miercuri, 6 septembrie 2017

SFÂNTA EVANGHELIE ,DIN MAREA SI SFANTA ZI A NASTERII MAICII DOMNULUI ! 8 SEPTEMBRIE 2017 !


                                   8  SEPTEMBRIE  2017, 

            NASTEREA  MAICII  DOMNULUI ! 
                                  Image result for NASTEREA MAICI DOMNULUI     .
               
                              La Utrenie ,

                  Sfânta Evanghelie de la Luca !
                               ( I, 39 - 49 , 56 )

În zilele acelea , sculându-se Maria, s-a dus în grabă la munte , într-un oraş al lui Iuda, şi a intrat în casa lui Zaharia , şi s-a închinat Elisabetei. Iar când a auzit Elisabeta închinăciunea Mariei , a săltat pruncul în pântecele ei ; şi Elisabeta s-a umplut de Duhul Sfânt şi a strigat cu glas mare şi a zis : binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecelui Tău. Şi de unde cinstea aceasta pentru Mine , ca să vină Maica Domnului meu ? Căci iată , cum a ajuns glasul închinării în urechile mele, a săltat pruncul de bucurie în pântecele meu. Şi fericită este aceea care a crezut că vor fi împlinite întocmai cele spuse ei de la Domnul. Atunci a zis Maria : măreşte sufletul meu pe Domnul şi se bucură Duhul meu de Dumnezeu Mântuitorul meu , pentru că a căutat spre smerenia roabei sale . Iată, de acum , mă vor ferici toate neamurile, că mi-a făcut mie mărire Cel Puternic şi sfânt este numele Lui. Şi a rămas Maria împreună cu Elisabeta , ca la trei luni. Apoi s-a înapoiat la casa SA.

                          La Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie ,

                                Sfânta Evanghelie de la Luca !

                            (X, 38 - 42 ; XI , 27 - 28 )

În vremea aceea  a intrat Iisus într-un sat , iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei . Şi aceasta avea o soră , ce se numea  Maria , care şezând jos, lângă picioarele Lui Iisus , asculta Cuvintele Lui. Marta însă  se silea să facă ospăţ mare şi , apropiindu-se , a zis : Doamne, nu socoteşti că sora mea m-a lăsat singură să slujesc ? Spune-i dar ca să-mi ajute. Dar Iisus , răspunzând , i-a zis : Marto , Marto, te sileşti şi te îngrijeşti de multe;dar un singur lucru trebuieşte. Maria însă şi-a ales partea ce bună , care nu se va lua de la ea. Iar când zicea Dânsul acestea , o femeie din popor , ridicându-şi glasul, a zis către Dânsul : fericit este pântecele care te-a purtat şi sânii la care ai supt. Dar Iisus a răspuns : aşa este, dar fericiţi sunt cei care ascultă cuvântul Lui Dumnezeu şi-l păzesc pe el.
SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ  ŢIE !

                                    AMIN !

                   

2 comentarii:

  1. MAICA DOMNULUI!

    Preasfanta Fecioara,Preacurata Maica Nascatoate de Dumnezeu,
    Iti multumesc ca ne esti si noua Mama Buna,Iubitoare si Grabnica Ajutatoare!
    Iti multumesc pentru toate icoanele Tale facatoare de minuni si pentru tot Harul care se revarsa prin ele!
    Iti multumrsc Maicuta pentru toate comunicarile Tale sfinte,pentru sanatate,pentru ajutor,pentru grija Ta de Mama iubitoate fata de noi toti!
    Iti multumesc ca nu ne lasi prada celui rau,ci ne aperi si ne acoperi sub Sfant Acoperamantul Tau!
    Iarta-ma Maicuta pentru multele mele pacate si Te rog ajuta-ma sa ma pocaiesc pentru toate greselile mele din aceasta viata!
    Iti multumesc ca te rogi pentru noi si ca duci rugaciunile noastre la Bunu Dumnezeu,ca sa ne ajute sa trecem din viata aceasta la viata vesnica!
    Iti multumesc Maicuta ca te rogi prntru intoarcerea la Credinta a celor din familia mea,dar si a celor care-l cauta pe Dumnezeu si inca nu l-au gasit!
    Iti multumesc pentru grija de Mama,pentru iubirea Ta sfanta si pentru tot ajutorul Tau!
    Si eu Te iubesc,Te preamaresc si iti multumesc pentru toate si acest popor!

    Cu iubire de Dumnezeu,Mariana din Banat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti un suflet ce isi pune nadejdia Si speranta in Sfanta Treime.fie ca asa sa ne ajute Dumnezeu amin.

      Ștergere