duminică, 13 aprilie 2014

IARNĂ , IARNĂ , CÂND MAI PLECI ?

Ce spuneţi  dragilor ? Se potriveşte cu articolul 
scris de mine, în 2 aprilie  2014 ?
Citiţi  din nou articolul meu , de mai jos !
Nimic nu scriu de la mine !
Toate -s de la DUMNEZEU  !
Duhul Cel  Prea  Sfânt. îmi spune mie toate !

ACTUALITATE

NINGE abundent la munte. Zăpadă ca în povești, la Predeal. Vreme rece, de iarnă, în mijlocul primăverii

Autor: Ana-Maria Adamoae Alexandra Ciliac | sâmbătă, 12 aprilie 2014 | 5 Comentarii | 1917 Vizualizari
Deși ne aflăm la jumătatea lunii aprilie, termometrele arată temperaturi de iarnă. După noaptea trecută, la Predeal stratul de zăpadă a ajuns la de 10 cm, la Suceava măsura 4 centrimetri, iar drumarii au intervenit cu utilaje de deszăpezire în mai multe zone.

În Pasul Tihuţa, care leagă Transilvania de Moldova, utilajele au lucrat ca în plină iarnă. Stratul de zăpadă măsoară şi aici 10 centimetri, iar vântul a suflat cu putere. La Fundata, în județul Brașov, s-au înregistrat, vineri, 0 grade.
Un strat de zăpadă de aproape patru centimetri s-a depus în zonele înalte din judeţul Suceava, iar utilajele de deszăpezire au intervenit pentru curăţarea carosabilului în pasurile Palma, Mestecăniş şi Tihuţa.
Pe DN 17 B, în Pasul Palma, circulaţia a fost blocată aproximativ jumătate de ora după ce un tir a derapat din cauza zăpezii. Multe tiruri au rămas blocate între localităţile Vatra Moldoviţei şi Suceviţa din judeţul Suceava, la kilometrul 31 al DN 17A, din cauza zăpezii.
"Se intervine cu un total de nouă utilaje de deszăpezire. Avem material antiderapant suficient, iar echipaje de poliţie au fost trimise în zonele respective pentru a dirija traficul dacă se impune”, a spus prefectul de Suceava, Florin Sinescu, pentru Bună Ziua Iași.

Cod galben de inundații în Moldova
Administraţa Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de ploi însemnate cantitativ şi ninsori în zona de munte, până sâmbătă dimineaţă, în timp ce hidrologii au emis avertizare cod galben de inundații.
De vineri seară până sâmbătă la ora 18.00 se instituie cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: Miletin (judeţele Botoşani şi Iaşi), Bahlui superior şi pe afluenţii săi (judeţul Iaşi), Bârlad superior şi afluenţii săi (judeţele Vaslui şi Iaşi). Inundaţii se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai acestor râuri şi pe cursurile de apă necadastrate.
Astfel, va continua să plouă în jumătatea de est a țării, iar în nordul Moldovei cantitățile de apă vor atinge 25-35 l/mp.
În zona montană, mai ales în Carpații Orientali, vor predomina ninsorile și se va depune un strat de zăpadă.
Avertizarea meteorologilor vizează județele Iași, Botoșani, Neamț, Covasna, Suceava și Harghita și parțial județele Bacău, Vrancea, Brașov, Mureș, Bistrița Năsăud și Maramureș.
Potrivit meteorologilor, vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în vestul şi sudul Olteniei, în nordul Moldovei şi pe crestele munţilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade C în nordul Moldovei şi 16 grade C în Banat, Crişana şi Maramureş, iar cele minime între 1 grad C în depresiuni şi 8 grade C pe litoral.
În Capitală, vremea se va menţine mâine uşor mai rece decât în mod normal, cerul va avea înnorări şi va mai ploua slab. Maximele vor fi în jur de 13 grade C, iar minimele în jur de 4-5 grade C.
Prognoza meteo pentru duminică
Vremea se va încălzi uşor, dar vor mai cădea ploi, mai ales ziua, în Moldova, Dobrogea, Muntenia, Transilvania şi Maramureş. La munte precipitaţiile vor fi mixte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 grade C în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 19 grade C în Banat, iar cele minime între 0 şi 8 grade C.
La munte, valorile termice vor marca o uşoară creştere faţă de sâmbătă, dar cerul va fi temporar noros şi, pe arii restrânse, va ploua slab. În zonele montane înalte se vor semnala şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.






miercuri, 2 aprilie 2014

VINE ZĂPADA ŞI VÂNTUL PUTERNIC , LA MUNTE !




  1.                                       1 Aprilie 2014, ora 3,10 zori de zi !

    O lumină albă, orbitor de stralucitoare ,ma trezeşte ca şi cum m-ar curenta prin tot corpul ,şi astfel văd cu ochii închişi fiind, văd un drum de munte. 
    Era un drum asfaltat, pe care urca si maşinile ,dar şi oamenii.
    Nu era pre sus, ci precum acele serpentine,care pornesc de la poalele muntelui.
    Pe acest drum ,văd oameni şi masini, care urcau cu greu, din pricina zăpezii căzute ,precum si din cauza vântului puternic, care spulbera zăpada de nu mai vedeai nimic.
    Din Cerul de ziuă alb şi prea incărcat, cădeau  fulgii de zăpadă, precum ploaia torenţială.
    Dragii mei, ne-am bucurat noi de câteva  zile, de vară frumoase şi prea calde, pentru această perioadă, dar iată că acum ,iarna vrea să-şi scuture cojoacele.
    Să o lăsăm să şi le scuture şi să-i bucure pe cei care merg la ski ,pe pârtiile special amenajate.
    Iar noi care stăm la şes, ne mai punem un pulover şi ne bucurăm de toate câte BUNUL  DUMNEZEU  şi MĂICUŢA  DOMNULUI, ne dăruieşte.
                               Cu dragoste, Maria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu