duminică, 25 septembrie 2016

SFÂNTA EVANGHELIE , DIN DUMINICA A 18 A DUPĂ RUSALII !

                                          La  Sfânta şi Dumnezeiasca  Liturghie,
                       Sfânta  Evanghelie  de  la  Luca !

                                                            (V, 1-11 )

                      
                                                 

În vremea aceea şedea Iisus lângă lacul Ghenizaretului şi a văzut două corăbii oprite lângă ţărm ,iar pescarii ieşiseră din ele şi-şi spălau mrejele. Intrand în corabia care era a lui Simon ,l-a rugat s-o depărteze puţin de la uscat;apoi, şezând în corabie ,învăţa din ea mulţimile. Iar când a terminat de vorbit , i-a zis lui Simon : depărteaz-o la adânc şi aruncaţi mrejele voastre , ca să pescuiţi. Atunci ,răspunzând Simon , I-a zis : Învăţătorule ,toată noaptea ne-am ostenit şi nimic n-am prins ; dar, la porunca Ta , voi arunca mreaja. Şi făcând  ei aşa, au prins mulţime de peşti ,încât li se rupeau mrejele. Deci au făcut semn tovarăşilor ,care erau în cealaltă corabie, ca să vină să le ajute.Şi au venit şi au umplut amândouă corăbiile, de erau gata să se scufunde .
                         
                                       
 Iar Simon Petru , văzând aceasta,a căzut la picioarele Lui Iisus şi I-a zis : du-Te de la mine, Doamne,căci sunt om păcătos ;pentru că îl cuprinsese spaimă pe el şi pe toţi cei care erau cu el, din pricina pescuitului atâtor peşti pe care îi prinseseră ; tot aşa şi pe Iacob şi pe Ioan , fiii lui Zevedeu , care erau tovarăşii lui Simon. Atunci Iisus a zis către Simon :nu-ţi fie frică ; de acum înainte vei fi pescar de oameni. Şi,trăgând corăbiile la uscat ,au lăsat totul şi au mers după Dânsul.
SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ  ŢIE ! 

                              
                               
Dragii mei, nu uitaţi că Sfânta şi Dumnezeiasca Evanghelie ne mângâie şi ne vindecă rănile sufletului şi durerea inimii, numai participând cu dragoste,si din dragoste, la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, din fiecare Duminică Sfântă şi la fiecare Sărbătoare Sfântă. Sa fim buni, sa fim milostivi, sa ne iubim Aproapele , aici însemnând străinul de pe strada, de pe oriunde, şi să împlinim Poruncile Domnului.
Făcând aşa, vom dobândi încă din această viaţă grabnic trecătoare, un loc în Împărăţia Lui Dumnezeu, şi ne vom veseli pururea, în Gradina Maicii Domnului, în Gradina Raiului!
Să aducem prinos de multumire ,slava şi închinare Prea Sfintei Treimi şi Maicii Lui Dumnezeu, Pururea Prea Curata Fecioara Maria.
                                           AMIN !
                         Cu dragoste, Maria.  

9 comentarii:

  1. Doamne ajuta! Sa ne fie de folos. AMIN

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumim ptr sfaturile pline de înțelepciune!Vă îmbrățișez!🤗

    RăspundețiȘtergere
  3. SUFLETE DRAG,porti numele Sfintei feciore,MARIA .Iata cuvantul dumneaei din data de 21 septembrie;O,FIULE DOAMNE,DUMNEZEULE FIU,mult ai pus peste Israel,dar el si-a aratat necredinciosia fata de Tine si fata de parinti si a ramas cu ingamfareapana azi.La fel este si norodul crestinesc de ieri si de azi,caci TU ai zidit la inceputul TAU pe pamant cu noi,ai zidit biserica TA si ai intarit-o,pe stalpi tari pe apostoli credinciosi si sfinti prin iubire si prin iubirea lor cea plina de pocainta ,iar cei de dupa ei n-au mai lucrat ca si ei,ci aproape toti prin vreme s-au imbolnavit de dor de slava si de bani si TE-au tot lovit cu dureri si cu rusine,DOAMNE.Ca si Adam in rai isi acopera acestia intunericul pacatelor lor si stau ei in fata cerului necuratiti de pacat,si toate acestea se petrec pe pamant inaintea ta din lipsa temerii de DUMNEZEU si de faptele cele pacatoase ale lor ,ale oamenilor si ale pastorilor de peste ei,si care numai nume de pastori mai poarta,dar de pastorit nu pastoresc , nu seamana cu TINE si cu ucenicii TAI ,cei plini de pocainta si de jertfa cu suferinta , DOAMNE,caci cei ce n-au temere de DUMNEZEU si de faptele cele pacatoase ale lor,ale oamenilor si ale pastorilor de peste ei,si care numai nume de pastori mai poarta,dar de pastorit nu pastoresc,nu seamana cu TINE,si cu ucenicii TAI cei plini de pocainta si de jertfa cu suferinta,DOAMNE ,caci cei ce n-au temere de DUMNEZEU au ascunderi,iar ascunderile sunt intuneric ,si nu este lumina in ei din pricina ascunderilor lor in ei insisi.Si cum sa scape ei de acest intuneric decat prin temere de DUMNEZEU si mai ales prinpocainta,asa cum sfintii TAI LUCRAU VIATA PENTRU EI si sfintenie prin pocainta,mereu,mereu pocainta ,O,DOAMNE/ Fa bine,suflete drag si indeama-i pe toti sa citeasca din CUVANTUL LUI DUMNZEU de la CETATEA SFANTA NOUL IERUSALI,SI MARE BINE O SA LE FACI SI PRIN ACEASTA MULTA LUMINA VEI ADUNA IN CORPUL TAU DE LUMINA .AMIN.MULTUMESC FRUMOS.

    RăspundețiȘtergere
  4. SUFLETE DRAG,INDEAMNA-I SA CITEASCA SI MAREA EVANGHELIE DUPA IOAN DE IACOB LORBER,SI CARTILE LUI EUGEN NICOLAE GASCA,SI CARTILE DOAMNEI GEORGETA FLOREA SI NU-TI MAI PERDE VREMEA,SUFLETE DRAG CU CELE CE SUNT NEZIDITOARE,CA MI-AM PIEDUT-O EU DESTUL SI PENTRU TINE.ET ROG SA NU TE SUPERI PENTRU SFATUL UNUIA TERCUT PRI MULTE.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si-i mai tot trece,Anonim 15:00, pana iesi de sub unele influente de-ale lui Lorber end Co.:)

      Ștergere
  5. An 15;00 ,cine este acest "suflet drag " care sa ne îndemne sa citim :lorber, nicolae gâscă, georgeta florea, si or mai fi...?.
    Daca tu te ghidezi in viața după ce au scris acestia ,esti pe o cale rătăcită.

    RăspundețiȘtergere
  6. Suflet drag 15:00,te indemn sa citesti Biblia-Cuvantul lui Dumnezeu,restul...nu iti sunt de folos pt mantuirea sufletului
    Dumnezeu sa te binecuvanteze!

    RăspundețiȘtergere
  7. Suflet drag, te indemn sa iti faci un examen de constiinta serios, sa te duci la duhovnic sa te marturisesti si sa apuci calea dreptei credinte.
    E bine ca citesti si te informezi, insa doar in biserica adevarata iti vei gasi alinare. Iisus Hristos a murit ca sa fii si tu mantuit.

    RăspundețiȘtergere