miercuri, 6 septembrie 2017

HIMALAYA ŞI MUNTENEGRU ! SHAKIRA !


                            6 Septembrie 2017,ora 5,23 dimineata !

                                         Dragii mei,

Astazi dimineata ,ma trezeste un glas care spune doar trei nume înşirate unul după altul.
Glasul spunea asa:

                "Himalaya !
               Muntenegru!
               SHAKIRA !"

Dragii mei, ce inseamna toate acestea,eu nu stiu.
Apoi s-a mai adaugat si numele SHAKIREI.
Vom afla impreuna dragilor; timpul ne va arăta ceea ce inseamna aceste nume de munti, dar si despre SHAKIRA.

Cele mai inalte varfuri muntoase din Himalaya - Travelers-way.com

www.travelers-way.com/varfuri-muntoase-1.html
Translate this page
Toata lumea vrea sa exploreze Himalaya din diferite motive, unii pentru aventura si distractie în timp ce altii pentru alpinism, cel mai inalt varf din aceasta ...

                              Image result for HIMALAYA IMAGINI.

MUNTENEGRU | Poze MUNTENEGRU - Jeka Turism

www.jeka.ro/Poze-MUNTENEGRU.aspx
Translate this page
34 poze din MUNTENEGRU | Cele mai reprezentative poze din MUNTENEGRU | Jeka Turism.

Image result for MUNTE NEGRU IMAGINI.

                                                           Cu dragoste,Maria.

28 de comentarii:

  1. Shakira sa fie forma prescurtata dintre Shakti+Ra? Deci o uniune? Sau o singura fiinta ShaktiRa?

    Shakira (probabil sugestiv aleasa ca nume, de cineva, atribuit unei persoane feminine) sa ne spuna subtil despre un Dumnezeu Mama-Tata, nu doar Tata, asa cum suntem noi obisnuiti?

    Shakti (feminin), in hinduism, reprezinta principiul activ , atotputernic si forta vitala , animatoare a universului.

    Ra la egiptenii antici este stapanul Universului. Ei credeau ca el a creat lumea si ca rasaritul soarelui a fost pentru sine un simbol al creatiei. Aliatul cel mai important al sau a fost Ma'at intruchiparea ordinii si a adevarului.

    Maat sau Ma'at (feminin) se referă la ambele concepte egiptene antice despre adevăr , echilibru, ordine, armonie, lege , moralitate și dreptate și personificarea acestor concepte ca o zeiță care reglează stelele, anotimpurile, și acțiunile atît a muritorilor, cît și a zeităților, care au stabilit ordinea universului de la haos în momentul creației.

    Din aceasta uniune avem RaMa?

    Raman= Roman
    Ramania= Romania= Tara lui Ra+Ma.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, 17:26. RA-MANII= "Zeii cei Mari" de la Marea Neagra. Cum nimic nu-i intamplator, ganditi-va la un interesant aspect: Toate statiunile Marii Negre poarta numele "Marilor Zei"; "Precum in Cer si pe Pamant"! MA-MAIA este prezenta !

      Ștergere
    2. Este Somes-ul (Mic si Mare). Nu intamplator Somesvara este numele zeului Shiva. Sau Iasi de la Ieshvara un alt nume a lui Shiva. Cum nici intamplator nu este Calimani, Calan, Calin, Calina (nume romanesti) de la numele zeitei Kali. Cum nu intamplator varful Omu= silaba primordiala OM. Si nici intamplator Crisan, Crisana, Crasna, Crisurile de la numele zeului Krishna. Nu intamplator Arad, Oradea, Radaia, Radauti de la numele zeitei Radha. Mures, Mura de la numele zeului Murugan. Pe urma, Durgau (Turda, jud. Cluj), de la numele zeitei Durga. Muntii Sureanu, de la Surya (Soare in sanscrita). Sa nu mai vorbim de zeul Rama, este usor de dedus ce si cum. Deva de la Devi(divinitate). Interesant cate similitudini cu numele zeitatilor din hinduism. Pita (inseamna paine in sancrita), la tara (RO) se mai spune pita la paine, in unele zone. Coincidenta sa fie? Nu prea cred!

      Ștergere
    3. Somesul am dorit sa scriu, rectific. Scuze!

      Ștergere
    4. "Limba Sanscrita este limba romana taraneasca cea mai veche dintre toate!Cea mai apropiată de limba ţărănească românească este limba sanscrită, numită şi “limba zeilor”. Sunt multe cuvinte româneşti regăsite în sanscrită, unele chiar identice. Le vezi reflectate şi în toponime; de exemplu Deva, care în sanscrită înseamnă “zeu”, “zeitate”, sau Călimani, Călimăneşti şi numeroase alte derivate, care este redat în tradiţia orientală ca fiind Kali, Kala, zeiţa şi respectiv zeul Timpului în hinduism. Descoperirea din Masivul Şureanu este extraordinară şi din acest punct de vedere, pentru că ne arată efectiv care este realitatea spirituală şi tradiţională pe acest teritoriu; Cronos, Kala şi Crăciun reprezintă acelaşi “personaj” în tradiţia spirituală a locului. De aici a plecat şi a ajuns în India, nicidecum invers. E evident că nu avea cum, atât din punct de vedere al perioadei de timp; cât şi al dovezilor arheologice."
      (...)
      "Zeii orientali sint de fapt zeii arienilor (sau extraterestri)
      Toate zeităţile principale sunt prezente, le găsim mai ales ca toponime. Chiar dacă au trecut atâtea mii de ani, ele sunt tot aici: Deva – Deva; Iaşi – Işa; Călimani – Kali, Kala; Mangalia – Mangala; Şîva – Şiva. Şi numele masivului muntos pe care s-a făcut această descoperire fenomenală este foarte semnificativ: Şureanu; dar iniţial a fost Sureanu, până când s să se înmoaie şi să treacă în “ş”. Apoi, eanu este o adăugare târzie, un specific al ultimului mileniu, pentru că înainte a fost Surea, Muntele Surea. Iar acesta, la rândullui, a provenit din Suria, prin trecerea lui i în e, care este o vocală mai slabă, mai uşor
      de pronunţat. Or, în tradiţia orientală Surya este chiar zeul Soarelui, considerat lumina supremă, cel care dă viaţa, căldura, bogăţia, dar şi simbolul profund spiritual al nemuririi. Dacă te gândeşti ce au descoperit în interiorul lui, că de fapt este un munte de aur, şi dacă ţinem cont că aurul a fost aproape pretutindeni considerat simbolul Soarelui, atunci îţi poţi face imediat o idee despre spiritualitatea şi cunoştinţele oculte ale vechilor locuitori de pe aceste pământuri. Pentru că, într-un fel sau altul, ei ştiau ce fel de munte este acesta, ce se găseşte în interiorul lui şi tocmai de aceea l-au numit astfel, pentru a simboliza în mod clar conţinutul său. Cu timpul, însă, oamenii au uitat această semnificaţie ascunsă, pe care oricum din ce în ce mai puţini o cunoşteau, şi înţelegerea s-a estompat. Nici măcar legenda nu a putut rămâne, deoarece, fiind ceva foarte important şi secret, nu s-a petrecut niciodată ceva deosebit acolo, care să implice un număr mai mare de indivizi şi astfel să se răspândească vestea în masele de oameni.
      Secretul absolut a dispărut probabil odată cu ultimii sacerdoţi. Doar numele a mai rămas, pe care oamenii îl păstrează, dar nu îi mai înţeleg semnificaţia reală.
      Ce popor mai suntem şi noi… aici sunt toate, aici se găsesc toate şi totuşi apare că nimic nu este al nostru, am observat eu amărăciune."

      Link:

      http://armoniiculturale.ro/2015/07/21/dragos-anunnaki-limba-romana-cea-mai-veche-limba-vorbita-in-europa-aceasta-provine-din-limba-sanscrita-a-geto-dacilor-romania-transilvania-leaganul-civilizatiei-mondiale/

      Ștergere
    5. Iata: "VEDA"- verbul "a vedea" vine de la "Veda" care inseamna "cunoastere" senzoriala si suprasenzoriala. In latina(stim deja ca alfabetul latinic, cat si cel arimic sunt dialecte ale pelasgo-geto-dacilor) verbul "au vazut" se citeste "vidimus". Prezentul pural romanesc este "vedem". Versurile populare : " N-a sti nimeni ca m-am dus/Numa m-or vedea ca nu-s", exprima magistral tema "vederii celor nevazute".
      Pe una din "Tablitele de la Tartaria" se poate observa, fara dificultate, capul de "bour; taur": " bu-cefalos", element esentioal in "cultul solar", apoi " Capul mic al soarelui" sau "Cap-ra", "Arborele vietii" doborat sau jertfit (motivul bradului in traditia noastra), zeul "SIVA- SAUE" (in forma de cruce cu multe brate) precum si doua altare sau ritoane. Zeul "SIVA" cel cu multe brate, este cel mai cunoscut si prezent in nume de localitati si ape transilvane. Spre ex.: " Ilisua", "Saulia" precum si apele si satele numite "SIEU" (io chiar sunt nascuta in "Sieu" si vacantele mi le-am petrecut pe "Valea Sieului", asadar n-aveam cum sa nu ajung sa contemplu pe strabunii nostri pana in stravechime, asta ca sa se inteleaga, cat de cat, preocuparea mea, sa zic asa...). Vazusem intr-o carte, pe care o citisem de mai multi ani "Urmele zeului SAUE in Transilvania". Daca se certifica si se accepta autenticitatea materialului arheologic de la Tartaria, trebuie acceptat si "importul" zeitatii SAUE=SIVA de aci spre Orient si nu invers ! Lumea stiintifica era destul de rezervata mai ales datorita faptului ca aceasta descoperire a Tablitelor de la Tartaria spargea un "cliseu stiintific", acela ca civilizatia umana a inventat scrisul in Mesopotamia. Numai ca si pe teritoriul Bulgariei de azi s-au mai facut astfel de descoperiri in doua locuri diferite, precum si in Grecia. Apoi, langa tablitele din Transilvania s-a descoperit un mormant(mai scrisesem io prin alta parte, mai demult, ii drept) al unei femei numita de arheologi " Mi Lady Tartaria", cu o vechime atestata de peste 8000 de ani. Timpul va rezolva aceasta problema, dupa ce orgoliile ranite ale marilor scoli de arheologie se vor estompa. Astfel s-a intamplat cu "Ganditorul de la Hamangia. Alt "statut" are el si "Baba" sa, daca se afla la " Muzeul Britanic"!"

      Numai bine, Doamne ajuta!

      Ștergere
    6. Da, 22:46, mai vroiam sa adaug si faptul ca noi zicem Bunului Dumnezeu (si acum )" Dumnezeu Pita"; " Pita lui Dumnezeu"= DIAUS PITAR (o expresie transmisa din ancestralitatea poporului nostru). Este divinitatea ce i-a condus ve vechii locuitori de tip "suta" de pe "Meleagurile" noastre din Carpati spre India. In vremea Hinduismului vedic, Diaus, zeul suprem al Cerului, disparuse deja din cult. Numele lui a ajuns sa insemne "cerul" sau "ziua" (rotacizat "Diua", iar in latina "Dies"). Vocabula indicand personificarea sacralitatii uraniene a sfarsit prin a desemna un fenomen natural. In textele vedice locul lui Diaus este luat de Varuna. Totusi Diaus Pitar este evocat ca "Cerul parinte", dar, mai ales, in cuplul primordial " Dyavaprithivi"- "Cerul si pamantul", la noi pastrandu-se ca "Vran- GEEA" sau Vrancea. MARUTAS sau MARUTII sunt "Zeii gemeni", sau "sotul si sotia", de unde avem vrbul: " A Marita", substantivul propriu "Mariuta", care este un diminutiv al "Mariei", deoarece Maria este un cuvant recent, doar de 20000 de ani, preluat pe filiera crestina, desi are o circulatie larga, dar si raul MURES in latina veche: "Maris", geaman cu SAMUS azi : Somes, numit in sanscrita si "SOMA", zeul pamantului, de aici avem neologismul: 'somatic". Legenda Muresului si Oltului- fratii care se despart, exista si in literatura sacra sumeriana, precum si in "mitul argonautilor" in care tema este aplicata DUNARII(Istrului). Potrivit mitului argonautilor Dunarea se desparte in doua brate. Un brat se varsa in Marea Neagra iar celalalt in Marea Adriatica. Locul unde se despart este pazit de "ARGES" ciclopul(de aci avem numele raului Arges), fiul lui Uranos si al zeitei "Cebeleisis;Tzebeleitis"-de unde avem Muntii Tibles, unde Zeita are un ALTAR , fiind impreuna cu "Cei 12 Apostoli" din CALIMANI(Zeii MANI cei Frumosi). (KALI (frumosi)- MANI) ne-au lasat numele muntilor transilvani : Calimani. "Pita lui Dumnezeu",care desemneaza un om foarte bun, ca arhetip pagan al lui Hristos : "PAINEA VIETII" (Sf. Ev. Ioan, 6,41;48;51). Referitor la "SITA", avem in judet (BN) o localitate straveche cu acest nume " Sita".

      O zi frumoasa, sa fie !

      Ștergere
    7. 21:10, ca ai scris si despre Zeul Krisna si "Crisurile" de la noi, mai adaug si io faptul ca "KRISNA VEDA" inseamna "veda neagra"(Myirtle Langlei- "Religii" editie rom. Buc. 2002) , noi avand "Crisul Negru", dar si "tara" numita : "Crisana".
      SAMA-VEDA inseamna "a socoti", "a baga de s(e)ama, vazand", "a lua aminte".
      SUDRA (SURDA)- (Rotacizat SURDA) este "auzirea" divinului glas fara a folosi urechea, prin contemplatie.
      Si inca ceva interesant, "painea si sarea" sunt simbolurile regalitatii si ale preotiei. "Salii" erau preotii zeilor traci Apollo, Marte, Hermes, Hercule, Dionysos etc. Acesti preoti aveau atributul de "Mosi". Numele "Sall-moxis"(Zalmoxis; Salmocsis), dupa unele pareri ar proveni de aici, iar "painea" este atributul zeului suprem Diaus Pitar.Iata cum, prin milenii, poporul a pastrat acest obicei unic de cinstire a Divinitatii, regalitatii si sacerdotiului, in acest gest ritual de intampinare cu paine si sare.

      Numai bine !

      Ștergere
    8. Moksa= intelepciune, Zalmoxis, mos, intelept;
      Ardeal= Hardeal, Shiva mai are si numele de Hara (distrugatorul pacatelor)---> Dealul lui Hara sau Tara Lui Hara (?)(Ardeal);
      Bihor (Ro), zona Bihar (India)
      Barsa, Tara Barsei (Ro), Barsana (India).

      Ștergere
    9. Shiva, Domnul Somei ( Soma= nectarul nemuririi, imortalitatii) Soma---> Somes, Somesvara (Shiva)

      Chandra= Luna ~ Sandra (nume)

      Ștergere
    10. Zeul Vishnu (Krishna, intrupare a lui Vishnu)---> Vișeu de Sus, Râul Vișeu, Valea Vișeului, Viștea (jud Cluj).
      Râul Vișeu izvoraste din Muntii Rodnei---> Radha consoarta zeului Krishna---> Rod (Rodna, Rodica, Rada, Radita)---> bogatie, bunastare---> Lakshmi (zeita bogatiei, consoarta lui Vishnu).

      Ștergere
    11. Bakti= devotiune---> Bacau.

      Ștergere
    12. Sita---> consoarta Zeului Rama, el fiind Avatar (intrupare) a lui Vishnu (zeului susținător al universului). Sita (Ro) sat în comuna Spermezeu din județul Bistrița-Năsăud.

      Ștergere
    13. Gură---> GuRa---> Guru ---> invatator---> cel care prin viu grai imprastie lumina (Ra) ~ cunoasterea.
      Rama, Ruma, rumân, români, cei luminosi.

      Ștergere
    14. Yama (sanscrită yāma - întrerupere, sfârșit) este zeul morții în mitologia hindusă și budistă , stăpânul sufletelor tuturor defuncților și uneori apare ca zeu al dreptății.
      In Ro, exista expresia "a dat iama in vite".

      Ștergere
    15. Dhuma este fumul. In Ro gasim expresia "Nu-mi vinde dume".
      dumă= gluma proasta, minciuna.
      Fumul--->invăluire.
      In Ardeal, intalnim nume de familie Duma.

      Ștergere
    16. In Ro, țară, țarina, țărână--->Zeita Tara, capacitatea sau puterea de a ne salva, de a ne scoate din ignoranta si de a ne duce spre iluminare. Tara ne daruieste cunoasterea fiecarui plan al existentei. Ea este ghidul interior si marea preoteasa a ascensiunii spirituale. Tara ne ajuta sa depasim obstacolele, sa trecem de oceanul de ignoranta.

      Ștergere
    17. Da, fain.
      S-a pastrat in limba noastra cuvantul "RA-ZE", adica "ZEUL RA", precum si cuvintele : " RA-SARIT" si "RA-SARE"(de-a sari deasupra orizontului) si "RAMAS" (cu sensul de-a APUNE). Arhaismul "MAS" inseamna a se aseza pentru(peste) o noapte, a se odihni, "RA-MAS" insemnand "odihna soarelui". Cuvantul "ZA-RE" desemneaza din nou pe zeul Ra. In cultura veche romaneasca s-a pastrat cu sfintenie obiceiul aprinderii "focurilor sacre", purificatoare, in cinstea "MITRII", adica "Zeul Soare", la solstitii dar si la echinoctii. Avem chiar la echinoctiul de toamna sarbatoarea "DU-MITRII". Noi,avem la "TARANOAIASAN"(cum imi place mie sa spun), in BN, localitatile "DUMITRA; DUMITRITA" ( bineinteles ca nume si prenume sunt in intreaga tara ).Particula "DU" este o abreviere (poate fi si prescurtare) a cuvantului sanscrit "DUMUZI" sau "Deus" la romani, iar MITH-RA este Soarele, insa, toate acestea dupa perioada matriarhatului(cunoscandu-se faptul ca in acea perioada, SOARELE era Zeita(la pelasgi, la atlanti, la stramosii nostri geto-daci).(Poate fi amintita aci insasi Zeita "Demetra"(purtand si alte nume, supranume, functie de vremuri, popoare, grupuri de suflete, etnii etc., care are atributii in panteonul solar, atat ca "Soarele dreptatii", cat si mai apoi, ca "soata a Soarelui- cand , deja, Soarele a fost considerat "Zeu "). De ex. in mitologia traca Demetra este "MUMA" sau " Mama Suprema". Ea a dat nastere la sase feciori si sase fete, intruchipati ca "luni ale anului". Ea se mai numeste si "DEMETER-RA"(adica Mama pamantenilor"- o "TERRA"). Toti fiii sai au fost "titani", dupa legendele pastrate la greci.

      S-auzim de bine !

      Ștergere
    18. Legături directe între cuvinte din limba română și sanscrită care nu se regăsesc deloc sau foarte puțin în alte limbi indo-europene:

      -ap,apas-apă curgătoare
      -kodra, kodrava-grâul saracilor. De aici provine expresia "un codru de pâine".
      -avi-oi
      -avi-sthala-staul de oi
      -palava-pleava(de cereale)
      -bhukti-mâncare,bucate
      -bhukta-mâncat,îmbucat
      -sava -seva floriloe,mierea florilor
      -vrana-rană
      -sura-soare(sura intră în alcătuirea cuvântului: arsură)
      -lotra -prada,jaf. De aici a rezultat cuvintul lotru cu sensul de hot.
      -ud-ud,imbibat cu apa
      -pluta-plutitor,plută,care plutește pe apa, care înoată.
      -puti -putred,care pute,urit mirositor
      -vidhava -văduvă
      -nap'at -nepoata
      -nap'atka -nepot
      -lalana -femeie. Si astăzi în satele românesti se folosește cuvântul lele ca formulă de respect pentru o femeie mai în vârsta, și cuvântul leliță pentru o femeie mai tânără.
      -pitar-tata,sau în traducere liberă cel care aduce pita (pâine) în casă.
      -tata-tată, ca formula de adresare sau pentru a chema tatal
      -yatha-în felul următor, iată cum. Cred că suntem singurii în Europa care folosim cuvintul"iată".
      -sarman -cel care cauta refugiu,cel care are nevoie de ajutor;adică un om sărman.
      -vraj -a obține suprema fericire,beatitudine,extaz;adică a fi vrăjit,prins,înțărcuit
      -vraja -țarc de animale, strajă, grajd Sa se observe legătura dintre cuvintele vrajit și țarc de animale care nu se regăsește decât în sanscrită și română.
      -has -a râde,zâmbi, a face haz (uneori de necaz), a lua în bătaie de joc, a lua în deridere.
      -lubh,lubhita -a dori, a atrage, a ademeni, a iubi
      -vitsana -vițel,bou
      -vatsaka -vițică
      -vatsa-tânar,de vița tânară
      -marmara -murmur, a murmura
      -mandra -placut,agreabil,incintator
      In limba română avem cuvintele mândru, mândra, mândrulița
      -raaj,reg (king)-rege.
      -vrata-dorinta ,vrere, lege, ceea ce am vrut
      -kha -vacuum,spatiu gol,hau. Țăranii si nu numai ei folosesc expresiile: haul timpului,un hau negru, cât e haul(adică fără sfârșit).
      -su-vega -a se mișca foarte repede,alerga, iute,sprinten, zglobiu. Aceasta este rădăcina cuvântului suveica si a expresiei "iute ca o suveica"
      -antraya -interior, înăuntru,intrare
      -ara -bronz,aramă. Acest cuvânt a dus la formarea unei familii de cuvinte din care fac parte cuvintele aramiu, aramit...
      -pahsit -a pazi
      -ker-wo-s -cerb
      -ker -coarne
      -alpa -alb
      -gurta -spatiu închis, curte
      -hulana-lina(de oi)
      -malai -macinat,malai
      -snake- șarpe, mișcare șerpuitoare,serpentina.
      -vrask-copac ,vreasc.
      -thaba- țap.
      -vrjina - vrej, îndoit,spiralat,bucla, rotocol, cirliont.
      - pentru dimbla - idiot,tâmpit, dambliu.
      Din micul dicţionar româno-sanscrit pe care Paul Lazăr Tonciulescu şi Eugen Delcea îl inserează în cartea Secretele Terrei. Istoria începe în Carpaţi (Editura Obiectiv, Craiova, 2003, p. 67-69), reproducem câteva cuvinte care au acelaşi înţeles cu cele româneşti:
      agar – ogor
      annu – timp; v. an
      ara – a strivi; v. arie (locul unde se striveau spicele de
      grâu)
      araku – lung; v. arac
      ardatu – sclav; v. argat (cu palatalizarea dentalei d)
      buluuh – a plecat în grabă; v. buluc
      hul – duşman; v. a huli
      karnu – corn
      kin – muncă (trudnică – n. n.); v. chin
      marhitu – soţie; v. a mărita
      saaru – a dansa¸v. a sări
      subat – veşmânt; v. şubă
      ugar – ogor
      ur – duşman; v. a urî

      link:
      http://hiperboreea-nemuritoare.blogspot.ro/2013/01/limba-romana-si-sanscrita.html

      Ștergere
    19. "Dakia= PUR (CURAT).

      Cine este Dakia, डकिया ? Dakia este consoarta zeului Shiva. Ea este cunoscuta sub numeroase nume: Sati, Shakti, Parvati, Kali, Uma, Durga, Gauri… Din dragoste pentru ea, Shiva il v-a ucide (prin foc) chiar pe Daksha (zeu al creatiei, tatal Dakiei, din cauza caruia Dakia murise).

      Mersul cu Capra
      La insistentele lui Brahma, Shiva il „reconstruieste” pe Daksha. Din cauza ca Daksha avea capul prefacut in scrum, capul original a fost inlocuit cu unul al unei capre(?!). Daksha are cap de capra? Se pare ca simbolul caprei a fost folosit pe intreg cuprinsul globului. Este oare Mersul cu Capra un ritual dedicat lui Daksha? Sau poate Dakiei? Sau poate lui Shiva?

      Gauri
      Gauri (unul dintre numele Dakiei) inseamna Piele Galbena. Inseamna ea oare de fapt piele de aur? Este oare Gaur= Ghiaur= Ghi+Aur= De Aur? Parca turcii ne numeau Ghiauri (!?).

      Dochia
      Nu pot sa nu remarc si asemanarea izbitoare dintre numele Dochia si Dakia. Este oare unul si acelasi nume? Presupun ca este."

      "Dupa ce am facut o corelatie intre cateva ape curgatoare si zeitati vedice,
      Somes- Someswara- zeitatea somei,
      Dunarea- Dhanapati- Kuber- zeitatea prosperitatii,
      Mures- Muruga- zeitatea Pleiadelor,
      iata ca o alta apa curgatoare pare sa aiba legatura vedica.

      Aries este foarte apropiat de numele Arya. Sa fie oare la origini Aryash?
      Arya- adevar, adevarat, manierat, vita nobila.
      Arya mai este legat si de numele zeitei Durga, Arya Durga.

      Erau oare arienii locuitorii de pe cursul raului Aries?

      In legatura cu raul Aries, el trece prin orasul Turda, oras in care se gaseste o zona numita Durgau (?!).

      Cu ceva vreme am aflat ca se obisnuia in vechime sa se mearga pana la cursul raului Aries, sa se culeaga pietre din acest rau si ele sa fie puse in apa de baut. Se credea ca acest rau este sfant. Cat de sfant? Deajuns de sfant incat persoana sa se deplaseze zeci pana la sute de kilometri pentru a lua cateva pietre.

      Arya mai este in legatura cu zeita Parvati. Aparna este un alt nume al zeitei Parvati. Aparna = apa sfanta?"

      link:
      https://raveda.wordpress.com/tag/durga/

      Ștergere
    20. În Asia, 80.000.000 de oameni vorbesc limba română!

      link:
      http://www.libertatea.ro/stiri/reportaj/in-asia-80000000-de-oameni-vorbesc-limba-romana-468369

      Ștergere
  2. Doamna sunteti unica in lume , asa ceva nu s-a pomenit de cand lumea si pamantul . Greu de crezut cum de receptionati mesajele, cum de se intercaleaza ele cu cele sfinte , cu pamanteni si nepamanteni , cu tot amalgamul de termeni care debusoleaza si poate, aparent, sa-mi fie cu iertare , nu au o logica elementara . Insa una peste alta , sunteti un fenomen .

    RăspundețiȘtergere
  3. Special! Românii şi extratereştrii :

    https://www.youtube.com/watch?v=FveNFLUalUc

    RăspundețiȘtergere
  4. loan offer between individual and serious

    Finish your problems with INVEST SARL CREDITS. We offer loans ranging from € 10,000 to € 15,000,000 on a rate of 3% each year. No matter where you are in the world we could satisfy you. Our goal is to help those who need financial means in order to solve their personal problems. If you have more information about our offers please kindly contact us at the following mail address in order to be satisfied:
    investsarlcredits@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  5. oferta de împrumut între individ și gravă

    Finalizați-vă problemele cu INVEST SARL CREDITS. Oferim împrumuturi care variază de la 10.000 € la 15.000.000 € cu o rată de 3% în fiecare an. Indiferent unde vă aflați în lume, vă putem satisface. Scopul nostru este de a ajuta pe cei care au nevoie de mijloace financiare pentru a-și rezolva problemele personale. Dacă aveți mai multe informații despre ofertele noastre, vă rugăm să ne contactați la următoarea adresă de mail pentru a fi satisfăcuți:
    investsarlcredits@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  6. Doar no fi vorba de Sakira cintareata si sotia la futbolistul spaniol care joaca in Barselona Piche pe ea o cheama Sakira

    RăspundețiȘtergere
  7. Shakira va fi urmărită de parchetul spaniol pentru că ar fi fraudat fiscul cu 14,5 milioane de euro, acuzaţii pe care vedeta le neagă.

    https://evz.ro/socheaza-shakira-fisc.html

    RăspundețiȘtergere