joi, 24 aprilie 2014

SFÂNTA EVANGHELIE LA MAREA SI SFANTA SÂRBĂTOARE A IZVORULUI TĂMĂDUIRII !

               SFÂNTA  EVANGHELIE  DE  LA  IOAN !             

IZVORUL TĂMĂDUIRII
Izvorul Tamaduirii
După aceasta S-a coborât în Capernaum, El şi mama Sa şi fraţii şi ucenicii Săi, şi acolo n-a rămas decât puţine zile. Şi erau aproape Paştile iudeilor, şi Iisus S-a urcat la Ierusalim. Şi a găsit şezând în templu pe cei ce vindeau boi şi oi şi porumbei şi pe schimbătorii de bani. Şi, făcându-Şi un bici din ştreanguri, i-a scos pe toţi afară din templu, şi oile şi boii, şi schimbătorilor le-a vărsat banii şi le-a răsturnat mesele. Şi celor ce vindeau porumbei le-a zis: Luaţi acestea de aici. Nu faceţi casa Tatălui Meu casă de negustorie. Şi şi-au adus aminte ucenicii Lui că este scris: "Râvna casei Tale mă mistuie". Au răspuns deci iudeii şi I-au zis: Ce semn ne arăţi că faci acestea? Iisus a răspuns şi le-a zis: Dărâmaţi templul acesta şi în trei zile îl voi ridica. Şi au zis deci iudeii: În patruzeci şi şase de ani s-a zidit templul acesta! Şi Tu îl vei ridica în trei zile? Iar El vorbea despre templul trupului Său. Deci, când S-a sculat din morţi, ucenicii Lui şi-au adus aminte că aceasta o spusese şi au crezut Scripturii şi cuvântului pe care Îl spusese Iisus.

Vineri, in Saptamana Luminata, ortodoxia sarbatoreste Izvorul Tamaduirii, un mare praznic ce dateaza din a doua jumatate a primului mileniu crestin. Se face referire la o vindecare minunata a unui orb ce si-a recapatat vederea dupa ce si-a udat fata cu apa unui izvor situat intr-o padure din apropierea Constantinopolului. Biserica zidita din ordin imparatesc pe locul unde era situat acel izvor a primit hramul "Izvorul Tamaduirii".
La sarbatoarea de astazi mergem cu gandul si cu inima mai ales spre Maica Domului, cea care s-a dovedit izvor al dumnezeirii, prin nasterea Mantuitorului.
In toate bisericile si manastirile, dupa Sfanta Liturghie, se savarseste slujba de sfintire a apei (aghiasma mica), dupa o randuiala adecvata Saptamanii Luminate.
Hristos Cel inviat, Izvor nesecat de daruri pentru noi, sa fie pururi in mijlocul nostru. Amin
                  SFÂNTA  EVANGHELIE  DE  LA  LUCA !
                                        (X, 16 - 21 )


Zis-a DOMNUL ucenicilor SĂI : cine vă ascultă pe voi Mă ascultă pe Mine şi cine se leapădă de voi se leapădă de Mine ; iar cine se leapădă de Mine se leapădă de Cel care M-a trimis pe Mine. Iar cei şaptezeci s-au întors cu bucurie , zicând :  DOAMNE , şi diavolii se pleacă nouă în numele Tău. Atunci IISUS le-a răspuns : am văzut pe Satana ca un fulger căzând din Cer. Iată, v-am dat putere să călcaţi peste şerpi şi peste scorpii şi peste toată puterea vrăjmaşului ; şi nimic nu vă va putea vătăma. Însă nu vă bucuraţi de aceasta , că duhurile se pleacă vouă , ci vă bucuraţi mai ales pentru că numele voastre s-au scris în Ceruri. În ceasul acela S-a bucurat IISUS cu duhul şi a zis : Te slăvesc pe Tine, Părinte , DOAMNE al Cerului şi al pământului , că ai ascuns acestea de cei înţelepţi şi de cei pricepuţi şi le-ai descoperit copiilor. Da, Părinte , căci aşa a fost înaintea TA, bunăvoinţa TA !
SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ ŢIE !
Dragii mei, de vă puteţi face timp, mergeţi neapărat la SFANTA  BISERICĂ ,ca sa trăiţi cu sufletul această Sfantă şi Dumnezeiască Pericopă Evanghelică.  
Veţi fi foarte fericiţi şi împliniţi sufleteşte, deoarece veţi asista şi la SFÂNTA  ŞI  DUMNEZEIASCA  LITURGHIE !
La final, vă veţi întoarce acasă miruiţi şi cu mare bucurie în suflet ,si cu Aghiazma care va face Minuni de la IZVORUL  TĂMĂDUIRII !
                                   Cu dragoste, Maria.

2 comentarii:

 1. Hristos a Înviat!
  Ceva minunat.Exceptional.
  Am participat la Sf.Liturghie din noaptea zilei de vineri (joi spre vineri).A fost atat de minunat.Atat de multa incarcare duhovniceasca...
  In apropierea mea se afla o manastire al carei unul dintre hramuri este acesta.In casrul slujbei au fost aduse moastele Sf.Ierarh Nectarie.Sa vedeti ce minune mi s-a intamplat.
  Eram cu preotul meu duhovnic la miruit.De dimineata de la 7 si ceva pana ce s-a terminat predica , in jurul orei 13.Sfantul Nectarie ne-a ajutat si nea dat puterea sa stam atatea ore acolo , fara sa ne dam seama.Dupa ce trecusera 6 ore , ne intrebam unul pe altul:Cum au trecut atat de multe?Nu pot sa cred.Nu a fost o minune mare , dar pentrumine si pentru el e foarte importanta.Am tinut sa va zic asta.

  Noapte buna va doresc!

  RăspundețiȘtergere
 2. ADEVĂRAT A ÎNVIAT ROBERT ! Ma bucur mult pentru tine !

  RăspundețiȘtergere