duminică, 1 ianuarie 2017

MOLIFTELE SFANTULUI VASILE CEL MARE !


CARTEA ADEVARUL DUHULUI SFANT, VA COSTA DOAR 28 LEI ...

https://plus.google.com/.../CCD4pSVdgtb
Translate this page
Dec 7, 2016 - CARTEA ADEVARUL DUHULUI SFANTVA COSTA DOAR 28 LEI,  PENTRU LUNA DECEMBRIE 2016  si pentru IANUARIE  2017 !! CARTEA ADEVARUL DUHULUI SFANT, VA ...


DONATII , PENTRU CARTEA - ADEVARUL DUHULUI SFANT

mariaghiorghiu.blogspot.com/.../donatii-pentru-cartea...
Translate this page
Dec 11, 2016 - Prieteni dragi, Fara ajutorul vostru, nu ar fi fost posibil ca sa editez primul volum al Cartii - ADEVARUL DUHULUI SFANT! Imi doresc din toata ...

\Moliftele Sf. Vasile cel Mare, motiv de teama in B.O.R.


                                   Sf. Vasile cel Mare
La început de an, preoţii au fost atenţionaţi prin SMS că nu au voie să mai citească moliftele Sfântului Vasile, în singura zi în care ele trebuie citite în toate bisericile. Considerate blesteme la adresa Diavolului, moliftele alungă duhurile rele dar şi dezleagă eventualele vrăji aruncate asupra credinciosului. Astfel, printre beneficiarii bizarei decizii a Sfântului Sinod sunt vrăjitoarele.
Telefoanele preoţilor au zbârnâit de sărbători. Dar nu pentru urări, ci pentru a li se sugera ce să cânte. Şi, mai ales, ce să nu cânte. Înalţii prelaţi i-au anunţat pe preoţii din subordine că trebuie să sară peste moliftele slujite, de sute de ani, pe 1 ianuarie.
O angajată de la biserica Colţea a povestit că preoţii au primit ordin de la Patriarhie să nu mai citească moliftele Sfântului Vasile pe 1 ianuarie.
„Preacucernice părinte, vă aducem la cunoştinţă că prin hotărârea Sfântului Sinod numărul 630/2011, s-a stabilit (…) că la sfârşitul Sfintei Liturghii din ziua de 1 ianuarie se va oficia slujba Tedeumului, fără a se citi moliftele Sf. Vasile cel Mare. Vă rugăm să comunicaţi prezenta hotărâre tuturor unităţilor din protoierie”, era mesajul transmis pe telefonul mobil preoţilor.
Unii dintre ei au nesocotit totuşi ordinul şi le-au citit ceva mai târziu, în ajun de Bobotează.
Preşedintele sindicatului preoţilor consideră decizia Sinodului o jignire la adresa credincioşilor. El spune că interzicerea moliftelor sfântului Vasile le ajută şi pe vrăjitoare, întrucât blestemele le erau adresate. „Au nesocotit canoanele Sfântului Vasile. Motivul este foarte clar: blestemele Sfântului Vasile au un efect deosebit. Cine se teme tocmai de aceste blesteme? Nomenclatura Bisericii constituită în Sinodul satanic al Bisericii Ortodoxe Române. Aceste molifte trebuie citite în mod obligatoriu de fiecare dintre preoţi în ziua de 1 ianuarie în fiecare biserică din România. Aceste blesteme ale sfântului Vasile condamnă şi vrăjitoria”, spune preotul Gabriel Mascas, preşedintele sindicatului „Solidaritatea”.
Reprezentanţii Patriarhiei nu au putut fi contactaţi pentru a oferi explicaţii.
Sfântul Vasile este considerat de teologi, alături de Ioan Gură de Aur, unul dintre cei mai importanţi părinţi ai Bisericii Ortodoxe.
Iar acum ,iata blestemele Sfantului Vasile Cel Mare :

 Moliftele Sfântului Vasile cel Mare !

Să nu va fie teama ca sa le cititi! Cu inima blânda,cu sufletul curat, fara gandul de a blestema chiar si pe diavol, aceste Rugaciuni, nu pot decat sa ajute pe cel care le citeste.

Rugaciunea (1) Domnului sa ne rugam.
Dumnezeul dumnezeilor si Domnul domnilor, facatorul cetelor celor de foc si lucratorul puterilor celor fara de trup, mesterul celor ceresti si al celor pamantesti, pe carele nimenea dintre oameni nu L-a vazut,  nici poate sa-L vada; de care se teme si se cutremura toata faptura; carele a aruncat din cer pe capetenia lngerilor, care din trufie si-a incordat grumazul oarecand si s-a lepadat de slujba sa prin neascultare; si pe ingerii cei dimpreuna cu dansul protivnici, facuti diavoli i-a aruncat in intunerecul cel adanc al iadului, fa, ca blestemul acesta ce se face in numele Tau cel infricosat, sa fie spre ingrozirea acestui povatuitor al vicleniei si tuturor taberilor lui, ce au cazut dimpreuna cu dansul din lumina cea de sus, si pune-I pe fuga; si-i porunceste lui si diavolilor lui sa se departeze cu totul, ca sa nu faca nicio vatamare acestui suflet pecetluit; ci acesti pecetluiti sa ia tiria puterii ca sa calce peste serpi si peste scorpii si peste toata puterea vrijmasului.
Ca se lauda si se mareste si de toata suflarea cu frica se slaveste Prea Sfant numele Tau, al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Rugaciunea (2) Domnului sa ne rugam.
Blestemu-te pe tine, incepatorul rautitilor si al hulei, capetenia impotrivirii si urzitorul vicleniei.
Blestemu-te pe tine cel aruncat din lumina cea de sus si surpat pentru mandrie in intunericul adancului.
Blestemu-te pe tine si pe toati puterea cea cazuta ce a urmat vointa tale. Blestemu-te pe tine duh necurat, cu Dumnezeu Savaot si cu toata oastea ingerilor lui Dumnezeu, cu Adonai cu Eloi, Dumnezeul cel Atotputernic; iesi si te departeaza dela robul lui Dumnezeu (N).
Blestemu-te pe tine cu Dumnezeu, carele prin cuvant toate le-a zidit; si cu Domnul nostru lisus Hristos, Fiul Lui cel unul nascut, carele mai nainte de veci negrait si fara de patima s’a nascut dintr’lnsul; cu cel ce a facut faptura vazuta si nevazuta si a zidit pe om dupa chipul Sau, si mai innainte prin legea firii I-a invatat acestea, si cu priveghere ingereasca I-a pazit.; cu cel ce a innecat pacatul cu ape de sus si a desfacut adancurile de sub cer si a pierdut pe uriasii cei necucernici, si turnul faradelegilor la sfaramat si pamantul Sodomei si al Gomorei cu foc si cu pucioasa Ia ars, intru a carui marturie fumega fum nestins; cu cela ce marea cu toiagul a despartit si pe popor I-a trecut cu picioare neudate, iar pe tiranul Faraon si oastea cea impotrivitoare lui Dumnezeu, tabara paganatatii, sub valuri in veci a innecat-o.
Te blestem cu cel care, la plinirea vremii, din Fecioara Curata negrait s-a intrupat si pecetile curatiei intregi le-a pazit; carele a binevoit sa spele prin Botez intinaciunea noastra cea veche, cu care noi prin neascultare ne spurcasem.
Blestemu-te pe tine cu cela ce s’a botezat in lordan si ne-a dat noua prin apa, si prin har, chipul nestricaciunii; de carele ingerii si toate puterile ceresti s’au mirat, vazand pe Dumnezeu cel intrupat smerindu-se, cand Tatal cel fara de inceput a descoperit nasterea cea fara de inceput a Fiului, si cand pogorlrea Sfantului Duh a marturisit unimea Treimii.
Blestemu-te pe tine cu Cela ce a certat vantul si a linistit viforul marii; carele a isgonit cetele diavolilor; carele prin tina a dat vedere ochilor lipsiti de lumina ai celui orb din nastere si a innoit zidirea cea veche a neamului nostru; si celor muti le-a dat grai; cel ce a curatit ranele leprosilor si pe morti din gropa i-a inviat; cel ce pana la ingropare cu oamenii a vorbit si iadut prin inviere I-a pradat; si toata omenirea a intocmit-o s-a nu mai fie cucerita de moarte.
Blestemu-te pe tine cu Dumnezeu Atottiitorul, Carele a insufletit pe oameni cu glas de Dumnezeu insuflat si dimpreuna cu Apostolii a lucrat si toata lumea.a umplut-o de dreapta credinta.
Teme-te, fugi, pleaca, departeaza-te diavole necurate si spurcate, cel de sub pamant, din adanc, inselatorule, fara de chip, cel vazut pentru nerusinare, nevazut pentru fatarie, oriunde esti sau unde mergi, de esti insusi Veelzevuv sau cela ce scuturi, de te arati ca sarpele sau ca fiara, sau ca aburul, sau ca fumul; ori ca barbat, ori ca femeie, ori ca jiganie, ori ca pasare, sau vorbitor noaptea, sau surd, sau mut, sau care navalesti infricosind, sau sfasii, sau uneltesti rele, in somn greu, sau intru boala, sau in neputinta sau pornesti spre ras, sau aduci lacrimi de desmierdari; ori esti desfranat, ori rau mirositor, ori  poftitor, ori facator de desfatare, ori fermecator, ori indemnator spre dragoste necurata, ori ghicitor in stele, ori sezi in casa, ori esti fara de rusine, ori iubitor de vrajba, ori fara de astampar; sau te schimbi cu luna, sau te intorci dupa un oarecare timp, sau vii dimineata, sau la amiaza, sau la miezul noptii, sau in orice vreme, sau la revarsatul zorilor, sau din intamplare te-ai intalnit, sau de cineva esti trimis, sau ai navalit fara de veste; sau esti din mare, sau din rau, sau din pamant, sau din fantana, sau din daramaturi, sau din groapa, sau din balta, sau din trestie, sau din noroae, sau din orice fel de materie, sau de pe uscat, sau din necuratie; sau din lunca, sau din padure, sau din copaci, sau din pasare, sau din tunet, sau din acoperamantul biii, sau din scaldatoare de ape, sau din mormant idolesc; sau de unde stim sau de unde nu stim, sau cunoscut ori necunoscut, sau din vreun loc nebanuit; piei si te departeaza, rusineaza-te de chipul cel zidit si infrumusetat de mana lui Dumnezeu.
Teme-te de asemanarea lui Dumnezeu celui intrupat, si sa nu te ascunzi in robul lui Dumnezeu (N); ca toiag de fier si cuptor de foc si iadul si scrisnirea dintilor te asteapta ca rasplatire pentru neascultare.
Teme-te, taci, fugi, sa nu te intorci, nici sa te ascunzi cu vre-o alta viclenie de duhuri necurate; ci du-te in pamant fara de apa, pustiu, nelucrat, unde om nu locueste, ci il cerceteaza singur Dumnezeu cela ce leaga pe toti care vatama si uneltesc asupra chipului Sau; cela ce in lanturi te-a aruncat in intunerecul iadului, pentru noaptea si ziua cea lungata, pe tine diavole, ispititorul si aflatorul tuturor rautatilor.
Ca mare este frica de Dumnezeu, si mare este marirea (slava) Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh, acum si pururea si sin vecii vecilor. Amin.
Rugaciunea (3) Domnului sa ne rugam.
Dumnezeul cerurilor, Dumnezeul luminilor, Dumnezeul ingerilor celor de sub taria Ta, Dumnezeul arhanghelilor celor de sub stapanirea Ta, Dumnezeul slavitelor domnii, Dumnezeul sfintilor, Tatal Domnului nostru Iisus Hristos; cela ce ai deslegat sufletele cele legate cu moartea, si prin unul nascut Fiul Tau ai luminat Pe omul cel patruns de intunerec; cela ce ai slabit durerile noastre si toata greutatea ai usurat-o si toata nalucirea vrajmasului dela noi ai departat-o; si Tu, Fiule si Cuvantut lui Dumnezeu, carele cu moartea Ta ne-ai facut pe noi nemuritori, si ne-ai slavit cu slava Ta; cela ce cu invierea Ta ne-ai daruit noua sa ne ridicam dela oameni la Dumnezeu, si ai purtat pe crucea Ta toata sarcina pacatelor noastre; cela ce ai luat asupra-Ti sfarimarea noastra si ai tamaduit-o, Doamne; carele ne-ai facut noua cale la ceruri si stricaciunea intru nestricaciune ai prefacut-o, auzi-ma pe mine, care cu dragoste si cu frica strig catre Tine, cel de a caruia frica se topesc muntii, suspinand, dimpreuna cu taria de sub cer; de a caruia putere duhurile necuvantatoare ale stihiilor se cutremura, pazind hotarele lor; de a caruia porunca focul rasplatirii nu va trece hotarele ce i s’au pus, ci suspinand asteapta porunca Ta; de a carui frica toata faptura se chinueste oftand cu suspinuri negraite, si avand porunca s-a astepte vremea sa; de care toata firea cea protivnica a fugit si oastea vrijmasului s’a domolitg diavolut a cazut, sarpele s’a calcat, si balaurut s’a strivit; prin care neamurile ce te-au marturisit s’au luminat si s’au intarit intru Tine, Doamne; prin carele viata s’a aratat, nadejdea s’a intemeiat, credinta s’a intarit, Evanghelia s’a propovaduit, prin carele omul cel pamantesc s’a innoit intru Tine. Caci cine este ca Tine Dumnezeule cel Atotputernic..?
Pentru aceasta Te rugam pe Tine, Dumnezeule al Parintilor si Doamne al milei, cela ce esti mai innainte de veci si mai pre sus de fire, primeste pe acesta ce a venit la Tine pentru numele Tau Cel sfant, si al iubitului Tau Fiu, Iisus, Hristos, si al Sfantului si Prea Puternicului si de viata Facatorului Tau Duh,
Izgoneste din sufletul lui toata neputinta, tot duhult necurat, scuturator, de sub pamant, din foc, imputit, poftitor, iubitor de aur, iubitor de argint, turbat, desfranat, tot diavolul necurat, intunecat, fara de chip, fara de rusine.
Asa, Dumnezeule, departeaza dela robul Tau (N) toata lucrarea diavolului, toata vraja, toata fermecatura, slujirea idoleasca, cautarea in stele, vraja cu mort, vraia cu pasare, patima desfatarii, iubirea trupeasca, iubirea de argint, betia, desfranarea, nerusinarea, mania, iubirea de cearta, neastamparul, si tot cugetul viclean.
Asa, Doamne Dumnezeul nostru, insufla intr-Insul Duhul Tau cel pasnic, ca pazit fiind de el, sa faca roduri de credinta,de fapte bune, de intelepciune, de curatie, de infranare, de dragoste, de bunatate, de nadeide, de blandete, de indelunga rabdare, de ingaduinta, de smerenie, de pricepere.
Ca acesta se marturiseste a fi robul Tau, intru numele lui Iisus Hristos, Domnul nostru, crezand in Treimea cea de o fiinta si marturisind-o impreuna cu Ingerii, Arhangheiii, Domniiie cele marite (slavite) si cu toata oastea cereasca. Pazeste impreuna cu dansul si inimiile noastre, ca puternic esti, Doamne, si Tie marire (slava) innaltam impreuna cu unul nascut Fiul Tau si cu Prea Sfantut si Bunul si de viata Facatorul Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Cuvinte cheie: 


                                                    Cu dragoste,Maria.

160 de comentarii:

  1. Probabil ca la Sinodul din Creta ,sa dat si aceasta directiva de a nu se mai oficia liturghia Sf. Vasile .
    De aici denota ca se vrea indepartarea omului de Dumnezeu prin fel si fel de directive insuflate lor de catre cel rau.
    Dumnezeu sa ne lumineze ca sa nu ne abatem de la calea Mantuirii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa sa fie!Amin,Amin,Amin Maria H

      Ștergere
    2. Liturghia Sf.Vasile cel Mare se oficiaza,numai moliftele nu se mai citesc,moliftele au fost interzise,nu e acelasi lucru.

      Ștergere
    3. Este foarte grav ca nu se mai citesc Moliftele. Cum adica interzise? Asa ceva nu este de la Dumnezeu, este de la necuratul. Nu-mi vine sa cred ca in fruntea bisericii sta mai nou necuratul care interzice citirea Moliftelor.

      Ștergere
    4. Da, asa este, Silvia 21:25.

      Ștergere
    5. Citirea de obste a moliftelor dateaza de pe vremea IPS Iustinian Marina! Poate imi explica si mie cineva ce rost au ele intr-o biserica cu oameni spovediti si impartasiti? Ca atare ele trebuie citite doar celor care nu se impartasesc! Sau credeti ca sunt mai puternice ca Sfanta Euharistie?

      Ștergere
    6. Anonim 5 ianuarie 2017, 13:35, intreaba pe un preot cu Har, daca vei gasi unul. Sunt putini in Romania. De obicei sunt asaltati de oameni care vin de peste tot din tara. Asa era si Sf. Arsenie Boca. Ii multumesc lui Dumnezeu ca ni l-a trimis noua, romanilor.

      Ștergere
    7. Anonim5 ianuarie 2017, 13:35, cred ca trebuiesc citite tuturor. Nu cred ca este om din lume curat 100% asa cum se prezinta omenirea in aceste timpuri. Si pe sfinti ii incearca necuratul dar ei razbat. Bine ar fi sa ne sfintim toti, caci aceasta vrea Dumnezeu de la noi, sa devenim sfinti. Dar acest lucru inseamna munca, multa truda insa merita, parerea mea. Merita sa dam lumea pe sfintire. Sfintirea este un lucru extrem de pretentios. Cine e in lume este a lumii cel care este sfant este a lui Dumnezeu si nu slujeste sistemului lumii.

      Ștergere
  2. LA MULTI ANI PRIETENI DRAGI!
    Sa ne rugam Domnului pentru pacea acestei lumii, liniste in sufletele noastre, iertare de pacate, spor si ajutor in toate!
    Pe data de 24 dec 2016 ora 23, ]naltpreasfintitul locului de unde sunt eu la Catedrala Orasului a citit Acatistul Domnului Iisus Hristos si Dezlegarile apoi Rugaciunile de multumire.
    Astazi la ora 10.40 Preotii unde merg eu la biserica, cei trei, au citit Moliftele Sfintului Vasile cel Mare, au explicat si viata Sfintului.
    Drum drept si lumina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cinste si Dumnezeu sa le dea sanatate celor trei Preoti,asa ar trebui sa faca toti,Dumnezeu sa ne lumineze mintea si calea,Amin!

      Ștergere
    2. Si la noi, in biserica s-au citit Moliftele Sfintului Vasile cel Mare si a lui Ioan Gura de Aur si s-a explicat si viata Sfintului.

      Ștergere
    3. tudorache constanta1 ianuarie 2017 la 22:56

      Doamne ajuta!

      Ștergere
    4. Stie cineva la ce biserici din Bucuresti se mai citesc moliftele Sf. Vasile?

      Ștergere
  3. Viva la Revolucion !
    In onoarea lui Fidel Castro !
    A corului Rus ! ,,Vasile''

    RăspundețiȘtergere
  4. Hai sa nu mai dezinformam oamenii.La biserica care merg eu s-au citit moliftele Sf. Vasile,dar mesajul era pt preoti ca nu pot citi moliftele,nepregatiti fara post,trebuie sa respecte si ei niste randuieli.Observ ca incontinuare ii blamezi pe preoti si biserica ortodoxa.......dar nu uita ca noi existam ca popor pt ca acesti preoti blamati de tine.....tin Sfanta liturghie pt crestinii adevarati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt din zona Sibiului si acum 3-4 ani preotul care pana atunci citise moliftele ne-a spus ca nu mai are voie sa le citeasca,ar fi vrut dar i-a fost frica sa nu fie parat.

      Ștergere
    2. Din pacate,nu toti ! Maria H

      Ștergere
    3. Asta-i cenzura. Rusine BOR!

      Ștergere
    4. Eu am fost salvată din ghearele necuratului cu ajutorul moliftei Sfantului Vasile.

      Ștergere
  5. Preoti cu mult haz :

    https://www.youtube.com/watch?v=fQ-Bcv7C4UQ

    RăspundețiȘtergere
  6. Moliftele Sfântului Vasile sub restricţii seculare
    Pr. Tudor.
    "Iată doar câteva motive să se treacă în rânduiala Tedeumului de anul nou şi citirea Molifteleor Sf. Vasile, rostite de ziua lui, tocmai pentru a contracara acţiunea dezmăţului ritualic al obiceiurilor păgâne şi “magia regizată”, care se dezlănţuie fără oprelişti, la toate nivelurile vieţii laice, dar în special de la Craciun şi până la revelionul mult aşteptat de unii.
    Moliftele cuprind exorcizarea demonului nu numai din om, ci şi din locuri şi ţinuturi. Cred ca Moliftele ar trebui completate şi nu limitate, cu noi formule actualizate la problemele noi, cum ar fi: să scoată demonii din politică, din masonerie, mişcări oculte, de prin unele bănci jefuitoare, precum şi din alte ideologii drăceşti actuale, din secte sau din bisericile ecumeniste, din unii teologi inchipuiţi şi apostaţi, din guverne şi administraţii centrale şi locale, care jefuiesc prin taxe şi impozite aberante pe om, pe care îl umilesc şi-l subjugă în numele unei false simulări a binelui comun.
    De toţi aceşti prigonitori ne lepădăm, ne dezicem de ei, dar îl rugăm, în acelaşi timp, pe Sf. Vasile cel Mare să mijlocească de ziua lui, la Bunul Dumnezeu, la începutul anului civil, să scoată toţi dracii din cei menţionaţi mai sus. Deci iată rolul cultic dar şi folosul social şi comunitar al Moliftelor, citite la cumpana dintre ani. Dacă toată Biserica Orotodoxă Română ar citi Moliftele Sf. Vasile pe 1 ianuarie sau ale Sf. Ioan Gura de Aur, în cele trei sărbători rânduite cinstirii lui, am convingerea că mulţi draci vor pleca din ţara aceasta în pustiul şi abisul lor." (Pr.Prof.dr. Mihai Valică)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitari D-nulePr.Profesor,toata stima!

      Ștergere
    2. Sa dea BUNUL DUMNEZEU,sa fiti auzit acolo unde trebuie(BOR). Maria H

      Ștergere
    3. Nu mai huliti preotii si biserica ,ca fara ei nu aveti nici o sansa de mantuire......stiu ca este mai usor sa distrugi ,decat sa construiesti.Eu am vb cu oameni din toata tara,intrati pe un site ortodox si o sa vedeti ....mergeti si alte biserici si manastiri si nu mai fiti carcotasi.....

      Ștergere
    4. Serios Anonim1 ianuarie 2017, 19:58 ??? Fara preoti nu avem sansa de mantuire? Mai sa fie de comedie.

      Ștergere
    5. Anonim1 ianuarie 2017, 21:30....Nu mai instigati oamenii impotriva preotilor si a bisericii.D-zeu sa va ierte ca nu stiti e faceti.

      Ștergere
    6. Anonim 1 ianuarie 2017, 21:30, cata vreme lucrurile nu sunt cum trebuie in BOR se va spune adevarul,ca ne place sau nu ne place la unii. Preotii au ajuns niste burtosi care viseaza numai la bani. Sunt niste trantori cei mai multi.

      Ștergere
    7. Lasa sa-i judece D-zeu pt pacatele lor.....Cine esti tu ca sa-i judeci...te crezi perfect sau te crezi D-zeu?

      Ștergere
    8. Anonimule nu ma cred perfect DAR poporul piere din lipsa adevaratei cunoasteri iar ei sunt vinovatii, este atat de vizibil acest fapt. Ei fac "comert" in Casa Domnului, pangarind si batjocorind Dumnezeirea. Biserica are nevoie de preoti adevarati. Unde sunt acestia? A ajuns biserica pe mana sacalilor.

      Ștergere
    9. Cine nu are Biserica de Mama nu are nici pe Dumnezeu de Tata, numai jigniti preoti deoarece Duhul Sfant lucreaza prin ei, mantuirea nu se face acasa numai.
      anonim 22:56 poate altii preoti nu meriti daca vorbesti nasoale de ei, sau esti si tu ca Doamna Maria care barfeste Preoti si spune apoi ca primeste viziuni de-la Duhul Sfant, veniti-va in fire mai ca va vad oameni seriosi.

      Ștergere
    10. Duhul Sfant nu sta in locuri murdare si necurate. Iar un preot care face mizerii este unul necurat. Lasa-ma in pace cu asemenea texte. Un om a lui Dumnezeu este Arsenie Boca, de exemplu. Mai sunt cativa in Romania care au Har. Restul sunt niste necurati si intinati. Duhul Sfant nu lucreaza prin mizerabili si intinati in interior. Termina cu povestile.

      Ștergere
    11. @Anonim, toți oamenii au Harul Domnului, Căci Toți Suntem După Chipul Și Asemănarea Sa. Duhul Sfânt Este Peste Tot, ÎN SPECIAl în acele locuri pentru a le scăpă de necurăție. Iar preotul este slujitor al Domnului, chiar de greșește, el știe Adevărul și-L va alege mereu. Iar ceea ce am zis legat de locuri este valabil și la oameni, Fiind Mereu Acolo Pentru A-I Salva din Păcat și Mrejele Unei Chestii, spre A Fi Mântuiți, Omul prin Domnul Nostru Iisus Hristos a fost restaurat la statutul său Dumnezeiesc când s-a răstignit ca să fim răscumpărați din toate păcatele, deci nu e omul de vină pentru ce i se întâmplă, ci doar de face deliberat Păcatele în Cunoștiință De Cauză. Doamne Ajută-ne Pe noi Toți! Amin!

      Ștergere
    12. Sfantul Arsenie ne-a sfatuit.sa ne rugam pentru preoti,nu trebuie sa-i judecam!Are cine sa ne judece pe toti.Maria H

      Ștergere
  7. Happy New Year !

    https://www.youtube.com/watch?v=XlpNRFmhuC4

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu va suparati dar,romaneste nu mai stiti? An nou fericit se spune,daca ati uitat cumva!Maria H (mai lasati englezismele)!

      Ștergere
  8. Si eu stiu ca ca pentru citirea Moliftelor atat preotul cat si credinciosii trbuie sa tina post. Nu se citesc oricum si oricand. In copilaria mea, mergeam cu bunica la manastirea Sihla , la chilia parintelui Paisie,si, la miezul noptii , parintele citea moliftele. Nu era electricitate atunci in manastire, lumina fiind asigurarta de o lampa cu petrol. Cand parintele citea lumina lampii scadea foare mult, aproape sa se stinga , iar sfintia sa intidea mana si spunea:du-te, du-te...Era multa curatie si sfiala in sufetele si tinuta batranilor nostrii si totusi randuiala moliftor era tinuta cu strasnicie.Daca nu ar fi asa moliftele ar face mai mult rau decat bine. Sa nu judecam preotii care stiu bine aceasta raduiala insusi Domnul Iisus Hristos a spus :cel ce este fara de pacat sa ia piatra si sa loveasca pimul''

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am tinut post si am citit Moliftele Sfantului Vasile cel Mare,oare am pacatuit? Maria H

      Ștergere
    2. D-na Maria Handic,moliftele nu se citesc decat de preot ......vorbiti cu duhovnicul si va spovediti.

      Ștergere
    3. MariaH,nu e vorba de pacatuit,dar daca nu esti pregatit si mai ales tare in credinta cum se zice,acele blestemese pot intoarce pe tine,nu te juca,puterea diavolului e inca mare,nu-tidai seama imediat,ti se pot intampla lucruri f.rele in timp si atunci te vei intreba de ce,dar in final fiecare hotaraste pt.el,Doamne ajuta-ne,Amin!

      Ștergere
    4. Maria Handic, nu te speria! Nu ai pacatuit deloc!

      Ștergere
    5. Maria Handic,nu e nici o problemă,roagă-te în continuare şi spune tatăl nostru de 3 ori,Slavă Domnului de câte ori vrei.Împărate Ceresc de 7 ori seara,7 ori dimineața ptr a se pogori Duhul Sfânt ptr protecția ta.
      Nici eu nu am ținut post,din cauza unei probleme de sănătate şi am citit aseară moliflete.Bine înainte am citit si alte rugăciuni ptr protecție.Nu am avut cum să ajung la biserică aseară,m-am mutat si sunt foarte departe,2 ore dus-2 ore întors.Nu putea să ajung dimineața acasă răcită fiind şi eu şi copii.
      E într-adevăr o rugăciune puternică,trebuie post,rugăciuni multe înainte.
      Dumnezeu să vă protejeze în orice moment!

      Ștergere
    6. Anonim 1 ian 14:04 nu știu cine a făcut această regulă,că trebuie să ții post pentru a putea să te spovedești și să te împărtășești,dar nu e ok.Sunt unele persoane,care suferă de anumite afecțiunii și nu pot ține post și atunci mi se pare nedrept pentru ei că nu pot beneficia de nimic din toate astea.Moliftele SF.VASILE se citesc în general pentru cei bolnani aflați in suferință,dar și impotriva blestemelor.DS

      Ștergere
    7. Va multumesc frumos pentru sfaturi,promit ca,am sa tin cont de ele!Maria H8

      Ștergere
  9. Impresionanta urare a unui om sarac, un batranel foarte simpatic si care merita tot respectul! Mos Petru este bolnav si totusi ne încântă cu colinde,uraturi si un ghid de nota zece la Chilia Daniil Sihastru-Putna.Momentan este in Iasi. Multa sanatate , tataie ! :

    https://www.youtube.com/watch?v=lhrKStaHcZg

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La Cotroceni trebuia sa ureze , sa auda si Iohannis si tehnocratii cum gandeste poporul .

      Ștergere
    2. La Cotroceni,acolo trebuie citite Moliftele,sa iasa toti dracii din palat!

      Ștergere
    3. Oh Silvia draga, acolo trebuie citite zilnic Moliftele. Este o mare, mare nevoie de asa ceva. Poate asa ne scapam de unii demoni care si-au facut cuibar acolo.

      Ștergere
  10. Cred ca fiecare preot stie daca este posibil de a citi aceste molifte din pricina pregatiri curatiei sufletului si a trupului, dar fiindca multi dintre preoti nu sint pregatiti de a fi preoti , pentru ca in ziua de azi multi s-au facut preoti din dorinta parintilor, nu prin chemare de la Dumnezeu deaceea pentru (uni) preoti tineri, preotimea este ca oricare meserie, si ei sint constienti ca nu pot citi aceste rugaciuni nefiind pregatiti, fiind rugaciuni foarte aspre, mai ales pentru cei ce au famili.

    RăspundețiȘtergere
  11. Din ce motiv au fost interzise moliftele? Este ingrozitor , adica diavolu' are pile la inaltii prelati.Groaznic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil ca printre "inaltii prelati" sunt demoni intrupati. Nu ar fi o miratura. Si asa trag biserica lui Hristos in jos, sunt niste sabotori ai mantuirii crestinilor majoritatea dintre ei. Nu am parere buna fata de preoti. Sunt preoti cu numele. Adevaratii preoti sunt doar cativa: cei cu Har. Restul, apa de ploaie.

      Ștergere
    2. Toti preotii au har,iar pt. paatele lor ii judeca D-zeu.

      Ștergere
    3. Toti preotii au HAR

      Ștergere
    4. Nu toti preotii au har. Exista preoti incapabili sa inteleaga misiunea lor (cei mai multi) si preoti adevarati cu har. Cei cu har sunt putini, anume cei asemeni lui Arsenie Boca. Nu cei cu burtile mari aflati in goana dupa bani toata vremea. Aceia sunt niste mizerabili care vad din preotie doar un job de unde isi incaseaza salariul (pe care nu-l merita de fapt). Aceia trebuie sa pareaseasca imediat preotia caci sunt nise paiatze obosite care viseaza ca si trantorii numai la bani, bani, bani. In ceva an mi-a fost dat sa vad preoti care umblau cu Iordanul in Decembrie. Ce mizerabili. Totul pentru bani. Dar macar daca emit si un bon fiscal pentru banii care ii incaseaza cand umbla cu Iordanul. Ar trebui sa umble cu casa fiscala mica dupa ei si sa emita bon fiscal pentru fiecare suma incasata de la orice enorias nu sa-si bage banii in buzunarele proprii. Parca are un nume aceasta fapta. Sunt penibili si penali. Ei vorbesc de corectitudine si ei nu sunt corecti. Nu-i mai satura nimeni de setea de bani.

      Ștergere
    5. Anonim 2 ianuarie 2017, 09:45, mai ales aceia dintre preoti care nu fiscalizeaza banii luati de la oameni au "har" la chestii penale. Scuza-ma dar este srigator la cer cat sunt de necinstiti. Incorectitudinea este la rang de "cinste" in BOR. Mai, mai dar pana unde? Sigur ca toti au "har" dar nu de la Dumnezeu ci de la Satana, iubesc averile si fac orice pentru bani. Cata nerusinare. Pai ei ar trebui sa fie luminatorii in spiritualitate. Invatatam de la ei placerile lumii nu sfintirea.Ce bun exemplu sunt ei. Rusine Conducerii BOR, mai aveti si curajul sa opriti citirea Moliftelor? Dar cu ce drept mai nesatuilor? Cine este tatal vostru? Sigur nu este Dumnezeu ci ala necuratul.

      Ștergere
    6. Mai astia ce judecati Preoti , dece nu va-ti facut voi preoti daca sunteti mai buni, sau sa fii facut copii si sa i fii crescut sa fie buni de preoti, va spun eu ce a-ti facut, ia-ti lepadat din pantece si a-ti folosit prezervativul, si acum tot voi chemati "politia" ori sunteti crestini ori numai sunteti?

      Ștergere
    7. Anonim 2 ianuarie 2017, 20:51, mai nerusinatule dar nu ti-e rusine sa acuzi fara temei? Sa-ti fie rusine demonule.

      Ștergere
  12. Toti Preoti au familii,nu e poate altfel.Mie mi-au fost citite Mlifele Sf.Vasile cel Mare in casa,de atre Preot,varsa 34de ani avea atunci,dar credeti-ma ca mult am cunoscut.Eu singura nu am curaj sa le citesc,oricat m-as pregatii,Doamne ajuta-ne!

    RăspundețiȘtergere
  13. Trebuie facuta o Adresa Oficiala la BOR in care sa fie intrebati motivele pentru care au hotarat sa nu mai fie citite Moliftele. Sa le cunoastem si noi pozitia. Altfel fac precum Iohannis. Iau decizii fara sa dea explicatii. Nu este corect.

    RăspundețiȘtergere
  14. Asa ar trebui dar cine sa se ocupe;si mai existaposibilitatea sa nu primesti nici un raspuns,la cat sunt de infumurati...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spunem la presa ca "inaltii" nu asculta poporul, sa vedem daca le convine sa nu dea raspuns.

      Ștergere
  15. Despre Molitfele Sfantului Vasile

    Ce sunt Molitfele Sfântului Vasile cel Mare?

    Molitfele sunt o adunare de trei rugaciuni mai lungi, speciale, rugaciuni de blesteme catre vrajmasul diavol, întocmite de Sfântul Ierarh Vasile cel Mare.
    Ele se folosesc numai în conditii si perioade din an cu totul speciale, dupa o pregatire duhovniceasca sustinuta cu post îndelungat si rugaciune.
    Acestea, punându-se de obicei la sfârsitul unor slujbe de curatire si tamaduire cum ar fi de exemplu Taina Sfântului Maslu. Ele sunt citite numai de slujitorii Bisericii în urma unor pregatiri deosebite!

    Cui se administreaza ?

    Aceste rugaciuni sunt adresate numai acelor credinciosi care sunt posedati de duhuri necurate si care prin aceasta manifestare tulbura grav sufletul si trupul credinciosului.
    Ele nu sunt rugaciuni obisnuite de dezlegare. Si aduc mai multe pagube sufletesti si necazuri decât folos atunci când ele sunt folosite fara o pregatire adecvata, atât credinciosului cât si slujitorului.
    Lupta cu duhurile necurate nu este o joaca. Când Mântuitorul Iisus Hristos spune : "sufletul este osârduitor, iar trupul este neputincios", întelegem si faptul ca duhurile nu au nevoie de hrana sau de odihna.
    Iar lupta cu cele rele nu poate fi câstigata decât prin multa curatie si despatimire prin post si rugaciune intensa si folositoare, amintindu-ne si de cuvântul lui Hristos care spunea apostolilor ca "acest neam de diavoli nu iese decât cu rugaciune si cu post".
    De aceea, credinciosii care doresc sa li se administreze rugaciuni de dezlegare sau de iertare, rugaciuni de prosperitate si ajutor, de calatorie, etc., vor marturisii preotului scopul sau necazul lor, iar preotul dupa caz va savârsi o rugaciune de folos sau îi va invita sa participe la o anumita taina, ajutându-i si povatuindu-i cum sa creasca duhovniceste si cum sa dobândeasca ajutorul lui Dumnezeu.
    Cum ne pregatim pentru participarea la aceste Molitfe?
    Pentru a întelege mai bine modul pregatirii precum si persoana adresantului, trebuie sa ne aducem aminte de minunea pe care a savârsit-o Sfântul Vasile cel Mare cu tânarul care se vându-se diavolului prin zapis scris.
    Astfel, o femeie tare îngrozita de faptul ca aflase modul în care fusese luata în casatorie de sotul ei datorita necazurilor pe care diavolul le savârsea periodic în casa lor – (tânarul vânzându-se diavolului prin zapis pentru a o putea lua )– a martusit aceasta neorocire Sfântului Vasile, care luându-l pe tânar l-a dus într-una din chiliile pe care le avea la dispozitie unde l-a învatat cum sa se roage.
    În toata aceasta perioada, tânarul tinea post, iar rugaciunea lui era neîntrerupta.
    Pentru a-i fi de folos, Sfântul Vasile cel Mare tinea post aspru si se ruga pentru acesta, cercetându-l din când în când pentru a observa folosul duhovnicesc.
    La una din aceste vizite, Sfântul Vasile l-a întrebat cum se simte, iar tânarul i-a marturisit ca mai bine având în vedere ca a vazut în somn cum Sfântul Vasile l-a învins în lupta pe vrajmasul diavol. Atunci Sfântul Vasile l-a luat de mâna si l-a dus în biserica.
    Era în timpul postului, iar poporul drept-credincios se afla si el în post venind la rugaciunea din biserica.

    RăspundețiȘtergere
  16. 2.
    Asadar, Sfântul Vasile si-a ridicat mâinile în sus, la fel si poporul din biserica si toti se rugau pentru sufletul acestui tânar ca sa fie izbavit de vrajmasul diavol.
    În timpul rugaciunilor fierbinti catre Dumnezeu si a Molitfelor, diavolul din cauza suferintelor pricinuite de rugaciuni, i se arata Sfântului Vasile zicându-i ca face o nedreptate având în vedere ca tânarul se duse-se la el si nu diavolul la tânar, iar Sfântul Vasile i-a raspuns ca nu va lasa poporul mâinile în jos de la rugaciune pâna ce diavolul nu va înapoia zapisul prin care se vându-se tânarul.
    De aceea, s-a întâmplat aceasta minune ca în timpul rugaciunii, din turla bisericii a cazut în mijlocul poporului zapisul prin care se vându-se tânarul, iar diavolul a fugit rusinat de taria postului, a rugaciunilor fierbinti înaltate de Sfântul Vasile cel Mare, tânar si întreg poporul din biserica.
    Întelegem, asadar ca numai demonizatilor se adreseaza aceste Molife; iar acestia trebuie ajutati si învatati cum sa se roage, dorind din toata inima vindecarea lor, aflându-se în post odata cu slujitorii.
    Dupa o atenta si îndelungata postire de câteva saptamâni unita cu rugaciunea, atât cel suferind cât si slujitorii cu credinciosii se vor duce în biserica si se vor ruga fierbinte lui Dumnezeu.
    Cu atât mai folositoare va fi rugaciunea cu cât cel suferind se va fi spovedit si va fi participat la taina Sfântului Maslu si la rugaciunile bisericii (Sfânta Liturghie,etc).
    Asadar, în urma urma tuturor acestora, se va savârsi slujba speciala a Sfântului Masul si Molitfele Sfântului Vasile cel Mare, iar acasa Slujba Sfestaniei unita cu rugaciuni pentru casa suparata de duhuri necurate.
    În urma tuturor acestor eforturi duhovnicesti , Bunul Dumnezeu cautând la inima tuturor va cerceta si vindeca pe cel suferind.
    Acesta este modelul de urmat în cazurile îndracitilor, când atât slujitorii cât si penitentii doresc cu desavârsire iesirea de sub muncile diavolilor, a celor suferinzi.
    Deci, trebuie asumata o jertfa si o lucrare a tuturor, inclusiv a comunitatii crestinilor din acea parohie.
    Un alt lucru de retinut este acela ca Sfântul Vasile cel Mare nu rostea des aceste rugaciuni ci numai, foarte rar, în conditii cu totul exceptionale.
    Altfel, folosind des si fara discernamânt aceste Molitfe, ne facem partasi unor ispitiri din partea acestor duhuri necurate în urma începerii unei lupte fara o pregatire necesara.
    De aceea si hotarârea Sfântului Sinod cu privire la a nu se mai citi Molitfele Sfântului Vasile cel Mare pe data de 1 ianuarie începând cu anul 2012, cu ocazia începutului anului civil, când se savârseste Liturighia Sfântului Vasile si se praznuieste marele sfânt ierarh.
    Având în vedere si faptul ca este o perioada de bucurie în afara postului si în care se servesc mâncaruri de dulce, neputându-se duce o pregatire adecvata acestei rânduieli.
    De asemenea, s-a avut în vedere si folosul savârsirii acestei Molitfe în fata întregului popor participant. Pentru un folos real, având ca scop ajutorul si mântuirea credinciosilor, s-a hotarât ca dupa Liturghia Sfântului Vasile cel Mare de pe 1 ianuarie sa se savârseasca un Te-Deum, ca rugaciune de multumire catre Dumnezeu în care se regasesc cereri de ajutor si spor duhovnicesc si trupesc pentru tot poporul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce inseamna Te-Deum,daca puteti explica mai mult,multumesc!

      Ștergere
    2. D-na Silvia ,

      Tedeum



      — este o slujbă religioasă de mulţumire şi de laudă adusă lui Dumnezeu în anumite ocazii festive din viaţa personală sau din viaţa socială a credincioşilor.

      Este o ierurgie, o slujbă de sfinţire, de origine mai nouă decât celelalte ierurgii săvârşite de Biserică.

      Se numeşte Tedeum de la un vechi imn latin, care intră în cuprinsul acestei slujbe: Te Deum laudamus... („Pe Tine Dumnezeule, Te lăudăm...“).

      Tedeumul sau Doxologia se săvârşeşte la anumite date fixe din timpul anului bisericesc: la 1 septembrie, începutul anului bisericesc, la 1 ianuarie, începutul anului civil, la sărbători naţionale, la anumite momente de seamă din viaţa Bisericii (deschiderea şedinţelor Sf. Sinod), a anului şcolar în instituţiile de învăţământ religios şi civil, la inaugurarea unui monument comemorativ, la sfinţirea unui aşezământ de cultură etc.

      Tedeumul se săvârşeşte în biserică, dar şi în afara ei, la locul cerut de împrejurarea respectivă.
      Rânduiala slujbei se găseşte într-o carte separată, intitulată Tedeum sau Doxologie.

      Înainte de partea finală a slujbei se ţine o cuvântare ocazională (comemorativă, festivă sau omagială).
      Partea finală a slujbei se numeşte Polihroniu (de la gr. πολυ — poly = mult şi gr. χρὸνος — hronos = timp, adică mulţi ani sau îndelungată trăire), format din trei formule de urare (felicitare): întâi pentru conducerea de stat, apoi pentru conducătorii Bisericii şi a treia pentru „tot poporul“.

      După fiecare formulă, preotul ridică Sf. Cruce şi rosteşte: „Mulţi ani trăiască“ iar cântăreţii (corul, credincioşii) cântă de trei ori „Mulţi ani trăiască!“.

      Polihroniul este această urare sau felicitare care se adaugă la sfârşitul Liturghiei, constituind o prescurtare a Tedeumului, când acesta se face în biserică, după Liturghie.

      La originea Tedeumului stă vechea doxologie, care este imnul de laudă al îngerilor la Naşterea Domnului („Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu...“) (Luca 2,14), imn ce a intrat în rânduiala serviciilor divine zilnice (mai ales la Vecernie şi Utrenie).

      Slujba Tedeumului se află în Cartea de Tedeum, care a apărut prima dată în Biserica Ortodoxă Română în secolul trecut, redactată de arhiereul Ghenadie Enăceanu, cu titlul: „Sbornic, Istoria Te-Deumurilor în Biserica creştină şi specialminte în cea română“, în rev. B.O.R., an. VIII (1864). De atunci până azi are numeroase reeditări.

      Ștergere
    3. Te Deum la cumpăna anilor


      Programul liturgic poate fi îmbogăţit la trecerea dintre ani printr-o frumoasă slujbă de mulţumire adresată lui Dumnezeu, care poartă denumirea de "Te Deum". Această denumire provine de la imnul "Te Deum Laudamus..." care se traduce: "Pe Tine, Dumnezeule, Te lăudăm...", şi care are un pronunţat caracter de mulţumire, recunoştinţă şi laudă adresate lui Dumnezeu pentru toate binefacerile re-vărsate asupra credincioşilor, asupra naturii şi a lumii întregi în anul petrecut şi cu nădejdea că şi în noul an va fi mult milostiv.
      Cu privire la momentul săvârşirii acestei slujbe de mulţumire, fiecare parohie sau mănăstire poate stabili, în funcţie de posibilităţile şi situaţiile respective, ca oficierea potrivită a "Te Deum"-ului să se facă fie în ajunul noului an în mod independent sau după oficierea slujbei de Priveghere, fie după săvârşirea Sfintei Liturghii din prima zi a noului an (la sărbătoarea Tăierii împrejur a Domnului şi la prăznuirea Sfântului Ierarh Vasile cel Mare).
      Când această slujbă se săvârşeşte independent de orice altă slujbă, capătă pe deplin o nuanţă de bucurie şi de mulţumire.
      În relaţie cu Sfânta Liturghie din prima zi a noului an, capătă cumva o nuanţă secundară, având în vedere că după Sfânta Liturghie sunt rostite şi "Molitfele" Sfântului Vasile cel Mare.
      "Te Deum"-ul oficiat cu prilejul noului an prezintă o rânduială specifică şi deci o întâlnim o singură dată pe an. Acest lucru se datorează faptului că se săvârşeşte în mijlocul lăcaşului de cult, cât şi al textului şi cântărilor de rugăciune ce sunt adaptate momentului respectiv, şi anume: Psalmul 64 "Ţie se cuvine laudă...", Apostolul de la I Timotei 2, 1-6, Evanghelie specială, cuvântare potrivită acestui prilej, cele trei formule de urare cu rostirea: "Mulţi ani trăiască!" şi binecuvântarea cu Sfânta Cruce.
      "Te Deum"-ul oficiat la cumpăna anilor este, de fapt, o slujbă a întregii comunităţi creştine ce exprimă sentimente de recunoştinţă, de mulţumire şi de slăvire a lui Dumnezeu.
      Participarea credincioşilor la această slujbă poate constitui un prilej al rugăciunii comune, desigur rugăciune specială, dar şi un prilej de felicitare şi împărtăşire a sentimentelor şi urărilor pentru noul an.
      Cu această ocazie, creştinul sfârşeşte anul cu mulţumire adusă lui Dumnezeu şi totodată începe un nou an cu nădejdea în Dum-nezeu, Cel care a făcut cerul şi pământul şi întreaga lume.

      Ștergere
    4. TE DEUM - slujba de muţumire pentru toată facerea de bine primită de la Dumnezeu.
      Această denumire provine de la imnul "Te Deum Laudamus..." care se traduce: "Pe Tine, Dumnezeule, Te lăudăm...", şi care are un pronunţat caracter de mulţumire, recunoştinţă şi laudă adresate lui Dumnezeu pentru toate binefacerile re-vărsate asupra credincioşilor, asupra naturii şi a lumii întregi în anul petrecut şi cu nădejdea că şi în noul an va fi mult milostiv.

      http://ziarullumina.ro/sfaturi-practice-in-biserica-te-deum-la-cumpana-anilor-17474.html

      Ștergere
    5. Va multumesc pt.explicatiile dumneavoastra,multa sanatate sa va dea Bunul Dumnezeu tuturor!

      Ștergere
  17. Moliftele Sfântului Vasile cel Mare sînt rugăciuni de blestem asupra diavolului şi asupra tuturor răutăţilor şi ispitelor care vin asupra omului.

    Trebuie precizat că în rândul prelaţilor nu se foloseşte sintagma Moliftele Sf Vasile cel Mare, ci slujbe de dezlegare de farmece.

    Ele au o importanţă deosebită şi trebuie citite cu mare grijă şi cu pregătire deosebită.

    Aceste molifte, numite şi exorcisme, sînt cele mai puternice rugăciuni împotriva duhurilor necurate din oameni şi case.


    Ele se citesc numai de preoţi şi duhovnici bătrâni care au viaţă curată, sunt mari postitori şi care au dezlegare de la duhovnicii lor să le citească.

    Asta pentru că se spune că dacă le citesc preoţi tineri, fără post şi viaţă cât mai curată, diavolii îi chinuiesc mai tare pe cei bolnavi şi nu ies din oameni, ba uneori se răzbună cu mari ispite asupra celor care le-au citit.

    Moliftele de izgonire a diavolilor din oameni şi chiar din animale se citesc peste an numai în zile de post, mai ales la miezul nopţii, în biserică, în faţa icoanelor făcătoare de minuni sau lângă racla cu moaşte ale sfinţilor.

    RăspundețiȘtergere
  18. Parintele Justin citind Moliftele Sfantului Vasile cel Mare - 2011

    https://www.youtube.com/watch?v=QTe0SMTUscI

    RăspundețiȘtergere
  19. Uitati ce-l intreaba cineva pe parintele ilarion Argatu de la Cernica :

    .- Părinte, este bine ca preoţii de mir să citească Moliftele Sfântului Vasile Cel Mare? Unii le citesc, alţii refuză să le citească şi alţii argumentează că numai preoţii călugări au voie să citească.
    -Moliftele şi orice fel de rugăciune preotul le poate citi indiferent dacă este călugăr sau preot de mir.
    Preoţii au aceiaşi putere.
    Odată ce ai puterea harică, puterea preoţiei, poţi citi şi trebuie să citeşti orice rugăciune pentru credincioşii în mijlocul cărora ai fost pus.
    Prin preot fiecare credincios trebuie să găsească rezolvarea problemelor spirituale, altfel nu este de folos comunităţii.
    Unii credincioşi din parohia ta pătimesc foarte greu şi cumplit de la diavol şi de la oamenii vrăjmaşi cum sunt vrăjitorii, descântătorii şi fermecătorii, ai fost trimis în mijlocul lor şi investit cu puterea Duhului Sfânt pentru a le veni în ajutor şi a-i scăpa de chinuirea pe care o au.
    Dacă de frică nu foloseşti harul preoţiei şi predai armele cu care trebuie să lupţi atunci treci în rândul mirenilor şi lasă locul aceluia care poate lupta şi apăra turma încredinţată.
    Frica preoţilor de a citi moliftele (exorcismele) sau alte rugăciuni asemănătoare vine de la puţina pregătire duhovnicească, lipsa de întărire şi încredere în puterea pe care o au în lupta pe care trebuie s-o dea cu vrăjmaşii diavoli.
    Diavolii luptă pe omul pe care l-a cuprins şi se luptă cu preotul care vrea să-l scoată şi-i porunceşte să plece.
    Preotul trebuie să fie pregătit, curat sufleteşte şi trupeşte, întărit cu post pentru a face faţă atacurilor pe care le primeşte de la diavoli.
    De multe ori diavolii se răzbună pe cei din casa preotului, chinuind copiii şi soţia.
    Din această cauză unii spun că e bine ca numai preoţii călugări să citească exorcismele ca cei ce nu au familie.
    Nu trebuie să se teamă.
    Preotul poate să-şi păzească familia de atacurile vrăjmaşe punând la rugăciune pe toţi cei din casa sa.
    Cel mai bun moment pentru citirea moliftelor este duminică la amiază după terminarea Sfintei Liturghii, pentru că atunci preotul este pregătit şi împărtăşit nu se pot vrăjmaşii apropia de el şi nici de familia lui.
    Cea mai mare greşeală pentru un preot este, să se arate în faţa diavolului fricos şi fără putere.
    In loc să se teamă diavolul de puterea preoţiei pe care o poartă preotul se teme de falsa puterea pe care o are diavolul.
    Exact cum s-ar duce un lup la stână şi în loc să fie alungat de cioban şi câinii care păzesc stâna, fug de frica lupului şi atunci „lupul răpeşte şi risipeşte oile”, aşa se întâmplă şi cu turma preotului fricos.
    De ce să se teamă preotul când glasul lui este ca un tunet şi fulger pentru orice duh necurat?! Chiar de la începutul preoţiei este bine ca preotul să se arate curajos, întărit de Duhul Sfânt şi vrednic urmaş a Mântuitorului şi a Sfinţilor Apostoli.
    Când preotul învaţă pe credincioşi, îi apără şi-i conduce curajos, atunci credincioşii se întăresc şi-l urmează pe preot.
    Se simt în siguranţă alături de preotul lor. Atunci când preotul nu este aşa, credincioşii aleargă la alţi preoţi pe care-i vede mai întăriţi în credinţă şi mai curajoşi în lupta cu vrăjmaşii.
    Din cauza aceasta mai apare şi invidia, preoţii pe care-i caută credincioşii sunt pizmuiţi de ceilalţi.

    Am auzit pe unii preoţi în loc să meargă să facă unele rugăciuni spunând credincioşilor : „să nu stârneşti pe diavolii care stau cuminţi în latura casei tale, ca şi cum ai zgândări un cuib de şoareci şi-ţi fug apoi prin toată casa”.
    Pe astfel de sfătuitori diavolii îi numesc „prieteni” şi în acelaşi timp le biciuiesc faţa.
    Dacă ai început să citeşti moliftele nu ai voie să le întrerupi, să renunţi din frică sau constrâns de lupta grea cu vrăjmaşii, pentru că atunci ai fost biruit iar preot eşti numai cu numele.
    (Pr.Ioan V Argatu, "Raspunsuri duhovnicesti la intrebarile credinciosilor..." editia a 3 a, 2010)


    http://www.parinteleilarionargatu.ro/subpagini/67/Raspunsuri-duhovnicesti--E/

    RăspundețiȘtergere
  20. Exorcisme

    - Un preot de la Cernica, spunea despre părintele că, a transformat mănăstirea în spital de nebuni.
    Spuneau aceasta pentru că erau bolnavii care, din cauza farmecelor, ţipau sau vorbeau la rugăciunile dânsului.
    O îndrăcită striga la Părintele când făcea rugăciune şi-o atingea cu Crucea :
    -Nu mă lovi cu Crucea că mi-ai făcut o gaură în cap.... a a a coarnele! Nu mi le rupe ! Aaa..... mă doare !
    -Dar tu ai coarne ?
    -Da, am coarne şi coadă şi nu vreau să plec de la Maria.
    -Ba ai să pleci !
    -Nu vreau să plec, ai tu putere că ai 2 Cruci una în mână şi alta pe epitrahil dar eu tot nu plec.
    -Cine te-a trimis la Maria ?
    -Mătuşa ei m-a trimis, de 20 de ani o chinuiesc, eu nu am lăsat-o să înveţe pentru că vreau să fie proastă, eu nu am lăsat-o să se mărite cu un popă că nu vreau să fie preoteasă.
    -Ba o să se mărite !
    -Nu, nu, nu! şi ţipa foarte tare, nu vreau, nu vreau...! Tu eşti cel mai tare dintre preoţi dar eu tot nu plec.
    -Mincinosule, ticălosule, lăudărosule, urâciunea pustiiri în focul cel veşnic să te duci.
    -Nu vreau că mă arde.
    -Lasă să te ardă că acolo e locul tău.
    -Nuu..!, nuu…! , nu vreau..! (ţipa foarte tare) nu vreau acolo, mă duc la mătuşa ei care m-a trimis!
    -Du-te şi să nu te mai întorci niciodată (bolnava s-a liniştit, duhul rău o părăsise).
    Când simţea vrăjmaşul că trebuie să plece din cauza rugăciunilor părintelui, se linguşea şi îl lăuda pe părintele: că e cel mai tare dintre preoţi, că e ca şi Sfântul Calinic, că cine vine la dânsul se mântuieşte. Părintele-i spunea:
    -Mincinosule, ştiu eu cât sunt de păcătos aşa că, ieşi şi te depărtează, du-te la cine te-a trimis ca să vadă cât de bine este. (După ieşirea duhurilor necurate din bolnavi, ei cădeau într-un leşin, tremurau sau erau foarte slăbiţi şi apoi îşi reveneau). Părintele Ilarion Argatu avea putere asupra duhurilor necurate pentru că era mare postitor, ducea viaţă curată şi smerită.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mirko razi degeaba, eu am asistat la asa ceva cand eram copil si e groaznic, ti-se rupe inima pentru cel bolnav, crezi nu crezi, dar e bine sa nu vezi asa ceva niciodata, si macar apreciaza pe cel care i tine departe de tine, adica pe Dumnezeu.

      Ștergere
    2. Mai Mirko posteste si tu ca parintele si mai vedem... ia zi te bagi?

      Ștergere
    3. Anonim 01 ian 22:18 ai perfectă dreptate,dar m-au trecut toți fiorii cind am citit și cred că este adevărat.Si eu am fost la Părintele Argatu cind trăia și știu că avea mare har,dar nu am asistat niciodată la asa ceva acolo.Însă din întîmplare am văzut și eu un astfel de caz,dar la o altă Biserică,unde slujea tot un preot bătrîn cu mare har.Din păcate majoritatea preoților cu mare har au plecat la cele sfinte și am rămas pe mîna unor farisei.Acum au rămas prea puțini cei chemați și am început să ne pierdem speranța.Am un mesaj pentru MIRKO: Să te ferească Dumnezeu să ajungi pe mîna satanei și atunci vei înțelege rostul acestor molifte. Eu îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a fost dat să-i cunosc aproape pe toți preoții mari ai Romaniei.Acum pot să fac diferența,cum erau preoții adevărați atunci și cum sunt acum,cind au trecut de partea răului și banul a pus total stăpînire pe ei.Să ne rugăm la Dumnezeu sa ni-i scoată în cale,doar pe cei cu har și așa vom fi și noi salvați.DS

      Ștergere
  21. Examene, şcoală, învăţământ

    - Părinte, eu vreau să dau examen şi nu prea pot să reţin tot ce învăţ pentru că este multă materie, ce să fac ?
    -Te duci matale acasă şi deschizi cartea aşa la întâmplare.
    Unde se va deschide să înveţi, pentru că aceea-ţi va cădea!
    A binecuvântat-o!
    După examene a venit la părintele să-i mulţumească că a luat examenul şi că i-a căzut lecţia la care s-a deschis cartea, aşa cum i-a spus părintele.
    I-a dat acest răspuns şi s-a întâmplat aşa pentru că părintele a văzut cu duhul când a fost întrebat. Să nu creadă cineva că aceasta este metoda de a lua un examen, fără să înveţe cineva toată materia, pe cel leneş nici Dumnezeu nu-l ajută.

    - Elevii să nu împrumute cărţile când au examene! Aşa a spus părintele când la dânsul a venit o mamă şi a povestit ce a păţit fata ei:

    -Părinte, am o fată şi învăţa foarte bine.
    A avut examen şi nu a putut să spună nici un cuvânt, cînd ieşea din sala de examen se gândea să se sinucidă.
    Am văzut-o că e foarte absentă şi am luat-o pe urma ei.
    Am putut s-o salvez că am prins-o dar e încă tristă şi abătută.
    -Nu cumva a împrumutat cărţile înainte de examen?
    -Da părinte, i-a cerut cineva cartea şi am găsit în ea o aţă cu 7 noduri, ce-o fi?
    -Farmece, ce să fie, îi nodase pe aţă cele 7 daruri ale omului şi de acum pentru ea viaţa nu mai avea nici un sens.
    Ia matale aţa şi o stropeşte cu aghiazmă apoi o arunci.
    Aşa şi-a revenit fata.
    Diavolul nu vrea ca omului să-i fie bine.
    Dacă ar putea el să ne facă răul pe care-l doreşte ne-ar lua viaţa la toţi, atunci ar fi fericit, dar Dummnezeu nu i-a dat această putere.
    Încă de la botez, omul are înger păzitor care să-l păzească de toate ispitele diavoleşti dar, omul păcătuieşte şi îngerul scade în putere.
    Aşa se explică cum unii mor în accidente groaznice sau ajung de se sinucid.

    - Părinte, vor să introducă în şcoală ore de educaţie sexuală…!
    -Vezi, ce face dracul!? Mergi matale la directoarea şcolii şi spune-i aşa din partea mea: ”V-a rugat părintele, ca în măsura în care puteţi, să respingeţi acest lucru diavolesc, să nu permiteţi ca în şcoala dumneavoastră să se predea educaţie sexuală” şi să-i mai spuneţi că lucrul cel mai scârbos înaintea lui Dumnezeu vor să-l pună în fruntea şcolii.
    A transmis întocmai cuvintele părintelui directoarei şi pentru că era o femeie credincioasă care îl cunoştea pe Dumnezeu, a spus:
    -Are dreptate părintele, cum să predai tu ca profesor, care înveţi pe copii lucruri noi şi frumoase şi ei te ascultă şi te respectă, să apari în faţa lor vorbindu-le despre sex?!
    Asta-i culmea, se va duce de râpă şcoala!
    Şi aşa nu mai este în şcoli materia care a fost, ci una superficială şi greoaie şi copii obraznici.
    Eu personal, de voi fi întrebată mă voi opune, sau de ne vor obliga voi sta împotrivă cât voi putea.
    Vă mulţumesc pentru cuvintele frumoase pe care mi le-aţi transmis, sunt spuse din suflet pentru că se simte.

    - Părinte, ce să fac ca să reuşească copilul la examene?
    -Pentru examene copilul învaţă, face 17 metanii pentru înţelepciune, se roagă, iar în perioada examenelor ţine post negru lunea, face 40 de metanii şi citeşte „Acatistul Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril”.
    Sfatul l-a dat cu voce tare ca să se folosească mai mulţi, toţi care erau în cameră cu aceeaşi problemă.

    RăspundețiȘtergere
  22. Moliftele deranjeaza lucrarea satanica a demonilor din Oculta si de aceea preotii au primit ordin sa nu le mai citeasca. Ce este interesant ca BOR se supune. Deci cine conduce BOR? De cine asculta BOR?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. BOR a anuntat ca este de acord cu ridicarea moscheii la Bucuresti.Sa inteleg ca sunt de acord cu venirea sirienilor mahomedani in Romania.Vin cu Coranul in brate nu vin cu mâinile in buzunar.

      Ștergere
    2. Este ordinul Ocultei Anonim 2 ianuarie 2017, 18:48.

      Ștergere
    3. Pai de cine,de OCULTA.

      Ștergere
    4. Anonim 01 ian 22:22 BOR ascultă de satana,nu e clar după cum se comportă?DS

      Ștergere
    5. Avea dreptate Sf. Arsenie Boca. El a spus ca spurcaciunea se va strecura si in sanul Bisericii. Si asa este. Necuratul isi face de cap peste tot, murdarind suflete.

      "* Apoi a scos dintr-un cufar o carte groasa si foarte uzata, scrisa in greaca veche, care provenea de la sfintii crestini de la Muntele Athos, ne-a spus parintele Arsenie, se gaseste descrierea hidrei cu rasuflarea otravitoare, care va urmari prin toate mijloacele sa impiedice lumina si vointa dumnezeiasca… Veti vedea si veti intelege spurcaciunea peste tot in jurul vostru: la serviciu, in magazine, in institutiile statului, in conducerea lui si mai ales in politica. Din nefericire, ea va intra pe furis chiar si in sanul Bisericii, murdarind unele suflete de aici. Aproape ca oamenii isi vor pierde speranta. Doar cei care isi vor pastra credinta adevarata vor salvati si mare va fi atunci Slava lui Dumnezeu peste ei."

      Ștergere
    6. Arsenie Boca a fost declarat Sfant de Sfantul Sinod al BOR ?

      Ștergere
  23. Călugări bătuţi de draci

    Cel mai puternic, dar şi cel mai periculos ritual al ortodoxiei este citirea moliftelor Sfântului Vasile.
    Preotul trebuie să fie pătruns într-adevăr de harul duhului Sfânt, pentru că altfel, întrega familie a acestuia va avea de suferit.
    Răzbunarea satanei merge pînă acolo încât preoţii ajung să fie bătuţi şi chinuiţi, chiar în propriile lor chilii. Ei, însă refuză, să vorbească despre acest lucru, deoarece chinul este un preţ pe care ei îl plătesc pe drumul ce duce către Dumnezeu. Mitropolitul Ardealului Antonie Plămădeală spunea: „Chilia e locul reculegerii, al întâlnirii cu tine însuţi, al examenelor dure şi adevărate, al confruntării pe scara celei mai înalte răspunderi cu destinul tău, cu Dumnezeu. Acolo stau faţă în faţă, eu şi Dumnezeu.” Regretatul părinte Argatu, care a slujit la Cernica şi şi-a dedicat întreaga viaţă alungării satanei, a fost unul dintre puţinii preoţi ce avea puterea de a citi moliftele Sfântului Vasile.
    Astăzi, departe de invidii şi răutăţi, de lume, călugării de la Cernica nu se mai întreabă de ce există atâtea încercări şi ispite. Ei tac, postesc, se roagă şi muncesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa-i Anonim 22:26. Calugarii au, intr-adevar, puterea de-ai invinge pe "soldatii intunericului", cum zicea cineva si unii dintre acestia chiar cu asta se ocupa, asta le este misiunea.
      Doamne ajuta !

      Ștergere
    2. noi avem un preot la al doilea an de preotie dar vreau sa va spun ca merg la biserica cu o bucurie nespusa ptr ca este chiar un slujitor al domnului are un har deosebit ajuta semenii dupa puterile sale si este un luptator

      Ștergere
    3. Toti suntem luptatori daca vrem. Dar trebuie sa dorim aceasta cu adevarat.

      Ștergere
  24. Sfantul Vasile cel Mare LEUL LUI HRISTOS - film


    https://www.youtube.com/watch?v=IbHPlYkn9x0

    RăspundețiȘtergere
  25. Anonim 22.01, multumiri pentru explicatii. Acum am inteles!

    RăspundețiȘtergere
  26. LA MULTI ANI si buna dimineata tuturor !

    De astazi incepand, ne apucam de scris! Gata cu zilele de odihna!
    Veti afla noutati, si ca intodeauna le veti citi cu sufletul la gura.
    Cu dragoste,Maria.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria,apucate de treaba,lumea se plictiseste.Sa speram ca va fi un an plin de evenimente cu explozii,atentate,cutremure,cataclisme,extraterestri,razboaie mondiale samd.val.(succese)

      Ștergere
    2. Anonim 2 ianuarie 2017, 17:37,val, tine-ti nesimtirea la tine acasa,nu o afisa pe aici. Nu avem nevoie de ironiile tale.

      Ștergere
    3. Mai taca-ti tu flanca aia de gura spurcata,ca esti de partea gay si lesbi!

      Ștergere
    4. La ce mesaj te referi mai Anonim 3 ianuarie 2017, 14:36?

      Ștergere
  27. Moliftele nu se citesc asa de capul fiecari Preot, totul se face dupa un ritual, nimeni de pe fatza pamantului nu are voie sa jigneasca Preotii deoarece sunt pusi de Dumnezeu sa ne slujeasca pe noi si de asta noi trebuie sa i respectam, nu le luam noi crucea lor in spate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar ei au voie sa jicneasca ??? Sa ceara bani cu tupeu, sa bea in bar etc...

      Ștergere
    2. Observ ca pe acest blog,majoritatea sunt impotriva preotilor fara de care nu ar exista biserica.Bine ca mai sunt si oameni ca tine.Felicitari! Anonim2 ianuarie 2017, 13:40

      Ștergere
    3. Biserica lui Hristos are un singur Adevarat Mare Preot: pe Iisus Hristos Domnul. De aceea exista, nu datorita trepadusilor comercianti numiti preoti, mai Anonim 2 ianuarie 2017, 16:26. Astia sunt niste clovni, niste figuranti nimic mai mult, cei mai multi. Vai de capul nostru cu ei cu tot. Putini sunt preotii lui Hristos. Foarte putini. Rari.

      Ștergere
    4. Anonim 19:03 aceleasi vorbe imi aruncau la usa acum 4 zile 2 pocaite de-la martori lui iehova, esti cumva martor ? si aveti aceeasi placa ? cand am facut comparatie intre cartile mele ortodoxe si cartile lor sectare, un cuvant la fel nu am gasit
      Mirko am impresia ca tu esti ceva detectiv de urmaresti ca ce face ? si daca te jigneste un preot sa nu te simti ofensat, un preot in primul rand nu jigneste, si beat sa fie in sant, il ridici si il duci acasa , si a 2 zi mergi la biserica i saruti mana si te spovedeti, ca harul preotiei nu i se ia , tot preot e ca inainte sa se imbate.Halal cunoastere in voi de chestii destea tari, va parere rau sa luati o carte ortodoxa care desbate unele chestii la care nu aveti raspuns, dar pe un pachet de tigari cu drag da-ti banii, pentru ignoranta ve-ti plati cu Vesnicia in focurile iadului de unde nu este scapare.

      Ștergere
    5. Nu, nu-s draga. Nu ma intereseaza neoprotestantii insa ma intereseaza ce nu fac preotii si ar trebui sa faca. Ma jeneaza mizeriile pe care le fac preotii. Poporul ramane flamand de cunoastere adevarata din cauza acestora. Rusine BOR-ule, caci nu faceti ceea ce trebuie pentru sufletele oamenilor flamanzi de spiritualitate. Dar ce pretentii sa ai de la niste orbi cu burduhanele pline caci pleznesc hainele pe ei de umflati si trantori ce sunt. Rusine.

      Ștergere
    6. Anonim 22:58 sunt pline site-urile de carti ortodoxe ce dezbat tot felul de chestii ortodoxe, faci un sacrificiu si mai cumperi carti care pana la urma tot de preoti sunt scrise, apoi sunt manastiri , cauta ca vei gasi pana la urma un preot sau un calugar sa iti fie pe plac si sa te invete ce trebuie, dar in primul rand Trebuia sa primesti de mic invatatura de-la parintii tai si parintii tai de-la bunicii tai, cunosc situatia cu comunismul, dar si oamenii abia au apucat sa se lase de credinta cand au venit comunistii la putere, si vezi ca nu iti e ingaduit sa judeci preotii ca nu tu i-ai pus acolo si le-ai dat misiune pe pamant ca sa ai drept asupra faptelor sale.

      Ștergere
    7. Anonim 3 ianuarie 2017, 12:30, draga Anonimule, nu ai inteles nimic din ceea ce am vrut sa transmit. Imi permit o paranteza inainte: ceea ce eu cunosc tu nu cunosti, mai ai pana acolo(aceasta ca sa lamurim cum este cu cunoasterea si cu cititul si cu strabunii daca tot ai adus tu vorba). Bun. Problema grava, care e una foarte grava de fapt si pe care voiam sa o subliniez in postarea anterioara este legata de preotii care nu sunt in primul rand ceea ce trebuie ca apoi sa faca ceea ce trebuie, cu adevarat, pentru popor.Ei ar trebui sa fie lumina pentru enoriasi (aici sunt multe de spus). Asa ar trebui... (am pretentii de la ei, sti?). Insa nu au Duhul lui Dumnezeu in ei, multi dintre ei, cei mai multi. Tu ma intelegi ce vreau sa-ti spun? Cand preotul este "orb" este vai de turma care o pastoreste. Totusi sunt cativa preoti cu Har care intr-adevar sunt preoti ai lui Hristos (dar sunt putini) restul nu sunt buni de nimic. Sunt niste figuranti care merg pe sabloane si atat. Un adevarat preot al lui Hristos este special, ceea ce la asa-numitii preoti-figuranti nu vei gasi. Mai umbla si tu pe la manastiri, cauta calugari sfinti, mai vorbeste cu ei. Poate vei gasi macar un parinte cu Har, adevarat parinte... si vei intelege mai multe. Posteste dragul meu cat mai mult, cauta Intelepciunea Divina, caci o vei primi. Nu mai putem permite sa ne jucam ca suntem crestini. Ori esti crestin ori esti demon. Alege tu in ce te priveste.

      Ștergere
    8. Draga anonimule de-la 13:41 tot eu sunt, inseamna ca daca ai asa multa cultura, cum nu ti-a trecut prin cap, ca poporul fiind orb in credinta si preotii vor fii la fel, doar si ei sunt din popor.
      Crezi ca preoti sunt de pe alta planeta sau din alta lume?Cand ai zis ca tu cunosti mi-am dat seama de mandria din tine, adevarul e ca nu cunosti nimic, ca altfel nu comentai aiurea.
      Preoti sunt dupa cum sunt si comunitatea respectiva, va da Mantuitorul preoti sa va duca in fundul iadului pentru ca a-ti inchis ochii si urechile adevarului, va-ti facut propria religie comoda dupa bunul plac.
      Sangele de 23 de milioane de copii avortati din pantecele voastre de femei , c..ve si nenorocite.

      Ștergere
    9. Nu Anonim Anonim3 ianuarie 2017, 17:33, tu habar nu ai de nimic. Oare cum te cheama sti? Sa trecem acum la subiect: preotii ar trebui sa fie speciali, ei ar trebui sa indrume poporul (enoriasii), deci sa aiba intelepciune divina. Ei ar trebui de asemeni sa vindece, asa cum faceau apostolii lui Hristos. Nu ar trebui nicidecum sa fie niste oameni simpli dedati la placerile lumii. Lasa tu "cultura" deoparte. Aici vorbim de spiritualitate.
      Pe de alta parte citesc ultima ta fraza pe care ai scris-o. Esti josnic. Mi-ar fi rusine in locul tau sa ma exprim astfel. Rusine tie, demonule.

      Ștergere
    10. Adevarul e o sabie cu 2 taisuri, taie si desparte adevarul de minciuna, te doare ca te simti cu musca pe caciula?De cate ori a-ti mers la preot inainte sa faceti o fapta de genul avort sa intrebati, oare la Mantuitorul Hristos i place? cred ca niciodata , a-ti facut de capul vostru si acum , va temeti ca numai aveti preoti buni, preoti aia buni, au sfarsit in pantec omorati de vii, le-au fost smulse mainile si picioarele si capul pe viu cand erau in pantecele mamelor, nici mame nupot fi numite.
      Mai lasati-ma ca numai iertare vreti, dar indreptare nu, ce am scris e doar un mic exemplu, mai pot vorbi de curvia din tara asta, in care 1 milion de oameni pe an iau sculament si alte boli venerice.
      Mai am si altele , despre prostitutie, pedofilie, hotii si multe altele, imi pierd timpul de pomana, si mai vreti si Preoti buni sa va CE ?

      Ștergere
    11. Anonim 4 ianuarie 2017, 01:51...esti tacanit la cap... Mai, mai, mai dar ce mai ghiveci ai facut. In primul rand preotul trebuie sa fie un invatator m-ai inteles? Asta este rolul sau real. Un adevarat invatator nu un figurant. Un luminator si un invatator trebuie sa fie un preot. Pe urma te intreb: de unde bagi tu toate femeile in aceeasi oala mai bolnavule? Trebuie sa sti ca sunt multe femei foarte corecte care nu se simt cu musca pe caciula pentru ca nu au motiv(si sunt foarte multe corecte si de treaba). Priceput? Pe de alta parte barbatii mai trebuie sa se cizeleze un pic in tara asta... priceput? Nu te tot lega de femei. Dar ai tu ceva probleme cu femeile, cu bolile venerice si cu diverse de natura relationala. Poate ai nevoie de un ajutor specializat. Te-ai gandit sa consulti un psiholog pe aceaste teme? Cred ca te-ar ajuta!

      Ștergere
    12. Preoti dunt dupa cum e poporul, asa ca Gura, ce naiba nu pricepi, ca de altfel ca toate femeile, sunteti cu ciocu mare si tot voi sunteti alea vinovate.
      Da sunt sexist, am o problema cu femeile care in 50 de ani la nivel mondial au facut 2 miliarde de avorturi, nu va e scarba si rusine de voi , femeilor ?
      Preoti sunt dupa cum i meritati, te-ai pus in genunchii vreodata sa te rogi la Domnul sa i de-a la preot intelepciune sa sporeasca in lucrarea duhovniceasca, preotii din pacate sunt prea milosi sa va de-a canoane grele dupa cum a-ti merita, de frica sa nu va indeparteze mai mult de Domnul, si cand astfel de canoane mai "dulci" el va da raspuns pe lumea cealalta de fiecare om in parte care se afla in eparhia lui, deci ciocu mic la adresa preotilor.

      Ștergere
    13. Anonim 4 ianuarie 2017, 16:22, sexistule (parca asa te-ai autointitulat), gresesti mult. Preotii ar trebui sa fie cei care lumineaza pe altii. Ar trebui sa fie cei care ajuta cu multa intelepciune si rabdare la cresterea spirituala a celorlalti.
      Pe de alta parte, poate totusi reusesti sa mergi sa consulti un medic, un psiholog, ca sa fie varianta mai light. Un ajutor specializat prinde bine. Poate vei reusi sa-ti iubesti aproapele mai pe urma, caci momentan se observa unele dezechilibre interioare avand ca efect conflictul interior si nu este bine pentru sufletul tau. Linisteste-ti sufletul omule, ai nevoie. Nu te tot zbuciuma atat de mult in interior. Nu te ajuta cu nimic. Fa pace cu tine si cu cei din jurul tau, este cel mai bine.

      Ștergere
    14. 16.22 nu iti incarca tu constiinta cu milioanele de avorturi , nu sunt ale tale , nu le-ai facut tu . E ca si cum ti-ai incarca constiinta cu toate crimele de razboi care iar nu sunt ale tale . Fii linistit ca esti unul din cei care au scapat si care se bucura de viata .

      Ștergere
    15. Sunt pacate la nivel mondial care apasa pe oamenii, ca de asta e rau in lume, sunt pacate si pe Romania din cauza asta e greu in tara asta si avem mafioti astia.
      Anonim 18:32 sa stii ca eu imi iubesc aproapele, dar folosesc prezervativul :D
      Nu ma trimite la psiholog ca tu ai nevoie si te trimit la unu duhovnicesc la care sa te plangi, nu vezi finetea dracului din tine care te pune sa vb lucruri care nu trebui vorbite despre Preoti, chiar nu ai pic de rusine?Eu mental sunt bine si inteleg lumea asta si sunt perfect adaptat, nu am intrebari , numai raspunsuri,Decand oile judeca pe pastor? vai steaua voastra, ca orbi sunteti.

      Ștergere
    16. Unde va este smerenia femeilor, modelul Maica DOmnului voua vi se adreseaza.Cele mai multe care sar cu gura sunt femeile, se aprind repede si se dau atot stiutoare si sunt vai steaua lor, sar gresit cu toate ideeile lor concepute de ele.

      Ștergere
    17. Anonim 5 ianuarie 2017, 14:01, nu vorbi tampenii. Preotii sunt cei care trebuie sa fie invatatorii celorlalti. Nu invers. Daca o societatea este bolnava moral este din vina lor, a preotilor, pentru ca nu se implica suficient si nu indruma cum trebuie "turma". Ai priceput? Nu ma lua tu pe mine cu invaluiri. Preotul are o misiunea foarte serioasa, nu este o joaca. Trebuie sa inteleaga aceasta acei figuranti care se dau drept preoti. Preotia nu este un job care aduce un salariu lunar. Este o misiune, omule. Nu-i deloc un joc.

      Ștergere
    18. Daca te bagi cu masina in stalp , stalpul e de vina dupa mintea ta proasta,Preotul isi face datoria , face lithurghia , vecernia si praznicele, un singur lucru nupoate , sa te invete sa respecti munca aia putina care o fac in acceptiunea ta.
      Preotul e cum e si poporul, daca nu esti multumit de preot ,ai 2 optiuni i spui in fatza ce te deranjeaza sau schimbi biserica la care mergi.
      Cand ajungi sa zici nasoale de preoti,te iei de Divinitate, de insusi Mantuitorul ca el ia trimis , asa cum sunt, sunt ai nostri si trebuie sa i apreciem ca i avem, si daca Doamne Doamne vede ca i iubim, ne da altii mai buni cu urmatoarea generatie.
      Lasa ca tu pe lumea cealalta cand vei fi la judecata , vei da vina pe preoti si vei scapa de iad , sunt convins, mergi pe calea asta ca mergi bine.

      Ștergere
    19. Anonim 5 ianuarie 2017, 20:54, iar spui tampenii. Sa luam exemplul tau cu masina, ca sa ma intelegi mai bine. Preotul trebuie sa te invete atat de bine "cum sa conduci masina" incat sa nu intri cu ea in stalp. Adica sa nu dai rateuri spirituale. Acesta este un lucru mare si foarte important. Mai mult, preotul trebuie sa se asigure de faptul ca ai inteles perfect ce te-a invatat si sa-ti urmareasca evolutia spirituala, iar in caz ca nu ai inteles sa intervina cu intelepciune (pe care trebuie obligatoriu sa o aiba) sa te ridice si sa-ti explice mai bine ce nu ai inteles. Pricepi? Momentan te invata diluat si de suprafata, mult prea putin fata de cum ar trebui sa invete un preot enoriasii astfel ca ei sa aiba acea tarie spirituala. Aici este problema. Invatatura si calitatea acesteia pe care preotii o dau este putina si slaba. Nu asa se invata poporul cum o fac ei. Fac mult prea putine pentru a invata ceea ce trebuie sa stie cu adevarat un om care cauta adevarul. De aceea in societate avem parte de tot felul de anomalii: betivi, criminali, oameni violenti, mincinosi, decazuti, etc.; culmea este ca astia sunt crestini si merg la biserica. Atunci cand vor disparea aceste rele din societate vom sti ca preotii isi fac cu adevarat datoria. Dar cum daca si ei fac la fel ca unii enoriasi: beau si se imbata, curvesc, mintesc, injura, ba mai si bleasteama... ce lumina pot da asemenea personaje oamenilor care astepta de la ei sa-i indrume? Niciuna, pentru ca nu o au in ei. Mai clar nu au Duhul lui Dumnezeu in ei ceea ce este foarte grav. Nu sunt placuti in fata lui Dumnezeu si nu-l reprezinta cu adevarat pe Mantuitorul. Sunt niste figuranti care pretind ca fac preotie dar sunt departe.

      Ștergere
  28. La Multi Ani tuturor,La Multi Ani DS,am vizionat acel clip cu minunea din Siria,cred ca acea femeie a ramas insarcinata cu ajutorul Maicii Domnului dar,chestia cu intregitul trupului acelui tanar sot nu o cred,e prea bombastica.Toate cele bune in Noul An!

    RăspundețiȘtergere
  29. Eu sint eschatolog amator si pot sa va spun ca in lumina profetiilor aflate sau primite aceasta interdictie a fost profetizata insa pt a fi semn ca Judecata va i.cepe anul acesta ..semn pt unii calugari si clerici carora li s-a dat acest semn cu mai multa vreme inaibte nefii.d singura care vesteste acest lycru in lumea crestina .
    Au mai existat si altele incllusiv cu privire la alte adevaruri de taina..pt cca doar putini vor fi salvati de viitoarea infricosatoare i.cercare a credintei mai de temut decut orice pacat.
    ( Asta pt ca contine riscul hulei contra Duhului Sfnt daca te grabesti sau daca nu o treci)
    Daca tineti minte ca pe vremea cind era OTV. a fost o dezbatere zile la rind vreo doua saptamani despre Apocalupsa ( Judecata) cu concluzii destul de ok insa exceptind data urgiei a mai existat o scapare importanta si anume ca urgia nu vine chiar din senin chiar daca pe fond surprinzator.
    Ea va fi anuntata Judecata va fi anuntata ca tocmai incepe ca. "a venit ziua judecatii lui Dumnezeu" (Ap.14.6-7) " tuturor locuitorilor" de catre un inger deosebit.
    Numai ca nu sint date in context alte detalii de recunoastere ci ele sint date in alte co.texte profetice si cu o exprimare asa mai pe ocolite evident intentionat.
    Dar chiar si asa doza de incredibil va fi atit de mare as zice mai mare decit necredinta mozaicilor in Iisus- incit lumea va refuza avertizarea demonizind autorul mesajului si semnificatia miracelor si a revelatiilor traite ..in mod larg majoritar incit se va crede ca e vb. de altceva ceva f rau care de fapt trebuia sa fie altfel si nu intocmai asteptarilor.
    Lucrurile se vor complica destul de mult. pt ca vor iesi la lumina si lucruri neonorabile din partea fostilor dregatori ai crestinatatii lucruri care ne privesc pe toti caci au afectat intelesul temei eschatoligice .
    Desi. pina la un punct asa a fost si voia lui Dumnezeu pt a fi posibila incercarea credintei de care nu se prea poate scapa nici cu ajut Bibliei daca nu exista o adinca credinta la talmacirea contextelor dificile.
    Assa se face ca Avertizarea faptului ca judecata incepe va fi cataligata ca o neavenita " Amenintare. .." iar identitatea teofanica a Autorului va fi demonizata mediatic.
    Desigur ulterior cit si in acea zi se vor mai imppkini si alte profetii bibkice si indicii dar. desi unii vor avea ochi sa le vada sa le creada majoritatra nu va fi rasturnata pina la momentul Urgiei catastrofice.
    Chivotul care va fi scos din acea pestera cu Tablele Legii va fi unul din semne dar necredincioosii vor zice ca treb sa fie false ..
    Va exista ca rau falsul Iisus principal.dar fara profetul fals fara 666 fara cei doi martori inviati pt ca acestea au tinut de ceilalti 6 imparati fiare aproximati cu unul in mare parte .
    Necazul cel mare nu e fiara ( un fost papa revenit dar acceptat doar de una din viitoarele 3 factiuni catolice) necazul cel.mare dinaitea urgiiei e hula contra autorului teofanic al Avertismentului venit cu.misiunea de a manifesta venirea vizibila a Duhului Sfint. zis si Savaot care a fost co.fundat cu Iisus datorita unir similaritati care se vor repeta in felul lor etc.
    Misiunile Sale sint in mare doua cele amintite in Isaia 66 care insa cuprind si pregatirea miresei ca majoritate religioasa careia il va prezenta pe Iisus dupa Urgie la un interval.
    Dupa urgie va incepe recobstru tia si cresterea majorutatii religioase prin continuarea convertirilor la noua religie ..ultimii care vor intra in ea vor fi mizaicii desi vor incepe primii in Sion.
    Chiar si fostii jihadisti care vor fi razboit contra Sa vor fi partial convertiti iar daca refuza li se vor aplica si lor pedepsele corectionale prin seceta si boli prevazute in Zaharia 14.17-19 incit sa pe pice fisa ..cu exceptia Israelului care are alt regim promis caci a suferit deja prea mult inckusiv la urgie .

    RăspundețiȘtergere
  30. La multi ani Mihai!
    In ce zona a tari te-ai născut?
    In ce zona locuiești?
    Răspunzi numai daca îți face placerea,ca eu te admir pentru comentarii.

    RăspundețiȘtergere
  31. Maria eu zic sa stergi Moliftele Sfantului Vasile. Nici preotii calugari care sunt pe calea desavarsirii nu indraznesc sa citeasca moliftele pentru ca rugaciunile se intorc impotriva omului prin ispite si necazuri de la diavol. Nu cred ca Ai idee ce puternice sunt aceste rugaciuni, ele se gasesc numai in Molitfelnic care nu este accesibil mirenilor. EU zic sa le stergi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sterse nu, insa nu trebuie sa ti le citesti singur . De aceea avem duhovnic . Asta e ca si cu medicul , daca te imbolnavesti el este cel care te vindeca , nu te duci tu si iti cumperi toata farmacia .

      Ștergere
    2. Mai Anonim 2 ianuarie 2017, 19:49, fricosule si indoctrinatule. Ce frica ai mai? Fii tare in credinta si nimic nu te poate atinge. Maria bine ai facut ca le-ai afisat. Pana cand stam ascunsi pe sub "fustele" preotilor? macar de ar fi preoti cu adevarat dar sunt niste figurine cei mai multi; Ridicati-va odata si intariti-va caci este vremea. Ce este cu atata frica mai oameni buni? Nu aveti credinta? Chiar asa slabi sa fim?

      Ștergere
    3. citeste tu anonim 23:03 ca esti plin de smerenie si fuge diavolul de-la tine.

      Ștergere
    4. Anonim 23:03 tu cred ca nu ai habar cu cine te lupti cand citesti aceste rugaciuni. Daca vrei Sa afli du te in pustie o saptamana si posteste si te roaga si vei afla

      Ștergere
    5. Sunteti niste fricosi? De ce va este frica? Fiti tari in credinta. Intariti-va daca nu sunteti. Este vremea.

      Ștergere
    6. An.23;o3 sti tu mai bine ca Sf.Parinti?nu va mai credeti a toate stiutori,si da,urmeaza sfatul postat la 12:32

      Ștergere
    7. Unde este Duhul lui Dumnezeu nimeni si nimic nu-I sta inaite-I. Cine are Duhul Sfant are Puterea Cereasca in el. Cine sa-i face ce? Nu va mai fie frica. Staruiti sa aveti Duhul Sfant in voi si veti invinge orice forta necurata caci El va lupta nu voi. Amin. Sa nu va mai aud mai fricosilor ca dati semne de slabiciune. Ridicati-va! Puteti! Indrazniti, dar!

      Ștergere
    8. Silvia, perseverenta! Multa perseverenta in cele sfinte! Ai sa vezi ca toate se schimba. Vei sti astfel ca Dumnezeu este cu tine, cine sa fie impotriva ta atunci? Nimeni nu mai poate! Dumnezeu este taria noastra! Nimeni si nimic nu mai are vreo putere in fata Lui! Creste-ti credita, fi tare si vei calca peste serpi si peste balauri, nimic nu te va putea atinge. Doamne ajuta!

      Ștergere
    9. Sa ne tamaduim de patimile din noi ca Sa intre Duhul Sfant si apoi Sa mai vorbim de aceste molifte!

      Ștergere
    10. Fara Duhul lui Dumnezeu in noi suntem nimic. Iar Dumnezeu doreste sfintirea noastra.

      Ștergere
  32. Anul 2017 începând cu luna Septembrie este inceput de Sfarsit al timpurilor prezise de vechii profeti rabini evrei autentici si profeti ai bibliei din vechiul testament.In 2018 va fii o Apocalipsa nu stiu exact ce dar este începutul necazurilor odata cu venirea lui Anticrist si iminenta întoarcere a lui Iisus Hristos pe pamant.Tot in 2018 va fii un razboi in Romania cred ca este vorba despre o revolutie care va fii pentru Unire fie ca credeti sau nu credeti se va intampla.In 2018 va fii acest razboi al Unirii.Dar Romania va învinge pentru ca intr-un final aceasta Unire se va infaptui cu grele lupte chiar de se vor împotrivi forțele întunecate ale acestei lumi.Totul se va face cu îngăduința lui Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai de mine, dar de unde stii tu ? aaaa ai zis si tu dupa mintea ta sau ai citit pe aici pe dincolo, Nimeni nu stie, numai Tatal Ceresc , alooooooooooooooooooooooooo.

      Ștergere
    2. Cine esti,ca as te cred 19:52,nu ai nume,esti nebotezat?

      Ștergere
    3. Anonim3 ianuarie 2017, 12:33,dupa studiul biblic ma ghidez,tu ce stii in schimb in afara de vorbele acelea mustratoare?Imi dai un raspuns?Stii cati ani de studiu am?Prefer sa nu stii.Am prezis zeci de cutremure si doar cateva aici pe blog care s-au intamplat dar se pare ca nu esti la curent.Mai bine taci ca nu stii nimic.

      Ștergere
    4. Anonim 14:46 mai prezicatorule, mama omida in varianta masculina, eu cred ca ortodox nu ai cum sa fii, vad mandrie cat cuprinde la tine , si eu pot prezice cutremure in fiecare zi. vreo 100 pe zi e bine ?
      Fatza de eretic , de 2 ori il mustri si a 3 oara te indepartezi de el, ca prin ce-a ce spune sa condamnat la iad inca din viata asta.(mai studiaza biblia)
      E un intreg ecumenism aici pe blogul asta, fiecare cu feliutza lui , Numai in Biserica Ortodoxa se afla mantuirea , in alte secte e doar amagire.
      Anonimule , incearca sa citesti si extrase din Sfanta Traditie.

      Ștergere
  33. Ptr Val 17.37


    1. As putea sa iti raspund cu o replica a lui Harry Lime din ,,Al treilea om'' :
    În Italia, sub dinastia Borgia, au fost timp de treizeci de ani războaie, teroare, crime şi vărsare de sânge – iar ei au produs pe Michelangelo, Leonardo da Vinci şi Renaşterea.
    În Elveţia au fost cinci sute de ani de democraţie şi pace, de dragoste fraternală – şi ce au produs...? Un ceas cu cuc.
    2. a). Intre subiect si predicat , nu pune virgula ,please ! asta se preda la clasele 1-4 . b). Pune cratima la ,,apuca-te''! Nota bene !
    3. Multitudinea de cataclisme va duce la o noua lume cu alte legi , ca vrem sau nu vrem . Suntem prea mici si universul nu ne apartine.
    Cu stima, s.

    RăspundețiȘtergere
  34. Sihăstria athonită a Sfântului Vasile :

    Între Katounakia și Kerasia, la o altitudine de 700 de metri, se află mica biserică a Sfântului Vasile ce are în jurul său câteva chilii pusniceşti. Aceasta este sihăstria athonită a Sfântului Vasile.
    hăstria Sfântului Vasile este aşezată într-o zonă abruptă, la 200 de metri de vârful Athonului Mic sau Carmel. În vârful muntelui Carmel se afla o mică bisericuţă a Sfântului Prooroc Ilie. În partea stângă, spre valea Katunakiei, se văd chiliile Sfântului Vasile. Acest Schit a fost întemeiat de anahoreţi originari din Cezareea Capadociei, patria Sfântului Vasile cel Mare.

    În secolul al XVIII-lea, aceste chilii constituiau un schit, al cărui kiriakon era închinat Sfântului Vasile. Aici s-a nevoit pentru o perioadă Sfântul Paisie Velicikovski. Tot aici a petrecut vreme de 15 ani cunoscutul Stareţ Iosif Isihastul.

    Astăzi se mai văd doar vechiul kiriakon și șase colibe.

    http://www.doxologia.ro/viata-bisericii/locuri-de-pelerinaj/sihastria-athonita-sfantului-vasile

    RăspundețiȘtergere
  35. "Rugaciuni de blesteme"! Hmm..,nu vi se pare ciudata aceasta asociere?

    Dupa parerea mea blestemele sunt vorbe de frecventa foarte joasa cu care se hranesc entitatile negative.Deci cine pe cine alunga? Sau pe cine chemam in sfera noastra daca blestemam?

    In prezenta unei/unor entitati negative ar fi bine sa stii, ca daca le arati Lumina Care Voi Sunteti si totodata le-o si daruiti,atunci ele s-ar speria si ar pleca daca nu doresc s-o primeasca.Pe cand daca te apuci si blestemi nu faci decat sa le dai"apa la moara" si sa vezi ce mai pleaca,de abia zic "mersi" ca au mai gasit o sursa de hrana cu energie!

    Cat despre judecarea preotilor!Vad ca va pricepeti foarte bine dragi "buni"crestini! Nu-i asa ca-i tare fain pentru ORGOLIUL nostru SUPREM sa aruncam toata vina pe ei?
    Ce ziceti,sa-i luam in furca pentru faptul ca sunt oameni facuti din acelasi material ca noi toti,si mai ales ei, au fost cel mai aprig controlati mental,cu misiunea de a tine populatia sub"puterea asupra altora"!! Va asigur ca si ei sunt spirite inalte la fel va voi toti, care au uitat de Sinele lor, ca noi toti.

    Oameni buni,sunt si au fost foarte putini oameni pe aceasta planeta care nu au cazut in plasa de suflete a imparatiei intunericului.Si la fel de putini care au reusit sa vada marsavia si controlul acestora,iesind din matricea intunecata care a fost instalata de puterile intunecate de acum 13000 de ani cand au luat in stapanire Pamantul.In tot acest amar de timp, Divinitatea ne-a trimis mesageri peste mesageri, care s-au incarnat aici,fiindca altfel nu se putea interveni fiind o planeta a LIBERULUI ARBITRU, pentru a ne face sa intelegem ca am venit in misiune de salvare si am cazut prada uitarii in serviciul intunerucului.

    Intelegeti odata,ca de mii de ani inparatul intunericului ne incarneaza aici facandu-ne sa uitam Cine Suntem ca sa-i servim lui energia noastra.Toate institutiile de pe Pamant deservesc acestui dumnezeu autoproclamat si NU CREATORULUI nostru.Asta a vrut ISUS sa ne spuna,dar nu a fost lasat ,era un mesager mult prea periculos pentru Cabala,findca invataturile SALE,ar fi trezit constiintele oamenilor.

    Pot sa va asigur ca de aceasta data,in aceste vremuri intunecatii nu mai pot opri trezirea populatiei globului,chiar daca mai sunt inca multi oameni care se impotrivesc,SE VA INTAMPLA!!! TREZITI-VA!!!
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DEMONULE LASA MINCIUNILE

      Ștergere
    2. Anonim 4 ianuarie 2017, 23:10, tu esti demonul mincinos. Nu ti-ar strica Moliftele. Le vrei?

      Ștergere
  36. D le poti spune rugaciuni de alungarea vrasmasului nevazut,auzi diavolul nu trebuie sa il alungi cu rugaciuni, nu nu , mai bine il bagi in pat langa tine si i faci un masaj thailandez(am scris bine Doamna Maria)si apoi il pupi , si daca te chinuie , il rogi frumos sa plece si sa te lase in pace, dar inainte il pui la masa sa mance sa nu mearga flamand la drum.
    M-am hotarat sa scriu numai ironic, ori e plin blogul de oamenii prostii de put, ori de troli care scriu doar la vrajeala.

    RăspundețiȘtergere
  37. An 17:47,D.are dreptate.
    Placerea cea mai mare a entitatilor negative sau demonilor,este de a se impotrivi,de a lupta si asta ei stiu cel mai bine sa faca.Am sa va povestesc o experienta din viata mea-cine stie,poate va ajuta pe cineva.
    De copila am tot fost asaltata de prezenta demonilor ,a spiritelor ratacite etc. si nu numai ca le simteam prezenta dar de multe ori le si vedeam.Singurul meu ajutor era apelarea Numelui Domnului nostru IIsus dar adeseori ma luau prin surprindere de uitam chiar si cum ma cheama.Cu toate acestea nu am putut niciodata sa le blestem,ba chiar le-am multumit caci si datorita lor,L-am cautat cu toata fiita pe Dumnezeu.Vazduhul este plin de astfel de fiinte nefericite si sunt deja blestemate de ele insusi,nu mai este nevoie sa le mai blestemam si noi.
    In fine,intr-o noapte am deschis fereastra pentru a admira stelele,dar in loc de stele am vazut o hoarda mare de demoni care veneau cu o viteza incredibila spre mine!In mod firesc teama a aparut si aproape ca ma paralizase,dar,imediat din pieptul meu s-a trezit o iubire inexplicabila,cum niciodata nu am mai simtit-o pana atunci.Pur si simplu izvora cu putere din mine,mi-am deschis bratele si am daruit-o toata acestor entitati.Devenisem una cu aceasta Iubire,nu mai exista nimic altceva in afara Iubirii!Ce credeti ca s-a petrecut cu aceasta hoarda de demoni?Nu mai exista,disparuse asa cum aparuse.
    Nu vreau sa ma dau grozava si sa spun "vai ce minunata sunt eu",nu am facut nimc ca aceasta iubire sa izvorasca din mie,ea a venit de la Sine:)A fost o stare model pentru mine pe care o invoc de cate ori e necesar!
    Domnul nostru IIsus sa va binecuvanteze,Pace si Iubire va doresc!
    Vio

    RăspundețiȘtergere
  38. Draga Anonim Ironic,eu refuz sa cred ca unii oameni sunt prosti,troli sau cum ii vezi dumneata.Eu stiu cine sunt acestia,inclusiv dumneata, care te vezi total separat de "prostime",si de aceea, cred ca pot atinge acele constiinte adormite prin ceea ce scriu,chiar daca dureaza cam mult timp!

    Cat despre alungarea fiintelor demonice sau intunecate (fiinte care sunt tot copii Divinitatii,dar care au uitat aceasta ca de altfel mai toti pamantenii),ar trebui sa intelegi ca acestea vin in prezenta cuiva cel putin, din doua motive;unul ar fi acela ca persoana de care se apropie vibreaza la frecventele joase cauzate de alegerile sale hranindu-se cu acele energii.Dar pot veni dorind ajutor si indrumare catre lumina si iubirea LUI DUMNEZEU,iar persoana le poate ajuta in acest sens(in niciun caz cu blesteme).

    Iar daca dumneata ai uitat ca misiunea cu care ai venit este sa aduci acesti copii rataciti ACASA,iti amintesc eu,caci ai facut promisiunea in fata Divinitatii!
    Ai venit aici fiind convins c-o poti face stiind ca ai puterea sa accepti TOATE SUFLETELE CARE AU UITAT DE ELE SI CARE SE POARTA CAM PROSTESTE!

    Ce zici, crezi ca gasesti in tine acea putere sa accepti toate prostiile si pe toti "prostii care-ti put" ca SCANTEI DIVINE,PARTI DIN DIVINITATE???
    Dupa mintea ta "desteapta" pe CINE crezi ca ai jicnit?
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate tu esti un demon Anonim 4 ianuarie 2017, 20:01.

      Ștergere
    2. anomim eu sunt D , cred ca de-la prea multa literatura new age si ortodoxa si altele, ai capul varza, ai un stil de scris , probabil si de vorbit labil, vorbesti numai prosti.
      Probabil te crezi mai tare decat Sf. Vasile cel Mare sau Ioan Gura de aur,nu vezi ca nu ai pic de rusine si de smerenie in tine prin ce vorbesti, Necredinciosilor nu ridicati fruntea ca sa nu graiti nedreptatea, moliftele sunt arme impotriva celui rau, crucea la fel, rugaciune si postul la fel, faptele bune la fel, cum vii sa bagi serpeasca ca nu sunt bune, hotarastete cu care parte esti cu raul sau cu binele, din ce vad la tine amesteci ortodoxia cu erezia si in capul tau mic esti pe langa, dar nu iti dai seama.

      Ștergere
  39. ANONIM 10/20,multumesc pentru impartasirea acestei experiente,fiindca de astfel de exemple avem cu totii nevoie pentru a intelege de fapt CINE SUNTEN NOI SI CINE ESTE DIVINITATEA!
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. VORBESTI MULT PROST SI FARA ROST DEMONULE

      Ștergere
    2. Anonim 4 ianuarie 2017, 22:49, din tine mai ales sa iasa toti demonii si sa plece unde Dumnezeu hotaraste dar la tine sa nu se mai intoarca.

      Ștergere
  40. Dragule Anonim 22/49, te iert, pentru ca nu stii CINE ESTI si ce faci!
    Traim intro lume in care un lucru nu poate exista fara opusul sau,deci o lumina puternica nu poate fi observata daca nu-i inconjurata de un aprig intuneric.Sper sa intelegi!
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu are cum sa inteleaga D. Ceea ce ai prezentat este mult peste nivelul sau de intelegere. Momentan este supus ingerilor pazitori ai karmei. Nu ai ce sa-i faci. Singur trebuie sa se trezeasca, la un moment dat, de el depinde.

      Ștergere
  41. noi mirenii nu avem voie sa cititm aceste molifte ca ne in\seala dracu de nu ne mai vedem....atentie ! deci,sa ducem ce putem duce !

    RăspundețiȘtergere
  42. TREBUIE CITIT:

    Numele meu este Sandra am din Los Angeles, sunt aici să depun mărturie despre lucrarea minunată a unui vrăjitor mare care ma ajutat cu toate problemele mele astăzi sunt fericit din cauza lui, totul a început în 2001, m-am căsătorit cu un bărbat numit Johan Smith de la Marea Britanie, Sa obosit de mine dupa 16 ani de casatorie si nu exista nici un copil si lucrurile au fost dificile pentru noi, financiar nu am fost ok, iar sotul meu cauta divortul doar ca sa ma traiasca singur si sa spun ca aduc ghinion, rugându-se lui Dumnezeu să-l ducă înapoi până în 2017 când am întâlnit un prieten care ma condus la Dr. Saheed o vrăjitoare care a ajutat-o ​​cu propriile sale probleme, m-am încurajat pe sine și l-am contactat, primul lucru pe care mi-a spus- de când l-am contactat pentru ajutor. Îl cred și-l întreabă ce-o voi face în continuare, mi-a spus ce să fac și a spus după aceea că soțul meu se va întoarce la mine cerându-și genunchii în 24 de ore, după mulți ani de divorț, surprinzător după lucrarea sa, sotul meu a venit implorându-i în genunchi și l-am acceptat de urgență și l-am informat pe dr. Saheed despre asta, a spus că va vrăji și pentru mine, pentru ca familia mea să fie favorizată financiar și am lucrat cu el după 48 de ore peste tot merg oamenii ma favorizeaza si afacerea mea mergea inainte pentru cele mai bune, acum sunt fericit si bucuros sa informez lumii ca acesta este cel mai puternic om pe care l-am intalnit oriunde in lume are solutia la orice fel de problema pe care o ai, el nu este banul conștient el ajută și așteptați până când sunteți bine înainte de a aștepta aprecierea lui, astfel încât frații mei și sora, dacă vă aflați în orice situație și aveți nevoie de ajutor i sfaturi ar trebui să contactați Dr Saheed astăzi și să rezolvați problemele dumneavoastră. Iată e-mailul său: saheedtempleofsolution@gmail.com și telefonul sau numărul de telefon: +27638836445 de dragul dvs. de oameni care au nevoie de ajutor și pentru cei care doresc să-i mulțumesc pentru mine pentru munca bună.

    RăspundețiȘtergere
  43. Mulțumesc doamna Maria un an minunat va doresc

    RăspundețiȘtergere