luni, 14 august 2023

MAICA DOMNULUI A ADORMIT, PENTRU A SE URCA LA FIUL SĂU SI SA SE ROAGE PENTRU NOI FIII SĂI !

                              Dragilor,

Au mai ramas doar ore numarate pana la Marea si Sfanta Sarbatoare a Bucuriei Adormirii Maicii Domnului ! 
S-O bucuram si noi cu iubirea si cu dragostea noastra fierbinte si infinita.
Sa impodobim inima noastra cu iubire si sa daruim iubire prin a impodobi minunat de frumos Sfanta Sa Biserica .S-O acoperim cu iubire,asa cum Maica Domnului ne ocroteste pe noi toti copiii Sai  si ne acopera cu iubire sfanta.

.

                                         15 August 2023, 

Marea si Sfanta Sarbatoare a ADORMIRII MAICII LUI DUMNEZEU!

                               Dragii mei, 

Peste doar cateva zile,mai precis pe  15 August 2023, sarbatorim cu mare iubire si cu multa smerenie Adormirea Maicii Domnului,a Prea Curatei Fecioare Maria,Imparateasa Cerului si a Pamantului.

Dupa aceste doua saptamani de POST(cine a putut si poate sa posteasca)si Rugaciune, vom merge la Parintele duhovnic(cine poate) ca sa ne spovedim,ca apoi, sa putem primi Sfanta si Dumnezeiasca Impartasanie cu Prea Scump si Prea Sfant Trup si Sangele Domnului nostru Iiisus Hristos,Mantuitorul Lumii intregi.

                            



Ca in fiecare an,impodobim Sfanta Masa pe care Maica Domnului sta intinsa la Prohod, o impodobit cu multe flori si lumanari aprinse ,cu multa iubire si cu multa dragoste sufleteasca.Dam la Parintele care savarseste Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie din 15 August,dam pomelnice pentru noi si cei dragi noua,dar si pentru cei adormiti intru vesnicie.

Cine doreste ca sa contribuie cu toata inima si cu tot sufletul la infrumusetarea Sfintelor Biserici si sa lase si pomelnice,o poate face depunand orice suma cat de mica(dupa posibilitati) in contul meu pe care il stiti deja,iar eu le voi da Parintelui si voi avea grija sa cumpar flori si Coroana de flori pentru Sfanta Masa din mijlocul Sfintei Biserici.


Pomelnicele dragilor, mi le puteti transmite personal la tel unic: 0747226236  la care raspund eu personal si nimeni altcineva sau le puteti trimite pe Whatsapp- 0747226236 ,iar eu le voi scrie pe hartie si le voi da la Sfantul Altar  ,la Sfanta si dumnezeiasca Liturghie din 15 August 2023 dar si pe 8 Septembrie la Ziua prea sfanta a Nasterii MAICII DOMNULUI.

Iata si contul unic ,dragii mei:

RAIFFEISEN BANK :

      Maria Ghiorghiu ,tel 0747226236

 Cod IBAN:

 RO71 RZBR 0000 0600 1504 7307.                                                                   Dragii mei, 
Stiu ca sunteti departe de casa,majoritatea dintre voi care cititi Blogul DUMNEZEU EXISTA MARTURII,si tocmai de aceea, m-am gandit ca sa va ajut cu inima si cu sufletul pentru aceasta Mare si Sfanta Sarbatoare a Adormirii Maicii Lui Dumnezeu. 
Ma puteti suna oricand la telefonul meu personal 0747226236  si va voi da toate sfaturile de suflet ,rupte din inima mea.
Cu mult drag si cu multa dragoste sufleteasca, pentru voi toti iubitorii de Dumnezeu si de Maicuta Domnului cu Sfintii Sai,Maria.
                             Cu dragoste,   Maria. 

Adormirea Maicii Domnului - sarbatoare a bucuriei !

Adormirea Maicii Domnului este praznuita pe 15 august. Praznicul Adormirii Maicii Domnului este precedat de o perioada de doua saptamani de postire. Sfanta Scriptura nu ne spune nimic despre mutarea Fecioarei Maria la cele vesnice. Informatiile pe care le avem legate de moartea, ingroparea si inaltarea ei la cer, vin din Sfanta Traditie.

Potrivit Traditiei, Maica Domnului a mai trait 11 ani dupa inaltarea la cer a Fiului sau. Sfantul Arhanghel Gavriil i-a vestit trecerea din lumea aceasta la viata vesnica cu trei zile inainte de adormirea sa: «Acestea zice Fiul tau "Vremea este a muta pe Maica Mea la Mine. Nu te teme de aceasta, ci primeste cuvantul cu bucurie, de vreme ce vii la viata cea nemuritoare"».

Dupa ce a fost instiintata de Sfantul Arhanghel Gavriil ca va trece din lumea aceasta la viata vesnica, Fecioara Maria i-a intarit pe cei apropiati prin cuvintele: "Nu faceti din mutarea mea pricina de doliu, ci umpleti-va de bucurie si mai mare. Doresc sa merg la Fiul meu, Cel ce daruieste tuturor fiinta si viata. Si cand ma voi duce la El, nu voi inceta sa ma rog si sa mijlocesc pentru voi, pentru toti crestinii si pentru lumea intreaga, ca Cel ce o judeca in milostivirea Sa, sa se milostiveasca de toti credinciosii si sa-i intareasca si sa-i duca pe calea vietii, iar pe cei necredinciosi sa-i intoarca si sa-i faca pe toti o singura turma a Bunului Pastor care si-a dat sufletul pentru oile Sale si le cunoaste si ai Sai il cunosc!"

Apoi a multumit Domnului pentru toate, iar Mantuitorul a venit la ea impreuna cu cetele ingeresti si i-a zis: "Fericita fii si sa se bucure inima ta. Pentru harul care ti-a fost dat, tot sufletul care va chema numele tau cu sfintenie nu va fi lepadat, ci va afla mangaiere si milostivire in aceasta viata si veacul viitor. Iar tu intra in salasurile cele vesnice cu pace, bucurie ca sa vezi slava mea si sa te bucuri prin harul Duhului Sfant". Dupa aceste cuvinte, Maica Domnului si-a dat obstescul sfarsit. Si-a incredintat sufletul Fiului ei.

Sfintii Parinti ne descopera ca dupa cum trupul Maicii Domnului a ramas feciorelnic in timpul nasterii lui Hristos, se cuvenea ca trupul ei sa ramana integru, ferit de stricaciune si dupa mutarea ei la cele vesnice.

Moartea Maicii Domnului este mutare la Viata, dupa cum reiese si din troparul sarbatorii Adormirii Maicii Domnului: "Mutatu-te-ai la viata ceea ce esti Maica Vietii". Din acest motiv, aceasta sarbatoare nu este trista, ci plina de bucurie.

Maica Domnului a fost un om ca oricare dintre noi. Nu a fost lipsita de pacatul stramosesc si pentru ca a impartasit nasterea noastra, nu a fost ferita nici de moartea noastra. Ca orice om, Maica Domnului a trecut prin moarte, dar nu a ramas in mormant, ci a fost inaltata la cer de Fiul ei, Cel care a biruit moartea. In cartile de cult nu se vorbeste de invierea Maicii Domnului si nici de Inaltarea ei la cer, pentru a nu se confunda cu Invierea Mantuitorului si cu Inaltarea Sa la cer. In schimb se vorbeste de mutarea ei la viata cea netrecatoare, trecere posibila datorita deplinei uniri cu Hristos.

Traditia spune ca Apostolii, aflati in acel moment in diferite zone ale lumii, au fost adusi pe nori pentru a fi prezenti la inmormantarea ei. Trupul Maicii Domnului a fost dus de ingeri si de oameni la mormantul din Ghetsimani de langa Ierusalim. Dupa trei zile de la inmormantarea ei a sosit si Apostolul Toma. Acesta a cerut sa se deschida mormantul Maicii Domnului pentru a-i saruta mainile acesteia, dar intrand in mormant, l-a aflat gol. Apostolii au vazut cu acest prilej numai giulgiul, ca marturie a mutarii Nascatoarei de Dumnezeu.

Daca dupa adormire sufletul ei este primit "pana la tronul Lui cel imparatesc, pana la Sfanta Sfintelor cea din ceruri", dupa cum ne spune Sfantul Ioan Damachin, la trei zile de la adormire este urcat si trupul ei la la cerurile cele mai presus de ceruri.

Icoana Adormirii Maicii Domnului ne descopera ca Mantuitorul ia la ceruri sufletul Maicii Sale, simbolizat de un prunc infasat in scutece albe. Daca in icoane Maica Domnului tine pruncul pe bratul stang, iar cu bratul drept il arata lumii, in icoana Adormirii Maicii Domnului imaginea este inversata, Hristos tine sufletul ei pe bratul stang si o arata ingerilor.

Asa cum Maica Domnului nu a fost parasita de Fiul ei, sa avem credinta ca nici noi nu vom fi lipsiti de mangaierea Fiului atat timp cat ne rugam Maicii Sale.

                                                      

20 de comentarii:

  1. Lupta a inceput Azi la Timisoara

    Prin Tribunal actiune inceputa de citeva luni de Florin Manescu contra

    Primarului Timisoarei spionul Germaniei Fritz pentru
    ABUZURILE facute prin Primaria Timisoarei printre care si la Legea 55 de afisare in fata Primariei ilegala de Steaguri straine , la care E Acuzat drept complice si
    Prefectul Judetului Timis care a refuzat sa ia atitudine
    -craciun.

    RăspundețiȘtergere
  2. Avioane militare rusesti provocatoare azi in spatiul aerian al Danemarcei intoarse din drum de avioane Nato ale Danemarcei si Olandei
    Dupa actiunea de piraterie a Rusiei care a deschis focul de avertisment supra unei nave civile in marea Neagra in zona economica exclusiva a Bulgariei ajunsa in final in portul Sulina-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  3. MAICA DOMNULUI a fost luata de IISUS DOMNUL SI FIUL SAU pentru viata ei de FECIOARA din neam credincios si DOMNUL nu a lasat-o pe pamant sa fie batjocorit mormantul ei de iudei asa cum FIUL EI a fost rastignit-ea face parte din TREIME CA PARTE FEMININA exemplu pentru omenire- sa ne rugam EI mereu pt ca este punte sigura prin rugaciunile ei cu sf TREIME , plange sa nu fim pedepsiti pt pacatele noastre

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum incearca si reuseste Hun-garia sa schimbe componenta nationala a Ardealului si pasnic in doua Etape.

    Etapa 1-intii face tocmai cum a procedat emite cetatenie dubla nu numai pentru maghiari dar si pentru romi ,romani si orice ardelean care din Oportunism vrea -un pasaport liber la calatorii fara viza in Sua Canada si alte tari sau burse mai mari pentru copii cu conditia sa studieze in limba hun-gureasca
    .
    Etapa 2 -Anunta ca renunta la cetateniile duble obligind pe cei de la Faza I sa renunte la cetatenia romana pentru pastrarea privilegiilor si dintr-un foc dubleaza numarul cetatenilor hun-guri din Ardeal.
    -craciun.

    RăspundețiȘtergere
  5. Marea Neagra da curentii Rip ca niste riuri perpendiculari pe plaje ce curg in larg periculosi si pentru inotatorii profesionisti
    . Se recomanda calm si a nu inota in sens opus curentului spre tarm ci de-a lungul tarmului pina se simte iesirea din curent si strigarea dupa ajutor.
    Esential a respecta indicatia la steag rosu al salvamarilor de a nu intra in apa.
    Pentru ieri s-au anuntat 4 decese prin inec doar la Mamaia
    -craciun.

    RăspundețiȘtergere
  6. In prima jumatate de an investitiile in Romania au scazut cu 13 procente in timp ce datoria externa a crescu cu 15 miliarde Euro
    Ca efect programat al razboiului rusilor de linga Ue preturile carburantilor crescuti programat prin reducerea extratiei de titei a dus barilul la 85 Euro cea ce va duce la cresterea tuturor preturilor produselor deci a Inflatiei sii pretului indirect platit de romani si pentru razboiul din Ucraina -craciun.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dar sa nu uitam ca prima victima a unui Razboi este Adevarul-craciun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bine punctat, asta ar trebui sa inteleaga toti oamenii. Mai poate fi mentionata si increderea.

      Ștergere
  8. Cam asa e si victima Adevarul nu numai in razboiul Rusiei in Ucraina dar si
    In Razboiul propagandistic platit de Hun-garia in Ardeal pentru Refacerea Hun-gariei Mari care de fapt nu a existat decit poate in Asia si aici ca imperiul Habsburgic timp de 200 de ani cind facea cetati cu pietrele romane si dacice duse de la Sarmizegetuza iar inainte timp de 300 de ani ca Pasalic turcesc De care Viena a fost salvata de sacrificiul valahilor prin domnitorul lor Serban -craciun.

    RăspundețiȘtergere
  9. Si sa nu uitam de rezistenta prin cultura si ortodoxie al valahilor sub Constantin Brincoveanu de la a carui Sacrificiu suprem cu viata lui si a celor 4 fii si un ginere e sarbatorita prin canonizare in calendarul ortodox miine 16 August si a caror urmasi se mai gasesc si acum bejeniti intr-un sat din Ucraina Transcarpatica fosta atunci in Polonia si apoi in imperiul Habsburgic si apoi in Cehoslovacia-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  10. Natalitate in scadere in Romaniain primele trei luni ale anului de la peste 8 la 7 la mie si in plus multe malformatii ,cancere si boli inflamatorii
    Medicii acuza lipsa controlului prenatal , de incubatoare, alimentatia si lipsa de Educatie
    Campioane la decese copii Caras Severin , Ialomita si Botosani-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  11. Razboi intre ministere pe fondurile insuficiente

    Nomenklatura Castei Evreiesti Grase pe spatele romanilor a intrat in Panica dupa ce au distrus tot nu mai au bani suficienti si vor sa ia cu ANAF si a saptea piele de pe romani care sint putini , Amariti majoritatea Alungati din Tara lor tocmai pregatita pentru Colonizare dupa Romania lucrului bine facut -al lui Iohannis care consuma mai mult si secretizeaza cheltuielile pe 142 mii lei pe zi un milion de Euro doar in Japonia si dintem mai izolati inclusiv cu Schengenul.

    Dupa Cosea- va fi o perioada de imprumuturi mari in preajma alegerilor putind pierde si reitingul si alegerilor in conditiile intirzierii Pnrr ne apropiem de restrictiile impuse de FMI-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  12. Sa o cinstim cum se cuvine si sa o respectam pe Preasfanta Nascatoare si pururea Fecioara Maria!

    RăspundețiȘtergere
  13. Kekemen Hun-nord -
    Guvernul are tentativa de Asasinat cu premeditare la cultura in tara lui Brincusi si Enescu… -
    …bla bla si referitor la carti dar despre Eminescu cu -De la Nistru pin la Tisa-
    ,Nimic , Nimic ca nu-i mai-place-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ponta -Iohannis ar trebui sa spuna v-am pacalit cu Educatia mai buna si cu toate,nu sa dea declaratie in fata panourilor fotovoltaice produse in China
    El e nici usturoi n- a mincat nici gura nu -i miroase in timp ce inflatia a taiat pensia cu 10 la suta-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  15. Hotul extern striga hotii
    Investitiile cu sine suprainaltate in portul Constanta blocheaza activitatea danelor romanesti si presiuni economice externe de privatizare a Portului prin ziarul Englezesc The Guardian sub pretexte de coruptie in portul romanesc. -craciun.

    RăspundețiȘtergere
  16. Tradarea Nationala a Romaniei Continua

    Prejudicii inventate cu sume simbolice facute de saracii-bogatii grehisti de la ANAF prin care blocheaza conturile romanilor dupa aceiasi reteta a DNA ului lui Kovesii care a terminat numai investitori si anteprenori deci economia neaos romaneasca facind loc sau mai bine spus Tabula rasa oentru straini in dauna ronanilor si Ronaniei a caror rezultate se vad acum in scaderea economica si Gaura Uriasa la Buget creata tocmai de ingrasatii de la DNA si ANAF-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  17. Testele facute pe apa de ploaie si declaratie oficialilor Sua de spre Plan oficial de Depopulare a Pamintului

    Arata chiar si in zone de padure particule Poluante si Magnetice stropite in aer cu tot feliul de chimicale si acide de genul Grafen-Magnetita care se aduna in plaminii si apoi Creierul oamenilor mai ales in zone intens circulate din apropierea aeroporturilor si autosttazilor unde se arde combustibil in regim foarte intens si in caz de Accidente si aterizare Fortata se mai golesc fortata de tone de Kerosen
    Un senator american reprezentant al superputerii Sua cu 700 baze in Lume spune bazindu -se pe informaii in direct ca si Covidul ca Totul era din 2019 de un grup de

    oameni de Elita pentru Depopularea Planetei Pamint-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  18. Pe Viata si pe Moarte

    Efortur uriase al Procurorilor Sua pentru scoaterea din jocul Electoral a lui Trump care conduce detasat in sondaje
    Povesti electorale similare si la noi o stiu pe pielea lor Dragnea si Udrea diboriti pentru ridicarea in loc de Marionete Tradatoare cu sfiri din exteriorul Tarii cu efecte de Gaura Uriase care se vede si acum in Bugetul Romaniei-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  19. Doamne ajuta Măicuța Domnului 🙏
    Fii milostivă nouă păcătoșilor 🙏🙏

    RăspundețiȘtergere