miercuri, 30 octombrie 2019

4 ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV !

                                                                  Dragii mei, 

Cu durere in suflet si cu lacrimi in ochi scriu acest articol,deoarece, se implinesc 4 ani de zile de cand in acel Club blestemat au ars de vii 64 de tineri,iar 186 răniti dintre care 146 spitalizati.
Din nefericire,nimeni si nimic nu-i mai poate aduce inapoi.
Iata dragilor, un articol din 30 octombrie 2018 ,dimineata la 6,07 :
                         30 Octombrie 2018,ora 6,07 dimineata !

                              Dragii mei,

Sa mai spuna cineva ca nu exista Lumea de Dincolo,si ca, de acolo din Viata vesnica nu se stie ce se intampla pe pămant,printre oamenii ramasi in viata.
Iata ce spunea un glas astazi dimineata,cand m-a trezit cu tonul  său usor ridicat ,care intreba asa:

              "Dar astea nu sunt Victimele de la Colectiv?
Clipă în care ,vad strada din faţa Clubului Colectiv  multe trupuri arse invelite in acele folii mari si galbene , intinse unul langa altul pe asfalt si pe oriunde era loc.
Imagini pentru colectiv IMAGINI CU MORTII
Dar un alt glas ,îi raspunde celui dintai :
          
             Da! Sunt copiii de la Colectiv !
             Dar ei exista ! 
            Sunt vii in Ceruri ,sunt acolo unde ,nu este durere, nici intristare si nici suspin !"
Iata dragii mei,cum, chiar in ziua in care se implinesc 3 ani de la aceasta cumplita TRAGEDIE,DUMNEZEU si MAICUTA DOMNULUI voiesc ca sa ne asigure Msi sa-i asigure pe cei care si-au pierdut copiii in INCENDIUL de la CLUBUL COLECTIV ,ca sufletul copilasilor lor este in Ceruri,este în ÎMPĂRATIA LUI DUMNEZEU ,acolo unde, nu este durere ,nici intristare si nici suspin, ci viata fara de sfarsit.
   Sunt sigura fratilor de faptul că,acest MESAJ DIVIN va mai alina durerea din sufletul părintilor care si-au pierdut copiii in incendiul de la Colectiv,va mai alina durerea din sufletul sotilor si sotiilor care si-au pierdut pe cineva drag.  
Iar cei care ,vor fi gasiti vinovati de acest GENOCID,căci GENOCID a fost, totul a fost bine premeditat,sa fie pedepsiti conform LEGILOR in vigoare ale ROMANIEI.
Exista viata după moarte, exista IMPARATIA LUI DUMNEZEU care ne este pregatita fiecaruia dinte noi cei care,IL iubim si ne inchinam Lui si Maicii Domnului.
În cazul COLECTIV,indiferent cat ar fi gresit unii dintre cei care si-au pierdut viata intr-un mod atat de groaznic,atat de dureros,le sunt iertate toate păcatele si se odihnesc si se veselesc alaturi de HRISTOS DOMNUL si DUMNEZEUL nostru, si de MAICA PREA CURATA FECIOARA MARIA,Carora li se cuvine toata cinstea,slava si inchinarea,Amin!    
                               Cu dragoste si cu lacrimi pentru cei care au plecat din lumea noastra,dar si pentru cei indurerati de plecarea lor in viata vesnica,
                            Maria Ghiroghiu.
P.S.
               DUMNEZEU sa-i odihneasca in pace,iar pe cei indurerati de pierderea copiiilor lor, sa-i intareasca si sa le stearga lacrimile de pe obrajii arsi ,de-atata suferinta si de chin.

Imagini pentru colectiv IMAGINI CU MORTIIImagini pentru colectiv IMAGINI CU MORTII



Imagini pentru colectiv IMAGINI CU TINERII ARSI

#Colectiv, 3 ani. Adina Apostol, supravieţuitoare: Sunt internată, asta spune multe cred. Fac operaţii, bandaje... Este foarte obositor

Adina Apostol, supravieţuitoare a tragediei din clubul Colectiv, spune, ca majoritatea celor care au reuşit să scape cu viaţă după incendiu şi infecţiile din spitale, că România nu s-a schimbat deloc după 3 ani. Degeaba salvatorii intervin repede, dacă nu există locuri in spitale, transmite ea.

Imaginea articolului #Colectiv, 3 ani. Adina Apostol, supravieţuitoare: Sunt internată, asta spune multe cred. Fac operaţii, bandaje... Este foarte obositor
3 ani de la Colectiv. Adina Apostol, supravieţuitor: Sunt internată, asta spune multe cred. Fac operaţii, bandaje, recuperare... Este foarte obositor
Adina Apostol povesteşte cum i-a schimbat viaţa tragedia din clubul Colectiv. Acum duce o luptă continuă pentru a-şi recâştiga încrederea în sine şi în forţele proprii. Asta pe lângă bătălia zilnică, de Sisif, pentru a se recupera fizic.
"Este data în care mi s-a schimbat viaţa complet... sau mai bine spus, data în care viaţa mea a luat-o de la zero, căci am pierdut atât de multe în Colectiv, încât a trebuit şi trebuie să lupt în fiecare secundă din acea clipă pentru a recâştiga până şi cea mai mică urmă de încredere în forţele proprii şi în mine. Sunt internată, asta spune multe cred. Fac operaţii, bandaje, recuperare, masaj, hidratare, protecţie împotriva soarelui. Este foarte obositor, însă simt că este singura cale că să mă pot împăca din nou cu mine, cât de cât..", spune Adina, la trei ani de la tragedia care a marcat-o pentru totdeauna.
Iata si linkul din 26 Octombrie 

2015,cand am intrat in direct prin 

skipe,la AGENTUL VIP -ANTENA 

STARS si am vorbit de acest incendiu :

Femeia răpită de extratereşti vorbeşte: "M-au ... - Antena 1

26 oct. 2015 - Femeia răpită de extratereşti vorbeşte: "M-au absorbit ca un aspirator. M-au ţinut două ore la ei în OZN!" Mărturii halucinante! publicat LUNI, 26 ...
     

O EXPLOZIE PUTERNICĂ SPRE SUD , URMATĂ DE UN ZID ...

30 oct. 2015 - Un adevărat zid de fum, s-a format în urma acestei Explozii. ... vom auzi de o Explozie puternică, ce va acoperi locul cu un zid de fum dens.
                                                  
                       Noapte de 25 - 26 Octombrie 2015, ora 2,05!

                                              Dragii mei, 

În această noapte premergătoare Sfintei Sărbători a Marelui Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, în timp ce mă rugam la Bunul Dumnezeu si la Măicuţa Domnului, văd dragii mei spre Sud, mult, foarte mult fum ,ca la o Explozie mare.
Un adevărat zid de fum, s-a format în urma acestei Explozii.
Totul dragilor, se intampla foarte aproape de mine. Adica nu la mare distanta, de locul unde eram eu.
Vedeam dragii mei, flacari mari si mult fum, extrem de mult fum a acoperit locul Exploziei ce era la marginea şoselei.  
Atât de dens era fumul, precum in imaginea de mai sus.
Dragii mei,din păcate vom auzi de o Explozie puternică, ce va acoperi locul cu un zid de fum dens.
Faptul că era foarte aproape de mine, s-ar putea dragii mei, ca aceasta Explozie, sa fie la noi în România.  
Să nădăjduim dragii mei, că nu vor fi si victime, in aceasta mare Explozie, care s-a imprejmuit cu un zid mare de fum dens.
                                                                          Cu dragoste, Maria.    

                  
                                                               Dragii mei, 

Astăzi am lipsit toată ziua de acasa,deoarece ,am fost la IASI la CUVIOASA  PARASCHEVA. 
Am gasit multe ,foarte multe Comentarii ,printre care, in unele sunt învinuită că am scris articolul cu EXPLOZIA din BUCURESTI, după ce a avut loc.
Dat fiind faptul că, am si eu familie si serviciu, nu am mai scris despre aceasta in timpul de până la EXPLOZIE,şi dintr-un motiv bine intemeiat. 
Acum 4 zile, am intrat in direct la ANTENA  STARS, Agentul Vip, unde, în chenarul 4 din linkul VIDEO de 11,32 minute,după ce am fost intrebata ce mai urmeaza, am spus tare si cuprinzător că urmeaza o mare explozie cu mult fum.
Iata dragilor linkul cu filmuletul si convorbirea mea prin skipe, cu invitatii din platou,si cu dna Mara Bănică care se dădea mare si tare, că ea are dreptate si că le stie pe toate, jignindu-mă  în fel si chip.
Daca voi cei care cititi, imi dati dreptate, va rog ca sa distribuiti acest link, acest articol, că poate l-o vedea si PĂRINTELE ce a fost in platou, precum si Mara Banică care mai avea putin, si ar fi aruncat cu ceva spre mine, dacă ar fi putut.
Aproape de final ,am fost intrebata ce va mai urma ,si am raspuns categoric:

AGENTUL VIP

Femeia răpită de extratereşti vorbeşte: "M-au absorbit ca un aspirator. M-au ţinut două ore la ei în OZN!" Mărturii halucinante!

acum 4 zile A trăit o experienţă halucinantă! Viaţa Mariei Ghiorghiu, femeia care a stat faţă în faţă cu extratereştri, bate filmul! Seri la rândul a stat lâ
Îmi doresc din suflet, ca inainte să aruncati cu piatra in mine, in ceea ce scriu numai de la DUHUL  CEL  PREA SFÂNT, să vă gandit de o mie de ori, deoarece, e păcat sa ne indoim de CUVANTUL  LUI  DUMNEZEU.
                                                   Cu dragoste, Maria. 

  4 ani de la Tragedia din Clubul Colectiv !

Imagini pentru LUMANAREImagini pentru LUMANARE.
   DUMNEZEU sa-i odihneasca in pace !

TRAGEDIA din Colectiv: Cine sunt cele 64 de victime care au murit în urma incendiului. Artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi străini, printre cei dispăruţi - GALERIE FOTO

Bilanţul victimelor incendiului din Colectiv a ajuns la 64 de morţi. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei se numără artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi străini.
i
Imaginea articolului TRAGEDIA din Colectiv: Cine sunt cele 64 de victime care au murit în urma incendiului. Artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi străini, printre cei dispăruţi - GALERIE FOTO
TRAGEDIA de la Colectiv: Cine sunt cele 63 de victime care au murit în urma incendiului. Artişti, jurnalişti şi studenţi străini, printre cei dispăruţi

Radu Eduard Sienerth, cea de a 64-a victimă care şi-a pierdut viaţa în urma incendiului din Colectiv
Radu Sienerth
Radu Sienerth,  din Petroşani, avea 21 de ani şi era student la Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti.
El a murit, luni, 14 martie 2016, la Spitalul Floreasca din Capitală, fiind ultima victimă de la Colectiv internată într-un spital din România. Decesul tânărului a survenit la aproape 5 luni de a tragedia din Colectiv.
Surse din ministerul Sănătăţii au declarat pentru MEDIAFAX că "decesul a fost declarat la ora 12.35, la Spitalul Floreasca".
Tânărul era fiul fostului şef de la Mina Livezeni, Ioan Sienerth. El a ajuns în stare critică la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce fost victimă a incendiului din Clubul Colectiv .
În data de 30 octombrie 2015, Radu Sienerth se afla în clubul Colectiv împreună cu alţi doi prieteni, de asemenea studenţi la Bucureşti, când a izbucnit incendiul. Cei doi prieteni aflaţi chiar lângă uşa de acces, au reuşit să iasă din încăperea cuprinsă de fum şi flăcări, însă Radu a fost trântit la pământ şi suprins de flăcări. Tânărul a fost transportat la Spitalul Floreasca, în stare gravă, cu arsuri ale căilor respiratorii şi a fost intubat.
Cristian Mitroi, cea de a 63-a victimă care şi-a pierdut viaţa în urma incendiului din Colectiv
Cristian Mitroi
Cristian Mitroi avea 30 de ani şi era artist grafic.
După incendiul din Colectiv, a fost internat la Floreasca cu arsuri pe corp şi pe căile respiratorii.
A fost transportat în Marea Britanie, unde luni a decedat.
Roxana Boghian, cea de a 62-a victimă care şi-a pierdut viaţa în urma incendiului din Colectiv
Roxana Boghian, o tânără de 26 de ani care se afla în stare critică de la început, la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi din Capitală. având arsuri grave pe o mare suprafaţă a corpului. Ea a decedat marţi dimineaţă.
Roxana Boghian
Roxana Boghian avea 26 de ani şi era fotograf, specialitatea ei fiind concertele. Ea era cunoscută în mediul artistic sub numele de Shimmaya ( Shimmaya Noctem şi Shimmaya LIVE Photography).
Pritenii o descriu ca fiind o fire veselă şi sociabilă, mereu dornică să capteze cele mai bune instantanee.
"Mereu în primele rânduri pentru a capta cele mai bune poze, Roxana Boghian Elena (cunoscută pe facebook şi sub numele de Shimmaya) este una din victimele Colectiv. Pasionată de fotografia de concert, dar şi de fashion, Roxana este o fire veselă, mereu optimistă şi sociabilă", este mesajul postul de contul creat pe Facebook "Ajutor Colectiv", prin care se cer donaţii pentru victimele incendiului din 30 octombrie.
Duminică, 13 decembrie, a decedat Ioana Raluca Pănculescu (36 de ani), care se afla într-o clinică din Germania.
- Ioana Raluca Pănculescu
Ioana Raluca Pănculescu, de 36 de ani, a fost transportată, la jumătatea lunii noiembrie, cu un avion militar, la o clinică din Germania de la Spitalul Bagdasar Arseni. Anunţul a fost făcut de familia tinerei şi confirmat de Ministerul Sănătăţii.
De profesie psiholog, ea îşi pieduse ambii părinţi în urmă cu mai mulţi ani. Pentru că Goodbye to Gravity era una din formaţiile sale preferate, a mers în clubul Colectiv cu mai mulţi prieteni pentru lansarea albumului "Mantras of War" .
Ioana era în stare foarte gravă, având arsuri pe o mare parte din corp şi complicaţii digestive. Cei care au vegheat-o, cât a fost în spital, au fost verii săi. De altfel, pentru ca familia să poată sta alături de ea în Germania, a fost lansată o campanie de strângere de fonduri.
Duminică, 22 noiembrie, a murit Alexandru Hogea, într-un spital din Viena. Avea 19 ani.
 Alexandru Hogea
Alexandru Hogea, tânărul care a murit duminică într-un spital din Viena, avea 19 ani, era din Sinaia şi era student la Facultata de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti. Numărul celor care şi-au pierdut viaţa în tragedie ajungând la 60.
Alexandru Hogea era din Sinaia, unde a absolvit Colegiul "Mihail Cantacuzino".
După incendiul din Clubul Colectiv, el a fost internat la Spitalul Universitar cu arsuri pe apoape 60 la sută din suprafaţa corpului, iar în 7 noimebrie a fost transferat la spitalul austriac, în timp ce părinţilor lui li s-a spus că acesta va fi transferat la un spital din Bruxelles.
O adolescentă din Sinaia a creat, în 10 noiembrie, o campanie pe Facebook pentru susţinerea tânărului.
"Am înţeles că a fost intubat. Acum este în Viena, inernat la AKH! Haideţi să fim alături de Alex! Puteam fi noi în locul lui", arăta eleva din Sinaia.
Sâmbătă, 21 noiembrie, a murit Alexandru Mihai Iancu, care avea 22 de ani şi era internat în stare critică la Spitalul "Sfântul Ioan".
- Alexandru Iancu
Alexandru Mihai Iancu, rănit în incendiul din clubul Colectiv şi decedat sâmbătă, la Spitalul "Sf. Ioan", din Capitală, avea 25 de ani, era din Bucureşti, absolvise Academia de Studii Economice (ASE), era pasionat de muzică şi cânta la chitară.
Alexandru Mihai Iancu, rănit în incendiul din 30 octombrie, din clubul Colectiv era internat în stare critică la Spitalul "Sf Ioan" din Capitală.
"Acum, în noaptea asta, prietenul vostru Alex are nevoie de gândurile voastre bune şi de rugăciunile voastre. Dumnezeu să îl ajute!", a scris tatăl lui Alexandru Iancu, vineri noapte, pe pagina de Facebook a tânărului.
Alexandru Iancu era din Bucureşti şi absolvise Academia de Studii Economice, potrivit informaţiilor de pe profilul său de pe pagina de socializare.
Tânărul era un mare pasionat de muzică şi cânta la chitară. De asemenea, Alexandru Iancu era fan Goodbye to Gravity, postând pe pagina de socializare mai multe videoclipuri ale formaţiei şi îndemnându-şi, pe 29 octombrie, prietenii de pe pagina de socializare să meargă la concertul trupei din clubul Colectiv.
"Te-ai dus printre stele, Johnny Depp al nostru! Mă bucur că te-am cunoscut, om minunat! Condoleaţe familiei!", a scris una dintre prietenele tânărului, pe pagina acestuia de Facebook.
Vineri, 20 noiembrie, a încetat din viaţa Andreea Ştefan, una dintre victimele care a fost transferată la o clinică din Germania de la Spitalul Sfântul Ioan.
- Andreea Ştefan
Andreea Ştefan, tânăra de 28 de ani, din Râmnicu Vâlcea, rănită în incendiul din clubul Colectiv, care a murit, vineri dimineaţă, la o clinică din Germania, fusese operată de către medicii din oraşul Bochum săptămâna trecută, pentru a i se pune grefe de piele.
În seara de 8 noiembrie, fata a fost transferată la Clinica pentru Chirurgie Plastică şi Răniţi cu Arsuri Grave, din oraşul Bochum, Germania, iar ulterior a fost operată de către medicii germani pentru a i se pune grefe de piele, potrivit unei postări din 12 noiembrie, de pe site-ul în liniedreapta.net.
Rude şi apropiaţi ai Andreei Ştefan au făcut apel, în repetate rânduri, pe reţeaua de socializare şi pe site-ul inliniedreapta.net, la toate persoanele care doreau şi puteau să contribuie cu sume de bani pentru recuperarea tinerei, în acest sens pe numele tatălui fetei, Coriolan Ştefan, fiind deschis un cont pentru donaţii.
Andreea Ştefan locuia în Bucureşti şi, din anul 2012, lucra ca HR Administrator la Accenture România.
Potrivit informaţiilor de pe profilul de Facebook al Andreei Stefan, înainte de a lucra la compania Accenture România, aceasta a lucrat la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), unde a fost Business Analyst.
Andreea Ştefan a absolvit Facultatea de Administraţie Publică a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, din Bucureşti.
Conform profilului de Facebook, Andreea Ştefan era iubitoare de pisici, dovadă fiind numeroasele postări cu feline, dintre care unele îi aparţineau.
Tânăra de 28 de ani avea, potrivit informaţiilor de pe pagina sa de Facebook, o relaţie cu Marvin Nicodemus, din Frankfurt, Germania, pe care cei doi au anunţat-o pe reţeaua de socializare în 24 aprilie 2015.
La spitale din Germania au ajuns cinci răniţi din Colectiv, trei au plecat pe cont propriu, printre care şi un cetăţean german, iar alte două, printre care şi Loredana Dărăscu, au fost transferate din spitale din Capitală. Loredana Dărăscu a murit în 13 noiembrie, la clinica din Germania.
Joi, 19 noiembrie, a încetat din viaţa Ana Albu, una dintre victimele internate la Spitalul de Arşi.
Ana Albu
Ana Albu locuia în Marea Britanie şi venise în România pentru a-şi serba ziua de naştere, ea mergând, împreună cu fratele său, să sărbătoarească în clubul Colectiv.
Ana Albu a fost grav rănită în incendiul din Colectiv, iar prietenii ei, care îi spuneau Elsa, au trimis o petiţie premierului britanic, David Cameron, pentru ca ea să fie transferată în Marea Britanie, ţară în care locuia de 11 ani.
Petiţia, semnată de prietenii ei din Marea Britanie, a fost intitulată "Aduceţi-o pe Elsa acasă!". Ei aminteau că Elsa era rezident în Marea Britanie de 11 ani, perioadă în care a plătit taxe statului, şi susţineau că sistemul de asigurări britanic ar trebui să-i acorde ajutorul.
Luni, 16 noiembrie, bilanţul tragediei din Colectiv a ajuns la 56 de decese, după ce Ioana Victoria Geambaşu a murit la Spitalul "Sfântul Ioan" din Capitală.
Ioana Victoria Geambaşu
Ioana Victoria Geambaşu, din Mizil, judeţul Prahova, avea 18 ani, luase bacalaureatul cu media 9.51, era olimpică la matematică şi dorea să devină arhitect.
Tânăra, internată în stare critică, intubată, a murit din cauza arsurilor de căi respiratorii suferite în incendiul din clubul Colectiv. Ioana Victoria Geambaşu s-a stins sub privirile neputincioase ale mamei sale, care era medic chirurg în spitalul din Mizil.
În vara acestui an, Ioana Victoria Tocilescu a absolvit Liceul Teoretic "Grigore Tocilescu" din Mizil şi a promovat bacalaureatul cu media 9.51. Tânăra împlinise 18 ani în august, era olimpică la matematică, iubea ştiinţele exacte şi voia să devină arhitect.
Prietenii Ioanei Victoria Geambaşu au scris pe reţelele de socializare mesaje de încurajare în toată perioada în care tânăra a fost internată şi au sperat până în ultima clipă că aceasta se va face bine. Luni, prietenii Ioanei Geambaşu au transmis mesaje de condoleanţe familiei acesteia. "Speram să nu fie adevărat ... Dumnezeu îşi alege doar oamenii buni, dar ne-ai părăsit prea devreme", a scris o prietenă a Ioanei Victoria Geambaşu.
Vineri, 13 noiembrie, la două săptămâni de la producerea tragediei, şi-a pierdut viaţa Loredana Dărescu, una dintre victimele transferate în unităţile medicale din străinătate.
- Loredana Dărescu
Loredana Dărescu avea 29 de ani, era din Brăila şi lucra la Bucureşti pentru o companie americană.
După incendiul din 30 octombrie, din clubul Colectiv, familia şi prietenii tinerei au creat o pagina Facebook, "Donaţi pentru Loredana Dărescu", dar şi un site cu numele ei, tot pentru strângerea de fonduri.
Ea a fost transferată în stare gravă, în 10 noiembrie, de la Spitalul de Arşi din Capitală, la BG Clinic Ludwigshafen din Germania, unde a trecut printr-o intervenţie chirurgicală.
Pe 12 noiembrie, au încetat din viaţă alte trei persoane la Spitalul Floreasca şi la Bagdasar-Arseni, printre aceştia numărându-se şi prietena solistului Goodbye to Gravity, Mădălina Strugaru.
- Claudiu Bogdan Istrate
Claudiu Bogdan Istrate avea doar 22 de ani şi era internat în stare gravă, intubat, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitală. Acesta avea arsuri pe corp şi arsuri de căi respiratorii, potrivit unor surse medicale.
În Spitalul Bagdasar-Arseni mai sunt internaţi 12 răniţi în incendiul din 30 octombrie.
- Mădălina Strugaru
În cursul zilei de miercuri au murit doi răniţi ce fuseseră transportaţi în străinătate: Alexandru Pascu, care a fost transportat cu o aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne pentru a fi transferat într-un spital din Franţa, dar care a murit pe aeroportul din Paris, şi Vlăduţ Roberto Andy, care era internat din noaptea de duminică spre luni într-un spital din Chelmsford, Marea Britanie.
- Alexandru Pascu
În urma incendiului din clubul Colectiv, Alexandru Pascu (33 de ani), a fost internat, în stare gravă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. El  a fost supus unei intervenţii chirurgicale dificile, iar starea sa s-a înrăutăţit începând de săptămâna trecută. 
Familia lui Alexandru Pascu a vrut şi săptămâna trecută să îl transfere într-un spital din Germania, însă starea acestuia s-a înrăutăţit şi exista riscul să apară complicaţii în timpul transportului.
Miercuri, el a fost transportat cu o aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne pentru a fi transferat într-un spital din Franţa. Alex Pascu a murit însă pe aeroport, la Paris, unde aeronava a aterizat înainte de ora 19.30.
Într-o publicaţie de profil, Metalfan, Alex Pascu declara, întrebat fiind dacă numele albumului lansat în 30 octombrie 2015, Mantras of War, are un substrat politic cu privire la situaţia fierbinte din zona României, şi anume conflictul din Ucraina sau este doar un nume care sună bine, Alex Pascu a răspuns: "Am încercat să găsim "firul roşu" care leagă acest album, iar tematica versurilor de multe ori era conflictul - nu neapărat conflictul armat propriu-zis, cât conflicte interioare, spirituale sau personale. A fost un moment chiar amuzant când Kostas Kalimeris, inginerul care a mixat albumul, după ce a ascultat un pasaj foarte heavy, a exclamat încântat: „Sounds like WAR!”. Ne-a plăcut ideea de contradicţie a mantrelor - care, în esenţă sunt incantaţii pozitive - cu războiul şi conflictul".
Pe 11 noiembrie, şi-a pierdut viaţa Vlăduţ Roberto Andy, un tânăr de doar 19 ani.
- Vlăduţ Roberto Andy
Vlăduţ Roberto Andy, care era internat din noaptea de duminică spre luni într-un spital din Chelmsford, Marea Britanie, a murit la câteva ore după Elena Niţu. Tânărul împlinea miercuri 19 ani.
Acesta fusese internat în 30 octombrie, după incendiul din clubul Colectiv, în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în stare critică, din cauza arsurilor de căi respiratorii şi a arsurilor de pe corp.
Pe 10 noiembrie, au încetat din viaţă Tudor Golu şi  Elena Niţu, doi dintre pacienţii transferaţi, duminică noapte, în spitale din Marea Britanie.
- Elena Niţu
Elena Niţu a decedat într-un spital din Liverpool. După incendiul din Clubul colectiv, Elena Niţu a fost internată în stare critică la Spitalul de Arşi, având arsuri pe mare parte din corp şi arsuri de căi respiratorii.
În seara tragediei, Elena Niţu a mers în clubul Colectiv împreună cu prietenul ei, care a reuşit să iasă, dar s-a întors la scurt timp să o scoată şi pe prietena sa. În câteva minute a reuşit să o tragă afară şi pe Elena, însă starea acesteia era foarte gravă. Iniţial, Elena a fost conştientă şi a vorbit cu mama sa, care a ajuns la clubul Colectiv înainte să fie dusă cu ambulanţa la spital. La scurt timp ce a vorbit cu mama sa, tânăra şi-a pierdut cunoştinţa, fiind dusă la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, unde a fost intubată şi ventilată mecanic.
După nouă zile în care a stat internată în Spitalul de Arşi, Elena Niţu a fost transferată într-o clinică din Marea Britanie, însă două zile mai târziu a decedat.
"Din păcate, seara de 10 noiembrie 2015 a adus doliu în liceul nostru. Dumnezeu a mai chemat la el un înger. Colega noastră Elena s-a stins din viaţă după 11 zile de luptă, într-un spital din Liverpool. Această pierdere a lăsat o durere enormă în sufletele noastre. Nu te vom uita niciodată! Condoleanţe familiei îndurerate!", au scris colegii Elenei Niţu pe pagina de Facebook a liceului.
- Tudor Golu
Tudor Golu avea 28 de ani şi era chitaristul formaţiei Axial Lead, artist grafic, animator 2D şi 3D şi cel care a făcut videoclipul melodiei "The day we die", al trupei Goodgye to Gravity.
Acesta a fost transferat duminică seară într-un spital din Birmingham, Marea Britanie, el fiind din 30 octombrie, după incendiul din Colectiv, internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în stare critică.
Marţi, Tudor Golu a decedat, din cauza arsurilor care i-au cuprins o mare suprafaţă din corp şi a arsurilor de căi respiratorii.
Pe 9 noiembrie, au decedat două persoane: jurnalista şi fotografa Teodora Maftei  şi fotograful Liviu Zaharescu.
- Liviu Zaharescu
Ultima persoană care a decedat dintre răniţii din incendiul din Colectiv este Liviu Zaharescu, un tânăr din Braşov, care lucra ca fotograf pentru o publicaţie online de muzică rock.
Liviu Zaharescu era originar din Braşov şi absolvise Facultatea de Marketing a Academiei de Studii Economice Bucureşti.
Lucra, din 2010, ca fotograf de concerte pentru publicaţia online Let's Rock România.
Potrivit surselor citate, tânărul a fost internat la Spitalul de Arşi în 30 octombrie, în stare critică, având arsuri pe o mare suprafaţă din corp şi pe căile respiratorii.
- Teodora Maftei
Pasionată de fotografie, Teodora Maftei, în vârstă de 36 de ani, editor la Pro TV, se pregătea înainte de tragedia din Colectiv de lansarea unei noi expoziţii personale, intitulată "London Unedited - a series of unphotoshopped photos by Teodora Maftei", al cărei vernisaj era programat pentru 2 noiembrie.
Reporter, redactor, fotograf si blogger, Teodora Maftei a cutreierat lumea-n lung şi-n lat, surprinzând unele dintre cele mai frumoase imagini, o parte dintre acestea fiind publicate pe site-ul său, teo.photography, informează Pro TV.
După incendiul din clubul Colectiv, Teodora Maftei (36 de ani), editor la Pro TV, a fost internată la Spitalul de Arşi din Capitală, în stare critică, cu arsuri pe mare suprafaţă din corp şi cu arsuri de căi respiratorii. În 4 noiembrie, Teodora Maftei a fost transferată la Spitalul Hadassah Medical Center din Ierusalim, conform Intermedicas.
Pe 8 noiembrie, patru persoane rănite în incendiul de la clubul Colectiv şi-au pierdut viaţa: Alexandra Rădulescu, Ayberk Manci, Dan Matei Alexandru şi Bogdan Enache.
- Alexandra Rădulescu
Alexandra Rădulescu, căreia prietenii îi spuneau Sandy, avea 26 de ani, era din Braşov şi lucra ca barmaniţă în clubul Colectiv din Bucureşti. Aceasta era la muncă în seara în care a izbucnit incendiul şi a fost grav rănită.
Ea a fost internată în stare gravă la Spitalul Floreasca din Capitală, având complicaţii mari la plămâni, potrivit unor mesaje ale unor prieteni ai acesteia publicate pe Facebook. Aceştia au încercat în ultimele zile să strângă fonduri pentru a o ajuta pe Alexandra.
- Ayberk Manci
Ayberk Manci, cetăţean turc, era student la Facultatea de Studii Economice a Universităţii din Izmir şi se afla în România prin programul universitar Erasumus. Tânărul turc fusese rănit grav în incendiul din Clubul Colectiv din Bucureşti şi a murit la Spitalul Floreasca.
- Dan Matei Alexandru
În vârstă de 26 de ani, Dan Matei Alexandru era din Bucureşti şi a murit la Spitalul de Arşi.
- Bogdan Enache
Bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, a murit, duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum.
Bogdan Enache este al treilea membru al trupei Goodbye to Gravity care îşi pierde viaţa în urma incendiului din clubul Colectiv, după Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru. Ceilalţi doi membri ai trupei sunt grav răniţi.
Pe 7 noiembrie, nouă persoane rănite în urma incendiului din Colectiv şi-au pierdut viaţa - şapte în spitale din Capitală şi două imediat ce au fost transferate în Olanda: Daniel Ciobanu, Ionuţ Cosmin Popescu, Ionuţ Maior, Adrian Popa, Tullia Ciotola, Florin Popescu, Mavi Serian, Andra Elena Toader şi Alexandru Chelba.
- Daniel Ciobanu
Daniel Ciobanu, chitaristul trupei Prea Târziu, era în 30 octombrie în clubul Colectiv pentru a filma concertul trupei Goodbye to Gravity. Acesta avea 39 de ani, era tatăl a doi copii şi se ocupa şi de producţie audio-video, potrivit cumnatului acestuia, Andrei Ciobanu.
El a murit sâmbătă dimineaţă, la Spitalul de Arşi.
Potrivit cumnatului acestuia, Andrei Ciobanu, Daniel Ciobanu a suferit arsuri grave pe o suprafaţă de 47% din corp şi o deteriorare severă a căilor respiratorii cauzată de toxinele inhalate în incendiul din Colectiv. "Pielea arsă s-a suprainfectat", a mai scris Andrei Ciobanu.
Daniel Ciobanu trebuia să fie transferat joi, la un spital din Israel. Decizia de transfer a fost luată după vizita profesorului David-Michael Linton, directorul secţiei de Terapie Intensivă din cadrul Hadassah Medical Center.
Vineri, reprezentanţii Spitalului de Arşi, întrebaţi despre Daniel Ciobanu, declarau că acesta era în stare foarte gravă şi a necesitat traheostomie de urgenţă.
"Medicii curanţi au considerat că ar avea mai multe şanse în străinătate. S-a luat legătura cu cei din Israel şi a venit un medic de ATI din Tel Aviv. Ei au un protocol care spune că nu pot primi un pacient decât după ce îl vede şi dă acceptul medicul lor. S-a dat acceptul, undeva în jurul orei 14.00 s-au făcut demersurile să vină un avion al lor şi un medic ATI specializat pe zbor. Când au venit să-l ia, la ora 21.30, au considerat ca transferul nu e foarte sigur, ca atare nu a fost preluat de avion şi de spital, pentru că ei au considerat că este periculos să fie transportat, pentru că se poate întâmpla ceva în timpul transportului. Medicii de aici nu au nicio legătură. Medicii de aici fac toate eforturile, ei au avut iniţiativa să fie transferat, pentru că este un pacient extrem de grav", spunea un medic de la Spitalul de Arşi.
"Noi am făcut toate eforturile, specialistul din Israel a venit şi a zis că şansele lui sunt de maximum 20-30 la sută. Am trimis toate documentele pacientului", mai spunea medicul de la Spitalul de Arşi.

- Ionuţ Costin Popescu
Ionuţ Costin Popescu era internat la Spitalul de Arşi şi avea arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului, fiind de o săptămână în comă indusă. El a murit sâmbătă.
Ionuţ Costin Popescu, în vârstă de 32 de ani, era din Focşani, dar lucra în Bucureşti. Fiu al lui Valter Popescu, fost director al societăţii de termoficare din Focşani (ENET SA), şi al doctorului Anişoara Popescu, Ionuţ Costin Popescu s-a numărat printre victimele incendiului din clubul Colectiv, în care a decedat şi prietena tânărului, Monica Tănăsoiu, în vârstă de 35 de ani.
Fata era din Ploieşti, dar locuia în Bucureşti, unde lucra la o agenţie de publicitate. Monica Tănăsoiu a murit chiar în noaptea incendiului, fiind identificată de către mama sa, a doua zi, la morgă, după cercei.
- Ionuţ Maior
La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a murit, sâmbătă, Ionuţ Maior (27 de ani). Soţia acestuia este internată, în urma incendiului din Colectiv, tot în Spitalul Universitar, aceasta fiind detubată recent, după ce mai multe zile a fost în stare gravă.
Ionuţ Maior era din Bacău şi a fost basist al trupei Bruma, potrivit informaţiilor de pe pagina sa de Facebook, unde el postase, în ultima perioadă, mai multe filmuleţe cu piese ale trupei Goodbye to Gravity, la al cărei concert se afla împreună cu soţia sa. Tânărul suferise arsuri grave după ce, în urma incendiului, s-a aruncat peste soţia sa pentru a o salva.
- Florin Popescu
Florin Cristian Popescu, bodyguardul clubului Colectiv, era internat la Spitalul SRI, în stare critică, cu pronostic rezervat.
Florin Cristian Popescu, în vârstă de 35 de ani, era din Bucureşti şi lucra ca bodyguard în clubul Colectiv. Acesta a fost grav rănit în incendiul din club, în timp ce încerca să salveze victime ale tragediei. El a decedat, sâmbătă, în Olanda, unde fusese transferat.
Florin Cristian Popescu nu mai avea părinţi, aceştia fiind decedaţi, iar după tragedia din Colectiv prietenii lui s-au mobilizat pe Facebook şi au distribuit fotografii cu el pentru a-i găsi rudele.
"Apel umanitar! Prietenul nostru drag Popescu Florin Cristian, fiul asistentei Bibi Iordănescu, este una dintre victimile teribilului incendiu. Din păcate, părinţii au decedat si nu cunoaştem nicio rudă sau un prieten apropriat. Este internat în stare foarte gravă la Spitalul SRI.( Terapie Intensiva). Vă rugăm frumos să ne ajutaţi cu distribuirea acestui mesaj!. Doar dacă suntem mai mulţi mesajul este văzut şi reuşim sa informăm în timp corespunzător familia. Ajutaţi-ne să îl salvăm!", scria un prieten al tânărului.
- Tullia Ciotola
Unul dintre răniţii care au murit în Olanda, unde fuseseră transferaţi sâmbătă, este o tânără italiancă, Tullia Ciotola, în vârstă de 20 de ani.
Presa din Italia a relatat despre ea că era studentă la Universita Orientale di Napoli şi se afla la Bucureşti în cadrul programului Erasmus. Tânăra a mers în clubul Colectiv în 30 noiembrie împreună cu alţi colegi din cadrul programului, doi spanioli, un turc şi un german. Atunci când a izbucnit incendiul, ea ar fi încercat să îşi găsească prietenii, dar bucăţi incandescente au căzut peste ea, tânără fiind transportată la spital cu arsuri pe 50 la sută din suprafaţa corpului.
Ea a fost internată la Spitalul SRI "Agrippa Ionescu", presa italiană relatând că avea plămânii grav afectaţi în urma incendiului, ceea ce făcea ca un eventual transfer al ei la o unitate medicală din Italia să fie exclus.
Părinţii tinerei au venit la Bucureşti de urgenţă, iar colegii săi de la universitatea din Napoli au afişat un banner cu mesaje de susţinere pentru tânără.
Tullia Ciotola a murit sâmbătă dimineaţă, la Rotterdam, unde a fost transportată cu o aeronavă militară, pentru a fi tratată într-un spital din Olanda.

- Mavi Serian
Mavi Serian avea 25 de ani şi era originară din Constanţa. Aceasta era absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine (maghiară-engleză, promoţia 2012) şi a Masteratului de Studii Culturale Britanice (promoţia 2014) din cadrul Departamentului de Engleză al Universităţii din Bucureşti. Ea cunoştea mai multe limbi: turcă, engleză, spaniolă, franceză, maghiară şi coreeană.
Tânăra din Constanţa a fost ghid turistic, apoi a lucrat la Hewlett-Packard, iar din ultima lună a anului trecut era angajată la Oracle.
Mavi Serian a murit sâmbătă seară, la Spitalul "Bagdasar Arseni". De altfel, mai mulţi angajaţi ai Oracle au murit sau au fost răniţi în urma incendiului de la Colectiv.
- Andra Elena Toader
Andra Elena Toader, în vârstă de 30 de ani, era din Bacău şi lucra ca fotograf la un studio de evenimente. Ea se afla în clubul Colectiv în momentul declanşării incendiului alături de sora sa, Gabriela Toader Ursu, şi de prietenul ei, Andrei. Toţi trei au fost răniţi, potrivit unui mesaj publicat pe Facebook de o apropiată a acesteia, Alina Roxana Sociu.
Conform acesteia, după incendiu, Andra Elena Toader a fost "în comă indusă, având arsuri pe o mare parte a corpului şi căile respiratorii distruse de fumul toxic şi fierbinte inhalat".
"M-am trezit cu speranţa că am visat urât... Şi că Andra nu era în acel club blestemat. Şi că e ok, acasă (...) M-aş duce la Dumnezeu să îl întreb de ce nu a lasat-o să plece când a vrut şi s-a întors în club după aparatul foto exact când a început totul? De ce aşa... Chiar nu merita. Nu era satanistă. Nimeni de acolo nu era. Ieşise să sărbătorească cu sora ei, venită sa o viziteze. Era un om care ajuta alţi oameni. Sărmani", a mai scris pe Facebook Alina Roxana Sociu.
Andra Elena Toader a murit, sâmbătă seară, la Spitalul Floreasca din Capitală.
- Alexandru Chelba
Alexandru Chelba avea 33 de ani şi era fotograf, el fiind rănit grav la clubul Colectiv, unde filma atunci când s-a declanşat incendiul. Medicii spuneau că avea arsuri pe o suprafaţă mare din corp şi arsuri de căi aeriene.
În 4 noiembrie, Cabral a scris un text emoţionant despre Alex Chelba, prietenul său care la acel moment se lupta să supravieţuiască.
"E solid prietenul meu. Şi destul de înalt. Şi râdem mult. Cu toate că nu ştie de glumă, râdem mult. Alex Chelba îl cheamă. Şi e un capsoman şi-un fixist. Are 33 de ani şi e un băiat serios. Uneori chiar enervant de serios. Munceşte de rupe. Aleargă cu aparatul ăla al lui, cară multe kile de obiective, fuge dintr-un loc într-altul... ba fotografie, ba video. Nu ştie să zică nu. Cu toate că nu-i tace gura aia bogată... nu ştie să refuze. Sare să ajute, să sprijine, să rezolve. E un băiat extraordinar. Şi plâng ca un idiot pentru că nu-mi aduc aminte să-i fi spus vreodată cât de mişto cred că este", scria Cabral pe blogul său.
El spunea că Alex Chelba a fost la concertul susţinut în 30 octombrie în clubul Colectiv de către trupa Goodbye to Gravity şi filma atunci când s-a declanşat incendiul.
"Când s-a declanşat iadul, el filma, fix în partea cealaltă faţă de ieşirea blestematului club. Când s-a pornit totul, a încercat să iasă. N-a reuşit. A căzut la câţiva metri de ieşire, năucit de fumul toxic, simţind cum arde carnea pe el. Au început să-l calce oamenii în picioare. A reuşit să se mai târască unul sau doi metri... cineva din intrare l-a tras afară. Poate Despot, poate Rugină, poate Claudiu, poate un altul dintre cei care s-au dovedit a fi eroi în noaptea aia groaznică. L-au tras afară şi pe el şi pe aparatul lui, pe care instinctiv i se încleştaseră mâinile. Aparatul lui, cumpărat din multe, foarte multe ore de muncă. Aparatul lui, pentru care mai trebuie să muncească. Aparatul lui nou-nouţ şi care acum e o epavă", povestea Cabral.
El spunea că Alex Chelba a ajuns la spital pe picioarele sale şi a povestit ce s-a întâmplat cu amănunte. "Am ajuns să-l văd la câteva ore după, de la aeroport am alergat direct la el. Era intubat, începuseră să apară problemele. Am vorbit puţin, l-am certat, l-am necăjit că mă duc să mănânc falafel fără el... încercam să fac glume şi tot ce reuşeam era să-mi muşc buzele ca să nu-mi bubuie lacrimile", afirma Cabral.
"Ne-au mutilat prietenii (...) Ne-au nenorocit prietenii", a mai scris Cabral, relatând la momentul respectiv că Alex Chelba se chinuia să supravieţuiască.
"Am despăturit un cearşaf şi-am pus aparatul lui Alex pe el. De patru zile ne-am mutat la spital. De patru zile ne-am abandonat vieţile, de dimineaţă şi până în noapte stăm acolo. Dar acum e seară şi după ce-am despăturit un cearşaf i-am pus aparatul pe el. O epavă. Plastic ars, plastic crăpat, plastic topit. Până şi cauciucul e topit. Mă uit la aparatul ăsta şi mi-e groază să ştiu că şi carnea lui Alex a păţit la fel. Ştiu ce-am de făcut. I-l dau la reparat. Şi dacă nu se repară... îi fac rost de altul. Aparatul ăsta este viaţa lui. Dacă salvez aparatul... îl salvez şi pe el. Dacă repar aparatul nu-mi moare prietenul. Un om extraordinar, un fotograf bun, un om incredibil de muncitor. Şi de corect. Prietenul meu, Alex", spunea Cabral la momentul respectiv.
- Adrian Popa
În vârstă de 29 de ani, Adrian Popa lucra la Oracle, companie care a pierdut mai mulţi angajaţi în urma tragediei din Colectiv. 
Colegii săi spun că era un profesionist în domeniul IT. În noaptea tragediei, el se afla în club împreună cu mai mulţi colegi, dar şi cu iubita lui, Oana Rotariu, una dintre victimele care acum se luptă pentru supravieţuire.
”Era pasionat de fitness, sport, mişcare în aer liber şi desen. Îi plăcea să călătorească şi să descopere lumea mereu înconjurat de prieteni. O fire veselă, mereu zâmbitor, ştia să fie serios şi profesionist când venea vorba de muncă. Era pasionat de tehnologie şi punea foarte mult suflet în ceea ce făcea. Adrian este ceea ce se cheama un om plin de viaţă. Rareori l-am văzut trist şi niciodată apatic. Iubea viaţa şi era iubit de toţi oamenii care îl cunoşteau. Un om de acţiune care punea mult suflet în tot ce făcea", îl descriu colegii săi pe Adrian.
Alte 32 de persoane şi-au pierdut viaţa în noaptea tragediei de la Colectiv şi în zilele imediat următoare. Acestea sunt:
3 noiembrie: Andreea Chiriac
2 noiembrie: Costel Cârlicean
1 noiembrie: Liliana Gheorghe, Mimi Voicu, Alexandra Matache
30 octombrie: Ştefan Andrei Hamed, Cătălina Ioniţă, Alexandru Cătălin Simion, Anda Ioana Epure, Petru Andrei Bucă, Mihaela Vieru, Maria Dorina Vulcu, Valentina Florea, Carmen Irina Opriţă, Gabriel Matei, Radu Palada, Tilie Nelu, Vlad Ţelea, Diana Elena Enache, Nicoleta Baldovin, Ioan Tripa, Paul Alexandru Georgescu, Adrian Rugină, Constantin Marian Ignat, Laurenţiu Marian Vârlan, Maria Ion, Ionuţ Valentin Fieraru, Mihai Cătălin Alexandru, George Claudiu Petre, Marius Ştefan Ruşitoru, Simona Livia Stan, Monica Tănăsoiu.
- Adrian Rugină
Adrian Rugină, care era toboşar al trupei Bucium, a murit la vârsta de 38 de ani, în incendiul din clubul Colectiv din Bucureşti.
Originar din Piatra-Neamţ, Adrian Rugină, care a fost şi membru al trupei Teuton, a ieşit printre primii din Colectiv după izbucnirea incendiului, însă s-a întors în club pentru a salva alte persoane, potrivit relatărilor de pe contul său de Facebook.
Adrian Rugină este una dintre cele două victime pentru care preşedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru curajul, altruismul şi dăruirea de care au dat dovadă în timpul tragicului eveniment de la Clubul „Colectiv” din Bucureşti.
- Claudiu Petre
Bloggerul Claudiu Petre, în vârstă de 36 de ani, se numără, de asemenea, printre persoanele care şi-au pierdut viaţa în incendiu. Iniţial, acesta fusese dat dispărut în noaptea tragediei, fiind identificat ulterior de familie.
Presa a relatat că acesta reuşise să iasă din clubul unde a avut loc incendiul, dar că s-a întors să ajute persoanele rănite, lăsându-şi documentele şi telefonul mobil la un prieten.
Potrivit martorilor, bărbatul, cunoscut ca blogger şi fotograf, avea o corpolenţă atletică şi reuşise să scape din infernul declanşat în urma incendiului. El s-a întors, însă, ca să ajute o fată pe care a scos-o din club, după care s-a întors să salveze şi alţi oameni.
Claudiu Petre este cea de-a doua persoană căreia preşedintele Klaus Iohannis i-a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler.
- Vlad Ţelea
Vlad Ţelea este unul dintre chitariştii trupei Goodbye to Gravity, care a concertat în clubul Colectiv în seara tragediei. 

LA COLECTIV A FOST DEFLAGRATIE – Iata cutremuratoarea filmare care demonstreaza ca tinerii arsi de vii au fost victimele unui val de foc generat de o combustie specifica unei explozii. Rafalele de flacari au tasnit afara din club zeci de secunde, mistuindu-i pe cei care incercau sa iasa. Filmarea este dovada ca opinia expertilor INEC despre existenta unei deflagratii si a unor substante necunoscute a fost cea reala, si nu concluziile procurorilor, care au mers pe un foc de bureti (Video)


Scris de: Elena DUMITRACHE - Razvan SAVALIUC
12.06.2019 17:07
Vizualizari: 80717

Lumea Justitiei prezinta in premiera o inregistrare video terifianta din clubul Colectiv, care surprinde momentul deflagratiei (foto 1) care s-a propagat pana la intrarea/iesirea din club, care se facea printr-un container metalic (foto 2 schita). Este vorba despre ultimele doua minute captate de o camera de supraveghere instalata in containerul de acces in club (foto 3), de la orele 22:32-22:33, din data de 30 octombrie 2015, care surprinde deflagratia in care au murit in total 64 de persoane si au fost ranite alte cateva zeci. Inregistrarea pe care o prezentam in cuprinsul articolului se afla la dosarul "Colectiv," (nr.545/P/2015) instrumentat de procurorii PICCJ Mihai Eduard Ilie, Emiliea Gavadia si Eusebiu Serbanoiu inca de la inceput, fiind identificata drept "Camera nr. 1 a sistemului de supraveghere nesonorizat" si montata la intrarea in club. Totusi, desi a fost proba in dosar, acestei inregistrari nu i s-a acordat valoarea cuvenita de catre anchetatori, cu toate ca filmarea contine momentul cel mai evident al deflagratiei care a avut loc in incinta clubului Colectiv si care a generat un suvoi de flacari, aidoma unuia care iese dintr-un motor cu reactie, mistuind multimea ce incerca sa iasa disperata din club, prin container, printre fasiile de material textil (foto 4).

Inaintea prezentarii filmarii, precizam ca desi detinem imaginile extrem de clare, am luat decizia de a prelucra filmarea, cu ajutorul colegilor de la Antena 3, astfel incat imaginea sa fie blurata si nimeni sa nu poata fi recunoscut, intrucat in acest caz nu intereseaza identitatea victimelor, ci cauza reala a incendiului, pe care anchetatorii au pus-o pe seama aprinderii unor bureti fonoabsorbanti, grosi de cativa centimetri, cu care era tapetat tavanul clubului, aflat la o inaltime de 6 metri de podea.
Cauza reala a incendiului are o importanta majora intrucat in intreaga societate exista suspiciunea unei maini criminale, tragedia generand caderea Guvernului Ponta, sub mobilizarea unor ONG-uri finantate din strainatate, totul culminand cu stupefianta declaratie a presedintelui Romaniei Klaus Werner Iohannis"Tarziu, foarte tarziu, Guvernul a demisionat. A fost nevoie sa moara oamenii ca aceasta demisie sa se produca".
De ce anchetatorii au mers doar pe varianta unui foc de burete aprins de la o artifica cu ardere rece (care in testele Lumea Justitiei – pe care le puteti citi la finalul articolului, ori facand click AICI si AICI  s-au dovedit ca nu poate aprinde buretele, iar sub flacara vie, nici macar nu intretine focul) si nu pe indiciile temeinice ale unei deflagratii cauzate de substante necunoscute?!?!
Iata filmarea:

INEC a stabilit: A fost deflagratie!
Asa cum Lumea Justitiei a dezvaluit intr-o editie anterioara, o expertiza a INEC din subordinea Ministerului Justitiei a lansat concluzia, ignorata de anchetatori, ca in club a avut loc o deflagratie si ca au existat niste substante necunoscute.
Acest lucru a fost retinut in Raportul INEC nr.792/2015 din 10 martie 2016, la paginile 68, dar si 74 astfel cum reiese si din facsimil:
"In urma celor prezentate, sub rezerva unor noi experimente si determinari (la o scara de 1:1), retinem ca material combustibil suport al incendiului spuma poliuretanica flexibila tip N2138 cu care era antifonat spatiul in care-si desfasura activitatea Clubul 'Colectiv' alaturi de care este posibil sa fi existat si o alta substanta (substante) care a contribuit la extinderea rapida a focului. Mentionam ca simularile au fost facute in conditiile rezultate din probatoriul administrat in cauza (...)
In urma celor prezentate mai sus, coroborat si cu imaginile retinute de camerele de supraveghere, rezulta ca evenimentul produs in data de 30.10.2015 in clubul 'Colectiv' a avut un caracter incendiativ (arderile uniforme). Ca viteza de propagare evenimentul se incadreaza in categoria deflagratiilor(vezi facsimil 1, 2 si 3).
Filmarea pe care o prezentam mai sus infirma concluziile din rechizitoriul PICCJ si certifica in totalitate concluziile INEC, privitoare la existenta unei deflagratii. Ultimele doua minute ale incendiului, care au fost fatale pentru majoritatea victimelor, demonstreaza fara putinta de tagada ca in club nu a fost un simplu foc de bureti, ci dimpotriva, a existat un gaz similar cu cele de lupta folosite in teatrele de razboi, forta uriasa de ardere neputand fi generata de un banal burete. Cine vrea sa ascunda adevarul despre misterioasa tragedie in care chiar parinti ai victimelor au acuzat maini criminale, iar unii medici care au evaluat ranile victimelor au ajuns la concluzia ca "asemenea cicatrice ca ale dumneavoastra si ca ale colegilor dvs. am vazut doar la pacientii sositi din zone afectate de conflicte armate"?!
Astfel, din filmare reies doua aspecte contrarii, inexplicabile:
-prima faza a incendiului care a durat cateva zeci de secunde o reprezinta aprinderea buretelui fonoabsorbant din fata scenei care a aprins rapid o parte din tavan, foc la care cele peste 100 de persoane aflate in club se uitau consternate, avand ca reactie ori sa iasa, ori sa se retraga pe margini, pentru a se feri de picaturile de burete topit care cadeau pe pardoseala;
-desi buretele a ars zeci de secunde, fara sa genereze nicio reactie specifica unei deflagratii, la un moment dat in incaperea clubului s-a produs o explozie de flacari neidentificata ca sursa, care a generat un curent urias de aer, flacarile izbucnind pe usa de la iesire cu forta unui motor cu reactie, lucru sesizabil cu ajutorul fasiilor de material de la intrara in club (dinspre container) suprinse pe camera de supraveghere (foto).
Apreciem ca este evident ca nu buretele i-a omorat pe tinerii aflati in club, intrucat acesta nu putea, chiar si stropit fiind cu vreo substanta care sa ajute arderea, sa genereze forta unei deflagratii.
Daca in burete ar fi existat substante cu efect exploziv tinerii ar fi fost mistuiti de la bun inceput, dar pe filmari se vede cum, timp de aproape un minut, lumea se uita la focul de burete fonoabsorbant lipit de tavan, fara sa manifeste o teama iesita din comun. Este imposibil ca buretele sa fi ars zeci de secunde fara un efect exploziv, iar dintr-o data sa fi generat forta unei explozii, cu atat mai mult cu cat, repetam, buretele gros de cativa centimetri era lipit de tavanul aflat la 6 metri inaltime si mascat de un grilaj de lemn care a ramas intact dupa deflagratie.
Este logica si de absolut bun simt opinia sustinuta firav de expertii INEC, cum ca in club a existat o substanta necunoscuta si ca ceea ce s-a intamplat a fost o deflagratie. Din pacate insa, procurorii PICCJ, condusi de Mihai Eduard Ilie, nu au mers pe aceasta pista, ci au imbratisat teoria focului de bureti, care nu convinge pe nimeni, intrucat un material atat de subtire lipit de tavan nu putea genera o putere calorica atat de mare, incat sa prajeasca corpurile victimelor gasite la sol, de la o distanta de 6 metri si dupa un paravan de lemn care a ramas intact. Culmea este ca, nici imediat dupa incendiu, si nici macar la cateva zile nu au fost prelevate probe de aer din zona pentru a se putea identifica in timp util existenta unor substante periculoase.
Rechizitoriul ocoleste ipoteza INEC
Regretabil, desi expertiza INEC vorbea despre o substanta/substante necunoscute care ar putea sta la baza deflagratiei, prin Rechizitoriul de 444 de pagini din data de 27 aprilie 2016 (finalizat la 6 luni dupa tragedie), la care se adauga cele 270 de volume ale dosarului, procurorul Mihai Eduard Ilie, cunoscut ca procurorul "Colectiv", alaturi de procurorii Emiliea Gavadia si Eusebiu Serbanoiu au mers exclusiv pe pista buretelui care a luat foc de la artificia cu flacara rece, dispunand trimiterea in judecata a patronilor de la Colectiv, respectiv George Alin Anastasescu, Paul Catalin Gancea si Costin Mincu, pentru ucidere din culpa, dar si a reprezentantilor firmei care au livrat artificiile. Ulterior, aceasta cauza a fost reunita cu dosarul de la Tribunalul Militar, in care au fost cercetati pentru abuz in serviciu doi angajati ai ISU, George Petrica Matei si Antonia Radu, dar si fostul edil al Primariei Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone.
Totusi, trebuie mentionat ca procurorii au ajuns la aceasta concluzie, desi la dosar existau date care nu doar ca se bateau cap in cap, dar care faceau imposibila stabilirea drept cauza a incendiului flacara rece a artificiilor. Sustinem aceasta tinand cont de faptul ca:
-Distanta maxima la care poate ajunge jerba artificiei cu flacara rece este de 3 metri, cu 15 secunde de ardere, astfel cum este prezentata in descrierea produsului si retinut in rechizitoriu. Or, intre stalpul pe care erau montate artificiile cu flacara rece si stalpul invelit in burete care a luat foc initial este o distanta, conform masuratorilor retinute in rechizitoriu, de 3,8 metri (vezi facsimil 4)"Din cercetarea la fata locului, a rezultat ca scena si pasarela tehnica sunt situate la o distanta de aproximativ 3,80 metri de stalpii de sustinere antifonati".
-In rechizitoriu s-a retinut totusi ca amplasarea elementelor pirotehnice s-a facut la "o distanta de siguranta mult prea mica, respectiv 3,80", fara sa prevada posibilitatea ca "jerba incandescenta si autopotentata sa ajunga pe stalpul de sustinere tapetat cu burete fonoabsorbant, fapt ce a declansat incendiul din data de 30.10.2015".
Iata care a fost explicatia PICCJ legat de arderea buretelui de cativa centimetri lipit de tavan la 6 metri inaltime
"-In jurul orei 22:31:59, la sfarsitul interpretarii unei melodii, suspectul (n.red. - artificierul) a initiat a doua tragere a instalatiei de efecte pirotehnice; si de aceasta data particulele incandescente ale articolelor pirotehnice au depasit cu mult limita scenei, lovind acelasi stalp din structura clubului, tapetat cu spuma poliuretenica neignifugata cofrata piramidal, precum si persoanele aflate in primele randuri, chiar dincolo de aliniamentul stalpilor de beton.
-Particulele incandescente ale articolelor pirotehnice au aprins spuma poliuretanica aplicata pe stalp; focul a cuprins cu repeziciune toata suprafata acestui material sintetic, propagandu-se si pe verticala, determinand o extindere cu iuteala si o generalizare a focului la nivelul spumei poliuretanice neignifugata cu fata lisa, aplicata pe tot tavanului clubului.
-Practic, dupa aparitia focarului initial (pe buretele piramidal aplicat pe stalpul de rezistenta), flacara deschisa s-a dezvoltat ascendent, alipita de spuma poliuretanica favorizand cresterea temperaturii aerului pe directia de ardere determinand o piroliza a buretelui in zona de influenta; prin incalzirea zonei de burete aflata pe traiectoria flacarii s-a produs degajarea masiva a substantelor inflamabile care datorita greutatii specifice reduse s-au deplasat turbulent spre tavan, mixandu-se cu aerul provenit de la tubulatura instalatiei de admisie a aerului proaspat.
-Datorita configuratiei tavanului caseta si a dispunerii buretelui pe intreaga suprafata, temperatura a crescut, generand degajarea de materii volatile. In plan orizontal, procesul de ardere a avut o evolutie radiala si pulsatorie, pornind dinspre zona focarului initial, determinata de configuratie grinzilor de la tavan, pe care il delimitau in caroiaje (casete/celule) care prezentau si suprafete verticale, constituind acceleratorul incendiului.
-Volatilele provenite din descompunerea buretelui fonoabsorbant cu fata lisa au format sisteme aer-gaz ale caror viteze de ardere sunt mai mari de 2,3 m/s. Astfel, incendiul s-a dezvoltat, flacarile cuprinzand pe rand o prima caseta/celula 1, apoi altele doua ale tavanului din zona stalpului de structura incendiat. (...)
-Ulterior a avut loc o accentuare a incendiului; arderea amestecurilor inflamabile aer-vapori-gaze a coborat de la tavan la cote inferioare (arderea in plan vertical a avut loc descendent, de la tavan, unde se afla materialul generator de gaze/vapori inflamabili-spuma poliuretanica, catre pardoseala, unde se gasea oxigenul in concentratii care permit desfasurarea reactiei de oxidare)". (...)
-"Generalizarea procesului de ardere a creat volume suplimentare de gaze, supraincalzirea atmosferei, determinand cresterea suprapresiunii in incinta clubului, ce s-a eliberat pregresiv prin suprafetele libere care comunicau cu exteriorul: usa sasului (n.red. - containerul) si tubulaturile aferente ventilatoarelor de introducere si evacuare aer".
Ati analizat explicatiile PICCJ? E clar ca nu justifica jetul violent de flacari care a iesit pe usa clubului cu forta unui motor cu reactie!
Legat de imaginile suprinse de camerele de supraveghere, procurorii PICCJ au retinut in rechizitoriu cam atat:
-"La aproximativ 18 secunde de la primele palpairi ale incendiului observabile pe imaginile stocate de sistemul de supraveghere video, o mare parte a publicului s-a orientat catre unica iesire, fiind suprins la alte 10 secunde de proiectiile de material incendiar si caderile de bucati mari de spuma poliuretanica aprinsa. In aceste conditii toate persoanele din incinta clubului s-au precipitat catre deschidere de trecere spre sas, creandu-se un mol dezorganizat, cu busculade".
-"Potrivit imaginilor stocate de sistemul de supraveghere video, la 21 de secunde de la inceputul evacurarii si la 58 de secunde de la initierea artificiilor, cel de-al doilea canat al usii de iesire din sas s-a deschis".
Substantele toxice din Colectiv
De departe, cea mai cutremuratoare marturie este cea facuta de una dintre tinerele care au avut sansa de a scapa cu viata din infernul de la Colectiv, ramanand insa cu cicatrici severe provocate de flacarile din acea seara. Alexandra Furnea povestea in octombrie 2018, pe Facebook – de unde a fost preluata de intreaga presa – ca medicul german care o trateaza, ajutand-o sa se recupereze, i-a spus ca "asemenea cicatrici nu a vazut decat la pacientii din zone de conflicte armate", lucru care, firesc, duce cu gandul la existenta unor substante toxice folosite, care au afectat in profunzime tesuturile celor atinsi de flacarile din Colectiv.
Publicam in continuare declaratiile acesteia:

Parintii victimelor si supravietuitorii acuza urme specifice unor gaze: "Aveam impresa ca materialul e imbibat in benzina"
Dovada ca nici macar parintii si rudele victimelor nu cred explicatiile oferite de PICCJ sta in faptul ca, si la aproape 4 ani de la tragicul eveniment, acestia incearca sa afle adevarul, reclamand existenta unor maini criminale. Marturie stau declaratiile cutremuratoare pe care acestia le-au facut in spatiul public in ultimele luni, ori in fata instantei, unde au relatat evolutia nefireasca a incendiului.
Publicam in continuare capturi relevante in acest sens:

5 comentarii:

  1. sunt informatii pe care le vedem si la tv-EU V-AM PUS MAI MULTE INTREBARI CORECTE SI NU VRETI SA RASPUNDETI-nu este suficient ca scrieti pe blog -lumea este curioasa sa stie cate ceva-MACAR SPUNETI CA NU AVETI VOIE SA SCRIETI-o sa pierdeti buna parte din postatori -pacat de blog

    RăspundețiȘtergere
  2. Au murit copii nevinovati.DOAMNA MARIA dar Alexandra si Luisa mai sunt in VIATA ? Azi au zis la Tv ca ALEXANDRU CUMPANASU nu mai are probe ca este in viata Alexandra !!!😢

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamna Maria a spus de atunci ca daca se va cauta bine se va descoperi ca acest incendiu are o mână criminală.

    RăspundețiȘtergere
  4. https://m.activenews.ro/stiri-social/Parintele-Savatie-Bastovoi-despre-drama-de-la-Colectiv-si-Halloween-Jocul-de-a-bostanii-este-un-joc-de-a-moartea.-Uneori-moartea-capata-indrazneala-ca-la-Bucuresti.-Nu-mimati-nimic-din-ce-este-al-mortii.-Fiti-lumina.-Pentru-a-trai-126245


    Copiii sunt încurajați sa joace jocuri urate, sa gandeasca urat, sa se drogheze...

    RăspundețiȘtergere
  5. Cat timp e Klownul in frunte nu veti afla adevarul !!!

    RăspundețiȘtergere