sâmbătă, 3 noiembrie 2018

SOMALIA VA PRIMI AJUTOARE !

               30 Octombrie 2018,ora 5,44 dimineata !

                                  Dragii mei,

Stim cu totii ca Somalia este o Ţara foarte saraca,unde oamenii,si-n mod special copilasii mor de foame si de sete,mor din cauza lipsei de ingrijiri medicale.
Dar iata ca Bunul Dumnezeu a voit ca sa dea un licar de speranta copiilor din Somalia,in aceasta dimineata de 30 Octombrie 2018.
Deci, ma trezeste un glas care striga asa:

              "Ia si Biberoanele !
               Somalia este saraca."
Iata dragilor, cum peste un anume timp,vom auzi despre Somalia si somalezi ca vor primi ajutoare  .
Stim cu totii dragilor ca in Somalia chiar se moare de foame.
Daca lumea ar fi mai unita si mai sensibila la suferinta celor necajiti si lipsiti de hrana si apa, nu s-ar mai muri de foame.
Ma bucur ca vom auzi de transporturi mari cu ajutoare pentru Somalia,că bebelusii de acolo se vor bucura de biberoane cu lapte, iar copilasii de mancare si hainute.
Sa ne rugam fratilor pentru Semenii nostri somalezi,sa ne rugam pentru lumea intreaga si sa avem mare grija atunci cand gatim,ca sa nu aruncam nicidecum mancarea care ne ramane, ci sa cautam un om sarac si sa i-o daruim.
Sa hranim pe cel flamand,sa adapam pe cel insetat,sa-mbracm pe cel gol si sa aducem din nou zambetul pe obrajii celor necajiti si amărâti.


Imagini pentru copii somalezi.
Imagini pentru copii somalezi.
Imagini pentru copii somaleziImagini pentru copii somaleziImagini pentru copii somaleziImagini pentru copii somaleziImagini pentru copii somalezi.

                                                     Cu dragoste,Maria.

45 de comentarii:

  1. Si cand te gandesti ca exista atata bogatie pe planeta asta incat ar putea hrani inca o planeta. Globalistii subjuga planeta pentru interesele lor malefice.Trist.

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce nu-i ajuta Dumnezeu cu niste ploi? Oare,nu exista?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 04:47, citeste aici:

      https://lumeacarnavalului.com/2018/01/25/drumul-catre-pleroma-parola-gnostica/

      Ștergere
    2. Am citit,citeste si tu "Cartea care spune adevarul"

      Ștergere
    3. https://ro-ro.facebook.com/notes/bogdan-bunea-liviu/parazitii-archontici-si-implanturile-eterice-/703185379732582/

      https://ro-ro.facebook.com/notes/bogdan-bunea-liviu/parazitii-archontici-si-implanturile-eterice-/725323917518728

      Ștergere
    4. Scrierile de la Nag Hammadi. Sunt in engleza dar te descurci tu...

      The Nag Hammadi Library:

      https://www.bibliotecapleyades.net/nag_hammadi/contents.htm#contents

      Ștergere
    5. http://noul-univers-christalin.blogspot.com/2015/01/maryan-archonii-si-gnosticii-gnosticii.html

      http://oracoluletern.blogspot.com/2013/01/eteric-archon-grid-ascensiunea.html

      http://biblioteca-secreta.blogspot.com/2012/07/2012-interventia-extraterestra-pe_23.html

      Ștergere
  3. Se rupe sufletul in mine doamna Maria cand vad aceste imagini.
    Bietii copii Doamne ajuta s-a fi bine si pentru ei.
    Cu mult drag doamna Maria.

    RăspundețiȘtergere
  4. Incepe restaurarea lui Dumnezeu pentru 2019 toti oamenii din țările sărace de pe alte continente dar si din Romania vor primi ajutor divin.Copiii saraci vor fi primii care vor beneficia de toate aceste lucruri.Vor fi ajutoare de mâncare ,medicamente si bani pe aceste pământuri(tari).Munca nu va mai fi obligatorie in anumite locuri din Pakstan,Somalia,Indonesia,Africa etc..Toți oamenii vor simti mila lui Dumnezeu si lacrimile vor curge pe obraji la vederea acestor minuni.Toate aceste lucruri vor începe acum cu un transfer de bogăție si belsug pentru cei săraci si mai putini săraci.Nu va pierdeți speranta mulți veți vedea cat de mare si bun e Dumnezeu.Cum nici nu v-ati imaginat vreodată.Pentru ca acum e timpul manifestării si interventiei divine si îngerii vor cobora in numar mare pe pământ pentru ajutor de toate felurile.Ingerii sunt si pe pamant. MM

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Monica, de vreo jumatate de an tot scrii despre astea si nu s-a intamplat nimic.

      Ștergere
    2. Munca nu va mai fi obligatorie acolo? Atunci,sa emigram acum acolo,cu Monica in frunte,sa nu ne-o ia altii inainte!

      Ștergere
    3. 08:20, oare tara asta de ce bate pasul pe loc? Cu ce este de vina tara asta daca oameni ca si tine au mentalitatea pironita in trecut? Chiar nu vreti sa ii dati o sansa? Voi sunteti bolovanul legat de gatul tarii. Si Dumnezeu s-a saturat sa dea, din moment ce voi nu stiti sa bagati in traista.

      Ștergere
  5. Cititi despre malpraxisul din Romania . Interviu cu medici si pacienti .


    http://amfms.ro/medic-despre-conditiile-din-spital-nu-poti-sa-faci-transplant-intr-un-closet-vopsit/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 8.22 Multumim , daca si medicii au ajuns sa recunoasca , atunci e grav .

      Ștergere
  6. Somalia a primit si primeste mereu ajutoare, doar ca situatia este critica. Asa ca asta nu-i o noutate.

    RăspundețiȘtergere
  7. „Noi plecăm de la o lege care ne dublează veniturile şi ajungem la «Haideţi, că vă garantez că nu scad!», am înnebunit?!“

    De ce ne pleacă medicii în masă din România: „N-au modificat absolut nimic să te facă să stai în ţara asta“

    După creşterea considerabilă a salariilor medicilor şi asistenţilor din spitalele României, operată la începutul lunii martie, a venit „bomba“ din regulamentul de sporuri aflat încă în negociere.
    Anexa 10 din acest regulament a dat peste cap toate calculele posibile şi, mai mult, spun medicii, sfidează logica. Doctorii spun că "hemoragia" plecărilor în străinătate se va acutiza.

    Cadrele medicale spun că, potrivit Anexei 10, creşterile substanţiale de salariu sunt practic anulate, prin micşorarea drastică a sporurilor care se mai pot acorda. În timp ce regulamentul prevede în continuare sporuri procentuale în funcţie de specificul secţiei, în Anexa 10 a acestuia sporurile sunt calculate în valori absolute.

    Doar că pentru aceste valori absolute partenerii de discuţie ai medicilor, adică reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, nu au putut preciza o bază.
    „Legea spune că sporurile sunt date în procente. Ei, anexa 10 spune că au calculat acele procente în sumă fixă astfel încât să se încadreze în procentul de 30% pe ordonatorul principal de credite. Practic, n-au renunţat la procente, doar că le-au calculat în acel fel. Dar cum le-au calculat....

    Nu poţi da 5% medicului şi 15% asistentului, pentru aceleaşi condiţii de muncă. Asta au făcut. Înţelegem de ce faci o anexă în care spui cam care ar fi minimul de sporuri, dar nu mai înţelegem cum ai ajuns la acele valori.

    Puteau să spună – «dom’ne, noi atâta ne permitem: pentru Terapie 30%, pentru altele 20%, pentru altele 5%...» şi să facă anexa 10, nu cum au făcut ei, că infiermiera are spor de 25 de milioane şi medicul de 20 de milioane“, a menţionat medicul Cătălin Dudu, liderul sindicatului medicilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, care reprezintă 340 de medici de la spitalul din Slatina, spitalul din Balş şi spitalul de monospecialitate din localitatea Schitu, Olt.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cum sindicaliştii, indiferent de organizaţia care îi reprezintă, au respins total Anexa 10, ministerul a venit cu o nouă propunere, expusă, joi, 22 martie 2018, managerilor de spitale şi pentru care urmează să se cadă la pace şi cu sindicatele.

    „Momentam aşteptăm să vedem, că astăzi este o comunicare a Minsterului Sănătăţii, i-au invitat pe manageri la dialog să le expună ce-au gândit aseară.
    Adică e o renunţare la Anexa 10, au venit cu o altă propunere, aşteptăm s-o vedem, eu, personal, nu am văzut-o“, a precizat dr. Dudu.

    Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Cătălin Rotea, spune că din puntul său de vedere soluţia propusă joi de minister este acceptabilă.
    Spitalul pe care îl conduce ar urma să dispună de acelaşi fond financiar pentru sporuri, însă cum salariile de bază au crescut, personalul va încasa, procentual, sporuri mai mici, deşi valoarea rămâne egală cu cea din luna precedentă.

    „Din punct de vedere al spitalului nu va fi o problemă. Noi am avut 31 milioane lei anul trecut valoarea sporurilor, vom beneficia cam de aceeaşi sumă, astfel încât în valori absolute să putem acorda aceleaşi sporuri, dacă nu să le mai creştem un pic. Să vedem acele anexe şi cum le vom încadra“, a declarat Rotea.

    „Noi plecăm de la o lege care ne dublează veniturile şi ajungem la «Haideţi, că vă garantez că nu scad!», am înnebunit?!“ Chiar şi în eventualitatea în care discuţiile în contradictoriu se vor stinge după prezentarea acestei soluţii, medicii rămân în continuare cu gustul amar.
    Multe alte lucruri pe care le solicită de ani de zile nu doar că nu s-au rezolvat, dar problemele chiar s-au accentuat.

    Puţini mai sunt cei care cred că se caută cu adevărat soluţii pentru stoparea exodului medicilor, principalul motiv invocat pentru creşterile de venituri care par fabuloase în ochii opinii publice.

    „Noi plecăm de la o lege care ne dublează veniturile şi ajungem la «Haideţi, că vă garantez că nu scade!», am înnebunit?!

    Normal că nu-nţelegem lucrurile astea şi încercăm să ni le explice cineva: cum ai dat anexa aia, ce e cu ea. Dar nu e vorba doar de asta.
    Nu poţi opri exodul medicilor atâta timp cât nu le creezi locuri de muncă şi condiţii unde să lucreze. Eu nu-nţeleg cum pot să-ndrăznească să spună că opresc exodul medicilor, când au posturi îngheţate, nu le scot la concurs.

    Nu pot să-nţeleg cum vorbesc de oprirea exodului medicilor când ei dau lege ca medicul să poată să stea până la 75 de ani în spital, nu la 65, iar legea este că la doi plecaţi din spital se angajează unul.

    Tu, practic, ce vrei să stimulezi? Dacă mi-arătaţi mie posturi în spitale – nu în spitale în care nu se duce nimeni, pentru că acolo nu ai ce să faci, sunt vai-mama lor tot din cauza guvernării – scoase la concurs care nu sunt ocupate, atunci, da, spunem că avem o problemă cu exodul.
    Avem 10-12 posturi scoase la concurs şi nu le vrea nimeni.
    Dar în momentul în care eu cunosc personal 20 de oameni care au terminat Rezidenţiatul şi nu lucrează, şi se duc degeaba prin clinici... (...)
    Noi, în esenţă, vrem schimbarea acestui sistem în bine, pe de altă parte vrem să ţinem oameni de 70 de ani în sistem.

    Păi, ce schimbare de mentalitate ţi-aduc oamenii ăia?
    Ce plus? Unde-l vezi peste 5 ani pe omul ăla, sau unde-l vezi pe tânăr peste 5 ani?!“, aminteşte medicul cele mai proaspete nemulţumiri ale colegilor săi.

    RăspundețiȘtergere
  9. „Nu pleacă doctorii din ţară pentru că aşa vor ei, pleacă doctorii din ţară pentru că voi nu le oferiţi alternative, domnilor“

    Pe de altă parte, spune liderul, chiar dacă mult-clamatele creşteri de venituri ar fi aşa de mari cum anunţă guvernanţii, tot nu sunt în măsură să oprească plecarea medicilor din ţară, pentru că nu salariul este singurul lucru care îi nemulţumeşte, sunt multe alte lucruri care îi deranjează profund.

    „Un om tânăr, care termină şi are nevoie de un salariu, are nevoie de o familie, pentru ce să stea în România, dacă nimeni nu-i oferă un post, dacă noi nu suntem în stare să scoatem posturile la concurs? (...)
    Sunt locuri de muncă undeva unde nu se duce cineva să muncească?

    Poate or fi unul-două prin vreun spital, dar sunt oameni care nu au ce să facă, nu lucrează pentru că nu se scot posturi, am prieteni care vin şi se roagă de manager – «scoate posturile». «Nu pot, că sunt blocate!».

    Nu spun să nu stea până la 75 de ani profesorii, oamenii care aduc un plus. (...) A, OK, trebuie precizat în lege – scot postul şi nu se înscrie nimeni, ai dreptul să-l ţii pe medicul acela până la 75 de ani.

    Nu pleacă doctorii din ţară pentru că aşa vor ei, pleacă doctorii din ţară pentru că voi nu le oferiţi alternative, domnilor, acolo e problema! Ce ne interesează, practic?
    Doar cei care sunt angajaţi, ei n-au de ce să mai plece?
    Păi, vă spun eu de ce să mai plece.

    Nu au modificat absolut nimic să te facă să stai în ţara asta: nu avem o lege a malpraxis-ului clară, nu avem cu ce lucra, nu avem condiţii bune, nu avem curăţenie în spitale, nu avem mâncare pentru pacienţi, nu avem minimum necesar pentru pacienţi, de-aia pleci, pentru civilizaţie, pentru condiţii umane să-ţi creşti copilul, pentru spitale în care dacă ai nevoie să-ţi duci copilul, să fii sigur că nu pleacă cu 15 boli de acolo, de-aia pleacă doctorii, nu pleacă pentru bani. Ei atât au în cap.

    Şi dacă ar pleca pentru bani, tot n-au reuşit să crească salariile la un nivel apropiat de Vest, deşi se laudă c-o fac.

    Că la nivel de brut, în momentul în care creşti salariul şi scazi sporul, rămâi la acelaşi nivel, sau poate creşte cu 1.000 lei, dar ăsta nu e un salariu decent.
    Să zicem că e un salariu decent pentru România, pentru care ai sta şi-ai face lucrul ăsta, dar să rămâi într-o ţară civilizată, într-un spital în care ai tot ce-ţi trebuie, unde oamenii nu te-njură pe stradă că a minţit Guvernul că ţi-a dat 5.000 de euro, din care tu vezi 1.500 în mână.
    O ţară în care omul te respectă, şi tu-l respecţi pe el, vine în spital şi are condiţii, are un pat curat, are o masă bună, ăstea-s condiţii.
    Dar dacă nu le ai, de ce să nu pleci? Astea sunt problemele.

    Dacă eu de la Craiova până la Slatina, sunt 40 de kilometri, îi fac într-o oră şi jumătate, că se blochează Balşul...!

    Doctorii nu pleacă aşa, că aşa vor ei, că-s nişte nenorociţi şi se duc după bani. Toţi care au plecat şi au rămas acolo sunt oameni care au copii şi care vor ca aceşti copii să şi-i crească într-o ţară normală. De-asta pleacă.

    Restul, că am plecat câte unii pe nişte luni să câştigăm nişte bani, pe urmă ne-am întors, asta e altceva, eu, personal, aşa am făcut, n-am plecat cu gândul de-a rămâne, niciodată.

    Motivul care m-ar determina să rămân în străinătate ar fi viitorul copiilor mei într-o ţară civilizată, nu banii, că banii, oricâţi ai avea, nu în ei îţi găseşti fericirea.

    Cum trăieşte unul care câştigă 3.000 de lei pe şantier, trăiesc şi eu cu 6.000 lei, nu asta e problema, problema e ce-ţi oferă ţara. La asta să lucreze şi după să comenteze că le pleacă doctorii.

    Discursul lor e pentru prostime, cum au făcut tot timpul. «Am dat 4.000 de euro la doctori, ce mai vor, mă, ăştia?!»

    Şi omul n-are cum să-şi bată capul cu noi, nici nu vrea asta. O să spună – «păi tu, la 4.000 euro, mai vrei şi spor, mai vrei şi gărzi, nu ţi-ajung, că eu câştig 1.000?». Păi stai, că nu e OK.

    Sunt oameni care nici nu vor să intre în spitale, de teamă că se-mbolnăvesc, iar noi aici ne trăim juma’ de viaţă, gărzi, sâmbete, duminici...», a răbufnit medicul chirurg Cătălin Dudu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Scrisoarea deschisă a unui tânăr student la medicină care le explică guvernanţilor, pe şleau, de ce nu va fi niciodată medic în România.

    Cât despre motivele pentru care medicii români pleacă în străinătate am ales să vă prezentăm scrisoarea deschisă a unui tânăr student la medicină care le explică guvernanţilor, pe şleau, de ce nu va fi niciodată medic în România.

    Codrin, student în anul 4 în Germania, s-a adresat direct statului:

    “Tu crezi că minim 48 de ore pe săptămână, eu, ca rezident, o să suport să lucrez într-o cocină de spital, cu toţi îndoctrinaţii care se uită acum cu scârbă la cei ce poartă halatul alb, care nu pot să înţeleagă faptul că unul călcat de tramvai e mai important decât durerea lor de stomac şi care mai îmi fac scandal plus teoria ineficacităţii sistemului?
    Tu crezi că o să suport înjurăturile beţivilor, scandalul boşorogilor îndoctrinaţi, scandalul şatrelor de ţigani pe 1050 de lei?

    Voi vă miraţi că medicii au ajuns în aşa hal încât să accepte plicul băgat în buzunarul ăla larg al halatului alb?
    Sunt convins că nu-i o mândrie, e un fel de prostituţie, au făcut-o să trăiască, pentru că nu poţi trăi cu banii ăia oferiţi de tine, de stat.
    Voi credeţi că eu o să-mi risc cel puţin 200 de ore lunar, adică aproape o treime din ea, să contactez toate bolile posibile, culminând cu SIDA respectiv hepatita C pentru banii ăia?

    Şi mai nou vreţi să obligaţi absolvenţii să rămână aici ,,n ''ani sau să vă dea banii înapoi?

    1200 de euro înmulţit cu 6, cel puţin unde studiez eu.
    Adică 7200 de euro, adică bani pe care îi faci în 3 luni de muncă în Germania, unde ai materiale, unde nu lucrezi într-o cocină, că la restul sigur te expui.

    Voi credeţi că o să muncesc pe 1050 de lei 5 ani ca să risc să devin un mediocru de specialist în România, totul ca să ajung şomer, sau să fiu obligat să muncesc într-o localitate anonimă la 70 de kilometri de oraşul unde am studiat?
    Să faceţi voi asta pe nici 300 de euro, că eu n-o fac.
    Cu 300 de euro eu fac o gardă dincolo.
    Cu toată părerea de rău, poate lipsit de modestie, vă spun: valorile pleacă, vă lasă în urmă.
    Şi nu e vorba de mine, e vorba de alţii, poate mult mai buni.
    Aş vrea să-i bag şi eu statului român un plic alb cu 7200 de euro după câteva luni de rezidenţiat dincolo, dar sunt convins că nu s-ar simţi umilit că trebuie s-accepte asta.
    Iar celor ce ne-acuză, împinşi de la spate de mass-media, vă aşteptăm cu cel mai mare drag prin Viena şi München, fără plicuri, fără umilinţe.
    Vă doresc să nu fiţi trataţi de o bună parte din cei ce termină medicina aici şi sper să vă trataţi valorile cu mult mai mult respect.
    Cu mult drag, Codrin T.”

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DORESC si UREZ SANATATE MAXIMA si PROTECTIE DIVINA de la TATAL CERESC : TUTUROR ROMANILOR din ROMANIA
      ca sa nu mai fie umilinta din partea Organelor Competente,din partea lui Codrin T si multor altora ca el.
      Dar multumim din suflet pentru ce avem :MEDICI ADEVARATI cu dedicatie si suflet.Dumnezeu sa-i binecuvanteze cu cei mai bun.

      Ștergere
  11. Lipsa aparaturii şi a specialiştilor stopează modernizarea spitalelor din vestul ţării

    Exodul medicilor specialişti din România duce şi la situaţii incredibile. Se cheltuiesc milioane pe aparatură care apoi zace în depozitele spitalelor pentru că nu are cine să le opereze. În timpul şcolii şi a rezidenţiatului tinerii nu dispun de aparatură ultramodernă ca în Occident, aşa că, puţinii care rămân în ţară nu ştiu cum să folosească unele echipamente. Se întâmplă şi la Moldova Nouă, în Caraş-severin, unde un computer tomograf a zăcut, din 2015, nefolosit pentru că nu a avut cine.

    Abia acum, după 2 ani de specializări, computerul va fi pus în funcţie pentru a deservi cei 25.000 de pacienşi din întreaga zonă. Astfel, aceştia nu mai trebuie să străbată drumuri până la Reşiţa pentru o astfel de investigaţie.

    „Punctăm unul dintre cele mai importante momente din istoria Spitalului Orășenesc Moldova Nouă prin testarea și punerea în funcțiune aaparatului Computer Tomograf CT – Toshiba. De reținut că acest aparat „zace” din 2015 în Policlinică fără a funcționa și fără a avea personal calificat. În urma discuției cu managerul spitalului, domnul Sebastian Pătroi, am realizat un plan de punere în funcțiune într-un termen cât mai scurt. Am alocat din bugetul local suma de 120.000 lei pentru achiziționarea unui injectomat și a două stații de lucru, am perfecționat un asistent medical care să opereze aparatul CT și am stabilit o colaborare cu Centrul de Sănătate și Imagistică Medicală Oradea pentru interpretarea investigației CT”, scrie Adrian Torma, primarul orașului, pe pagina sa de Facebook.

    RăspundețiȘtergere
  12. Umilinta de a profesa ca medic in Romania.


    Fiecare meserie este frumoasa dar cea de medic eu consider ca este cea mai frumoasa dintre ele.

    Sa poti sa iti ajuti aproapele sa fie sanatos, sa poata sa traiasca si sa se bucure de tot ce iti ofera viata.

    Este o artã, sã stii sã comunici cu bolnavul, sã îl asculti si in final sa poti sa-l tratezi!

    Pentru unii perioada de pregatire pentru a deveni medic reprezinta minim 10 ani iar pentru altii mult mai mult.

    Incepe cu pregatirea de examen, admiterea apoi cu anii de studentie in care te slefuiesti sa devi empatic la suferinta si in care urci pe drumul pregatit de dascali ca sa poti sa ajungi un bun medic.

    Ai terminat si ai diploma in mana. Acum incepe partea nevazuta si necunoscuta tie si anume cea de alegere a specializarii si de a te pregati pentru examenul de rezidentiat.

    Ai ajuns medic cu diploma si in cativa ani medic cu diploma de specialist.

    Acum poti sa lucrezi si sa simti ce grozav este…

    Despre problema banilor nici nu mai este cazul sa vorbim pentru ca la ce sume se vehiculeaza in presa se pare ca se vor lasa politistii de meserie iar cei pe care-i duce capul se vor inscrie in mod sigur la medicina …

    Toata facultatea am invatat despre cum sa interoghezi un pacient ( adica sa faci o examinare si o anamneza cat mai corecta si cat mai atenta ) pentru ca in final sa poti sa precizezi un diagnostic si apoi sa prescrii cel mai potrivit tratament pacientului care iti solicita consultul.

    Dar surpriza apare acum cand descoperi ca si pacientul stie medicina ( ca doar doctorul goagle este la curent cu ceea ce tu nu ai aflat – adica cu stiinta si nestiinta plimbata prin site-uri ) si iti cere un anumit tratament, ca de fapt reprezentantii sistemelor medicale iti impun un contract de activitate in care te obliga sa le respecti DOAR protocoale de tratament, stelute si diezuri sau combinatii de steluta si diez. Cum dar nu stiati ce inseamna ? Atunci sa va ajut.

    Adio ce ai invatat la facultate ! Acum invatam despre protocoale.

    PROTOCOALE. Stie cineva ce este acest cuvant sofisticat si ce reprezinta acesta ?

    Protocolul este un document in care tu ca si medic afli ca NU ai voie sa prescrii in sistemul public de sanatate un anumit medicament, desi in perioada celor minim 10 ani de pregatire ai invatat despre el.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu stiu daca ati sesizat...toate denumirile care incorporeaza particula - sunet "Om", atribuite unor tari, forme de relief, concepte terestre!!! sunt afectate de saracie, umilinta, subminare, deturnare, intr-un cuvant "prigoana" (S OM alia; R OM ania; ...). Un virus de sorginte INUMANA (NE OM eneasca). In op pers s-au incalcat toate barierele, acordurile, tratatele, codurile. Cer ca sa-mi fie auzita concluzia, vazuta, priceputa, solutionata in PreaInalt. Multumesc! Gina,

    RăspundețiȘtergere
  14. De ce? pentru ca acel document iti comunica ca in specialitatea in care te afli ( si de cele mai multe ori in cea de medicina de familie ) NU esti medic prescriptor ci un alt medic de o alta specialitate.

    Dar de ce te intrebi tu suparat? de ce nu ai voie sa prescrii Milurit ( de exemplu )? sau alte medicamente pentru alte afectiuni?

    Din motive economice! Da ati auzit bine, pentru ca pacientul sa se mai plimbe inca o data cel putin pana la policlinica sau la spital pentru o scrisoare medicala de recomandare sau direct pentru reteta.

    Daca poate si o face atunci CNAS si pacientul sunt bucurosi, sa nu gresesc ca si eu sunt bucuros ( o sa va explic pe urma de ce sunt si eu ).

    Economice pentru ca daca pacientul nu se deplaseaza dupa documentul respectiv ( Reteta sau scrisoare ) CNAS nu mai deconteaza tratamentul si pacientul plateste reteta integral.

    Pentru CASA pacientul si ingrijirea acestuia este doar in teorie.

    Aici este vorba de bani. Pacientul are nevoie de un medicament de tensiune pentru ca este hipertensiv si este si bolnav cronic renal in stare avansata si are si diabet.

    Ce conteaza daca ai scrisoare medicala si mai multi medici confirma diagnosticul tau de suspiciune.

    Reteta trebuie prescrisa de catre un medic din policlinica.

    Tu nu esti trecut in protocol ca si medic prescriptor asa ca NU AI VOIE. Ce conteaza ca la tine CASA deconteaza o consultatie de 10 ron si la spital mult mai mult..

    Apropo ca am ajuns aici cu povestirea mea. Stiati ca acum fiecare medic se gandeste la ” Cat va avea de platit dupa pacientul care tocmai a intrat la consultatie “?

    Pentru ca daca nu a respectat steluta sau diezul sau protocolul atunci nu are voie sa prescrie reteta iar Curtea de Conturi ( vigilenta ! ) o sa-i aduca aminte cu primul control.

    Curtea de Conturi controleaza din 3 in 3 ani ani toate documentele medicale si toate prescrierile tale si te va obliga sa platesti tu medicamentele ( decontate de CNAS ) chiar daca pacientul traieste datorita tratamentului gandit de tine.

    Dar ce mai conteaza la urma urmei.

    Pacientul traieste, CNAS si-a recuperat banii iar doctorul plateste!( cu dobanda, conform ultimelor recomandari CNAS ). De ce ? pentru ca nu a respectat o regula numita Protocol, care spre bucuria tuturor se modifica anual, trimestrial, sau de mai multe ori pe luna.

    CNAS nu iti comunica tie direct ci tu trebuie sa te informezi, sau iti faci abonament la M.O. sau te anunta colegii despre aceasta. Foarte frumos!

    Nu mai conteaza gradul de pregatire al medicului, faptul ca pacientul traieste si este activ si nu a facut un accident vascular sau un infarct miocardic, care l-ar fi transformat intr-o povara pentru familie sau pentru societate. Acestea nu mai conteaza. Doctorul plateste.

    Sa revin cu explicatiile: stelutele si diezul sunt obligatiile prin care ai voie sa prescrii tu prima reteta sau nu ai voie ci doar medicul din spital.

    Asa se intampla si in cazul pacientilor cu fracturi si entorse cand pacientul vine cu recomandari scrise ( uneori si nesemnate ) de la ortopedie pentru un tratament anticoagulant.

    Tu nu ai voie sa eliberezi prima reteta, stii bine asta, dar pacientul nu are de unde sa stie ( si nici nu-l intereseaza ).

    RăspundețiȘtergere
  15. Dumnezeu sa aibe grija sa ajunga ajutoarele unde trebuie.Imi vine sa plang cand ma gandesc ca ei nu au ce manca si la noi si arunca tone de mancare la gunoi.O farfurie de mancare care o aruncam se poate satura un om sau un copil.Asta este cel mai mare pacat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai liniștit că nici România nu este tare departe. Stå bine la capitolul sărăcie sunt copii în România care nu prea au după ce bea apă. Nu mai duceți grija altora că și România este în rahat până la gât.

      Ștergere
  16. El este bolnav si trebuie ajutat ( are dreptul! ). Esti nevoit sa intorci pacientul la ortoped pentru prima reteta.

    De multe ori pacientul nici nu vrea sa auda de asa ceva.

    Daca el sau altcineva pleaca dupa reteta atunci o sa vezi ca medicul ortoped nu doreste sau nu vrea sau ……si pacientul revine din spital fara reteta eventual cu ” ceva injuraturi printre dinti “.

    Sa-i spui aluia sa iti scrie, ce tot comenteaza ( adica eu ) ca de aia este medic de familie.

    Daca intrebi un medic de familie, oricare ar fi el, o sa iti confirme aceasta modalitate arhaica de comunicare.

    Problema este ca pacientul are un risc major de imbolnavire fara tratament.

    Au fost cazuri in care pacientul a decedat pentru ca nu a beneficiat de respectivul tratament.

    Daca te risti si prescrii tu prima reteta atunci peste cativa ani o sa platesti integral reteta plus dobanda la suma respectiva in functie si de vechimea acesteia.

    Mai puteti sa mai cititi ?

    Sa va povestesc cum stam si cu reteta 0-700 , superba idee cu impact ”electoral ” ( grija fata de omul sarman ), dar extrem de deficitara la nivel de implementare.

    Pacientul ( pensionar ) trebuie sa aduca lunar un cupon de pensie si sa semneze ca nu are venituri ce depasesc 700 de lei.

    Daca semneaza ( ca nu are ) si in realitate are venituri peste 700 atunci este pasibil el sa plateasca daunele, daca nu atunci doctorul plateste. Si plateste reteta…

    Dar ce te faci daca ai uitat sa-i ceri semnatura pacientului ? plateste doctorul.

    Dar daca suma din veniturile pacientului nu depasesc 700 dar pacientul primeste dobanda pe o suma din pensie, peste cateva luni venitul lui depaseste si el plateste sau tot doctorul.

    E o adevarata consultatie ( gratis ) a buzunarului cetateanului, la cererea expresa a fiscului prin mana CNAS ( care te obliga).

    Complicat, complicat si enervant.

    De parca eu medic am ajuns agent de teren al fiscului ca sa verific veridicitatea declaratiilor cetatenilor cu statul de pensionar.

    Si din acest motive am ajuns sa ma uit la bolnav si sa ma intreb: Dar dupa tine ( sarman pacient cu probleme medicale ) cat o sa platesc?

    Si se mai mira primarii ca le pleaca medicii din cabinete, ca unii nici nu isi mai cauta inlocuitor ci doar pleaca? Pai va mai mirati ?

    Ati auzit ce a raspuns ministrul sanatatii cand a fost intrebat de ce nu revine in tara fratele acestuia? pentru ca deja a ajuns sa cunoasca ce inseamna sa fie respectat de societate, ca a ajuns sa cunoasca ce inseamna normalitate.

    Dar stiti ce imi spun colegii care au plecat deja? ca in Romania nu se doreste normalitate ci doar haos.

    Ca normalitatea inseamna sa poti sa consulti si sa oferi tratamentul si recomandarile de examinare de laborator sau radiologice pe care le consideri cele mai bune pentru pacientul tau ( conform pregatirii tale ).

    Ca tu decizi daca pacientul are nevoie de concediu.

    Ca tu nu esti controlat de catre CASA sau DSP ci acestia iti solicita din timpul tau de consultatii o programare in timpul careia ei sa iti comunice ceva util.

    RăspundețiȘtergere
  17. Ca nimeni din aceste institutii nu te ameninta cu protocoale si cu amenzi ci dimpotriva ” te premiaza la sfarsit de an” cu bani pentru ca starea de sanatate a bolnavilor cronici ( consultati de tine ) s-a imbunatatit si ca ai reusit sa-i convingi sa isi faca controalele la timp si eventual ca nu ai folosit medicamente foarte scumpe.

    Da, se poate si asa ceva!

    Asta inseamna sa fi medic si sa te respecte societatea dar aici in Romania fiecare medic este urmarit de ganduri: protocoale, stelute, 0-700, reclamatii de malpraxis, reclamatii de mita si cate si mai cate.

    Si atunci se mai mira cineva ca medicii pleaca? Sa plece si sa isi practice meseria pe alte meleaguri!

    Fiecare medic are cate o intamplare neplacuta care i-a produs dezgust si un gust amar.







    Ce prevede Codul Deontolgic al medicilor:

    ARTICOLUL 6

    Independenţa profesională

    Medicul este dator să stăruie şi să îşi apere independenţa profesională, fiind interzisă orice determinare a actului medical ori a deciziei profesionale de raţiuni de rentabilitate economică sau de ordin administrativ.

    ARTICOLUL 9
    Principiul specializării profesionale
    Cu excepţia unor cazuri de urgenţă vitală, medicul acţionează potrivit specialităţii, competenţelor şi practicii pe care le are.

    RăspundețiȘtergere
  18. Off off dna maria săracii ăștia din somalia mănâncă și coajă de copac cu furnicile pe creangă mor cu sutele de foame vai de ei săracii cum nu se îndură crucea roșie sau țările dezvoltate să le ducă ajutoare că se aruncă tone de mâncare la gunoi .off că dacă eram milionară duceam tone de mâncare și îmbrăcăminte și încălțăminte medicamente apă la toti de acolo.Doamne ajută să fie bine pentru ei toți săracii de acolo.😭😢🤧

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Saracii de acolo au ales ei insisi sa experimenteze foametea. Este strict alegeea lor. De ce sa le-o schimbi?

      Ștergere
    2. 15:18 Ce suflet nobil aveti,parca ati scris cu inima din dorinta de a ajuta. Aveti o bila alba , in comparatie cu
      20:07 care are o bila neagra

      Ștergere
    3. 20:51
      Suferinta este una din caile evolutiei spirituale.
      Este o consecinta a gandurilor si faptelor negative sau un experiment, o alegere.
      In ambele cazuri este urmarea a ceea ce au ales ei.

      Ștergere
    4. E doar filozofie,ca sa ascunda lipsa divinitatii!

      Ștergere
    5. 06:03
      Ceea ce nu vezi nu inseamna ca nu exista.

      Ștergere
    6. An20:07 suflet micut,te-ai gandit ca exista saraci in jurul tau ca sa ai posibilitatea ca sa-ti trezesti Iubirea,Compasiunea si Generozitatea.Banuiesc ca esti pe o cale schirituala,dar inca nu ti-ai trezit aceste virtuti fara de care nu poti evolua pe o treapta mai superioara de cea a animalelor.Cu siguranta tu spui spui"nu ma bag,este karma lui",dar sa vezi ce ditamai karma o sa-ti faci tu daca tot persisti in aceasta greseala!
      Te-am dojenit dar,cu toata iubirea :)

      Ștergere
    7. 17:55
      Suflet mare, eu am prezentat o cauză mai puțin știută a suferinței.
      Problema e mai complexă. Vindecătorii, de exemplu, au voie să vindece boala înainte de a afla cauza ei? Dumnezeu vrea oameni vindecați sau oameni care nu mai repetă păcatul care a adus boala?
      Cum se curăță păcatul dacă nu prin suferință?
      Sau poate a fost alegerea lor să experimenteze asta.
      Sau poate ca tu "sa-ti trezesti Iubirea, Compasiunea si Generozitatea".
      M-ai dojenit, dar cam te-ai repezit.

      Ștergere
    8. Asa crezi tu ca pacatul se curata doar prin suferinta?!Daca Tatal nu ne-ar darui Gratia,Iubirea si Iertarea Sa permanenta,atunci noi toti am fi in continua suferinta,la cate greseli am facut si facem sau pacate cum spui tu.
      Nu este deloc intamplator daca un amarat iti cere ajutorul,chiar Dumnezeu l-a trimis la tine sau mai bine zis chiar El vine la tine si iti cere ajutorul PENTRU BINELE TAU;e o mare sansa pentru tine sa-ti mai curati din pacatele ancestrale chiar!Sa nu lasam mintea,egoul sa despice "ata in patru",ca daca amaratul merita sau nu ajutorul nostru,asta-i treaba lui Dumnezeu si rezultatul depinde doar de El.
      Niciun doctor sau vindecator nu poate vindeca daca Dumnezeu nu ingaduie asta.
      Nu iti scriu acestea ca sa ma aflu si eu in discutie sau sa iti arat ca eu am dreptate.Este timpul sa ne trezim,sa ne ajutam neconditionat,sa evoluam cu totii impreuna caci,Una suntem!
      Iubire!

      Ștergere
    9. Am scris suferință sau ... sau ....
      "...noi toti am fi in continua suferinta". Ți se pare că oamenii din jurul tău sunt fericiți? Câți nu sunt bolnavi, săraci, stresați, deprimați? Câți nu și-au pierdut credința așteptând minuni de la Dumnezeu? Din ce în ce mai mulți cred că Dumnezeul religiei creștine este un zeu crud și nemilos care cere jertfe și se hrănește cu energia rugăciunilor oamenilor.
      "Niciun doctor sau vindecator nu poate vindeca daca Dumnezeu nu ingaduie asta." Crezi că diavolul nu poate vindeca trupul celor ce-i slujesc?

      Eu am vrut doar să spun că suferința este prost înțeleasă și că este ceva bun. Pentru că nimic nu este fără rost. Fiecare vrea să fie sănătos, să fie bogat, să nu sufere și toată viața se luptă pentru asta. Și dă vina pe Dumnezeu sau pe ceilalți pentru suferința lui.

      Blogul acesta ar trebui să fie plin de comentatori care caută spiritualitatea. Dar e plin de întrebări - când vine cutremurul, când vin inundațiile, când începe războiul, unde să fugim, când vin extratereștrii să ne scape, când vine Isus, CÂT MAI SUFERIM?
      Dar ar trebui ca fiecare să se uite mai întâi în adâncul sufletului lui.
      "Voi fiţi, dar, desăvârşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit."
      "Deci, nu duceţi grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca? ... Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate acestea se vor adăuga vouă."

      Ștergere
  19. Întâlnire pe nevăzute - film de familie

    https://www.youtube.com/watch?v=acqUY98LD1Q

    Vizionare placuta !

    RăspundețiȘtergere
  20. Ferice de noi doamana Maria ca va avem printre noi romanii, un popor modest si oropsit de proprii conducatori dar si de strainii care numai binele nu ni-l vor noua. Prin acest, mesaj ne atentionati ca sunt alti oameni si mai oropsiti decat noi si prin comparatie sa dam slava lui Dumnezeu pentru viata ce o avem si sa ne deschidem sufletele pentru acesti semeni ai nostri care o duc mai greu si mai rau decat noi. Dumnezeu sa va ocroteasca doamna Maria, caci a Lui sunteti prin ceea ce faceti si dupa cum va traiti viata aici pe pamant.

    RăspundețiȘtergere
  21. Am vazut ca si in Venezuiela este saracie mare ca parintii au scos copii afara din case ca nu mai au ce sa le dea sa manince iau lasat pe strazi.
    Doamne u am putut sa dorm de mila lor
    O mama spunea ca are un pumn de malai s-au faina si nu stie cum s-al imparta la copii.
    Daca ma gandesc bine doamna Maria ati spus intr-un mesaj ca o sa vefem s-au o sa auzim ca vor muri copii de foame.
    Uitati ca este in Venezuela.
    Bunul Dumnezeu s-ai salveze de la avest chin mai ales ca sunt mici si nevinovati.
    Cand te gandesti ca se arunca tone de mancare iar avolo mor oameni de foame?
    Este ca o ironie a sortii.
    Dumnezeu Mamtuitorul Nostru sa fava minumi asa cum scrie antivorbitorii nostrii. DOAMNE AJUTA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. D-na Misinca, asta e doar inceputul,pe stazi nu mai exista nici un caine nici o pisica,cateva milioane au parasit tara,au fost tari care au trimis ajutoare dar de multe ori nici nu au ajuns la populatie.
      Acum urmeaza partea a doua : brazilia cu noul presedinte vor sa-i ocupe. Si cand te gandesti cat de bogata era tarisoara lor
      si inca este in petrol

      Ștergere