dumnezeu trebuie sa-si gaseasca implinirea in viata sa: in realizarile si comportamentul sau, cat si in atentia pe care o acorda semenilor sai. Biblia spune:

    “14 Fratii mei, ce-i foloseste cuiva sa spuna ca are credinta, daca n-are fapte? Poate oare credinta aceasta sa-l mantuiasca?
    15 Daca un frate sau o sora sunt goi si lipsiti de hrana de toate zilele,
    16 si unul dintre voi le zice: "Duceti-va in pace, incalziti-va si saturati-va!" fara sa le dea cele trebuincioase trupului, la ce i-ar folosi?
    17 Tot asa si credinta: daca n-are fapte, este moarta in ea insasi.
    18 Dar va zice cineva: "Tu ai credinta, şi eu am faptele." "Arata-mi credinta ta fara fapte, si eu iti voi arata credinta mea din faptele mele."
    19 Tu crezi ca Dumnezeu este unul, si bine faci; dar si dracii cred... si se infioara!
    20 Vrei dar sa intelegi, om nesocotit, ca credinta fara fapte este zadarnica?”

    (Iacov 2.14-20)

    In urma faptului ca l-a crezut pe Dumnezeu fara sa ceara dovezi, Avraam este numit si tatal celor credinciosi, fiind primul caruia credinta "i-a fost socotita ca neprihanire." (Romani 4.9).

    Credinta lui a fost testata si dupa mai multe decenii, atunci cand Dumnezeu i-a cerut sa-l aduca pe fiul sau Isaac ca jertfa.
    Desi adanc indurerat, cu o credinta nestramutata el a pus mana pe cutit, gata sa aduca la implinire ceea ce ii cerea Creatorul sau.
    Stim insa ca Ingerul Domnului l-a oprit in ultima clipa, vazand ca Avraam nu pregeta sa implineasca orice i-ar fi cerut Domnul sau (Geneza 22.1-12).
    Aici avem cazul ideal in care credinta lucreaza impreuna cu fapta:

    „21 Avraam, parintele nostru, n-a fost el socotit neprihanit prin fapte, cand a adus pe fiul sau Isaac jertfa pe altar?
    22 Vezi ca credinta lucra impreuna cu faptele lui, si, prin fapte, credinta a ajuns desavarsita.
    23 Astfel s-a implinit Scriptura care zice: "Avraam a crezut pe Dumnezeu, si i s-a socotit ca neprihanire"; si el a fost numit "prietenul lui Dumnezeu."
    24 Vedeti dar ca omul este socotit neprihanit prin fapte, si nu numai prin credinta.”

    (Iacov 2.21-24)

    „26 Dupa cum trupul fara duh este mort, tot asa si credinta fara fapte este moarta.”

    (Iacov 2.26)

    Credinta pe care o are cineva trebuie sa isi gasesca aplicarea in viata zilnica, in activitatile de zi cu zi.

    Faptele trebuie sa vina din inima, nu sa fie formale si prestabilite.

    RăspundețiȘtergere
  21. Continuare 4.

    Unii inteleg sa faca niste fapte bune formale (de ex. din obligatie), pentru ca la prima ocazie nefavorabila lor sa aiba o atitudine de dispret si aroganta sau sa judece pe aproapele lor cu neinduplecare, fara mila si consideratie, avand intelegere numai pentru propria „dreptate”.

    „Fapta buna” nu se refera numai la o actiune practica, cum ar fi o fapta de caritate sau a fi gata de ajutor, ci prin aceasta se intelege si o anume atitudine fata de semeni, de a fi „in fapt” binevoitori, atenti, milosi, cu compasiune si intelegere fata de acestia.
    Ceea ce se cere omului gasim in urmatoarele frumoase versete ale Sfintei Scripturi:

    „31 Orice amaraciune, orice iutime, orice manie, orice strigare, orice clevetire si orice fel de rautate sa piara din mijlocul vostru.
    32 Dimpotriva, fiti buni unii cu altii, milosi, si iertati-va unul pe altul, cum v-a iertat si Dumnezeu pe voi in Hristos.”

    (Efeseni. 4.31,32)

    Prin „fapta buna” se mai intelege si angajarea omului in spiritul adevarului, urmand adevarul lui Hristos si parasind caile gresite, comode si false.
    In tot ceea ce facem sa fim fara nici un fel de agresivitate si brutalitate, sa nu jignim pe nimeni, ci sa actionam cu blandete, dar si cu fermitate.
    Modelul nostru trebuie se fie intotdeauna Isus, care atunci cand i-a trimis pe ucenicii sai sa mearga in lume pentru a vesti evanghelia, le-a dat ca sfat si o intelepciune de viata:

    „16 Iata, Eu va trimit ca pe niste oi in mijlocul lupilor. Fiti dar intelepti ca serpii, si fara rautate ca porumbeii.”

    (Matei 10.16)

    Omul credintei va avea prezent in mintea sa gandul unicitatii fiecarei fiinte umane, care trebuie tratata cu respect, delicatete si tandrete. Inca o data va intelege justetea si adevarul indemnului divin:

    „39 ... Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.”

    (Matei 22.39)

    Nu este suficient numai sa luam la cunostinta Cuvantul lui Dumnezeu. Biblia ne spune mai mult:

    „22 Fiti implinitori ai Cuvantului, nu numai ascultatori, inselandu-va singuri.
    23 Caci daca asculta cineva Cuvantul, si nu-l implineste cu fapta, seamana cu un om, care isi priveste fata fireasca intr-o oglinda;
    24 si, dupa ce s-a privit, pleaca si uita indata cum era.
    25 Dar cine isi va adanci privirile in legea desavarsita, care este legea slobozeniei, si va starui in ea, nu ca un ascultator uituc, ci ca un implinitor cu fapta, va fi fericit in lucrarea lui.”

    (Iacov 1.22-25)

    „18 Copilasilor, sa nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta si cu adevarul.”

    (1 Ioan 3.18)

    De asemenea in Sfanta Scriptura nu se gasesc referiri legate de indeplinirea de asa-zise „fapte” - facute cu scopul „achitarii de pacate” -, cum ar fi pelerinajele in locuri prestabilite, anumite ritualuri, etc., izvorate din sistemul traditiilor de origine omeneasca.

    Desigur ca omul poate sa si greseasca sau sa omita cate ceva in viata sa, fiind o fiinta nedesavarsita. Insa cand devine constient de greselile sale, le va regreta si se va stradui sa nu le mai repete.
    Marturisindu-si greselile direct lui Dumnezeu acestea ii vor fi atunci iertate:

    „9 Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept, ca sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca de orice nelegiuire.” (1 Ioan 1.9)

    Unicul nostru Mijlocitor pe care il avem la Tatal este Domnul nostru Isus Hristos:

    „1 Copilasilor, va scriu aceste lucruri, ca sa nu pacatuiti. Dar daca cineva a pacatuit, avem la Tatal un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel neprihanit.” (1 Ioan 2.1)

    RăspundețiȘtergere
  22. Continuare .5

    In plus, daca am gresit cuiva cu ceva, sa ii cerem scuze, fiind astfel pe deplin impacati in inima noastra:

    „6 Marturisiti-va unii altora pacatele, si rugati-va unii pentru altii, ca sa fiti vindecati ...” (Iacov 5.16)

    Omul trebuie sa aduca in viata sa roade. Iar roadele credintei sunt faptele bune.

    Ele nu reprezinta un scop in sine, ci sunt forma de expresie si manifestare a unui om nou, rascumparat dintr-o lume cazuta, traind de acum in adevar si aflat inca de pe acum pe calea vietii vesnice. Aceasta certitudine este motivatoare pentru o noua viata datorata nu faptelor noastre bune, ci nepretuitei jertfe mantuitoare a Domnului nostru Isus Hristos:

    „5 El ne-a mantuit, nu pentru faptele, facute de noi in neprihanire, ci pentru indurarea Lui, prin spalarea nasterii din nou si prin innoirea facuta de Duhul Sfant,
    6 pe care L-a varsat din belsug peste noi, prin Isus Hristos, Mantuitorul nostru;
    7 pentru ca, odata socotiti neprihaniti prin harul Lui, sa ne facem, in nadejde, mostenitori ai vietii vesnice.
    8 Adevarat este cuvantul acesta, si vreau sa spui apasat aceste lucruri, pentru ca cei ce au crezut in Dumnezeu, sa caute sa fie cei dintai in fapte bune. Iata ce este bine si de folos pentru oameni!”

    RăspundețiȘtergere
  23. Eu cind merg la munca dimineata spun pe drum mergind rugaciunea aceasta coboara doamne pe pamint, sa-ti vad chipul tau cel blind, cu sufletul sa ma mintuesti si cu inima sa ma inblinzesti si nu trece mult timp si apare un porumbel alb eu nu pot sa stiu ce inseamna asta dar o rog din suflet pe doamna maria sa-mi explice si mie va urmaresc cu mult drag stimata doamna

    RăspundețiȘtergere
  24. Crestin-ortodoaxe, ca toti ceilalti gresesti, da mai putin ca ei.
    Este scris : daca fie si numai trei zile ceri iertare te caiesti si nu mai faci, iertat fi-vei !
    Cat despre pacatul originar, sant care nu il au.
    Sa stii asa : Dumnezeu poate rescrie tot, ca si cand n-a fost altfel scris !!! Asa ca pleaca dinspre farisei, pleaca, vino inspre smeriti.Pa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa este, 06:49.

      Ștergere
    2. Anonim16 martie 2017, 06:49, unde scrie ce ai sustinut tu "daca fie si numai trei zile ceri iertare te caiesti si nu mai faci, iertat fi-vei"?

      Ștergere
    3. 13 53, eu va spun din ,, invataturi pentru calugari'', toate sant extrase din biblie. Degeaba ti-as explica, trebuie sa intelegi singur, sa cauti...exact cum tocmai o faci ! :) intr-un sfarsit vei gasi sau vei,, plati''
      ,, negasirea''

      Ștergere
  25. DECE AU CĂZUT ÎNGERII???
    În CERUL de LUMINĂ(RAI) orice FIINȚĂ are DUHUL SFÂNT în Ea. Nu există FIINȚĂ care să nu aibă FACULTATEA DUHULUI SFÂNT în EA,altfel ar fi debandadă şi răzvrătire.
    Dar să ne întoarcem la cauza căderii îngerilor.
    DUMNEZEU A zis (convorbirea avea loc în SFÂNTA TREIME-TATĂL,FIUL şi DUHUL SFÂNT): hai să lăsăm o vreme pe îngeri în seama lor! Ce înseamnă asta?...că DUMNEZEU ŞI-A retras în acel moment DUHUL SFÂNT de la ei şi atunci fiecare era pe cont propriu,nu mai erau sub comanda DUHULUI SFÂNT...şi de aici unii îngeri au început să-şi arate adevărata față.Deci nu ar fi fost posibil în veci să se răzvrătească cu DUHUL SFÂNT în EI...este exact blasfemia blasfemiilor să crezi vreodată aşa ceva. Cu alte cuvinte dacă n-ai DUHUL SFÂNT în tine,n-ai cum să locuieşti în RAI,pentru asta omul trebuie să se nască a doua oară...în DUH şi APĂ.În DUH ți se vor şterge toate amintirile,adică duhul(mintea)tău nu mai există,pentru că trebuie să te înnoieşti în DUH SFÂNT...şi în APĂ(este acea APĂ A VIEȚII despre care vorbea HRISTOS) pentru a trăi veşnic tânăr. Deci dacă n-ai FACULTATE,n-ai cum să ştii ADEVĂRUL despre DUMNEZEU.Omul care are FACULTATE spune lucruri înțelepte şi mai ales LUMINATE despre DUMNEZEU,deoarece FACULTATEA DUHULUI SFÂNT mărturiseşte despre EL.Aşa că nu te păcăli cu interiorul tău,căci fără FACULTATE fac dracii cu el ce vor ei!
    Toate cele bune...şi stați mai pe "LUMINĂ"! ☺

    RăspundețiȘtergere
  26. 6.49,

    Așa este precum spui! Ce bine ar fi daca omul de rând , ar știi care din ei sunt ,,fariseii!''
    Astăzi toți sunt cu Adevărul pe buze , toți spun că au dreptate. ( Și câte se fac și se spun în numele acestei Dreptăți!)
    Ce bine ar fi dacă așa precum zici, ,,să-i lasi pe unii și să te indrepți catre cei smeriți '' . Dar unde există aceștia?
    Diogene filosoful, umbla în plină zi cu o lampă in mână ,, în căutarea unui om cinstit'', eu parafrazându-l, caut un om smerit, nu zic sfânt, dar un om întelept în propria-i smerenie .
    Cât despre ,,păcatul original'' - ORIGINAL SIN , doar un om.... cu harul lui Dumnezeu poate (clar)vedea...în alt om, - dimensiunea acestuia . s

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 6 49) pt 15 10.este f greu dar simplu ( ma ref acum la prb cu pacatul) iar despre cine stie- tocmai ai vorbit cu el :))

      Ștergere
    2. Ptr. 13.26 ,
      de la 15.10

      Stiam si va foarte multumesc. Putini si buni ...voi existati ......si inima va bate romaneste ... .
      Domnul sa va inmulteasca bucuriile din suflet si facerile de bine. Pax vobiscum .
      s.

      https://www.youtube.com/watch?v=1p1tpbaFBx4

      https://www.youtube.com/watch?v=Zn_4oAR30no&t=699s

      Ștergere
    3. Multumirea este a mea, caci imi creati speranta, 13 26

      Ștergere
    4. Ne vom intoarce intr-o zi

      Ne vom intoarce intr-o zi,
      Ne vom intoarce neaparat.
      Vor fi apusuri aurii,
      Cum au mai fost cand am plecat.

      Ne vom intoarce neaparat,
      Cum apele se-ntorc din nori
      Sau cum se-ntoarce, tremurat,
      Pierdutul cantec, pe viori.

      Ne vom intoarce intr-o zi...
      Si cei de azi cu pasii grei
      Nu ne-or vedea, nu ne-or simti
      Cum vom patrunde-ncet in ei.

      Ne vom intoarce ca un fum,
      Usori, tinandu-ne de mani,
      Toti cei de ieri in cei de-acum,
      Cum trec fantanile-n fantani.

      Cei vechi ne-om strecura, tiptil,
      in toate dragostele noi
      Si-n cantecul pe care si-l
      Vor spune altii, dupa noi.

      In zambetul ce va miji
      Si-n orice geamat viitor,
      Tot noi vom sta, tot noi vom fi,
      Ca o samanta-n taina lor.

      Noi, cei pierduti, re-ntorsi din zari,
      Cu vechiul nostru duh fecund,
      Ne-napoiem si-n disperari,
      Si-n rani ce-n piepturi se ascund.

      Si-n lacrimi ori in mangaieri,
      Tot noi vom curge, zi de zi,
      in tot ce maine, ca si ieri,
      Va sangera sau va iubi.

      Radu Gyr

      Ștergere
    5. 17:13-Stiti unde e inmormantat parintele sau vreti sa va spun eu, poate trece-ti cu un gand bun pe acolo ?
      Beatitudinem !

      Ștergere
    6. 20.20

      Patriarhul teologiei dogmatice ortodoxe odihneste la Manastirea Cernica . Tot acolo sunt si mormintele :

      -Părintelui Benedict Ghiuș - un mare mărturisitor al lui Hristos în temnițele comuniste ;

      - Arhimandritului Andrei Scrima teolog român de seama, o minte sclipitoare și cu o cultură excepțională.;

      - Mitropolitului Tit Simedrea, cel care s-a opus deportării evreilor în lagărele din Transnistria;

      - Mitropolitului Gurie Grosu al Basarabiei care a suferit prigoană pentru că a mustrat pe regele Carol al II-lea de păcatul său, asemănându-se astfel cu Sfântul Ioan Gură de Aur ;

      - Mormântul fericitului Ioan Ianolide, geamănul întru sfințenie al lui Valeriu Gafencu.


      https://www.youtube.com/watch?v=O6Fo4L_uHCg

      Pax vobiscum!

      Ștergere
  27. Draga prietena,tu cea care afirmi starea de disperare,ai mare grija cand ceri ajutor divin intro astfel de stare,cand frecventa de vibratie este foarte joasa!De ce spun asta! Pentru ca atunci cand esti "la pamant"cu moralul si ceri ajutor, deschizi o poarta de intrare energetica pentru fiinte nu tocmai binevoitoare.Pe moment te ajuta sa te simti mai bine ca s-ti castige increderea,dandu-le libera ta vointa, dar dupa aceea isi iau singuri rasplata.

    Aveti mare grija cui dati vointa voastra!
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim16 martie 2017, 15:23,aici iar ai dreptate.Iti mai spun o certitudine,prin religii se formeaza portaluri prin care oamenii sunt posedati de larve,astfel devin gazdele unui nr. impresionant de larve care in el ,il ghideaza spre vibratii joase. Luam ex. taratul prin biserici,pupatul icoanelor si al cadavrelor practic inchinaciunea .Icoana nu reprezinta Dumnezeirea ,cadavrul este carcasa unui spirit care a plecat din acest plan drept urmare in acel cadavru nu mai este strop din vibratia acelui spirit,nu-l mai reprezinta . Preotul ,este un spirit care de foarte multe ori are vibratie joasa ,rar se intampla sa gasesti un preot cu vibratie inalta ,si acum intreb :Cum poti pune drept intermediar intre tine si Divinitate un spirit cu vibratii joase ?

      Ștergere
    2. EU SUNT D,
      iti respect orientarile tale care intr-o lume dominata de panica, deznadejde si neputinta, ceea ce pare o solutie este asimilat de indata.

      Noi, ortodocsii care sustinem ca credinta noastra este adevarata si il mantuieste pe om, suntem considerati „alipiti de vechea era”. Sun­tem acuzati de fanatism, intoleranta religioasa, rasism, fundamentalism s.a.m.d.

      Multi spun: ''vreau o tara ca afara!'' Fara sa realizam am adoptat/imprumutat tot ce este mai daunator pentru noi, ca popor.
      Eu zic: vreau tara care s-a increstinat acum doua mii de ani, din timpul Sfantului Apostol Andrei.

      ,,Rezistenţa noastră a stat în dreapta credinţă, în adevărul ortodox pe care l-am apărat. Poporul român este una cu Biserica, una cu satul, una cu credinţa lui. Dacă nu era aşa eram de mult desfiinţaţi.’’- Iustin Pârvu

      Ștergere
    3. Da, 10:30, de-asta am cerut cu totii "restartul" si s-a pornit.Primul semn a fost schimbarea de la Casa Alba. De-acum doar se reaseaza toate...

      Ștergere
    4. Cand ceri ajutor DIVIN, Dumnezeu iti răspunde prin anumite stări pe care le ai, prin anumite gânduri, prin sincronicitati...e necesar sa fim atenti. (Foarte frumoasa relatarea celui care a spus ca ii apare un porumbel alb dupa rugaciune)
      DACA II CERI AJUTORUL LUI DUMNEZEU TATAL , EL O SA Iti RASPUNDA.
      Cum poate crede cineva ca te rogi la Dumnezeu si vin entitati negative langa tine...
      In alta ordine de idei, Dumnezeu Tatăl este LUMINA!!
      In creatia lui Dumnezeu, in lumea asta in care trăim exista si intuneric si lumina, dar asta nu ne da noua dreptul sa afirmăm ca Dumnezeu e lumina si intuneric.
      Cu drag, IM

      Ștergere
    5. Anonim 18.37
      Ai vazut vreodată cum reacționează un posedat langa moaștele unor sfinți?
      Nu?sincer nici nu iti doresc...
      Cu drag, IM

      Ștergere
  28. Ce din cuvintele plata pacatului este moartea nu ati inteles?Este adevarat ca Dumnezeu te iarta,dar duce cu tine o munca de restructurare si reformare,la care trebuie sa participi,sa tii post,sa-ti verifici mereu alegerile,ti se schimba trairile,adn-ul,nu-i deloc usor si e si o chestiune de vointa,nu poti singur,trebuie sa te lasi ghidat si sa tii atentia treaza,sa veghezi.Nu inseamna ca gresesti,iti ceri iertare si iar gresesti,pentru ca,nu-i asa,poti sa ceri iertare din nou.Trebuie sa inveti sa fii responsabil,cu sfantul Duh asupra ta,sa faci pasi in lume ca si cum inveti din nou sa mergi.Stiu asta pentru ca am incercat de mai multe ori.Nu e un drum usor,iar daca ratezi mereu simti cum ghizii din inalt se indeparteaza.Ce sa-i faci,liberul arbitru.

    RăspundețiȘtergere
  29. Un filmulet animat , o pilda deosebita ce vine de la Rasaritul crestin, de la rusi :

    https://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE



    Vizionare placuta !

    RăspundețiȘtergere
  30. EU SUNT D, interesant sfatul tau. Multi dintre noi fac asta, se roaga pentru ajutor divin in momente de disperare. Nu m-am gandit niciodata ca poate fi un lucru cu doua taisuri. S-ar putea sa ai dreptate. Cand m-am rugat intr-o astfel de situatie, nu prea m-am simtit ajutata si nu intelegeam de ce. Cred ca rostul rugaciunii este sa ne aduca la o vibratie inalta, sa deschida o poarta catre divinitate.

    RăspundețiȘtergere
  31. Preotul este un canal de transmisie,asa a hotarat Cel de Sus sa fie preotia,chiar daca nu toti preotii se ridica la nivelul misiunii si chiar daca ei insisi nu se vor mantui.Cat timp se afla in slujba bisericii si efectueaza sfanta liturghie,trebuie tratati ca slujitori ai Domnului si nu trebuie sa ne impiedicam de alte considerente.A,ca ne atrage mai mult spiritul duhovnicesc si harul unora dintre ei,poate fi adevarat si ne putem orienta si astfel.Dar,in orice biserica am intra,ne aflam in casa Domnului,care a avut grija sa se indeplineasca toate cele randuite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 22.27 ai mare dreptate in ce ai scris dar dupa parerea mea doar pana la ultima fraza..dupa 'celebrul' sinod din Creta, de anul trecut , s-ar putea sa nu mai fie valabila afirmatia ca in orice biserica ai intra esti in casa lui Dumnezeu.Nu stiu in ce masura mai poate exista harul lui Dumnezeu in bisericile în care sunt pomeniți episcopi care au semnat erezii la acest sinod.
      Cu drag, IM

      Ștergere
  32. pt anonim 16 martie 2017 18.37-daca esti crestin ortodox stii ca preotii primesc harul prin punerea mainilor pe capul lor de la episcopi --atunci numai DUHUL SFANT ACTIONEAZA IN EI MAI ALES LA SF LITURGHIE-asa a lasat IISUS HRISTOS DOMNUL prin apostoli=primii preoti--asadar CITESTE RUGACIUNEA SF EFREM SIRUL SI AI RASPUNS LA TOATE--aceasta se citeste mai ales in post--o gasesti pe google pace tie

    RăspundețiȘtergere
  33. Da, asa si este, 22:27, bine ai punctat.

    RăspundețiȘtergere
  34. Corect, anonim 22.27, pana la urma fiecare isi duce propria cruce si are misiunea sa pe pamant, fie el si preot.

    RăspundețiȘtergere
  35. 18,37 pupatul icoanelor cum spui este si o prima forma de vaccinare in timpuri mai inaintate cind nu se cunosteau vaccinurile,Cei bogati mai aveau o forma de protectie antibacteriana prin faptul ca i-si permiteau sa bea apa decontaminata tinuta in cani de argint,constatindu-se efectul prin faptul ca treceau mai usor prin perioadele cu epidemii.

    RăspundețiȘtergere
  36. La tv spunea ca sint in Romania un milion de persoane cu hepatita B si 600 000 cu hepatita C,iar statul nu a mai comandat de o jumatate de an tratamente pentru ei.La liber un tratament la o persoana costa intre 60000 si 120000 de Euro.tratamentul are efect numai daca e facut din timp ,inainte de a ajunge la ciroza cum a fost cazul Ilenei Ciuculete care in plus avea si cancer osos in faza terminala cu metastaze.

    RăspundețiȘtergere
  37. E necesar ca se anunta ca vine Iisus pt ca luna viitoare va fi anuntata prezenta Sa anonma de catre O teofanie nesesizata teologic dar promisa in VT si vag in NT tocmai pt a fi incercata credinta in.momentul cind se va autoprexenta ca fiind Duhul Sfint promis si va da in vileag anuntind si akte lucruri intre care si iminenta razboiului si a urgiei.
    In acea zi va apare pe cer si cite o cruce in cite o zona a lumii ( si zona Fagaras)
    O srama de profetii din Apocalipsa etc deja au trecut fiind fie neobservate fie musamalizate lucru posibil pt ca in realitate nu trebuiau sa fie atit de mondiale cum pareau.
    Venirea ca termen biblic legat de Iisus are trei semnificatii corelate cu cite o faza .
    1 venirra asemuita cu stesua diminetii vazuta de f putini pt ca s-a aratat doar unui nr f mc care nu au divulgat " de ce noua si nu lumii?"
    Apoi dupa urgie va fi adus in fata Suveranei pt a fi prezentat in direct si in prezenta unui mare nr de barbati costumati in alb ..fiind adus cu masina de la aeroportul Baneasa pina la Unuversitatii. Aceasta e vvenirra ca o trimbita auzita de toti.
    3 venirea ca un fulger de vara cind nimeni nu va sti ziua fiind vb. de o venire strict harica intro perioada de timp care incepe din ziua prezentarii Lui pina in ziua 1290 pt a realuza prin morti subite i.fricisatoare reducerea populatiei de la cele doua treimi ramase de la urgie pina la una singura prin injumatatire (" din doi unul")
    Pt a sesiza anumite aspecte e bine ca versiunea de NT sa fie aleasa cea cu coperti albastre NT Gideons International pe care o dadea gratuit secta baptistilor.
    Ea are doar o singura diferenta fata de originale fata de restul uzitate care. au in.jur de 6-9 operari i.tre care si interschimbarea. de fraxe din Ioan14 despre Duhul Sfint promis.
    Pt restul sint necesare si alte dezvaluiri si chiar cercetare personala practica sau macar rabdare pina la sfirsit .
    Combaterea identitatii Suverane se va face prin tot felul de mizerii si credinte cu presupunerea ca ar fi demonicul fals profet care l-ar promite pe falsul Iisus pt dupa urgie..precum si cu ideea ca urgia nu ar pedepsi inlaturind ce e mai rau pt a pune inckusiv la pucioarele lui Iisus pe dusmanii sai ci ar favoriza instalarea raului contra caruia ar trebui luptat chiar prin renuntarea la miralitate pt a muri sau a intra in iad cu el de git.
    Antehristul se va pretinde Iisus in vremra falsilor Iisusi anterioara urgiei ( conf. Matei 24) profitind ca el fiind doar al 7-lra revenit nu e acelasi nici cu balaurul.nici cu unele din fiare care au avut fals profet in zona lor de
    influenta.
    Teofania Suverana va muri cam in ziua 2300 fiind o dedublare a unei recente intrupari deja decedata de ceva ani. iar Iisus nu imbatrineste nefiind nascut ci venit strict teofanuc. Nu stiu cit va ramine cu oamenii.
    Cei doi martiri au trecut deja in 1910 Iraklyon si grecii pot marturisi . A trecut si 666 si la fel o regiune germannica a Frantei va marturisi alaturi de istirici experti si chiar oameni pokitici care au interzis subiectul in media.
    In ziua anuntarii judecatii in.mod felurit. vor avea loc cam 5 momente diferite profetizate succesiv ultimul fiind cintarea in Sion lucru perceput ca deranjant pt ca va fi pt majoritatea o zi f f trista datorita primului moment din zori- cu efect pe intreaga zi o revelatie identica fara cuvinte la toata lumea cu f mici exceptii de rigoare ( copii mici ,piticii si retardatii) .
    Mihai35

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Teofania Suverana va trai 2300 de zile din momentul dedublarii? Iti multumesc, Mihai35!

      Ștergere
    2. Mihai35 o parte din informatiile prezentate de tine sunt reale. O alta parte sunt neconforme. Aceasta insemnand ca sursa este archonica. Nu interpreta acest mesaj ca ceva banal pentru ca stiu exact ceea ce spun. Tu trebuie sa-ti revizuiesti sursa si sa sti sa alegi, deoarece capcana este la fiecare pas. Repet, nu interpreta acest mesaj ca ceva banal. Iti scriu direct de la "sursa".

      Ștergere
    3. "Sursa"?! Anonim 02:16, ce este sau cine este si cum poti "scrie direct de la "sursa" "?!

      Multumesc!

      Ștergere
  38. pentru anonim 17 martie 2017 08.52--am cunoscut un preot care a facut puscarie pentru credinta--ne dadea sf impartasanie din aceeasi lingurita--si spunea:SA STITI CA PANA ACUM CAND AM 70 ANI NU M-AM IMBOLNAIT NICIOATA A PROPOS DE PUPATUL ICOANELOR--si preotul a murit de inima pace voua si credinta tare

    RăspundețiȘtergere
  39. Nu dezic ceea ce credeti voi,eu spun din propria experienta cu preotii,pana in momentul de fata nu am intalnit nici unul care sa dea dovada de har . De mic copil am vazut ipocrizia preotilor ,securistul cand venea cu botezul iti tamaia in sifonier ,prin dulapuri,sub pat... daca se gasea ceva suspect in 20 min. era militia la usa.De inviere cu fix 30 min de inceperea slujbei a rasunat biserica de cat a dracuit preotul pe enoriasii care au avut nesimtirea de a venii cu lumanari de acasa .La manastiri,vedeam cum calugarii care munceau 0 zi intreaga la cosit sau alte munci fizice veneau seara si spargeau o ceapa pe care o mancau cu sare si paine ca erau in post iar preotii si staretul manca pe ascuns salam de sibiu ,masline si alte bunatati. In timp dupa multe vazute am tras concluzia ca functia de preot nu este din har. Harul vine din nastere ,sunt si persoane care-l au dar sunt foarte putine .Puterea preotului de rand sta in cuvantarea incantatiilor scrise ,orice incantatie rostita de un preot cu vibratie joasa atrage energii joase care se manifesta pentru inceput comform rugii dupa care isi ia tributul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 7.26 , I-ai bagat pe toti intr-o oala . Nu e asa , fiecare raspunde de ceea ce face , mantuirea e personala . A fi preot nu e un job , e o vocatie , o chemare , sunt persoane care s-au retras in pustiu , lasand sujbe diverse si s-au dedicat Domnului, rugaciunii , menirii lor . Numai ca aceste persoane , 7.26, nu sunt toate prezente in spatiul online , nu vor contact cu lumea moderna , nu cauta sa iasa din anonimat , au decis sa traiasca departe de lume si de tot .
      Altii , dimpotriva, sunt printre noi sa intareasca credinta in noi . Avem nevoie de toti ca de aer pentru ca vor veni vremuri grele si fara ei , nu vom putea supravietui raului .

      Ștergere
    2. Pedeapsă pentru un preot bețiv

      La un Preasfinţit Episcop
      au venit din eparhie
      plângeri contra unui preot
      cu năravul la beţie.
      *
      Şi precum aceste plângeri
      stăruiau necontenit,
      s-a găsit de cuviinţă
      să-l oprească de slujit.
      *
      S-a alcătuit scrisoare
      spre a lui canonisire,
      ca prin asta parohia
      şi cei mari să aibă ştire.
      *
      Dar când dă să iscălească
      Preasfinţitul la sfârşit,
      s-a făcut un vuiet mare,
      mii de glasuri s-au pornit:
      *
      „Nu! Nu! Nu! Să nu faci asta!”
      auzit-a din văzduh,
      şi scăpând din mână pana
      tulburatu-s-a la duh.
      *

      Cugetând puţin bătrânul
      s-a gândit că-i o părere,
      căci îi ţiuie urechea
      uneori de priveghere.
      *
      Deci, apucă iar condeiul
      ca să facă iscălire,
      dar în clipa-aceea iarăşi
      se aude glăsuire!
      *
      „Nu! Nu! Nu! Arată-i milă!”
      se aude lămurit,
      şi de frică Arhiereul
      a lăsat de iscălit.
      *
      Dar venindu-şi iar în fire,
      vrea să termine de scris,
      socotind acele glasuri
      nălucire ca de vis.
      *
      Dar a treia oară, mâna
      a-nceput a-i tremura,
      căci potopul cel de glasuri
      mai năvalnic răsuna.
      *
      Aruncând din mână pana
      a lăsat neiscălit
      şi chemând pe cel cu vina,
      cu blândeţe i-a grăit:
      *
      „Preacucernice Părinte!
      Iată, am aceste ştiri,
      Adevăr ne scrie lumea,
      Ori sunt goale uneltiri?”
      *
      „Toate sunt adevărate,
      Preasfinţitul meu stăpân,
      mă înşel cu băutura
      şi de rău cu drept mă ţin!
      *
      De la alte patimi rele
      Dumnezeu m-a izbăvit,
      dar năravul băuturii
      deseori m-a biruit.”
      *
      „Dar, (îi zice lui Vlădica)
      slujba cum ţi-o împlineşti?
      căci de-acuma ai pedeapsă
      şapte ani să nu slujeşti!”
      *
      „Preasfinţite, eu din ziua
      întru care m-ai sfinţit,
      n-a rămas în parohie
      nici un om nepomenit.
      *
      Mai cu seamă eu, smeritul
      foarte mult mă sârguiesc
      ca pe cei trecuţi din viaţă
      pururea să-i pomenesc.”
      *
      Auzind Vlădica asta
      a-nţeles cine striga,
      şi rupând scrisoarea, zice:
      „Mergi la parohia ta!
      *
      Eu asemenea persoane
      nu le pot canonisi,
      căci atunci pe mii de duhuri
      aş putea nedreptăţi!
      *
      Cei din viaţă cer pedeapsă
      după faptul arătat,
      iară cei din altă lume
      solitor te-au câştigat!
      *
      Am aicea zeci de plângeri
      scrise doar ca să te cert,
      dar din ceruri, mii de glasuri
      strigă astăzi să te iert!
      *
      Mergi la slujba ta în pace,
      dar să nu mai faci sminteli.
      Şi să nu mă uiţi pe mine
      la a slujbei rânduieli!”
      *
      (Extrasă din volumul: Sfântul Ioan Iacob Românul-Hozevitul,
      Hrană duhovnicească,
      ed. Lumină din Lumină,
      Bucureşti 2000,
      p. 140-142)

      Ștergere
    3. 12:58-Eu, cel care sant, ti-as multumi pentru talcul poeziei acesteia dar nu o fac, iL las pe Dumnezeu sa o faca !

      Ștergere
    4. Ultima poezie – profetica – a Sfantului Ioan Iacob Hozevitul

      VANTUL PUSTIIRII

      (Urgia cereasca)

      1

      Iarasi lupte, iarasi sange

      Iarasi zgomot de razboi,

      Iarasi lacrimi nesfarsite,

      Iarasi valuri si nevoi!

      2

      Cand a sters sarmana lume

      Lacrima de pe obraz,

      Au venit napraznic iarasi

      Alte valuri de necaz.

      3

      Vaduvele iar vor plange

      Cu batranii cei sarmani

      Si copiii vor ramane

      Iar cu miile orfani.

      4

      Pustii-se-vor orase

      Si pe multi ii vor robi,

      Unde sunt cantari desarte,

      Gloantele vor dantui.

      5

      Iar in locul rasfatarii

      Si al luxului nebun,

      Va domni de-acuma groaza

      Si cutremurul de tun.

      6

      Care azi, (de zburdaciune),

      Umbla goi, nerusinati,

      Vor ajunge ca sa umble

      De nevoie dezbracati.

      7

      Cand sporeste rautatea

      Se scarbeste Dumnezeu,

      Pentru asta vin in lume

      Si razboaiele mereu!

      Ștergere
    5. Imnul românesc

      (Din pragul anului 1956)
      de Sf. Ioan Iacob Hozevitul


      Acum, ca niciodată
      Treziţi-vă, Români!
      Având credinţă-n suflet
      Şi armă sfântă-n mâini.

      In rodul născocirii
      Să nu nădăjduiţi,
      Ci arma mântuirii
      Mereu s-o mânuiti!

      Uniţi-vă în cuget
      Prin simţuri creştineşti
      La sânul “Maicii voastre”
      Celei duhovniceşti!

      In pavăza credintii
      Fiind adăpostiţi,
      La vreme de războaie
      Veţi fi nebiruiţi.

      Tot neamul de pe lume
      Şi cel de sub pământ
      De s-ar scula-mpotrivă,
      Va fi de voi înfrânt.

      Plecaţi-vă la Domnul
      Grumazul umilit,
      Să vă înalţe fruntea
      In “plaiul cel dorit”.

      De somnul nesimtirii
      Să nu mai dormitaţi,
      Că “zorii mântuirii”
      Se-arată la Carpaţi.

      Cu dragoste curată,
      Ca fraţii petrecând,
      Să nu ştirbim onoarea
      Şi graiul nostru sfânt!

      Trezindu-ne simţirea
      Din suflet creştinesc,
      Să punem semnul Crucii
      Pe steagul românesc!

      Pe tronul cel din suflet
      S-avem necontenit
      Icoana preacinstită
      A Regelui Mărit!

      De vom păzi unirea
      Şi “Crezul din strămoşi”,
      Vom fi şi jos, în lume,
      Şi-n ceruri glorioşi!

      In scumpa noastră tară
      Atunci vor creşte iar
      Virtuţile străbune
      Cu nume secular.

      Din groapa stricăciunii,
      Săpată de “tiran”,
      Se va scula cu slavă
      “Răsadul lui Traian”.

      Deci azi, ca niciodată,
      Să ne vădim creştini,
      Păstrând neprihănită
      Credinţa, prin străini!

      Ștergere
    6. Anonim18 martie 2017, 12:58
      Frumoasa poezie!

      Ștergere
    7. ODINIOARĂ ŞI ACUM

      Aruncându-ne în urmă

      Ochii noştri sufleteşti

      Către anii din vechime

      Ai vieţii creştineşti,

      Mintea noastră se uimeşte

      De sfinţenia de-atunci,

      Limba fără grai rămâne,

      Ne simţim ca nişte prunci.


      Căci vedem păgânitatea

      Dând război necontenit

      Adunărilor creştine

      Din Apus şi Rasărit.

      Şi aflăm credinţa sfântă

      Ca un foc atunci arzând

      Iar Biserica în culmea

      Biruinţelor şezând.

      Adâncindu-ne mai tare

      În trecutul depărtat

      Al Bisericii creştine

      Gândul nostru stă mirat:

      Uriaşi vedem în faţă

      Pe străbunii credincioşi

      Noi suntem pe lângă dânşii

      Toţi, pitici neputincioşi.

      Fruntea lor având cununa

      Razelor dumnezeieşti,

      Ni se pleacă de ruşine

      Ochii noştri cei trupeşti.

      Mici la suflet, mari la patimi

      Noi aproape nu-ndrăznim

      Să mai cugetăm la Slava

      Noului Ierusalim!

      Despre viaţa minunată

      A “celor întâi născuţi”

      Lumea astăzi nu mai ştie,

      Sfinţii stau necunoscuţi!

      Astăzi traistele ştiinţei

      S-au umplut cu născociri

      Iar din tainele credinţei

      Lumea nu mai are ştiri!

      Toată străduinţa lumii

      Este spre a dovedi

      Că: “Materia e totul,

      Duhul n-are unde fi”!

      Cât de mult se mai înşeală

      Cel numit “Cuvântător”

      Care cearcă numai “firea”

      Neştiind pe “Făcător”!

      Sf.Ioan Iacob Hozevitul

      Ștergere
  40. IISUS HRISTOS va veni fara nicio indoiala!
    Iar ROMÂNIA SFÂNTĂ,ROMÂNIA DUHULUI SFÂNT ,va deveni cu adevărat si fara nicio indoiala,ROMÂNIA VIITORUL al DOILEA IERUSALIM !
    Sa ne pregatim sufletste si trupeste ! Cu dragoste,Maria Ghiorghiu!

    RăspundețiȘtergere
  41. The Young Messiah - Tanarul Mesia - film -2016

    Bazat pe romanul „Christ the Lord: Out of Egypt”, filmul spune povestea Mântuitorului Iisus Hristos de când avea doar şapte ani şi abia începea să-şi înţeleagă puterile oferite de Dumnezeu.

    În multe privinţe, el pare să fie un simplu copil, la fel ca şi cei de vârsta sa. Îi place să alerge de colo-colo şi să se joace.
    Însă el este şi ţinta unor mici hărţuitori, astfel că se refugiază deseori în braţele mamei sale, Maria , care-i spune o mulţime de poveşti.
    Şi totuşi, el nu este nici pe departe un copil obişnuit!

    El poate să readucă la viaţă păsări moarte, ba chiar reuşeşte să-şi însănătoşească unchiul bolnav.
    De asemenea, este capabil să redea vederea unui rabin orb.
    Pe măsură ce călătoreşte împreună cu Maria şi tatăl lui, Iosif , din Egipt înapoi în Nazaret, el învaţă să-şi controleze puterile şi îşi acceptă menirea şi calitatea de Fiu al lui Dumnezeu.

    Motivul pentru care întreaga familie pleacă din Egipt este acela că minunile pe care le realizează micul Iisus au atras atenţia publică şi mânia Regelui Herod , care se teme că adepţii lui Iisus ar putea să nu i se mai supună, ba chiar să se revolte împotriva lui, astfel că îl trimite pe omul său de încredere, să-l ucidă pe micul Mântuitor.
    Pe lângă ameninţarea care vine din partea lui Herod, Iisus este urmărit şi de un demon , care induce venin în sufletele oamenilor din jurul său pentru a-i întoarce împotriva lui Iisus.

    http://filmeonline2017.biz/the-young-messiah-2016/


    Vizionare placuta !

    RăspundețiȘtergere

  42. Creat după chipul și asemănarea ta
    Imi cunosti inima imi cunosti puterea
    Sunt dependent dependent am ales plăcerea
    Am uitat de tine iar tu mi-ai intors privirea
    Oare asa ne este scris sa ne fie firea ?
    Mânie cat cuprinde in cer si pe pământ
    Cuprins de întuneric sunt obosit si frant
    Obosit sa tot cad in păcat oare cat ?
    Sa mai înduri ce savarsesc Doamne cat?
    Eu sufăr eu îndur eu plătesc păcatele
    Priveste-ma te rog nu-mi întoarce spatele
    Priveste-ma in ochii mei ce lacrimeaza
    Spune-mi daca asta te venereaza ?
    Sunt lacrima ce curge pe obrazul întristat
    În ochii Tatălui meu un rebut ce trebuia avortat
    În fața ochiilor tai om al pierzarii
    Nu-s fiul tau el a fost om al durerii
    Simt inima străpunsă de mania ta
    Simt sufletu' cum arde la suflarea ta
    Lumina ma orbeste m-ascund in intuneric
    M-ascund de tine fiindca sunt nemernic
    Simt cum dispare ultima bucatica din mine
    Un ultim strigăt am vrut s-ajut si sa fac bine
    Iti cer iertare caci e real nu este un vis
    Totul se-ntampla exact asa cum este scris
    Tu Esti Creatorul.

    RăspundețiȘtergere