luni, 30 ianuarie 2017

SFÂNTA MUCENITA FILOFTEIA , A VENIT ÎN CAMERA MEA !



               30  Ianuarie 2017,ora 6,16 dimineata !

                                          Dragii mei, 


Cunoastem cu totii pe SFANTA MUCENITA  FILOFTEIA , o copilă de numai 12 ani, care a fost omorâtă de tatal ei ,atunci când a aflat ca ,ea împartea  mâncarea  la săraci.
Veti găsi dragilor, adevarata poveste a Sfintei Mucenite Filofteia mai jos.
Dar mai inainte de acestea , o sa va marturisesc fratilor, o mare Minune ,ce s-a petrecut astazi dimineata în camera mea.
Vedeam dragilor în sub plafonul camerei mele, deasupra patului meu, vedeam o umbra care se misca de parca era batuta de vant.
Închid ochii mei, pentru că eu asa vad toate MINUNILE LUI DUMNEZEU,si astfel, vad un Cer de noapte albastra, un Cer luminos, iar într-un oval rosu,precum un fir de aţă mai gros,văd o tînără înconjurată de o lumină alba stralucitoare.

Image result for sfanta filofteia...
Tânara din ovalul rosu, avea vesminte lungi si cu aureola ca de Soare deasupra capului. În mâna Sa dreaptă ţinea Sfanta Cruce a Domnului nostru Iisus Hristos.
Era doar ,la circa 2 metri mai sus de mine.
Nu stiam cine era, vedeam ca este o Sfanta,dar nu stiam cine este.
Dar iată că,un glas divin îmi spune:

                " Sfânta Mucenită Filofteia !"

Şi vedeam dragilor, cum SFANTA MUCENITA FILOFTEIA, ma binecuvantează cu Sfanta Cruce a Mantuitorului, stralucind de lumina alba orbitoare.
Cand Sfanta a vazut că eu o priveam ,si ca am inteles ca ea este, a mai zabovit circa 3 secunde ,după care , a disparut în cealalta clipa.
Dragii mei, m-am simtit minunat sufleteste si trupeste, in clipa cand m-am trezit si am vazut în camera mea pe SFANTA MUCENITA FILOFTEIA.
Este un sentiment aparte,divin, care nu se poate exprima pe deplin în cuvinte. Totul este traire,totul este iubire si nadejde în Bunul Dumnezeu si-n Maicuta Do mnului,precum si in toti Sfintii Săi.
                                 Cu dragoste,Maria.

Iata si viata Sfintei Mucenite Filofteia:

Sfanta Mucenita Filofteia, o sfanta de numai 12 ani!

Pe 7 decembrie, Biserica Ortodoxa o praznuieste pe Sfanta Mucenita Filofteia, o sfanta de numai 12 ani. Aceasta a trait in sec. al XIII-lea, in sudul Dunarii. Nu se stie cu exactitate daca provenea din neam de romani sau de bulgari. Moastele sale se afla, de la sfarsitul sec. al XIV-lea, la Curtea de Arges. In sedintele Sinodului BOR din 1950, s-a decis generalizarea cultului Sfintei Filofteia de la Arges. Numele sau se traduce prin "iubitoare de Dumnezeu".

Martirizata la doar 12 ani de tatal sau

Din informatiile cu privire la viata sa, cunoastem ca una din indatoririle Filofteiei era aceea de a-i duce mancare tatalui ei, care muncea la camp. Insa, Filofteia intalnea in drum multime de saraci si, fiind milostiva impartea din ea saracilor, atragand nemultumirea si reprosul parintelui. Intr-una din zile, tatal descopera fapta ei si orbit de furie scoate barda pe care o avea la el si o loveste pe fata. Tanara Filofteia a fost grav ranita la un picior. In urma acestei rani si-a incredintat sufletul Domnului, la varsta de doar 12 ani.

Aducerea moastelor la Curtea de Arges

Istoria arata ca moastele Sfintei Filofteia au fost duse initial la Tarnovo, unde au ramas pana in anul 1393. In acel an, Taratul bulgar a fost ocupat de turci, care au si ars orasul. Pentru a le feri de profanare, moastele au fost duse la Vidin, unde au stat putin timp, probabil pana in 1396. Dupa infrangerea armatelor crestine la Nikopole, crescand amenintarea turca, moastele au fost oferite domnitorului Tarii Romanesti, Mircea cel Batran (1386-1418). Acesta le-a asezat in vechea ctitorie domneasca, cu hramul "Sf. Nicolae", de la Curtea de Arges, pe atunci catedrala mitropolitana. In acest fel se explica si alegerea zilei de 7 decembrie drept zi de pomenire (imediat dupa ziua hramului). Dupa construirea noii biserici de catre Neagoe Basarab, sfintita la 15 august 1517, moastele au fost asezate aici a doua zi, cand s-a facut si proclamarea canonizarii Sf. Ierarh Nifon al Constantinopolului (prima canonizare la noi).

Moastele au ramas la Curtea de Arges pana in 1893, cand, din cauza starii avansate de degradare a bisericii, au fost mutate in bisericile "Sf. Gheorghe" si "Adormirea Maicii Domnului" - Olari, din aceeasi localitate. In timpul primului razboi mondial, datorita mutarii frontului in apropierea acestei localitati, moastele au fost duse in paraclisul Manastirii Antim din Bucuresti. Dupa terminarea razboiului, au fost readuse la Curtea de Arges, iar din 1949 se afla in paraclisul acestei manastiri.

Moastele Sfintei Filofteia sunt intregi, intr-o racla de argint aurit. Exista un blestem prin care sunt afurisiti (blestemati) cei care ar indrazni sa instraineze fragmente din Sfintele Moaste: "Cosma, Milostiv Bogin - cu mila lui Dumnezeu Arhiepiscop Mitropoliei Ungrovlahiei, fiindca ne instiintam smerenia Noastra ca din Sfintele Moaste ale Sfintei Mucenite Filoteii, ce se afla in Biserica Domneasca din orasul Argesu, s-ar fi risipindu in mici particele, iata dar, poruncim cuviosiei tale, Arhimandrite chir Partenie, igumen Argesului, sa le pecetluiesti intr-un saculetu de bogasin nou, lasandu-i afara numai mana cea dreapta pentru sarutarea norodului. Si asa pecetluite sa le asezi in sicriu. Si sa stie fiescare sa se fereasca a nu cuteza sa ciupeasca, cat de putin din sfintele moaste, ca am pus blestem asupra cui a cuteza a se atinge sa ia. Intr-aceasta si chip sa urmezi! Si sa fii blagoslovit! 1791, mai 10." (Mitropolitul Cosma Popescu al Ungrovlahiei 1787-1792)

Sfanta Filofteia in traditia populara

Sfanta Filofteia este considerata ocrotitoarea copiilor si a tinerilor, si in special a fetelor, pe care le ajuta sa se casatoreasca si sa aiba o viata linistita. In traditie, Sfanta Filofteia este o sora indepartata a Sfantului Ilie. Astfel, ea mai este numita si "aducatoarea de ploi". Istoria consemneaza mai multe procesiuni cu moastele Sfintei pe timp de seceta, iar traditia spune ca prin mijlocirea ei in fata lui Dumnezeu a plouat, iar roadele au fost bogate. 

9 comentarii:

  1. Felictari Maria pentru aceste trairi Dumnezeesti pe care le ai!!! Imi doresc si eu sa am asemenea trairi, ma straduesc. Doamne ajuta !

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am citit ca Sfintii Parinti cind aveau descoperiri despre Sfinti si Maica Domnului cu greu spuneau ucenicilor si asta spre sfarsitul vietii lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prezenta atator sfinti in camera dv ,precum si miraculoasele trairi ,indica o detasare imensa de cele lumesti...Dumnezeu exista si ne iubeste si ne asteapta ...iar noi,cu inima-mpietrita,in loc sa-i multumim,il dispretuim...! Iarta-ne ,Dumnezeul nostru si inlesneste-ne calea spre Tine! Doina,cu umilinta

      Ștergere
    2. Adevărat cum spui tu anonim 00:40...însă era diferență de la cer la pământ între cum îi vedeau SFINȚII PĂRINȚI şi cum îi vede doamna Maria....dumneaei îi apar mai tot timpul în cer de noapte,pe când la SFINȚII PĂRINȚI niciodată nu s-a-ntâmplat aşa ceva...deci trage concluzia!

      Ștergere
    3. Tu ai ceva cu sfinții parinti crezi ca numai ei detin adevarul in lumea asta toata? Tocmai ei spuneau ca nu pot sta in lume din putina lor minte ca atâta ii duce capul.Ia si studiaza-i mai cu atentie ai sa vezi ca am dreptate.Iar minunile,trăirile nu si le-au insusit asa la vedere din cauza ca erau supusi umilinței si slăbiciunii sufletesti unde nu ar fii putut indura mai mult decat le-au fost dat,pentru a nu fii condamnați de semeni nevrând in nici un caz sa-si asume rolul de misionari devotați lui Dumnezeu.Se cunosc cazuri destule de sfinți care nu s-au pitit de lume dar avand rol de misionari gen Arsenie Boca si prigoniți au fost pentru Adevarul si lucrările mărețe ale lui Dumnezeu.Se cunosc lucrurile astea dar iti trebuie si înțelepciunea deplină pentru a le supra intelege.

      Ștergere
    4. Vino si ia de aici intelegerea, Anonim 15:15 :

      https://www.youtube.com/watch?v=0dc0BYeAnYA

      Ștergere
  3. Mult m am bucurat de această trăire a ta Maria... de ceva timp merg la Sfânta Liturghie la o biserica cu hramul Sfintei Mucenice Filoteea ,o biserica veche de peste 400 ani..Biserica Răzvan din București... felicia.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am citit ca Sfintii Parinti cind aveau descoperiri despre Sfinti si Maica Domnului cu greu spuneau ucenicilor si asta spre sfarsitul vietii lor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim31 ianuarie 2017, 00:07
    Nu cred ca este o sarcina usoara!

    RăspundețiȘtergere