duminică, 29 octombrie 2017

SFANTA EVANGHELIE , DIN DUMINICA A 24 A DUPĂ RUSALII !


Sfânta  Evanghelie, a Sfântului Apostol Luca !
                      (8, 41- 56 )
              Învierea  Fiicei lui Iair !
                      
                      

În vremea aceea a venit la Iisus un om cu numele de Iair, care era mai marele sinagogii; şi acesta căzând la picioarele Lui Iisus,îl ruga să intre în casa lui, fiindcă avea numai o fiică , ca de doisprezece ani, şi aceasta era pe moarte. Iar când se ducea Iisus şi-L împresurau multimile , o femeie, care avea de doisprezece curgere de sânge şi cheltuise cu doctorii toată avuţia ei şi de către niciunul nu putuse fi vindecată, apropiindu-se ea pe la spate, s-a atins de poala hainei Lui Iisus şi îndată s-a oprit curgerea sângelui ei.Atunci Iisus a grait : cine este cel care s-a atins de Mine ?
Dar, cum toţi tăgăduiau , Petru şi cei care erau cu El au zis : Învăţătorule, mulţimile Te imbulzesc  şi Te strâmtoreaza şi Tu mai întrebi:cine este cel care s-a atins de Mine ? Dar Iisus a grăit iar :s -a atins de Mine cineva , căci Eu am simţit puterea care a ieşit din Mine. Atunci femeia , văzând că n-a rămas ascunsă, a venit tremurând şi , căzând la picioarele Lui, I-a spus, de faţă cu tot poporul, pentru care pricină s-a atins de El şi cum că s-a tămăduit numaidecăt. Iar Iisus i-a zis : îndrăzneste ,fiică, Credinţa ta te-a mântuit, mergi în pace. Pe când încă vorbea El, a venit cineva din casa mai marelui sinagogii şi a zis acestuia : a murit copila ta; nu mai osteni pe Învăţătorul. Dar Iisus, auzind, a zis către Iair : nu te teme;crede numai şi se va mântui.Şi, intrând în casă , n-a lăsat pe nimeni să intre cu El, decât numai pe Petru , pe Iacob, pe Ioan, pe tatăl copilei şi pe mama ei.Şi plângeau toţi şi se tânguiau pentru copilă ; El însă le-a zis : nu plângeţi , căci n-a murit , ci doarme. Dar ei L-au luat în râs,ştiind bine că a murit. Atunci El, scoţând pe toţi afară şi apucând copila de mână , a strigat, zicând : copilă, deşteaptă-te ! Şi duhul ei s-a întors şi a înviat îndată ; şi a poruncit Iisus să-i dea ei să mănânce .Şi au rămas uimiţi părinţii ei ; iar Iisus le-a poruncit să nu spună nimănui ce s-a întâmplat.
Slavă Ţie Doamne, Slavă Ţie !
                              Amin !
                            Dragii mei,
Daca aveti timp si posibilitate, sa mergeti Duminică la Sfanta şi Dumnezeiasca Liturghie, si veti trăi cu inima, cu sufletul, cu trupul si cugetul, toata Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, 
vă veti intoarce acasa, alt om ! Un om bineplacut Lui Dumnezeu si Maicii Domnului, pentru Credinta si dragostea voastra.
                     Si tot cu dragoste, Maria. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu