sâmbătă, 17 octombrie 2020

SA IUBESTI EDENUL !

                                               15 Octombrie 2020,ora 23,11 !

                                   Dragii mei,


În aceasta seara,in timp ce scriam aici pe Blog,aud un glas care spune asa:

         "Părerea mea este ,sa iubesti Edenul,pentru ca se lucreaza acolo.El este o zi a comercialilor!"

.
Clipa in care, vad un Preot in vesminte rosii -grena,brodate cu auriu.
  
.
Prieteni dragi, stim cu totii ca Dumnezeu a incredintat GRADINA EDENULUI primilor doi oameni,Adam si Eva,ca sa traiasca fericiti,dar,cu o conditie:sa nu manance din Copacul cunoasterii Binelui si Răului.
Dar sa ne amintim puţin despre EDENsi despre ADAM si EVA:

Eva este zeflemisită de șarpe cu privire la abținerea din a mânca din acest copac. În dialogul dintre cei doi, Eva elaborează asupra poruncii de a nu mânca din fructele copacului. Ea spune că doar de va atinge fructele ea va muri. Șarpele răspunde că nu va muri, ci în schimb ea și soțul ei vor fi "asemeni zeilor, cunoscând binele și răul", și o convinge pe Eva să mănânce din Copacul Cunoașterii Binelui și Răului. Apoi mănâncă și Adam din el. Acesta este momentul în care cei doi devin conștienți, de "cunoașterea binelui și a răului", evidențiată de conștientizarea goliciunii lor. Dumnezeu apoi îi găsește, îi mustră și judecă pentru neascultare.

Aici este momentul în care Dumnezeu îi izgonește din Eden, pentru a-i opri pe Adam și Eva să se mai folosească de Copacul Cunoașterii. Povestea spune că Dumnezeu a pus un heruvim cu o sabie de foc omnidirecțională pentru a păzii de vreo posibilă intrare viitoare în grădină.

Grădina Eden (în ebraică Hebrew גַּן עֵדֶן, Gan Eden; arabicul: جنة عدن, Jannat ‘Adn) este o așezare descrisă în Cartea Genezei ca fiind locul unde primul om, Adam, și nevasta lui, Eva, au trăit după ce au fost creați de Dumnezeu. Literal, Biblia vorbește despre o grădină în Eden (Geneza 2:8). Această grădină este o parte integrantă a creației și teodiceei religiilor avraamice, adesea fiind folosită pentru a explica originea Păcatului și greșelile omenirii.

Așezarea Grădinii Eden rămâne un subiect controversat și speculat. Povestea Creației din Geneză relatează locul geografic al Eden și al Grădinii între patru râuri Fison, Gihon, TigruEufrat, și trei regiuni Havila, Asiria și Cuș (deseori tradus ca Etiopia). Sunt ipoteze ce situează Edenul la sursa râurilor Tigru și Eufrat (nordul Mesopotamiei în Irak, Africa și Golful Persic. Pentru mulți scriitori medievali, imaginea Grădinii Eden creează un loc pentru dragostea și sexualitatea umană, adesea asociată cu figura de stil medievală "locus amoenus" Originea ebraicului עדן, ce se traduce "încântare", poate să provină din termenul sumerian "EDIN"  Termenul sumerian înseamnă stepă, câmpie, deșert sau sălbăticiune , dar el poate însemna și "țara deschisă" Totuși conexiunea dintre cuvinte poate fi doar concordantă. Acest cuvânt se știe că a fost folosit de Sumerieni pentru a se referi la terenurile aride de la vest de Eufrat. Alan Millard a venit cu un studiu privind derivarea numelui din rădăcina semitică dn, însemnând "abundență, luxuriant".Printre teoriile ce plasează Grădina Edenului în afara Orientului Mijlociu este Valea Ribble unde râurile Calder, Hodder și Dawen se varsă în Ribble. Peisajul văii prevede "zidul" menționat pentru gradina si mlaștinile din est sunt mlaștinile dealurilor Penine. Zona rămâne fertilă și liniștită astăzi cum era și pe atunci iar acest peisaj unic ce le-a plăcut romanilor, i-a făcut să dezvolte o așezare în apropriere de Ribchester.

Daca astazi Edenul este doar comercial sau al comercialilor,eu nu stiu va confirma.

Dar,cum Locurile sfinte,au devenit toate zone comerciale,este foarte posibil ca Gradina Edenului sa fi devenit un loc comercial.

Multe au fost frumoase si neintinate,dar acum, toate sunt doar ca sa atraga turisti,pelerini in scopul comertului de tot felul.

Sa ne rugam Bunului Dumnezeu si Maicutei Domnului,ca sa nu-si intoarca Faţa Sa de la noi robii Săi, ci sa ne ierte cu mila si cu iubirea Sa de oameni,Amin!

                       Cu dragoste,Maria.


3 comentarii:

  1. pai este drumul matasii -drum spre China-normal ca e comercial

    RăspundețiȘtergere
  2. A day of commercials. - hahaha, cumperi tot ce vrei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu cum va fii cu Raiul ,dar Iadul pe pamintul Romaniei l-am vazut prin comunismul adus de evrei care au distrus de doua ori economia si Romania care nu-si va mai revenii sute de ani, iar acum prin neomarxismul profesorului de marxism-leninism Hanti -Struli Iohannis ar vrea sa ne termine definitiv si daca ar putea ne-ar dezmembra.-craciun

    RăspundețiȘtergere