luni, 5 noiembrie 2018

EPIDEMIE DE RUJEOLA ???


           4 Noiembrie 2018,ora 6,11 dimineata !

                          Dragii mei,

În aceasta dimineata,ma trezeste un glas care spune tare asa:

                  "Asta va fi ."
Clipă în care,vad un cabinet medical,iar pe o masuta speciala sta un bebelus care are numai buchete de bubite rosii pe faţă si pe trupsorul lui fraged.


Imagini pentru RUJEOLA COPIIImagini pentru RUJEOLA COPII.

Afara pe holul de la intrarea in Cabinetul medical se auzeau multe plansete de copii si vedeam mămici cu bebelusi in brate,mamici cu ,copilasi de manuta,toti cu bubite rosii ca de foc pe faţă,trup si mânute.
Din păcate fratilor,vom auzi de o izbucnire a unei Epidemii de Rujeola la copii.
Trebuie sa avem mare grija dragii mei, ca la primele simptome ale Rujeolei sa mergem cu Pruncii de urgenta la medic.
Sa nu stam cu ei acasa si sa-i tratam după ureche,după cum ne spunea bunica.
RUJEOLA la copii ,poate da grave complicatii care pot duce chiar la moartea bebelusului.
Iata cateva Informatii despre RUJEOLA la copii:
Rujeola, boala a copilariei denumita popular si pojar, este o boala infectioasa extrem de contagioasa, cauzata de un virus.
Desi simptomele usor de identificat ale bolii sunt cutanate, rujeola fiind asociata cu o eruptie de pete rosii mici, infectia este in realitate de natura respiratorie si poate duce la complicatii precum pneumonia sau encefalita (inflamatie a creierului).

Simtomele initiale ale rujeolei la copii includ:

  • febra mare
  • rinoree (secretii nazale apoase)
  • tuse
  • ochi rosii
  • lacrimare abundenta
  • fotofobie (sensibilitate la lumina)
  • dureri in gat, iritatie a gatului
  • inflamarea amigdalelor
  • lipsa poftei de mancare
Dupa 2-3 zile de la aparitia acestor simptome, rujeola se manifesta de regula prin:
  • pete Koplik in partea din spate a gurii (nu e obligatoriu sa apara)
  • o eruptie la nivelul pielii, care de regula apare intai la nivelul fetei, pe langa linia parului, pe frunte, ca apoi sa se extinda catre gat, trunchi, maini si picioare.
  • odata ce eruptia apare, febra poate depasi 40 de grade, iar simptomele dureaza in medie 2 saptamani din momentul in care rujeola incepe sa se manifeste.

Tratament

Pentru rujeola nu exista un tratament dedicat, ci se aplica o forma de tratament menit sa amelioreze simptomele. In aceasta perioada este necesar sa va asigurati ca cel mic este bine hidratat, se odihneste bine, iar daca febra este foarte mare si provoaca disconfort, ii puteti da un medicament antipiretic, precum ibuprofenul.
Foarte important!
Niciodata sa nu administrati aspirina unui copil ce are o infectie virala. Administrarea aspirinei in asemenea infectii este asociata cu sindromul Reye.
Copiii cu rujeola trebuie monitorizati de medicul de familie, pentru a putea preveni si interveni in cazul complicatiilor, care pot necesita internare.

Preventie

Cea mai buna forma de preventie a rujeolei la copii este vaccinarea, conform schemei de imunizare stabilita de medicul de familie. Nou-nascutii sunt in general protejati de anticorpii mamei pana la 6 luni, insa acest lucru nu e garantat, fiind totusi supusi riscului de a lua rujeola.
Imunizarea impotriva rujeolei se face dupa 12 luni, iar in unele cazuri pot exista reactii adverse in 6-12 zile de la vaccinare, precum o eruptie similara cu cea prezenta in rujeola. Eruptia nu este insa contagioasa si dispare de la sine.
Cand este contraindicata vaccinarea?
Vaccinul impotriva rujeolei nu ar trebui administrat femeilor insarcinate, copiilor cu tuberculoza, leucemie sau cancer, persoanelor cu un sistem imunitar slabit si copiilor despre care se stie ca au alergie la una din componentele vaccinului.

Cat este de contagioasa rujeola?

Pojarul este o boala extrem de contagioasa: 90% din persoanele nevaccinate impotriva rujeolei vor lua boala stand in apropierea unei persoane bolnave. Rujeola se raspandeste aerogen (prin aer) sau prin contact direct cu o persoana bolnava. Virusul rujeolic poate avea o perioada de incubatie de pana la 8-10 zile. Copiii infestati cu rujeola sunt contagiosi incepand cu ~2 zile inainte de aparitia simptomelor si pentru 6-7 zile dupa aparitia eruptiei.

Persoane vulnerabile

Toate persoanele care nu au facut boala sau nu sunt vaccinate sunt predispuse la rujeola, in cazul contactului cu o persoana infestata, iar riscul creste considerabil in cazul epidemiilor.
Cu toate acestea, exista categorii cu o vulnerabilitate mai ridicata: copiii neimunizati sau neimunizati inca, femeile insarcinate, persoanele subnutrite sau care dintr-un motiv sau altul au o imunitate deficitara.

Cand e cazul sa chemati medicul?

Sunati cel putin doctorul de familie imediat daca aveti suspiciuni de rujeola la copii.
Este esentiala o atentie speciala si reprezinta o urgenta cazurile in care:
  • cel mic este bebelus
  • i se administreaza un tratament imunosupresor
  • are tuberculoza, cancer sau orice alta boala ce afecteaza sistemul imunitar
Sursa articol: kidshealth.org 

                                       Cu dragoste,Maria.

P.S.



 !!! ESCROCII NU AU LIMITE ! NU CUMPARATI AMULETE SAU CARTI CU RITUALURI , TRIMISE DE ESCROCI IN NUMELE MEU !

                      Prieteni dragi,
La SALA DALLES -ANTICARIAT ,am lasat cateva CARTI din toate cele 3 volume.
35 lei ROMANIA VIITORUL al DOILEA IERUSALIM :
Fotografia postată de Maria Ghiorghiu..
15 lei VIATA EXTRATERESTRA :

Fotografia postată de Maria Ghiorghiu..
28 Lei primul volum din 2016 :

https://1.bp.blogspot.com/-hygcXuHRA-w/V7oIhxgiXoI/AAAAAAAAAEQ/J-58X6g3fskjoLAy8-aH65tX4fJIVgyOgCLcB/w530-h374-p/14111967_650437155116702_1428354742_n.jpg.

DONATORII sunt rugati sa sune  la 0747226236 si vor primi toate CARTILE absolut GRATUIT !
Cititorii si doritorii pot suna tot la cest numar pentru a ne da toate datele,ca sa le trimitem CARTILE dorite prin posta sau fan curier.
Si totusi ,daca nu ati reusit sa ajungeti la LANSAREA din 11 - 12 august,puteti merge ca sa va procurati CARTILE dorite de la ANTICARIAT.
Deasemenea,ma puteti suna la 0747226236,pentru COMANDA CARTI,sau imi puteti scrie in privat pe Facebook : Maria Ghiorghiu.ro ,si pe maill : mariatecuci61@yahoo.com.
Va multumesc din inima !
Cu dragoste,cu iubire si cu aleasa recunostinta pentru voi toti cititorii Blogului DUMNEZEU EXISTA -MARTURII ,dar si pentru toti Prietenii de pe FACEBOOK si nu numai.
Iata dragilor si site/ul pe care puteti comanda Cartile,dar si linkul in care gasiti Contul bancar pentru DONATII ,pentru editarea urmatoarelor 2 volume la care m-am si apucat de scris :

Contul pentru strainătate:

Cod Bic Raiffeisen Bank : RZBRROBU 

Cod IBAN: RO71 RZBR 0000 0600 1504 

7307

sau prin WESTERN UNION :

Maria Ghiorghiu -România , unde vă va da

 un numar mai

 mare, si mi-l puteti scrie in privat pe

facebook, sau pe 

maill mariatecuci61@yahoo.com. 

Contul pentru România:

 Cod IBAN: RO71 RZBR 0000 0600 

1504 7307



Iata si site-ul pentru cumpararea CARTILOR ,dar ,

DONATORII sunt rugati sa sune 

 la 0747226236 si vor primi toate CARTILE

 absolut GRATUIT !

https://adevarulduhuluisfant.ro.
Dati clik pe - dreptunghiul in care scrie Comenzi.
Iata:

14 comentarii:

  1. Sa speram ca ceea ce ati vazut este rujeola, nu carecumva sa fie o alta boala! Parerea mea ca s-a stricat un echilibru de cand s -a introdus vaccinul. Intrebati-i pe cei care au facut aceasta boala,nevaccinati si nascuti inainte de 1989 si c4ed ca majoritatea vor raspunde ca au facut aceasta boala cam in jurul varstei de 6-8 ani.eu una am facut rujeola si sper ca si copilul meu sa o faca. Exista pe lumea asta boli mult ma grave decat rujeola. Multa sanatate si un sistem imunitar călit. Emi

    RăspundețiȘtergere
  2. Directorul medical al Spitalului Militar din Constanța a uitat două foarfeci de 16 cm în burta unei paciente de 61 de ani!

    Isprăvile colonelului Gheorghe Ștefan sunt probate cu documente medicale, furnizate publicului de apropiați ai pacientei Libertatea publică azi două cazuri care au afectat definitiv viața unor paciente.

    - În timpul unei manevre chirurgicale greșite, constănțeanca A.D. suferă o hemoragie masivă.
    Ca să fie salvată, după câteva săptămâni i se scoate un rinichi, iar familia susține că i se ascunde adevărul.
    - A doua pacientă, o femeie de 61 de ani, are o stare proastă accentuată după două operații succesive greșite, prima o intervenție laparoscopică la bilă.
    Nimeni nu știe ce se întâmplă, până când la Computer Tomograf i se descoperă două foarfeci medicale de câte 16 cm, uitate de medic în abdomen!
    Ambele cazuri au fost operate de Gheorghe Ștefan, șef Secție chirurgie și director medical la Spitalul Militar de Urgență Constanța.
    Riscurile stârnite de intervențiile lui au ajuns atât de departe încât cei care cunosc situația au decis să pună la dispoziția Libertății probele erorilor medicale.


    Cu medicul Gheorghe Ștefan a vorbit o singură dată, după operație.

    „A venit la mine, mi-a spus că a salvat-o și mi-a luat plicul”, povestește Aura S.

    Mama sa, A.D., 65 ani, constănțeancă, se internează în aprilie 2018 cu diagnosticul de ruptură de perineu și este operată de medicul Gheorghe Ștefan.

    Chirurgul alege abordarea vaginală și, în timpul operației, scapă din pensă uterul, care se retrage în abdomen, ca și artera uterină.

    Rezultă o hemoragie masivă!

    Chirurgul e chiar directorul medical al spitalului

    După două ore de panică, pacienta intră în șoc hipovolemic, cu pierdere de 3 litri de sânge, hemoglobină 2.

    Chirurgul intervine abdominal și „suturează grosolan tot ce prinde”, după cum descrie intervenția unul dintre ceilalți medici care au supravegheat pacienta.

    Mai multe cadre medicale, sub protecția anonimatului, au confirmat cazul pentru Libertatea. Asta pentru că doctorul și colonelul Gheorghe Ștefan, 60 de ani, este șeful Secției de chirurgie generală și directorul medical al Spitalului Militar de Urgență Constanța.

    Colonelul Gheorghe Ștefan, director al Spitalului Militar din Constanța

    Două operații cu mari suferințe

    „În toți acești ani, medicul Gheorghe Ștefan a avut și are el însuși o condiție medicală, inclusiv o dezlipire de retină la ochiul stâng rezolvată abia în septembrie 2018, care îi afectează capacitatea profesională. Conducerea știe, noi știm, dar pacienții nu știu, și ei sunt cei care suferă”, explică una dintre sursele ziarului.

    Actele medicale și relatările familiilor pacienților, aflate în posesia ziarului, descriu două cazuri în care operațiile directorului medical al spitalului din Constanța au fost urmate de consecințe grave pentru bolnavii săi.

    „Mi-au spus că i-au ciupit artera care duce la inimă”

    Primul caz e chiar cel cu care a început articolul, al A.D., pacienta de 65 ani cu hemoragie masivă din timpul intervenției directorului Gheorghe Ștefan.

    Relatarea familiei întregește afirmațiile medicilor.

    „După ce mama a ieșit din sala de operație și a fost dusă în Terapie Intensivă, medicul care a venit să vorbească cu mine a fost anestezistul. El mi-a spus că au apărut niște complicații în timpul operației, că i-ar fi scăpat uterul în abdomen și că i-a fost ciupită și artera care duce la inimă, dar că șansele sunt favorabile”, își amintește Aura S., fiica pacientei A.D.

    „Mamei i-a fost indusă coma și abia după câteva zile bune am reușit să vorbesc cu ea. Mi-a povestit că a fost tăiată pe burtă pe viu, pentru operația inițială fiindu-i făcută anestezie rahială, și că a țipat de durere, după care a leșinat și mai departe nu-și mai aduce aminte nimic”.

    „Ca să repare, alt medic i-a extirpat mamei rinichiul”

    „Recuperarea postoperatorie a mamei nu a evoluat bine și după două săptămâni am fost chemată de urgență la spital și mi s-a spus că a apărut o complicație la unul dintre rinichi”, rememorează fiica bolnavei.

    RăspundețiȘtergere
  3. 2.
    „Un cadru medical mi-a spus că la ecografie se vede că, în urma intervenției chirurgicale, i-a fost obturat ureterul și că rinichiul drept a început să se necrozeze. Mama a fost transferată la Secția de urologie a Spitalului Județean de Urgență, unde i s-a făcut CT, dar aici mi-au spus că nu se vede prea bine problema, că rinichiul se vede în umbră, bla, bla. A fost băgată imediat în sala de operație”.

    Familia nu se aștepta la un asemenea verdict și primește vestea ca un șoc.

    Eroarea de la prima intervenție impune scoaterea unui organ!

    „După operație, chirurgul Osman Sezghin ne-a spus că a trebuit să-i extirpe rinichiul drept, care ajunsese plin de puroi, și că ar fi fost o suferință mai veche”, continuă Aura S.

    „Ne-au ascuns adevărul!”

    Aura S. susține că, în săptămânile și lunile de confuzie și caznă începute în primăvara acestui an, versiunea spitalului a fost însoțită de adevărul nerostit oficial, dar împărtășit lor de către „tot personalul clinicii”.

    Oamenii spitalului sunt cei care acum au decis să vorbească.

    „Deși medicii Gheorghe Ștefan și Osman Sezghin ne-au ascuns faptele, am știut de la asistente și alți medici tot ce s-a întâmplat în sălile de operații de la început și până la sfârșit. Am știut că Gheorghe Ștefan nu a stăpânit abordarea pe cale vaginală și complicația la rinichi a fost cauzată de el deoarece a ligaturat din greșeală și uretera”, relatează fata pacientei A.D.
    Ea adaugă faptul că solidaritatea medicală a acționat în pofida adevărului la care mama ei, ca pacient, are dreptul.

    „Medicul Osman a fost recomandat chiar de chirurgul Ștefan, care este prieten cu el. Osman i-a reparat, într-adevăr, greșeala lui Ștefan, nici el nu ne-a spus adevărul, și cea care a plătit a fost mama, care a rămas fără un rinichi! Și medicul Osman ne-a luat plicul fără nicio reținere”
    – Aura S.

    Cum explică faptul că nu au făcut nimic

    De ce nemulțumirile ajung la alți medici și numai rareori familiile merg la Colegiul Medicilor sau în instanță?

    E întrebarea pe care o punem Aurei S.

    RăspundețiȘtergere
  4. 3.
    Cum gândește familia unui pacient care pierde un rinichi?

    „Am vrut să fac plângere atunci, chiar luasem legătura cu un avocat, dar am fost copleșită de necaz în acele zile și după ce am văzut-o pe mama acasă nu am vrut să mă mai gândesc la acei medici. Deși, în țara asta ei nu pățesc niciodată nimic, tot o să-l reclam pentru a nu mai nenoroci și alți pacienți”.

    Situație de nesuportat chiar de către doctori

    Echipa de investigații gsp & Libertatea a evitat să facă o obișnuință din expunerea cazurilor de malpraxis, cu excepția situației în care recurența lor într-un spital sau la un medic se transformă într-o problemă cronică.

    Investigațiile erorilor medicale sunt neclare pentru că faptele sunt greu de determinat în epicentrul durerii familiilor. Pacienții afectați și rudele lor împietrite de durere omenească arată cu degetul în toate direcțiile.

    Și, de regulă, cazurile de malpraxis ajung în blocajul „pacientul spune” contra „doctorul spune”.

    Însă în Spitalul Militar de Urgență din Constanța, instituție cu o bună reputație, situația directorului medical Gheorghe Ștefan face implozie chiar în aceste zile.

    Iar la iveală iese și al doilea caz. Dosarul e mai vechi, dar lucrurile atât de frapante trebuie făcute publice.

    „Două corpuri străine cu diametrul axial de 158 mm în cavitatea abdominală”!

    Pacienta M.B., 61 de ani, se internează pe 18 octombrie 2012 la Spitalul Militar, aflat la câteva sute de metri de cunoscuta plajă „3 papuci”.

    Și această bolnavă e constănțeancă.

    Urmează o operație de colecistectomie laparoscopică, eliminarea vezicii biliare, pe care o face doctorul Gheorghe Ștefan.

    Postoperator, pacienta suferă complicații, fiind diagnosticată cu „eventrație cu subocluzie intestinală”, așa cum indică documentele medicale.

    Pe limba noastră, mușchii cusuți după prima operație au cedat și intestinele au început să iasă din cavitatea abdominală sub piele și s-au și strangulat.

    RăspundețiȘtergere
  5. 4.
    Femeia e reoperată de urgență.

    Aceasta este o reconstituire a ziarului Libertatea

    „Două corpuri străine cu diametrul axial de 158 mm în cavitatea abdominală”!

    Starea pacientei nu se îmbunătățește. Pe 13 noiembrie este supusă unei tomografii computerizate.

    Când citesc rezultatele, apare perplexitatea medicilor, însoțită de oroare!

    Potrivit concluziilor examenului CT, pe care le publicăm, în corpul pacientei sunt descoperite „două corpuri străine radioopace (foarfece) cu diametrul axial de 158 mm în cavitatea abdominală: hipocondru drept și fosa iliacă dreaptă”.

    Sunt foarfeci medicale de 16 centimetri uitate de chirurgul Gheorge Ștefan în burta pacientei! Două instrumente chirurgicale identice.

    O foarfecă se află în zona ficatului. Cealaltă, în zona apendicului.

    Două instrumente medicale, simptomul unui lapsus nu al unui om, ci al unui sistem, cu tot ce înseamnă norme, protocoale și, mai ales, asumarea responsabilității.

    Contactată de ziar, spre deosebire de primul caz, când fiica a furnizat detalii, familia lui M.B. nu a dorit să comenteze.

    Rămân documentele medicale pe care le publicăm, asigurând anonimatul pacientei.

    Rezultatul analizei CT prin care au fost reperate cele două foarfeci uitate în burta pacientei

    „Operează laparoscopic, deși nu deține atestat”

    RăspundețiȘtergere
  6. 5.
    Bolnava cu două foarfeci uitate în abdomen este operată pentru a treia oară, la trei săptămâni după a doua intervenție, tot de doctorul Gheorghe Ștefan pentru „corp străin restant intraabdominal”.

    Evoluția postoperatorie decurge favorabil și pe 4 decembrie, în fine, pacienta pleacă din spital, iar pe biletul de externare apare întocmai derularea actelor medicale.

    „Medicul Gheorghe Ștefan operează laparoscopic, deși nu deține atestat pentru chirurgie laparoscopică”, susține o sursă apropiată chirurgului.

    „Aceste două cazuri sunt, într-un mod trist, cu final fericit pentru că pacientele trăiesc. Dar sunt multe alte cazuri în care fie directorul medical Ștefan amână nepermis de mult intervenția chirurgicală, fie niciun medic nu mai poate repara nimic”, adaugă aceasta.

    Biletul de ieșire din spital al pacientei, operată de același medic care i-a uitat în burtă cele două foarfeci

    Spitalul așteaptă aprobarea de la București să răspundă

    Ziarul a contactat conducerea Spitalului Militar de Urgență din Constanța.

    La cerere, Libertatea a trimis prin email întrebări pentru directorul spitalului, colonelul Aurel Trană.

    „Trebuie să solicit de la București permisiunea să răspund. Același lucru este valabil și pentru Gheorghe Ștefan, ambii fiind și cadre militare”, a explicat managerul Trană.

    Până în momentul publicării articolului, nu a sosit nicio reacție oficială.

    Când apar documente medicale nu mai e un joc de-a „pacientul spune” și „doctorul spune”.

    E povestea unei femei rămase fără rinichi și a unei alte femei cu două foarfeci în plus, lăsate involuntar în abdomen și descoperite abia la tomograf.

    Dar e și povestea amestecului nostru de bine și rău și a fricii că, încet, încet, românii rămân la mâna unor fapte medicale mediocre și de necontrolat.

    „Pacientul englez”

    Directorul medical Gheorghe Ștefan nu e singur în această istorie de calvar.

    Există în „Pacientul englez”, cartea lui Michael Ondaatje, care a primit în 2018 titlul de cel mai bun roman distins cu The Man Booker Prize în ultimii 50 de ani, un moment în care pilotul prăbușit și ars își amintește cum îl îngrijeau locuitorii deșertului.

    Pe jumătate mort, cu gingiile și buzele distruse, el primea de la beduini curmale mestecate și înmuiate în gurile lor.

    Pacientul englez nu-i vede și abia că îi aude pe salvatorii săi.

    Sub „altarul de pânză” în care stă bărbatul, ziua și noaptea deșertului sunt la fel.

    Pilotul începe să-i distingă pe beduini după gustul salivei, amestecat în curmalele „pe care le treceau în gura mea”.

    Chiar dacă e director medical, Gheorghe Ștefan e, la rându-i, îmbucătură într-un sistem mai mare.

    Ne privește pe toți

    Șefii l-au ascuns ani de zile pe colonelul chirurg, șocul pacienților l-a protejat și colegii au tăcut, până când și-au găsit acum curajul să producă probele pe care ziarul le-a captat, le-a verificat și le dă mai departe.

    Într-un fel, toți suntem prinși în istoria greșelilor din Sănătate, care se îndesește pe zi ce trece.

    Sigur, există infinit mai multe diagnostice corecte și fapte medicale substanțiale decât cazuri de malpraxis.

    Dar, sentințele din tribunale o mărturisesc, erorile încep să stârnească reacții de la pacienți și de la corpul medical.

    Pentru că, de fapt, cu toții devenim pacienți, cu toții dăm și primim șanse la viață.

    Ne mestecăm fructele suferinței unii altora, medici și bolnavi, le trecem dintr-o gură în alta și sperăm să nu ajungem una dintre primele țări care să voteze „mai bine Inteligență Artificială decât medic!”.

    La dilemele urgente ale viitoarelor câteva decenii, un răspuns furios nu ajută cu nimic.

    https://www.libertatea.ro/ultima-ora/directorul-medical-al-spitalului-militar-din-constanta-a-uitat-doua-foarfeci-de-16-cm-in-burta-unei-paciente-de-61-de-ani-2444580?utm_campaign=Antena3-articol&utm_source=antena3.ro&utm_medium=widget

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa le fie rusine acestor incompetenti , acestor criminali !
      In ce tara traim , oameni buni ?

      ,,Șefii l-au ascuns ani de zile pe colonelul chirurg, șocul pacienților l-a protejat și colegii au tăcut, până când și-au găsit acum curajul să producă probele pe care ziarul le-a captat, le-a verificat și le dă mai departe.''

      Sa ne fereasca Dumnezeu sa ajungem pe mana astora !

      Ștergere
    2. Adica dam spaga medicului sa ne lase amintire in noi 2 instrumente medicale !!! Era baut cand a intrat sa opereze ? Cel mai grav este ca s-a stiut si au ascuns , ca restul medicilor au fost complici la tot ce se intampla . Si vrem in Europa sa ne tragem de sireturi cu ceilalati !! La 60 de ani beat si chior cum sa mai faci chirurgie ???

      Ștergere
  7. Realitatea crudă de la Spitalul Universitar: Peste 570 de infecții nosocomiale, raportate în 8 luni


    Directoarea Spitalului Universitar din București, Adriana Nica, a declarat, duminică, că de la 1 ianuarie 2018 până la 1 august, în unitatea pe care o conduce au fost raportate peste 570 de infecții nosocomiale, din aproape 30.000 de bolnavi tratați.

    „Există un departament special la nivelul Spitalului Universitar, cu specialiști în epidemiologie, care fac controale permanent, conform unui plan zilnic, săptămânal, lunar, trimestrial, pentru a identifica zonele cu risc și pentru a lua măsuri să limităm răspândirea unor bacterii, dacă acestea se constată că sunt prezente într-un anumit loc”, a declarat, duminică, Adriana Nica, directoarea SUUB, în contextul în care în luna august s-a descoperit o bacterie într-un filtru la o sală de operație.

    „Era o bacterie care a fost identificată pe un filtru, dintr-un spălător, dintr-o sală de operație dedicată operațiilor cronice. A fost perioada dedicată zilelor libere, începând cu 15 august, iar când se presupunea că trebuie să înceapă activitatea în sala respectivă, s-au recoltat probe, așa se face de fiecare dată. S-a identificat bacteria, s-a luat măsura închiderii acelei săli, tocmai pentru a nu răspândi bacteria și nu s-a operat timp de o săptămână”, mai susține Nica.

    Potrivit șefei SUUB, bacteriile există în toate spitalele mari din lume, sugerând faptul că infecțiile nosocomile sunt inevitabile.

    „Bacteriile există. Un pacient aflat într-o stare critică, la terapie intensivă, și necesită intubație și ventilație mecanică, în toate cărțile de terapie intensivă scrie că în 48 de ore apare pneumonia asociată ventilației mecanice. Da, este considerată o infecție nosocomială, dar este un rău care apare, însă trebuie să salvăm viața bolnavului, și preferăm să-l ținem intubat și să facem profilaxie pentru respectivele bacterii, care știm cu precădere că pot ajunge să determine o pneumonie, și să salvăm bolnavul”, a mai precizat Nica.

    Directoarea Spitalului Universitar a pezentat și un raport al infecțiilor asociate actului medical (infecțiile nosocomiale) depistate în această unitatea medicală.

    „Până la 1 august 2018, de la 1 ianuarie 2018, au fost raportate peste 570 de infecții asociate actului medical, din aproape 30.000 de bolnavi tratați”, a mai declarat Adriana Nica.

    RăspundețiȘtergere
  8. O sa ajungem sa ne fie frica sa mai mergem in spitale , este exterminare in masa. De ce DNA-ul si DIICOT-ul nu se ocupa si de javrele astea care ar trebui sa fie arestati imediati si sa le mai fie interzisa practicarea meseriei ???? Se da mita la greu in continuare si omoara oamenii cu nonsalanta . Ce raspunsuri vor sa vina de la Bucuresti de la biroul de presa ???? Faptele nu vorbesc de la sine ? Sau si de astia trebuie sa ni se spuna verde in fata ca sunt masoni intangibili ? Asa cum era si escroaca de la Sanador care a omorat acel copil de 2 ani : sotie de mason de loja !!!!! Parca suntem vite la abator si mai si platim sa fim sacrificati si sa umfle ei zeci de milioane pe luna . Mai e careva care nu doreste sa emigreze din Romania ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 9.21 Da, situatia este tragica in spitale , colcaie de bacterii . Cunosc medici care au plecat nu din cauza salariului , ci pentru ca sunt constienti ca devin pacienti incurabili maine din cauza conditiilor precare , a muncii intre stat si privat , de colo - colo, datorita injosirii in fata unui sistem criminal si incompetent unde la randul lor, au cate un sef dinozaur care face pe Dumnezeu .

      Ștergere
  9. Ma tem ca nu despre rujeola e vorba...tare ma tem.Bunul Dumnezeu sa ne apere copilasi de tot ce e rau.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ar trebui intrarea in fabricatie a vaccinurilor romanesti

    RăspundețiȘtergere
  11. toate bolile contagioase revin la anumite perioade-laboratoarele secrete au grija sa ne mai trimita cate ceva-virusi, bacterii etc noua si animalelor=EXTERMINARE

    RăspundețiȘtergere