Ipoteza conform căreia Luna s-ar fi desprins din planeta noastră nu mai este susținută de argumente științifice. Diferența de densitate dintre cele două planete, dar și structura rocilor, au condus la ipoteza că, Luna este un astru care nu are nicio legătură cu Pământul, în ceea ce privește originea sa.
Harisson Schmitt a fost ultimul astronaut care a vizitat Luna. El a acordat un interviu, în care și-a prezentat câteva opinii cu privire la enigmatica și fascinanta Lună.
Schmitt a explicat că a parcurs 35 de kilometri, cu ajutorul unui jeep lunar, numit Rover. Teoria conform căreia pe planeta noastră ar fi avut loc o coliziune cu planeta Marte, în urma căreia s-a format Luna, nu mai este sustenabilă, a declarat Schmitt.
Luna este o planetă care s-a format undeva în galaxia noastră și s-a apropiat foarte mult de Pământ. Cum de a fost capturată de Pământ și așezată pe o orbită care formează un cerc perfect, este o problemă la care specialiștii nu au răspunsuri științifice.
De regulă, orbita unui satelit are forma unei elipse și nu a unui cerc perfect rotund. Și mai interesant este faptul că, Luna are, ceea ce numim, o rotație obligată, adică, ea se rotește în jurul axei sale și în același timp, în jurul Pământului.
Mișcarea de rotație durează 27 de zile, șapte ore, 43 de minute și 11 secunde. Este o mișcare sincron, în urma căreia nu putem observa decât o anumită parte a Lunii. Dacă Pământul ar fi avut o mișcare obligată în jurul Soarelui, numai o parte a planetei ar fi fost însorită, cealaltă fiind într-o noapte eternă.
Primele roci aduse de pe Lună, de către Neil Armstrong, au fost analizate și s-a constatat că au o vechime de 4,6 miliarde de ani. Aceeași vechime este atribuită Pământului, dar și Soarelui.
La ultima misiune Apollo, la care a participat Schmitt, a fost adusă de pe Lună, o cantitate de 113 kilograme de roci.
Unele dintre ele au o vechime de peste 7 miliarde de ani. Această descoperire a dat peste cap multe teorii. Luna este mai bătrână față de Pământ și de Soare, cu aproape 2,5 miliarde de ani. Seismografele depuse pe Lună, de către astronauții misiunilor Apollo au înregistrat și măsurat unde ale căror vibrații au fost deosebit de lungi, peste o oră.
Vibrațiile sunt mai puternice, față de cele create de aselenizarea unei navete spațiale. Luna se manifestă ca un ceas deșteptător care se mișcă și face zgomot. Toate aceste fenomene au dus pe specialiștii de la NASA să concluzioneze că, Luna este o planetă al cărui interior este gol.
Începând cu anul 1971, telescoapele au putut vizualiza peste 1500 de fenomene luminoase care se produc pe suprafața Lunii. Ultima apariție a unei astfel de lumini a fost surprinzătoare, chiar și pentru astronomi. Lumina se întindea pe o suprafață de 20 de kilometri și avea culoarea de roșu rubin.
O altă enigmă pe care o ascunde Luna sunt structurile geologice, ale căror forme nu par a fi de origine naturală. Este vorba despre sfere, având un diametru de peste 4 kilometri, platforme rectangulare, piramide.
Toate aceste structuri se află pe partea ascunsă a Lunii. Din care motiv nu a fost trimis nici un echipaj al misiunilor Apollo în acea zonă? Fotografiile realizate de către sondele spațiale, în zona nevăzută a Lunii, prezintă urme de vehicule în zona craterelor. Urmele au o lățime cuprinsă între 5 metri și 25 de metri.
luna
Doi cercetători ruși au lansat, în anul 1971, teoria conform căreia, Luna este un satelit artificial al Pământului. Luna a fost pusă pe orbita Pământului de către civilizații extraterestre. Nu știm dacă este o teorie reală, sau nu. Cert este că Luna are multe mistere, iar teoriile enunțate până în prezent, nu mai sunt sustenabile.