marți, 13 septembrie 2022

AM VAZUT ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI , ASA CUM A FOST ACUM 1700 DE ANI !


.

    Noapte de 12 - 13 Septembrie 2014, ora 1,20 !

                         Dragii mei, 

Încă nu adormisem dragilor !
 Stăteam în pat cu ochii închişi şi priveam Cerul noptii albastre şi catifelate.
Cerul nu avea nici stele si nici Lună, ci era doar albastru violet ,un Cer de noapte.
Jos pe pământ fratilor, cu faţa spre Răsărit stătea în picioare viu în carne şi oase, un Împărat în armură :

 Asa precum în aceasta poză în care ,este chiar statuia Împăratului Constantin.                        

Statuia lui Constantin cel Mare, la York, oraș unde a fost proclamat    împărat, în iulie 306.
                                                           
În carne şi oase, îmbrăcat în armură ca un soldat, ÎMPĂRATUL  CONSTANTIN este cu faţa spre Răsărit şi ţine în mâinile Sale O  SFÂNTĂ  CRUCE.
Aşa în armură cum era îmbrăcat, Împăratul  Constantin ridică Sfanta Cruce ,cum o ţinea în mâinile Sale în faţă, o ridică pentru început uşor până peste capul Său, şi o ţine aşa cu amândouă mâinile sale.
O ţine aşa câteva secunde după care ,Împăratul Constantin ridică mâinile Sale si mai sus şi ţine Sfanta Cruce chiar de jos, iar acum ,observ ca era foarte inalta ,de circa 3 metri.
             
 Armura  Sfântului Împărat Constantin Cel mare, arăta cu aprox. precum în poza cu statuia care înalţă Sfânta Cruce.

                               ......

Împăratul Constantin era singur pe acel câmp şi ridica Sfânta Cruce deasupra capului său .
Dragilor, să credeţi în Sfinţii Lui Dumnezeu căci ei au trait cu adevărat şi au fost oameni obisnuiţi ca şi noi. Dar Dumnezeu i-a ales dintre oameni ca să ne fie noua Dovezi grăitoare şi ajutători la Dumnezeu şi la Maica Domnului.
Era uimitor dragilor ceea ce vedeam! Cu totul uimitor ! 
Împăratul Constantin în armură ,având Coroana pe cap cu semnul Sfintei Cruci pe ea, ridică de jos în sus chiar de la rădăcină Sfanta Cruce.
Şi o ţine aşa ridicată înaltă de vrei 3 metri. O ţine şi priveste adânc spre rasărit.
Fratilor, să ne închinăm si noi Sfintei Cruci a Lui Hristos, să cerem iertare pentru gresalele noastre şi să fim buni şi milostivi cu Aproapele nostru.
Să nu ne pierdem Credinţa, Nădejdea şi Dragostea în Dumnezeu şi-n Maica  Domnului!
Iar Sfanta Cruce dragilor, s-o purtam cu noi oriunde am fi şi să nu ne lipsească din casele noastre ,de la gatul nostru. 
Fratilor,pe Sfanta Cruce  a fost răstignit Iisus ,iar Sângele Său s-a vărsat pentru mântuirea noastra.
                                       Cu dragoste, Maria. 

P.S.


                     Inaltarea Sfintei Cruci

Inaltarea Sfintei Cruci este praznuita pe 14 septembrie. Este cea mai veche sarbatoare inchinata cinstirii lemnului sfant.
In aceasta zi sarbatorim amintirea a doua evenimente deosebite din istoria Sfintei Cruci:
- Aflarea Crucii pe care a fost rastignit Mantuitorul si inaltarea ei solemna in fata poporului de catre episcopul Macarie al Ierusalimului, in ziua de 14 septembrie din anul 335;
- Aducerea Sfintei Cruci de la persii pagani, in anul 629, in vremea imparatului bizantin Heraclius, care a depus-o cu mare cinste in biserica Sfantului Mormant (a Sfintei Cruci) din Ierusalim.
Sfanta Cruce a fost aflata din porunca Sfintei imparatese Elena, mama Sfantului Imparat Constantin cel Mare. Datorita acesteia s-au gasit pe Golgota trei cruci. Pentru a afla care a fost crucea pe care a fost rastignit Mantuitorul si care sunt crucile talharilor rastigniti odata cu El, patriarhul Macarie le-a spus sa atinga pe rand crucile de o femeie moarta. Femeia a inviat in momentul in care a fost atinsa de cea de-a treia cruce, cea pe care a fost rastignit Hristos.
Dupa aceasta minune, Patriarhul a poruncit inaltarea Sfintei Cruci la un loc inalt, de unde sa o poata vedea tot poporul.
Cand imparatul persan Hosroe a cucerit Ierusalimul, a luat cu el Crucea Domnului in Persia. Sfanta Cruce a ramas aici timp de paisprezece ani, pana cand Hosroe a fost invins de imparatul Heraclie, care a dus sfanta cruce in Ierusalim.
Inaltarea Sfintei Cruci se serbeaza cu post, pentru ca ea ne aduce aminte de patimile si moartea Mantuitorului.
Tot astazi, facem pomenirea:
- Adormirii in Domnul a Sfantului Ioan Gura de Aur, arhiepiscopul Constantinopolului;
- Imparatesei Plachila;
- Sfintilor Parinti care au participat la Sinodul al VI-lea Ecumenic;
- Sfantului Mucenic Papa;
- Sfantului Mucenic Teoclit;
- Sfantului Valerian, pruncul;
- Sfantului Cuvios Mucenic Macarie de la Manastirea Dionisiu (Muntele Athos).

6 comentarii:

  1. Ca tot vor Alogenii sa ne stearga Istoria din manuale si constinte, sa nu uitam ca Imparatul Constantin cel Mare este cel care construeste al doilea pod al Antichitatii peste Dunare aproape de varsarea Oltului in Dunare linga cetatea dacica Sucidava recucerind teritoriul nord Dunarean avind rol mare in istoria poporului roman el construeste renumitul zid de aparare nordDunarean paralel cu muntii Carpati cunoscut de Romani ca Brazda lui Novac iar ulterior in Anul 395 are loc Impartitea in doua a Imperiului Roman cel de apus si cel de Radarit cunoscut mai tirziu ca Bizantin dupa vechiul nume Bizantion al Constantinopolului.
    Deci stapinirea romana in Dacia a durat mai mult decit se batea moneda durind sute de Ani-craciun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa nu uitam ca la Deportatea lui Ovidiu la marea Neagra numita De romani Pontul Euxin cu 100 de ani inainte de Htistos provincia dacica de la sudul Dunarii numita atunci Danubius era deja ocupata si stapinita luata Daciei de imperiul Roman si redenumita Meosia pentru care Decebal va duce mai multe batalii pentru care reuseste otinerea de tribut de la imparatul roman Iustinian dar in final pierde in fata Imparatului Traian batalia de la Adamclisi pentru ca Traian a tinut sa stearga umilinta primita de la daci de predrcrsorul sau.
      Deci lupta pentru cucerirea Daciei a durat mai mult de un secol si Dacia era atunci considerata cel mai mare pericol si adversar egal ca forta Romei motiv pentru care aceasta in batalia finala pentru Sarmizegetusa a alocat 13 legiuni a circa 150 mii de legionari in timp ce pentru Germanici au folosit doar trei legiuni-craciun.

      Ștergere
  2. sf imparat CONSTANTIN CEL MARE ,a suferit de lepra si pana nu a fost tamaduit nu a crezut- mama sa era f credincioasa si crucea de la IERUSALIM- a facut minuni astfel ca s-a stiut ca pe ea s-a savarsit DOMNUL

    RăspundețiȘtergere
  3. De ziua Crucii la Paulesti-Prahova a fost ridicata o cruce imensa inchinata eroilor care aici in al doilea razboi Mondial au doborit peste 130 avioane inamice care atacau zona petroliera-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  4. au adormit in DOMNUL vitejii tarii-oare se vor mai naste altii?!

    RăspundețiȘtergere