luni, 9 ianuarie 2017

OAMENI ŞI EXTRATERESTRII , ÎN FAŢA LUNII DE PE CER !

                                                       

DONATII PENTRU URMATOARELE DOUA VOLUME, ALE ...

https://plus.google.com/.../SC4N4eBme14

7 days ago - DONATII PENTRU URMATOARELE DOUA VOLUME, ALE ADEVARULUI DUHULUI SFÂNT ! DONATII PENTRU URMATOARELE DOUA VOLUME ,ALE ...


CARTEA ADEVARUL DUHULUI SFANT, VA COSTA DOAR 28 LEI ...

https://plus.google.com/.../CCD4pSVdgtb

Dec 7, 2016 - CARTEA ADEVARUL DUHULUI SFANTVA COSTA DOAR 28 LEI,  PENTRU LUNA DECEMBRIE 2016  si pentru IANUARIE  2017 !! CARTEA ADEVARUL DUHULUI SFANT, VA ...

                                     8 Ianuarie 2017,ora 14,44 !

                                               Dragii mei, 

În aceasta după amiază,în timp ce ma odihneam puţin, stateam cu ochii închisi si văd cum toate obstacolele dispar,tot ce este material dispare de peste tot, si astfel văd un Cer de noapte, si o semilună alba stralucitoare,dar în ceaţă densă si cu faţa spre Răsărit.


Related image

În faţa Lunii, care avea varfurile spre Rasarit,a apărut un om, un cosmonaut ce plutea în aer,acoperind chiar o parte din imaginea Lunii.

Image result for OAMENI IN SPATIU
..
Acest om, căci se vedea că are un costum special,era cu faţa sa spre Lună.
Dar eu văd mai jos de el, si pe ai nostri prieteni,Extraterestrii.

Image result for EXTRATERESTRII..

Daca acel cosmonaut se misca mai lent, EXTRATERESTRII apăreau si dispăreau, fiind atenti la toate miscarile cosmonautului.
Dragii mei, EXTRATERESTRII îsi iau energia de la Soare si Luna.
Planeta lor,este după Soarele pe care noi il vedem si care ne incalzeste trupul,inima si chiar sufletul.
Sa nu-i mai blamăm pe Extraterestri, deoarece ei exista,sunt fratii nostri,sunt Creatia LUI DUMNEZEU.
Va veni ziua cînd se vor arăta omenirii faţă către faţă, si-atunci ,să-i văd eu pe acei care, au vorbit urât la adresa lor,facandu-i draci si nu numai.
Dragii mei,dracii sunt draci! Extraterestrii sunt Prietenii nostri !
Că sunt si din aceia care ne vor răul, este foarte adevărat.Dar acestia din urmă,sunt puţini,faţă de majoritatea celor buni.
Cu siguranţă dragilor, vom auzi de vreo plecare pe LUNĂ, asa cu totul neasteptat,plecare ce va fi însotită din umbră, de Prietenii nostri Extraterestrii.
Sa mai aveti puţină răbdare,si imi veti da dreptate.
                                   Cu dragoste,Maria.

173 de comentarii:

  1. Maria noastra,imi permit sa glumesc putin si sa te intreb de ce fratii acestia ai nostri sunt asa de uratei si cum poti sa stai in fata lor fara sa te inspaimanti?! :)Oare ei sunt capabili sa iubeasca,ai simtit aceasta la ei?
    Se spune ca chipul este oglinda mintii si a sufletului...
    Vio

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ochii sunt oglinda sufletului Vio,depinde ce ochi au,barrr!!!!

      Ștergere
    2. Corect, omul este facut dupa chipul si asemanarea Domnului. Ei chiar seamana cu Dzeul nostru?

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    6. Cum asa :)au indraznit pana si in sf munte Athos sa intre si sa rapeasca monahi?!Chiar doresc sa citesc despre aceasta.
      Vio

      Ștergere
    7. NU V/ATI CONVINS CA VIZIUNILE D/NEI MARIA, SUNT INSELARE.

      Ștergere
    8. Nu va luati dupa Sf. Parinte Serafim Rose, se inseala in legatura cu extraterestri, extrateresti sunt aia buni si vor binele lumii, luati-va dupa Doamna Maria ca ea stie ce vorbeste.

      Ștergere
    9. Doar nu a-ti capiat oamenii buni sa va luati dupa Preoti si invatatura bisericeasca, luati-ca dupa Doamna Maria ca ea va duce in rai cu bivoli pe toti :)) Doamne cat poate sa insele .

      Ștergere
  2. Va rog sa urmariti pe youtube MIRACOLI - STORIE, VERITA E MISTERO. Si o sa vedeti printre alte minuni a TATALUI CERESC si un anume Giorgio Bongiovani care zice ceea ce zice si dn Maria caci in univers exista..........urmariti este interesant. Ika

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce inseamna ca planeta lor este dupa soare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adică este în partea opusă si are aceeaşi traiectorie,viteză de rotire in jurul soarelui.deci se misca in acelasi ritm ca si Pământul deci nu poate fi vizibila de aici

      Ștergere
    2. madus, o sa luam noi lectii de astronomie de la tine cand i-o cadea lu tata o valiza plina cu euro in curtea casei

      Ștergere
    3. Madus are dreptate,exista aceasta ipoteza...
      Planeta se numeste Neferu(planeta geamana a Terrei) si este situată diametral opus de noi, în spatele Soarelui,deci nu o putem vedea!
      Exista mai multe legende sau poate chiar sunt adevaruri,legate de aceasta misterioasa planeta.
      Vio

      Ștergere
    4. Hahaha,m-ai facut sa rad an.17:24

      Ștergere
    5. Va citesc comentariile si ma amuz!hi hi
      Neluta

      Ștergere
    6. Madus nu are dreptate, isi da si el cu parerea si crede ca a citit o carte, dar nu isi pune intrebarea ca aceea carte e doar o fictiune.
      Sunt oamenii care cred tot ce citesc prin carti fara sa cerceteze la sange ce citesc acolo.

      Ștergere
    7. Anonim 18.00 este doar o răstălmăcire logică a ceea ce ar putea însemna ca planeta lor este după soare.nu ştiu la ce carte te referi.nu îți mai da cu părerea aiurea despre mine.

      Ștergere
    8. Madus nu te mai supăra cu cei care mai fac cîte o glumă pe aici.Spune te rog ce se întîmplă la tine în Argeș că am vazut azi o știre macabră în care se spunea că 17 cadavre au fost ținute două zile în saloane că nu a avut alt spațiu.Mi se pare strigător la cer,chiar dacă în saloanele acelea nu erau pacienți.În primul rînd nu au cameră frigorifică și e pericol de epidemii în tot spitalul.Oricum mi se pare ceva în neregulă că la Spitalul acela au murit 17 persoane in numai două zile.Poate ai văzut și tu stirea,ce părere ai?DS

      Ștergere
    9. Datorită intemperiilor din ultima vreme.majoritatea decedaților fiind din mediul rural ,iar rudele nu au putut ajunge în timp util la spital.

      Ștergere
    10. Se încadrează la perviziunea Mariei:Descoperiri macabre pentru români.nu stiu însă dacă vreun salariat al spitalului a fost demis sau poate urmează să fie.chiar si următoarea previziune are legătură:un cimitir fara cruci la mirminte.spitalul devenindvin cazulbde fata cimitir.decedatii fiind tinuti acolo fara cruci.

      Ștergere
    11. Stiu Madus că e vremea nefavorabilă,dar eu m-am referit la faptul că mi s-a părut ciudat că au murit 17 persoane in acel Spital în numai două zile.Sistemul de sănătate e la pămînt peste tot pentru că asta s-a dorit.Nu știu dacă ai citit postările mele mai vechi,dar tehnocrații aveau în plan să inchidă 100 de spitale din toată țara.Documentul se află la Guvern și mai sunt și altele despre falimentarea unor instituții și externalizarea unor servicii.Bine că au fost descoperite la timp,mai multe veți afla și voi în perioada următoare.Sper să se intre pe făgașul normal.DS

      Ștergere
  4. Energia nu si-o iau de la soare si de la luna ,cum crezi tu, ci de la tine si de la noi iar cand o sa vezi asta o sa fie prea tarziu si o sa te caiesti amarnic impreuna cu ceilali.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  5. Maria nu toti extraterestri ne vor binele. Cei pe care ii tot arati tu sunt dintre cei care rapesc oamenii in scopul de a face experimente cu ei si chiar de a se hrani cu secretii si parti din trupurile lor.

    RăspundețiȘtergere
  6. https://www.youtube.com/watch?v=kVF-MFf5VwA&ebc=ANyPxKpAEsoxuTVimph2cWdqs-2GKza69AryTxDpgJHFmge_lf-y1aJJ-3_pw21Qd2ck2TwvAJ0l Despre așa-ziși "Extratereștrii"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnul sa ma ierte,dar mie chiar nu-mi place de acest parintel Gheorghe Anitulesei,care isi permite sa il critice pe parintele Arsenie Boca si tipa cat il tine gura sa se opreasca canonizarea lui.De asemenea il critica si pe parintele Ilarion Argatu,iar acum pe parintele Canistrat de la Barnova!
      "BRAVO" parinte,la ordinul cui,spui aceste mizerii?!
      Vio

      Ștergere
    2. Cred ca e un om invidios,si preotii au fire omeneasca,dupa mine,dupa capul meu,nimeni nu ar trebui sa-si permita critici la adresa Sf.Parinti:Arsenie B.Ilarion A.Cleopa,Gh.Calciu si alti,nu-mi vin numele lor acum,si in BOR exista invidie.

      Ștergere
    3. In BOR sau adunat toate satanele și toți bogații țării.Cei mai corecți preoți,o parte din ei au plecat de mult la Domnul,iar o parte îi găsim destul de greu mai mult in orasele și comunele mici din țară.În București îi numeri pe degete pe cei adevărați,imi pare rău că trebuie să o spun.DS

      Ștergere
  7. D-na Maria,cum puteti sa spuneti ca extraterestrii sunt fratii nostri?Cel putin pentru mine sa ma fereasca Dumnezeu de aceste creaturi.Va asigur,ca niciodata nu am sa-i vad pt.ca nu ma intereseaza si Dumnezeu nu poate sa ma oblige sa-i vad daca eu nu imi doresc.
    D-na Maria,tot spuneti ca aceste creaturi se vor arata omenirii..Stiti cine o sa-i vada?Cei care nu citesc din Biblie si sunt pasionati de alte carti care nu le sunt de folos pt.mantuirea sufletului.
    Pt.mine, frati cu mine sunt cei care cred numai in Dumnezeul Unicul Creator si Fiul sau Mantuitorul nostru Iisus Hristos.
    Doamne Iisuse Hristoase ,eu pe tine si numai pe tine te astept sa te arati omenirii!Doamne apara-ne si ne fereste de aceste creaturi!
    Ma repet,daca sunt creatia lui Dumnezeu sa isi vada de treaba lor acolo unde i-a asezat Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ADEVARAT LILIANA MURESAN , DOAMNE FERESTE, EXTRATERESTRII SUNT DRACI.

      Ștergere
    2. Corect'LilianaM.

      Ștergere
    3. Nu numai noi sintem copiii Domnului, si nu numai noi sintem aia buni, din contra, altfel nu am fi aici.

      Ștergere
    4. Superba noastra planeta Pamant este "Floarea de Lotus a Intregului Paradis", asa o considerau "Marii Maestri ai Orientului" si asa este, nicidecum o "inchisoare" , o "scoala de corectie", asa cum au lansat unii care erau cu "inversul realitatii faptelor" si care si-au facut adepti in a le sustine si materializa "proiectiile distorsionate ale mintii lor".Multe bloguri si site-uri si carti de factura "new age", chiar au adoptat aceasta idee, ca aici pe planeta , oamenii sunt nu pentru a se bucura de Darurile Cerului si ale planetei, ci ca este "locul unde sunt trimisi cei rai spre a se corecta" si 'viseaza" la "cai verzi pe pereti", ajungand chiar a-si dori sa nu mai locuiasca pe planeta Pamant, considerand-o un loc al celor "intunecati", lucru care nu-i adevarat. Ca sunt si oameni, care din anumite cauze, influente, induceri", au sa-si echilibreze fiinta lor, asta-i adevarat, dar sa se induca ideea ca "daca am fi fost buni, n-am fi fost pe planeta pamant", asta-i o distorsiune si, daca este ceva de corectat, atunci asta trebuie corectat, in primul rand.


      Doamne ajuta !

      Ștergere
    5. Anonim 10 ianuarie 2017, 13:56, nu te indeparta de realitate. Tie ti se pare Paradisul aici pe Terra? Este groaznic ce am reusit noi, umanitatea sa facem. Este numai tulburare, suferinta, neliniste, razboaie, boli, poluare etc. Asa arata Paradisul? Umanitatea trebuie sa se schimbe, felul cum gandim, simtim, sistemul nostru de valori, constiinta. Numai asa va fi Paradisul. Daca vom continua sa fim niste zapaciti ne vom autodistruge ca umnaitate.

      Ștergere
    6. Da, Anonim 7:46, asa este cum spui tu, insa nu toata omenirea intra in aceeasi "oala" de care zici tu, sa zicem asa. Asadar, superba noastra planeta Pamant, Terra ( cum i se mai spune ) va redeveni ceea ce-a fost menita a fi si, ,chiar, mai mult decat atat !

      Doamne ajuta !

      Ștergere
    7. Pamintul e o planeta unica in spatiul creatiei,de aceea Iisus a ales sa se incarneze aici. De ce?-aflati din cartea Pamintul si Luna, se descarca de pe net.

      Ștergere
  8. Maria ,eu cred ca degeaba te duci la biserica(ca nu intelegi nimic).....sau poate ca mergi la biserica sa strici randuiala si sa te incarci cu energie cum fac vrajitoarele.

    RăspundețiȘtergere
  9. Tu nu crezi in harul pe care il au preotii......nici noi nu credem in harul tau asa zis "sfant"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu imi aduc aminte,ca dna Maria sa fi spus vreodata,ca nu crede in harul preotesc!Ea,iubeste sf.biserica si slujbele.
      Vio

      Ștergere
    2. Nu am citit nici eu ca a spus ca nu crede in harul preotesc.
      eu spun ca sunt preoti si preoti.
      Neluta

      Ștergere
    3. Pentru mine SFANTA BISERICA, este prima CASA a mea! Iar casa mea de acasa,este a doua! Preotii sunt slujitorii LUI DUMNEZEU pe acest Pământ. Că unii mai si gresesc intentionat sau nu, va da socoteala în faţa JUDECATORULUI CERRESC, IISUS HRISTOS.
      Sigur că si eu cred in PREOTI,in INVATATURILE lor. Chiar daca sunt f multi care nu sunt de acord cu mine, eu iau ce este bun si-mi este de folos sufletului, din invataturile lor. Toti trebuie sa facem la fel.

      Ștergere
    4. GALATENI
      APOSTOLUL PAVEL
      6.Mă mir că aşa degrabă treceţi de la cel ce v-a chemat pe voi, prin harul lui Hristos, la altă Evanghelie,
      7.Care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură şi voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos.
      8.Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema!
      9.Precum v-am spus mai înainte, şi acum vă spun iarăşi: Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit - să fie anatema!


      INSEAMNA CA DA CHIX cu extraterestrii = demonii lui care se manifesta in ´´ viZIUNI ´´ si atnci vine el in persoana sa O ATENTIONEZE ca nu prea prinde MINCIUNA EXTRATERESTRILOR = DEMONILOR si atunci E FURIOS ... stim asta bine ... DUR ADEVAR STIU dar TRUPUL LUI HRISTOS = BISERICA ORTODOXA NU ARE DEMONII = EXTRATERESTRII IN EA SI NU O VA AVEA NICIODATA .... DIAVOLUL poate IMITA CU EXTRETRERESTRII LUI , TRUPUL SATANEI si sa prezinte ´´ ADEVARUL LUI ´´ dar PENTRU CEI VIGilenti NU ARE NICI O SANSA .... DUMNEZEU NU SE LASA BATJOCORIT


      ANATEMAAAAAAAAAAAAAAA sa fie INVATATURA DEMONILOR = EXTRATERESTRILOR impruna cu DIAVOLUL care ii prezinta .... dur adevra stiu DAR ORBII nu vad lumina .... intunericul E MOD DE VIATA .... dur adevar stiu

      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox

      Ștergere
    5. Maria Ghiorghiu10 ianuarie 2017, 17:06

      Sigur că si eu cred in PREOTI,in INVATATURILE lor

      RASPUNS :
      falssss

      NU SUNT INVATATURILE LOR ci INVATATURA TRUPULUI LUI HRISTOS = biserica ORTODOXA si DUHUL SFINT DIN EA care NU ARE NIMIC DE A FACE CU DUHUL DIN TINE CARE te inseala CIND SPUNE CA EXTRATERESTRII nu sunt demoni ... daca nu fac diferenta CA NU STII , poti invata dar sa te duci IN TRUPUL LUI HRISTOS SI PREOTII INVATATI DE DUHUL SFINT si sa spui CA extraterestrii sunt creatia duhulu sfint TE INSELI AMARNICCCCC ... DECI FA UN PIC DE CURATENIE in TINE si api vino sa ne spui ce si cum ... dur adevar stiu DAR BISERICA ORTODOXA nu are demoNI = extraterestrii IN EA ca HRISTOS NU ARE demoni in el ... DECI atentie mare ca BLASFEMIA TA este la fel cu cea a fariseilor care spuneau despre el CA ARE DEMON ... IL JIGESTI cu MICIUNA DIAVOLULUI pe INSUSI ADEVARUL = IISUS HRISTOS , femeie fara cap .... DUMNEZEU NUU SE LASA BATJOCORIT ....

      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox

      ps NU E PRIMA DATA CIND SPUN ASTEA deci si daca publici si daca nu TU ESTI VINOVATA care sminteste oamenii si PACATELE LOR vor fi asupra TA CA SE LEAPADA DE CREDINTA ADEVARATA cu EREZIILE TALE ........ asadar ALUNGA DEMONII SI INVATATTURILE LOR si NU LE MAI PROPOVADUI ca va fi VAI SI AMARA DE TINE

      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox

      Ștergere
  10. Un video cu o persoana ca si dn. MARIA , care ne spune aceasi viziuni si adevaruri care pt noi sint un pic incredibile chiar dace ei spun adevarul deci sa incercam sa credem pina nu este prea tirziu, aceasta persoana simile a dn Maria urmariti video GIORGIO BONGIOVANNI 19 giunio 2016, aceasta persoana poarta tot timpul manusi pt ca are stimatele lui ISUS si miinile lui singereaza, a avit si un semn pe frunte o cruce care singera mereu , dar aceasta a disparut pentru ca ISUS ia spus. " cind va fi aproape venirea mea crucea de pe fruntea ta o sa dispara iar cele de la miini o sa ramina pina la venirea mea " vizionati si transmiteti mai departe Ika.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Invata ca ranilea Domnului Iisus sunt stigmate nu stimate, iar numele corect este Iisus nu Isus, forma ultimă îndemnând magar. Puțină știință de carte, nu strică.

      Ștergere
    2. Nu am gasit nimic tradus in romana,legat de GIORGIO BONGIOVANNI.
      Vio

      Ștergere
    3. https://www.youtube.com/watch?v=mje6skzxR-Y Dar are niste rani foarte mari si neplacute la veddere!
      Vio

      Ștergere
    4. Bancuri,iti pierzi timpul Vio!facaturi,

      Ștergere
    5. Ceea ce nu prea inteleg,este cum de fenomenul "stigmata" apare doar la catolici si majoritatea italieni?!
      Vio

      Ștergere
    6. Vio,

      Ti-am gasit text tradus despre respectiva persoana . In presa italiana nu se vorbeste bine de el , este des prezentat ca ,,un lup in blana de oaie '' , ,,fals profet'', un personaj controversat. Si din pacate, au si dreptate .

      http://adevarul2012.blogspot.ro/2013/01/giorgio-bongiovanni-si-maica-domnului.html

      Ștergere
  11. Iarasi extraterestri??? De cind zici ca se arata !!!!!! Dar dai incolo ca sint asa de uriti ca iti ingheata singele in vene. Sa stea la ei acasa !!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  16. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  19. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  20. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  21. ATENTIE !!!Prieteni dragi, cu scuzele de rigoare , am sa va rog sa reveniti cu anumite COMENTARII,care din eroare s/au sters automat.
    Imi pare rau si chiar nu am nicio vina! O banala eroare si un clik gresit, si s/au sters multe COMENTARII.
    Daca le aveti in lista voastra va rog ,sa le trimiteti din nou. Va multumesc frumos,pentru intelegere.
    Cu dragoste,Maria.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim, doamna Maria ! Asta e internetul, se mai intampla.

      Ștergere
    2. Pai normal daca nu sunteți atenta si selectați multe comentarii normal sa se steargă.Si nu este prima oară când faceti eroarea asta,din nepricere stergeti,bine ca nu ati sters tot blogul.Ati sters si articole mai vechi de nu se mai gasesc.

      Ștergere
    3. Războiul duhovnicesc
      2.1. Lumea duhovnicească - nevăzută
      Crestinul este un luptător duhovnicesc în fiecare clipă a vietii sale cu trupul, cu lumea păcătoasă si cu diavolii.
      Sfântul Prooroc David ne spune: "Călcatu-m-au vrajmasii mei toată ziua, că multi sunt cei ce se luptă cu mine din înăltime" (Ps. 55,2).
      Noi ne aflăm în stare de război cu diavolii si trebuie să cunoastem foarte bine pe vrăjmasii nostri, să cercetăm cu întelepciune scopurile si planurile lor. Dar pentru a afla cât mai multe despre acesti vrăjmasi ai nostri, trebuie să apelăm la Sfânta Scriptură si la învătăturile Sfintilor Părinti ai Bisericii Ortodoxe.
      Diavolii sunt supusi satanei, iar oamenii care se asează voluntar sub sfera lor de influentă se numesc fii ai diavolilor (1 Ioan 3,8). Dumnezeu pune la încercare virtutile oamenilor prin diavoli, cărora le dă voie limitată ca să-i ispitească (Iov 1,12; Zah. 3,1). Oamenii au fost ispititi si înselati de diavoli, chiar din Rai (Gen. 3,1).
      După întruparea si învierea Domnului nostru Iisus Hristos, Satana a fost dezbrăcat de putere (Ioan 2,13), dar el continuă să ispitească pe oameni (Ioan 5,15). Un om poate fi luptat de unul sau mai multi diavoli (Marcu 5,9). De la dumnezeescul Botez, crestinul primeste un înger păzitor, care îl ajută prin gânduri si har să facă faptele cele bune. In acelasi timp un diavol îl ispiteste spre păcate si astfel îi încearcă virtutea (1 Petru 1,6-7; Iov 7,18; Iacob 1,2).
      Monahii si monahiile primesc la Sfânta Taină a Călugăriei, darul Duhului Sfânt si sapte îngeri care îl vor ajuta să se mântuiască. Iar satana trimite sapte diavoli (duhul mândriei, duhul slavei desarte, duhul mâniei, duhul lăcomiei pântecelui, duhul trândăviei, duhul desfrânării si duhul mâhnirii) ca să-i ispitească. Dacă însă din trândăvie si din mândrie monahul va cădea în păcate de moarte, darul lui Dumnezeu si cei sapte îngeri se vor îndepărta de la el, iar cele sapte duhuri necurate vor pune stăpânire pe inima lui (Matei 12,45). Deci mintea omenească se află la mijloc, între înger si diavol.
      Sfintele Puteri îngeresti ne îndeamnă spre faptele cele mântuitoare, iar puterile noastre naturale, hotărârea cea bună si Harul lui Dumnezeu ne ajută. La rândul lor, atacurile diavolilor sunt ajutate de patimi si de hotărârea cea rea. Asadar, mintea noastră este lesne alunecătoare si usor se pogoară către cele veselitoare ale lumii acesteia, uitând bunătătile cele vesnice. Pentru păzirea de ispitirile simturilor, când se adună gânduri desarte si întunecate asupra mintii noastre, să ne rugăm, să mergem la Biserică, să ne spovedim, să vorbim si să cerem binecuvântarea părintilor celor duhovnicesti.
      Urâtorul de bine, diavolul, amestecă lucrurile, adică binele cu răul (Facerea 3,4-5), ca să nu poată face mintea noastră păcătoasă deosebirea între bine si rău (Sfântul Efrem Sirul, Proloage, p. 298). Sfântul Petre Damaschinul ne spune: "Toate le-a făcut Dumnezeu spre folosul sufletului nostru. Ingerii care ne păzesc si ne învată, iar diavolii ne ispitesc spre a ne smeri si a alerga la Dumnezeu. Prin frica de ispitele duhurilor necurate ne izbăvim de înăltarea mintii si de nepăsare. Ingerii, fiind slujitorii dragostei dumnezeiesti si ai păcii, se bucură de pocăinta si îndreptarea noastră si de sporirea în virtute. De aceea se străduiesc să ne umple de vederi duhovnicesti si ne ajută la tot lucrul mântuitor. Diavolii, dimpotrivă, fiind pricinuitorii răutătilor, se bucură de scăderea noastră în virtute si se străduiesc să abată sufletele noastre spre năluciri urâte".

      Ștergere
    4. B.
      III. Direct de diavoli.
      Crestinul care se roagă cu smerenie si cu credintă si apelează la Sfintele Taine ale Bisericii Ortodoxe este ajutat de darul lui Dumnezeu si de Ingerul Păzitor ca să lupte împotriva diavolilor. Duhovnicul poate alunga diavolii care luptă pe crestini potrivit cu cresterea sa duhovnicească, astfel:
      a) Direct cu Darul Duhului Sfânt;
      b) Duhovnicul prin binecuvântare dă puterea lui Dumnezeu celui ispitit de diavoli, ca să lupte si să biruiască si astfel să se încununeze.
      Diavolii atunci ne luptă mai tare când postim, când ne rugăm, când ne smerim mai mult. Pentru a iesi biruitori în aceste lupte cu diavolii, trebuie să mergem pe calea de mijloc (împărătească), sub binecuvântarea unui duhovnic iscusit, să postim, să priveghem si să ne rugăm după puterea si darurile pe care avem de la Dumnezeu. Cei care se nevoiesc peste putere sunt biruiti de diavoli si cad în păcate mari: mândrie, slavă desartă, mânie, ură, neascultare, sodomie, zavistie. Cei care din lenevie nu îndeplinesc poruncile dumnezeiesti, cad în păcate: lene, desfrânare, iubirea pântecelui, iubirea de arginti...

      2.2. Caracteristicile războiului cu diavolii
      Pentru a cunoaste mai bine pe vrăjmasii nostri diavoli, iată câteva caracteristici ale războiului nevăzut:
      1. Războiul diavolilor cu oamenii este continuu. In timpul acestei vieti pământesti, diavolii ne războiesc continuu, iar atunci când nu ne atacă la vedere, ne lucrează în ascuns.
      Sfântul Simeon, Noul Teolog zice: "Războiul este permanent si întotdeauna este nevoie ca ostasii lui Hristos să aibă armele asupra lor. Nu este zi sau noapte, nici măcar o clipă în care acest război să înceteze, ci fie că mâncăm, fie că dormim, fie că lucrăm, fie că ne rugăm, în toiul luptei suntem".
      2. Războiul diavolilor cu oamenii este necrutător. Sfântul Antonie cel Mare spune că: "Diavolii sunt necrutători, îndrăzneti si nerusinati. Nu se dau înapoi de la nimic. Se aruncă în luptă cu o furie nestăpânită si uzează fără scrupule de toată forta si viclenia de care dispun".
      Sfintii Părinti spun că diavolii sunt stăpânitorii întregului pământ si se află sub conducerea satanei, lucrând la pierderea sufletelor omenesti. Trebuie să stim un lucru important: diavolul poate să ne atace, dar nu ne poate birui. Intr-un citat al învătăturii Bisericii noastre se spune că "Diavolul poate lupta împotriva omului, dar nu-l poate birui. Acest lucru înseamnă că putem deveni biruitori asupra diavolilor". Iar Sfântul Apostol Pavel scrie: "Dumnezeu nu va îngădui ca să fim ispititi peste puterile noastre, ci odată cu ispita, ne va aduce si scăparea din ea" (1 Cor. 10,13). Niciodată Dumnezeu nu ne va lăsa să fim ispititi peste puterile noastre, căci dacă s-ar întâmpla aceasta, lupta ar fi inegală, iar Dumnezeu nedrept. "Dacă cineva nu se face de bună voie rob diavolilor, nu va avea diavolul nici o putere asupra lui".
      3. Din acest război cu diavolii ne putem încununa. Sfântul Ioan Scărarul zice: "Inmultindu-se razboaiele se înmultesc si cununile. Astfel se întâmplă de multe ori ca diavolii, fără să vrea, ne fac mai atenti, mai râvnitori". In vremea ispitelor simtim nevoia arzătoare de a ne afla mereu mai aproape de Dumnezeu. Când vicleanul diavol ne înfricosează si ne tulbură, atunci ne facem mai întelepti, atunci ne cunoastem pe noi însine si atunci alergăm degrabă la Dumnezeu.
      0 altă "calitate" a diavolilor este aceea de clevetitor si bârfitor. Cleveteste pe om în fata lui Dumnezeu (lov 1,9-11) si în fata semenilor săi. Despre acest lucru avem mărturii în Apocalipsă, care spune despre războiul ce s-a făcut în Cer între răzvrătitul Lucifer si ceilalti îngeri si despre căderea tagmei luciferice, care nu numai pe Dumnezeu clevetea, ci si pe oameni (Apoc. 12,7-10). Iată ce izvor nesfârsit de răutate este diavolul, care nu se mărgineste numai a ispiti pe oameni, ci merge si-i cleveteste înaintea lui Dumnezeu.

      Ștergere
    5. C.
      0 altă "calitate" a diavolilor este aceea de clevetitor si bârfitor. Cleveteste pe om în fata lui Dumnezeu (lov 1,9-11) si în fata semenilor săi. Despre acest lucru avem mărturii în Apocalipsă, care spune despre războiul ce s-a făcut în Cer între răzvrătitul Lucifer si ceilalti îngeri si despre căderea tagmei luciferice, care nu numai pe Dumnezeu clevetea, ci si pe oameni (Apoc. 12,7-10). Iată ce izvor nesfârsit de răutate este diavolul, care nu se mărgineste numai a ispiti pe oameni, ci merge si-i cleveteste înaintea lui Dumnezeu. Ura lui împotriva noastră este extrem de periculoasă si înversunată. Pentru aceasta să ne gândim mereu că de multe ori noi însine lăsându-ne păcăliti, întindem mâinile prietenoase si facem pact cu diavolii.


      4. Războiul diavolilor este înversutat si nimicitor. Dacă diavolul este înfrânt în atacurile sale asupra noastră, el se mânie si se sălbăticeste mai tare. Oamenii lui Dumnezeu vor fi mereu atacati de diavoli, cu mânie sălbatică, atâta timp cât ei se vor împotrivi si se vor lupta contra lui. Războiul acesta al nostru cu diavolul este stăruitor si necontenit, iar diavolul foloseste toată viclenia sa, uzează de toate armele si uneltele sale.
      Sfântul Teodor Studitul spune că "Diavolul umblă ca un leu ce răcneste, căutând pe cine să înghită, fie din mireni, fie din călugări. Si nu-i ajunge atâta, ci caută în fiecare clipă să-i lege cu mai multe funii ale păcatelor, ca să nu se mai poată pocăi, ci să meargă în iadul cel vesnic".
      Scopul diavolului, spune Sfântul Antonie cel Mare, este să ne împiedice să urcăm în locul de unde au căzut ei, adică la Cer. Lucrul cel mai de seamă este să zădărnicească mântuirea noastră. Demonii se străduiesc în primul rând să îndepărteze pe om de Dumnezeu, fiind plini de invidie si răutate fată de oameni. Prin urmare, diavolii sunt gata spre vătămare, căci nu suferă să vadă că oamenii se mântuiesc cu darul lui Dumnezeu (Sfântul Antonie cel Mare). Orice dorintă a noastră spre viata duhovnicească face pe Sfintii îngeri să se bucure, iar pe diavoli să se întristeze.
      Domnul nostru Iisus Hristos a numit pe diavoli "ucigasi de oameni", căci ce altceva înseamnă săvârsirea păcatului, decât pierzarea omului si îndepărtarea de Dumnezeu. Dumnezeu, Semănătorul cel Bun, seamănă în ogorul sufletului nostru semintele cele bune, ale binelui, dar vine diavolul si seamănă zâzaniile sale, semintele răului. Si astfel, fiecare om se face câmp de luptă aprins, între bine si rău. Scopul principal al diavolului este de a strica chipul lui Dumnezeu din om si de a ne robi neîncetat, fără de milă. "In sfârsit, fratilor, întăriti-vă în Domnul si întru puterea tăriei Lui. Imbrăcati-vă cu toate armele lui Dumnezeu, ca să puteti sta împotriva uneltirilor diavolilor. Căci lupta noastră nu este împotriva trupului si a sângelui, ci împotriva începătoriilor,împotriva stăpânitorilor întunencului acestui veac,împotriva duhurilor răutătii, care sunt în văzduh. Pentru aceea luati toate armele lui Dmnnezeu, ca să puteti sta împotrivă în ziua cea rea si, toate biruindu-le, să rămâneti în picioare" (Efes 6,11-13). Iar Sfântul Apostol Iacob ne spune: "Dumnezeu, celor mândri le stă împotrivă, iar celor smeriti le dă har. Supuneti-vă deci lui Dumnezeu. Stati împotriva diavolului si el va fugi de la voi. Apropiati-vă de Dumnezeu si se va apropia si El de voi" (Iacob 4,6-8).

      Ștergere
    6. D.
      2.3. Războiul celor trei cete diavolesti cu crestinii
      Deoarece lupta noastră nu este împotriva sângelui si a trupului (Efes. 11,2; VI,12), cum zice Sfântul Apostol Pavel, cei care ne războiesc puterile noastre în ascuns trebuie să fie văzuti ca o altă lume nevăzută. Pentru că cele trei cete diavolesti luptă pe crestinii care se nevoiesc, actionând asupra celor trei puteri sufletesti ale oamenilor (puterea poftitoare, puterea mânioasă si puterea ratională).
      Abisul nemăsurat al poftei este luptat de prima ceată diavolească, ce revarsă din putoarea sa poftitoare în oameni. Mâniei sau iutimii îi corespunde a doua ceată diavolească, ce injectează în om patimi de stăpânire lumească. Acesti diavoli pot să fie biruiti de oamenii care întorc cu bărbătie puterea mânioasă asupra vrăjmasilor nevăzuti. In sfârsit, stăpânitorii văzduhului, ceata diavolilor rationali (arhiconi) îsi trimit atacurile împotriva mintilor oamenilor ce se îndeletnicesc cu stiinta cunoasterii (filozofia, teologia, imaginatiile) si îi îndeamnă la făurirea de idei contrare lui Dumnezeu. Pentru că însesi momelile lor, gândurile insuflate iau forma de gânduri înalte sau de năluciri luminoase, în sensul material sau intelectual al cuvântului. Astfel, aceste duhuri vor să stăpânească marea, pământul si văzduhul.

      2.3.1. Cele trei cete diavolesti
      Diavolii, fiind mai înainte de cădere duhuri si căzând din imaterialitatea lor, au căpătat o oarecare grosime (materialitate), după ispitele pe care le lucrează si de care sunt îmbibati. "Pierzând diavolii bucuria duhovnicească-îngerească, pătimesc si ei voluptatea pământească, la fel ca si oamenii, prin deprinderi si patimi trupesti" (Sfântul Grigorie Sinaitul).
      Din această cauză si sufletul omenesc, zidit după chipul si asemănarea lui Dumnezeu, rational si gânditor, a devenit, din păcate, dobitocesc si nesimtitor duhovniceste si aproape fără de minte, iar prin plăcerile de lucrurile materiale nu mai cunoaste pe Dumnezeu. Pentru că deprinderile rele si păcatele prefac firea si schimbă lucrarea firii. Astfel, s-au format si cele trei cete diavolesti:
      I. Prima ceată diavolească este ceata duhurilor desfrânate si băloase, care actionează ca niste lipitori asupra puterii poftitoare a oamenilor. Ei se hrănesc cu putoarea plăcerilor desfrânate ale oamenilor. Acesti diavoli plutesc în puterea poftitoare a oamenilor, în desfrânare, lăcomia pântecului, în lene, în oceanul băuturii, ca unele care sunt lunecoase prin fire si se bucură de umezeala plăcerilor nerationale. Ele ridică asupra omului valuri de gânduri de întinăciune.
      II. A doua ceată diavolească o reprezintă ceata diavolilor mâniosi, care este mânioasă si răzbunătoare, ca niste fiare mâncătoare de trupuri, ca niste câini care ling sânge si se hrănesc cu putreziciuni. Ea are ca locuintă puterea mânioasă a oamenilor.
      III. A treia ceată diavolească este ceata diavolilor rationali-arhiconi, care sunt cei mai apropiati slujitori ai satanei si se ocupă în special cu interpretarea eretică a Sfintelor Scripturi. Ele sunt duhuri usoare si subtiri, ca niste duhuri aeriene si actionează asupra puterii rationale, contemplative a sufletelor omenesti, aducând în mintile oamenilor ereziile, filozofiile înalte, nălucirile, vrăjitoriile... Uneori se arată în chipuri de păsări si de îngeri (2 Corinteni 11,14) ca să amăgească pe crestini (Pilocalia VII, p. 143).

      Ștergere
    7. E.
      2.3.1.1. Ceata diavolilor poftelor
      Diavolul din ceata diavolilor poftitori se ridică împotriva crestinului, care se roagă în inimă, ca unul ce-si are puterea îndreptată spre pofta de la brâu la buric a omului. El aruncă asupra crestinilor puterea arzătoare a săgetilor sale, având poftele din om ca pe un adânc în care pătrunde, făcându-l să fiarbă si umplându-l de necurătii. Apoi îl aprinde cu desfrânări si plăceri păcătoase.
      Dar cum sunt războiti crestinii de acesti diavoli? Ei le insuflă oamenilor gânduri necurate de desfrânare, de lene, de mâncare si băutură, de iubire de bani si somn peste măsură, fiind ajutati în ispitele lor de poftele si păcatele oamenilor, de filme, de muzică, de oameni desfrânati, betivi...
      Slujitorii cei mai puternici ai acestor cete diavolesti sunt propovăduitorii patimilor trupesti: regizori, actori, scriitori, cântăreti, care prin filme, cărti, reviste, casete si videocasete ispitesc pe crestini ca să-i prindă în mrejele lor. Acest soi de diavoli pot fi alungati cu ajutorul lui Dumnezeu, prin înfrânarea poftelor, post, rugăciune, priveghere, spovedanie, Sfânta Impărtăsanie, participarea regulată la Sfânta Liturghie, ascultare de duhovnic si muncă binecuvântată.

      2.3.1.2. Ceata diavolilor mâniei
      Puterea mânioasă pe care o are crestinul pentru a lucra fapta bună crestină si pentru a se împotrivi diavolilor, această ceată diavolească o schimbă spre ura si distrugerea aproapelui.Acesti diavoli sunt înaintemergătorii mâniei, urii, invidiei, pizmei, zavistiei, uciderii, asupririi săracilor, sodomiei, păcatelor împotriva firii, răzbunării...
      Când muncim fizic si efectuăm un efort mare, puterea mânioasă pe care o avem în acele momente îi luptă si îndepărtează pe diavoli. De aceea, acesti diavoli aduc în mintea noastră cuvinte de hulă împotriva lui Dumnezeu si a Bisericii si ne îndeamnă la înjurături, ură, ceartă si agresiuni asupra aproapelui. Trebuie să ne rugăm cu rugăciuni scurte când muncim, pentru ca puterea mânioasă pe care o avem în acele momente si Harul lui Dumnezeu să izgonească pe diavoli de la noi si de la aproapele nostru. Dacă nu ne vom ruga, diavolii vor transforma puterea mânioasă pe care o avem în gânduri si cuvinte de hulă împotriva lui Dumnezeu si aproapelui.
      Când suntem mâniosi, cineva (diavolul) ne îndeamnă să lovim. Când diavolul se îndepărtează si mânia trece, ne pare rău de faptele rele pe care le-am făcut. Cel mai tare luptă diavolii pe cei care construiesc biserici ortodoxe, aducând ispite mari asupra preotilor, atât prin oamenii necredinciosi, cât si prin ceilalti. Acesti diavoli sunt îndepărtati cu ajutorul Harului lui Dumnezeu prin rugăciune si muncă binecuvântată, prin iertare si dragoste sfântă crestină, smerindu-ne în ispite.

      Ștergere
    8. F.
      2.3.1.3. Ceata diavolilor rationali (arhiconi)
      Diavolii arhiconi ispitesc pe oameni cu iubirea de sine, cu mândria, slava desartă, erezia, necredinta (ateismul), nebunia, deznădejdea si sinuciderea. Satana este "teologul iadului" si se ocupă în mod special cu interpretarea gresită a Sfintelor Scripturi, având în ajutor ceata diavolilor arhiconi. Diavolii rationali sunt foarte puternici si actionează rapid asupra mintii oamenilor mândri, inspirându-le idei potrivnice învătăturii de credintă ortodoxe, a revelatiei dumnezeiesti.
      Acesti diavoli rationali sunt învătătorii sectarilor, ai schismaticilor, ai ereticilor, ai filozofilor, ai liber cugetătorilor, care prin conlucrare cu diavolii teologi îsi formează propria lor credintă sectară, eretică, atee. Insusi Domnul si Dumnezeul nostru Iisus Hristos este ispitit de Satana, cu citate din Sfânta Scriptură, interpretate gresit de Satana. Dar Mântuitorul nostru Iisus Hristos îi răspunde tot cu citate din Sfânta Scriptură, alungându-l(Matei4,3-10).
      Diavolii rationali au actionat asupra ierarhiei Bisericii Apusene, care a adăugat astfel în Simbolul Credintei pe Filioque, învătătura gresită că Duhul Sfânt purcede si de la Fiul lui Dumnezeu. Această adeziune a Bisericii Apusene la învătătura diavolilor rationali a condus, în anul 1054, la despărtirea Bisericii Apusene (catolice) de dumnezeiasca Biserică Ortodoxă (Răsăriteană), întemeiată de Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Minunea dumnezeiască a revenirii Bisericii Catolice la Biserica mamă - dumnezeiasca Biserică Ortodoxă se va petrece atunci când, prin Harul lui Dumnezeu, mintea catolicilor se va lumina si smeri si vor fi alungati diavolii rationali. Ca urmare a acestei mari schisme, prin mândrie intelectuală si adeziune la cete de diavoli arhiconi, au apărut până în zilele noastre mii de religii, ai căror reformatori, sub inspiratie diavolească, au reinterpretat Sfânta Scriptură după dorintele si păcatele lor, spre a lor pierzare (II Petru 3,16; 11 Tim. 3-5). Ca dovadă că acesti predicatori sunt condusi de diavoli este si faptul că ei schimbă interpretarea Sfintelor Scripturi de la o zi la alta. Orice modificare a învătăturii de credintă ortodoxă, descoperită de Dumnezeu oamenilor, orice abatere de la adevărul absolut, dumnezeiesc, este datorată diavolilor rationali, care lucrează asupra mintii oamenilor mândri.
      Harul Duhului Sfânt, care vine numai prin ierarhia Bisericii Ortodoxe (episcopi, preoti si diaconi) luminează prin învătătura de credintă ortodoxă mintile oamenilor si alungă duhurile diavolesti ale necredintei si ale celorlalte păcate.
      Duhul lui Antihrist, prezent în cărtile si Bibliile sectare, întunecă mintea credinciosilor si strecoară în ea îndoiala de credintă, credinta eretică, credinta schismatică, necredinta (ateismul), neasculatarea si nesupunerea fată de ierarhia bisericească ortodoxă. Preotii si crestinii ortodocsi primesc binecuvântare de la arhiereu pentru a propovădui Cuvântul lui Dumnezeu si astfel cuvintele lor sunt luminate de Harul Duhului Sfânt. Sectarii, ereticii si schismaticii primesc putere de a propovădui de la diavolii arhiconi. De aceea, Sfintii Părinti ai Bisericii Ortodoxe ne spun ca să nu discutăm cu ereticii, pentru a nu primi în mintea noastră duhurile diavolesti ale lui Antihrist.

      Ștergere
    9. G.
      Cuvântul scris se materializează pe hârtie, dar se transmite prin duh. De aceea, primind sau citind o carte sau o Biblie sectară vom primi duhurile lui Antihrist în sufletele noastre si astfel vom avea gânduri de necredintă, erezie si hulă în mintea noastră. Odată cu cartea eretică primim si duhurile arhiconice, care, prin citit, pătrund în mintea noastră. Mintea omului, când îsi fixează atentia asupra unui obiect, intră în interactiune cu acel obiect. Citind, de pildă, o carte, noi stabilim legătura sufletească cu autorul ei si cu cei care au citit sau citesc în acel moment acea carte. Dacă autorul cărtii este un crestin cu viată sfântă, care după mutarea sa din această viată a ajuns la fericirea cea vesnică, sufletul cititorului are parte de bucuriile cele duhovnicesti. Dacă, dimpotrivă, scriitorul este un om păcătos, iar cărtile lui descriu păcate (desfrânare, betie, homosexualitate, crime, tâlhării, necredintă, erezii), cititorul are părtăsire cu duhurile diavolesti, care l-au ajutat pe scriitor să scrie si să răspândească o astfel de carte.
      Citind cu binecuvântarea preotului Sfânta Scriptură si scrierile Sfintilor Părinti, vom avea părtăsire harică cu Dumnezeu si cu Sfintii Săi. Iar înăltându-ne prin citit la gândurile si sentimentele sfinte ale sfintilor, ne vom sfinti. In acelasi timp, sfintii care au scris cartea se roagă în Cer, la Dumnezeu, pentru noi si prin harul lui Dumnezeu ne binecuvântează.
      Este dăunător să citim literatură scrisă de oameni păcătosi, pentru că ne putem molipsi de păcatele lor. De fapt, o carte se alege si se cumpără după poftele sufletesti. De exemplu, omul desfrânat va fi atras de literatură, muzică si filme desfrânate. Duhul desfrânării actionează de la producător la distribuitor, la vânzător si apoi la cumpărător (cititor). Astfel, dacă cititorul care caută să cumpere o carte se uită în vitrină, iar vânzătorul îi arată sufleteste duhurile necurate pe care le au cărtile. Când dorinta păcătoasă sau sfântă a omului se acordează cu duhul pe care îl transmite vânzătorul, atunci cumpărătorul va dori să cumpere cartea, care va fi însotită de duhurile ei. Tot astfel se petrec lucrurile la alegerea unei cărti eretice, atee, a unei casete eretice, atee, sau a unei videocasete.
      Pentru că omul păcătos vrea să pătrundă în tainele lui Dumnezeu, independent de vointa lui Dumnezeu, adică să devină un dumnezeu (un învătat), dar fără de Dumnezeu, el va fi inspirat si condus de diavol. Tainele dumnezeiesti se descoperă omului pe măsura cresterii lui duhovnicesti, a smereniei, a dobândirii darului Duhului Sfânt. Cu cât omul, prin credintă si fapte bune, se uneste cu Hristos prin Duhul Sfânt, el cunoaste tainele lui Dumnezeu, dobândeste putere si har, pe care le foloseste numai pentru fapte bune, potrivit cu vointa lui Dumnezeu.
      Or, demonii, pentru că au apartinut în trecut diferitelor ordine ale ierarhiei îngeresti, sunt initiati, într-o măsură sau alta, în tainele existentei. Prin acestea ei încearcă să-i supună pe oameni, atrăgându-le atentia si interesul pentru ei, prin dezvăluirea unor taine "ale cunoasterii" si înzestrându-si discipolii cu capacităti supranaturale. Omul, posedând aceste cunostinte magice, tainice, ajunge în stare să influenteze oamenii si stihiile naturii, devenind însă astfel un rob al duhurilor necurate, care l-au înzestrat cu această putere. Fortele demonice, în virtutea îndepărtării lor de Dumnezeu, nu pot crea nimic, ci numai distrug. Tocmai de aceea, discipolii diavolilor aduc pe pământ elementul distructiv, pricinuind rău oamenilor care îi înconjoară, ducând la distrugerea lumii materiale. Acest lucru ni-l mărturiseste si Scriptura (Facerea 6,5-7).
      Oamenii mândri sunt atrasi de duhul diavolesc al mândriei la secte, eretici, schismatici si atei. Sufletul lor mândru nu poate primi darul smereniei si al dragostei dumnezeiesti, ci duhul mândriei, al slavei desarte, al desfrânării, al iubirii de bani, al mâniei... Tot diavolii rationali sunt cei care insuflă printre crestini si monahi duhul neascultării, al cârtirii si al nesupunerii fată de ierarhia bisericească.

      Ștergere
    10. H.
      Conducătorul necredincios al unei tări se află sub dominatia unei căpetenii de diavoli arhiconi si este un luptător împotriva dumnezeiestii Biserici Ortodoxe, a crestinilor ortodocsiajutând pe cei care răspândesc în tară învătăturile diavolilor arhiconi (atei, eretici, yoghini, masoni, vrăjitori). El dă libertate păcatelor (avorturile, homosexualitatea, desfrânarea, vrăjitoriile...).
      Atacurile diavolilor rationali sunt puternice si rapide. Mintea crestinilor, dacă va fi prinsă de acesti diavoli cu greu se poate smeri, ca să facă voia lui Dumnezeu cea sfântă. Acesti diavoli ispitesc în special pe intelectuali. Diavolii arhiconi se îndepărtează numai atunci când ne smerim cu ajutorul Duhului Sfânt.
      Cele trei mari puteri sufletesti ale omului (puterea poftitoare, puterea mânioasă si puterea ratională), dacă sunt desfigurate prin păcate, devin slujitoare demonilor. Dar tot prin aceste trei puteri sufletesti, sfintite si întărite de darul Duhului Sfânt, putem să luptăm si să biruim pe demoni.
      Avva Severin ne spune că diavolii nu pun în mintile oamenilor toate patimile deodată, ci fiecare patimă îsi are duhurile ei deosebite, pe care diavolii le seamănă în gândurile oamenilor. Ceata diavolilor poftitori se veseleste în necurătii si în dulceata întinăciunilor. Ceata diavolilor mâniosi se bucură în defăimări, mânie, tulburare si necaz, iar ceata diavolilor rationali se desfătează cu mândria, slava desartă, erezia, filozofia. Deci, cele trei cete diavolesti nu-i luptă pe toti oamenii la fel, ci în functie de vremuri, locuri si după om.
      Diavolii se ajută si se schimbă între ei, pentru că nu păzesc o anumită rânduială între ei. Oamenii care se luptă de exemplu să stăpânească puterea lor poftitoare si reusesc să biruiască cu ajutorul lui Dumnezeu pe diavolii poftitori, vor fi luptati apoi de ceata diavolilor mâniosi, adică vor trece de la pofte la mânie, ură, zavistie. Cei care se luptă cu puterea mânioasă si cu diavolii mâniosi si biruiesc cu ajutorul harului dumnezeiesc, vor fi luati în primire de diavolii rationali, având semănate în mintea lor tot felul de gânduri eretice, filozofii si vedenii.
      De asemenea, trebuie să stim că nu toti dracii sunt la fel de sălbatici si că nu toti au aceeasi putere. Puterea cu care luptă diavolii pe crestini creste de la ceata duhurilor poftitoare la ceata duhurilor mânioase si apoi la ceata duhurilor rationale, care au puterea asupra maselor de oameni prin conducători eretici, învătători eretici, vrăjitori si masoni. Vrăjitorii, astrologii si bioenergeticienii, ajutati de căpeteniile de diavoli arhiconi, au putere asupra maselor de oameni prin televiziune, radio, presă, muzică, filme, cărti... Insă trebuie să ne aducem aminte că în lupta noastră cu fiecare ceată diavolească si cu slujitorii ei umani primim putere corespunzătoare de la Dumnezeu, ca să biruim.

      Ștergere
    11. I.
      2.3.2. Bioenergiticienii si natura energiilor prin care lucrează
      Djuna, "marea bioenergiticiană" din Rusia, este de origine asiriană, iar mama ei, tatăl si bunica au practicat vrăjitoria.
      Ce spun bioenergeticienii despre propria lor persoană? Iuri Tarasov afirmă: "Sunt vrăjitor de generatia a patra". Intrebat fiind despre generatiile de vrăjitori, el a răspuns: "Bioenergeticianul este un vrăjitor de generatia întâia. El nu poate face nici a zecea parte din ceea ce face un vrăjitor de generatia a patra. La ultimul congres al vrăjitorilor, care s-a tinut în Spania, la magia albă si magia neagră s-au mai adăugat două culori, magia rosie si magia verde".
      Bioenergicitianul Kaspirovski, apărând la televiziune în data de 24 noiembrie 1989, după miezul noptii, a citit din cartea sa de magie neagră. Caracterul demonic al sedintelor sale de vindecare prin televiziune a fost depistat de cercetările medicale întreprinse asupra celor ce au urmărit emisiunile sale: din 2015 elevi, la 93% se remarcă ticuri obsedante, reactii isterice, fenomene de halucinatii si tulburări psihice, dovada evidentă că sunt stăpâniti de duhuri necurate, 42% din pacienti cad în somn hipnotic în urma sedintelor televizate. Multi copii intrau în somn hipnotic, se prăbuseau în stare de catalepsie numai văzând imaginea lui Kaspirovski. Ceea ce demonstrează că elevilor li s-a distrus mecanismul de protectie psihologică. Mai mult, după sedinte a fost nevoie ca multi copii să fie spitalizati, cu diferite tulburări neuro-psihice.
      Sunt unii bioenergeticieni care merg la Biserică. Insă scopul lor principal este de a se alimenta cu energiile divine dumnezeiesti. Ei stau cu ochii larg deschisi si mâinile răschirate, străduindu-se să se alimenteze cu energia pe care o radiază Sfânta Icoană. Dumnezeu însă binecuvântează pe cel ce se smereste si nu pe cel care vrea să-I "ia" din energia Sa necreată.

      2.3.3. Sursa astrologilor
      Astroloaga Svetlana a declarat că ea alcătuieste horoscoape, ca nimeni altul în lume, tocmai datorită contactului cu "învătătorul mondial ceresc Ashtar" (informatii pe care le primeste de la el). In acest caz este evident contactul direct al astroloagei cu demonii, care o ajută să facă horoscoapele. Căci diavolul cunoaste foarte bine situatia Universului.
      De asemenea, diavolii pot face observatii directe asupra caracterului oamenilor. Duhurile necurate încearcă să organizeze multe din cele ce se petrec în lume si, fireste, îsi cunosc tinta pe care o urmăresc.
      Din acestea rezultă unele coincidente între prezicerile horoscopului si realitate. Svetlana a parcurs succesiv toate treptele initerii magice rituale în "Stiintele oculte". Cunostintele le-a căpătat de la bunicul ei, care i-a lăsat după moartea sa si un diavol care s-o ajute. Cei care urmăresc calea initierii în stiintele magice spun că se petrece si o schimbare a psihicului, a duhului si a trupului. Se produce o totală alchimie a corpului si se schimbă conceptia despre lume si viată.

      Ștergere
    12. J.
      Dumnezeu, care se află în noi de la Sfântul Botez, este mai putemic decât diavolul.
      Diavolul dispune de arme puternice si nenumărate si ne atacă cu mare furie, pentru a ne birui. Dar nu trebuie să ne speriem de atacurile diavolului atâta timp cât ne aflăm aproape de Dumnezeu cel Atotputernic. Mântuitorul nostru Iisus Hristos s-a făcut om "ca să strice lucrările diavolului" (Ioan 3,8) si să izbăvească pe cei care "frica mortii îi tineau în robie toată viata"
      (Evr. 2,14-15).
      Când Domnul nostru Iisus Hristos a coborât la iad, El a desfiintat împărâtia iadului si a eliberat pe cei detinuti acolo de diavoli. Sfântul Antonie cel Mare ne spune: "Se cuvine să nu ne temem de atacurile lui si de săgetile lui arzătoare si de vicleniile lui lucrate de mestesugita lui minte. Toate acestea nu sunt nimic înaintea puterii lui Dumnezeu, Mântuitorului nostru Iisus Hristos, care numai rostind numele Lui cu credintă si cu evlavie, pune pe fugă toată ostirea diavolilor". Aceasta întrucât
      Dumnezeu ne-a încredintat că "mai mare este Cel ce este în voi, decât cel din lume" (1 Ioan 4,4). Alături de Dumnezeu cel Atotputemic ne facem si noi putemici. Si astfel si noi smeritii si neputinciosii avem curajul să ne aruncăm în luptă si sa ne împotrivim vrăjmasilor diavoli.
      La Sfântul Botez am fost întrebati: "Te lepezi de satana si de toate lucrurile lui si de toti îngerii lui? De toată slujirea lui?"
      Iar noi am răspuns: "Mă lepăd!" Iar apoi: "Te unesti cu Hristos?" Si noi am răspuns: "Mă unesc!" Cu cât vom fi mai sfinti, mai apropiati de Dumnezeu, mai uniti mistic cu Hristos, cu atât diavolii vor fi mai departe de noi, iar atacurile lor vor fi mai neputincioase. Iar cu cât vom fi mai uniti cu lumea si cu păcatele, cu atât diavolii vor fi mai apropiati de noi si noi vom fi slujitorii lor. Sfântul Apostol Ioan ne spune: "Cel ce s-a născut din Dunmezeu se păzeste pe sine si cel viclean nu se atinge de El" (1 In. 5,18).
      ( Extras din cartea : "Razboiul crestinilor cu diavolii" -Parintele Daniel de la Rarau


      Restul aici :

      http://www.sfaturiortodoxe.ro/razboiulcrestinilor2.htm

      Ștergere
    13. Parintele Calciu despre RAZBOIUL NEVAZUT SI VREMURILE DE SFARSIT. Cum luptam cu demonii?

      Despre războiul gândurilor

      – Părinte, spuneţi-ne un cuvânt despre războiul nevăzut!

      – Noi suntem înconjuraţi pretutindeni de demoni. Sfântul Apostol Pavel spune că tot acest văzduh este plin de demoni care zboară în jurul nostru şi care ne atacă permanent. Toţi avem demoni în noi. Când te îndeamnă ceva din tine să urăşti, să vorbeşti de rău, să fii aspru cu lumea, să nu fii milos, toţi aceştia sunt demoni ai patimilor. Dar fiecare din noi are un demon dominant. La cei mai mulţi dintre noi demonul dominant este trufia.Dar există un demon al lăcomiei, un demon al banului – mamona. Şi aceşti demoni pot deveni demonii noştri dominanţi.

      Noi trebuie să luptăm împotriva acestor demoni. Când cineva în mintea ta îţi spune: „De ce te întorci la Dumnezeu, că tu ai făcut aşa de multe păcate încât nu te va ierta niciodată! Cum poţi să te întorci la Dumnezeu, când ştii ce rău ai făcut în faţa Lui?”, tu zici că-i mintea ta, dar în fond e un dialog cu demonul din tine, căci acesta este un demon al minciunii, al deznădejdii.

      Întoarce-te la Dumnezeu, căci Dumnezeu te aşteaptă. Când faceţi rugăciunea sunt mii de gânduri care vă asaltează. Când stai la televizor în faţa unui film, două ceasuri nu te mişti de acolo şi mintea ta nu mai fuge. Stai acolo şi te uiţi la ce se întâmplă. Dar încearcă să spui Tatăl nostru şi ai să vezi că o mie de gânduri o să îţi treacă prin minte. Tatăl nostru îl spui într-un minut şi-ţi trec o mie de gânduri prin minte… Zici că nu sunt gânduri păcătoase? Este adevărat, unele gânduri nu sunt păcătoase, pentru că demonul vrea să facă orice din tine, numai să nu spui rugăciunea. In timp ce spui „pâinea noastră cea de toate zilele“, îţi vine în minte că nu ai luat pâine de la magazin, sau te întrebi cât o fi ceasul, sau dacă afară plouă, sau ninge, sau e soare. O mie de gânduri inocente, dar ele toate au rolul satanic de a te îndepărta de la atenţia rugăciunii. Aşa că nu spuneţi: „gândurile mele au fost gânduri simple, copilăreşti”. Sunt copilăreşti, dar substratul lor este foarte adânc.

      Ștergere
    14. 2.
      Cele mai multe fapte pe care le facem noi sunt fapte rele. Mai puţine sunt cele bune, pentru că răul este foarte imaginativ. Uită-te la un om rău câte născoceşte ca să facă rău, câtă elaborare mintală iroseşte ca să-şi închipuie răul, câte mijloace are prin care face păcatul, prin care loveşte… Pe când omul bun este foarte simplu. El ştie că face binele şi îl face. Nu se omoară ca să inventeze tot felul de sisteme ascunse şi subterane.



      Cum luptăm cu demonii

      Este foarte greu să îi biruim pe demoni cu inteligenţa, cu pocăinţa sau chiar cu credinţa noastră, pentru că demonul este un înger căzut. El are inteligenţă mai mare decât a noastră, putere de înţelegere mai mare decât a noastră, el vede lucrurile mai mult decât noi. In orice luptă cu demonii, dacă nu suntem foarte bine căliţi, suntem pierduţi.

      Rugăciunea e una dintre cele mai puternice arme pe care am primit-o de la Iisus Hristos, armă de care dracii fug. Rugăciunea Sfântului Vasile cel Mare era aşa de puternică, încât atunci când începea el să se roage, toţi demonii fugeau. Dumnezeu a pus în el această putere extraordinară, pe care o poate pune şi în noi, credincioşii de rând. Să avem o rugăciune puternică, nu chiar ca să mutăm munţii, dar măcar să speriem demonii, să ne curăţim. Calea postului este o cale de curăţire a trupului spre transparenţa cărnii, pentru că o carne îmbuibată este nepenetrată de duh. Nu se poate ca Duhul lui Dumnezeu să pătrundă într-o carne sătulă, îngrăşată. De aceea postul care duce la flămânzire face trupul mai transparent pentru cuvântul lui Dumnezeu. Inţelegem mai uşor poruncile lui Dumnezeu şi primim puterea de a-l birui pe diavol. Nu întotdeauna, fiindcă sunt demoni care nu se sperie de oricine.

      Ștergere
    15. 3.

      Am şi eu experienţa mea. Am avut aici, acum câţiva ani, un tânăr american care era posedat. Nu făcea rău. Nu cădea jos, nu făcea spume la gură, dar avea o neîncredere totală în oameni. Se temea de Dumnezeu şi de biserică. Avea o frică. Când îi citeam molitvele Sfântului Vasile cel Mare, era cuprins de un tremur nervos. Gândul lui probabil se contracta în acele momente, încât scotea nişte sunete inumane. Nu făcea rău, nu m-a atacat niciodată, nu a încercat să mă lovească, să fugă de sub epitrahil. Dar avea aceste manifestări, care erau ale unui demon ce se sălăşluise în el, şi până când nu şi-a descărcat sufletul în spovedanie, nu a scăpat de acel demon. In momentul în care cade sub ispită, vine la mine şi îi citesc, până azi îi citesc rugăciunile. Dacă diavolul pune stăpânire pe inima lui, se manifestă aşa cum am spus, dacă nu, se manifestă numai prin gânduri, prin închipuiri păcătoase. Rugăciunile încep să lucreze, dar vin şi ispitele, îl luptă tot felul de imagini, gânduri care-i spun că Dumnezeu nu are putere asupra lui, că rugăciunile pe care i le citesc eu nu au aceeaşi putere ca la Sfântul Vasile, şi alte lucruri din acestea, ca să-l scoată de sub influenţa rugăciunii. Dar dacă ai o rugăciune puternică, dacă ai postit înainte, să ştiţi că diavolul fuge.

      Dumnezeu lucrează prin cei care cred şi au primit harul lui Dumnezeu prin preoţie, indiferent de valoarea sau păcătoşenia lor. Unii sunt atraşi de intelectul unui preot, alţii de puterea rugăciunii, alţii de cuvântul duhovnicesc. Totdeauna există ceva care te atrage la un preot şi el prin aceasta are putere. Acesta e Harul care i s-a dat prin punerea mâinilor, prin care poate să lege tot ce se poate lega pe pământ şi să dezlege tot ce este legat pe pământ, după cuvântul Evangheliei.



      Nu vă temeţi de gândurile de necredinţă

      – Părinte, vorbiţi-ne despre cum îşi poate recăpăta credinţa cineva care şi-a pierdut-o.

      – Prin rugăciune şi răbdare. Este în Pateric o întâmplare. Un ucenic vine la Părintele său şi-i spune: „Avva, urăsc lumea. Simt cum în sufletul meu creşte ura împotriva lumii”. Şi Avva i-a zis: „Du-te în lume şi trăieşte un an de zile acolo!“. S-a dus în lume, s-a întors şi i-a spus: „Urăsc lumea mai mult, pentru că am văzut în ce desfrâu şi păcate trăieşte“. Şi Avva i-a zis: „Du-te în peşteră şi trăieşte un an de zile acolo!“. S-a dus în peşteră, a stat un an de zile şi întorcându-se, i-a spus Avvei: „Şi mai mult urăsc lumea, pentru că stând în peşteră, toate lucrurile mi s-au limpezit şi cugetând la ce se întâmplă în lume, am început să cred că lumea trebuie cu adevărat dispreţuită şi urâtă”. Şi l-a întrebat Avva: „Dar tu de când eşti în mănăstire?“. „De şapte ani“, a răspuns tânărul. Şi Avva a zis: „Uite la el, eu sunt de treizeci de ani monah şi el vrea să ajungă desăvârşirea în şapte ani!”.

      Ștergere
    16. 4.
      Aşadar, nu vă temeţi de faptul că simţiţi că vă pierdeţi credinţa, pentru că acesta e asaltul diavolului. O rugăciune, chiar şi cu buzele, este o rugăciune! Ea este măcar atitudinea trupului, dacă sufletul nu este implicat, dar prin atitudinea trupului să ştiţi că şi sufletul se implică. Aşa cum, să zicem, într-un dans, ritmul şi muzica te fac să intri într-o anumită trepidaţie, tot aşa poziţia trupului şi rugăciunea buzelor trezesc treptat-treptat duhul nostru. Iar Dumnezeu o să dea la un moment dat şi ploaia binefăcătoare a lacrimilor şi o să fiţi fericiţi.



      VREMURILE DE SFÂRŞIT

      Călugării şi vremurile de pe urmă

      În multe mănăstiri călugării mi-au spus că ei rămân acolo până când se vor pune cip-urile, şi atunci vor părăsi mănăstirea. E foarte bine, dar le-am răspuns: „Dacă o cetate abandonată este o cetate pierdută, ce se va întâmpla cu o mănăstire!? Aici este loc sfinţit, aici sunt oasele călugărilor, ale părinţilor duhovniceşti, ale părintelui Cleopa, ale părintelui Paisie… Toate moaştele acestea vor fi profanate! Rămâneţi în mănăstire! Dacă vă vor împuşca, veţi fi împuşcaţi, dacă vă trimit la puşcărie, veţi merge la puşcărie! Dar asta este misiunea voastră, nu să fugiţi în munţi…” Poate nu-i rău nici plecatul acesta în munţi, unde vor veni oameni să-şi caute mângâierea… Dar poate datoria lor e să rămână în mănăstirea lor, să apere ideea monahală ortodoxă şi naţiunea creştină ortodoxă.

      La sfârşitul veacurilor

      – Care va fi sprijinul credincioşilor zilelor noastre când, după cum spune Sfântul Ignatie Briancianinov, la sfârşitul veacurilor nu vor mai exista povăţuitori?

      – Nu cred că vor fi mai puţini decât au fost sub comunişti. Vom apela desigur la scrierile Sfinţilor Părinţi, întotdeauna vom face acest lucru, dar cred că Dumnezeu va trimite oameni, va avea grijă de noi. Dumnezeu va rândui cumva, ca la sârbi, va fi o trezire spirituală, va fi o întoarcere la credinţă, aşa cum a fost după comunism. Dumnezeu întotdeauna îl va ridica pe credincios din cădere, îi va ridica pe preoţi şi pe ierarhi din cădere şi se vor naşte întotdeauna noi duhovnici şi noi episcopi.

      Ne apropiem de sfârşit

      Din ce în ce mai mult toate teoriile celelalte pierd teren. A căzut comunismul cu prăbuşire mare iar acum se prăbuşesc ideile materi­aliste ale lumii. Biruinţa este a lui Dumnezeu. Ne apropiem probabil de sfârşit. Dumnezeu să ne dea o inimă curată şi o vedere deschisă pentru a şti clipa în care El va veni din nou pe pământ. Să ne găsească pregătiţi şi nu ca pe oamenii pe care Stăpânul din parabolă i-a pedepsit pentru necredinţa lor şi pentru neprimirea cuvintelor pe care împăratul le trimitea prin solii săi.

      (din: Parintele Gheorghe Calciu, Cuvinte vii. “A sluji lui Hristos inseamna suferinta”,Editura Bonifaciu, 2009

      Ștergere
    17. A erupt un vulcan in Mexic oameni buni intelegeti ca doamna Maria stie ce spune sa dea bunul dumnezeu sa fim ferici de tot ce e rau in lume

      Ștergere
    18. Minti,poate ai visat.Fiind cu gandul numai la nenorociri,nici nu e de mirare ca visati cutremure,vulcani,razboaie,crime.mimi.

      Ștergere
  22. Sinteti sigura ca le-ati sters din gresala,sau sint astia cu paltonul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca le-au sters extraterestrii......

      Ștergere
    2. Apropo de palton,unde esti Craciun,postezi sub anonimat?

      Ștergere
  23. Nu le/am sters eu, nu intentionat! Ci pur si simplu,mi/a ap[rut ca au fost sterse!
    Cu scuzele de rigoare si cu parere de rau, va multumesc pentru intelegere!

    RăspundețiȘtergere
  24. Sa suparat ca a-ti zis de rau de extraterestri dumneaie, si moldoveni sunt niste extraterestri :))

    RăspundețiȘtergere
  25. Nu cred doamna că ați șters din greșeală ,au fost foarte multe comentarii care exprimau alte păreri contradictorii fata de ale dumneavoastră.Cred că mai degrabă le-ați șters de nervi,pentru că sunteți destul de rigida legat de exprimarea părerilor,nu acceptați că e posibil sa fie situații când nu aveți dreptate

    RăspundețiȘtergere
  26. DEMONI ,DEMONI ,DEMONI, IAR APOI O SA VEZI SPURCATII INGERI CAZUTI,IAR LA SFARSIT URACIUNEA SPURCACIUNII ,BALAURUL CU 7 CAPETE SI 10 COARNE ,SI PE CAPETE CUNUNI IMPARATESTI .APROPO CEI CARE PREGATESC VENIREA LOR AU FACUT UN FILM "ARRIVAL "IN CATRE CAPUL PRIETENILOR TAI, lucifer ,COMUNICA CU INSELATI CA TINE PRIN ........"CUNUNI IMPARATESTI".
    VIZIONARE PLACUTA
    "http://www.filme-bune.net/arrival-primul-contact-2016-filme-online-subtitrat-in-romana/"
    OVIDIU

    RăspundețiȘtergere
  27. Nu cred ca aceste creaturi cu ochii cit capul ne vor binele.Am citit multe articole despre ei,au data de DUMNEZEU o directiva in care le spune sa nu se apropie sau sa se amestece in viata de pe o alta planeta.Ei ce fac rapesc oameni si fac tot felul de experimente.Au rapit o femeie din America si o puneau sa ia in brate niste copii nou nascuti care aratau ca niste monstrii in urma experientelor lor.Femeia nu a vrut pt ca erau oribil de uriti amestec de uman si ET,ei aveau nevoie de iubirea de mama umana asta nu au ei.Nu cumva sunt de fapt draci care au reusit sa ia chip vazut pt noi?Duca-se invirtindu-se pe a lor planeta nu avem nevoie de ei.

    RăspundețiȘtergere
  28. ,,, raman la parerea mea - fericiti cei sarmani cu duhul -
    Ionita

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ionita,ce inseamna sarac cu Duhul(sau sarman)

      Ștergere
    2. Draga Silvia, "Fericiti cei saraci cu Duhul..." este "Fericirea Intai".
      Cei dintai pe care-i fericeste Domnul Hristos sunt "cei saraci cu duhul". Lor le fagaduieste "imparatia cerurilor", drept urmare, acestia sunt aratati de Domnul "ca unii ce merg pe calea fericirii", cum frumos zice Arim. Teofil Paraian. Acestia sunt cei care "lasa toate ale lor si merg cu Mantuitorul, asa cum zicea Sfantul Apostol Petru: " "Iata, noi, lasand toate ale noastre, am venit dupa tine." Astfel de urmaritori ai Domnului Hristos implinesc cuvantul : " Cautati mai intai imparatia si dreptatea lui Dumnezeu." Mai ales ei sunt "saracii" carora li se "binevesteste Imparatia Cerurilor", deoarece au renuntat la bunurile materiale prisoselnice in favoarea binelui general, bunurile materiale inrobind adesea, dupa cum se stie, deja, pe multi oameni si astfel omenirea este tinuta, inca, destul de departe de imparatia lui Dumnezeu. Cei ce nu renunta la surplusul de bunuri materiale, fiind atat de preocupati de agoniseala acestora, chiar daca multe nu le sunt de trebuinta, uita de "lucrarea lor intru asezarea sufleteasca". Cei care reusesc sa se "dezlege" de ceea ce le este de prisos, indreptandu-si atentia catre sufletelul lor(care striga de multe ori, dar nu este auzit) si catre dezlegarea de cele materiale ( de surplus ), se ostenesc, devin ostenitorii spre a lor mantuire, ajungand astfel "sa-si cunoasca asezarea sufleteasca" (constientizand, totodata, neputinta si nestiinta lor), ce, raportata la "desavarsirea dumnezeiasca", este intotdeauna gandita si simtita ca "o saracie cu duhul", dar ca o saracie lucratoare de imbogatire duhovniceasca. Dupa talcuirea Sf. Ioan Gura de Aur, cuvintele "sarac cu duhul" inseamna "smerit de bunavoie", adica lipsit de trufia mintii si de nemasurata iubire de sine- pacate prin care s-au pierdut ingerii cei rai si primii oameni.
      Iata deci ca noi toti, privind fara incetare la desavarsirea dumnezeiasca, ne dam seama cat de departe suntem noi de ea. Dupa Fericitul Augustin "prin saracia cu duhul trebuie sa intelegem socotinta noastra personala ca suntem saraci in puteri spirituale". Sarac cu duhul deci este cel care, chiar in cazul cand are ceva Daruri Ceresti revarsate asupra sa stie ca acestea ii apartin lui Dumnezeu, el bucurandu-se de bogatia lui Dumnezeu, nu a lui personala. Constiinta "saraciei sufletesti" o au mai cu seama cei sporiti intru Smerenie. Fericitul Dosoftei, in invatatura sa, ne spune ca "pe cat se apropie omul de Dumnezeu, pe atat se vede pe sine cat este de nedesavarsit". Ne ramane, asadar, sa ne cercetam pe noi insine si sa "trezim" in noi dorinta curata si silinta cea mai staruitoare de a agonisi, de a ne impodobi cu toate Virtutile, intre care si aceea la care se refera "Fericirea intai".

      Din Frankfurt, toate cele bune,

      Lucia Dobrea (Bistrita)

      Ștergere
  29. OAMNENI BUNI,tot am pus aceasta intrebare si nimeni nu a vrut sau nu a stiut sa-mi raspunda.O sa va mai intreb inca o data:
    Cum e cu putinta,ca Domnul nostru IIsus si Sf Maria-pe care Maria noastra ii adora,si-a incredintat viata Lor,ii roaga zi si noapte-si totusi,Ei sa ramana "orbi si surzi "la rugaciunile si iubirea ei,sa o lase in inselare si in control mental,de aceste fiinte extraterestre sau intratereste demonice (si prin ea,pe noi de pe acest blog)???
    Nu vreti sa lamurim acest aspect important?
    Cred ca dna Maria este foarte trista,dupa toate aceste mesaje!Haideti sa-i trimitem cu toti iubirea noastra!
    Vio

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Omul care crede in Dumnezeu si se roagă la Dumnezeu nu e de ajuns!!! Sfanta Scriptura spune:
      ,,Căci și dracii cred și se infioara''
      Sau
      ,,cu buzele Ma lăudați dar cu sufletul sunteți departe de mine''
      Ati înțeles? Așadar în credința in Dumnezeu nu trebuie sa fie amestecata cu nimic și cu nimeni altcineva alt citat din scriptura: ,,nu puteți avea doi stapani!!!!'' (referire la Dumnezeu și la diavol,...sau alți idoli în cazul de fata extraterestrii)

      Ștergere
    2. Multumesc an14:02,pentru raspuns dar,sa sa stiti ca nu m-ati convins si va spun si de ce.
      ,,Căci și dracii cred și se infioara''
      ,,cu buzele Ma lăudați dar cu sufletul sunteți departe de mine''-aceste citate,nu au nimic de-a face cu dna Maria.
      Nu numai ca are credinta,dar si iubirea ei pentru Domnul e mult mai mare decat va imaginati,iar faptele bune semenilor,nu-i lipsesc...nu ma intrebati de unde stiu,doar credeti-ma pe cuvant de vreti.
      Nu vreau sa ma intelegeti gresit,nu o consider pe dna Maria o sfanta dar,nici nu cred ca il are ca stapan pe diavol!Dansa ii considera pe extraterestrii,prieteni ai nostri-eu nu spun ca are sau nu dreptate,chiar nu stiu adevarul in legatura cu acest aspect.Nu ma consider o persoana optuza dar nici nu cred absolut tot ce se spune...
      Va multumesc inca o data pentru raspunsul d-voastra!
      Vio

      Ștergere
  30. Răspunsul ortodox la afirmaţia Vaticanului că există extratereştrii

    "Pe la Vatican bantuie muulti extraterestrii ''...

    Motto: Daca ar fi existat, fiintele superioare extraterestre ar fi trebuit sa vina pe pamant sa ne invete pasnic mantuirea (dobandirea vietii vesnice) ca sa economisim si Jertfa dureroasa a Fiului lui Dumnezeu si jertfele noastre...
    In ultima vreme, catolicii, saracii de ei, continuandu-si ratacirea de peste 1000 de ani, vor sa ”evanghelizeze” nu numai cele mai indepartate plaiuri ale lumii acesteia reale, ci si altele,cu mult mai indepartate, din irealitate.

    Adica au terminat treaba cu oamenii terestrii, acum isi dau cu presupusul despre extraterestrii, vrand chiar sa dialogheze cu ei si cheltuind imense sume de bani ca sa-i agate cumva de prin spatiu.
    Eu cred, insa, ca mai intai extraterestrii insisi au inceput sa dialogheze cu catolicii si sa-i invete, sa le inspire adica, mai la aratare, mai in ascuns, drumul catre lumea lor... Caci cu fiecare erezie, cu fiecare minciuna, cu fiecare inventie dogmatica si practica, catolici s-au adancit in explorarea lumii ireale si intunecate a extraterestrilor.
    Si uite-asa, catolicii s-au ratacit progresiv de la Calea Adevarului si a Vietii, au iesit din Biserica lui Hristos, au lepadat Duhul Adevarului, Duhul Lui Hristos, pentru a se umple de duhul minciunii, duhul diavolului si al extraterestrilor lui...

    Dar, ca si evolutionismul care ar fi mai mult decat o ipoteza chiar si pentru ereticii catolici (deci moartea ar exista inaintea omului, si deci n-ar mai fi urmarea pacatului stramosesc), teoria existentei extraterestrilor reprezinta pentru toti cei fascinati de basme chiar si SF inca o pista falsa pe care-si pierd mintea si energia, dispretuind Dragostea sincera a lui Dumnezeu si Adevarul deplin descoperit de El pentru binele nostru vesnic.

    Promovarea oricaror conceptii din care lipsesc Iisus Hristos si continutul descoperirii Sale reale arata razvratirea omului fata de Dumnezeu, razvratire inceputa candva in rai cu Adam si Eva.

    Insa experienta razvratirii fata de Dumnezeu e mortala.
    Iar diavolul - tatal minciunii, incepatorul vicleniei si al hulei, urzitorul rautatilor si al fanteziilor - e cel dintai ucigas de oameni.
    Fenomenul uciderii spirituale treptate la care e supus omul prin nestiinta, lenevie, prostie, patimi degradante, idei strambe, conceptii gresite despre Dumnezeu, lume, om si mantuire, superstitii, ocultism, satanism declarat, e mai vizibil azi ca oricand.
    Iar framantarile legate de viata pe alte planete, de cum era lumea acum 15 miliarde de ani, de oameni rapiti de OZNuri (de ce ar trebui oamenii rapiti de fiinte superioare?), de echivalenta religiilor, de personificarea animalelor, a monstrilor si a robotilor si altele asemenea nu sunt decat false probleme (diversiuni) in care diavolul ne arunca spre a ne tulbura si a ne devia de la scopul vietii noastre: dobandirea vietii vesnice si experierea (trairea) indumnezeirii prin Iisus Hristos - Calea, Adevarul si Viata.

    Insa Jertfa lui Hristos a fost cel mai serios si mai dureros eveniment din istorie, incat nu-l putem ignora sau acoperi cu basme si plasmuiri ireale.
    Cat despre Sfintii Ingeri care-L slujesc pe Iisus Hristos si care-i ajuta pe oameni spre mantuire, ei nu sunt nici extraterestrii, nici mediumi, nici alte aratari manifestate in plan material, ci sunt fiinte pur spirituale ascultatoare de Dumnezeu, trimise de Dumnezeu sa ne indrume pe calea mantuirii.
    Ei nu sunt la discretia noastra prin formule si practici de magie, asa, ca niste papusi care ne fac noua toate ifosele...

    RăspundețiȘtergere
  31. 2.
    Dar aplecarea omului contemporan spre "semne si minuni paranormale" si chiar spre idolatria fapturilor ireale extraterestre (ritualuri, filme, reviste, discutii) arata foarte clar ca suntem "in vremurile cele de apoi, [cand] unii se vor departa de la credinta, luand aminte la duhurile cele inselatoare si la invataturile demonilor" (I Timotei 4, 1) si "nu vor mai suferi invatatura sanatoasa, ci - dornici sa-si desfateze auzul - isi vor gramadi invatatori dupa poftele lor, si isi vor intoarce auzul de la adevar si se vor abate catre basme" (II Timotei 4, 3-4). Atentie mare, fratilor! Extraterestrii ca vietuitori pe alte planete nu exista.

    Exista insa demoni care, prin tot felul de invataturi si naluciri, ispitesc oamenii ca sa-i rupa de realitatea creata de Dumnezeu si sa-i arunce in iluzii de tot felul.
    Exista si oameni inselati (jurnalisti de scandal, scriitori, ”savanti”, cercuri oculte, trusturi media chiar) care incearca sa manipuleze lumea prin variate dezinformari.
    De aceea, omul trebuie sa-si scuture mintea de toate fumigenele diavolesti, de toate fantasmele si parerile gresite ale nestiintei si ale patimilor prin pocainta pentru a-L putea cunoaste (vedea) real pe Dumnezeu si lumea reala facuta de Dumnezeu si in care omul se poate mantui.

    Nimeni nu se mantuieste in afara lumii reale, ci in interiorul ei si al Bisericii – cea mai inalta realitate a acestei lumi in care e prezent Dumnezeu prin Duhul Sau Sfant si Iubitor! Dumnezeu nu ne-ar fi ascuns existenta altor fiinte inteligente care ar fi fost create de El si care L-ar fi preamarit in universul acesta imens.
    Dumnezeu nu are secrete, nici temeri fata de noi, pe care noi sa le iscodim printr-o atitudine curioasa si neincrezatoare...
    Pentru a lamuri definitiv falsa problema a existentei altor fapturi inteligente in univers aducem marturia Domnului Hristos Insusi din Sfanta Evanghelie dupa Matei:

    ”Cand va veni Fiul Omului intru slava Sa, si toti sfintii ingeri cu El, atunci va sedea pe tronul slavei Sale.
    Si se vor aduna inaintea Lui toate neamurile si-i va desparti pe unii de altii, precum desparte pastorul oile de capre.

    RăspundețiȘtergere
  32. 3.
    Si va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stanga.
    Atunci va zice Imparatul celor de-a dreapta Lui: Veniti, binecuvantatii Tatalui Meu, mostenitii imparatia cea pregatita voua de la intemeierea lumii. [...]
    Atunci va zice si celor de-a stanga: Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care este gatit diavolului si ingerilor lui.” (Matei 25, 31-41).
    Deci Mantuitorul Iisus Hristos ne arata ca in Imparatia Sa vor fi Sfintii Ingerii si Sfintii cei bineplacuti lui Dumnezeu, iar in iadul vesnic vor fi diavolii si oamenii nepocaiti.
    Alti vietuitori, extraterestrii, nu apar deloc in planul lui Dumnezeu in vesnicie.

    Daca Fiul si Cuvantul vesnic al lui Dumnezeu, Mantuitorul Hristos, ne-a lasat in Biserica Sa (Unica, Universala si Sfanta, Ortodoxa) Duhul Adevarului Care ne calauzeste la tot Adevarul si daca nici Adevarul - Hristos, nici Sfintii Apostoli, nici Sfintii Parinti nu au dezvoltat niciodata subiectul extraterestrilor, ba inca l-au combatut ca fiind o fabulatie nevrednica de atentie, inseamna ca trebuie respins orice demers iscoditor in lumea iluziilor dracesti de felul acesta.

    Fratilor, timpul vietii noastre e prea scurt si prea valoros ca sa-l pierdem in cautari inutile, in explorarea a tot felul de fundaturi ideatice labirintice.
    Noi trebuie sa fructificam timpul impodobindu-l prin cunoasterea lui Dumnezeu, prin rugaciune, prin pocainta si iubire in Biserica Dreptmaritoare a lui Hristos.
    Doar purtandu-L astfel pe Mantuitorul nostru Iisus Hristos in gandurile, in vietile si in faptele noastre, pregustam inca din aceasta viata terestra Viata vesnica dumnezeiasca si nadajduim a dobandi deplin bucuria si cunoasterea lui Dumnezeu si a lumii frumoase facute de El pentru oameni si conduse neincetat de El prin Hristos in Duhul Sfant. Pentru ca despre Iisus Hristos ca tinta a iubirii si a cunoasterii noastre ne indeamna Insusi Dumnezeu-Tatal prin cele mai cuprinzatoare cuvinte auzite vreodata de oameni: "Acesta este Fiul Meu Cel iubit, in Care am binevoit; pe Acesta ascultati-L" (Matei 17, 5).
    Iar despre plinatatea si eternitatea unirii noastre cu Dumnezeu ne vorbeste Insusi Fiul cand I Se roaga Tatalui, marturisind ca "aceasta este viata vesnica: Sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Iisus Hristos pe Care Tu L-ai trimis" (Ioan 17, 3).
    In aceasta iubire, cunoastere si ascultare de Dumnezeu sa ramanem si noi in veci." Egumenul Manastirii Antim – Pr. Mihail Stanciu (răspuns dat în luna mai a anului 2008)

    RăspundețiȘtergere
  33. Pe noi invatatura ORTODOXA ne invata ca „extraterestrii„ sunt diavolii din vazduh, iar faptul ca aceeasi initiatori ai nebuniei UFO exprimau limpede in scrieri ca il considera pe lucifer ca dumnezeu lor, nu face decat sa confirme acest lucru. Sa nu ne miram deci ca asistam la o explozie fara precedent a acestui subiect in mass-media.
    Tot Sfintii Parinti ne spun ca in vremurile din urma dracii vor umbla pe pamant.
    Prezentandu-i ca extraterestrii, oamenii vor fi astfel mai putin suspiciosi.
    Iar pregatirea mentala se face de la varste fragede. Urmariti desenele animate pentru copii, pline de astfel de personaje …

    RăspundețiȘtergere
  34. A.

    Initiatoarea amplei miscari New Age, Alice Bailey (1880 – 1949), este continuatoarea Theosophical Society ale carei baze au fost puse de catre Madame Blavatsky.
    Intre 1919 si 1949 a scris multe lucrari dictate de catre “maestri ai intelepciunii“, non oameni din zona Tibetului.
    A considerat ca lucifer este un zeu al intelepciunii considerat pe nedrept de catre crestinism ca inger cazut.
    H. P. Blavatsky (1831 – 1891) se stabileste in 1886 in Germania unde scrie o mare parte din Secret Doctrine, o lucrare plina de teorii rasiste, ce spunea ca i-a fost inspirata de aceiasi maestrii non umani. Jackson Spielvogel si David Redles de la Simon Wiesenthal Center, au fost nevoiti sa accepte ca lucrarile maleficei femei l-au influentat decisiv pe Adolf Hitler.
    Karl Maria Wiligut (Weisthor), initiat de “maestrii intelepciunii“ l-a influentat pe seful SS Heinrich Himmler iar Haushofer, initiat si el de diavolii din zona Tibetului, l-a influentat pe Rudolf Hess. Astfel incat Heinrich Himmler si Rudolf Hess au trimis expeditii in Tibet, nu doar sa caute stramosi comuni cu rasa germana ci si … teritoriul de sub pamant Shambhala, de unde uneori vin acesti „maestrii”.


    Prea multe descrieri ale acestora nu avem. Totusi, in 1947, inainte de a muri, Aleister Crowley (1875 – 1947, maestru mason si bisexual) a lasat o schita a infatisarii unui astfel de “sef secret“. Arata aidoma unui asa zis extraterestru:
    extraterestu
    Si ne amintim ca odata cu aparitia si raspandirea organizatiilor Theosophical Society a inceput o explozie de literatura SF despre alien. De asemenea UFO. Analistii fenomenului sunt de acord ca lucrarile lui Bailey, Rudolf Steiner (Thule Society din Germania, alta “fiica“ a Theosophical Society, care a fost piatra de temelie a Nationalsozialistische Arbeiterpartei a lui Hitler …) si ale Theosophy-ei in general au influentat crearea “religiilor“ UFO, inclusiv Order of the Solar Temple.

    RăspundețiȘtergere
  35. B.
    Un foarte important personaj New Age este Benjamin Creme (1922 -), seful Share International. A fost de asemenea membru Aetherius Society (o miscare a noii “religii“ UFO). Ca si Helena Blavatsky sau Alice A. Bailey a fost contactat de “maestrii intelepciunii“. In 1959 spunea ca acestia i-au spus ca dupa aproximativ 20 de ani va apare pe pamant “maestrul maestrilor“ … Iar lui Benjamin Crème i se va da un rol important.
    In 1982 declara: “Cristul este printre noi “ …
    Daca este vorba despre antihrist , s-a nascut prin 1979 , deci are aproximativ 38 de ani.
    Un astfel de „sef secret„ non uman i-a dat in 1937 lui Bailey “Marea invocatie“. Aceasta a fost folosita inclusiv dupa evenimentele din 11.09.2001 de catre Findhorn Foundation (pe care o invoca de la infiintare ei). Este o invocatie folosita si de miscarea new age UFO.
    Findhorn Foundation a fost fondata in 1972. In 1997 este membru Conference of Non-Governmental Organizations in Consultative Relationship with the United Nations (CONGO) si membru fondator al mai multor grupuri active in UN Headquarters , intre care amintim The Spiritual Caucus in al carei site oficial gasiti fotografia United Nations Meditation Room, camera de rugaciune de care aminteste si documentarul „Ingerul digital„.
    Alt greu al Natiunilor Unite, mare iubitor de draci este Robert Muller (1923 -). Asistent al Secretary General de peste 40 de ani. Poreclit “filosoful“ UN pentru liniile directoare pe care le traseaza.
    E plin de idei despre guvernarea mondiala. Recunoaste ca este influentat de Alice A. Bailey si o admira caci a fost contactata de “maestrii intelepciunii“ …

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Anonim, (si)pentru aceste informatii !

      Toate cele bune !

      Ștergere
    2. Interesant,multumesc!

      Ștergere
    3. Luuung comentariu, nu te-ai gandit sa-ti deschizi un blog? Ne ramanea noua mai mult spatiu aici :)) Simon Istvan

      Ștergere
    4. Nu e comentariu, tantalaule , sunt fragmente puse la dispozitia dvs. din scrierile Sfintilor parinti ! Spatiu ai cat vrei, Istvan, creier nu ai , ala e baiul .

      Ștergere
    5. Aha,fragmente :)) si nu putea pune anonimul o trimitere? E mai interesant copy/paste :)) pai sa puna toate scrierile sfintilor parinti aici la comentarii,spatiu e destul :)) si ceilalti cititori sunt atat de incuiati incat nu pot gasi pe net ce pune el aici.Auzi tu,fragmente,pai daca nu pune volume intregi tot degeaba,asa fragmentat mai rau incurca,eu credeam ca o carte se citeste din "scoarta in scoarta" da' ce stiu eu daca nu am creier :)) simon istvan .satu-mare

      Ștergere
    6. Tot un fragment dintr-o poveste :"Cine zice,ala este,ca magarul din poveste" mare adevar ;)Legea Oglindirii
      Vio

      Ștergere
    7. Istvan te chiama Orban in Ungaria .

      Ștergere
    8. Bine ca ma "chiama"...inteligentule. (simon istvan)

      Ștergere
  36. De existat exista extratereștri, Cum suntem noi în galaxie, care e infinita, va dați seama ca pot exista și alte specii create de Dumnezeu, sau nu de El,dar chiar așa sa ne fie frica de ei, pai puneti-va voi, în locul lor,noi așa frumoși suntem in ochii lor?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Anonim 19:31, asa-i. Din punctul meu de vedere am fi prea ignoranti sa credem ca suntem doar noi si ca nu sunt si extraterestri.

      Ștergere
  37. ,,Ingeri si demoni '' - 2009

    pe server 2

    http://www.filmeonline.biz/ingeri-si-demoni-2009.html
    sau
    http://www.filme-bune.net/angels-and-demons-film-online-subtitrat-in-romana/


    Vizionare placuta!

    O străveche societate secretă .O armă mortală .O ţintă neobişnuită - Cetatea Vaticanului .

    Robert Langdon, specialist celebru de la Harvard, este chemat de urgenţă în Elveţia pentru a examina cadavrul lui Leonardo Vetra, pe al cărui piept a fost ars cu fierul un simbol ciudat.

    Ceea ce descoperă este uluitor, o străveche organizaţie - Illuminaţi - a declanşat o diabolică vendetta împotriva Bisericii Catolice.

    Cele mai sumbre temeri ale lui Langdon se confirmă în seara în care are loc Conclavul de la Vatican, când află că Illuminati a plasat o bombă chiar în inima Cetăţii Vaticanului.

    Cu ajutorul Vittoriei Vetra, o misterioasă cercetătoare, porneşte într-o cursă frenetică pentru a descoperi amplasamentul bombei şi salvarea Vaticanului.

    Căutările îi vor purta pe cei doi oameni de ştiinţă prin cripte pecetluite de secole, prin catacombe pline de primejdii şi prin catedrale părăsite, până în cel mai periculos loc de pe Pământ:ascunzătoarea de mult uitată a ordinului Illuminati. Înainte de a descifra "Codul lui da Vinci", lumea era în puterea lor: Îngeri şi Demoni.









    RăspundețiȘtergere
  38. Destul de ciudat cum au disparut anumite comentarii ca si cum au fost atentvselectate :)) cred ca tot ungurii sunt de vina :)) simon istvan. Satu-Mare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E de vina Basescu !

      Ștergere
    2. Nu ungurii ma Simon,doar tu esti de vina!

      Ștergere
    3. Si eu cred ca tot ungurii sunt de vina.:)

      Ștergere
    4. De vina sunt sorosistii in frunte cu Iohannis si Ciolos, ce-ati uitat? :))

      Ștergere
    5. Anonim 10 ianuarie 2017, 00:29, Ciolos cu Iohannis sunt de vina pentru dezastru economic prin care trece aceasta tara. Acestia sunt doi sorosisti, lingaii lui Soros.

      Ștergere
    6. Da, anonim 00.29, tot Ciolos, Iohannis si sorosistii sunt de vina ca ti s-a spart tie teava de la baie! :))
      Ce dezastru, intr-un an de zile??? Mai gandeste si cu creierul tau si mai lasa Antena 3 ca aia au interesul lor, iau bani greui ca sa spele creiere ca al tau!

      Ștergere
    7. Anonim 9 ianuarie 2017,22:15. Sunt convins ca eu sunt de vina, ca doar sunt ungur :)) simon istvan. Satu-Mare

      Ștergere
  39. Cum ajungi să înnebuneşti? Ce te face să crezi în obsesiile pe care demonii ţi le pun înainte?


    Despre nebunie şi demoni


    http://www.teologiepentruazi.ro/2007/04/29/despre-nebunie-si-demoni/

    RăspundețiȘtergere
  40. Un film ce merita vazut , cu multe lectii de viata ;

    The Giver – Darul lui Jonas (2014)

    http://www.filmeonline2013.biz/darul-lui-jonas-2014/

    Acţiunea are loc într-o societate distopică şi ternă a viitorului, în care oamenii au fost lăsaţi fără nici un fel de amintiri, astfel încat aceştia nu mai manifestă nici un fel de sentiment sau emoţie, fiind asemenea unor roboţi ale căror îndatoriri/meserii sunt prestabilite. Când un băiat de 12 ani este desemnat drept Receptor al Amintirilor (The Giver), descoperă că lucrurile nu sunt atât de frumoase şi de perfecte precum îşi imagina.





    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parintele Calistrat - O pană de gâscă, ce era trasă de 70 de draci !

      https://www.youtube.com/watch?v=V7JNzej2_Lk

      Ștergere
    2. Creștinismul presupune o legătură și o comunicare personală între Dumnezeu și om, legătură și comunicare care nu se pot face decât în mod neconvențional, neobișnuit sau nenatural, miraculos și neîncadrat în forme stricte, prescrise de doctrinele și dogmele instituțiilor bisericești.
      Revelația lui Dumnezeu este o formă de comunicare supranaturală, carismatică, mistică cea mai concludentă expresie a ei fiind chiar întruparea lui Dumnezeu în om. Comunicarea dintre Dumnezeu și oameni este diferită față de comunicarea dintre oameni între ei.
      6 Şi a zis: „Ascultaţi bine ce vă spun!
      1.
      Când va fi printre voi un proroc, Eu, Domnul, Mă voi descoperi lui într-o vedenie sau îi voi vorbi într-un vis.

      Gen 15.1; Gen 46.2; Iov 33.15; Ezec 1.1; Dan 8.2; Dan 10.8-17; Luc 1.11-22; Fapt 10.11-17; Fapt 22.17-18; Gen 31.10-11; 1Imp 3.5; Mat 1.20;
      7 Nu tot aşa este însă cu robul Meu Moise. El este credincios în toată casa Mea.
      Ps 105.26; Evr 3.2-5; 1Tim 3.15;
      8 Eu îi vorbesc gură către gură, Mă descopăr lui nu prin lucruri grele de înţeles, ci el vede chipul Domnului. Cum de nu v-aţi temut deci să vorbiţi împotriva robului Meu, împotriva lui Moise?” (Numeri 12; 6-8)
      Ex 33.11; Deut 34.10; 1Cor 13.12; Ex 33.19; 2Pet 2.10;
      Descoperirea care este făcută în Isus (Iisus) nu este doar o descoperire făcută simțurilor, adică, în mod obiectiv, pe plan natural, martorilor care au participat la evenimente, ci este în primul rând o descoperire interioară pe care Dumnezeu a făcut-o unora dintre aceia care au participat la acele momente. Nici chiar ucenicii lui Isus (Iisus) nu au înțeles cine este El, decât după înviere și mai ales după coborârea Duhului Sfânt, adică după ce au avut propriile lor revelații personale cu El sau în timpul vieții Lui lumești, numai printr-o experiență interioară diferită de o experiență a simțurilor. Singurul căruia i-a fost dat să întrevadă, ne spune N.T., cine era El cu adevărat, a fost Petru, deci descoperirea lui Petru a fost o revelație lăuntrică, spirituală, carismatică sau mistică și nu o descoperire venită prin cele cinci simțuri. Duhul lui Dumnezeu i-a descoperit în interiorul ființei sale, lui Petru, cine era Isus (Iisus), adică Fiul lui Dumnezeu.
      13 Isus a venit în părţile Cezareii lui Filip şi a întrebat pe ucenicii Săi: „Cine zic oamenii că sunt Eu, Fiul omului?”

      Ștergere
    3. 2.
      14 Ei au răspuns: „Unii zic că eşti Ioan Botezătorul; alţii: Ilie; alţii: Ieremia sau unul din proroci.”
      Mat 14.2; Luc 9.7-9;
      15 „Dar voi”, le-a zis El, „cine ziceţi că sunt?”
      16 Simon Petru, drept răspuns, I-a zis: „Tu eşti Hristosul, Fiul Dumnezeului celui Viu!”
      Mat 14.33; Marc 8.29; Luc 9.20; Ioan 6.69; Ioan 11.27; Fapt 8.37; Fapt 9.20; Evr 1.2-5; 1Ioan 4.15; 1Ioan 5.5;
      17 Isus a luat din nou cuvântul şi i-a zis: „Ferice de tine, Simone, fiul lui Iona; fiindcă nu carnea şi sângele ţi-a descoperit lucrul acesta, ci Tatăl Meu care este în ceruri. (Matei 16; 13-17)
      Efes 2.8; 1Cor 2.10; Gal 1.16;
      Din textul citat se pare că simplu contact natural, pe baza celor cinci simțuri, cu El, nu a fost suficient pentru ca ceilalți ucenici să îl recunoască pe Isus (Iisus) ca fiind Hristos. Cu alte cuvinte, chiar pentru aceia sau acelea care s-au aflat direct în prezența pământească a lui Isus (Iisus), fără o revelație interioară, mistică, avută de la Tatăl în același timp cu această prezență pământească , ei și ele nu l-au putut recunoaște pe Isus (Iisus) ca fiind Fiul lui Dumnezeu. Biblia, preluată prin cele cinci simțuri, fără ca în timpul citirii ei să fim călăuziți și atinși lăuntric de Dumnezeu nu este revelatoare la întregul ei potențial. Bazați doar pe Scripturile V.T., ucenicii erau confuzionați asupra Persoanei lui Isus (Iisus) și a fost nevoie de o revelație personală, carismatică sau mistică, pentru ca Petru să îl recunoască pe Isus (Iisus). Nici Pavel care cunoștea bine, se pare, scrierile V.T. nu l-a recunoscut cu adevărat pe Hristos decât în urma unei experiențe carismatice proprii. Carnea și sângele nu ne poate nici nouă descoperi cu adevărat pe Isus (Iisus) și de aceea avem, fiecare din noi, nevoie de o experiență spirituală directă cu El. Modul carnal, natural în care Baptiștii necarismatici fac propagandă religioasă seamănă cu maniera imperfectă în care Cărturarii și Fariseii l-au întâmpinat pe Isus (Iisus) și nu ajută pe nimeni cu nimic. Dumnezeu este Cel mai mare carismatic din univers și lucrul acesta mă încurajează să susțin și eu valabilitatea și valoarea lucrărilor Sale supranaturale.
      În ceea ce îl privea pe Moise lucrurile stăteau diferit, Dumnezeu vorbea cu el așa cum vorbesc doi oameni între ei, dar pentru ceilalți oameni exista o altă cale de comunicare și anume calea carismatică sau calea mistică, așa cum le place unora să o denumească. Prin urmare, carismatismul este chiar modul în care Dumnezeu comunică cu omul, modul în care se revelează El ființei umane, în general. Modul obișnuit de a intra în contact cu Dumnezeu nu este prin contact fizic, senzorial, ci prin contact extrasenzorial, adică printr-o revelație pe care El o face minților noastre, în timp de veghe sau în timp de somn. Acesta este un mod carismatic sau mistic de comunicare, dar este unul absolut de înțeles între două realități aflate pe planuri diferite, adică între Dumnezeu și om. Comunicarea dintre Dumnezeu și om nu se face doar prin texte scrise, adică doar prin textele Bibliei, nu este doar o comunicare scrisă, mediată de textele scrise și comunicarea nu s-a făcut în acest fel nici în primele adunări creștine și nici nu se putea face deoarece atunci textele N.T. încă nu existau. Comunicarea se face și prin textele scrise ale Bibliei, dar la baza relației personale dintre Dumnezeu și om stă o dovadă de putere și de prezență, aș spune chiar o dovadă de existență pe care Dumnezeu o face fiecărui individ sau individă în parte.

      Ștergere
    4. 3.
      Cum comunica Dumnezeu cu oamenii credincioși, înainte ca N.T. să ia o formă scrisă finală, adică până aproape de sfârșitul primului secol? Comunica El doar în scris? Bineînțeles că nu. N.T. canonizat este rodul instituției bisericești și el poartă, pe lângă lucrurile deosebite pe care le conține și amprenta instituțională. Comunicarea dintre Dumnezeu și om este o comunicare între persoane, adică între Persoana lui Dumnezeu, prin Duhul Sfânt și persoana umană. N.T. prezintă revelația lui Dumnezeu în istorie, prin Fiul Său, dar mai prezintă și modul de comunicare personală dintre Tatăl ceresc și fiecare dintre copiii Săi. Dumnezeu nu comunică doar în scris cu omul, ca să mă exprim așa, El comunică, în mod spiritual sau duhovnicesc, prin darurile Duhului Sfânt, comunică verbal sau imagistic, direct în conștiința umană și nu doar prin intermedierea textului scris. Unii susțin că Biblia este singura dovadă a validității mesajelor lui Dumnezeu. Ea conține desigur un etalon la care trebuie să ne raportăm cu toții și care nu trebuie neglijat, ignorat, subestimat sau desființat.
      Textele N.T. au suferit un proces de redactare și au fost scrise, cele mai recente, la cel puțin două decenii după întâmplările pe care le relatau. Cele mai recente texte sunt scrierile apostolului Pavel, aprox. 55 d.H. Evangheliile în care sunt cuprinse cuvintele lui Isus (Iisus) au fost scrise după aprox. 50 de ani de la întâmplarea faptelor. Să ne imaginăm că s-ar fi scris cronica celui de al doilea război mondial după 50 de ani, de la întâmplările respective, oare cum ar fi arătat ea? Dacă nu s-ar fi scris nimic despre evenimentele celui de al doilea război mondial până în anul 1994, ce se mai putea spune la aceea dată despre ele? Dacă la un eveniment participă, de exemplu 6 martori fiecare va descrie diferit ceea ce a văzut el sau ea. Nu vreau să desființez în nici un fel textele N.T., cu atât mai mult cu cât le folosesc și eu foarte mult în scrierile mele, dar doresc să subliniez necesitatea absolută ca scrierile sale să fie dublate de confirmarea dată de prezența lui Dumnezeu în viața noastră. Relația personală dintre Dumnezeu și om nu poate fi înlocuită de scrierile N.T., așa cum greșit învață Baptiștii necarismatici. Dumnezeu este viu acum, El există în prezent și nu a întrerupt comunicarea cu oamenii. Dumnezeu nu poate contrazice Biblia dacă El a generat-o dar transmite și mesaje personalizate, valabile pentru fiecare persoană în parte, acolo unde aceasta se află și în condițiile particulare în care se poate situa.
      Dumnezeu îl însoțește pe om în parcursul său pământesc, în necazuri și bucurii, îi vorbește omului direct, îl încurajează, îl consolează, îl întărește sau îi dă putere, în mod personal, ca un Tată iubitor și nu îl trimite pe om doar să citească Biblia.

      Ștergere
    5. 4.
      Chiar atunci, când îl trimite să citească Biblia, Dumnezeu face acest lucru cu omul, în mod personal, prin direcția pe care o trasează în fața sa. ”Ia și citește” a auzit Augustin un glas ca de copil și ceea ce a citit i-a schimbat viața. Dumnezeu ne trimite pe toți să citim Biblia și facem foarte bine dacă perseverăm în cunoașterea ei, dar acest lucru nu exclude contactul direct, nemijlocit între Persoana lui Dumnezeu și om. Relația dintre Dumnezeu și om este una directă, ca de la Tată la copilul Său și după părerea mea, desființarea doctrinală a acestei posibilități este o mare eroare pe care o săvârșesc Baptiștii necarismatici. Teoretic Baptiștii necarismatici recunosc relația personală dintre Dumnezeu și om, dar în practică ei o contestă, prin consecințele la care conduce doctrina lor.
      Reprezentanții Bisericii instituționale Baptiste – necarismatice ”instituționalizează” relația dintre Dumnezeu și om, o legalizează în norme reci și lipsite de viață, o limitează, o constrâng și o reduc de la o relație directă dintre două persoane, o relație de iubire, la o legătură pur instituțională, juridică, constituțională, rigidă, convențională și moartă. Baptiștii necarismatici omoară dragostea, care poate înflori numai într-o relație personală și o convertesc într-o ideologie legalistă în care fiecare se află pe contul său și cei doi sunt legați între ei numai prin obligații reciproce, sancționate juridic, adică prin justiția divină. Dumnezeu este Monarhul absolut și omul trebuie să se supună necondiționat Lui. Cum rămâne cu dragostea părintească a lui Dumnezeu în aceste condiții? Este cererea de supunere necondiționată, mecanică, forțată, ne problematizată o formă de dragoste din partea lui Dumnezeu, sau mai degrabă iubirea omului constă în afinitățile spirituale pe care și le recunoaște cu El? Când avem aceleași valori, ca și Dumnezeu este cât se poate de firesc să îl urmăm pe Acela care are puterea de a le promova, dar aceasta nu exclude întrebările. Relația dintre Dumnezeu și om se bazează pe valori comune și nu pe supunere cazonă și cu atât mai puțin pe aservirea față de normele obligatorii, față de doctrinele și dogmele instituțiilor bisericești. O spiritualitate autentică are la baza nu doar credința în existența lui Dumnezeu dar și asumarea implicată a fondului comun axiologic pe care îl avem cu El. Dumnezeu detestă răutatea și distrugerea, falsitatea și necinstea și lucrul acesta este de înțeles, în mod rațional. Pentru aceia și acelea care se raliază prin credință și de bună voie la aceste principii și valori acordul cu ele nu este o problemă. Nu ne supunem cupricilor sau voinței arbitrare ale unei Persoane, atunci când ne supunem lui Dumnezeu, ne alăturăm de fapt cauzei vieții și armoniei dintre oameni.

      Ștergere
    6. 5.
      Pe de altă parte supunerea oarbă, neanalitică nu este o reală valoare. Pericolul este acela că, sub masca supunerii față de Dumnezeu, ajungem de fapt, până la urmă să fim obligați să ne subordonăm forțat unor instituții bisericești, controlate, în proporție covârșitoare, de către oameni și nu de către Dumnezeu. Asumarea credinței creștine nu se poate face decât liber și rațional, căci în caz contrar ne trezim în fața unei imense mașini de ”decojit” suflete, a unor Biserici instituționale, care pretind că știu ele ce este mai bine pentru noi și care, spre ”binele nostru” fac totul ca să fim mântuiți, chiar împotriva voinței noastre, crezând că fac un serviciu lui Dumnezeu. Alegerea Creștinismului din cauza fricii sau a manipulării nu prezintă nici o valoare spirituală. Un credincios sau o credincioasă care este indusă în eroare sau insuficient informată nu este niciodată liberă, chiar dacă ea consideră altfel, în necunoștință de cauză.
      Baptiștii necarismatici falsifică imaginea lui Dumnezeu și contrazic în esența lor scrierile N.T., care ne spun că Dumnezeu este dragoste și că sacrificiul lui Hristos pe cruce este determinat de iubirea Sa pentru om. Din acest motiv, eu resping doctrina Baptiștilor necarismatici și consider că, în moduri subtile, această doctrină pregătește calea lui Antihrist. Baptiștii necarismatici îi pregătesc pe cei credincioși și pe cele credincioase să accepte un Hristos mincinos, pe Antihrist, care nu va fi într-o relație personală cu ei și cu ele, ci care va fi o persoană oficială, o autoritate instituțională, un fals ”mântuitor” care se va adresa maselor și nu persoanelor luate ca individualități, ca și suflete. Anticristul nu se va adresa sufletelor umane, într-un mod lăuntric, profund, adică din interiorul ființelor lor, din adâncurile inimilor lor, ci va conduce instituțional și autoritar pe credincioși. Anticristul va promova propria sa doctrină desprinsă din textele Bibliei, așa cum fac și Baptiștii necarismatici și va cere oamenilor să accepte, în mod necondiționat, acel set de principii, fără să aștepte confirmarea sau infirmarea, ”mistică,” din partea lui Dumnezeu. Doctrina de bază va fi supunerea necondiționată față de Dumnezeu și bineînțeles față de reprezentanții instituționalizați ai Lui.
      Baptiștii necarismatici aruncă apă peste focul credinței. Bazați pe apa botezului la maturitate, de care fac un caz enorm, disproporționat în raport cu reala sa importanță în cadrul credinței creștine, Baptiștii necarismatici au formulat o doctrină axată pe apă, dar care , din nefericire, stinge focul, adică înăbușe lucrările spirituale. Baptiștii necarismatici sting Duhul și încalcă în acest fel, în mod flagrant învățăturile Bibliei, prin aceea că nu respectă sfatul dat de N.T. de a nu stinge Duhul. (1 Tesaloniceni 5; 19) Baptiștii necarismatici nuanțează în multe feluri respingerea lucrărilor lui Dumnezeu și fac deosebirea între duhovnicesc și carismatic, deosebire care nu apare în învățăturile lui Isus (Iisus) și în faptele Sale pe pământ și fac acest lucru doar pentru a construi subterfugii cu care, în final, să respingă lucrările Duhului Sfânt, cu totul și ca cei credincioși și cele credincioase să poată să fie manipulați mai ușor de către instituția lor bisericească. Reprezentanții Bisericii instituționale Baptiste – necarismatice nu sunt consecvenți nici măcar cu propria lor doctrină, căci dacă ar fi să fie așa ei nu ar avea cum să accepte în nici un fel miracolul, nici chiar acele miracole prezente în N.T., deoarece orice miracol are la bază manifestarea puterii lui Dumnezeu, dacă este vorba despre un miracol autentic și nu de un fals.

      Ștergere
    7. 6.
      Deosebirea autenticului de fals nu este o problemă de nerezolvat, pentru acei și acelea care se află într-o directă relație cu Dumnezeu, căci El le confirmă sau infirmă sursa miracolului. Teoretic, desigur că s-ar putea face confuzii dar numai pentru aceia și acelea care nu au primit darul deosebirii duhurilor de la Dumnezeu, dar nu și în cazul persoanelor care, având acest dar, pot să deosebească duhurile, adică pot să facă diferențierea între adevărat și fals. În propria mea experiență am întâlnit lucrări adevărate și lucrări false și nu am avut dificultăți în a le deosebi între ele. Cum aș putea să consider, de exemplu, o lucrare ca fiind adevărată, dacă sunt în prezența a două persoane din care una pretinde că are o vorbire în limbi neînțelese și repetă la nesfârșit doar două sau trei cuvinte, dar persoana care pretinde că tălmăcește limbile nu spune doar două sau trei cuvinte, repetându-le la nesfârșit, ci dimpotrivă, această persoană formulează mesaje ample și bine articulate? Tălmăcirea care nu urmează vorbirea în limbi poate duce la serioase suspiciuni. Cum pot să privesc ca venind de la Dumnezeu o prorocie care este departe de ceea ce m-a înștiințat Dumnezeu, pe mine direct, printr-un vis sau o vedenie de noapte? Dacă nu am nici o relație directă cu Dumnezeu și El nu îmi vorbește în nici un fel, atunci aș putea să fiu indus în eroare, dar dacă îmi bazez credința pe o experiență continuă cu El, pe o relație stabilită direct în conștiință, în sufletul și în inima mea, nu am cum să fiu înșelat. Există pericolul ca unii să caute relația cu Dumnezeu, numai în afară, bazat pe experiențele altora în legătură cu el sau cu ea, dar aceasta atitudine este foarte greșită și poate duce la confuzii grave. De aceea prima și cea mai importantă relație în Creștinism este legătura directă cu Dumnezeu.
      Există multe lucrări false și m-am confruntat și eu cu unele dintre ele, dar există și multe lucrări adevărate, extrem de folositoare care ne susțin pe calea credinței. Deosebirea dintre aceste două tipuri de lucrări se poate face numai pe baza unei relații personale coerente cu Dumnezeu, în care El ne vorbește și ne autentifică tot ce vine de la El. Dumnezeu nu se contrazice pe Sine și nu ne vorbește, în mod personal, de exemplu într-un vis, într-un anumit fel și prin proroc în alt fel, în legătură cu aceeași problemă. Dacă lucrul acesta se întâmplă în practică avem tot dreptul să privim cu suspiciune lucrarea celui sau celei care se prezintă ca prorociță. Noi ajungem să credem în Dumnezeu în consecința faptului că El se face prezent nouă și ne demonstrează dragostea Sa. Dumnezeu se face cunoscut nouă într-un mod lăuntric, profund și ne vorbește în moduri despre care El știe că sunt convingătoare pentru noi. Fiecare dintre cei cu adevărat credincioși, care sunt membrii în Biserica lui Hristos unică și nu doar trecuți cu numele în registrele instituțiilor bisericești, au propria lor experiență cu Dumnezeu. Experiențele acestea pot să fie foarte diferite între ele, dar ele vorbesc despre același lucru, Dumnezeu se revelează omului, în mod personal. Dacă cineva mă contrazice și îmi spune că lucrul acesta nu se întâmplă, și este doar o invenție de a mea, atunci mie nu îmi rămâne decât să îi pun în față N.T. și să îi dau nenumărate exemple în care lucrurile s-au petrecut în acest mod. Oare sutașul Corneliu a fost o excepție sau experiențele lui sunt, poate în altă formă și experiențele altor milioane de Creștini? (Faptele Apostolilor 10; 1-8)

      Ștergere
    8. 7.
      Baptiștii necarismatici care sunt propriile lor victime și prizonieri ai învățăturilor lor eronate vorbesc de misticism.
      Dacă eu susțin realitatea unor experiențe spirituale, bazat și pe propria mea experiență spirituală, reprezentanții Bisericii instituționale – necarismatice începe să verse venin, din prisosul inimilor lor și să atace ca un șarpe care își mușcă dușmanul.
      Ei se grăbesc să lipească imediat etichetele de mistic și de carismatic și în felul acesta speră să anihileze orice afirmație contrarie doctrinei lor.
      Ei cred că astfel fac un serviciu lui Dumnezeu, căci luptă cu lucrările false, dar greșesc încă o dată, ei fac un serviciu acelui care încearcă să rupă relația directă dintre Dumnezeu și om, adică lui satan. Dacă se luptă cu lucrările false, cu prețul de a anihila și lucrările autentice, atunci prețul plătit este prea mare și efectele sunt cele opuse oricărei intenții bune. Din acest motiv, lupta doctrinală împotriva lucrărilor lui Dumnezeu este greșită și periculoasă și diferențierea între original și fals trebuie să fie făcută la nivel individual și nu la nivel doctrinal.
      Numai aceea și acelea ale căror nume nu au fost scrise în Cartea vieții, încă înainte de întemeierea lumii se vor închina ”fiarei„ și nimeni altcineva.
      Ceilalți credincioși sunt ghidați direct de către Dumnezeu, prin puterea Duhului Sfânt și nu am cum să se rătăcească.
      Ei primesc darul deosebirii duhurilor și știu foarte bine de unde vin lucrările pe care le primesc. Fără îndoială că satana va încerca să înșele pe toată lumea, dar nu va reuși. Lucrări false vor fi multe dar ele îi vor înșela numai pe aceia și pe acelea care nu au o legătură personală cu Dumnezeu.
      Eu nu pledez pentru Bisericile instituționale care folosesc lucrările lui Dumnezeu pentru a face prozelitism, ci doar explic de ce nu trebuie să refuzăm în ansamblu lucrările Duhului Sfânt și de ce este atât de important să fim dotați cu capacitatea spirituală de a deosebi adevărul de minciună. Nu întotdeauna folosirea unei vorbiri în limbi neînțelese precede sau însoțește o lucrare a lui Dumnezeu și de aceea este foarte important să știm să deosebim duhurile și să prețuim darul acesta a cărui primire de la El nu înseamnă misticism. Dacă tratăm ca și misticism tot ceea ce primim direct și individual de la Dumnezeu atunci ne vom tăia chiar șansa de a putea să ajungem să deosebim adevărul de fals, în probleme spirituale.
      Baptiștii necarismatici îi învață greșit pe oameni, în acest sens și lumina pe care spun ei că o distribuie este un întuneric gros.
      Există două tipuri de revelații pe care le primim de la Dumnezeu.
      Pe de o parte, există revelațiile care ni se dau direct în conștiință și pe de altă parte sunt revelațiile care ne vin prin intermediul altora.
      Pot primi un mesaj de la Dumnezeu, direct, ca pe o prorocie, în conștiința mea, printr-un vis sau o vedenie, de zi sau de noapte. Două daruri însă se adresează direct persoanei credincioase și anume: darul credinței și darul deosebirii duhurilor.
      Cu toate că apostolul Pavel afirmă că toate darurile sunt date spre folosul altuia, totuși aceste două daruri, sunt date în primul rând spre folosul nostru personal căci credința este cheia mântuirii noastre individuale, chiar dacă credința noastră nu îi convinge și pe alții și darul deosebirii duhurilor este ghidul nostru spiritual și ne ajută să deosebim adevărul de minciună și binele de rău. Darul deosebirii duhurilor este un dar extrem de important și despre care se vorbește mai puțin. Semnul prezenței Duhul Sfânt în om, nu este darul vorbitului în limbi, ci este darul credinței.

      Ștergere
    9. 8.
      Înainte de a vorbi în limbi Corneliu a primit de la Dumnezeu darul credinței, arătarea unui înger, care este deja un dar duhovnicesc.
      3 Pe la ceasul al nouălea din zi, a văzut lămurit într-o vedenie pe un înger al lui Dumnezeu că a intrat la el şi i-a zis: „Cornelie!”
      Fapt 10.30; Fapt 11.13;
      4 Corneliu s-a uitat ţintă la el, s-a înfricoşat şi a răspuns: „Ce este, Doamne?” Şi îngerul i-a zis: „Rugăciunile şi milosteniile tale s-au suit înaintea lui Dumnezeu, şi El Şi-a adus aminte de ele.
      5 Trimite acum nişte oameni la Iope şi cheamă pe Simon, zis şi Petru.
      6 El găzduieşte la un om numit Simon tăbăcarul, a cărui casă este lângă mare: acela îţi va spune ce trebuie să faci.” (Faptele Apostolilor 10: 3-6)
      Fapt 9.43; Fapt 11.14;
      Fiecare dintre noi se poate aștepta și trebuie să își dorească să aibă relații directe cu Dumnezeu și nimeni nu ar trebui să fie mulțumit să citească doar despre El din Biblie. Chiar textele N.T. ne vorbesc despre aceste contacte și despre comunicarea directă dintre Dumnezeu și fiecare credincios și fiecare credincioasă în parte. (Faptele Apostolilor 2; 17-18)

      Ștergere
  41. I.
    TOT CE AŢI DORI SĂ CUNOAŞTEŢI DESPRE DEMONI, DAR V-AŢI TEMUT SĂ ÎNTREBAŢI.


    Detectia si alungarea demonilor



    Ne intrebam de ce raul se amplifica. Suntem derutati, nu mai putem vedea Lumina in vietile noastre, in lume. Nimic nu mai merge spre bine. Cauzele sunt foarte profunde, foarte subtile iar, ritmul atit de trepidant si oboseala nu ne mai permit o analiza psihologica si spirituala de profunzime. Materialul urmator este foarte interesant, deosebit de adevarat si util.


    PARTEA I. CUM SE IDENTIFICĂ DUŞMANUL ?

    - PRINCIPIILE DE BAZĂ ALE ELIBERĂRII.

    - TOT CE AŢI DORI SĂ CUNOAŞTEŢI DESPRE DEMONI, DAR V-AŢI TEMUT SĂ ÎNTREBAŢI.

    MARCU 1. Ce a şocat pe oameni cel mai mult a fost modul în care Domnul Isus a tratat duhurile.
    Aceasta a fost minunea lui Isus care nu a fost prezentată în Vechiul Testament.
    Aproape toate celelalte minuni: vindecare, înmulţirea pâinii, controlul asupra naturii au fost prezentate în V.T., dar scoaterea duhurilor nu fusese prezentată. Marcu 1:23. În sinagogă era un om cu duh necurat. În greacă scrie: ”Într-un duh necurat”.
    Cea mai bună traducere ar fi: “sub influenţa unui duh necurat”. Există trei expresii mai mult sau mai puţin substituibile:- demoni;- duhuri rele;- duhuri necurate.
    Se vorbeşte de duhuri de infirmitate (frică).
    În sinagogă era un om care avea un duh necurat, care a început să strige.
    Nu omul a strigat, ci duhul. Duhurile rele au cunoscut imediat cine era ISUS.
    Ucenicilor le-a trebuit mai bine de un an să ştie cine era Isus cu adevărat, dar duhurile au ştiut imediat şi s-au temut de El. Se observă expresia: “noi şi eu” - “care îţi este numele?” - omul din Gadara a răspuns “numele meu este Legiune, pentru că suntem mulţi”.
    Această caracteristică asociere între “noi şi eu” este specifică pentru demoni.V. 25
    ISUS l-a făcut să tacă şi să iasă din el. Au avut loc dramatice manifestări la ieşirea din om.

    Într-o biserică, astăzi ar fi scos afară un astfel de om, dar ISUS a scos demonul, nu omul, care a rămas astfel în biserică.V. 32-34
    Astăzi te întâlneşti cu aceleaşi situaţii: dacă începi să alungi demoni, să le porunceşti, ţi se va duce vestea imediat.

    Fapt important: Domnul ISUS nu s-a ocupat de om, ci de duhul din el.
    Prezenţa Domnului şi a ungerii Duhului Sfânt din el au scos afară prezenţa duhului din el. Seara (v.32-34) au adus la el bolnavii şi îndrăciţii.
    Expresia “stăpânit de duh” nu este cea mai potrivită. În limba greacă termenul este: “daimonizomani”.

    Daimon este substantivul “demon”. Eimi = a fi. A fi demonizat - este cea mai bună traducere. “Stăpânit de duhuri” - traducere care a întunecat multe minţi.
    Deci mulţi creştini întreabă cum pot fi creştinii posedaţi de diavol. Un creştin adevărat nu poate fi posedat de diavol.
    Un creştin adevărat este posedat de ISUS.
    Totuşi în mulţi creştini adevăraţi există domenii în care ei sunt demonizaţi, domenii în care nu deţin controlul deplin; ei sunt demonizaţi în acel domeniu, dar nu şi posedaţi.
    Seara au adus la ISUS bolnavi şi demonizaţi. El a tratat atât bolnavii cât şi demonizaţii într-o singură acţiune majoră.
    Traducerea engleză: “a scoate draci”, traducerea King James: “a expulza, a da afară” traducere simplă. Dacă inhalezi fum, ce faci? Îl dai afară - aspect fizic.
    El a dat afară mulţi demoni.V. 39
    El a continuat să scoată, să dea afară demoni. “A continua” înseamnă că nu era un caz izolat, ci era practica Lui pe care o făcea în sinagogile unde predica şi scotea draci. Oamenii cred că astfel de oameni nu pot fi decât în închisori sau spitale psihice.
    Dar ISUS nu a avut de a face cu astfel de oameni, ci cu oameni religioşi care veneau la biserică, erau respectabili, se ocupau în rest de familiile lor, dar aveau anumite domenii în care nu deţineau controlul.

    RăspundețiȘtergere
  42. II.
    Acestea pot fi dorinţele lor fizice, emoţiile sau mintea lor.
    Oamenii acceptă cu uşurinţă, că alţi oameni din popor au nevoie de eliberare. Demonii se adaptează la mediul înconjurăror.
    Alt aspect paralel se găseşte în Luca 4:40, 41 la fel ca şi în Luca 1. Lucrarea de eliberare şi vindecare erau împletite.
    De multe ori vindecarea lor necesita izgonirea unor duhuri rele.
    ISUS şi-a pus mâna peste ei. Luca 13:11-16 - femeia gârbovă, un duh de neputinţă - infirmitate este un duh rău. Dezlegat - termenul indică o lege: ISUS şi-a pus mâinile peste ea şi imediat s-a îndreptat.
    Nu era o problemă fizică, ci o legare de duh rău.
    Sunt unele probleme care nu sunt fizice, ci sunt cauzate de duhuri rele; ex. muţenie, surzenie, orbire.
    Luca 13:31-32
    În aceeaşi zi - scot dracii şi săvârşesc vindecări - a spus ISUS - aşa a spus şi aşa a încheiat activitatea.
    Aceste două erau aşa de împletite incât nu se putea face deosebire între ele.
    În N.T. nimeni nu a fost trimis să evanghelizeze fără să fie împuternicit, să aibă de a face cu duhurile rele.
    Ex. Matei 10:1 - cei 12 ucenici au autoritate să scoată duhurile rele.- V. 12 - vindecaţi, curăţiţi pe leproşi, scoateţi demoni;Luca 10:1 - cei 70 de ucenici v. 17 - au autoritate asupra demonilor. Marcu 16:15-17 - semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede. Matei 28:19-20 - faceţi ucenici - învătaţi tot ce v-am poruncit - un lucru principal să scoată duhurile rele.
    Aşa va fi până la sfârşitul veacului, până va veni el. În N.T. o singură persoană este numită “evanghelist”: Filip (F.A. - 5) mesajul lui era de a-L predica pe ISUS. Primul aspect din lucrarea lui de evanghelist era de a scoate duhurile rele.

    NATURA DEMONILOR, MODUL DE A ŞTI DACĂ OPEREAZĂ ÎN NOI SAU ÎN ALŢII
    Este nevoie de acele daruri – deosebirea duhurilor, darul cunoştinţei şi în în afara lor mai sunt şi alte indicaţii dacă în noi sunt duhuri.
    În primul rând trebuie să ştim dacă duhurile sunt personale, fără trupuri care au nevoie de a intra într-un trup. Doresc un trup omenesc.
    Au două însărcinări din partea lui satan:- să te împiedice să-L cunoşti pe ISUS ca Mântuitor;- să te împiedice să-L slujeşti pe ISUS în mod eficient.
    Trebuie să facem deosebirea între firea pământească şi demoni.
    Firea pământească este omul cel vechi.
    Demonii sunt persoane care se mută şi iau în stăpânire domenii ale personalităţii. Firea pământească este învelişul, iar demonii se aşează pe acest înveliş.
    Acolo unde este o mortăciune imediat apar şi vulturii pe cer.
    Acolo unde este firea pământească şi nu se regenerează, se vor aduna şi vulturii. Remediul pentru fire este crucea (Col. 5:54).
    Remediul pentru demoni: să fie daţi afară în numele lui ISUS. Trebuie să ştim cu cine avem de aface, nu se poate face inversare.

    RăspundețiȘtergere
  43. III.
    Dacă eşti un creştin consacrat, citeşti Biblia, te rogi, însă ai un fel de chin, o problemă ce te apasă (te agasează), te înrobeşti şi ai încercat toate remediile: te-ai rugat, ai postit şi problema tot nu se rezolvă, poţi fi sigur că ai de a face cu un demon.
    ACTIVITĂŢI CARACTERISTICE DEMONILOR : 4 verbe descriu activităţile demonilor (ale persoanelor)
    1. A ADEMENI - demonii ademenesc, ispitesc pe oameni să facă ce este rău.
    Aceste manifestări apar de multe ori pe cale verbală.
    Ex.: dacă pe jos cade un stilou al cuiva tu stai şi-l priveşti.
    Cineva din tine îţi spune ia-l! nimeni nu va şti!, alţii ar face la fel.
    Aceasta este - oricine are voce este o persoană. În spatele acestei voci este un demon ce te ademeneşte.

    2. A HĂRŢUI - ei te studiază, te cunosc, îţi studiază mişcările, îţi cunosc punctele slabe. Ex. Un om de afaceri care a avut o zi grea la birou, totul a fost în neregulă, maşina etc. Acasă soţia nu se mişcă repede, copii îl supără. Apare demonul mâniei care intră.
    Apare o privire schimbată, este nervos - demonul mâniei.

    3. A CHINUI - Mat. 18 - demonii sunt chinuitori.

    Datorită neiertării, sute de creştini sunt daţi pe mâna chinuitorilor. Dacă în inima ta nu poţi ierta pe cineva, atunci eşti o ţintă bună pentru chinuitori. Satan este un expert să ştie când are dreptul să-şi facă intrarea. Există forme variate de chin: Chin fizic: Ex.: artrita; Chin psihic: Ex.: teama de a nu-ţi pierde minţile (teama de a nu ajunge în acelaşi loc unde au ajuns şi toate rudele care au suferit de aceeaşi boală psihică); Chin spiritual: Ex.: teama de a nu fi comis păcatul care nu se iartă. Dacă eşti preocupat că ai comis acest păcat - nu l-ai comis, căci cei ce l-au comis nici măcar nu sunt preocupaţi de aceasta. Problema ta este un duh minciună, acuzatie care să-ţi ia pacea şi siguranţa mântuirii.

    4. CONSTRÂNGE - demonii foţează. Aproape tot ce este forţat este posibil să fie demonic - fumatul forţat, alcoolul forţat, lăcomie forţată, oboseală forţată, mâncatul fortat. (Ex: o femeie era mereu obosită. Când se trezea, când se ducea la culcare, când se ruga - un demon care ucide).
    Satan este un ucigaş, el ucide fizic oamenii, un duh al morţii
    - NELINIŞTEA. Unii oameni au un duh de nelinişte în anumite domenii. O persoană care se poate relaxa, are pace - probabil nu are nevoie de eliberare.
    ARIA LOR DE DESFĂŞURARE (Prov. 25:28)

    Când omul nu are apărare spirituală, este deschis pentru orice duh rău care vrea să intre în el, căci e ca o cetate cu ziduri dărâmate. În lăuntrul nostru sunt zone cu locuitori specifici fiecărei zone.

    I. ZONA EMOŢIILOR ŞI A ATITUDINILOR (Bandă de demoni - una face loc alteia)
    În spatele fiecărei emoţii se află un duh rău: mânia, frica, proasta dispoziţie, mândria, gelozia, singurătatea, autocompătimirea etc. Dacă mânia ta se înscrie în lista acelor verbe de mai sus, atunci probabil că ai un demon de mânie.
    Există probleme rădăcină din care se dezvoltă celelalte - neacceptarea duce la o serie de probleme - singurătatea, depresiunea, autocompătimirea, disperarea.
    În această situatie de disperare te afli pe unul din cele două drumuri: moarte(pasivă); sinucidere(activă).
    Sub impulsul unui duh rău se face sinuciderea. Răzvrătirea duce la resentiment, ură, mânie, violentă.
    2. MÂNIA - este câmpul de bătălie.
    Duhuri caracteristice care afectează mintea sunt: îndoiala, necredinţa, confuzia, nehotărârea, alienarea mintală. Oamenii care au fost implicaţi în ocultism, majoritatea dintre ei au de a face cu confuzia.

    3. LIMBA - demoni specifici limbii: minciuna. Există oameni care nu ştiu când mint, ei trebuie să mintă. Minciuna intră în copilărie (ex. un om de afaceri mincinos). Există demoni ai criticii, ai bârfei, exagerare, blasfemie, evanghelistic, vorbire negativă.

    4. SEXUL - este bun aşa cum l-a creat DOMNUL, dar orice formă de aberaţie sexuală constrânsă este demonică: masturbaţia, lesbianismul, perversiunile sexuale, curvia, preacurvia.

    RăspundețiȘtergere
  44. IV.
    5. POFTELE - dorinţe şi pofte pervertite. Toate poftele au fost iniţial bune, sănătoase. Prin păcat şi putere demonică au devenit păcătoase. În Ioan 2:16 - au devenit demonice. Pofta ochilor - putere demonică care controlează ochii - este localizată în ochi. Lăcomia - este un duh.Viciile se nasc dintr-o frustrare. Alcoolul (ex. cu femeia care devine alcoolică, iar alta alimentomană). Să se rezolve mai întâi frustrarea.

    6. OCULTISMUL - acest domeniu este foarte vast, fiecare parte a lui este demonică.Yoga - acest domeniu nu trebuie atins nici pentru sănătate fizică. El este o groapă adâncă şi mare.

    7. RELIGIILE FALSE - Ex. - islamism, budhism, martori lui Iehova, bahai. Toate religiile false au un demon în spatele lor.
    8. EREZIILE - înstrăinare de credinţa creştină. Pe coasta de vest a Statelor Unite, oamenii supraspirituali, prin ceea ce mănâncă, nu trăiesc cu soţiile şi soţii lor decât ca fraţi.
    9. DOMENIUL TRUPURILOR NOASTRE FIZICE - epilepsia este demonică. O persoană poate fi curată într-un domeniu, dar în altul poate să fie afectată de un demon.

    PRINCIPIILE DE BAZĂ ALE ELIBERĂRII, CUM SĂ-L IZGONEŞTI PE DUŞMAN
    Cum intră demonii?
    Cum izbutesc să intre în oameni?
    Există 7 căi prin care un demon izbuteşte să intre într-un om.

    1. FOND OCULTIST - În istoria familiei a existat fond ocultist. Când vorbeşti de ocultism ai de a face cu dumnezei falşi, străini a căror stăpân este satan însuşi.
    A fost o încălcare a două porunci date de Dumnezeu prin Moise: să nu ai dumnezei străini; să nu ai idoli.
    Dumnezeu pedepseşte păcatele părinţilor până la a-III-a şi a-VII-a generaţie. Nu este drept!?

    Condamnarea vine doar când vei repinge soluţia, NU pentru că ai avut rude care au practicat ocultismul. Vezi Romani 5:14-21.
    2. IMPLICAREA PERSONALĂ ÎN OCULTISM (Deutr. 18:10)
    Ghicitoria, citirea în stele, vrăjitoria, descântecele, lucrurile care iau locul lui Dumnezeu sunt puse în aceeaşi listă ca şi oferirea copiilor unui dumnezeu păgân; horoscopul, cei ce cheamă morţii.
    Cei ce se ocupau cu aceste lucruri în timpul lui Moise erau pedepsiţi cu moartea.

    3. INFLUENŢE PRENATALE - lucruri care se petrec în timpul existenţei prenatale în pântecele mamei.Cel mai des este neacceptarea - o mamă care respinge copilul pe care-l poartă în pântece, din diferite motive. Copilul este foarte sensibil; el este o persoană. El se naşte cu duhul de neacceptare în el. O mamă însărcinată care are o teamă, o frică. Duhul de frică intră în copil sau în ea. Copilul va avea un duh de frică în el(Petru 3:6 - teama de ceva). Şocul provocat de frică, panică este mai frecvent la femei decât la bărbaţi. Există oameni cuprinşi de neacceptare care s-au născut în timpul unei mari crize. Mame cu mai mulţi copii au frică de viitor, că nu pot să facă faţă viitorului.
    4. DOMINAŢIE SUFLETEASCĂ - există mai mulţi oameni care controlează pe alţii prin gânduri - dominaţie sufletească. Ex. - mama care domină fiul, familia.
    A domina, a manipula, legaţi de ombilicul matern. Mama care domină familia căci are migrene, a împiedicat pe ceilalţi să înainteze.

    RăspundețiȘtergere
  45. V.
    5. PRESIUNI CARE APAR DEVREME ÎN COPILĂRIE - Iacov 3:16 - pizmă şi duh de ceartă, nearmonie între părinţi - mediu propice pentru influenţe demonice
    . Copii sunt incapabili să se sustragă acestor influenţe demonice.
    Aproape 88% din copii cu influenţe au început înainte de vârsta de 5 ani.
    Părinţii sunt responsabili pentru aceasta.
    6. MOMENTE (LOCURI) DE SLĂBICIUNE - Slăbiciunea poate fi emoţională şi fizică.- în cazul unor accidente intră un duh de frică (vezi un accident).- dezamăgire atunci când îţi clădeşti speranţele pe ceva şi nu se realizează - poţi fi dezamăgit (o logodnă ruptă aduce dezamăgirea).- slăbiciune fizică; epilepsia;- vătămarea fizică - o lovitură la cap a adus la vătămarea creierului şi a căpătat epilepsie.
    7. OBICEIURILE (FAPTELE) PĂCĂTOASE - persistenţa în lucruri păcătoase vor deveni demonice. Ex. : filtre demonice; s-a intrat pe un teritoriu interzis - filmele porno, deschid uşa demonilor. Trebuie să fie mărturisite pentru a fi eliberaţi.

    CUM SĂ FII ELIBERAT?
    Paşii de bază sunt simpli:
    1. Fii smerit!
    2. Fii onest. Numeşte problema ta simplu nu sofisticat: ură, poftă. Biblia ne atribuie nouă smerenia: noi să ne smerim. Dacă doreşti eliberarea, atunci s-ar putea să alegi între demnitatea ta şi eliberare, căci demnitatea ta este mai importantă decât eliberarea. Atunci, problema ta, este una de mândrie. Ex. o doamnă care avea o problemă, dar nu dorea să ţipe în public. Dacă te îneci, nu ţipi?Demnitatea adevărată va veni după eliberare. Smerenia este cheia.
    3. Mărturiseşte credinţa în HRISTOS.
    4. Mărturisirea păcatului cunoscut - al tău şi al strămoşilor tăi, este problema ta si a duhovnicului. O mărturisesti şi ceri iertate. Duhovnicul va marturisi si va cere iertare pentru tine!
    5. Pocăinţa de toate păcatele - Proverbe 28:13 - mărturisirea şi părăsirea păcatelor pentru a căpăta îndurare.
    6. Sfârşeşte cu ocultismul - cu blestemele şi societăţile secrete, masoneria liberă se transmite din generaţie în generaţie.
    7. Iartă pe alţii - Marcu 11:25 ex. de iertare: a ierta nu înseamnă a fi supraspiritual, ci înseamnă să-ţi cunoşti interesul (iertarea taie legaturile, lanturile).
    8. Izgoneşte - pasivitatea nu te duce nicăieri. În limba greacă şi ebraică termenul pentru duh este acelaşi ca şi pentru a respira, ex. cu băiatul de 4-5 ani, care avea alergie la mâncare - ce fel de alergie la mâncare? Trebuie să tratezi acest duh rău, să-l sufle afară. Acest duh a plecat cu ţipete şi a venit peste mama copilului. Ceea ce contează foarte mult este cum să scoatem aceste duhuri şi nu neapărat cum au intrat. De ce unii oameni nu sunt eliberaţi?În general ei nu îndeplinesc condiţiile necesare eliberării. Eliberarea nu este un test al puterii tale spirituale, ci pentru cei care îndeplinesc condiţiile - trebuie ca ei să indeplinească condiţiile pentru a fi eliberaţi. De ce nu sunt unii oameni eliberaţi?

    Iată motivele ce împiedică eliberarea:
    1. Lipsă de pocăinţă.
    2. Lipsa de disperare, eliberarea este pentru cei disperaţi. Hristos ne-a dat autoritate asupra duhurilor, dar nu şi asupra voinţei umane. Nu poţi să crezi în locul altei persoane.
    3. Motivaţii greşite (Iacov 4:3) - nu suntem eliberaţi ca să ieşim din încurcătură, suntem eliberaţi să-L slujim pe Dumnezeu.
    4. Egocentrismul - dorinţa după atenţie. Unii nu sunt eliberaţi căci atunci nu vor mai fi în mijlocul atenţiei. Unii sunt săraci şi atunci sunt respinşi. Egocentru = a atrage atenţia diavolului. Uneori trebuie să spui persoanei: îţi ajunge! poţi să o faci singur, iar dacă nu o faci singur, nimeni n-o face în locul tău.
    5. Eşec în ruperea relaţiilor cu ocultismul. Aceasta include debarasarea de toate obiectele ce au legătură directă cu ocultismul: statuiete, Budha, potcoave de cai, superstiţii, obiecte blestemate din casă. Ex. cu tapetul cu dragonii cu 5 ghiare (mitologia chineză) care erau o moştenire de la bunici. Dragonul îl reprezenta pe satan. Cînd l-a dat jos, a prosperat în familie.
    6. Eşec în a rupe relaţii rele sufleteşti (ex. sentimentalism dulceag care nu este onest).

    RăspundețiȘtergere
  46. VI.
    7. Sub un blestem - unii oameni se află sub blestem şi nu vor fi eliberaţi până nu este desfăcut blestemul.
    8. Eşecul de a nu mărturisi un păcat specific - Ex. avortul de bună voie=vinovat de crimă. Este aceeaşi lege a lui Dumnezeu(ex. cu fata de 16 ani care a mărturisit un avort neştiut de mama ei).
    9. Botezul în apă - pornea din N.T. Apa a fost elementul care i-a împiedicat pe egipteni să înainteze în Marea Roşie, să ajungă la evrei. Cei ce nu doresc să fie botezaţi nu sunt pentru eliberare. Evreii au fost botezaţi în apa Mării Roşii, iar noi în sângele Mielului. Acest lucru este opţional, nu este o lege.10. Luptă ce necesită cooperare în acţiuneUnii oameni sunt câmpul de bătălie pentru satan, el nu le va da voie pentru ceea ce sunt ei, ci pentru ceea ce apără ei. Ex. cu tânărul care avea o boală incurabilă. Făcea parte dintr-o adunare. Când prospera nu mai era bolnav, iar dacă ceva în domeniul spiritual nu era în regulă (în biserică) începea să se îmbolnăvească. În final satan a intrat în această adunare, a dezbinat-o, a distrus-o, iar acel tânăr a murit. Starea lui era un barometru pentru Biserică. În acest caz nu ai de ales.

    CUM SĂ-ŢI MENŢII ELIBERAREA
    1. Faceţi-L pe ISUS Domn al fiecărui domeniu al vieţii - Matei 12. Când ISUS face casa goală şi măturată, unii dau târcoale şi o găsesc măturată şi împodobită. Problema este, că este goală, neocupată. O singură persoană este cea care-l poate ţine pe diavol departe de casa măturată şi curată. Această personă este Domnul ISUS. Orice domeniu ocupat de ISUS este în siguranţă, dar orice domeniu al personalităţii care nu este predat lui ISUS, nu este sigur. Pe tărâm spiritual, orice domeniu nesupus lui ISUS, are reclamă luminoasă “FREE”, adică “LIBER” şi duşmanul ştie că e bine primit.
    Când intră, este posibil să aducă cu el 7 duhuri mai rele ca el.
    2. Haina laudei Dumnezeu ne-a dat haina laudei în loc de povoară. Când Îl lăudaţi pe Domnul Îi daţi mai multă bătaie de cap diavolului decât vă poate da el.
    Ex. păstorea două surori care-L lăudau pe Domnul în Rusia. A sunat la uşă o soră împreună cu soţul ei ieşit din închisoare. A spus că el are un demon.
    El şi cu familia s-au rugat. Acesta este un lucru duhovnicesc. Câteodată nu are sens, dar sună bine. Aceasta este cea mai sigură acoperire în sângele lui ISUS HRISTOS. Au căutat să se roage: surorile rusoaice îl lăudau pe Domnul; bărbatul a vrut să plece sub pretextul că este prea mult zgomot. Atunci păstorul a spus “celui ce nu-I place zgomotul este diavolul.
    Ai două opţiuni: dacă pleci, diavolul va pleca împreună cu tine, dar dacă rămâi diavolul va ieşi din tine.”
    Atunci el a rămas.
    După 10 minute omul a venit la şi a spus că diavolul a plecat de la el, a ieşit prin gât
    . Aceasta a fost o dovadă, cât de mult îi displace diavolului lauda la adresa lui ISUS.
    Dacă te vei îmbrăca cu haina laudei, diavolul va pleca de la tine şi şi va fi mai stânjenit decât poţi tu să-l stânjeneşti pe el.
    3. Îmbracă-te cu armătura lui Dumnezeu(Efeseni 6:12-17 - nu este o opţiune, ci o poruncă).
    4. Trăieşte după Cuvântul lui Dumnezeu(Matei 4:4 - omul trăieşte nu numai prin simţăminte).
    Acesta este cel mai periculos lucru: vei fi când sus, când jos.

    Oridecâte ori sunteţi în indispoziţie aţi deschis uşa.

    Există o mică listă de trei adevăruri:

    a) adevăruri cuprinse în Cuvântul lui Dumnezeu;
    b) credinţa - crede adevărurile;
    c) simţămintele - le transpune;
    Dacă le inversezi ordinea şi cauţi să trăieşti prin simţăminte, îţi pierzi ancora. Eşti ca un vas fără ancoră.
    5. Supune-te lui Dumnezeu şi împotriveşte-te diavolului (Iacov 4:7)
    a) Să ne supunem noi întâi lui Dumnezeu;
    b) Diavolul va fugi de la noi.
    6. Părtăşie - ce fel de părtăşie ai, aceasta contează(Ioan 1:7

    RăspundețiȘtergere
  47. VII.
    Dacă eşti în lumină, eşti în părtăşie cu fraţii, dacă nu eşti în părtăşie, eşti în afara luminii). Sângele curăţeşte doar în lumină. Vei avea doar un fel de care ce va fi?
    Părtăşia este doar un test acid a poziţiei tale în viaţa spirituală.
    7. Intră sub disciplină!
    Nu poţi fi un adevărat creştin fără să fii sub disciplină.
    Disciplină în familie, disciplină în conducere, faţă de şcoală, faţă de biserică; iar cel ce o refuză este un rebel.
    Biblia vorbeşte despre rebeli în 1 Samuel 15:23.
    În momentul în care devii rebel, eşti supus duhului de vrăjitorie. Rebel - răzvrătirea este ca si vrăjitoria. Disciplină pentru mulţi este un cuvânt murdar.
    Începe cu autodisciplină.
    Cei mai mulţi îşi răsfaţă capriciile, toanele, plăcerile.
    Nu suntem liberi să facem orice lucru. Este acelaşi lucru cu aţi încuraja gândurile sexuale, pornirile rele. Nu eşti liber să faci acest lucru.
    8. Fă-L pe ISUS centrul vieţii tale (Ioan 12:31-32 Începe şi se termină cu ISUS). Scoţând afară pe Satan, acesta lasă un gol, un vacuum. Aţinteşte-ţi privirea spre ISUS, nu-ţi aţinti privirea spre demon.

    Nu fă diavolului prea multă publicitate. Demonii sunt ca nişte viruşi.

    Trebuie să-i tratăm.
    Sănătatea îi exclude. Diavolul nu vine invitat, el dă buzna. Dacă ai un domeniu în care ai nevoie de eliberare, treci la eliberare. Înalţă-L pe ISUS, aţinteşte-ţi privirea la El.
    Există doar un singur eliberator: ISUS.
    Nu este păcat să-l urăşti pe diavol, este păcat să stai în nepăsare.

    http://calugarul.blogspot.ro/2008/11/o-analiza-psihologica-si-spirituala-de.html

    RăspundețiȘtergere
  48. Nu in legatura cu acest mesaj, ci cu unele mai vechi despre scutul de la Deveselu : chttp://www.libertatea.ro/stiri/politica/analistul-militar-sebastian-sarbu-deveselu-punct-cheie-proiectul-lui-donald-trump-de-ataca-iranul-1706501i

    RăspundețiȘtergere
  49. Oznurile exista.Am vazut intr-o zi de vara pe inserate un Ozn care la coadă avea foc si zbura cu viteza deasupra unor blocuri la vreo cativa Metrii fara sa le lovească .Avea un zgomot asurzitor ca un vuiet.Era tare frumos si senzational dar a trecut prea repede sa il pot admira mai mult.Asta e..Data viitoare le transmit extraterestrilor sa stationeze ca nu mie frica deloc.Măcar sa ii pot vedea mai de aproape.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca era tare frumos si senzational,cred ca era al lui D.Diaconescu Direct !!!

      Ștergere
  50. 9 ianuarie 21,43 ai dreptate,te-ai prins.

    RăspundețiȘtergere
  51. Ai scris ca in 1054, bisericile s-au separat , si atunci inainte de separare unde era sediul principal nu la Roma ???, si care era biserica mama aceea UNDE CAPII CEI MARI AI BISERICII LA INCEPUT AU FOST ANNA SI CAIFA ?????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, a fost la Constantinopol. Pune mâna pe carte si citește!

      Ștergere
    2. Marea Schismă din 1054 - Cum s-a ajuns acolo?

      Marea schismă din 1054 nu a fost un eveniment surprinzător. Relaţiile dintre Est şi Vest, dintre cele două mari centre religioase – Constantinopol şi Roma – erau complicate de foarte multă vreme. Deşi implicaţiile schismei în istorie sunt semnificative, contemporanii nu au perceput-o ca fiind ceva ieşit din comun. Sursele contemporane vorbesc prea puţin despre conştientizarea efectelor separării celor două biserici. Dar cum s-a ajuns acolo?

      Cauzele materiale – competiţia pentru influenţă

      Marea Schismă a fost o consecinţă a înstrăinării treptate dintre Roma şi Constantinopol. Putem vorbi, pe de o parte, de cauze de ordin politico-religios şi, pe de altă parte, de cauze dogmatice. În primul rând, Europa creştină devine, din punct de vedere politic, bicefală începând cu anul 800, odată cu încoronarea ca împărat roman a lui Carol cel Mare. Atât acesta, cât şi împăratul de la Constantinopol pretindeau că sunt succesorii vechilor împăraţi romani, având astfel dreptul la moştenirea (teritorială) romană.
      Patriarhii celor două oraşe se aflau şi ei în conflict. Ambii lideri religiosi se considerau conducătorii întregii lumi creştine. Patriarhiul de la Constantinopol îşi ia, încă din secolul al VI-lea, titlul de patriarh ecumenic (adică universal), titlu care până atunci aparţinuse exclusiv Papalităţii. Au existat însă situaţii în care, pentru a obţine sprijin în Italia, unde bizantinii doreau să-şi păstreze teritoriile stăpânite, unii împăraţi, precum Vasile I Macedoneanul (867-886), au acceptat să facă unele concesii bisericii romane, susţinând chiar universalismul acesteia.

      Ștergere
    3. 2,
      În secolele IX-X cele două centre religioase s-au aflat într-o competiţie acerbă pentru evanghelizarea lumii slave din Europa de Est şi Sud-Est. După ce slavii din zona Bulgariei, Serbiei şi Rusiei au intrat în sfera Constantinopolului, biserica orientală, mai puternică, nu a mai acceptat supremaţia Romei. Apoi, în secolul al XI-lea, Vasile al II-lea Macedoneanul s-a îndepărtat tot mai mult de Roma. În 1024, Papalitatea s-a arătat dispusă la un compromis, gata să recunoască Biserica din Est ca fiind „universală în sfera sa”, dar împăratul bizantin nu a acceptat propunerea. Totuşi, în aceeaşi perioadă, situaţia tot mai complicată din Italia cerea o apropiere de Roma. Normanzii încep să atace provinciile bizantine din peninsula italică, astfel că în 1052-1053 Bizanţul încheie o alianţă cu Papalitatea direcţionată împotriva normanzilor.

      Cauzele dogmatice – diferenţele de ritual

      Dincolo de aceste neînţelgeri privind lumea materială şi interesele politice, cauzele dogmatice au jucat şi ele un rol important. Existau trei probleme majore. În primul rând, cea legată de Filioque, un adaos la formula Crezului din 381. În secolele V-VI, două concilii ţinute la Toledo marchează modificarea Crezului în Apus prin adăugarea formulei „Duhul Sfânt care de la Tată şi fiul purcede”. Aceasta e preluată în Franţa, Italia şi Germania, iar la începutul secolului al XI-lea, Henric al II-lea e încoronat împărat de către Papă, ocazie cu care se cântă Crezul modificat. Acest fapt a statuat recunoaşterea de către Papalitate a noii formule. Cea de-a doua diferenţă stă în ritualul împărtăşaniei: folosirea azimei în vest şi a pâinii dospite în est. Apoi, celibatul preoţilor era obligatoriu în occident, în timp ce preoţii bisericii orientale se puteau căsători (o singură dată). În secolele XII-XIII, se va adăuga şi problema purgatoriului, concept pe care ortodocşii nu îl acceptă.

      Disputa dintre cele două biserici escaladează în momentul în care în 1050, bizantinii din Sudul Italiei sunt forţaţi de normanzi să se conformeze practicilor latine. Patriarhul de la Constantinopol, Mihail Cerularios, răspunde prin a cere bisericilor latine din oraş să adopte practicile bizantine, renunţând la filioque şi la folosirea azimei. În faţa refuzului acestora, în 1053 închide toate bisericile latine din capitala imperiului. Ulterior va trece la o atitudine mai conciliantă şi acceptă o discuţie cu Papa Leo al IX-lea care, în 1054, trimite pentru negocieri o delegaţie la Constantinopol, condusă de Cardinalul Humbert.

      Pe lângă toate tensiunile deja existente, şi personalitatea celor trei personaje implicate a creat o conjunctură favorabilă rupturii. Papalitatea era puternică deoarece îşi recuperase forţele şi autoritatea după reforma generată de mişcarea de la Cluny; patriarhul Cerularios era un om ambiţios şi foarte influent, iar împăratul bizantin Constantin al IX-lea Monomahul era un lider slab, şovăitor, lipsit de fermitate. În această situaţie, existau puţine şanse ca întâlnirea să ducă la înţelegerea celor două biserici.

      După prima întâlnire cu delegaţia papală, Cerularios refuză să mai negocieze, fiind afectat de comportamentul neceremonios al membrilor delegaţiei, care nu respectaseră saluturile uzuale. Cardinalul Humbert răspunde prin obţinerea unei bule de excomunicare împotriva lui Cerularios, bulă depusă la Sf. Sofia în data de 16 iulie 1054. Patriarhul bizantin şi biserica orientală sunt acuzaţi, printre altele, şi de omiterea filioque din crez. Beneficiind de sprijinul Împăratului şi al populaţiei constantinopolitane, Mihail Cerularios convoacă un Sinod pentru data de 24 iulie prin care Humbert este la rândul său excomunicat.

      Ștergere
    4. 3.
      Aceasta a fost practic Marea Schismă.
      Ruptura nu a fost conştientizată imediat.
      Relaţiile de încordare paralele cu cele de colaborare continuă.
      Însă unul din efectele imediate a fost că, ca urmare a rupturii cu Bizanţul, noul Papă, Nicolae al II-lea, singur în faţa normanzilor, îi acordă lui Robert Guiscard, în 1059, ducatul Calabriei şi Aculiei.
      A început astfel alianţa dintre Papalitate şi normanzi: papa obţinea sprijinul unui aliat puternic, iar normanzii recunoaşterea puterii lor în Italia.
      Ulterior, organizarea cruciadelor aduce cele două lumi în contact direct, ceea ce face ca diferenţele să fie percepute nu doar la nivel înalt, ci şi în rândul populaţiei.
      În cele din urmă, anul 1204 – cucerirea Constantinopolului de către latini – a dus la ruptura definitivă dintre Occident şi Orient şi la naşterea unui sentiment general de ură faţă de latini în rândul bizantinilor.

      Ștergere
  52. Nu numai Vaticanul recunoaste ca exista extraterestri , ci o spune NASA , aratind mai multe filmate , poate ca in Romania nu se arata fiindu-le frig pentru ca este zapada mare si ei nu au cojoace

    RăspundețiȘtergere
  53. Ziarele italiene ca si cele rominesti scriu multe minciuni mai ales cind este vorba de persoane ca Georgio Bongiovanni ca vorbesc doar de Dumnezeu , mai ales cei ce pentru ei Dumnezeu nu exista scriu diferite minciuni.

    RăspundețiȘtergere
  54. "În perioada vremurilor de pe urmă nu vă uitaţi la cer: aţi putea fi înşelaţi de minunile ce se vor petrece acolo - puteţi să greşiţi şi să vă pierdeţi. Diavolul are 666 de mreje.În timpurile lui antihrist oamenii vor aştepta salvarea din cosmos.Aceasta va fi cea mai mare înşelare (momeală) a diavolului: omenirea va cere ajutor de la extratereştri, neştiind că aceea sunt demoni."
    http://luptapentruortodoxie.blogspot.ro/2011/06/profetiile-arhim-gavriil-despre.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat, citiți mai mult si veți înțelege cine sunt entitățile extraterestre.
      Nu mai asteptati salvatori picati din cer! Nu astepta ca, după ce ai stricat o relație să vină altul să o îndrepte. Nimeni nu poate să facă ceea ce doar tu poți face.
      Ne distrugem zi de zi planeta, ne facem arme, ne omorîm unii pe alții in numele lui Dumnezeu si tot noi ne plângem si așteptăm salvatori din cer să ne rezolve nouă problemele.
      Dacă vreau pace de ce te inarmezi până în dinți?
      Dacă îl iubești pe Dumnezeu de ce ti-e frică si omori în numele Lui?
      Lumea este bolnavă. Nu mai poate gândi corect, prin filtrul moralei sănătoase creștine. Este coruptă până si ideea de morală creștină.
      Nu vă mai plangeti! Faceți pace cu voi înșivă si veți vedea că nimeni nu are nimic cu voi. Impacati-vă cu Dumnezeu. Si veți fi vindecati, eliberați.

      Ștergere
    2. Ai văzut prea multe filme. Locul tău și a celor că tine este intr-un ospiciu. Nu ar trebui să fiți lăsați liberi în societate. Bolnavilor.

      Ștergere
    3. Minuni vor fi daca:
      - orbi vor vedea
      - ciungilor le cresc membrul amputat si va fi functional
      - dintii vor cadea si altii noi vor apare
      - trupul de 80 de ani se revigoreaza si arata ca la 30.
      - daca cineva este atat de puternic...tot ce-i posibil!

      Ștergere
    4. Hipnotiq Hipno,tu chiar esti dragut!Oare de ce ma amuzi asa?! :))
      Vio

      Ștergere
    5. Ce am scris si ce ai inteles H H! E suspect sa vezi bolnavi mintali peste tot ... e suspect ;)

      Ștergere
  55. Hipnotic Hipno cine naiba esti de faci pe toata lumea bolnavă?Chiar nu tie rusine de vorbele tale.Daca esti ateu ce cauti pe blogul acesta?Oare tu esti sănătos ai fost la psihiatrie si ai vazut ca esti mai sănătos decat restul?Cine iti da convingerea asta?SCRIE ceva de folos si concret intr-un comentariu ca sa ne dăm seama cu cine avem de-a face?Sau poate tu esti mai sănătos decat noi,si nu ne-am prins.Nu mi se pare ai fii stabil mental.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt un om cu capul pe umeri. Doresc doar sa va scot din mocirla prostiei. Voi nu vedeți ce abureli scrieți?

      Ștergere
    2. Esti un om fără cei 7ani de acasă, fără Dumnezeu. Nu ai cum să scoți pe cineva din mocirlă. Tu esti până peste cap în mocirlă.

      Ștergere
  56. Anonim 01:53 nu va fii nimic din ceea ce scrii tu acolo.Sa fim realisti si cu picioarele pe pamant.Deja intrecem in prostie cu profetiile sfinților părinți care sunt inventate de inselatori ai lui Satana.Nu au spus ei nimic din acelea ce pare sa fie scris.Sunt Aberații. Iona

    RăspundețiȘtergere
  57. Tocmai,ca sunteti cu picioarele nu pe pamant,ci infipte bine in pamant,adica in aceasta materie grosiera,nu puteti crede profetiile Sfintilor Parinti,care sunt printre putinii Oameni de pe pamant,care cu adevarat s-a coborat Harul Duhului Sfant.Toti cei care-i asteptati pe extraterestri,aceste creatii de mana a doua,facute de OM dupa caderea din Rai si nu de DUMNEZEU sa va salveze(dar de ce sa va salveze,nici voi nu stiti,caci sufletul este cel care trebuie sa-l salvati)va veti inchina si lui antiHRIST,care va va trimite sufletele in iad.Aveti mare grija,ca va jucati cu focul.DUMNEZEU sa va Lumineze!

    RăspundețiȘtergere
  58. pentru anonim 9 ianuarie 2017 22.20--STIGMATELE NU APAR NUMAI LA CATOLICI --EU PERSONAL LE-AM VAZUT--SI NU NUMAI EU-- LA UN SF PARINTE CARE ACUM E LA CER ORTODOX

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. An19:37 E minunat ce spuneti,dar cine este acest parinte?Cchiar nu am auzit nimic!Daca Domnul IIsus,daruieste un asemenea Dar,consider ca nu trebuie tinut secret ci impartasit intregi omeniri.Din nefericire multi inca cred,ca Domul nostru IIsus a fost doar o legeda sau inventie pentru manipularea oamenilor slabi.
      Deci va rugam,vorbiti,povestiti,spuneti-ne tot ce stiti.
      Vio

      Ștergere
  59. STIMATE ANONIM 10 IANUARIE 2017 23.18 A FOST DUHOVNICUL MEU NUME NU DAU PT CA A FOST ASA DE OROPSIT SI VA VENI TIMPUL CAND VA FI CUNOSCUT OAMENILOR--N-A VENIT TIMPUL--VEDETI CE SE INTAMPLA CU SF ARSENIE BOCA!--CONTESTAT SI DUPA PLECAREA LA CER --ORICUM DESPRE DUHOVNICUL MEU AU SCRIS PE GOOGLE ALTII--TOATE LA TIMPUL LOR -EU AM POVESTIT PE BLOG UNELE DIN SFATURILE LUI DAR SI MINUNILE LA CARE AM FOST PARTASA--DACA ERA IN VIATA A TRIMITEAM LA EL SANATATE SI PACE--

    RăspundețiȘtergere
  60. D-NA MARIA--DUHOVNICUL MEU A ZIS ASA --EXISTA EXTRATERESRII--NUMAI CA EI SUNT IN ALTE DIMENSIUNI--I-A LASAT DUMNEZEU SA FACA EXPERIMENTE FAC SI ACUM SI DE CE --PENTRU CA I-A LASAT DUMNEZEU FARA EMOTII EI NU STIU CE ESTE SA IUBESTI--ASA MI-A ZIS --EI AU FOST CANDVA FRATI CU NOI DAAAR ACUM AU ALTE PREOCUPARI---LI SA LASATT DOAR LUMINA DE ACEEA CALATORESC IN SPATIU SI ATAT--ASTA AM AUZIT SANATATE SI PACE

    RăspundețiȘtergere