marți, 13 iunie 2017

TRECETI BATALIOANE PLĂPÂNDE CARPAŢII !


                                               13  Iunie 2017 ,ora 7,33 dimineata !

                                              Dragii mei, 

    În aceasta dimineata,trează fiind, aud un Cor divin care cântă puţin mai altfel acest Cântec istoric.
Citez :    

          "Treceti Batalioane plăpânde Carpatii !"

Dragii mei, oare de se va mai întampla în ROMANIA noastra,in Romania DUHULUI SFANT.
Cantecul adevarat este altfel:

            "Treceti Batalioane române Carpatii "  

Iar ceea de se canta din Cer, BATALIOANELE sunt plăpânde,sunt firave.
Deci,nu vom avea putere ca sa ne apărăm de un eventual inamic.
Si-atunci ce e de facut?
Raspunsurile va apartin, Prieteni dragi.
                                        Cu dragoste,Maria.   

P.S.
Iata varianta originala:                       

Versuri Vasile Șeicaru - Treceți batalioane române Carpații

                         Image result for TRICOLOR..

Treceti Batalioane Romane Carpatii HD + versuri - YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=DPxzguKAzP4

Jun 28, 2011 - Uploaded by NationalismTV
Unul dintre cele mai fumoase cantece patriotice Treceti batalioane romane Carpatii La arme cu ...


Un cintec istoric ne-aduce aminte
Ca fratii in veci vor fi frati
Un cintec de lupta, batrin ca Unirea
Voi compatrioti ascultati. 

Treceti batalioane romane Carpatii
La arme cu frunze si flori
V-asteapta izbinda, v-asteapta si fratii
Cu inima la trecatori

Ardealul, Ardealul, Ardealul ne cheama
Nadejdea e numai la noi
Saruta-ti copile parintii si fratii
Si-apoi sa mergem la razboi

'Nainte! 'Nainte spre marea Unire, 
Hotarul nedrept sa-l zdrobim
Sa trecem Carpatii, ne trebuie Ardealul
De-o fi sa ne-ngropam de vii. 

Cu sabii facuram Unirea cea mare
Spre Alba cu totii porneam
Toti oamenii tarii semnau intregirea, 
http://Versuri.ro/w/c712 
Vointa intregului neam. 

Cu totii eram regimente romane:
Moldova, Muntenia, Ardeal
Fireasca unire cu patria muma
Ne-a fost cel mai sfint ideal. 

Aceasta-i povestea Ardealului nostru
Si-a neamului nostru viteaz. 
Istoria-ntreaga cu lupte si jertfe
Traieste-n unirea de azi. 

Dreptatea si pacea vegheaza Carpatii
Si tara e frunza si flori
A noastra-i izbinda, ai nostri sint fratii
Traiasca in veci trei culori. 

Vrem liniste-n tara si pace in lume
Dar daca-r veni vreun blestem
Carpatii si fratii sari-vor ca unul
Urmind comandantul suprem

Treceti batalioane romane Carpatii
La arme cu frunze si flori
A noastra-i izbinda, ai nostri sint fratii
Traiasca in veci trei culori.

35 de comentarii:

  1. Astazi e marti 13 ,se implinesc 27 ani de la Mineriada si cele 400 dosare cu inculpatii ILIESCU ,MAGUREANU ,ROMAN ,Cosma etc,fala hidrei comuniste, a fost inaintat spre judecare Curtii supreme .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru Craciun & Denver:

      Ieri, in timp ce ma intorceam spre casa ( de la drum), brusc gandul mi-a zburat spre vecina parintilor mei, pentru o fractiune de secunda. In acea fractiune de secunda am vazut urmatoarele: vecina ii cauta pe ai mei pentru a le inapoia o suma de bani ... Cand m-am "dezmetici", m-am minunat, deoarece ma gandeam : cum sa ceara vecina asa ceva de la ai mei, deoarece este o tipa singuratica ( nu este in etate); nu deschide gura decat pentru a saluta, nimic altceva. Nu am vazut sa vina in vizita la ai mei etc.
      Azi, vorbind la telefon cu ai mei, aud vocea vecinei.

      Intreb: cine era?
      Raspuns: vecina de la ap. 10.
      Intreb: si ce a vrut?
      Raspuns: I-am dat ieri imprumut niste bani si azi i-a inapoiat...

      Am ramas fara grai.. Deci ceea ce "vazusem" , in timp ce sofam, a fost real, cu o diferenta de zece ore (cand am sunat sa vorbesc cu ai mei).

      Ștergere
    2. 21.22 Timpul si spatiul nu exista , exista de multe ori, deja-vu !

      Ștergere
    3. Anonim 21:22 felicitări.Ai avut un moment de clarvedere prin al treilea ochi.Si mie mi se intampla de multe ori asa ceva , vad aparitii mental si la câteva zeci de minute se intampla exact cum am vazut si eu rămân surprinsa.
      De exemplu inainte sa ies din casa vad scena cum o sa ma întâlnesc cu o vecină care nu am mai revazut-o de foarte mult timp si in momentul când am pornit din casa o am pe vecină in fata ochilor mei in drum salutandu-ma. Si asta mi sa intamplat recent.Practic vad întâlnirea cu ea dinainte sa ies din casa toata scena se derulează in minte nu este extraordinar sa ai asemenea percepții?

      Ștergere
    4. 10.33 depinde de deznodamant . Daca ceea ce ti se anticipeaza este de real folos , poate , daca e o simpla informatie , esti pe o linie temporala in legatura cu cineva care face de transmitator , daca te pune in garda in ceea ce priveste vreo nenorocire ce are legatura cu cei din jurul tau , trebuie sa fii atenta .
      Parerea mea este ca nu poti accepta sau refuza asemenea flash-uri , dar ai trai mai linistita fara .

      Ștergere
    5. Este si pt el dar si pentru alti

      Ștergere
  2. https://ro.wikipedia.org/wiki/Trece%C8%9Bi_batalioane_rom%C3%A2ne_Carpa%C8%9Bii
    Nici o legatura cu V. Seicaru-o informatie falsa pe net.Cred ca l-a cantat si el, dar atat. Toti stiu ca este un cantec vechi de lupta, foarte probabil din perioada primului razboi mondial

    RăspundețiȘtergere
  3. Cântecul a fost scris (probabil) în timpul Primului Război Mondial ca un cântec de luptă. Una dintre primele ansambluri atestate de a fi cântat cântecul, în versiunea sa originală (cu trei strofe), imediat după Primul Război Mondial, este corul Bărbătesc din Finteușul Mare, Maramureș, fondat la 1 decembrie 1918 de preotul Valer Dragoș și învățătorii Gavril Bogdan, Nistor Dragoș. Acest cor interpretează cântecul original și astăzi, neîntrerupt încă din 1918.[necesită citare] Mențiuni care datează acest cântec în acea perioadă pot fi găsite în diferite lucrări istorice - una dintre ele atestând faptul că, în februarie 1919, voluntarii din ”Legiunea Română de Voluntari Transilvăneni – Bucovineni” deja cunoșteau o versiune a cântecului: “Ardealul, Ardealul, Ardealul ne cheamă / Visam de când eram copii / Să trecem Carpații / Ne trebuie Ardealul, / De-o fi să ne-ngroape de vii!”[1].

    Celor 3 strofe originale li s-au adăugat apoi alte 6 (una la început, alte cinci la final), în timpul regimului comunist, de către Cenaclul Flacăra, după cum recunoaște chiar poetul Adrian Păunescu: „(Acesta este) un cântec pe care trebuie să-l aflați, un cântec care trebuie să rămână și în memoria generațiilor următoare așa cum a rămas în memoria corurilor de de țărani din Transilvania, din Finteușul Mare, spre exemplu, unde l-am descoperit; [...] (din acest cântec excepțional) trei strofe sunt ale istoriei și restul le-am scris noi, în vremea noastră, cu gândurile noastre, cu starea noastră de spirit, cu dorința noastră de pace, dar și cu sentimentul ca decurgem dintr-o galerie puternică de înaintași demni.”[necesită citare]

    Versurile adăugate de Cenaclul Flacăra sunt majoritatea adăugiri post-facto, de natură istorică și patriotică, referitoare la Marea Unire de la 1918 (strofa 1: "[...] Un cântec de luptă bătrân ca Unirea / Voi, compatrioți, ascultați”; strofa a 5-a: "Cu săbii făcură Unirea, ce inimi / Spre Alba cu toții mergeam / Toți oamenii țării semnau întregirea / Voința întregului neam"; strofa a 7-a: "[...] Istoria-ntreagă cu lupte și jertfe / "Trăiește-n Unirea de azi“). O modificare în spiritul anti-monarhist al vremii este referirea la "comandantul suprem" din penultima strofă (a 9-a), contrară titulaturii regelui Ferdinand I, în timpul căruia s-a înfăptuit unirea, de "cap al oștirii".[necesită citare]

    RăspundețiȘtergere
  4. Mădălinei Dobrovolschi parcată lângă Maior în SUA – detalii incendiare :

    https://www.bugetul.ro/consiliera-apropiata-lui-iohannis-data-afara-pe-sest-de-la-cotroceni-si-parcata-langa-maior-sua-detalii-incendiare/

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa plecam din tara inainte sa murim bine nu va fi

    RăspundețiȘtergere
  6. Acum pe B1 este o emisiune despre starea armatei cu un general in rezerva care explica situatia deplorabila de inzestrare.Nu avem nici macar o excadrila de F16,tancurile depasite,fregate ar mai trebui macar doua si cand te gandesti ca unii se bucura ca am fi aparati de NATO.Rusii vor intra ca in branza daca vor!Doamne fereste!

    RăspundețiȘtergere
  7. armata romana este foarte prost dotata. sefii sunt ocupati cu spagi si nu au timp de inzestrare care nu le aduce lor profit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Armata romana este plina ochi de burtosi prin birouri cu delegatii cu zecile prin afara , plimba hartii, dau interviuri , au salarii de 7.000 de lei si se inghesuie sa se pensioneze anticipat . Base a facut amirali , vice amirali si generali de flotila pe banda rulanta .

      Ștergere
  8. Dragnea vrea salarii sporite bugetarilor=profitorilor tranzitiei dar armata este subfinantata total atit material cit si a personalului.

    RăspundețiȘtergere
  9. Câţi refugiaţi trebuie să primească România, potrivit planului de relocare anunţat de Comisia Europeană

    https://www.antena3.ro/externe/uniunea-europeana/cati-refugiati-trebuie-sa-primeasca-romania-potrivit-planului-de-relocare-anuntat-de-comisia-418136.html



    Comisia Europeană a anunţat, marţi, că România trebuie să mai primească 3546 de refugiaţi, potrivit planului comun de relocare aprobat de Blocul comunitar şi care are un caracter de obligaţie legală, potrivit unui raport prezentat pe site-ul instituţiei europene.

    Raportul Comisiei Europene arată că România a primit, până la 9 iunie 2017, 45 de imigranţi din Italia şi 589 de imigranţi din Grecia.

    Potrivit cotelor obligatorii de imigranţi stabilite în septembrie 2015 pentru fiecare stat membru, România trebuie să integreze în total 4180 de refugiaţi (1608 în Italia şi 2572 în Grecia).

    Sursă: Mediafax


    Ati inteles bine ca daca se declara ca vor fi 4180 de refugiati , numarul lor va fi cu muuuult mai mare .!!!

    Deci pana acum avem cateva sute din Grecia si vreo 5o de colorati din Africa .

    Dupa vizita la Macron si Merkel , cu siguranta Johannis va bate palma pentru alte cateva mii !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai parca se tot spunea ca nu primim refugiati , acum am luat pe sestache 600 de la greci ??????!!

      Ștergere
    2. Cine stie cate mii or fi , habar nu avem .

      Ștergere
  10. Doane arma asupra diavolilor Crucea Ta o ai dat noua.

    RăspundețiȘtergere
  11. Sa se facă dreptate odată, nu au fost în stare sa analizeze vinovații în 27 de ani ,o jumate de viață de om,e de tot rasul!

    RăspundețiȘtergere

  12. Aventurile rabinului Jacob- cu Louis de Funes

    Catolici, evrei, musulmani fac sarea si piperul acestei comedii

    http://magazinweb.net/film-aventurile-rabinului-jacob-les-aventures-de-rabbi-jacob-1973.html


    Vizionare placuta !

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu are legatura cu topicul, dar este frumoasa:

    https://www.youtube.com/watch?v=JRun1qQEXkE

    "Gobinday Mukanday Udaray Apaaray Hariang Kariang Nirnaamay Akaamay"

    "Puterea care susține, care eliberează, ilumineaza, fără sfârșit, distrugatoare și creatoare, fara nume, fara dorință."

    Ajuta la elimina blocajelor/erorilor din trecut. Protejeaza si purifica campul magnetic al persoanei, facand facila astfel linistirea. In afara ca ajuta la curatarea subconstientului, ea echilibreaza emisferele creierului, aducand compasiune si rabdare celui care o canta/asculta.

    RăspundețiȘtergere
  14. Dna Maria am si eu o intrebare.Exista oznuri negre?
    Mie mi se pare ca as fi vazut in zbor si nu stiu daca sunt ozn.

    RăspundețiȘtergere
  15. Cred ca s-au înmulțit ozneurile pe cerul nostru am vazut unul in seara asta era luminoasa si zbura in jos cu viteza. Nu erau atât de multe inainte ca acuma.Cred ca sunt mii daca nu ma însel după ora 22 apar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 22:37 In ce zona locuiti?...judetul,orasul?...in Bucuresti sunt atatea blocuri ca nu vezi decat Antena 3

      Ștergere
    2. Nu stiu ce sa zic..In biblie D-zeu spune clar ca nu trebuie sa avem incredere de ce o sa vedem pe cer!!!Sunt in dubii cu acesti extraterestri..Nu stiu daca ne vor binele sau nu..Tind sa cred ca nu...Am vazut multe documentare cu oameni rapiti de acesti omuleti grii..Oameniilor li s-au facut foarte multe experimente si au umblat si la structura Adn..Eu zic sa avem incredere numai si numai in D-zeu si Iisus si numai ce ne arata divinitatea!!!Sper sa ma insel dar aceste creaturi venite din univers pot fii demoni..si sunt foarte inselatori..Nu mai credeti ca totul e ok si frumos tot ce vine din univers!!!Eu cred ca D-na Maria are niste viziuni profunde si frumoase cele legate de D-zeu,dar cele venite din partea omuletiilor grii..ma abtin..nu am incredere in ei.Cred doar in D-zeu si in puterea Lui!!!Si in minuniile Lui!!!

      Ștergere
    3. Anonim14 iunie 2017, 00:56 nu toata lumea locuieste la bloc si la Bucuresti. De aici de unde sunt eu este spatiu verde larg deschis asa ca pot observa orice misca pe cer. Campie si ses oriunde vezi cu ochii.Nu are importanta locatia.Doar ca imi pun unele intrebari vizavi de aceste oznuri pentru ca in ultimul timp se observa tot mai des lumini in miscare si sunt OZNURI le recunosc deja pentru ca aceste lucruri mi se arata si in vis frecvent.

      Ștergere
  16. 21,22 ai experiente bune ,dar incearca acasa seara unde poti sa-ti conduci mental viziunea in timp si spatiu sa calatoresti.Gindul tau era acasa de aceia ai vazut asta ,dar poti sa incerci si alte destinatii-craciun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Craciun ! Sper sa reusesc !
      Sa ai o zi pe placul tau!

      Ștergere
  17. Este un mesaj de Avertizare si Adunare pt razdoi.
    1 Sfantul Arsenie a spus ca ROMANIA VA FI RUPTA IN 3 ARDEALUL LA UNGURI,MOLDOVA LA RUSI SI DOBROGEA LA BULGARI.LA FEL SI GEORGETA FLOREA a scris ca intai ARDEALUL,dupa care celelante.DUMNEZEU NE TRIMITE PRIN UNI MESAGERI AVERTIZMENTE DE INTOARCERE LA CREDINTA.

    RăspundețiȘtergere
  18. Deja -viu este o senzatie ca ai mai vazut aparuta ulerior,explicata prin o senzaie data de o particularitate a creerului ,dar aici era alceva fiind vorba de o viziune-premonitie confirmata ulerior.Sint lucruri diferite-craciun

    RăspundețiȘtergere
  19. Posibil ca Ardealul nostru sa fie atacat si armata avand "batalioane plapande " sa nu il poată apăra

    RăspundețiȘtergere
  20. 8,45 ideia e buna dar as exprima-o altfel,atacul mai poate venii din est ,sud si nord-vest, iar trecerea batalioanelor sa se faca ca ultma baza de aparare ,arcul Carpatilor asezat ca o cetate,deci o retragere strategica pentru aparare pe un front mai scurt,pe masura armatei'plapinde' dar un teren natural greu de cucerit care poate intirzia invadatorul sa zicem pina la invingerea lui in Europa-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  21. https://www.youtube.com/watch?v=idPV3IJMev4
    (Parodie)Armata Romaniei

    RăspundețiȘtergere
  22. Stati drepti si luati aminte !

    RăspundețiȘtergere